Menu

Hokej

President Cup

HC Vítkovice Ridera – CSKA Moskva

2:7

koniec (1:3, 1:1, 0:3)

26.08.2016, 10:45 • MINI WERK ARENA, Třinec • Vojtěch Filipiec cz

Já se s vámi pro tuto chvíli loučím a u dalšího onlajn přenosu na počtenou! (13:07:23)
Hráči HC Vítkovice Steel dnes nastoupí ještě k jednomu utkání, a to v 15:00 proti Karlovým Varům.
Moskvu čeká od 17:45 duel s finským Blues Espoo Juniors.
Je za námi druhý zápas ve skupině MINI WERK ARENA. V tom jasně dominovali loňští vítězové turnaje CSKA Moskva. Za Moskvu se trefili postupně Chulapov, Šaposnikov, Guskov, Chulapov, Černov, Bucajev a Abraham, z vítkovických hráčů úspěch zaznamenali Vojtovič a Beránek.
Nejlepší hráči utkání:

HC Vítkovice Steel
Nick Malík

CSKA Moskva
Michajl Abraham (1+2)

Konec zápasu.

59:50

Jiři Tvrdý se téměř dostal do brejku, v poslední možnou chvíli ho však dobruslil moskevský obránce a akci Vítkovic zhatil.

59:21

Ojedinělý pokus Vítkovic pouze prověřil pozornost Žerenka v brance CSKA.

58:00

Běží poslední 2 minuty 3. třetiny a já si troufám říci, že i zápasu.

57:58

Bucajev zalehl puk v útočném pásmu CSKA a sudí Trombik vykazuje hru do středního pásma.

56:54

A opět ten stejný obrázek, který můžeme vidět po celý čas tohoto zápasu. Moskva svírá Ostravany v jejich obranném pásmu a pálí z každé možné pozice. Nejnebezpečnější byla poslední střela Chulapova. Ten ale nechal vyniknout brankáře Malíka, který svůj zákrok lapačkou náležitě prodal.

55:19

CSKA právě vstřelilo branku!
To byla nevídaná individuální akce moskevského hráče! Poté, co se MICHAJL ABRAHAM dostal v mezikruží k puku, si dokázal nádherně jednou rukou obhodit vítkovického beka a po forhendové kličce zakončil přesně k pravé tyči, Malík byl bez šance! Asistence: Daniel Bucajev, Danila Chulapov.

55:00

V rohu obranného pásma nyní zůstává ležet útočník Guskov. Z ledu se dostává pouze za pomoci spoluhráčů.

53:20

CSKA právě vstřelilo branku!
Abraham křižnou nahrávkou našel na levém kruhu DANIELA BUCAJEVA a ten z první dokázal umístit kotouč do branky. Malík se nestihl včas přesunout. Asistence: Michajl Abraham.

53:05

CSKA právě vstřelilo branku!
Další obrovská šance už končí gólem! V rohu útočného pásma se krásně uvolnil Guskov a ALEKSANDR ČERNOV jeho nabídnutou nahrávkou neodolal – 2:5. Asistence: Matvej Guskov.

52:45

Velká šance také na druhé straně! Od Guskov dostal nabito od Černovova a pořádně prověřil brankáře Malíka v brance Vítkovic!

51:58

Vítkovice se dostaly do přečíslení 2 na 1. Dokonce dokázaly nebezpečně vystřelit, jejich pokus ale končí mimo tři tyče branky CSKA!

50:37

Moskva je nadále lepším celkem a i když to tak podle skóre nevypadá, dominuje tomuto zápasu. Nyní však jejich snažení zastavuje ofsajd.

49:45

Moskva ve zkrácené přesilovce nic nevymyslela. Vítkovice kompletní.

47:36

Faulem se provinil Vítkovický Beránek a ukončil tak přesilovou hru svého týmu.

47:17

Vítkovice se musí bránit i ve vlastní přesilovce. Moskva se dokonce dostala k několika střeleckým pokusům, ale ani jeden neskončil za zády Malíka.

46:30

Daniel Bucajev (MOS) se provinil zbytečným útočným faulem a nabízí Vítkovicím příležitost ke snížení skóre. 2 minuty za hákování.

45:42

Černyj zavezl puk do útočného pásma, povodil si tři vítkovické hráče a předložil kotouč do dobré pozice Guskovovi. Ten míjí ostravskou klec pouze o milimetry!

44:51

Ihned po vyhraném buly se do puku na modré čáře opřel Olejnik. Jeho prudkou střelu Malík bez problémů lapí.

44:23

CSKA nadále svírá ostravské mladíky v jejich obranném pásmu. Ze tří pokusů o střelu se ale žádný nedostal až k brankáři Malíkovi.

43:18

Chulapov nebezpečně střílel z mezikruží! Následně se moskevský celek dostal i k dorážce, ale i po tomto pokusu zůstává stav utkání nezměněn!

40:44

Pronikajícího Vojtoviče zastavil Černyj pouze za cenu podražení.

40:01

Začala třetí třetina.
Obraz hry zůstal nezměněn, pány na ledě jsou stále hráči CSKA Moskva. Ačkoliv se Vítkovickým podařilo ve 2. periodě snížit na rozdíl jediné branky, hned za necelé 2 minuty si moskevští hokejisté vzali své dvoubrankové vedení zpět. Třetinu ukončila pěstní výměna mezi Gundyrjevem a Beránkem, za což oba soci obdrželi dvouminutový trest za hrubost. V poslední části hry se máme na co těšit!
Další třetina začne přibližně v 12:26 .

40:00

Druhá třetina skončila.

40:00

Současně s klaksonem oznamujícím konec 2. třetiny se na ledě strhla potyčka! Nejaktivnější v ní byli Dmitrij Gundyrjev (MOS) a Adam Beránek (VIT). Ti si uštědřili i pár pěstních úderů a oba budou po zásluze pykat 2 minuty za hrubost na lavici hanby.

39:49

Ještě před koncem 2. třetiny to svou střelou zkoušel vítkovický obránce Smolka. Jeho střelu srazil jeden z moskevských hráčů a k ohrožení Žerenkovy svatyně nedošlo.

39:21

CSKA právě vstřelilo branku!
DANILA CHULAPOV se prosmýkl po pravém křídle až k ostravské brance a střelou zápěstím se trefil přesně k pravé tyči. Asistence: Daniel Bucajev.

38:40

Nebezpečnou bekhendovou střelu na svatyni Malíka nyní vyslal Abraham. Jeho pokus vítkovický gólman s problémy kryje.

37:26

Vítkovice právě vstřelily branku!
Vítkovičtí se dostali do ojedinělého přečíslení 3 na 2. Vojtovič s Lewandowskim rozebrali moskevskou obranu a připravili puk pro ADAMA BERÁNKA, který zakončoval puk do odkryté, posunuté branky. Sudí Trombik ale branku uznává! Asistence: Jan Vojtovič, Jakub Lewandowski.

36:01

Vítkovičtí se nyní prezentují dobrou defenzivou. Hráčům CSKA nevyšel ani jeden z několika pokusů o dobytí útočného pásma.

34:40

Na druhé straně prověřil Žerenka Ivan, s jehož střelou si brankář CSKA hravě poradil. K puku se opět dostávají ruští mladíci.

33:41

Danila Chulapov se dostal do samostatného úniku, puk mu ale na poslední chvíli tygřím skokem vypíchl jeden z vítkovických obránců!

32:44

Na modré čáře mocně napřáhl Andrejev. Jeho projektil Malík vytěsnil vyrážečkou.

32:13

Po drsném hitu ruského hráče se z ledu těžce zvedá vítkovický obránce Zapletal. Vypadá to však, že bude v pořádku. Konzultaci s hlavním rozhodčím Trombikem si vyžádal asistent trenéra Radek Philipp, vylučovat se ale nebude.

31:46

Hráči CSKA ze svého tlaku vůbec nepolevují! V další šanci se octl Guskov, který si bekhendovou kličkou položil Malíka, nedokázal ale zasunout kotouč do prázdné branky!

31:02

Moskevští se opět dostali do velké šance. Únik 2 na 1 ale nevyřešili ideálně a tak i tato akce končí neúspěšně.

29:28

Aleksandrov dostal krásně nabito do mezikruží a pořádně protáhl vítkovického brankáře! Ten dokázal na poslední chvíli zasáhnout levým betonem a zamezil tak další obdržené brance svého týmu!

28:26

Nyní sledujeme pasáž hry plnou nepřesností, která se odehrává zejména ve středním pásmu. V držení kotouče se oba týmy střídají.

26:04

Přihrávka na úplně volného Guskovova znamenala další prověření brankáře Malíka. Střela ale ke gólu nevedla.

25:08

Ivan Ivan zavezl puk do útočného pásma, ve kterém si střihl jedno kolečko, následně přihrál puk na obránce Rašku a jeho střela od modré míjí pravou tyč Žerenkovy branky o pouhé centimetry!

23:50

V rohu útočného pásma Vítkovic nyní bojuje se dvěma soupeři kapitán Kylnar. Ten úspěšně šetří cenné vteřiny.

22:49

Hráči Moskvy kombinují v obranném pásmu Vítkovic. K ohrožení Malíkovy branky se ale nedostali. Následně Vítkovice úspěšně vyhazují kotouč přes celé hřiště.

21:56

Petr Smička (VIT) dokázal zastavit Aleksandra Černovova pouze za cenu podražení. Další přesilová hra pro CSKA.

20:31

Lukáš Raška (VIT) nebezpečně nahazoval kotouč na brankáře Žerenka. Ten si s tímto pokusem vítkovického obránce poradil.

20:01

Začala druhá třetina.
V úvodní dvacetiminutovce jasně dominovali hráči CSKA Moskva. Skóre otevřel v 7. minutě Chulapov, po něm se trefil Šaposnikov. Vítkovický úspěch zařídil v téže minutě Vojtovič. Moskva si ale dvoubrankové vedení vzala zpátky, to když v 12. minutě Malíka v brance Vítkovic prostřelil Guskov.
Další třetina začne přibližně v 11:39.

20:00

První třetina skončila.

19:19

Do úniku 2 na 1 ujeli Černov s Černým. Druhý jmenovaný si s přihrávkou Černova nedokázal poradit a branka Malíka tak zůstala neohrožena.

18:37

Vítkovicím se povedlo proniknout do útočného pásma Moskvy. Vzápětí se ale ke slovu dostávají opět ruští mladíci.

17:37

Další snažení hráčů CSKA zastavuje až čárový rozhodčí – ofsajd.

16:55

Po další kombinaci hráčů Moskvy brankář Malík kotouč raději přikryl.

15:38

Malík teď pokryl dva nebezpečné pokusy! Nejprve se pěknou střelou snažil prosadit Aleksandr Černov, následně to z mezikruží zkoušel Černyj. Stav utkání zůstává nezměněn.

14:18

Po pravé straně pronikajícího Nikišina podráží Petr Smička (VIT) a nabízí tak Moskvě další přesilovou hru.

12:38

Vítkovičtí se alespoň na krátký čas usadili v pásmu CSKA. O puk ale následně opět přichází a musí se bránit dalšímu tlaku ruských mladíků.

11:38

CSKA právě vstřelilo branku!
Po dalším drtivém tlaku moskevských hráčů přichází další zásah do Malíkovy svatyně. Po sérii odrazů se puk dostal k MATVEJI GUSKOVOVI, ten si dokázal kotouč rukou zpracovat a usměrnit jej za záda Malíka. Bez asistence.

09:34

Vítkovice právě vstřelily branku!
CSKA úspěšně bránili útok Vítkovic. Následně však o puk přišli a kotouče se ujal Jakub Lewandowski. Ten puk přistrčil na najíždějícího JANA VOJTOVIČE a ten dokázal překonat brankáře Žerenka střelou mezi betony. Asistence: Jakub Lewandowski.

09:10

CSKA právě vstřelilo branku!
Hráči CSKA Moskva roztočili přesilovkový kolotoč a dočkali se úspěchu. Pokus obránce ALEKSANDRA ŠAPOSNIKOVA zapadl až za záda bezmocného Malíka. Asistence: Michajl Abraham.

07:26

Vítkovičtí obdrželi trest pro hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů na hrací ploše. Trest odpyká Vojtěch Lednický.

06:49

CSKA právě vstřelilo branku!
DANILA CHULAPOV se krásně uvolnil na pravém křídle a umístěnou střelou nad pravý beton Malíka otevřel skóre tohoto zápasu. Bez asistence.

06:11

Vítkovické obraně teď zatápěli Bucajev a následně z dorážky Arbuzov. S oběma pokusy si brankář Vítkovic poradil.

05:24

Krásným průnikem a nebezpečnou střelou po ledě se nyní prezentoval vítkovický kapitán Kylnar.

04:30

Vítkovický Smička při pokusu o rozehrávku upadl a nabídl tak další možnost hráčům Moskvy. Ti si však s nabídnutou příležitostí neporadili nejlépe.

03:30

Šebjakin se šikovně obtočil kolem Malíkovy branky a nadělal vítkovické obraně velké problémy.

02:40

Hráči CSKA stále drží puk na svých holích a snaží se něco vymyslet v útočném pásmu.

01:30

Chulapov se dral před branku a vyslal nenápadnou backhandovou střelou. Vítkovice i tento moment přečkaly bez újmy.

00:59

Černov nebezpečně střílel z pravého křídla. Brankář Malík si však s pokusem ruského útočníka poradil.

00:30

Moskevští se ihned vrhají do útoku. O střelu se pokoušel Guskov. Jeho pokus byl však včas zblokován vítkovickým obráncem.

00:01

Utkání právě začalo.
Halou nyní zazní státní hymny. Nejprve ta ruská, poté česká.
Ještě před začátkem utkání přichází na řadu týmové focení.
Druhé utkání ve skupině MINI WERK ARENA začne za malou chvíli. Vítkovice se představí v bílých dresech, hráči CSKA Moskva obléknou dresy červené.
Úvodní sestavy:

HC Vítkovice Steel: Malík (Micka) – Zapletal, Raška, Havlík, Kočí, Smolka, Plánka, Řehák – Vojtovič, Beránek, Kylnar, Planka, Vjačka, Smička, Tvrdý, Ivan, Hudeček, Pastor, Rusina, Lednický, Zajíc, Kubík, Lewandowski. Trenér: Roman Ryšánek.

CSKA Moskva: Žerenko (Skotnikov) – Aleksandrov, Ališlalov, Andrejev, Arbuzov, Nikišin, Olejnik, Šaposnikov, Šindajkin, Stěpanov, Judin – Bucajev, Gundyrjev, Guskov, Muchanov, Russu, Chulapov, Černov, Černyj, Šebjakin, Abraham. Trenér: Aleksander Levickij.

Rozhodčí: René Trombik – Přemysl Bartek, Jiří Beinstein.
CSKA Moskva

Moskevští mladší dorostenci se stejně jako Vítkovice zúčastnili i loňského ročníku. Ten ovládli opravdu suverénním způsobem. Po výsledcích 4:1, 9:1, 13:0 a 6:0 je čekal boj o zlaté medaile. Ruský brankostroj se nezastavil ani ve finálovém zápase a Moskva dokázala porazit domácí Třinec poměrem 9:2.
Podaří se Moskvě navázat na výborné loňské výsledky? Sledujte náš onlajn přenos!
HC Vítkovice Steel

Ostravané se President Cupu zúčastňují podruhé. Na loňském premiérovém ročníku turnaje se jim nevedlo vůbec špatně. Poté, co vyhráli 2 ze 3 skupinových zápasů, ztroskotali na semifinálovém soupeři a loňském vítězi – týmu CSKA Moskva. Boj o bronzové medaile však zvládli a loňské 3. místo budou chtít určitě minimálně obhájit.
Slavnostní rozlosování turnaje proběhlo již včera. Na úvod večera byli všichni přítomni přivítáni slovy prezidenta klubu, Ing. Jána Modera, následně byly z rukou starostky Věry Palkovské předány pamětní medaile pro trenéry třineckých juniorů, kteří v loňské sezóně získali mistrovský titul.
V průběhu večera hosty překvapila i přítomnost hráče Dallasu Stars, Radka Faksy, který popřál všem hokejistům krásný turnaj bez zranění a přidal hráčům motivaci, to když slíbil, že nejlepšímu hráči turnaje věnuje svůj dres a hokejku.

Skupiny byly rozlosovány tak, aby se čeští soupeři co nejvíce potkali s těmi zahraničními. Dalším kritériem losu bylo to, aby se vzhledem k častým ligovým střetnutím neutkal v jedné skupině Třinec s Vítkovicemi.

Skupiny byly rozlosovány následovně:

Skupina WERK ARENA
HC Oceláři Třinec
Lokomotiv Jaroslavl
HC Sparta Praha
Dinamo Riga

Skupina MINI WERK ARENA
HC Energie Karlovy Vary
Blues Espoo Juniors
HC Vítkovice Steel
CSKA Moskva
V tomto přenosu se zaměříme na zápas HC Vítkovice Steel proti CSKA Moskva.
Zdravím všechny příznivce mládežnického hokeje! Závěr letní přípravy mladších dorostenců již druhým rokem okořeňuje třinecký President Cup, jehož patronem je bývalý vynikající hokejista Jan Peterek. Na turnaji hráčů U16 se kromě domácího Třince představí Sparta Praha, Karlovy Vary, Vítkovice, finské Blues Espoo, ruská Jaroslavl a nemůže chybět loňský vítěz turnaje – ruský celek CSKA Moskva.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:45.

HC Vítkovice Ridera – CSKA Moskva

2:7

koniec (1:3, 1:1, 0:3)

Späť na online

Góly a asistencie: 10. Vojtovič (Lewandowski), 38. Beránek (Vojtovič, Lewandowski) – 7. Chulapov, 10. Šaposnikov (Abraham), 12. Guskov, 40. Chulapov (Bucajev), 54. Černov (Guskov), 54. Bucajev (Abraham), 56. Abraham (Bucajev, Chulapov)

HC Vítkovice Ridera: Malík (Micka) – Zapletal, Raška, Havlík, Kočí, Smolka, Plánka, Řehák – Vojtovič, Beránek, Kylnar, Planka, Vjačka, Smička, Tvrdý, Ivan, Hudeček, Pastor, Rusina, Lednický, Zajíc, Kubík, Lewandowski. Trenér: Roman Ryšánek.

CSKA Moskva: Žerenko (Skotnikov) – Aleksandrov, Ališlalov, Andrejev, Arbuzov, Nikišin, Olejnik, Šaposnikov, Šindajkin, Stěpanov, Judin – Bucajev, Gundyrjev, Guskov, Muchanov, Russu, Chulapov, Černov, Černyj, Šebjakin, Abraham. Trenér: Aleksander Levickij.

Rozhodca: René Trombik – Přemysl Bartek, Jiří Beinstein

Diváci: 55

Priebeh zápasu
1. tretina
06:49 MOS 0:1 Chulapov
07:26 VIT 2 , príliš veľa hráčov na ľade, odpyká Lednický
09:10 MOS 0:2 Šaposnikov (Abraham)
09:34 VIT 1:2 Vojtovič (Lewandowski)
11:38 MOS 1:3 Guskov
14:18 VIT 2 Smička, podrazenie
Po 1. tretine
2. tretina
21:56 VIT 2 Smička, podrazenie
37:26 VIT 2:3 Beránek (Vojtovič, Lewandowski)
39:21 MOS 2:4 Chulapov (Bucajev)
40:00 VIT 2 Beránek, hrubosť
MOS 2 Gundyrjev, hrubosť
Po 2.tretine
3. tretina
40:44 MOS 2 Černyj, podrazenie
46:30 MOS 2 Bucajev, hákovanie
47:36 VIT 2 Beránek, hákovanie
53:05 MOS 2:5 Černov (Guskov)
53:20 MOS 2:6 Bucajev (Abraham)
55:19 MOS 2:7 Abraham (Bucajev, Chulapov)
Koniec