Menu

Hokej

Reprezentace žien U18

Česko – Rusko

2:3

koniec (0:1, 1:1, 1:1)

26.08.2016, 18:00 • Zimní stadion Roudnice nad Labem • Martin Voltr cz

Starovojtovová tentokrát skóruje, Jandovou přostřelila za lapačku – 2:3.

Ovšem i my to dokážeme napodobit. Šarlota Tomasco stejně jako Dýcková zakončuje bekhendový blafák gólem – 2:2!

Jenže také Dorofejevová přesně trefuje ten samý růžek – 1:2 po dvou sériích.

Nikola Dýcková však vzápětí odpovídá, bekhendový blafák nakonec dokázala nacpat k tyčce – 1:1!

Naopak ruská kapitánka Darja Beloglazovová zakončila neomylně do růžku – 0:1.

59:03

Česká střídačka si bere oddechový čas. Jdeme to zkusit v šesti bez gólmanky!

58:12

Naopak po protiútoku ale musí znovu skvěle zasahovat Jandová. Rozhodčí pak přerušila hru, neboť Ruska zůstala ležet v brankovišti.

57:35

Naše soupeřky znovu nabraly sebevědomí a v českém pásmu spustily vynikající kombinace. Na konci té poslední stála Budanovová a Jandová musela parádně vytasit lapačku. Ještě žijeme.

56:30

Rusko právě vstřelilo branku!
Bohužel, ruské hokejistky sice dnes měly o dost míň přesilovek, ale hrají je výborně. A tak tři a půl minuty před koncem třetí třetiny znovu prohráváme. Zuboková posunula puk od modré MARII LOBUROVÉ, která to zkusila na bližší tyčku a dokázala Jandovou překvapit – 2:3. Asistence: Darja Zuboková, Olga Širokovová

55:51

Po několika českých zákrocích na hraně pravidel už nás rozhodčí posílá do čtyř, to bude klíčové oslabení. Natálie Mlýnková (CZE) pyká za hru tělem.

55:08

Češky sice tuhle vřavu vyhrály, ale nic z toho nebylo. Naopak. Alexandrovová už málem přebruslila českou obránkyní, ta ji naštěstí stačila zbrzdit a Jandová zasahuje.

53:28

Denisa Jandová má ve třetí třetině výrazně méně práce, ale když už, tak to stojí za to. Teď vychytala gólovku Širokovové! Vzápětí jí druhá Ruska poslala k ledu, ale naše brankářka se už oklepala.

51:18

Světlana Bobrovová (RUS) zahákovala rozehrávající Alexandru Halounovou a už sedí.

51:18

Sborná se po inkasované brance oklepala a Jandová musela čelit velké šanci, nicméně pak Rusky opět faulovaly a čeká nás další početní výhoda.

50:40

Česko právě vstřelilo branku!
Konečně je tam! Rusky dostaly to, co si za svou nesmyslnou hrubost zasloužily, podruhé v zápase vyrovnáváme! Šarlota Tomasco poslala od zadního mantinelu přihrávku TEREZE KARLECOVÉ, která chvíli potáhla puk a pak ho poslala ke druhé tyčce. Možná se ještě otřel o bránící hráčku, ale každopádně zapadl přesně za záda Merkuševové – 2:2! Asistence: Šarlota Tomasco.

49:38

Rusky už hrají ve čtyřech, naše kombinace byla až moc složitá. Bohužel.

49:04

Hornická s Mlýnkovou byly před gólmankou, ale jediná bránící hráčka na poslední chvíli hokejkou puk vypíchla!

47:54

Světlana Bobrovová (RUS) – 2 minuty za krosček.

47:54

Český vzorec je jasný. Vyhrané buly, střela a pak důraz Šarloty Tomasco. Ta se bohužel ze dvou takových situací gólově neprosadila, ale Rusky jí pak začaly mlátit jako zběsilé a jdou znovu ven!

47:31

No tak pozor, Češky jdou hrát 1:49 dvojnásobné přesilovky! Po tlačenici před brankou vylučuje sudí ruskou gólmanku Merkuševovou za hrubost. Trest za ni pochopitelně odsedí spoluhráčka

47:20

Druhý útok si vynutil další faul a další přesilovku. Darja Zuboková (RUS) si dvě minuty odpočine za držení protihráčky.

41:25

Náš soupeř je zatím méně disciplinovaným týmem, už by to konečně chtělo využít přesilovku! Alena Chaustovová (RUS) je vyloučena za podražení.

39:50

Rusko právě vstřelilo branku!
To je obrovská škoda, 10,5 vteřiny před koncem druhé třetiny inkasujeme gól do šatny. Česká obránkyně se zapojila do útoku a žádná ze spoluhráček jí pak nenahradila, i proto zůstala všem za zády MARGARITA DOROFEJEVOVÁ. Také ona už má v osmnáctce něco odehráno, Jandové nasadila nechytatelný bekhendový blafák, který zakončila přesně do růžku – 1:2. Asistence: Alena Starovojtovová.

37:32

Starovojtovová disponuje solidními individuálními schopnostmi, už zase z pravé strany vyjížděla před českou klec. Na poslední chvíli jsme jí zvládli puk odebrat.

32:40

Oba celky poměrně slušně přijaly tvrdší hru, ale teď to bohužel končí dvěma minutami. Za hru tělem pyká Daniela Kolářová (CZE), čeká nás druhé oslabení.

30:54

Jedna z Rusek přišpendlila Lerchovou na mantinel, tak se puku ujala Tomasco a před brankou hledala Kláru Jandušíkovou. Ta se bohužel nestačila srovnat ke střele, jinak to vypadalo nádherně.

28:27

Natálie Mlýnková na hraně pravidel obrala váhající Rusku o puk a pak před brankou čekala na vyražený kotouč od Vozdecké. Ve velké rychlosti ho bohužel nestačila poslat do brány.

26:37

Česko právě vstřelilo branku!
Paráda, vyrovnáváme! Co se české reprezentaci nepovedlo v přesilovce, to dokázala po jejím skončení. Velkou zásluhu na tom má obránkyně Klára Jandušíková, která zatáhla puk po pravé straně a našla Nikolu Dýckovou. Její střela vypadla Merkuševové za záda a BARBORA MACHALOVÁ byla na správném místě, puk už snadno dorazila do prázdné brány – 1:1! Asistence: Nikola Dýcková.

25:59

V závěru přesilovky nám naopak málo chybělo k vyrovnání. K puku se dostala Machalová, pak ještě dorážela Saša Halounová, ale nestačilo to.

25:44

Po chybě v české obraně uháněla na Jandovou sama Starovojtovová, ale svůj druhý gól nepřidala, když jí Jandová vybruslila dlouhou bekhendovou kličku!

24:02

Z pravé strany se ke gólmance dostávala Dýcková, ale byla zablokována. Rozhodčí možná mohla vylučovat už tehdy, ale nakonec poslala Darju Beloglazovovou (RUS) na trestnou až za následné dohrání.

21:04

Rusky byly kompletní jenom krátkou chvíli. Hra čtyři na čtyři bude pokračovat, Alina Garipovová (RUS) je vyloučena za hákování.

19:39

Vzápětí bohužel střídající hráčka naskočila za Mlýnkovou příliš brzy, a tak nám rozhodčí odpískaly hru v šesti. Trest odpyká právě naše pětadvacítka.

19:19

A do třetice Mlýnková, ani tentokrát sama před gólmankou neuspěla! Zatím jí není přáno.

19:00

Je z toho alespoň druhá přesilovka českého týmu. Maria Alexandrovová (RUS) je vyloučena za hru tělem.

18:55

A další obrovská šance pro Natálii Mlýnkovou, tentokrát dostala puk na modré a dopředu se řítila sama. Škoda že upadla a pak už měla míň času, ale i tak chybělo její střele jenom pár centimetrů!

18:09

Po velké české chybě v rohu pásma se jedna z Rusek už už dostávala před branku, ale situaci prováhala a pak naše juniorky už zasáhly.

16:54

Před ruskou brankou zůstala volná Natálie Mlýnková, k níž se odrazil puk. Naše útočnice pálila z otočky, ovšem zamířila jen doprostřed brány.

11:53

Naše defenziva propadla a Rusky už to málem vykombinovaly do prázdné branky. Naštěstí ji Širokovová minula!

10:12

Rusko právě vstřelilo branku!
Přestože český tým dosud svého soka poměrně jasně přehrával, bohužel je to on, kdo jako první inkasuje. Rusky se dostaly do přečíslení dva na jednu a ALENA STAROVOJTOVOVÁ to provedla hodně zkušeně. Vytáhla si Jandovou z branky a po dlouhém oblouku zakončila pod břevno – 0:1. Asistence: Irina Kulaginová.

06:28

Šarlota Tomasco sklepla puk od modré čáry na hokejku Laury Lerchové. Ta v obrovské šanci míjí ruskou klec!

05:15

Dýcková s Machalovou uháněly dopředu, jenže přihrávka na druhou jmenovanou byla bohužel moc prudká. Nicméně česká aktivita vede k první přesilovce, za podražení je vyloučena Darja Zuboková (RUS).

Česko – Rusko

2:3

koniec (0:1, 1:1, 1:1)

Späť na online

Góly a asistencie: 27. Machalová (Dýcková), 51. Karlecová (Tomasco) – 11. Starovojtovová (Kulaginová), 40. Dorofejevová (Starovojtovová), 57. Loburová (Zuboková, Širokovová)

Česko: Jandová (Juřicová) – Cornová, Martinů, Kolářová, Škrdlová, Šmajdová, Jandušíková – Karlecová, Tomasco, Lerchová "C" – Vozdecká, Mlýnková, Hornická – Machalová, A. Halounová, Dýcková – Lorencová, Zrnová. Trenér: Jan Fidrmuc.

Rusko: Merkuševová (Treťjaková) – Bobrovová, Garipovová, Chaustovová, Zuboková, Savoninová, Suzakovová, Gončarovová – Širokovová, Beloglazovová "C", Loburová – Alexandrovová, Starovojtovová, Dorofejevová – Čebotarová, Serovová, Kulaginová – Budanovová, Zubkovová. Trenér: Jevgenij Bobariko.

Rozhodca: Růžičková – Svoboda, Svobodová.

Priebeh zápasu
1. tretina
05:15 CZE 2
10:12 RUS 0:1 Starovojtovová (Kulaginová)
19:00 CZE 2
19:39 CZE 2
Po 1. tretine
2. tretina
21:04 CZE 2
24:02 CZE 2
26:37 CZE 1:1 Machalová (Dýcková)
32:40 CZE 2
39:50 RUS 1:2 Dorofejevová (Starovojtovová)
Po 2.tretine
3. tretina
41:25 CZE 2
47:20 CZE 2
47:31 CZE 2
47:54 CZE 2
50:40 CZE 2:2 Karlecová (Tomasco)
51:18 CZE 2
55:51 CZE 2
56:30 RUS 2:3 Loburová (Zuboková, Širokovová)
Koniec