Menu

Ďalšie

Cyklistika

Eneco Tour - 7. etapa

Edvald Boasson Hagen (Dimension Data)

koniec udalosti (2. Nikki Terpstra (Etixx - Quick-Step), 3. Oliver Naesen (IAM Cycling))

25.09.2016, 12:00 • Jakub Kocourek (@kubikocourek)

Skončila sa záverečná siedma etapa holandsko-belgických cyklistických pretekov Eneco Tour 2016. Tá sa stala korisťou nórskeho pretekára v službách tímu Dimension Data Edvalda Boassona Hagena, celkovým víťazom sa však stal Nikki Terpstra z Etixx – Quick-Step. Peter Sagan prišiel dnes na šiestej priečke, čo mu s prehľadom stačilo na ovládnutie bodovacej súťaže pretekov. Celkovo skončil úradujúci majster sveta na skvelej tretej priečke. Výsledok druhého zo slovenských cyklistov, Erika Bašku do tejto chvíle nepoznáme. Ja sa s vami nateraz lúčim a prajem pekný zvyšok víkendu! (16:37:43)

Peter Sagan prišiel do cieľa na šiestom mieste so stratou 47 sekúnd na víťaza!

Na druhom mieste skončil Nikki Terpstra z tímu Etixx – Quick-Step, ktorý sa tak stal celkovým víťazom Eneco Tour 2016! Tretí napokon dnes končí Oliver Naesen.

CIEĽ

EDVALD BOASSON HAGEN z tímu DimensionData sa stáva víťazom 7. etapy Eneco Tour 2016!

0,5

Trojica už stúpa na cieľový kopec! Útočí Edvald Boasson Hagen!

1

Do posledného kilometra vchádza na úplnom čele pretekov Nikki Terpstra, na ktorého zadnom kolese je zavesený Boasson Hagen s Oliverom Naesenom.

2

S náskokom 44 sekúnd sa už trio na čele pretekov pripravuje na finiš dnešnej etapy.

4

Tak a štyri kilometre pred cieľom má vedúca trojica náskok 47 sekúnd a je tak jasné, že víťazom 7. etapy Eneco Tour 2016 sa stane jeden z trojice Nikki Terpstra, Edvald Boasson Hagen a Oliver Naesen. Terpstra má zároveň veľkú šancu na celkový triumf.

6

Peter Sagan skutočne robí, čo môže, aby zmazal náskok Terpstru, Naesena a Boassona Hagena. Kým mu však ani jeden z jeho kolegov v skupine prenasledovateľov nepomôže, táto snaha nebude mať žiaden význam.

7

Jasha Sütterlin začína zaostávať, vpredu tak zostáva trojica jazdcov!

7,5

Vedúce kvarteto vyzerá veľmi dobre, pretekári sa pravidelne striedajú na čele a držia si náskok 50 sekúnd. Medzitým sa na zemi ocitol Alexej Lutsenko.

10

Posledných desať kilometrov dnešnej etapy! Náskok Terpstru, Naesena, Boassona Hagena a Sütterlina je 44 sekúnd!

12

Vedúca štvorica ide skutočne skvelo a aj dvanásť kilometrov pred cieľom si drží náskok nad 40 sekúnd. Presnejšie je to 43 sekúnd.

14

Peter Sagan sa ešte zo všetkých síl snaží so spomínanou stratou niečo spraviť, keď ťahá skupinu prenasledovateľov. Jej aktuálna strata na vedúce kvarteto je 45 sekúnd.

15,5

Terpstra, Boasson Hagen, Naesen a Sütterlin striasli Boba Jungelsa a naďalej príkladne spolupracujú. Ich náskok už atakuje hranicu 50 sekúnd.

17,5

Bohužiaľ, diera medzi vedúcou skupinou a skupinou Petra Sagana sa zvyšuje. Aktuálne je medzi nimi rozdiel približne 40 sekúnd.

20

V Saganovej skupine prenasledovateľov sa takmer vôbec nespolupracuje. Okrem slovenskej hviezdy sa tempo tejto skupinky snažil zvýšiť aj Tom Dumoulin, avšak bez efektu.

21

Bob Jungels začína strácať kontakt, Terpstra, Boasson Hagen a Jasha Sütterlin a Oliver Naesen sa vzďaľujú.

Eneco Tour - 7. etapa

Edvald Boasson Hagen (Dimension Data)

koniec udalosti (2. Nikki Terpstra (Etixx - Quick-Step), 3. Oliver Naesen (IAM Cycling))

Späť na online