Menu

Hokej

Turnaj 4 krajín hráčov do 20 rokov

Švédsko – Rusko

1:4

koniec (0:3, 1:1, 0:0)

26.08.2016, 15:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • Tomáš Chramosta (@TomasChramosta) cz

Tipsport: 2.2 4.3 2.36

To je z mé strany vše, nezbývá mi, než Vás pozvat ke sledování večerního utkání Turnaje čtyř zemí s českou účastí, domácí reprezentace vyzve výběr Finska. Tímto utkáním Vás prostřednictvím onlajnu provede můj kolega Ivan Hochman. (17:06:11)
Za švédský celek si pro ocenění z rukou Slavomíra Lenera přijíždí Fredrik Karlström, na ruské straně je to pak Danila Kvartalnov, který byl v dnešním utkání hodně vidět.
Je dobojováno! Švédská hokejová reprezentace nevstoupila do Turnaje čtyř zemí ideálně a prohrává 4:1. Za malou chvíli se budou vyhlašovat nejlepší hráči zápasu z obou zemí.

Konec zápasu.

58:47

Tohle se švédské družině příliš nepovedlo. Místo toho, aby zkusili vsítit nějakou tu branku, přichází vyloučení. V konečném hodnocení turnaje se totiž může počítat každičký gól.

58:37

Vyloučení v týmu Švédsko (Albin Storm – 2 min., nedovolené bránění).

58:17

Tomas Montén se rozhodl ke hře bez brankáře, hokejisté ve žlutých dresech to zkouší v šesti.

58:17

Kaprizov a jeho formace chtěla vystřídat, jenže ruský útočník si příliš nepomohl a vyhodil až na zakázané uvolnění. Švédská lavička na to reaguje oddechovým časem!

57:15

Následně se Švédsko dopouští zakázaného uvolnění, hra se tak stěhuje na opačný konec ledové plochy.

56:35

Elias Pettersson chytře obelstil Sidorova za ruskou bránou, jenže ten na poslední chvíli stačil vložit hůl do zakončení švédského forvarda. Puk končí v ochranné síti, buly před Samsonovem.

56:06

To stejné se dá říct o pokusu Kristoffera Gunnarssona, jeho střelu dokázal Samsonov dokonce vyklepat z lapačky a rozehrát spoluhráči z obrany.

54:52

Alexandr Polunin to zkoušel od levého hrazení, jeho přízemní střela však nečinila Wernerovy větší problémy.

53:20

Vadim Kudako se dopustil velké hrubky v obranném pásmu, naštěstí to za něj vyžehlil kolega z útoku Rubcov, který chytře přehrál švédského nájezdníka.

52:52

Seveřané to ustáli a jsou kompletní, přestože si ruští hokejisté dokázali vytvořit několik dobrých střeleckých příležitostí.

51:39

51:39

51:39

Kirill Kaprizov prokázal neuvěřitelný přehled ve hře. Nejprve udělal protisměrnou kličku bránícímu Švédovi na modré čáře a pak poslal do úniku Polunina, který neprostřelil Wernera mezi betony.

50:52

Vyloučení v týmu Švédsko (Axel Jonsson Fjällby – 2 min., podražení).

50:07

Ruští hokejisté vůbec nezmatkují a dokáží i v krizových situacích podržet kotouč na holi bez větších problémů. V tom pravděpodobně tkví největší rozdíl mezi oběma celky.

49:22

Pavel Kudrjavcev aktivně dobruslil nahozený puk, který směřoval na Wernera tak, aby švédský brankář musel přerušit hru. Vhazuje se v obranném pásmu Tří korunek.

48:37

Vorobjov už byl za švédskou defenzivní linií, jenže v momentě střely mu kotouč odskočil od hole, a tak Werner nemusel vůbec zasahovat.

46:52

Obránce Malmström alespoň na chvíli přerušil ruské bago a získal kotouč pro svůj celek. Sborná se i přes komfortní náskok snaží i nadále útočit a vypracovávat si gólové šance.

45:17

Švédové přežili krátkou hru v oslabení a již jsou kompletní, stále ovšem musí dohánět tříbrankové manko, což se zdá být proti výborně bránícím Rusům nemyslitelné.

44:30

Vorobjov nedokázal dobruslit nahozený kotouč dřív, než švédský obránce Cederholm. Píská se tedy zakázané uvolnění a hra se přenáší před Ilju Samsonova.

43:17

Vyloučení v týmu Švédsko (John Dalström – 2 min., nedovolené bránění).

43:08

John Dalström zakončil precizní kombinaci na jeden dotek prudkou ránou po ledě, Samsonov dokázal včas položit své betony na ledovou plochu.

42:33

Vyloučení v týmu Rusko (Jegor Voronkov – 2 min., podražení).

42:33

42:33

42:33

Elias Pettersson se proháčkoval přes tři hráče do vyložené šance, nakonec si od ruského obránce Voronkova vykoledoval faul.

41:43

Druhá švédská formace už toho měla plné zuby, takže se Bratt vůbec nerozpakoval a nahodil kotouč vysokým padáčkem do útočného pásma, aby mohli hokejisté ve žlutém vystřídat.

40:31

Kaprizov od mantinelu našel bekhendovou přihrávkou Alexandra Polunina, který se nikým neatakován položil do střely příklepem! Jeho projektil pouze orazítkoval tvrzené sklo nad švédskou klecí.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá perioda pokračovala v nastaveném trendu první dvacetiminutovky, ruští hokejisté svého soupeře předčili snad ve všech činnostech, přestože výsledkově skončila druhá část hry nerozhodně. Seveřané trpí především tím, že neproměňují nabízené přesilové hry. Hráči Sborné jsou navíc nesmírně efektivní a dokáží proměnit své gólové příležitosti. Další třetina začne přibližně v 16:32.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:55

Švédové vyváží kotouč z vlastního pásma, ale už se nic podstatného nestane.

38:23

38:23 KAPRIZOV - 1:4

38:23

Rusko právě vstřelilo branku!
Ruští hokejisté to sehráli náramně! Alexandr Polunin udělal poměrně riskantní kličku na modré čáře a poslal prudkou přihrávku KIRILLU KAPRIZOVOVI, který dokázal zakončit pod horní tyčku za záda ležícího Samsonova. Asistence: Alexandr Polunin, Jegor Rykov.

37:18

Hráči Sborné sehráli přesilovku čtyři na tři výborně, přihrávky směřovali na obránce Čmychova tak, aby mohl pálit bez přípravy. Ani jedna z dělovek se naštěstí pro Švédy neuchytila. Na krátkou chvíli se hraje čtyři na čtyři.

36:40

Vyloučení v týmu Švédsko (Kristoffer Gunarsson – 2 min., nedovolené bránění).

36:29

Vyloučení v týmu Rusko (German Rubcov – 2 min., vysoká hůl).

36:03

Sborná překombinovala své útočné snažení v pásmu a musí po švédském vyhození začít od vlastního gólmana. Útočnou akci rozjíždí kapitán Jegor Rykov.

35:18

Vyloučení v týmu Švédsko (Linus Lindström – 2 min., vysoká hůl).

34:02

Karlströmova teč těsně před ruským brankovištěm nadělala Samsonovy obrovské problémy, na poslední chvíli dokázal ruský brankář vykopnout pravý beton a zamezit puku v cestě za brankovou čáru.

32:23

Lukas Zetterberg zazdil tutovou šanci! Kotouč se k němu šťastně odrazil na levém kruhu, jenže švédský hráč zavřel oči a pouze napálil puk příklepem přímo doprostřed ruské brány.

31:14

Jegor Zajcev vyhrál v osobním souboji s Dahlströmem za vlastní bránou a nakrátko osvobodil své spoluhráče.

30:46

Vyloučení v týmu Rusko (Alexandr Polunin – 2 min., nedovolené bránění).

29:29

Švédká bilance ve využití přesilovek je prachbídná, ani pátou z nich nedokázali Seveřané využít.

29:19

Arťom Arťomov mohl udeřit v oslabení! Ruský forvard si odstavil bránícího hráče a natlačil se až před Wernera, který zastavil jeho pokus levým betonem.

28:21

Vadim Kudako skvěle zapracoval v obranném pásmu, získal kotouč u mantinelu a pak jej z otočky poslal na druhou stranu kluziště. Oba reprezentační výběry střídají.

27:29

Vyloučení v týmu Rusko (Kirill Beljajev – 2 min., hákování).

27:15

Čároví rozhodčí nyní ve dvojici upravují nerovnost na ledové ploše ve středním pásmu, vhazovat se bude před Wernerem.

26:24

26:24 LINDSTRÖM - 1:3

26:24

Švédsko právě vstřelilo branku!
Hráči ze Země tří korunek konečně dokázali využít přesilovou hru! LINUS LINDSTRÖM dostal ideální pas od Lindholma na pravý bod pro vhazování, z něhož se dokázal prosadit nad lapačku Samsonova! Asistence: Johan Londholm, Linus Nässén.

26:15

Vyloučení v týmu Rusko (Arťom Čmychov – 2 min., sekání).

26:05

26:05

26:05

Čebykin chytře napálil kotouč přes celé kluziště o zadní mantinel tak, aby jej Alexandr Volkov mohl okamžitě napálit na Wernera! Švédský gólman ukázal skvělý rozklek a jen díky němu Švédsko neinkasovalo počtvrté.

24:39

Jesper Bratt neměl komu rozehrát puk za červenou čárou, a tak jej pouze nahodil tak, aby jeho kolegové z formace mohli vystřídat.

23:36

Pavel Kudrjavcev se snažil protáhnout kolem levé tyče do střelecké pozice, jenže tam jej tělem odstavil na brankovou konstrukci Švéd Gunnarsson. Brána se v důsledku toho vychýlila z původního postavení a hra se přerušuje.

22:57

Germanu Rubcovovi nesedla rána příklepem, kotouč se od hole tak tak doklouzal do rohu kluziště, kde se jej zmocnili švédští obránci.

21:22

21:22

21:22

Kaprizov nezištně našel zpoza brány hůl Arťomova, který hlídkoval před švédským brankovištěm, jenže bez přípravy pouze vyprášil Wernerovy betony. Švédsko je již v pěti hráčích na ledě.

20:24

Švédsko začíná hru v oslabení dobře, Albin Storm bez větších problémů vyhodil kotouč až za bránu Samsonova.

20:01

Začala druhá třetina.
Prvních dvacet minut je za námi a byla to třetina plně v režii ruského mužstva, které do zápasu vstoupilo jako uragán a po necelých třech minutách vedlo již o dvě branky. Seveřané následně měli k dispozici tři přesilové hry v řadě, ale ani jednu z nich nedokázali využít. Naopak hráči Sborné budou mít po začátku druhého dějství k dispozici ještě osmasedmdesát sekund dlouhou početní výhodu. Další třetina začne přiblině v 15:46.

20:00

První třetina skončila.

19:28

Krátce po vhazování v útočném pásmu Ruska se puku zmocnil Jesper Bratt a bekhendem jej vyhodil přes všchny čáry.

19:18

Vyloučení v týmu Švédsko (Tim Wahlgren – 2 min., držení hole).

18:01

18:01 KVARTALNOV - 0:3

18:01

Rusko právě vstřelilo branku!
Neuvěřitelné, kola ruského brankostroje se začínají naplno roztáčet! Hráči Sborné jsou neuvěřitelně efektivní. DANILA KVARTALNOV dokázal překonat Wernera z vrcholku pravého kruhu a dává tak švédským hokejistům podnět k zamyšlení. Asistence: Vadim Kudako, Alexander Volkov.

17:30

Plachtící pokus Michaila Sidorova neměl sebemenší šanci na úspěch, Werner měl střelu od modré čáry celou doby na očích a bez problémů puk schoval ve výstroji.

16:55

Oba čároví rozhodčí nechávají hrát všechny sporné icingy a udržují plynulou hru, což je pro přítomné diváky jistě atraktivní.

15:52

A další šance Tří korunek! Tentokráte to bylo po akci Bratta, z jehož přihrávky bez přípravy pálil Fredrik Karlström. Brankář Samsonov v dosavadním průběhu utkání působí velmi sebejistě a maří všechny gólové plány Švédksa.

14:27

Seveřané se blýskli parádní kombinační akcí! Pettersson provedl učebnicovou kličku na dlouhou roku v rohu kluziště a předložil kotouč Zetterbergovi do ideální pozice mezi kruhy. Samsonov si připsal velice důležitý zákrok betony!

13:39

Následuje krátká komerční přestávka. Ruské mužstvo dokázalo střelecky vytěžit z minima maximum, navíc zodpovědně brání. Švédy naopak může mrzet čistých šest minut promarněné přesilové hry pět na čtyři.

12:42

Marcus Davidsson ukázal hodonínskému publiku co dovedou jeho šikovné ruce, jenže jeden z ruských obránců jej po průjezdu modré čáry vytlačil až do rohu kluziště.

11:57

Na šikovného Kaprizova okamžitě u modré čáry vystartoval obránce Cederholm, který jej čistě odzbrojil, a tak Rusové musí začít od píky.

10:33

Švédští hokejisté mají problém s trvalým usazením se v útočném pásmu. Až nyní se jim to na malý moment povedlo, ale vzápětí je obral o kotouč Alexander Volkov.

09:44

Kostin se spolu s Beljajev snažil probít kolem pravého mantinelu, ale zastavil je hvizd píšťalky – postavení mimo hru.

08:27

Sborná je kompletní, střelec druhé branky Li se vrací zpět na ledovou plochu.

07:46

Jegor Rykov ukořistil kotouč při švédském přechodu modré čáry, stáhl si jej za vlastní bránu a ometl puk až do obranného pásma Švédů.

06:56

Ne, vypadá to, že Seveřané ani napotřetí nevyužijí přesilovou hru. Čtveřice Rusů skvěle brání v aktivním obranném bloku a nechává střílet pouze švédské beky od modré čáry.

06:27

Vyloučení v týmu Rusko (Nikita Li – 2 min.).

05:52

Na ledě to začíná hned v první třetině jiskřit. Obránci Rykovovi se vůbec nelíbil důraz na brankovišti švédského útočníka Karlströma a hned si začal se soupeřem vyřizovat účty ručně. Čároví rozhodčí je ale včas rozdělili.

05:05

Je to tak, tým ze Skandinávie nevyužil ani druhou z nabízených přesilovek, a tak stále po pěti minutách hry prohrává již o dva góly.

04:15

Rusové jsou zatím velice nedisciplinovaní, jenže jeho soupeři toho nedokáží využít, zvlášť kvůli krokolomnému přechodu přes střední pásmo.

03:05

Vyloučení v týmu Rusko (Alexander Volkov – 2 min., podražení).

03:00

03:00 LI - 0:2

03:00

Rusko právě vstřelilo branku!
NIKITA LI předvedl nevídaný důraz na brankovišti a ruské mužstvo odksakuje již na rozdíl dvou branek! Po Čebykinově ráně z mezikruží se tento hokejista prodral žlutou defenzivní hrází a nekompromisně přehodil Wernerův pravý beton. Asistence: Nikolaj Čebykin, Kirill Beljajev.

02:50

Obránce Zejcev na ledě, borci v červených dresech jsou tedy kompletní.

02:21

Jacob Cederholm vyzkoušel pozornost ruského brankáře tvrdou přízemní střelou, Samsonov se však zaskočit nenechal. Švédové hrají výbornou přesilovku z hlediska kombinace, ovšem do výraznějších střeleckých příležitostí se zatím nedostávají.

00:50

Vyloučení v týmu Rusko (Jegor Zajcev – 2 min., hákování).

00:28

00:28 KAPRIZOV - 0:1

00:28

Rusko právě vstřelilo branku!
Tak tomu říkám raketový start do utkání! První útočná formace Sborné začala úřadovat hned od úvodních sekund zápasu. Alexander Polunin tak trochu naslepo poslal střílenou přihrávku na okraj brankoviště, kde se kotouč odrazil od bruslí KIRILLA KAPRIZOVA za brankovou čáru. O úmyslné kopnutí se v žádném případě nemohlo jednat. Asistence: Alexandr Polunin.

00:01

Utkání právě začalo.
Nyní si, jako tradičně při mezinárodních zápasech, vyslechneme hymny obou zúčastněných zemí. Rusko je v zápise uvedeno jako hostující celek, první tedy zazní jejich hymna, teprve poté ta švédská.
Úvodní sestavy:

Švédsko: Marmenlind, Werner – Cederholm, Nässén, Berglund, Gunnarson, Danielsson, Malmström – Davidsson, Lindholm, Dahlström, Bratt, Olhaver, Zetterberg, Elfström, Karlström, Lindström, Pettersson, Storm, Wahlgren, Jonsson Fjällby

Rusko: Suchačjov, Samsonov – Kudako, Sidorov, Čmychov, Fazylzjanov, Zajcev, Voronkov, Rykov, Arťom Volkov – Kaprizov, Arťomov, Kvartalnov, Polunin, Kostin, Alexandr Volkov, Beljajev, Li, Rubcov, Čebykin, Vorobjov, Kudrjavcev

Rozhodčí: Hejduk, Šír – Hlavatý, Tošenovjan.
Buďte vítáni u sledování úvodního zápasu Turnaje čtyř reprezentací do dvaceti let! Po zhruba čtyřměsíční pauze se tahle hokejová událost vrací zpět na místo činu do jihomoravského města Hodonína za účasti těch nejlepších evropských výběrů. Kromě domácí reprezentace se na Slovácku představí také Finsko, Rusko a Švédsko.
Můžeme se tedy těšit na víkend plný špičkového juniorského hokeje a začínáme velice atraktivním duelem mezi Ruskou federací a Švédskem. Zatímco Sborná na jaře Turnaj čtyř vyhrála po dvou výhrách a prohře po nájezdech, hráči ze Země tří korunek se jej ani nezúčastnili. Nyní je tomu ale jinak, pro srpnový turnaj Švédové nahradili v kvartetu hokejových národů slovenskou reprezentaci.
Naposledy se obě mužstva utkala loni v listopadu, kdy tento prestižní turnaj hostilo finské Tampere. Ruští hokejisté tehdy přehráli Seveřany ve vyrovnaném utkání 3:2, celý zápas museli dotahovat a nakonec udeřili po jedenatřiceti vteřinách prodloužení, ve kterém se trefil Jegor Korškov. Tým ze Skandinávie tak má svému dnešnímu soupeři co oplácet.
V dubnu na hodonínském ledě řádili Michajl Vorobjev, Nikolaj Čebykin a především Kirill Kaprizov, který se podělil o prvenství v kanadském bodování turnaje s Davidem Kašem. Na tyto ofenzivní tvůrce hry v ruském dresu by si švédská obrana měla určitě dát pozor, ruský trojlístek útočníků tehdy dokázal dohromady posbírat úctyhodnou porci patnácti kanadských bodů. Sborná navíc přijela na jih Moravy s takřka nepozměněným kádrem, celkem čtrnáct hráčů z aktuální soupisky si zde zahrálo již v dubnu, kdy Rusové celý turnaj ovládli.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

Švédsko – Rusko

1:4

koniec (0:3, 1:1, 0:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 27. Lindström (Lindholm, Nässén) – 1. Kaprizov (Polunin), 3. Li (Čebykin, Beljajev), 19. Kvartalnov (Kudako, Alexander Volkov), 39. Kaprizov (Polunin, Rykov)

Švédsko: Werner (Marmenlind) – Cederholm, Nässén, Berglund, Gunnarson, Danielsson, Malmström – Davidsson, Lindholm, Dahlström, Bratt, Olhaver, Zetterberg, Elfström, Karlström, Lindström, Pettersson, Storm, Wahlgren, Jonsson Fjällby

Rusko: Samsonov (Suchačjov) – Kudako, Sidorov, Čmychov, Fazylzjanov, Zajcev, Voronkov, Rykov, Arťom Volkov – Kaprizov, Arťomov, Kvartalnov, Polunin, Kostin, Alexandr Volkov, Beljajev, Li, Rubcov, Čebykin, Vorobjov, Kudrjavcev

Rozhodca: Hejduk, Šír – Hlavatý, Tošenovjan

Priebeh zápasu
1. tretina
00:28 RUS 0:1 Kaprizov (Polunin)
00:50 RUS 2 Zajcev, hákovanie
03:00 RUS 0:2 Li (Čebykin, Beljajev)
03:05 RUS 2 Volkov, podrazenie
06:27 RUS 2 Li
18:01 RUS 0:3 Kvartalnov (Kudako, Alexander Volkov)
19:18 SWE 2 Wahlgren, držanie hokejky
Po 1. tretine
2. tretina
26:15 RUS 2 Čmychov, sekanie
26:24 SWE 1:3 Lindström (Lindholm, Nässén)
27:29 RUS 2 Beljajev, hákovanie
30:46 RUS 2 Polunin, nedovolené bránenie
35:18 SWE 2 Lindström, nebezpečná hra vysokou hokejkou
36:29 RUS 2 Rubcov, nebezpečná hra vysokou hokejkou
36:40 SWE 2 Gunarsson, nedovolené bránenie
38:23 RUS 1:4 Kaprizov (Polunin, Rykov)
Po 2.tretine
3. tretina
42:33 RUS 2 Voronkov, podrazenie
43:17 SWE 2 Dalström, nedovolené bránenie
50:52 SWE 2 Fjällby, podrazenie
58:37 SWE 2 Storm, nedovolené bránenie
Koniec