Menu

Futbal

Anglická Premier League

Southampton FC – Swansea City

1:0

koniec (0:0)

18.09.2016, 15:15 • St. Mary's Stadium, Southampton • 5. kolo • Róbert Gašpárek

Sledovali sme len priemerné futbalové stretnutie. Nebolo to žiadne gala predstavenie, ale ani žiadna nuda. Oba celky mali svoje svetlé chviľky a dokázali sa dostať do zaujímavej situácie. Domáci dnes hrali pekný kombinačný futbal a naopak hostia dnes stavili na pevnú defenzívu a následné rýchle kontry. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (17:08:35)
Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 6:3.
Střely mimo: 8:5.
Rohy: 6:1.
Ofsajdy: 5:1.
Fauly: 14:8.

90+5

Koniec zápasu.

90+4

Llorente bol v útoku až príliš aktívny a v súboji si pomáhal nedovolene. Hlavný arbiter si toho všimol a tak budú pri lopte domáci.

90+3

Austin sa dostal s loptou dopredu, ale pohodlne si to namieril k rohovej zástavke, kde zbieral sekundy vo svoj prospech. Ihneď k nemu pristúpila dvojica brániacich hráčov, ktorá mu loptu zobrala.

90+2

Redmond sa ešte snažil ohroziť súpera, ale zle si to načasoval a v čase prihrávky sa nachádzal v postavení mimo hry.

90+1

Štvrtý rozhodca nastavuje ešte štyri minútky navyše.

90

Loptu majú na svojich kopačkách domáci, ktorý si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok a zbierajú cenné sekundy. Do útoku sa už moc hnať nebudú.

89

Žltú kartu dostáva Kyle Naughton (Swansea City) za podkopnutie.

88

Center po rohovom kope nemal potrebnú výšku, aby našiel tých správnych adresátov. Pri lopte sú, napriek tomu stále hostia, ktorý si vytvárajú väčší tlak.

87

Hostia majú možnosť skórovať po rohovom kope.

86

86. Gylfi Sigurdsson (SWN)

86

Sigurdsson sa drží za hlavu a má prečo. Práve zahodil obrovskú príležitosť na skórovanie. Mal dostatok času a priestoru na zakončenie, ale jeho strelecký pokus bol dobre umiestnený, ale nemal potrebnú razanciu a tak loptu stihol Forster zachytiť. Obrovská škoda.

85

Voľný kop sa rozhodli rozohrať nakrátko. Taktika domácich je jasná. Držať loptu na vlastných kopačkách, tak dlho, ako to len pôjde.

84

Fernández si v súboji počínal nedovolene, čoho si všimol Mike Jones, ktorý to ihneď odpískal a nariadil voľný kop v prospech domácich.

83

Skvelá práca v zadných radoch v podaní Fonteho, ktorý dokázal zachytiť dlhý pas smerujúci na nabiehajúceho Montera a tak zabránil nebezpečenstvu.

82

Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Jack Cork, prichádza Borja Bastón.

81

Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Dušan Tadić, prichádza Cuco Martina.

81

Tadić sa postavil k rohovej zástavke a poslal prudký center k bližšej žrdi. Tento úmysel mu príliš nevyšiel. Ako prvý bol pri lopte brániaci hráč, ktorý poslal loptu do bezpečia.

80

Tadić sa snažil zakončiť, ale jeho strelecký pokus bol opäť zblokovaný. Môže ich aspoň tešiť možnosť skórovať po rohovom kope.

79

Pri lopte sú domáci, ktorý si prihrávajú na vlastnej polovici a zbierajú cenné sekundy vo svoj prospech.

77

Montero sa s loptou nachádzal vo veľkom vápne súpera, kde sa snažil uvoľniť. To sa mu aj podarilo, ale následný center mu príliš nevyšiel, napriek tomu sú pri lopte stále hostia, ktorý si vytvárajú menší tlak.

76

Sľubná príležitosť zmenu skóre neprinesie. Modou Barrow nemohol pokračovať v ťažení na bránku, pretože sa ocitol v postavení mimo hru.

75

Cork poslal v súboji na trávnik svojho protihráča. Rozhodca ukazuje, že sa v hre bude pokračovať bez prerušenia. Cork pokračoval s lotpou smerom dopredu, ale v strede ihriska o loptu nakoniec prišiel.

74

Redmond sa s loptou dostal až na hranicu šestnástky súpera, kde sa rozhodol zakončiť, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný. Lopta sa odrazila ku Tadićovi, ktorý sa snažil prihrávať, ale prihrávka mu absolútne nevyšla a hostia zakladali rýchly protiútok.

73

Cork poslal prihrávku nabiehajúcemu Sigurdsoonovi, ktorý skúsil šťastie strelou z prvej a z väčšej vzdialenosti. V tomto prípade nemusel Forster vôbec zasahovať.

72

Soares sa dokázal uvoľniť a následne centroval na hranicu malého vápna, kde si nabiehala hneď dvojica spoluhráčov. Lopta, ale skončila v náručí gólmana.

71

Naughton si dokázal uvoľniť cez dotierajúceho brániaceho hráča a dokonca aj zakončiť medzi tri žrde. Jeho strelecký pokus musel zlikvidovať Forster.

70

Hostia kombinujú v strede ihriska a snažia sa nájsť medzeru v defenzíve domácich, ktorú by využili na vyrovnanie.

69

Center po rohovom kope nebol väčším ohrozením pre hostí. Defenzíva Swansea City poslala loptu do bezpečnej vzdialenosti.

68

Ďaľší rýchly útok domácich. Redmond prihral loptu rozbehnutému Tadićovi, ktorú ihneď zakončoval k pravej žrdi. Tam sa reflexívnym zákrokom blisol Fabiański, ktorý loptu vyrazil na rohový kop.

67

Hojbjerg skúsil šťastie strelou z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý projektil skončil iba niekde medzi divákmi. Fabiański nemusel v tomto prípade zasahovať.

66

Skvele teraz zapracoval v zadných radoch Naughton, ktorý vďaka svojmu včasnému obranému zákroku nepustil za seba rozbiehajúci sa útok súpera a tak zabránil hocikomu zakončiť.

65

Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Ki Song-jung, prichádza Jefferson Montero.

64

64. Charlie Austin (SOT) - 1:0

64

Southampton dal gól!
Dusan Tadić si to namieril smerom dopredu, keď neskôr centroval loptu z pravej strany ihriska. K lopte sa v šestnástke súpera dostal CHARLIE AUSTIN, ktorý nekompromisne prekonáva bezmocného Fabiańskeho. 1:0!

63

Domáci zahrávali rohový kop. Center po rohovom kope si pohodlne Fabiański zo vzduchu stiahol.

62

62. Charlie Austin (SOT)

62

Obrovská príležitosť a zároveň veľká smola. Redmond poslal milimetrovú prihrávku za obranu, kde si nabiehal Davis, ktorý loptu trafil z prvej, ale jeho tvrdé zakončenie skončilo len na brvne Fabiańskeho bránky.

62

Cork sa po súboji s Hojbjergom ocitol na trávniku a hlavný arbiter tento súboj posúdil ako nedovolený. Pri lopte budú po rozohraní hostia.

61

Center po rohovom kope dopadol presne na hlavu nabiehajúceho Shane Longa, ale jeho hlavičkový pokus len tesne minul brvno Fabiańskeho bránky.

60

Hojbjerg sa snažil centrovať, ale jeho pokus bol zblokovaný. Následne si to lopta namierila až za čiaru a to znamená, že domáci budú zahrávať rohový kop.

59

Veľkú šancu doslova spálil Nathan Redmond! Peknú prihrávku po zemi si spracoval a zo sľubnej pozície vystrelil. Lopta ale skončila len v hľadisku.

58

Barrow sa chviľku pohral s loptou a neskôr ju nahrával lepšie postavenému spoluhráčovi, ku ktorému sa nakoniec lopta nedostala, pretože prihrávka nemala potrebnú razanciu, aby lopta prišla až k nemu. Pri lopte sú domáci.

57

Davis sa snažil presadiť individuálne hneď proti štyrom brániacim hráčom. Neuspel a o loptu prišiel. Hostia zakladajú rýchly protiútok.

56

Bertrand poslal prudký center do pokutového územia súpera z ľavej strany ihriska. Tento center nedokázal zachytiť ani jeden hráč, napriek tomu lopta len veľmi tesne minula pravú žrď bránky.

55

Hostia rozbiehali akciu, ktorá skončila skr ako začala. Barrowa zradil prvý dotyk s loptou. Lopty sa ujal Redmond, ktorý zakladal rýchly protiútok.

54

Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Jordy Clasie, prichádza Pierre-Emile Højbjerg.

53

Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Shane Long, prichádza Charlie Austin.

52

Držanie lopty je momentálne 55% v prospech domácich a 45% v neprospech hostí.

51

Shane Long sa skúšal uvoľniť, ale hráč súpera pohotovo zasiahol.

50

Prvá akcia hosťujúceho celku v druhom polčase nepriniesla vytúžené ovocie. Barrow poslal lahký center do hĺbky vápna, kde si nabehol Fer, ale jeho hlavičkové zakončenie nemalo potrebnú razanciu, aby vážnejšie ohrozilo stav dnešného stretnutia.

49

Už to vyzeralo na zaujímavú akciu, ktorú ale zrušil postranný rozhodca. Redmond sa v čase prihrávky nachádzal v postavení mimo hry.

48

Tadić sa dostal k centru z pravej strany ihriska. Jeho centrovaný pokus smeroval na vzdialenejšiu žrď, kde sa ocitol brániaci hráč, ktorý zažehnal nebezpečie.

47

Romeu to terza troška prehnal s razanciou a dopustil sa útočného faulu, čo si Mike Jones všimol a ihneď odpískal.

46

Striedanie v tíme Swansea City: z ihriska odchádza Stephen Kingsley, prichádza Ángel Rangel.

46

Začal sa druhý polčas.
Sledujeme len priemerné futbalové divadlo, ale určite nie žiadna nuda. Oba celky nám predviedli zopár zaujímavých situácii, ale oba tímy majú na to, aby nám toho ukázali viac. Domáci dnes hrajú pekný kombinačný futbal a naopak hostia dnes stavili na pevnú defenzívu a následné rýchle kontry.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Štvrtý rozhodca nastavuje jednu minútu v prvom polčase.

45

45. Nathan Redmond (SOT)

45

Tadić opäť pekne našiel spoluhráča vo vápne, tentoraz Soaresa, ktorého ale zradil prvý dotyk s loptou a tak o ňu prišiel.

44

To čo teraz zahodil Redmond sa snáď ani nedá. Dokázal si spracovať prihrávku, ktorú mu do šestnástky súpera poslal Tadić, následne si zasekol brániaceho hráča a už pred ním stál iba osamotený Fabiański, ale Redmond nedokázal z deviatich metrov trafiť loptu medzi tri žrde. Toto ich môže ešte mrzieť.

43

Clasie skúsil šťastie strelou z väčšej vzdialenosti, ale bola to iba taká čerešnička na torte pre pozorného Fabiańskeho.

42

Redmond si pekne narazil loptu so svojim spoluhráčom a keď sa s loptou ocitol v šestnástke hostí, rozhodol sa zakončiť. Jeho tvrdý projektil skončil niekde medzi divákmi.

41

Žltú kartu dostáva Shane Long (Southampton FC) za filmovanie v pokutovom území súpera.

40

Hráči Swansea City sa rozhodli voľný kop rozohrať nakrátko a tak môžu aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.

39

Mike Jones bol nútený fúknuť do píšťaľky po nedovolenom zákroku Davisa. Hostia budú zahrávať voľný kop z väčšej vzdialenosti.

38

Naughton si dokázal spracovať prihrávku, ktorú mu adresoval Barrow, ale presne odcentrovať už nedokázal. Jeho pokus bol zblokovaný a pri lopte sú už opäť domáci hráči.

37

Kingsley posielal dlhú prihrávku až do pokutového územia súpera, kde si nabiehal Cork, ale k hlavičke sa nedostal, pretože ako prvý bol pri lopte brániaci hráč, ktorý upratal loptu do bezpečnej vzdialenosti.

36

Domáci si v posledných minútach vytvárajú menší tlak, čo dokazujú aj teraz, keď sa snažia dobývať polovicu súpera. Uvidíme, či to dokážu využiť vo svoj prospech.

35

Center po rohovom kope smeroval do hĺbky šestnástky, kde sa ocitol jeden z domácich hráčov, ktorý dokázal aj zakončiť, ale len do stredu brány, kde bol pripravený Fabiański. To bola veľká príležitosť.

34

Redmond skúsil nájsť spoluhráča prihrávkou spoza šestnástky. Defenzíva súpera je rýchla a pohotovo vystavila útočnej snahe červenú. Southampton má výhodu rohového kopu.

33

Stephen Kingsley si to namieril smerom k bránke, ale obranca súpera výborne zakročil voči tejto snahe. Lopta je mimo hracej plochy. Nasleduje odkop od bránky pre Southampton.

32

Center po rohovom kope smeroval na bližšiu žrď, ktorú si postrážil brániaci hráč a loptu poslal do bezpečia.

31

Skvelá práca Barrowa, ktorý pomohol aj spoluhráčom v zadných radoch. Vďaka včasnému sklzu zabránil veľkému nebezpečenstvu. Nasleduje rohový kop v prospech domácich.

30

Barrow sa s loptou vrhal do útoku a zastavil sa až na hranici šestnástky, kde poslal prudkú prihrávku svojmu spoluhráčovi, ktorý však jeho úmysel nedokázal zachytiť. Domáci rozbiehajú rýchly protiútok.

29

Lopta sa po sérii prihrávok dostala až na kopačku Forstera, ktorý hraje na istotu a volí ďaleký odkop, čo najďalej od vlastného vápna.

28

V hre sa po dlhšom prerušení pokračuje ďalej. Vyzerá to tak, že Naughton sa čoskoro zapojí späť do hry.

26

Po súboji zostáva ležať na trávniku otrasený Naughton, ktorý potrebuje opateru lekárnikov. Dúfajme, že bude v poriadku a v hre bude pokračovať bez nejakého obmedzenia.

25

Pri lopte je Virgil, ktorý posiela loptu na druhú stranu ihriska a tým sa snaží založiť rýchlu akciu svojho tímu.

24

Barrow dlho váhal, ale nakoniec sa dokázal uvoľniť a poslať prudký prízemný center až do malého vápna, kde si nabiehal Llorente, ktorý dokázal aj zakončiť, ale jeho strelecký pokus nemal potrebnú razanciu, aby prešiel až za chrbát Forstera. Zatiaľ najväčšia príležitosť v zápase.

23

Hostia zakladali rýchlu akciu smerom dopredu, ktorú pribrzdil Fer svojou nepresnou prihrávkou, napriek tomu budú pri lopte naďalej hostia, pretože Davis si v súboji počínal nedovolene, čo si Mike Jones všimol a ihneď odpískal.

22

Redmond si to s loptou namieril bližšie ku vápnu súpera, kde sa neskôr rozhodol centrovať. Jeho prudký center zachytil protihráč, ktorý zakladal rýchly protiútok.

21

Tadić sa postavil k rohovej zástavke a poslal prudký center na vzdialenejšiu žrď, kde sa nachádzal brániaci hráč, ktorý loptu upratal do bezpečia.

20

K voľnému kopu sa postavil Tadić, ktorý poslal svoj tvrdý projektil medzi tri žrde. Fabiański musel v tomto prípade zasahovať a vyraziť loptu na rohový kop.

19

Redmond po súboji s Song-jungom spadol na hraciu plochu. Hlavný arbiter stál dostatočne blízko, aby si toho všimol a včas zareagoval. Domáci s možnosťou ohroziť súpera po voľnom kope, ktorý sa odohraje zo sľubnej pozície.

18

Jeden z domácich hráčov poslal nádherný center do hĺbky vápna, kde sa ocitol nikým nestrážený Davis, ktorý sa do lopty oprel hlavou, ale jeho hlavičkové zakončenie skončilo tesne mimo brány.

17

Obrana súpera efektne získala loptu a zmarila tak nebezpečenstvo po predošlom centri, ktorý poslal Dušan Tadić.

16

Kingsley centroval loptu z ľavej strany ihriska, ale najvyššie si vyskočil obranca hostí, ktorý loptu odhlavičkoval za hranicu šestnástky.

15

Pri lopte sú hostia, ktorý premýšľajú nad založením ďaľšej akcie. Je pravda, že domáci im dávajú len minimum priestoru na hracej ploche a preto sa im len veľmi ťažko tvoria akcie.

14

Kyle Naughton si vytvoril priestor na zacentrovanie zo strany do pokutového územia. Musel by loptu ale poslať presnejšie, aby z toho bolo nebezpečie pre bránku súpera.

13

Hostia si na vlastnej polovici ihriska vymieňajú medzi sebou série krátkych prihrávok a premýšľajú nad založením ďaľšej útočnej snahy.

12

Soares si prevzal prihrávku, ktorú mu adresoval jeho spoluhráč a následne centroval na hranicu malého vápna. Na jeho center si zbehol Fabiański, ktorý si loptu zo vzduchu pohodlne stiahol.

11

Sigurdsoon svojim centrom našiel hlavu nabiehajúceho Corka, ale jeho hlavičkový pokus nemal potrebnú razanciu, aby lopta prenikla až za chrbát gólmana.

10

Davis si v súboji pomáhal nedovolene a umožnil súperovi skórovať po následujúcom voľnom kope, ktorý sa odohraje zo strednej vzdialenosti.

10

To vyzeralo, ako niečo nacvičené.Sigurdsoon poslal prízemný center do pokutového územia súpera, kde sa ocitol Fer, ale jeho zakončenie z otočky skončilo mimo brány.

9

Hostia budú po nedovolenom zákroku zahrávať voľný kop zo zaujímavej pozície.

8

Fer s ďaľším pokusom, tentoraz zvolil prízemný center, ktorý skončil na kopačke Virgila, ktorý poslal loptu mimo šestnástku.

7

Fer posielal do vápna súpera nadýchaný center, ktorý však skončil iba na kopačke brániaceho hráča, ktorý sa už o loptu postaral.

6

Barrow sa dostal ku odrazenej lopte. Pred ním stál brániaci hráč, napriek tomu skúsil Barrow zakončiť. Jeho zakončenie skončilo až v rukaviciach pozorného Forstera.

5

Soares príliš nepremýšľal nad kombináciou a poslal prudký center do pokutového územia súpera, ale najvyššie si vyskočil brániaci hráč, ktorý loptu poslal do bezpečnej vzdialenosti.

4

Domáci sa snažili založiť rýchly útok po pravej strane ihriska, ale dlhú prihrávku dokázal zachytiť Fer, ktorý rozbiehal rýchly protiútok, ale stroskotal už v strede pola.

3

Pri lopte sú stále domáci, ktorý si prihrávajú na vlastnej polovici ihriska a snažia sa nájsť recept na súperovú defenzívu.

2

Domáci sa usadili na polovici súpera, kde sa snaži nájsť medzeru v defenzíve súpera, ktorú by využili na väčšie ohrozenie.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Southampton FC: Forster – Soares, Fonte, van Dijk, Bertrand – Clasie, Romeu – Tadić, S. Davis, Redmond – S. Long.
Náhradníci: A. McCarthy – Jošida, Austin, Martina, Reed, Højbjerg, Isgrove.

Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Kingsley, Amat – Fer, Cork, Ki Song-jung – G. Sigurdsson, F. Llorente, Barrow.
Náhradníci: Nordfeldt – van der Hoorn, Britton, Bastón, Routledge, Montero, Rangel.

Rozhodca: Mike Jones.
Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 5. kolo Premier League, kde Southampton FC bude hostiť na svojom štadióne Swansea City. Poďme si v krátkosti predstaviť oba celky.

SOUTHAMPTON FC: Takýto priebeh sezóny si určite nepredstavujú. Po 4. kole sa tento klub nachádza na 18. priečke so ziskom dvoch bodov. To sa im podarilo po dvoch remízach. Svojim súperom nastrieľali tri góly a šesť inkasovali. Posledný zápas odohrali na trávniku Arsenalu, odkiaľ si neodniesli ani bod po prehre 2:1.

SWANSEA CITY: Po 4. kole sa nachádzajú na 14. priečke so ziskom štyroch bodov. Na svojom konte majú jedno víťazstvo, jednu remízu a dve porážky. V aktualnej sezóne vsietili štyri góly a šesť inkasovali. Posledný zápas odohrali na vlastnom tŕavniku, kde zaskočili favorita Chelsea a odniesli si z tohto zápasu bod po remíze 2:2.

Zápasom vás bude sprevádzať Róbert Gašpárek.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:15.

Southampton FC – Swansea City

1:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 64. Austin

Karty:   41. S. Long (SOT) – 89. Naughton (SWN)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 8:5. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 14:8.

Southampton FC: Forster – Soares, Fonte, van Dijk, Bertrand – Clasie (54. Højbjerg), Romeu – Tadić (81. Martina), S. Davis, Redmond – S. Long (53. Austin).
Náhradníci: A. McCarthy – Jošida, Austin, Martina, Reed, Højbjerg, Isgrove.

Swansea City: Fabiański – Naughton, F. Fernández, Kingsley (46. Rangel), Amat – Fer, Cork (82. Bastón), Ki Song-jung (65. Montero) – G. Sigurdsson, F. Llorente, Barrow.
Náhradníci: Nordfeldt – van der Hoorn, Britton, Bastón, Routledge, Montero, Rangel.

Rozhodca: Mike Jones