Menu

Hokej

President Cup

HC Energie Karlovy Vary – Espoo Blues

6:5

po s.n. (2:1) (1:1, 1:2, 3:2)

26.08.2016, 08:00 • MINI WERK ARENA, Třinec • Ondřej Zoubek (@VondraZoubek) cz

Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (10:24:45)

Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
Energii dnes ještě čeká od 15:00 utkání s Vítkovicemi, Espoo změří od 17:45 síly s CSKA Moskva. Za několik okamžiků začne v MINI WERK ARENĚ utkání mezi Moskvany a mužstvem Vítkovic.
Karlovy Vary vítězí v prvním utkání na turnaji a získají do tabulky cenné dva body ze zápasu proti finskému soupeři Espoo Blues. V zápase sice v jednu chvíli prohrávali už o dvě branky, ale nesložili zbraně a ve třetí třetině dokonce vedli 5:4. Blues dokázali vyrovnat, jenže v samostatných nájezdech už tahali za kratší konec.
Nejlepší hráči utkání:

Petr Rozhon (KVA, 2+0) – Axel Sjölund (BLU, 1+0)

Konec zápasu.

60:00

V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Energie Karlovy Vary.
Druhý bod získávají hokejisté Karlových Varů. V nájezdech se prosadili Rozhon a VÍT JISKRA, jehož branka je vítězná – 6:5 sn!

3. séria 2:1

Vít Jiskra předvedl podobný nájezd jako Rozhon, zakončil bekhendem a puk se od betonu Stenroose odrazil do sítě!

3. séria 1:1

Lasse Wallenius ke dvěma brankám ze hry úspěšný nájezd nepřidal. Karlovy Vary mají mečbol.

2. séria 1:1

Petr Rozhon si skvěle rozhýbal Stenroose a forhendem zasunul kotouč do prázdné branky.

2. séria 0:1

Bednář vychytal Roniho Hirvonena a drží Energii ve hře.

1. séria 0:1

David Novotný se svou střelou proti Stenroosovi neuspěl, trefil finského brankáře do betonů.

1. séria 0:1

Jako první se rozjel Axel Sjölund a překonal Bednáře střelou do pravého horního rohu.

Samostatné nájezdy začínají.
Prodloužení se hrát nebude, o vítězi rovnou rozhodnou samostatné nájezdy. V zajímavé třetině dokázala Energie srovnat stav zápasu a chvíli dokonce vedla 5:4. Jenže tři minuty před koncem inkasoval Bednář popáté v zápase, a tak jisté, že obě týmy získají nejméně bod. O tom bonusovém rozhodne dovednostní soutěž.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:50

Branného nahození skončilo mimo branku, a tak to vypadá, že první utkání President Cupu 2016 budou muset rozhodnout samostatné nájezdy.

59:01

V MINI WERK ARENĚ už běží poslední minuta základní hrací doby a stav zůstává nerozhodný. Bednář dokázal pokrýt zakončení od Forslunda.

57:39

Espoo právě vstřelilo branku!
Tahle branka Karlovy Vary nesmírně mrzí, Espoo dvě minuty a jednadvacet sekund před koncem vyrovnává! Blues zamkli Energii před Bednářem a Rikkilä se vrhl do útoku po středové ose. Bednář vyrazil puk k RONIMU HIRVONENOVI, a ten dorážel do odkryté branky – 5:5! Asistence: Hugo Rikkilä, Edward Rissanen.

56:40

Benda zablokoval Timmebackovu střelu od modré čáry a vyrazil do protiútoku. Už ve středním pásmu ale o získaný puk přišel.

55:35

Finové jsou nastěhováni v útočném pásmu a obléhají Bednářovu branku. Karlovarský gólman zasáhl proti ráně Sjölunda z úhlu.

54:57

Novotný ujížděl obraně Espoo sám na brankáře, ale Rikkilä ho dokázal dotáhnout a čistě zastavit. Nyní už se Blues ženou do útoku.

54:20

Stenroos zasáhl také proti ráně Křemena od modré čáry. Karlovy Vary jsou teď samozřejmě rády za každý pobyt co nejdále od Bednářovy brány.

53:48

Finové si hned po páté inkasované brance vzali oddechový čas, aby zmobilizovali síly. Nemají už na co čekat. Stenroos musel přerušit hru po střele z levého křídla.

52:46

Karlovy Vary právě vstřelily branku!
Obrat během devatenácti sekund v podání Karlových Varů je na světě! Obrana Espoo hraje v posledních momentech velmi nekoncentrovaně, čehož Karlovy Vary podruhé využívají! Korčmaroš s Jiskrou dostali puk před branku na PETRA ROZHONA, a ten ho popáté v zápase dotlačil za Stenroose – 5:4! Asistence: Vít Jiskra, Jan Korčmaroš.

52:27

Karlovy Vary právě vstřelily branku!
Energie využívá přesilovou hru a vyrovnává skóre! Novotný s Korčmarošem přehráli obranu Blues pohlednou kombinací a ADAM KŘEMEN zakončil z pravého křídla přesnou ranou do horní poloviny branky – 4:4! Asistence: Jan Korčmaroš, David Novotný.

51:23

Šance pro Karlovy Vary je tady. Rudi Maarni (BLU) je potrestán dvěma minutami za sekání. To byl zbytečný faul Fina.

51:15

Tulensalova dělovka od modré čáry zamířila mimo branku, od mantinelu se pak před bránu prosmýkl Forslund, ale Bednář ho vychytal betonem.

50:43

Hokejisté Espoo pořádně přitvrdili, což začínají hráči Karlových Varů pociťovat především v soubojích u mantinelu. Espoo touží po pojišťující brance.

49:28

Espoo právě vstřelilo branku!
Nyní už to neplatí a Blues jdou ve třetí třetině opět do vedení! Nádhernou individuální akci předvedl AXEL SJÖLUND, který se na pravé křídle zbavil bránících hráčů, zpětnou kličkou vyzrál také na Bednáře a zakončil do prázdné branky – 3:4! Asistence: Patrik Isiguzo.

48:33

Forsell uvolnil Holmberga, ale ten nemohl kvůli dalšímu ofsajdu zakončit. Hokejisté Espoo jsou rozezleni, jelikož cítí po celou dobu zápasu svou mírnou převahu, avšak stav zůstává vyrovnaný.

47:47

Espoo už je v plném počtu a až nyní se Karlovy Vary nastěhovaly do útočné třetiny. Pohankovo nahození pokryl Stenroos v pohodě lapačkou.

47:17

Blues nemají s bráněním přesilovky soupeře žádné problémy, naopak sami hrozí z jedovatých brejků. Rissanenovu střelu srazil do ochranné sítě Novotný.

46:41

Rikkilä pronikl s kotoučem až za modrou čáru, ale některý z jeho spoluhráčů byl rychlejší, a proto se píská ofsajd. Espoo se v oslabení brání úspěšně.

45:47

Aleksi Poikselkä (BLU) to na brankovišti přehnal s důrazem a je vyloučen na dvě minuty za napadení Matouška, který dorážel po nahození Rozhona.

45:22

Branný a Pohanka se srazili na modré čáře, a mohla z toho být pro Karlovy Vary pořádná polízanice. Naštěstí pro Energii odskočil kotouč mimo hrací plochu.

44:56

Útočnou akci Blues zastavil ofsajd, posléze dolétl puk do ochranné sítě za Bednářem. Vhazuje se před brankou Energie.

44:03

Tulensalův pokus po ledu od modré čáry skončil jen na Bednářově betonu. Espoo zatlačilo Karlovy Vary a chce vedení zpět.

LIVE STREAM

43:42

Další úspěšný zásah si Bednář připsal proti střele Tulensala a o něco později přerušil hru, když ve skrumáži před svou brankou našel volný puk a přikryl jej lapačkou.

43:26

Na druhé straně se brankář Bednář blýskl skvělým zákrokem lapačkou proti tvrdé ráně Rissanena od modré čáry.

42:51

Karlovy Vary právě vstřelily branku!
Je vyrovnáno! Karlovy Vary potrestaly laxní přístup obránců Espoo a srovnávají stav utkání. Křemen přihrál z rohu kluziště před branku volnému TOMÁŠI ZDEŇKOVI, jenž nedal Stenroosovi šanci – 3:3! Asistence: Adam Křemen.

42:14

Wallenius proskočil kolem jednoho z karlovarský obránců a rázem byl sám před brankou. Na hattrick ovšem nedosáhl, protože přestřelil!

41:12

Podruhé v krátkém časovém sledu se vhazuje po levici brankáře Bednáře, který vyrazil Timmerbackův pokus od modré čáry do ochranné sítě.

40:48

Na opačné straně se stal Forsell obětí pohledného bodyčku, Holmberg střílel od modré čáry mimo branku.

40:35

Rissanen chyboval při rozehrávce a napadající Křemen ho dostal do problémů. Pak ale upadl a volný kotouč přikryl brankář Stenroos.

40:01

Začala třetí třetina.
Ve druhé třetině bylo dlouho lepším mužstvem Espoo a v jednu chvíli si vypracovalo dokonce dvoubrankový náskok. Vedení mu po úniku po levé straně vystřelil Wallenius a stejný hráč byl o minutu později nejaktivnější v závaru na brankovišti. Wallenius zaznamenal obě branky Blues ve druhé třetině. Karlovy Vary se udržely ve hře zásluhou přesné dorážky Novotného, jenž dokázal využít přesilovku a snížit na 2:3. Právě Novotný měl na holi také vyrovnaní, jenže samostatný únik nedokázal zakončit gólem. Závěr druhého dějství byl v režii Espoo, uvidíme, jestli se Energie v závěrečné třetině zmůže na nějaký nápor, který by vedl k vyrovnání.
Další třetina začne přibližně v 9:32.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:56

Forsell nastřelil puk z levé strany před branku a Bednář měl plné ruce práce, aby kotouč udržel a nepustil hokejisty Blues k dorážce.

39:07

Rissanen pronikl po pravé straně, ale z těžkého úhlu střílel pouze do brankáře. Espoo se ještě drží v útočném pásmu.

38:12

Savenkovovy střely byly zablokovány a následně zastavil Espoo při přechodu do útočného pásma ofsajd. Závěr druhé části ale jednoznačně patří Finům.

37:43

Holmbergovu střelu zablokoval před Bednářem obětavý Benda, nicméně tím nápor Blues zdaleka neskočil. Isiguzův pokus už musel vyrážet karlovarský brankář.

36:53

Útočná akce Espoo je přerušena ofsajdem. Do konce druhé třetiny zbývá něco málo přes tři minuty, na buly změří síly Zdeněk a Hirvonen.

35:46

Teď mohlo být v táboře Západočechů ještě veseleji, to když se sám na Stenroose řítil Novotný! Druhý gól ovšem nepřidal, namířil totiž přímo do brankáře.

33:20

Karlovy Vary právě vstřelily branku!
A skutečně se tak děje! Energie snižuje zásluhou využité přesilové hry! Pohankovu střelu vyrazil Stenroos před sebe, Branný přistrčil puk volnému DAVIDU NOVOTNÉMU, a ten doklepl do prázdné klece – 2:3! Asistence: Jan Branný, Vladislav Pohanka.

32:53

Karlova Vary se mohou dostat zpět do zápasu, pokud využijí přesilovou hru. Edward Rissanen (BLU) dostal dvě minuty za vysokou hůl.

32:13

Wallenius vyrazil po levém křídle vstříc hattricku, ale Bednář si s jeho bekhendovým zakončením poradil. Na opačné straně vychytal Stenroos Zdeňka.

31:25

Sjölund viděl na levé straně volného Savenkova, jehož střelu ukryl karlovarský gólman. Západočeši jsou nyní pod značným tlakem.

30:45

Puolakka viděl volného Hirvonena a přihrál mu do další skvělé příležitosti. Tentokrát se vyznamenal brankář Bednář a vykopl kotouč betonem.

29:25

Espoo právě vstřelilo branku!
Espoo odskakuje do dvoubrankového vedení. Finové dostali Energii po druhé vstřelené brance pod velký tlak a po závaru na brankovišti dotlačili puk až do sítě. Střelcem je znovu LASSE WALLENIUS, který byl nejdůraznější – 1:3! Bez asistence.

28:33

Espoo právě vstřelilo branku!
Nedáš, dostaneš! Novotný nedokázal ve vynikající střelecké pozici překonat Stenroose, a tak se z brejku prosadili Blues. Iso-Kuortti uvolnil na levém křídle LASSEHO WALLENIUSE, který se v obrovské rychlosti prodral před branku a propálil Bednáře – 1:2! Asistence: Perttu Iso-Kuortti.

27:51

Energie hrála nedopatřením na okamžik ve čtyřech, ale nyní už stihla dostřídat. Hra se teď odvíjí hlavně ve středním pásmu.

27:14

Maarni ujel karlovarské obraně po levé straně, ale následně byl vytlačen až k mantinelu a do zakončení se neprocpal.

26:13

Karlovy Vary hrají sympatickou přesilovku a drží Espoo pod zámkem. Zdeněk nejprve z levého křídla mířil mimo branku, podruhé musel Stenroos zasáhnout lapačkou.

25:25

Pohanka se vyhnul dvěma protihráčům a zavezl kotouč do útočného pásma. Wallenius pak ovšem zablokoval ránu Zdeňka od modré čáry.

24:54

Blues hráli v šesti, a tak se budou muset po dvě minuty bránit přesilovce Karlových Varů. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Rudi Maarni (BLU).

24:24

Bokštefel přihrával před bránu na Marečka, ale jeden z obránců Espoo dokázal puk ztečovat mimo dosah karlovarského útočníka.

23:15

Rozhon sahal po své druhé brance v zápase, když se zprava natlačil před Stenroose a důrazně se snažil dorážet. Rozhodčí přerušil hru, načež se strhla menší strkanice.

22:35

Karlovy Vary přečkaly v oslabení ještě Puolakkovu střelu do boční konstrukce branky a jeden závar na brankovišti. Nyní už hrají svěřenci trenéra Kovky v plném počtu.

21:10

Puolakka přihrál před branku do obrovské šance Timmerbackovi, který měl dostatek času, puk si dokonce zpracoval, jenže pak netrefil branku!

20:38

Další útočnou akci Blues zastavilo postavení mimo hru. Do návratu vyloučeného Zdeňka na led zbývá necelá minuta.

20:13

Druhá třetina startuje a Espoo na jejím začátku dohrává přesilovou hru. Isiguzo zavezl puk do útočného pásma, ovšem Energie brzy vyhodila.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina úvodního duelu President Cupu 2016 je za námi a v MINI WERK ARENĚ panuje vyrovnaný stav. Karlovy Vary se v páté minutě ujaly vedení po dorážce Rozhona, ale v dalších minutách mělo více ze hry Espoo. Bednář si poradil se střelami Isiguza a Sjölunda, ale v devatenácté minutě už kapituloval. Nadvakrát ho prostřelil Forslund a vyrovnal na 1:1. Na začátku druhé třetiny budou Blues dohrávat ještě minutu a třiatřicet sekund dlouhou přesilovou hru.
Další třetina začne přibližně v 8:47.

20:00

První třetina skončila.

19:34

Tomáš Zdeněk (KVA) je v závěru úvodního dějství potrestán dvěma minutami za hákování. Espoo si nejspíš větší část přesilovky přenese do druhé třetiny.

19:22

Isiguzo a Forslund se hnali do další nebezpečné akce, ale zastavil je neúspěšný přechod modré čáry. Už se hraje poslední minuta první třetiny.

18:09

Espoo právě vstřelilo branku!
Espoo se dlouho drželo v útočném pásmu a nakonec přeci jen vyrovnává! Maarni přihrál před branku ALEXANDERU FORSLUNDOVI, který se nadvakrát v nepřehledné situaci prosadil a vymetl pravý horní růžek branky – 1:1! Signalizovaný trest pro Karlovy Vary se neukládá. Asistence: Rudi Maarni.

17:58

Tulensalova střela od modré čáry prosvištěla mimo Bednářovu svatyni. Sudí Trombik poté u mantinelu přerušil hru, vhazuje se po pravici od gólmana.

17:25

Blues jsou usazeni v útočném pásmu, ale zatím spíše honí puk po mantinelu, než že by přehrávali karlovarskou obranu pohlednými kombinacemi.

16:35

Mäkinen se na modré čáře opřel do puku příklepem a minul Bednářovu branku. O něco později mířil z ještě nadějnější pozice znovu vedle.

16:13

Kursa se prodral do úniku po pravé straně a zamýšlel přihrát před bránu na najíždějící spoluhráče. Na poslední chvíli ho však zablokoval Jungarå.

15:40

Rissanen si svou kličkou nepřišel na Bendu a oba hráči i s kotoučem odklouzali do rohu kluziště. Tam pokračují boje o puk.

14:53

Espoo nezůstalo v útočném pásmu příliš dlouhou dobu, hráčům v zeleném se povedlo vyhodit po mantinelu. Navíc tak šikovně, že se nepíská zakázané uvolnění.

14:24

Forslund s Maarnim ujeli do přečíslení dvou proti jednomu, ale druhý jmenovaný si před brankářem Bednářem neporadil se skákavým pukem.

13:45

Blues jsou už přes minutu v plném počtu a první oslabení v pohodě přečkali. Karlovy Vary se ale nadále tlačí dopředu.

12:51

Sjölund unikl karlovarské obraně po levém křídle a od Bednáře se puk odrazil někam před brankoviště. Naštěstí pro Energii nedokázal Isiguzo dorazit do odkryté klece.

12:23

Křemen se uvolnil na pravém křídle a povedlo se mu vypálit na finskou branku. Stenroos byl připraven a ukryl kotouč do lapačky.

12:05

Teď už se energetici usadili za modrou čarou, Pohankova střela byla Novotným tečována mimo branku. Energie pokračuje na puku.

11:23

Západočeši se zatím marně snaží probít před Stenroosovu branku. Pohanka hraje s kotoučem vzadu a uklidňuje hru.

10:38

Roni Hirvonen (BLU) je prvním potrestaným hráčem na turnaji. Finský útočník si odsedí dvě minuty za podražení.

10:23

Savenkov s Hirvonenem se nedokázali usadit v útočné třetině a k puku se dostaly Karlovy Vary. Energie může zaútočit.

09:34

Hra má od počátku docela rychlý spád a příliš se nepřerušuje. Tečovanou střelu Novotného Stenroos bezpečně lapil a stihl rozehrát na obránce.

08:45

Timmerbacka zatlačil u mantinelu na Bendu a vybojoval pro Espoo kotouč. Jenže naděje Blues na nebezpečné útok vzaly za své za brankou Bednáře.

08:15

Maarni se ve středním pásmu dostal k odraženému kotouči, ale při průniku před gólmana Bednáře ho zastavil ofsajd.

07:34

Rozhon před vlastní brankou zaváhal a puk mu odskočil od hole. Toho naštěstí pro Energii nikdo z finských útočníků nedokázal využít.

06:54

Rikkilä nahodil puk po hrazení a Espoo se usazuje v útočné třetině. Také po inkasované brance je aktivita na jeho straně.

06:18

Isiguzo pronikl po pravém křídle od mantinelu až před branku a Bednář měl co dělat, aby kotouč po jeho střele udržel před dorážejícím Puolakkou.

05:14

Rissanen ukořistil puk po chybné rozehrávce Karlových Varů, objel bránícího Branného, ale nedokázal překonat Bednáře.

04:18

Karlovy Vary právě vstřelily branku!
Energie se ujímá vedení, když překonala brankáře Stenroose druhou střelou na branku! Tu první vyslal Matoušek a Stenroos vyrazil kotouč před sebe. Nejrychleji se zorientoval PETR ROZHON a dorazil volný puk bekhendem do sítě – 1:0! Asistence: David Matoušek.

03:15

Mašek se marně pokoušel o bekhendové zakončení z otočky, kotouč mu při tomto pokusu sjel z čepele hole.

02:51

Zdeněk a Křemen byli zachyceni v ofsajdu, obě mužstva vystřídala. Po vhazování hrají s pukem Finové.

02:22

Blues začali úvodní zápas na turnaji rozhodně aktivněji a od začátku dotírají na Bednářovu branku. Gólman Energie má již několik zákroků.

01:51

Forslund se po pravé straně proháčkoval až k bekhendové střele, se kterou však Bednář neměl velké potíže a puk vyrazil.

01:05

Hirvonen a Puolakka si vyměnili kotouč na pravém křídle, ale k zakončení to nakonec nevedlo. Karlovy Vary čekají na svou první útočnou akci.

00:14

Rissanen na úvodním buly přehrál Zdeňka a Espoo se vrhlo do prvního útoku. Brankář Bednář si připsal první úspěšný zákrok.

00:01

Utkání právě začalo.
Nyní je čas na obě státní hymny, nejdříve ta finská.
Na led se dostavila trojice rozhodčích, zápas za malou chvilku začne.
Úvodní utkání celého turnaje začne za pár minut. Hokejisté Karlových Varů nastoupí v zelených dresech, Espoo v bílém.
Úvodní sestavy:

HC Energie Karlovy Vary: Bednář (Kovářík) – Benda, Branný, Horváth, Kosina, Kursa, Pohanka, Tureček, Stejskal – Jiskra, Křemen (C), Mašek, Novotný, Korčmaroš, Rozhon, Zdeněk, Bílek, Bílek, Bokštefel, Karbulka, Mareček, Matoušek.
Trenér: Jiří Kovka.

Espoo Blues: Stenroos (Riihimäki) – Holmberg, Jungarå, Mäkinen (C), Poikselkä, Rikkilä, Savenkov, Timmerbacka, Tulensalo – Forsell, Forslund, Hirvonen, Isiguzo, Iso-Kuortti, Kutvonen, Maarni, Niemi, Puolakka, Rissanen, Sjölund, Wallenius.
Trenér: Toni Mäkiaho.

Rozhodčí: René Trombik – Přemysl Bartek, Jiří Beinstein.

Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Karlovými Vary a Espoo, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #KVAvBLU a #PresidentCup.
KARLOVY VARY – ESPOO

Energie se střetla se soupeřem z Finska na loňském turnaji hned dvakrát. V úvodním zápase ve skupině zvítězila 4:3 po samostatných nájezdech a lépe zvládla také utkání o 5. místo, v němž Espoo udolala 4:2. V týmu Blues jsou tři hráči, kteří byli v Třinci i před rokem, a sice Julius Mäkinen, Pyri Valtteri Puolakka a Alexander Richard Jungarå. V kádru Energie pamatují President Cup 2015 Patrik Kursa, Václav Stejskal, Vít Jiskra, David Novotný a Adam Křemen. Těšme se na zajímavé porovnání českého a finského mládežnického hokeje.
JAN PETEREK

Jedním z hlavních organizátorů turnaje je stejně jako minulý rok Jan Peterek, bývalý vynikající hokejista a momentálně manažer mládeže v třineckém klubu. Peterek stál v loňském roce u zrodu President Cupu a letos přišel s řadou vylepšení. Vedle slavnostního losování po vzoru fotbalových soutěží jsou připraveny streamové přenosy ze zápasů a také speciální mobilní aplikace pro hráče, trenéry, rodiče a všechny hokejové fanoušky.

Peterek tipuje jako vítěze turnaje CSKA, kteří vloni turnaj suverénně ovládli a letos přivezli podle jeho slov ještě silnější výběr. U týmu z Jaroslavle pomohly Peterkovi kontakty z jeho dřívějšího působení v Lokomotivu a dokázal tamní vedení přesvědčit k účasti mladších dorostenců na turnaji.
Skupina WERK ARENA

HC Oceláři Třinec
Lokomotiv Jaroslavl
HC Sparta Praha
Dinamo Riga

Skupina MINI WERK ARENA

HC Energie Karlovy Vary
Espoo Blues
HC Vítkovice Steel
CSKA Moskva

Zápasy v základních skupinách budou probíhat v pátek a v první polovině soboty. V sobotu se pak ve WERK ARENĚ odehrají semifinálové duely a v MINI WERK ARENĚ se rozhodne, které týmy se utkají o 5. a které o 7. místo. Poslední zápasy o umístění se uskuteční v neděli, finále je naplánováno na 12:30 do větší z obou hal.
PRESIDENT CUP 2016

Premiérový ročník mezinárodního turnaje mladších dorostenců proběhl v Třinci již vloni a za účasti osmi mužstev se ze zisku trofeje radoval ruský celek CSKA Moskva. Obhájci titulu přijali pozvání také o rok později a na turnaji se představí spolu s domácím Třincem, Vítkovicemi, pražskou Spartou, Karlovými Vary, Espoo Blues z Finska, Dinamem Riga z Lotyšska a Lokomotivem Jaroslavl, který nahradil běloruské Dinamo Minsk.

Ve čtvrtek byla mužstva v průběhu slavnostního večera rozlosována do dvou skupin tak, aby odehrála co nejvíce zápasů proti týmům z cizích zemí. Třinec byl nasazen do skupiny ve WERK ARENĚ a jeho nejčastější soupeř Vítkovice do skupiny v MINI WERK ARENĚ. V menší hale se představí také největší favorit z Moskvy. Losování se mimo jiné účastnili také generální manažer třineckého klubu Ing. Ján Moder a hokejista Dallasu Stars Radek Faksa.
Krásné páteční ráno z Třince přeji všem příznivcům mládežnického hokeje. Ve městě, kde sídlí extraligový klub Ocelářů, startuje druhý ročník mezinárodního turnaje President Cup, na kterém startují mužstva mladších dorostenců. Otevíracím zápasem je duel mezi týmy HC Energie Karlovy Vary a Espoo Blues z Finska. Utkání odstartuje již v 8:00 v MINI WERK ARENĚ, která byla vedle hlavního třineckého stadionu dostavěna v letošním roce. Přenosem vás bude provázet Ondřej Zoubek. Hezkou zábavu!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.

HC Energie Karlovy Vary – Espoo Blues

6:5

po s.n. (2:1) (1:1, 1:2, 3:2)

Späť na online

Góly a asistencie: 5. Rozhon (Matoušek), 34. Novotný (Branný, Pohanka), 43. Zdeněk (Křemen), 53. Křemen (Korčmaroš, Novotný), 53. Rozhon (Jiskra, Korčmaroš), rozh. náj. Jiskra – 19. Forslund (Maarni), 29. Wallenius (Iso-Kuortti), 30. Wallenius, 50. Sjölund (Isiguzo), 58. Hirvonen (Rikkilä, Rissanen)

Samostatné nájazdy:
1. séria:
0:1   Sjölund (BLU)
0:1   Novotný (KVA)
2. séria:
0:1   Hirvonen (BLU)
1:1   Rozhon (KVA)
3. séria:
1:1   Wallenius (BLU)
2:1   Jiskra (KVA)

HC Energie Karlovy Vary: Bednář (Kovářík) – Benda, Branný, Horváth, Kosina, Kursa, Pohanka, Tureček, Stejskal – Jiskra, Křemen (C), Mašek, Novotný, Korčmaroš, Rozhon, Zdeněk, Bílek, Bílek, Bokštefel, Karbulka, Mareček, Matoušek. Trenér: Jiří Kovka.

Espoo Blues: Stenroos (Riihimäki) – Holmberg, Jungarå, Mäkinen (C), Poikselkä, Rikkilä, Savenkov, Timmerbacka, Tulensalo – Forsell, Forslund, Hirvonen, Isiguzo, Iso-Kuortti, Kutvonen, Maarni, Niemi, Puolakka, Rissanen, Sjölund, Wallenius. Trenér: Toni Mäkiaho.

Rozhodca: René Trombik – Přemysl Bartek, Jiří Beinstein

Diváci: 25

Priebeh zápasu
1. tretina
04:18 KVA 1:0 Rozhon (Matoušek)
10:38 BLU 2 Hirvonen, podrazenie
18:09 BLU 1:1 Forslund (Maarni)
19:34 KVA 2 Zdeněk, hákovanie
Po 1. tretine
2. tretina
24:54 BLU 2 , príliš veľa hráčov na ľade, odpyká Maarni
28:33 BLU 1:2 Wallenius (Iso-Kuortti)
29:25 BLU 1:3 Wallenius
32:53 BLU 2 Rissanen
33:20 KVA 2:3 Novotný (Branný, Pohanka)
Po 2.tretine
3. tretina
42:51 KVA 3:3 Zdeněk (Křemen)
45:47 BLU 2 Poikselkä, napadnutie
49:28 BLU 3:4 Sjölund (Isiguzo)
51:23 BLU 2 Maarni
52:27 KVA 4:4 Křemen (Korčmaroš, Novotný)
52:46 KVA 5:4 Rozhon (Jiskra, Korčmaroš)
57:39 BLU 5:5 Hirvonen (Rikkilä, Rissanen)
pred nájazdmi
Samostatné nájazdy
60:00 KVA 6:5 Jiskra (rozh. náj.)
po s.n.