Menu

Futbal

Kvalifikácia na ME U21

Cyprus – Slovensko

0:3

koniec (0:1)

05.09.2016, 15:30 • Ammochostos, Larnaka • Skupina 5 • Miroslav Kováčik

: 7.5 4.5 1.53

Je to výborné! Slovenskí futbalisti do 21 rokov spravili mimoriadne dôležitý krok k priamemu postupu na ME 2017. V cyperskej Larnake vyhrali rozdielom triedy a na svojom konte majú už 15 bodov. Na gól Martina Chriena nadviazal Matúš Bero a skóre zápasu uzavrel Albert Rusnák. Zverenci Pavla Hapala sú tak jasne na čele ôsmej kvalifikačnej skupiny a vo zvyšných dvoch zápasoch im stačí získať jediný bod. Ten môžu dosiahnuť 7. októbra, keď v Myjave privítajú rovesníkov z Bieloruska. Ja vám ďakujem za pozornosť a teším sa na ďalšie priame prenosy. (17:27:51)

90+3

Koniec zápasu.

90+2

Cyperčania bezmocne naháňajú loptu. Piate kvalifikačné víťazstvo Slovenska bude o pár sekúnd realitou.

90+1

Z priameho kopu sa snažil ohroziť slovenského brankára Ioannis Kousoulos, ale nemieril presne. Nasledovať bude len odkop.

90

Beží nám posledná minúta dnešného zápasu, v ktorej sme zaznamenali faul Branislava Niňaja. Medzitým štvrtý rozhodca ukázal, že sa bude hrať ešte tri minúty.

89

Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Pavol Šafranko, prichádza Tomáš Vestenický.

88

Zápas sa už iba dohráva. Cyperčania po vylúčení definitívne rezignovali a o podobnú senzáciu ako v zápase s Tureckom sa nepostarajú.

87

87. Aresti (CYP)

87

Georgios Aresti je vylúčený! Na svojom konte už mal jednu žltú kartu, a tak si tento faul na Milana Škriniara mohol odpustiť. Slovensko tak bude dohrávať v početnej výhode.

86

Jakub Hromada bol teraz veľmi dobre bránený, a tak sa nedostal do zakončenia. Nášmu hráčovi to ale vadiť určite nemusí.

85

Slovenskí futbalisti majú kontrolu nad stretnutím a niet pochýb o tom, že si z cyperskej Larnaky odvezú mimoriadne cenné tri body.

84

V zápase sa teraz nepokračuje, pretože na trávniku ostáva ležať Andreas Kyriakou. Zrejme to ale rozchodí, pretože Cyprus nemôže už striedať.

83

K strele spoza šestnástky sa dostal Matúš Bero. Tentokrát nebol úspešný, a tak bude nasledovať len odkop od brány Vangelisa Georgioua.

82

Slovenskí sokoli pekne kombinujú a užívajú si svoje trojgólové vedenie. Cyperčanom už chýbajú sily, a tak príliš nenapádajú.

81

Matúš Bero sa snažil predrať k lopte, ale príliš okato si pomáhal rukami. Toto si ruský rozhodca jednoducho nemohol nevšimnúť.

79

Jaroslav Mihalík v dnešnom zápase končí. Podal veľmi dobrý výkon a hoci neskóroval, tréner Hapal môže byť spokojný. Na posledné minúty prichádza Dávid Ivan.

78

Jaroslav Mihalík si pekne potiahol loptu na os ihriska. Už si ju chystal na strelu, ale napokon ju v rozhodujúcom momente stratil.

77

Georgios Aresti si koleduje o druhú žltú kartu. Teraz tvrdo poslal k zem jedného z našich hráčov a pokojne mohol byť vylúčený.

76

Slovensko má vynikajúco rozohraný dnešný zápas. Pokiaľ sa nestane nejaký zázrak, na čele ôsmej kvalifikačnej skupiny bude mať 5-bodový náskok.

Cyprus – Slovensko

0:3

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 1. Chrien, 58. Bero, 72. Rusnák

Karty:   63. Ioannou (CYP), 66. Aresti (CYP) – 60. Mazáň (SVK)   87. Aresti (CYP)

Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 21:14.

Cyprus: Georgiou – Kyriakou (C), Karo, Ioannou, Wheeler – Katelaris, Papafotis – Antoniou, Aresti, Panagi – Pittas.
Náhradníci: Panagiotou – Alexiou, Anastasiou, Elia, Fragkeskou, Koumis, Kousoulos.

Slovensko: Chovan – Valjent, Niňaj, Škriniar (C), Mazáň – Lobotka – Rusnák, Bero, Chrien, Mihalík – Šafranko.
Náhradníci: Rodák – Šatka, Vavro, Brigant, Hromada, Ivan, Vestenický.

Rozhodca: Vitaly Meshkov (RUS)