Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

FC Schalke 04 – Bayern Mníchov

0:2

koniec (0:0)

09.09.2016, 20:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • 2. kolo • Miroslav Kováčik

Tipsport: 10.1 6.0 1.29

Sledovali sme skutočne zaujímavý zápas. Domáci dlho držali krok s favoritom zápasu, ale napokon nezískali ani bod. V 81. minúte neustrážili Roberta Lewandowskeho, ktorý rozhodol o triumfe Bavorov. Následne zverenci Markusa Weinzierla otvorili hru a inkasovali ešte raz. Svoj premiérový gól v Bundeslige zaznamenal mladý obranca Joshua Kimmich. Schake 04 tak nezažíva dobrý vstup do sezóny a po dvoch dueloch má nula bodov. Naopak, hostia sa udržali na prvom mieste tabuľky s úctyhodným skóre 8:0. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (22:33:56)

90+5

Koniec zápasu.

90+4

Center z pravej strany končí len v moci Manuela Neuera. Ten mal veľké šťastie po strele Klaas-Jan Huntelaara, no práve jeho zákrok bol jedným z kľúčových momentov zápasu.

90+3

Zápas sa zrejme už bude len dohrávať. Schalke 04 nezvládlo záverečnú pasáž hry a po prehre vo Frankfurte nebude bodovať ani dnes.

90+2

90+2. Joshua Kimmich (BAY) - 0:2

90+2

Bayern dal gól! Domáci futbalisti v závere riskovali, otvorili obranu a pykajú za to. Všetko to začal Douglas Costa, Robert Lewandowski následne posunul loptu na nabiehajúceho JOSHUU KIMMICHA, ktorý sa prízemnou strelou dokázal presadiť.

90+1

Thiago Alcântara prerušil rýchly brejk domácich a dostáva žltú kartu. Nie je ale sám. Za protesty dostal kartové napomenutie aj Abdul Baba Rahman.

90

Bavori mali výhodu rohového kopu. Thiago Alcântara si ale dal poriadne načas a okrem toho sa športovo nezachovali ani domáci priaznivci.

89

Robert Lewandowski mohol rozhodnúť dnešného stretnutie. Douglas Costa ho našiel krásnou prihrávkou, ale poľský kanonier z hranice bieleho bodu tesne minul bránu.

88

Bayern Mníchov kontroluje záverečné minúty zápasu. Počas celého zápasu má územnú prevahu, ktorú teraz naplno potvrdzuje.

87

David Alaba poslal pekný pas na nabiehajúceho Thomasa Müllera. Ten sa ale napokon k lopte nedostal a na seba sa poriadne hnevá.

86

Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Benjamin Stambouli, prichádza Sead Kolašinac.

85

Eric Maxim Choupo-Moting chcel prejsť po ľavej strane, ale tam bol veľmi dobre hrajúci Javi Martínez. Práve Španiel adresoval milimetrovú prihrávku na Roberta Lewandowskeho.

84

Arturo Vidal bol faulovaný na vlastnej polovici ihriska. V držaní lopty tak ostane favorit zápasu, ktorý je blízko k druhému tohtosezónnemu triumfu.

82

Domáca aréna ostala v šoku. Zverenci Markusa Weinzierla hrali po celý zápas dobre, hostí do veľa šancí nepustili, no napriek tomu prehrávajú.

81

81. Robert Lewandowski (BAY) - 0:1

81

Bayern dal gól! Bavori to napokon zvládli a dávajú vytúžený gól. ROBERT LEWANDOWSKI dostal skvelú prihrávku za obranu, unikol Naldovi i Matijovi Nastasićovi a perfektnou strelou pod brvno prekonáva Ralfa Fährmanna.

80

Domáci futbalisti sa už viac-menej len bránia. Tentokrát cez nich neprešiel Douglas Costa, ktorý mal pred niekoľkými minútami veľkú šancu.

79

Bayern Mníchov v minulej sezóne len trikrát nestrelil gól, no teraz sa mu to môže stať už v druhom kole. Bez strely na bránu sa predsa nedá skórovať.

78

A ďalšia strela z diaľky, tento raz od Davida Alabu. Rakúšan to skúsil svojou typickou strelou, ale tá napokon smerovala tesne nad bránu.

77

K strele z pravého krídla sa dostal Philipp Lahm. Kapitán úradujúceho nemeckého majstra ale minul bránu súpera.

75

Akcia domáceho tímu nemôže pokračovať ďalej, pretože jeden z hráčov v modrých dresoch sa ocitol v postavení mimo hru.

74

74. Robert Lewandowski (BAY)

74

Toto nie je možné! David Alaba poslal z ľavej strany skvelý center do šestnástky súpera. Thomas Müller síce loptu nezasiahol, no tá prepadla k Robertovi Lewandowskemu, ktorý z dvoch metrov minul prázdnu bránu.

73

Znie to možno neuveriteľne, ale futbalisti Bayernu Mníchov majú štvrťhodinu pred koncom v kolónke striel na bránu číslo 0. Toto sme už dlho nevideli.

72

K strele spoza šestnástky sa dostal Douglas Costa. Toto Brazílčan zvykne premieňať, no tentokrát prestrelil bránu Ralfa Fährmanna.

71

Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Renato Sanches, prichádza Joshua Kimmich.

71

Ďalším potrestaným futbalistom je Arturo Vidal. Čílsky stredopoliar to poriadne prehnal v osobnom súboji s Maxom Meyerom.

70

Po obrannom zákroku Artura Vidala mali domáci výhodu rohového kopu. K hlavičke sa dostal Eric Maxim Choupo-Moting, ale jeho pokus nemohol ohroziť Manuela Neuera.

69

Leon Goretzka sa dostal do rýchleho brejku. Thiago Alcântara ho nestihol zastaviť, a tak zatiahol ručnú brzdu aj za cenu žltej karty Renato Sanches.

68

Philipp Lahm centroval z pravej strany, následne poslal loptu do ohňa aj David Alaba, ale nikto v červenom drese nezakončil. Dobre sa vrátil Eric Maxim Choupo-Moting.

67

Je tomu skutočne tlak. Klaas-Jan Huntelaar pre zranenie hlavy v zápase končí a na záverečných približne 25 minút ho nahradí Max Meyer.

66

Holandský kanonier je už v opatere lekárov a stále sa drží za hlavu. Nechcem byť zlým prorokom, no myslím si, že v dnešnom zápase skončí.

65

Streleckú nemohúcnosť hostí dokumentuje aj nepresný strelecký pokus Javiho Martíneza. Medzitým je na zemi opäť Klaas-Jan Huntelaar, ktorý je otrasený z predošlého súboja.

64

Renato Sanches svojou aktivitou vypracoval ďalší roh pre Bayern. Po obrannom zákroku Abdula Babu Rahmana ho rozohrá Thiago Alcântara.

63

V zápase sa nemôže pokračovať ďalej. Klaas-Jan Huntelaar a Thiago Alcântara sa v súboji zrazili hlavami a obaja budú zrejme potrebovať ošetrenie.

61

Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Xabi Alonso, prichádza Arturo Vidal.
Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Franck Ribéry, prichádza Douglas Costa.

60

Robert Lewandowski spoločne s Thomasom Müllerom narobili obrane domáceho tímu veľké problémy. Napriek tomu ale treba pochváliť Matiju Nastasića, ktorý ich vytlačil mimo palebnej pozície.

59

Leon Goretzka si pekne narazil loptu so striedajúcim Breelom Embolom. Mladý nemecký reprezentant bol už v šestnástke, ale napokon sa k strele nedostal.

58

Klaas-Jan Huntelaar ostal ležať na trávniku, pretože zrejme dostal nejaký úder vo vzdušnom súboji s Matsom Hummelsom. Pokračovať sa ale bude bez ošetrenia.

57

Pekná akcia hostí. David Alaba dostal loptu na Thiaga Alcântaru, ale španielsky futbalista si loptu nespracoval práve najlepšie, a tak ho o ňu pripravil domáci brankár.

56

56. Klaas-Jan Huntelaar (SCH)

56

Klaas-Jan Huntelaar trafil brvno! Hostia zbytočne stratili loptu a Holanďan neváhal. Poriadne sa oprel do lopty a Manuel Neuer mal veľké šťastie, že ho neprekonal.

55

Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Jevhen Konopljanka, prichádza Breel Embolo.

54

Bol to napokon Robert Lewandowski, kto zakončil priamy kop. Poľský kanonier ale minul súperovu bránu, a tak bude odkopávať Ralf Fährmann.

53

Benjamin Stambouli pristúpil nohu Franckovi Ribérymu, a tak budú mať Bavori výhodu priameho kopu zo vzdialenosti necelých dvadsať metrov od brány.

52

Trojica domácich útočníkov nie je smerom dopredu príliš nebezpečná, ale treba jej dať kredit za výborne napádanie súperovej rozohrávky.

51

Toto už Philipp Lahm nestihne. Xabi Alonso mu síce adresoval dobrú prihrávku do krajného priestoru, ale hosťujúci kapitán nezachytil loptu na ihrisku.

50

Renato Sanches sa v dnešnom zápase herne hľadá. Aj teraz nedokázal dobre spracovať prihrávku od Philippa Lahma, a tak hostia prichádzajú o loptu.

49

Nepresnosti na oboch stranách. Nakoniec sme ale boli svedkami peknej akcie Francka Ribéryho. Francúzov center ale chytá do rukavíc Ralf Fährmann.

48

Jevhen Konopljanka hľadal svojim centrom obrancu Nalda. Brazílčan sa ale do zakončenia nedostal a vzápätí fauloval aj Thiaga Alcântaru.

47

Schalke 04 bude mať výhodu priameho kopu. Benjamin Stambouli si v súboji s Renatom Sanchesom dobre pokryl loptu a napokon ho čerstvý majster Európy fauloval.

46

Predohrávka druhého kola nemeckej Bundesligy má za sebou úvodného sekundy druhého polčasu. K hlavičke sa dostal Thomas Müller, no zo záklonu sa nedokázal presadiť.

46

Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas máme za sebou. Musím konštatovať, že nerozhodný výsledok je zatiaľ spravodlivý. Schalke 04 predviedlo veľmi dobrý výkon, agresívne napádalo a koniec koncov malo aj viac streleckých pokusov. Bavori sa zatiaľ trápia a ešte netrafili bránu Ralfa Fährmanna. Najväčšiu šancu mal poľský ostrostrelec Robert Lewandowski, ale svoju strelu poslal vedľa brány.

Druhý polčas sa začína približne o 21:34.

45+4

Prvý polčas sa skončil.

45+3

Rohový kop zahral Thiago Alcântara, ale poriadok vo svojej šestnástke si urobil brankár Ralf Fährmann. Bavori sa ešte snažili zakončiť, no neúspešne.

45+2

Thomas Müller dnes vynikajúco pracuje v pokutovom území a vytvára šance svojim spoluhráčom. Teraz jednu z nich mal David Alaba, ale z jeho strely pramení len ďalší roh.

45+1

Rohové kopy sa Bavorom dnes absolútne nedaria. V ďalšej akcií sa dostal k lopte Robert Lewandowski, ale okamžite jeho snahu prerušil Naldo.

45

Benedikt Höwedes odvrátil loptu na ďalší rohový kop hostí. Medzitým štvrtý rozhodca ukázal, že sa ešte bude hrať minimálne tri minúty.

44

Thomas Müller pekne sklepol loptu na svojho poľského útočného kolegu. Robert Lewandowski zakončoval z prvej, ale jeho volej mieril nad bránu.

43

Prvý polčas sa nám pomaly blíži do svojho konca. Bayern sa ešte snaží niečo vymyslieť, no s výnimkou šance Roberta Lewandowskeho si toho príliš veľa nevypracoval.

42

Manuel Neuer išiel teraz veľmi laxne do vzdušného súboja s Klaas-Janom Huntelaarom, a takmer sa to Bavorom vypomstilo. Nemecká jednotka to najlepšie nevyriešila.

41

Franck Ribéry centroval z ľavej strany, no jeho pokus vyboxoval do bezpečia Ralf Fährmann. Akcia hostí však pokračovala a nechýbalo veľa, aby zakončoval Robert Lewandowski.

40

Klaas-Jan Huntelaar mal pred niekoľkými sekundami veľkú šancu. Teraz si ale v osobnom súboji neporadil so španielskym stopérom Javim Martínezom.

39

Zbytočným faulom na Francka Ribéryho sa previnil Benedikt Höwedes. Keďže to bol zákrok zozadu, hlavný arbiter vyťahuje žltú kartu.

38

38. Nepremená šanca Klaasa-Jana Huntelaara.

38

Domáci sa dostali do šance. Celú akciu skvele rozbehol Abdul Baba Rahman. Následne centroval z ľavej strany Jevhen Konopljanka, no zakončenie Holanďana Klaasa-Jana Huntelaara dokázal zneškodniť Manuel Neuer.

37

Bayern nezahral roh práve najlepšie. Dlhý pas až na hranicu šestnástky nebol vôbec nebezpečný. Navyše, faulom sa prezentoval Davida Alaba.

36

Hostia mali teraz viac priestoru, no Franck Ribéry namiesto prihrávky zvolil individuálne riešenie situácie. Jeho pokus bol zblokovaný na rohový kop.

35

Domáci futbalisti hrajú do tela, čo robí súperovi problémy. Tentokrát si v osobnom súboji neporadil ani nemecký kanonier Thomas Müller.

34

Zatiaľ sme skutočne veľa futbalovej krásy nevideli. Zatiaľ len ťažko spoznávame ten Bayern, ktorý v prvom kole nastrieľal Brémam poltucet gólov.

32

A ďalší faul domáceho mužstva. Thiago Alcântara dobre získal loptu, no včas ho taktickým faulom dokázal prerušiť vracajúci sa Nabil Bentaleb.

31

Schalke 04 sa opäť snažilo vysunúť svoje napádanie, no so svojim dôrazom to prehnal v osobnom súboji Benjamin Stambouli.

30

Opäť treba pochváliť krajného obrancu Benedikta Höwedesa. Ten si už druhýkrát poradil s individuálnou akciou Francka Ribéryho.

29

No, tak Manuel Gräfe je späť na trávniku a snáď dnešný zápas dopíska. Po krátkej prestávke bude odkopávať od svojej brány domáci gólman Ralf Fährmann.

28

Obaja tréneri túto prestávku využívajú na udelenie taktických pokynov svojim zverencom. Medzitým sa rozcvičuje aj štvrtý rozhodca zápasu.

27

Sme svedkami pomerne kurióznej situácie. Vyzerá to tak, že sa zranil hlavný rozhodca stretnutia Manuel Gräfe. Ten je už v opatere lekárov domáceho tímu.

26

Bayern opäť o čosi viac drží loptu na kopačkách. Agresívne napádanie súpera sa pomaly vytratilo. K centru sa dostal Franck Ribéry, ale jeho pas bol veľmi nepresný.

24

24. Robert Lewandowski (BAY)

24

Obrovská šanca hostí! Thomas Müller získal loptu a po pravej strane s ňou išiel dopredu. Prízemným centrom našiel Roberta Lewandowskeho, ale ten tesne minul bránu.

23

Franck Ribéry posielal ďalší center do šestnástky domáceho mužstva. Svoje defenzívne povinnosti si ale do bodky splnil Srb Matija Nastasić.

22

Po aktivite Franka Ribéryho mali rohový kop k dispozícií aj Bavori. K hlavičke sa dostal Robert Lewandowski, ale jeho pokus sa nedostal až k brankárovi.

21

Leon Goretzka sa dostal k strele, keď ušiel Davidovi Alabovi. Strieborný olympijský medailista bol ale v ťažkej pozícií, a tak minul súperovu bránu.

20

Po strele zblokovanej Jevhena Konopljanku mali domáci hráči výhodu rohového kopu. Zakončiť nedokázali a po následnom pase do šestnástky sa ocitli v ofsajde hneď traja hráči v modrom.

19

Domáci futbalisti si agresívnym napádaním vybojovali šancu. Po centri z ľavej strany hlavičkoval Leon Goretzka, ale loptu dokázal vykopnúť David Alaba.

18

Priamy kop domáceho tímu zahral Jevhen Konopljanka. Ukrajinec poslal dobrý center do päťky, ale napokon nenašiel nikoho v modrom drese.

17

Manuel Gräfe po prvý raz siaha do svojho vrecka. Útočný výpad Nalda len za cenu faulu prerušil Mats Hummels, a práve bývalý hráč Dortmunudu dostáva žltú kartu.

16

Schalke 04 sa zatiaľ veľmi dobre bráni. Bayern má síce loptu na kopačkách 67% hracieho času, ale zatiaľ si nedokázal vytvoriť nejakú gólovú šancu.

15

Pekná akcia hostí. Bavori si parádne posúvali loptu, no mali smolu, že po prihrávke Thiaga Alcântaru stál v tesnom ofsajde Robert Lewandowski.

14

Viac ako minútu sa čakalo na rozohranie tohto priameho kopu. Napokon sa odhodlal k strele Xabi Alonso, ale trafil len dobre pripravený múr.

12

Robert Lewandowski bol nedovolene zastavený približne 20 metrov od brány Ralfa Fährmanna. Pre hostí sa tak črtá prvá šanca ohroziť súperovu bránu. Faulom sa prezentoval Nabil Bentaleb.

11

Prvý ofsajd registrujeme aj na strane Schalke 04. V čase prihrávky stál za obrannou líniou hostí holandský kanonier Klaas-Jan Huntelaar.

10

Ukrajinský ofenzívny záložník Jevhen Konopljanka sa po pravej strane dostal k centru. Ten ale dokázal odvrátiť navrátilec v drese Bavorov – Mats Hummels.

9

A opäť bol v akcii Eric Maxim Choupo-Moting. Dokázal ustáť súboj so Xabim Alonsom, no jeho následná strela nenarobila brankárovi Bayernu Mníchov žiadne problémy.

8

Prvý strelecký pokus zápasu si na svoje konto pripisuje Eric Maxim Choupo-Moting. Kamerunčanovi ale strela vôbec nevyšla a mierila vysoko nad Neuerovu bránu.

7

Peknú individuálnu akciu previedol Frank Ribéry. V šestnástke súpera si pripravil loptu na strelu, ale výborne jeho pokus zablokoval krajný obranca Benedikt Höwedes.

6

Pri lopte bol teraz Manuel Neuer a z tribún okamžite bolo počuť piskot. Nemecká brankárska jednotka totiž začala svoju kariéru práve v Gelsenkirchene.

5

V úvode stretnutia má Bayern Mníchov jasnú územnú prevahu. Domáci sa snáď ešte nedostali k lopte na dlhší časový úsek. Po nepresnej prihrávke Renata Sanchesa to ale môžu zmeniť.

4

Postranný rozhodca síce trošku váhal, ale napokon správne odmával ofsajdové postavenie Thomasa Müllera, ktorému adresoval prihrávku Philipp Lahm.

3

Pekná akcia v podaní Bavorov. Thomas Müller sa šikovne snažil sklepnúť loptu na Roberta Lewandowskeho a nechýbalo veľa, aby táto nemecko-poľská spolupráca vyšla.

2

Hostia zahrali rohový kop nakrátko, no Xabi Alonso sa k centru nedostal. Následne sa tlačil do zakončenia Robert Lewandowski, ale pri svojej snahe fauloval Nalda.

1

Hlavný rozhodca dnešného duelu Manuel Gräfe po prvýkrát fúkol do píšťalky. Už v úvodnej minúte budú mať hostia roh, po tom ako center Davida Alabu odvrátil Naldo.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes (C), Naldo, Nastasić, Baba Rahman – Bentaleb, Stambouli, Goretzka – Choupo-Moting, Huntelaar, Konopljanka.
Náhradníci: Nübel – Aogo, Embolo, Geis, Kolašinac, Meyer, Riether.

FC Bayern Mníchov: Neuer – Lahm (C), Javi Martínez, Hummels, Alaba – Th. Alcântara, Alonso, Sanches – T. Müller, Lewandowski, Ribéry.
Náhradníci: Ulreich – Arturo Vidal, Kimmich, Green, Bernat, Costa, Rafinha.
Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu!

Nemecká Bundesliga odštartuje 2. kolo aktuálnej sezóny, kde FC Schalke 04 privíta na svojom trávniku úradujúceho šampióna FC Bayern Mníchov. Poďme si v krátkosti predstaviť oba celky.

FC SCHALKE 04

Tento klub sa po prvom kole nachádza na 15. mieste. Svoj jediný zápas odohral na štadióne Frankfurtu, no po prehre 1:0 si neodniesol ani jeden bod. Jediným strelcom zápasu sa stal Alexander Meier. Ten mohol pridať aj druhý gól zápasu, ale v 68. minúte nedokázal premeniť pokutový kop. Domáci hrali viac ako desať minút bez vylúčeného Michaela Hectora, ale napriek tomu zverenci Markusa Weinzierla nedokázali vyrovnať.

FC BAYERN MNÍCHOV

Bavori sa momentálne nachádzajú na prvej priečke a to po úžasnom víťazstve 6:0. Tento výprask uštedrili bezmocným Brémam, ktoré sa nezmohli na žiadny odpor. V tomto zápase sa blysol hlavne poľský kanonier Robert Lewandowski, ktorému sa podarilo vsietiť hattrick. Gólový účet si v sezóne otvoril Xabi Alonso, netradične sa presadil Philipp Lahm a tiež skóroval aj Frank Ribéry.

Dnešný papierový favorit je tak jasný. Svetoví bookmakeri dnes viac veria hosťujúcemu celku, na ktorý je vypísaný kurz 1.29. Na remízu to činí 5.75 a na prekvapivé víťazstvo domácich futbalistov je vypísaný kurz až 10.00. Futbal sa ale nehrá na papieri, a tak sa v dnešnom zápase môže udiať hocičo. Týmto atraktívnym duelom vás bude sprevádzať Miroslav Kováčik.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

FC Schalke 04 – Bayern Mníchov

0:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 81. Lewandowski, 90+2. Kimmich

Karty:   39. Höwedes (SCH), 90+1. Baba Rahman (SCH) – 17. Hummels (BAY), 69. Sanches (BAY), 71. Arturo Vidal (BAY), 90+1. Th. Alcântara (BAY)

Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:11. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 12:12.

FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes (C), Naldo, Nastasić, Baba Rahman – Stambouli (86. Kolašinac), Bentaleb – Konopljanka (55. Embolo), Goretzka, Choupo-Moting – Huntelaar (67. Meyer).
Náhradníci: Nübel – Aogo, Embolo, Geis, Kolašinac, Meyer, Riether.

Bayern Mníchov: Neuer – Lahm (C), Javi Martínez, Hummels, Alaba – Th. Alcântara, Alonso (61. Arturo Vidal), Sanches (71. Kimmich) – T. Müller, Lewandowski, Ribéry (61. Costa).
Náhradníci: Ulreich – Arturo Vidal, Kimmich, Green, Bernat, Costa, Rafinha.

Rozhodca: Manuel Gräfe