Menu

Futbal

Holandská Eredivisie

SBV Vitesse Arnhem – FC Utrecht

1:1

koniec (1:0)

26.08.2016, 20:00 • GelreDome, Arnhem • 4. kolo • Vojtěch Tůma cz

Tipsport: 2.0 3.66 3.46

Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost, přeji Vám příjemný zbytek pátečního večera a zítra se u dalších online přenosů budu těšit na počtenou! (22:02:03)
Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 1:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:7.
Je dobojováno, z poslední možnosti zápasu domácí tým pranic nevytěžil, oba celky si tak po remíze 1:1 do tabulky připíšou jeden bod! Sledovali jsme poměrně zajímavé a vyrovnané utkání, jehož úvod daleko lépe vyšel Utrechtu. Hosté se však nedokázali prokousat do žádné z vážnějších šancí a v osmadvacáté minutě přišel trest, kdy po Rashicově parádní nahrávce skóre otevřel Ricky van Wolfswinkel! Domácí útočník měl do konce první půle ještě jednu tutovku, napodruhé si ale na gólmana Ruitera nepřišel.

Druhý poločas se odehrál ve výrazně klidnějším tempu. Družina trenéra ten Haga byla směrem do útoku doslova bezzubá, k vyrovnání ji však stačila jedna jediná vážnější příležitost. Po nejistém zákroku brankáře Rooma předložil obránce Troupee balon Sébastienu Hallerovi, který zacílil přesně. Ve zbývajícím průběhu už se nic převratného neudálo, Arnhemští tak ani ve svém druhém domácím mači nevyhráli, oproti Utrechtu, který na první tříbodový zisk stále čeká, jsou na tom ale o poznání lépe.

90+6

Konec zápasu.

90+5

Tak se dočkáme ještě jedné šance domácího celku, kterému ji po faulu na van Bergena doslova nabídl Kevin Conboy. Jak Vitesse s nařízenou standardní situací naloží?

90+4

Už poněkolikáté to sám na sebe vzal Milot Rashica a nevedl si ale vůbec zle. Po jeho centru se totiž balon s přispěním paní Štěstěny odrazil k na hranici šestnáctky číhajícímu Nakambovi, jeho volej ale skončil vysoko nad brankou.

90+3

Už se opět hraje, vzhledem k předchozímu ošetřování je nad slunce jasné, že utkání se nám ještě o pár minutek navíc protáhne. Dočkáme se ještě nějaké branky, nebo si dnes oba celky rozdělí po bodu?

90+2

Další z hostujících hráčů se ocitl na zemi, tentokráte se jedná o Edsona Braafheida. Opakovaný záběr ale ukázal špatné došlápnutí utrechtského mladíka, který je za doprovodu týmových zdravotníků odveden mimo hrací plochu a utkání pro něj zřejmě končí.

90+1

Leerdam se kousek od hostující střídačky dopustil jasnému falu vůči Živkovićovi, poté se navíc pustil do výměny názorů se koučem ten Hagem. Sečteno a podtrženo, domácí zadák si vykoledoval žluté varování.

90

Už známe i údaj týkající se délky nastaveného času – sudí Kuipers nad rámec základní hrací doby přidává tři minutky.

89

A právě pravý obránce Utrechtu je nyní důvodem, kvůli kterému dochází k přerušení hry. Troupeea totiž chytly křeče, na pomoc mu okamžitě přispěchal kapitán Janssen, takovéto zdržovací akce se však fanouškům Vitesse nelíbí ani za mák.

88

Následně se Ayoub navíc dopustil faulu, po Bakerově přenesení hry vlevo vyslal Kruiswijk kupředu rozběhnutého Rashicu, toho si ale díky důrazné hře tělem zvládl pohlídat Troupee.

87

Alespoň na pár chvilek se teď hosté usadili v bezprostřední blízkosti Roomovy svatyně, Kerk ale zahnal Živkoviće až k postranní čáře a mladičký křídelník už balon na hrací ploše nezastihl.

86

Utrechtští se až nezvykle zatahují, jejich hlavním úkolem ve zbytku zápasu je zřejmě ubránění remízového výsledku. Nyní se jim však nepodařilo uhlídat čerstvého van Bergena, jehož táhlou ránu však pozorný Ruiter stačil eliminovat.

85

Po zákroku na van Bergena si zřejmě nějaké nevhodné slovní doprovody na adresu hlavního sudího neodpustil Henk Fraser. Björn Kuipers proto hru přerušil a důrazně domácímu kouči vysvětlil, že takového chování na hřišti nehodlá tolerovat.

84

Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Sébastian Haller, přichází Gyrano Kerk.

83

Domácí se snaží před vlastními fanoušky vymyslet ještě jednu povedenou akci, která by jim zajistila zpětný zisk ztraceného vedení. Zatím se jim to ale nedaří, pár minutek do konce utkání ale ještě zbývá. Mezitím trenér ten Hag připravuje své poslední střídání.

82

Rashiva divákům předvedl další ze svých individuálních akcích, kterou zakončil šikovnou patičkou na Kruiswijka. Levý bek Arnhemu poté do šestnáctky vyslal dlouhý centr pro Bakera, balonu ale dodal přílišnou razanci.

81

Mitchell van Bergen si pohrál s jedním z obránců a poté se snažil pasem do běhu oslovit ve druhé půli neviditelného van Wolfswinkela, u balonu ale jako první byl Ruiter. Brankář Utrechtu s rozehrou nikam nespěchá, zdá se, že remíza hostům zcela vyhovuje.

80

Maikel van der Weiff hodně nešťastně fauloval Živkoviće, a nabídl tak Utrechtu volný přímý kop ze zajímavé pozice. Ujal se jej sám faulovaný hráč, který balon zakroutil přes zeď, mezi tři tyče jej ale dostat nezvládl.

79

Po Bakerově nahrávce se k dalšímu ze svých centrů hodlal dostat Milot Rashica, při snaze si obhodit Conboye mu ale kulatý nesmysl utekl až za brankovou čáru, na pořadu dne tedy bude odkop od Ruiterovy svatyně.

78

Braafhiled nyní opět ukázal svou rychlost a předehnal Leerdama. Posléze se dostal i k centru z levé strany, v pokutovém území si balon umně zpracoval Haller, který se nakonec odhodlal k akrobatickým nůžkám, trefil ale pouze před sebou číhajícího Kašiu.

77

Kruiswijkův pas sice vystihl Amrabat, balon ale odrazil pouze k volnému Bakerovi, který roztáhl hru na volného Leerdam. Pravý obránce Vitesse se rozhodl pro přízemní centr, šťastná volba ale nebyla, Ruiter s touto variantou počítal.

75

Na hřišti se začíná trochu přitvrzovat. Richairo Živković to nyní na kraji hřiště zbytečně přihrál s důrazem a nešetrně dohrál Kruiswijka, od sudího však žlutou kartu neviděl, musel si však vyslechnout důrazné varování.

74

No, tohle byla hodně diskutabilní situace! Po Nakambově zablokované ráně se k odraženému míči dostal Sheran Yeini, který posléze upadl v šestnáctce po souboji s Leeuwinem. Těžko říct, zda se jednalo o faul, sudí Kuipers ale stál velice blízko a rozhodl se hru nechat plynout.

73

Nedlouho nato se už Utrechtští dostali k zakončení. Po Ludwigově zdařilém centru se o něj opět postaral Sébastien Haller, který na penaltovém puntíku jen tak trkl hlavou do balonu, ten si ale cestu mezi tři tyče nenašel.

72

Tohle může hosty mrzet! Haller vyhrál velice důležitý hlavičkový souboj a prodloužil balon za sebe pro Braafheida, který se přes nepozorného Leerdama dostal až do šestnáctky, kde se rozhodl pro přihrávku na Ayoub, míč mu ale předložil pouze na paty.

71

No, s tímhle domácí určitě nepočítali. Vzhledem k průběhu druhého poločasu, ve kterém Utrecht jasně tahal za kratší konec, se jedná o velmi překvapivou událost. Dokáží se z ní fotbalisté ve žluto-černých dresech oklepat?

69

Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Nathan, přichází Mitchell van Bergen.

68

68. Sébastian HALLER - 1:1

68

Utrecht právě vstřelil branku!
Nedlouho nato už to ale hostům vyšlo, v Arnhemu tak máme zničehonic srovnáno! Ludwigovu nepříjemnou ránu k tyči vyrazil Roon jen do míst, kam si pro balon seběhl Troupee, který se dobře zorientoval a povedeným obloučkem jej poslal k SÉBASTIENU HALLEROVI, na jehož hlavičku už brankář Vitesse nedosáhl!

68

Pod nátlakem napadajícího Haller odkopl Kašia balon pouze do zámezí. Po autovém vhazování si balon na centr chystal Živković, byl ale včas dostoupen Arnold Kruiswijkem.

67

Amrabat nechal balon za sebou, jeho zaváhání poté musel žehlit poctivě se vracející Giovanni Troupee, který povedeným obranným skluzem o balon obral Nathana. Následně ale špatně přihrál, u míč se tak znovu drží žluto-černí.

66

Nyní už byl Milot Rashica úspěšnější, jeho centr zvládl Leeuwin odvrátit pouze na rohový kop. Toho se podle očekávání ujal Lewis Baker, exekuce se mu ale úplně nepovedla, obrana Utrechtu neměla se zažehnáním nebezpečí vážnější starosti.

65

Kevin Leerdam nyní využil poněkud volnějšího prostoru na levém kraji hostujícího rozestavení a předložil balon pro Rashicu. Ten se snažil seč mu síly stačily, připraveného Janssena ale nepřesprintoval.

64

Hra se musí na chvíli přerušit. Po souboji s Leerdamem se totiž k zemi skácel Kevin Conboy, vypadá na drobný problém s levým kotníkem. Snad by se nemělo jednat o nic vážného.

63

Braahfeid, jeden z nových mužů na travnaté ploše, ukázal svou šikovnost, když si míč obhodil okolo Kruiswijka a vypálil, jeho ránu ovšem lehce ztečoval van der Werff, což se ukázalo býti důležitou událostí, míč totiž zamířil přesně k Roomovi.

62

Teď si ale hosté vybrali hodně slabou chvilku směrem do defenzivy, když pustili svého soupeře do přečíslení čtyř proti třem. Naštěstí pro ně se však včas stačil vrátit Sofyan Amrabat, po jeho faulu na unikajícího Rashicu asi měla přijít karta, sudí se ale rozhodl jinak.

61

A ono oživení, které jsem před chvíli zmiňoval, opravdu přichází. Hosté provádí hned dvojí střídání, hřiště opouštějí Joosten a Streider, místo nich dostanou šanci Richairo Živković a Edson Braahfeid.

60

Ani standardní situace dnes Utrechtu nevycházejí. Yassin Ayoub se rozhodl pro kroucený centr k zadní tyči domácí pokladnice, brankář Room ale jeho úmysl výborně přečetl a vyboxoval balon mimo šestnáctku.

59

Kašia si nyní v rozehrávce neporozuměl se svým stoperským kolegou van der Werffem a doslova tak daroval rohový kop Utrechtu. Jak s ním hosté naloží?

58

Ne, hostům se směrem do útoku zkrátka a dobře nedaří. Potvrdil to i Conboyův nákop, který místo některého ze spoluhráčů doputoval až do náruče brankáře Rooma. Uvidíme, zda kouče ten Hag v brzké době nepřichystá nějaké střídání, oživení by hře Utrechtu určitě pomohlo.

57

Baker předvedl parádní zasekávačku, čímž se dokonale zbavil svého strážce. Poté na zteč vyslal Nakambu, který se rozhlédl kolem sebe a píchl balon k van Wolfswinkelovi, toho si ale zkušeně pohlídal kapitán Janssen.

56

Snad poprvé v průběhu druhé půle se na útočné půli alespoň na pár okamžiků usadili hosté. Jejich tlak ale dlouho netrval a nakonec ani k ničemu světobornému nevedl, nepozorný Strieder se nechal obrat Bakerem.

55

Po chvíli váhání se ale fotbalisté Arnhemu konečně odvážili něco vyzkoušet. Výborně to opět udělal Rashica, který si dnes už poněkolikáté pohrál s Conboyem a odcentroval, van Wolfswinkela ale k hlavičce nepustil Janssen.

54

V posledních minutách se toho na hrací ploše příliš neděje. Alespoň náznak šance si vypracovali domácí, kteří se kupředu vrhli po zaváhání od Ludwiga, Nathan si ale na cestu do šestnáctky netroufl a rozhodl se balon poslat směrem vzad.

52

Leerdam dokázal udržet balon i přes to, že měl na zádech hned dva obránce. Pravý bek Vitesse se posléze dostal i k centru, obrana Utrechtu si jej ale bez vážnějších potíží pohlídala.

51

Momentálně sledujeme hlušší pasáž utkání, oba celky se dopustily řady nepřesností v kombinaci, po faulu v podání Nathana budou hosté zahrávat volný přímý kop.

49

Po faulu na Rashicu zahrával domácí tým přímý kop z pravého kraje travnaté plochy. Přímého kopu se ujal mladičký Baker, který poslal centrovaný balon přesně ke kapitánu Kašiovi, ten však trefil pouze připraveného Ruitera.

48

A podobná situace byla k vidění i na opačném kraji hrací plochy. Ayoub se rozhlédl kolem sebe a přihrávkou mezi zadáky Vitesse našel Hallera, který se už už mohl hnát sám na Rooma, v postupu jej ale zastavil praporek pomezního sudího.

47

Na úvod druhého poločasu se kupředu vydali domácí fotbalisté. K odraženému balonu se ve středu hřiště dostal Leerdam, který se dlouhým nákopem pokusil najít van Wolfswinkela, ten však nemohl pokračovat kvůli ofsajdu.

46

Začal druhý poločas.
Sudí Kuipers nad rámec prvního poločasu nic nenastavil, krátce po překročení pětačtyřicáté minuty jej ukončil! Zatím sledujeme poměrně vyrovnanou podívanou, úvodních pětadvacet minut patřilo hostujícím fotbalistům, těm se však k žádné gólem zavánějící šanci dostat nepodařilo. Poté už přebralo iniciativu mírně favorizované Vitesse, které v osmadvacáté minutě poslal do vedení van Wolfswinkel. Stejný hráč měl ještě v závěru jednu dobrou příležitost, tentokráte ale jejich vzájemný souboj lépe zvládl brankář Ruiter.

45

První poločas skončil.

44

Stoper van der Werff si balon navedl až kousek za středový kruh a z této uctivé vzdálenosti se rozhodl vystřelit. Balon trefil velice povedeně, brankář Ruiter měl se zkrocením jeho rány nemalé problémy, kulatý nesmysl se mu podařilo umravnit až nadvakrát.

43

S blížícím se koncem úvodní pětačtyřicetiminutovky se ale hosté snaží o vyrovnání. Nyní se o to pokoušel Yassin Ayoub, který mezi beky prostrčil balon pro Hallera, ten si však o kousek nepohlídal ofsajdové postavení.

42

Andreas Ludwig si všiml volné mezírky v obraně soupeře a také se do ní vydal. Poté si balon okolo Kruiswijka hodil na pravou stranu, odkud se mu podařilo odcentrovat, Room ale dnes zatím skvěle čte hru a potvrdil to i nyní.

41

Domácí fanoušci se teď hodně hněvali. Patrick Joosten si totiž v souboji u rohového praporku proti Kruiswijkovi počínal za hranicí fotbalových pravidel, sudí ale nechal hru plynout, naštěstí pro Vitesse ale hostující útočník centr pokazil.

40

40.

40

No vida, domácí už mohli vést o dvě branky! Nathan dostal od obrany Utrechtu až příliš volného prostoru a využil jej parádně, když míč po ideálním pasu prostrčil na osamoceného van Wolfswinkela, ten však svůj samostatný únik vstříc Ruiterovi v gól nepřetavil, brankář Ruiter vytáhl důležitý zákrok!

39

Zničehonic o sobě směrem dopředu dali vědět i fotbalisté Utrechtu. Ludwig roztáhl hru na Joostena, na jehož kroucený balon si ve vápně nabíhalo hned několik spoluhráčů, brankář Room jim ale překazil radost zdařilým výběhem.

37

Velmi podobná akce té zpřed pár okamžiků. Leerdam zvedl hlavu a znovu pěkným nákopem našel zapomenutého Nathana. Ten si na další zběsilou kličkovanou netroufl a balon si připravil na pravačku, jeho pokus však zamířil přesně doprostřed branky, kde číhal Ruiter.

36

Přímý kop si opět na sebe vzal Yeini, jeho kroucený centr do malého vápna ale hosty nepřekvapil, brankář Ruiter balon sebevědomě vyboxoval do bezpečí. U míče se však opět drží domácí a vymýšlejí další akci.

35

Kelvin Leerdam dlouhatánským nákopem oslovil na levém křídle číhajícího Nathana, který rozkmital své rychlé nohy, na Troupeea si ovšem nepřišel. Vzápětí se balon ocitl napravo, Rashica pro Vitesse vybojoval přímý kop.

34

Janssen si poradil s napadajícím van Wolfswinkelem a dlouhým nákopem rozjel protiakci hostí. Balonu se sice ujal Sébastien Haller, najednou měl ale proti sobě hned dva bránící hráče a s touto přesilou si v osobním souboji nevěděl rady.

33

Sheran Yeini se nyní pasoval do role špílmachra a rozdával jeden přesný balon za druhým. Na závěr svého představení si připravil pas pro na hranici ofsajdu si sbíhajícího van Wolfswinkela, toho ale tentokráte úplně neposlechlo zpracování.

32

Domácí se však udrželi v bezprostřední blízkosti soupeřovy pokladnice. Rashica to zkoušel podobně, jako při zatím jediné gólové akci, i tentokráte přes couvajícího Conboye přešel, následně ale zaškobrtl a odcentroval do země nikoho.

31

Proti přesile bojující Nathan získal pro Vitesse další rohový kop. Tentokráte se jej žluto-černí rozhodli rozehrát na krátko, po narážečce s Bakerem centroval Yeini, jeho nabídku ale vystihl brankář Ruiter.

30

Po většinu dosavadního průběhu zápasu byli lepším týmem hosté, Vitesse ale v posledních minutách zařadilo na vyšší rychlostní stupeň a vedení uzmulo pro sebe. Yeini se zdál býti plný euforie a radosti, do souboje s Amrabatem přilétl opravdu nehlídaně a může být rád, že neviděl žlutou kartu.

28

28. Ricky van Wolfswinkel - 1:0

28

Arnhem právě vstřelil branku!
O pár chvil později už se ale domácí tým prosadil, a ujímá se tak vedení v dnešním utkání! Velkou pochvalu zaslouží rychlonohý Rashica, který na pravém kraji hrací plochy po povedení kličce vykoupal Conboye, následně balon před poloprázdnou svatyni předložil RICKYMU VAN WOLFSWINKELOVI a ten už opravdu nemohl minout!

27

Stoperská dvojice Utrecht vyrobila už druhou strašlivou minelu při rozehrávce, tentokráte byl viníkem Leeuwin. Ten namazal volnému Nathanovi, který se mohl řítit sám vstříc Ruiterovi, balon si ale příliš předkopl, čehož právě hostující gólman využil.

26

A po jeho vhození se kulatý nesmysl přesunul na levou stranu travnaté plochy. Tam se individuálně dokázal prosadit rychlonohý Nathan, který posléze přízemním centrem vybízel k zakončení van Wolfswinkela, naděje mu ale překazil vybíhající Ruiter.

25

Přímý kop rozehráli svěřenci kouče Fraser na krátko. Poté Yeini přenesl hru doprava k nehlídanému Rashicovi, ten se však daleko nedostal, vzápětí byl totiž zodpovědně dostoupen Conboyem, domácí ale aspoň budou házet aut.

24

Poprvé v utkání je sudí Kuipers nucen tasit žlutý kartónek. Ludwig do souboje s Bakerem přišel o poznání později, jeho nepříjemný skluz musel být bez řečí potrestán.

23

V trmě – vrmě ve středu hřiště se nejlépe ze všech zorientoval Amrabat a roztáhl hru pro Conboye. Jeho přízemní centr přes celé vápno proskákal až k Joostenovi, který chtěl balon vrátit zpět do centra dění, domácí ale před pohromou uchránil brankář Room.

22

Další ztráta přišla na druhé straně hrací plochy, dopustil se ji Lewis Baker, který ve Vitesse hostuje z Chelsea. Na to konto se vpřed vydal Strieder, který mezi obránci prohodil balon na své spoluhráče, Haller s Joostenem si však zbytečně dávali přednost.

20

Hosté opět ve středu hřiště zbytečně přišli o míč, a museli se tak sakramentsky rychle vracet, aby zažehnali hrozící nebezpečí ze strany Vitesse. Troupee jednoznačným faulem zastavil Yeiniho, sudí však místo udělení karty zvolil pouze domluvu.

19

S tímhle šlo určitě naložit lépe! Hostující kapitán Janssen se při rozehrávce dopustil ukázkové hrubice, načež pohotový Nakamba vyslal do brejku van Wolfswinkela, ten však místo střely udělal ještě jednu kličku navíc a byl odzbrojen vracejícím se Leeuwinem.

18

Stoper Leeuwin ale pár vteřinek nato zazmatkoval a v klidné pozici balon poslal na další rohový kop pro domácí. Ti s ním ale ani nyní nenaložili ideálně, Utrechtští je posléze díky agresivnímu napadání vytlačili až půlku.

17

Konečně se na útočnou polovinu po dlouhé době dostali i domácí, Yeiniho pokus byl ale jedním z beků ztečován na rohový kop. Ten Baker rozehrál velice mazaně na přední tyč, kde se o zakončení pokusil Rashica, i tentokráte ale byli hosté připraveni s pohotovým blokem.

16

Míč však zamířil pouze do zámezí, následně do šestnáctky Arnhemu přilétlo dlouhé autové vhazování. Ludwig vyhrál důležitý hlavičkový souboj, balon si pak zpracoval a předložil jej Ayoubovi, který z nenápadné pozice zacílil o kousek vedle.

15

Hosté s jeho rozehrávkou nenaložili úplně špatně. Ayoub se rozhodl pro centr někam do oblasti malého vápna, kde se k hlavičce dostal Strieder, jeho zakončení ale postrádalo razanci, čehož rezolutním odkopem využil Kašia.

14

Aktivní Haller si seběhl pro přihrávku od Conboye, poté se hodlal dostat přes bránícího Leerdama, ten jej však pomocí zápasnického chvatu poslal k zemi. Následovat bude přímý kop v podání Utrechtských.

13

Hosté se po Nathanově špatném pasu opět drželi u balonu, vyměňovali si jej na útočné polovině. Tentokráte jim ale kombinace nevyšla podle představ, Hallerovo přenesení hry na pravou stranu bylo mimořádně nevyvedené.

12

Haller doběhl téměř ztracený balon a po souboji s Leerdamem pro Utrecht získal další rohový kop. Ani tentokráte z něj ale hosté nedokázali výrazněji zahrozit, pro Joostenův centr si totiž z branky vyběhl pozorný Eloy Room.

11

A hosté i nadále pokračují ve své aktivitě. Opět se pokusili zahrozit po levém křídle, Conboyův bochánek dolétl přesně k nehlídanému Ludwigovi, tomu se však přes blokujícího Leerdama nepodařilo odcentrovat.

10

Teď už si svěřenci kouče ten Haga vedli o poznání lépe. Výbornou uličku pro Amrabata vymyslel kapitán Janssen, hostující křídelník si následně balon píchl směrem ke středu a nahrál Ayoubovi, který vypálil z první, trefil ale před sebou stojícího van der Werffa.

9

Eloy Room tentokráte po svém výkopu pouze daroval balon Utrechtu. Ti se téměř okamžitě vrhli dopředu, na levé straně si ale balon nešťastně vyměnili Conboy s Hallerem, po jehož nepřesném pasu mají domácí k dispozici aut.

8

A nedlouho nato se jim povedlo k dispozici získat premiérový kop od rohového praporku. Exekuce této standardní situace se ujal levonohý Ayoub, na jehož centr si v šestnáctce sice naskočil Haller, jeho hlavička však postrádala přesnost.

7

Po dlouhém výkopu od brankáře Rooma se individuálně pokusil prosadit Nakamba, po přechodu přes svého strážce však ztratil míč v souboji s Amrabatem. O kulatý nesmysl sice ještě zkusil zabojovat, hosté si s jeho napadáním ale poradili.

6

Vzápětí se ještě k dorážce dostal útočník van Wolfswinkel, jeho hlavička ale nebezpečná nebyla. Hosté tak přestáli první hrozbu ze strany Vitesse, poté se vydali do okamžité protiakce, Ludwigův centr z levé strany ale nikoho neoslovil.

5

No a nakonec jejich nikam nevedoucí výměna balonu vyústila v chybu, a zároveň v první velkou šanci utkání! Po špatné nahrávce se k úctyhodnému sólu skrze obranu soupeře odhodlal Rashica, jeho pokus z bezprostřední blízkosti ovšem Ruiter zastavil!

4

Hosté, zdá se, dospěli k závěru, že s akcemi na jednu, maximálně dvě přihrávky nemohou v úvodu duelu uspět, proto se snaží o postupnou kombinaci. Leeuwin s Janssenem si však balon už pár vteřinek vyměňují na obranné polovině.

3

Úvod utkání se nese v duchu nepřenosné kombinace na obou stranách. Po přihrávce od zadáka Janssena se balonu na útočné polovině zmocnil Joosten, jeho kolmice pro Ayouba se však se štěstím neshledala.

2

Úvodní dlouhý nákop v podání Conboye ale úspěšný nebyl, a u balonu se tak jako první na delší dobu ohřáli domácí fotbalisté. Ti však dopadli téměř totožně jako jejich soupeř, po Bakerově pasu, jehož adresátem zřejmě byl Nathan, se kulatý nesmysl totiž odporoučel až do zámezí.

1

Björn Kuipers právě foukl do píšťalky, a dnešní utkání tak může být považováno za zahájené! Los přisoudil rozehrávku hostujícím fotbalistům, kteří nastupují ve světle modrých dresech, naopak Vitesse se představí v tradiční černo-žluté kombinaci.

1

Utkání právě začalo.
Ještě jednou Vás všechny vítám u našeho online přenosu! Velezkušený arbitr Kuipers, který nizozemskou soudcovskou školu zdatně reprezentuje i na mezinárodním poli, právě aktéry dnešního mače přivádí na hrací plochu, za několik málo okamžiků tak budeme moci začít!
Úvodní sestavy:

SBV Vitesse Arnhem: Room – Leerdam, Kašia (C), van der Werff, Kruiswijk – L. Baker, Yeini, Nakamba – Rashica, van Wolfswinkel, Nathan.
Náhradníci: Törnes – Ota, Zhang, Kazajšvili, van Bergen, M. Osman, Korjan.

FC Utrecht: Ruiter – Troupee, Leeuwin, W. Janssen (C), Conboy – S. Amrabat, Strieder, Ludwig – Ayoub – Joosten, Haller.
Náhradníci: Jensen – R. Živković, Koch, Klaiber, Rubin, D. Rosheuvel, Kerk, Braafheid.

Rozhodčí: Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (všichni Nizozemsko).

Na GelreDome momentálně probíhá předzápasové rozcvičení.

Vzájemná utkání v minulém ročníku

13.9. 2015 – FC Utrecht:SBV Vitesse Arnhem 2:1

Branky: 16. W. Janssen, 51. Ramselaar – 19. Kašia.

FC Utrecht: Ruiter – Klaiber (71. Leeuwin), van der Maarel, Letschert, Strieder (85. Ludwig), Nganioni – W. Janssen (C), Ayoub, Ramselaar – Barazite, Haller (65. Rubin).

SBV Vitesse Arnhem: Room – Diks, Kašia (C), Kruiswijk – Kazajšvili (46. Yeini), Nakamba, L. Baker, Olijnik – Rashica, Dauda (58. Solanke), Nathan (75. Pantić).

----------------------------------------------------------------------

1.5. 2016 – SBV Vitesse Arnhem:FC Utrecht: 1:3

Branky: 30. Kašia – 74. Barazite, 85. Boymans, 88. Leeuwin

SBV Vitesse Arnhem: Room – Lelieveld, Kašia (C), Oude Kotte, Ota (87. Brown) – Kazajšvili, Ibarra, L. Baker – Nakamba, Rashica – Solanke (74. Zhang).

FC Utrecht: Bednarek – van der Maarel (C), Leeuwin, Letschert, Kum – Strieder – Ramselaar (89. W. Janssen), Ludwig – Joosten (57. Boymans), Barazite, Haller.
FC Utrecht

Loňský ročník vyšel Utrechtu velice slušně. Po základní části, která trvá rovných třicet kol, se totiž ten Hagovi svěřenci umístili na velice pěkné páté příčce, a zajistili si tak možnost bojovat o účast v předkole evropských pohárů. Nakonec jim to těsně nevyšlo, nejprve sice dokázali přejít přes Zwolle, ve finále play-off však nad jejich síly byl Heracles Almelo, který šel dál po výsledcích 1:1 a 2:0. Letos to od party okolo kapitána Janssena zatím není to pravé ořechové, po třech kolech má Utrecht na svém kontě jen jeden bod. Ten si po remíze 2:2 zajistilo v Heerenveenu, ve zbývajících dvou duelech pak celek ze čtvrtého nejlidnatějšího nizozemského města prohrál shodně 1:2, nejprve s Eindhovenem, minulý víkend s alkmaarským AZ.
SBV Vitesse Arnhem

V loňském ročníku nizozemské nejvyšší soutěže Vitesse doplatilo na poměrně nevyrovnané výkony, nakonec se těsně nedostalo do nadstavbové části, zajišťující boje o účast v předkolech Evropské ligy, skončilo totiž na devátém místě. Vstup do nové sezony ale svěřencům Henka Frasera vyšel poměrně slušně. Černo-žlutí své ligové počínání odstartovali na hřišti Willemu, kde o svém vítězství rozhodli už v prvním poločase. Zatím jediné domácí utkání partě okolo kapitána Kashii nevyšlo úplně ideálně, prohra s Haagem je určitě ztrátou. Chuť si ale Vitesse spravilo minulý víkend, kdy opět dokázalo triumfovat na půdě soupeře, těsnou výhru proti Rodě zajistil Lewis Baker.
Příjemný páteční večer přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Nizozemská nejvyšší soutěž dnes pokračuje už svým čtvrtým kolem, které, jako již tradičně, otevře páteční utkání. Právě na něj se v tomto online přenosu zaměříme, společně budeme sledovat duel, v němž SBV Vitesse Arnhem přivítá FC Utrecht. Úvodní výkop je naplánován na 20:00.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

SBV Vitesse Arnhem – FC Utrecht

1:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 28. van Wolfswinkel – 68. Haller

Karty:   90+1. Leerdam (ARN) – 24. Ludwig (UTR)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 1:4. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:7.

SBV Vitesse Arnhem: Room – Leerdam, Kašia (C), van der Werff, Kruiswijk – L. Baker, Yeini, Nakamba – Rashica, van Wolfswinkel, Nathan (69. van Bergen).
Náhradníci: Törnes – Ota, Zhang, Kazajšvili, van Bergen, M. Osman, Korjan.

FC Utrecht: Ruiter – Troupee, Leeuwin, W. Janssen (C), Conboy – S. Amrabat, Strieder (61. Braafheid), Ludwig – Ayoub – Joosten (61. R. Živković), Haller (84. Kerk).
Náhradníci: Jensen – R. Živković, Koch, Klaiber, Rubin, D. Rosheuvel, Kerk, Braafheid.

Rozhodca: Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (všichni Nizozemsko)