Menu

Futbal

Primeira Liga

Vitoria Guimarães – FC Paços Ferreira

5:3

koniec (2:1)

26.08.2016, 21:30 • Estádio Dom Afonso Henriques, Guimarães (kapacita: 30.165 diváků) • 3. kolo • Tomáš Kubečka cz

Tipsport: 2.0 3.17 4.0

Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (23:27:59)
Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:9. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:20.
Je dobojováno! Vitória SC Guimarães poráží Pacos Ferreira 5:3 a získává další důležité body do tabulky! Do zápasu přitom lépe vstoupili hosté, kteří se zásluhou Andrézinha už v první minutě ujali vedení! Domácí ale do poločasu dvěma brankami otočili vývoj utkání. Po přestávce přidal domácí celek další tři branky a v tu dobu bylo o vítězi prakticky rozhodnuto. Ferreira se ještě trošku zvedla, jenže Pedrinho dvěma slepenými góly pouze upravil konečné skóre na 5:3!

90+3

Konec zápasu.

90+2

Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Marega, přichází Moreno.

90+2

Žlutou kartu dostává Soares (Vitória SC Guimarães).

90+1

Nastavují se 3 minuty!

90

Domácí stoper Josue dobře načasovaným skluzem zastavil kolmici na nabíhajícího Welthona. Domácí už v závěru utkání nechtějí dopustit žádné komplikace.

89

Ferreira zahrávala rohový kop. K zakončení se na zadní tyči prodral stoper Baixinho, jež trefil míč špičkou kopačky, od níž se balón odrazil mimo tři tyče.

88

Hosté se nastěhovali před pokutové území domácího celku. Nikdo ve žlutém ale nedokázal přes pozornou obranu odcentrovat do pokutového území. Domácí si závěr zápasu hlídají.

87

Marega zaútočil na hattrick! Autor dvou branek se na hranici pokutového území obratně otočil a vyslal nepříjemnou střelu! Defendi jeho pokus lapil!

86

Závěr zápasu už se jen dohrává. Domácí se nastěhovali na polovinu Ferreiry a nikam nespěchají. Hosté se ne a ne prodrat k míči.

85

Welthon se domáhal odpískání pokutového kopu po pádu na hranici pokutového území. Hlavní rozhodčí dal jasným gestem najevo, že penaltu pískat nebude!

84

Po centru do pokutového území se nejvýše ze všech vyšplhal útočník Soares. Autor páté branky domácího celku hlavičkoval v těžké pozici a jeho rána minula zařízení.

83

Hosté se hnali do rychlého protiútoku, ale hlavní rozhodčí jejich atak zastavil. Sudí si totiž všiml nedovoleného zákroku a píská přímý kop ve prospěch domácího celku.

82

Domácí mohli přidat šestý zásah! Marega z levé strany načechral centr na malé vápno, ale Soares ve skluzu na prudký míč nedosáhl!

81

Do pokutového území Ferreiry přilétl centr z levé strany. Příliš dlouhý míč minul klubko hráčů v bílém a našel si cestičku do rukavic brankáře Defendiho.

80

Ofsajd i na druhé straně! Za obranou domácího celku se v době přihrávky pohyboval střídající Minhoca. Domácí budou rozehrávat z vlastní poloviny hřiště.

79

Domácí se rychlou kombinací dostali až za záda hostujících obránců, ale Marega se v době přihrávky pohyboval za hranicí ofsajdu, a proto nemohl zaútočit na hattrick.

78

Hosté se navíc připravují o míč nepřesnými přihrávkami. Jednu z nich na hrací ploše nezachytil obránce Ferreira. Domácí budou vhazovat. Diváci na tribunách poněkud utichli.

77

Hostům rázem narostla křídla a je jich plné hřiště. Domácí obrana ale zatím nepouští ofenzivní fotbalisty Ferreiry do střeleckých pozic. Obránci okamžitě odkopávají míče do bezpečí.

76

Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Rafinha, přichází Silva.

74

Střídání v týmu FC Paços Ferreira: ze hřiště odchází Osei, přichází Minhoca.

74

74. PEDRINHO - 5:3

74

Ferreira právě vstřelila branku!
Je sníženo! Hosté se rázem vracejí do hry! Míč si postavil PEDRINHO, který dělovkou k tyči překonal brankáře Douglase!

73

Stoper Josue ještě vidí žlutou kartu!

73

A pozor! Zápas se nám dramatizuje! Po stažení v pokutovém území domácích se hosté dočkali pokutového kopu!

71

71. PEDRINHO - 5:2

71

Ferreira právě vstřelila branku!
A pozor! Je tady snížení! Hosté z ničeho nic snižují na 2:5! Po nedůrazu v domácí obraně se míč odrazil před pokutové území a PEDRINHO jej nádhernou bombou uklidil do sítě!

70

Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Hurtado, přichází Bernard.

69

Mateus vyslal střelu zpoza hranice pokutového území. Do jeho rány vložil nohu jeden z obránců a od jeho končetiny se míč přizvedl do rukavic domácího brankáře.

68

Hosté se dokonce prezentovali střeleckým pokusem. Střídající Christian si navedl míč na pravačku a z pětadvaceti metrů vyslal jedovatou ránu. Míč ale doplachtil na tribunu za brankou.

67

Hosté se po delší době podívali na polovinu Vitórie. Domácí záložní řada však nepustila žlutou vlnu do blízkosti pokutového území. Guimaraes kontroluje vývoj utkání.

66

Domácí se hnali do otevřené obrany Ferreiry. Marega zkoušel procpat kolmici mezi stopery hostů, ale Baixinho na dlouhou nohu zachytil míč. Do šance mohl spěchat Soares.

64

64. Tiquinho SOARES - 5:1

64

Guimarães právě vstřelilo branku!
Demolice hostujícího celku pokračuje! Míč si na značku pokutového kopu postavil TIQUINHO SOARES a střelou do protipohybu brankáře přidává pátou branku domácích!

63

Hostující brankář za svůj zákrok vidí žlutou kartu!

62

Penalta! Marega se natlačil před obránce, posunul si míč kolem brankáře a vymodlil si pokutový kop! Defendi jej sundal opravdu zbytečně!

61

Do konce utkání zbývá půlhodina hry. Ani jeden z týmů už se nikam nežene. Domácí kontrolují své výrazné vedení postupnou kombinací na polovině hřiště. Hosté se jeví odevzdaně.

60

Střídání v týmu FC Paços Ferreira: ze hřiště odchází Silva, přichází Rodrigues.
Střídání v týmu FC Paços Ferreira: ze hřiště odchází Andrézinho, přichází Christian.

59

Hostující trenér už u čáry chystá střídání. Na to si ale musí počkat. Domácí obránci totiž kombinují na vlastní polovině. Nikdo ve žlutém jejich přihrávky nenapadá.

58

Ferreira se přeci jen hnala do útoku. Andrézinho vedl míč středem hřiště. Před pokutovým územím se vrhl do souboje s trojicí soupeřů. V tomto souboji neměl šanci a o balón přišel

57

Zmar hostů nyní potvrdil Osei. Hostující záložník si dlouho rovnal míč na kopačce v blízkosti pokutového území, ale nakonec si jej ukopl do zámezí. Hostům to prostě nejde.

56

Tentokrát jim ale štěstí nepřálo. Centr od rohového praporku se snesl pouze do míst, kde byli připravení obránci Ferreiry. Hosté si na chvíli mohou oddechnout.

55

Domácí nadále pokračují v aktivní hře. Rafinha odcentroval na malé vápno a stoper Baixinho raději hlavou zažehnal na rohový kop. Z rohů jsou domácí hodně nebezpeční.

53

53. Paolo HURTADO - 4:1

53

Guimarães právě vstřelilo branku!
To je zápas jako hrom! Tady už to zavání debaklem! Domácí přidávají další branku a znovu udeřili ze vzduchu! Aurélio vyslal nadýchaný centr, na který si naskočil PAOLO HURTADO, jež rybičkou překonal hostujícího brankáře!

52

Hosté jsou po inkasování třetí branky úplně opaření. Ferreira kombinovala na své polovině, avšak stoper Baixinho nepřesnou přihrávkou poslal míč do autu. Domácí budou vhazovat.

51

Moussa Marega mohl zaútočit na hattrick! Domácí střelec vystihl nepřesnou rozehrávku soupeře, dokonce si obhodil posledního obránce, ale brankář Defendi byl u míče jako první!

49

49. Moussa MAREGA - 3:1

49

Guimarães právě vstřelilo branku!
Ale nástup Ferreiry je rázem pryč! Rafinga se prodral do vápna a přihrávkou pod sebe předložil míč MOUSSOVI MAREGOVI, jež z první propálil bezmocného Defendiho!

48

Hosté vlétli do druhého poločasu mnohem aktivněji. Fotbalisté Ferreiry napadají rozehrávku domácích obránců. Hlavní rozhodčí si však nyní všiml faulu hostujícího Oseie.

47

Hosté zahrávali rohový kop. Prudký centr směřoval na vzdálenější tyč, kde byl připravený Ferreira, jež se k hlavičce přes dobře postaveného obránce neprotlačil.

46

Domácí zahájili výkopem druhý poločas dnešního souboje. Doufejme, že uvidíme stejně záživnou podívanou jako v první části dnešního souboje.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je minulostí! Hosté vlétli do zápasu jako velká voda a už v první minutě se zásluhou Andrézinha ujali vedení! To jim ale vydrželo jen pět minut! Po rohovém kopu totiž ránou pod břevno vyrovnal Marega! Domácí poté převzali iniciativu a po čtvrthodině hry se ujali vedení. Po další standardní situaci si hostující Mateus srazil míč do vlastní branky! Vitória nadále kontrolovala hru, ale z dalších šancí už branku nepřidala! Do šaten se proto odchází za stavu 2:1!

45+1

První poločas skončil.

45+1

Nastavuje se 1 minuta!

45

Domácí v samotném závěru prvního poločasu zahrávali standardní situaci. Pro míč si došel brankář Defendi. Rozhodčí si navíc všiml útočného faulu.

44

Andrézinho si nabíhal do středu hřiště, kam také obdržel prudkou přihrávku. Hostující záložník si nepotykal se zpracováním a odevzdal míč domácím obráncům.

43

Aurélio se náběhem podél postranní čáry vydal podpořit domácí ofenzívu. Pravý obránce Vitórie svedl souboj o míč, při kterém rukama stáhl obránce Ferreiry. Hosté budou rozehrávat.

42

Andrézinho zkusil štěstí individuálním průnikem. Hostující střelec se prohnal kolem obránce a z ostrého úhlu stačil vystřelit. Jeho dělovka těsně nad zemí byla hodně nepřesná.

41

Obrana Vitórie může zůstat naprosto klidná. Andrézinho hledal kolmicí mezi obránce spoluhráče z útoku, ale jeho pobídka byla příliš prudká a míč prolétl do zámezí.

40

Bruno Goís spěchal vpřed podél pravé postranní čáry. Krajní obránce Ferreiry nenavázal na předchozí únik a přišel o míč už na polovině hřiště. Hosté budou pouze vhazovat.

39

Domácí chtějí dohrát první poločas s klidem na kopačkách. Fotbalisté Vitórie kombinují na vlastní polovině a nepůjčují soupeři míč. Hosté však rozehrávku vůbec neatakují.

38

Domácí zahrávali další rohový kop. Tentokrát se k zakončení vůbec nedostali, jelikož si pomezní rozhodčí všiml ofsajdového postavení Maregy. Defendi bude rozehrávat.

37

Rafinha se hnal do otevřené obrany Ferreiry, předložil míč pod sebe Soaresovi, jež se rychle otočil a vyslal jedovatou ránu, který prosvištěla těsně vedle vzdálenější tyče!

36

Mateus zkoušel napravit svou chybu individuálním průnikem do středu hrací plochy. Hostující fotbalista si míč ukopl daleko od nohy a odevzdal jej domácím obráncům.

35

Hosté přečkali další vlnu domácích ataků a sami se vydali na polovinu Guimaraese. Jejich útok ale skončil daleko před pokutovým územím. Hosté budou vhazovat.

34

Soares se prohnal do pokutového území Ferreiry, kde vyslal centr na zadní tyč. Do míče naskočil Rafinha, jež v těžké pozici poslal střelu vysoko nad branku! Na domácího hráče zívala prázdná branka!

33

Domácím se ale exekuce následného přímého kopu vůbec nepovedla. Centru se chopil Miranda, ale jeho pobídka ohrozila spíše rohový praporek. Defendi bude odkopávat.

32

Na hřišti se nám poprvé zažlutilo! Za nedovolený zákrok uviděl žlutou kartu nešťastník dnešního utkání Mateus!

31

Po delší době se na polovinu soupeře podíval také domácí celek. Záložníci Vitórie si však nevěděli rady s obranou hostů a raději obrátili hru až k brankáři Douglasovi.

30

Hosté se nastěhovali do blízkosti pokutového území Vitórie. Andrézinho chtěl překvapit obranu domácích vysokým obloučkem. Na jeho nápad ale nezareagoval nikdo ve žlutém.

29

Centrovaný míč přilétl na přední tyč, kde stál největší hrdina dosavadního průběhu utkání Marega. Autor vyrovnávací branky odhlavičkoval míč ven z pokutového území.

28

Hosté se k zakončení neprodrali ani po dalším centru do pokutového území. Domácí diváci se zlobí, ale sudí nařizuje rohový kop pro Ferreiru.

27

Ferreira poprvé v utkání zahrávala kop od rohového praporku. Ve vápně však byli pouze čtyři hráči ve žlutém a ani jeden z nich se proti bílé přesile nedokázal prosadit.

26

Hosté se v posledních minutkách herně zvedli a nyní častěji kombinují s míčem na kopačkách. Osei mohl centrovat do vápna, ale ještě zvolil kličku, při které upadl.

24

Na levé straně bojoval o míč hostující Silva. Záložník Ferreiry kulatý nesmysl získal, posunul si jej mezi dva soupeře a nechal se faulovat. Hosté rozehrají přímý kop.

23

A kromě špatného napadání se dopustili i nedovoleného zákroku. Hostující celek je po skvělém vstupu do zápasu v hlubokém útlumu a hráči ve žlutém se spíše hledají.

22

Domácí po divokém úvodu uklidňují hru a kombinují s míčem na vlastní polovině. Do rozehrávky Vitórie se zapojil i brankář Douglas. Hosté napadají marně.

21

Marega se poněkolikáté v utkání ocitl v roli centrujícího fotbalisty. Domácí hvězda tentokrát hledala nabíhajícího Soarese. Pro míč si však došel stoper Ferreiry.

20

Hostům se z kopaček vytrácí přesnost. Přihrávky fotbalistů ve žlutém jsou v posledních minutách hodně nepřesné. Další dlouhá pobídka našla cestu pouze do zámezí.

19

Mohlo to být 3:1! Marega si v pokutovém území soupeře zpracoval prudkou přihrávku, otočil se s míčem a přiklepl jej Soaresovi, jež minul pravou tyč!

18

Osei si zpracoval vysokou přihrávku na levou stranu, ale ve své akci nemohl pokračovat. Hlavní rozhodčí při jeho převzetí míče viděl hru rukou a odpískal míč ve prospěch Vitórie.

16

Hosté jsou vývojem utkání zaskočení, ale přesto se snaží rychle odpovědět. Na polovinu Vitórie pospíchal útočník Welthon, jež ale vybojoval pouze autové vhazování.

15

15. MATEUS DA SILVA- 2:1

15

Guimarães právě vstřelilo branku!
Brankové hody pokračují! Domácím se sice nepodařilo udeřit napoprvé, ale do vápna přilétl další centr a nešťastný záložník MATEUS DA SILVA si jej srazil do vlastní branky!

14

Domácí Hurtado se při průniku na polovinu soupeře nechal faulovat. Hlavní arbitr si nedovoleného zákroku všiml a daroval domácím přímý kop z dobré pozice.

13

Hosté se dostali do zakončení! Z levé strany si míč na hranici šestnáctky navedl Osei, jehož ránu obrana srazila k Andrézinhovi, který ale druhou branku nepřidal.

12

Goís se vydal na samostatný průnik po pravé straně. Jeho individuální akce skončila ještě před polovinou hřiště, kde narazil na hráče domácího celku.

11

Do další šance se řítil Marega. Autor vyrovnávacího gólu odcentroval na malé vápno, kde hlavičkoval útočník Soares. Jeho pokus zamířil vysoko nad břevno hostující svatyně.

10

Úvodních deset minut nás rozhodně nenudilo. Zatím sledujeme oboustranně aktivní útočný fotbal s množstvím šancí. O něco aktivnější jsou domácí fotbalisté.

9

A další gól! Na zadní tyči tentokrát hlavičkoval Marega, jež našel nabíhajícího Josueho, který hlavou doklepl míč do branky! Naneštěstí pro Vitóriu pálil z ofsajdu!

8

Domácí vystartovali do rychlého protiútoku. Z levé strany se do pokutového území řítil Marega. Domácí střelec neprošel přes obránce, bude z toho další rohový kop.

7

Do útočení se pro změnu znovu vrhli hosté. Jejich kombinace na levé straně ale skončila daleko před pokutovým územím. Míč odkopl stoper Josue.

6

6. Moussa MAREGA - 1:1

6

Guimarães právě vstřelilo branku!
A je vyrovnáno! Takový fotbal se nám líbí! Centr od rohového praporku proskákal až na zadní tyč, kde si míč vzal MOUSSA MAREGA, jež střelou pod břevno vrátil domácí do hry!

5

Domácí vybojovali první rohový kop dnešního zápasu. Centrovaný míč směřoval na přední tyč, kde stál připravený Ricardo. Vitória si rohový kop zopakuje.

4

Hosté se ubránili dalšímu útoku Vitérie po levé straně. Goís vhazoval míč do hry, ale nepřesným autem jej odevzdal domácí obraně. Od úvodní minuty se hraje v parádní atmosféře.

3

Domácí jsou po skvělém vstupu soupeře do zápasu doslova opaření. Dlouhá přihrávka prosvištěla mezi hostujícími stopery do zámezí. Brankář Defendi bude odkopávat.

1

1. ANDRÉZINHO - 0:1

1

Ferreira právě vstřelila branku!
To je start jako hrom! Hosté se ještě v první minutě ujímají vedení! Welthon si vzal míč na hranici šestnáctky, prokličkoval se před brankáře a přihrávkou na zadní tyč našel ANDRÉZINHA, jež doklepl míč do odkryté branky!

1

Hosté zahájili dnešní zápas výkopem. Ferreira okamžitě rozvinula kombinaci s míčem. Do prvního útoku se řítil Pedrinho, jež narazil na obránce Aurélia. Bude z toho jen autové vhazování.

1

Utkání právě začalo.
Hlavní rozhodčí už přivádí aktéry dnešního utkání na trávník. Hosté odehrají zápas ve žlutém, domácí nastoupí v bílém.
Úvodní sestavy:

Vitória SC Guimarães: Douglas – Aurélio, Josue, Pedrao, Ferreira – Miranda, Pedro – Marega, Hurtado, Raphinha – Soares
Náhradníci: Silva, Moreno, Tozé, Bernard, Xande, Areias, Gaspar

FC Paços Ferreira: Defendi – Goís, Ricardo, Baixinho, Ferreira – Mateus, Silva – Pedrinho, Andrézinho, Osei – Welthon
Náhradníci: Felgueiras, Santos, Christian, Cicero, Minhoca, Vieira, Rodrigues.
Vzájemné zápasy v minulé sezóně

13.3.2016 Guimarães – Ferreira 0:1
2.11.2015 Ferreira – Guimarães 0:1
V dnešním zápase budeme sledovat souboj týmů ze středu ligové tabulky. Pacos Ferreira nezažil zrovna povedený vstup do soutěže. Po remíze s Moreirense a prohře se Sportingem jí patří až dvanáctá pozice. Dnešní domácí celek naopak celkem překvapil. Guimaraes sice v prvním kole prohrál s Bragou, ale ve druhém zápase vyhrála 2:0 na půdě Maritima.
Dobrý večer všem příznivcům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z portugalské Primeira Ligy. Společně se zaměříme na duel mezi Vitória SC Guimarães a FC Paços Ferreira! Utkání startuje ve 21:30!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

Vitoria Guimarães – FC Paços Ferreira

5:3

koniec (2:1)

Späť na online

Góly: 6. Marega, 15. Mateus (vla.), 49. Marega, 53. Hurtado, 64. Soares (pen.) – 1. Andrézinho, 71. Pedrinho, 74. Pedrinho

Karty:   73. Josue (GUM), 90+2. Soares (GUM) – 32. Mateus (FER), 63. Defendi (FER)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 5:9. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:20.

Vitoria Guimarães: Douglas – Aurélio, Josue, Pedrao, Ferreira – Miranda, Pedro – Marega (90+2. Moreno), Hurtado (70. Bernard), Rafinha (76. Silva) – Soares
Náhradníci: Silva, Moreno, Tozé, Bernard, Xande, Areias, Gaspar

FC Paços Ferreira: Defendi – Goís, Ricardo, Baixinho, Ferreira – Mateus, Silva (60. Rodrigues) – Pedrinho, Andrézinho (60. Christian), Osei (74. Minhoca) – Welthon
Náhradníci: Felgueiras, Santos, Christian, Cicero, Minhoca, Vieira, Rodrigues