Menu

Futbal

Ruská Premier Liga

Amkar Perm – FC Krídla Sovietov Samara

0:0

koniec (0:0)

26.09.2016, 16:00 • Stadion Zvezda, Perm. Kapacita: 19,500 diváků. • 8. kolo • Vít Schück (@VitSchuck) cz

Fortuna: 2.0 3.1 3.8

Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (17:55:10)
Statistiky dnešního zápasu

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 1:1.
Střely mimo: 7:5.
Rohy: 3:2.
Ofsajdy: 2:1.
Fauly: 14:11.
Dnešní utkání branku nepřineslo! Pro domácí Amkar to bude určitě ztráta, když před domácím publikem bere jen jeden bod s posledním týmem tabulky. Amkar se navíc mohl dostat až na třetí místo v tabulce, ale nyní bude ztrácet. Po Samaru to je bod po třech prohrách a dnes je to zasloužený bod především za druhý poločas, kde byla Samary aktivnější směrem dopředu. Žádný tým si nevytvořil stoprocentní brankovou příležitost a oba brankáři měli jeden z těch klidnějších zápasů.

90+2

Konec zápasu.

90+2

V poslední minutě zápasu měla Samara k dispozici volný přímý kop. Ten ještě na hranici vápna přizvedl Koncedalov, ale na zadní tyči již nebyl nikdo v bílém dresu.

90+1

Už v nastaveném čase tu byla možnost pro domácí, ale Pavel Komolov neprošel u postranní lajny okolo obránce a rychle se musel vracet zpět.

90

Rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.

89

Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Jerry Mbakogu, přichází Sjarhej Kornilenko.

88

V posledních minutách zápasu se hraje hodně riskantně na obou stranách. Do vápna se opět dostali hráči Samary. Konkrétně Mollo byl ve střelecké pozici, ale znovu byl ubráněn.

87

87. Rychlý protiútok hostujícího týmu

87

Mohlo být rozhodnuto. Hosté se dostali do brejku, který se dostal až do vápna. V něm ale fantasticky zasáhl již v jasné brankové příležitosti skluzem Nikolaj Zajcev a zblokoval tak střelu, která mířili do odkryté branky.

86

Střídání v týmu FK Křídla Sovětů Samara: ze hřiště odchází Sergej Tkačjov, přichází Jevgenij Baškirov.

84

Domácí přitlačili soupeře ve vápně, ale ani průniková přihrávka na Bodula nebyla přesná, ani následný pokus z odraženého míče nesměřoval do branky.

83

Míč se z rohového kopu dostal jen k prvnímu bránícímu hráči Samary. Ivan Taranov odhlavičkoval míč daleko od svého vápna.

82

Nyní se na levé straně rozeběhl do slibné pozice Kosťukov, ale ani jeho pas nebyl přesný. Ještě se však dostal k míči Komolov, který vybojoval rohový kop.

81

Domácí chtějí ještě zazlobit v útoku. Střídající Pavel Komolov se opřel do míče z dobrých pětadvaceti metrů, ale mezi tři tyče se netrefil.

80

Posledních zhruba deset minut pro oba týmy, aby vstřelili branku a z tohoto zápasu si připsaly všechny tři body.

78

Hosté jsou v posledních minutách velmi aktivní směrem dopředu. Další akce mohla vzniknout při spolupráci Molla s Pasquatem, ale druhý jmenovaný byl nachytán v ofsajdu.

77

Darko Bodul byl blízko míče, který směřoval do vápna, ale skvěle vyběhl Giorgi Loria a jeho akci zmařil ještě před střelou.

76

Znovu tu byl náznak rychlého protiútoku hostujícího týmu. Vše zastavil faulem ještě před vápnem Gol. Následná akce končí jen hlavičkou vysoko nad od Molla.

75

Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Sjarhej Balanovič, přichází Pavel Komolov.

74

Giorgi Loria měl mít míč pod kontrolou, když k němu pomalu dojížděl, ale poté se přihnal Bodul, který vypíchl míč brankáři. Následně nemohl však zakončovat, když byl bráněný Taranovem.

73

Po faulu na Mbakogua se muselo ošetřovat. Hostující útočník ale bude v pořádku a pokračuje se ve hře.

71

Po dlouhých minutách v obraně se nyní dostali domácí do své obvyklé kombinace. Ta jim ale vůbec nevyšlo, když ztrácejí míč po nepovedené přihrávce Gola.

70

Domácí tým má nyní velké problémy udržet se v útoku. Koncedalov byl přesný při přechodu do útočné fáze, poté chtěl najít Mbakogua ve vápně. Ten byl stažený k zemi, ale pokutový kop se nepíská.

69

Další útok Samary končí jen odkopem Selichova. Ten nyní jen pustil míč za brankovou lajnu a může rozehrávat.

68

Velmi rychlá akce hostujícího týmu. Mbakogu zasáhl míč až téměř do vápna, poté chtěl poslat míč zpět, ale vrátil se mu ke kopačce po zásahu Zaneva. Následná rána Molla končí jen na hrudi brankáře.

66

Domácí přidávají v tempu. Na levé straně byla hned trojice hráčů Permu, kteří si poradili se soupeřem, ale poté přišel nepovedený centr do vápna.

65

Po rohovém kopu domácího Permu byl nejvýše při hlavičce Nadson. Akce pokračovala a po faulu na unikajícího soupeře dostává žlutou kartu Džikaja.

64

Střídání v týmu FK Amkar Perm: ze hřiště odchází Stanislav Prokofjev, přichází Michail Kosťukov.

63

Na druhé straně šli domácí do protiútoku hned tři fotbalisté, ale Bodul nedal přesnou přihrávku a ani akce tak končí bez zakončení.

62

Po hodině hry přebrali iniciativu hosté. Po přistrkávačce mohl pálit Tkačjov, ale byl zlokovaný.

60

Snad první rohový kop hostů v tomto zápase. A hned z toho bylo nebezpečí. Na zadní tyči se dostal k zakončení Mollo, ale byl v nefotbalové pozici a nedokázal míč usměrnit do branky.

58

Po několika minutách v obraně se dostali do útoku také hráči hostů. Po kombinaci na pravé straně mohl pálit Koncedalov, ale ani jeho pokus nebyl přesný. Selichov nemusel zasahovat.

57

Jako v akce v prvním poločase od domácího celku. Balanovič už byl ve střelecké pozici, ale ještě vylepšoval místo přihrávkou na obsazeného Bodula. Ten se už ke střele nedostal.

56

Velmi pohledná akce Samary po levé straně. Přišel centr od Tkačjova až do vápna, kde si míč hrudí zpracoval Mbakogu, ale trvalo mu to příliš dlouho a ke střele se už nedostal.

55

Ve druhém poločase se hraje o poznání aktivněji na obou stranách. Především hosté se pokoušejí o rychlé protiútoku. Nyní ale přichází znovu dlouhá kombinaci Amkaru.

53

Janusz Gol si pohrál se soupeřem, když mu nasadil jesličky, ale poté už se k míči nikdo z domácích nedostal.

52

Po několika výletech hostů na útočnou polovinu nyní chtějí domácí uklidnit hru a kombinují na své polovině. Od domácích fanoušků přichází pískot.

51

Hosté se začínají ve druhém poločase prodírat až do zakončení. Nyní byl ve velmi dobré pozici Jerry Mbakogu, ale míč mu na poslední chvíli odskočil.

50

Snad největší příležitost hostů! Skvěle si naběhl do vápna Yahon Mollo, který byl před svým strážcem, ale střelu z první poslal jen nad břevno.

49

Výborně si domácí poradili s ofsajdovou pastí, ale Prokofjev, který se dostal až k brankové lajně nedal přesný centr.

48

Kombinace stále pokračovala, míč se dostal až k domácímu brankáři, který musel být přizván do hry, když byl nepříjemně napadán Zajcev.

47

Ve druhém poločase měli rozehrávku domácí hráči. Amkar znovu nikam nespěchá a pokračuje i ve druhů půli ve vyčkávání na své polovině.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 17:01.
Favorizovaný Amkar Perm je aktivnějším týmem, ale zatím si větší příležitost nevypracoval. O největší rozruch se postaral hostující brankář Giorgi Loria, který přišel mimo vápno o míč, ale Darko Bodul z úhlu neposlal míč do odkryté branky a i proto je stav po prvním poločase bezbrankový.

45

První poločas skončil.

45

Dlouhý aut do vápna nepřišel. Hosté se pokusili o pokračování kombinace, ale přenesení hry na opačnou stranu nevyšlo. Míč byl příliš dlouhý a končí v zámezí.

44

Na pravém kraji vybojoval autové vhazování Tkačjov a hosté tak budou mít ještě jednu šanci k rozehrávce.

43

Loria nyní zachránil svůj tým. Bodul se už už dostával za posledního obránce, ale hostující brankář skvěle přečetl celou akci a u míče byl dříve než útočník.

42

Hosté měli v závěru poločasu šanci z volného přímého kopu ze střední vzdálenosti. Míč si vzal k exekuci Yohan Mollo. Jeho pokus přes zeď ale domácí brankář chytá.

41

Domácí to překombinovali v šestnáctce soupeře. Balanovič si vzal míč na hranici vápna, chtěl ještě obejít hráče, ale podklouzl a centr tak nedal přesně.

39

Také domácí předvedli pohlednou akci až do vápna. Balanovič rozbíhal akci po levé straně, poté našel Bodula. Tomu však míč odskočil v nešťastný moment.

38

Závěr poločasu se pomalu blíží. O další střelu z velké dálky se mohl pokusit z osy hřiště Pasquato, ale ještě posunul míč do kraje, kde byl Jatčenko. Jeho centr končí jen za brankovou lajnou.

36

Malé zaváhání také v domácím vápně. Zajcev nedokázal odkopnout míč před Mollem, ale ten toho nedokázal využít, když svou ranou trefil jen vracejícího se Gola.

35

Po kombinaci na pravé straně se dostal míč až k Miljkovićovi. Ten ho dloubáčkem poslal do vápna, kde měl být připravený k rychlému zakončení Bodul, ale Loria si počkal na míč.

34

S dalekými ranami se roztrhl pytel. Nyní se o jednu takovou pokusil Stanislav Prokofjev, ale ani on netrefil hostující svatyni.

33

Hra se začíná vyrovnávat. Samara si vytvořila tlak a z něho přišel i povedený centr. U něj byl nejblíže Alexandr Selichov, který míč bere do rukavic.

32

Z rychlého útoku se dostal ke střele Petar Zanev, ale domácí kapitán netrefil svým pokusem branku.

31

Samara se dostala až na polovinu soupeře, ale po několika přihrávkách přichází chyba v kombinaci a do útoku už se ženou domácí.

30

Ani po půlhodině hry jsme neviděli větší brankovou příležitost. Domácí stále mají hru pod kontrolou, ale nemohou se dostat s míčem až do vápna.

28

Velmi rychlá akce Samary. Přes třicet metrů přenesl míč Sergej Tkačov, ale Mollo se dostal do úhlu a musel zvolit cestu zpět. Následná dohrávka akce končí útočným faulem.

27

Prokofjev si obhodil svého soupeře na hranici vápna, poté ještě chtěl nahrávat na středu, ale míč mu uzmul od kopačky Nadson.

26

O dalekonosnou střelu se pokusil Cristian Pasquato, ale jeho dělovka byla velmi nepřesná a Selichov nemusí ani nyní zasahovat.

25

Nyní museli řešit nepříjemnou situaci také domácí stopeři. Callagov poslal míč až do vápna. Tam byli ale jen hráči Amkaru a ti si poradili.

24

Zápas pokračuje kombinací na domácí polovině. Amkar nikam nepospíchá a čeká na vhodnou šanci dostat se do vyložené šance.

22

K rozehrávce se postavil Janusz Gol, ale jeho centr byl nepřesný a našel jen Ivana Taranova, který zajistil bezpečí pro svou branku.

21

Dva hrubé fauly na domácí hráče k krátkém čase. Perm bude mít tak k dispozici volný přímý kop ze třiceti metrů.

20

Se Samarou mohlo bát zle. Z levé straně poslal do vápna zpětný centr Balanovič, ale na hranici šestnáctky se nedostal do zakončení Ogude.

18

U rohového praporku bojovalo o míč hned pět hráčů. Vycházejí z toho vítězně ti domácí, kteří nenechali rozehrát a nepřipustili ani rohový kop.

17

Dlouhý pas na Molla stíhal také Zanev, který ale musel odehrát před dotírajícím útočníkem jen do zámezí.

16

16. Zaváhání hostujícího brankáře

16

Velká chyba hostujícího brankáře, který se nedal obehrát mimo vápno. Darko Bodul ale z úhlu netrefil prázdnou branku.

14

Samara se musí stále bránit nátlaku domácího týmu. Nyní skvěle zasáhl ve vápně Ivan Taranov. Hostující kapitán nepustil do zakončení Ogudeho.

13

Po delší době se do útoku dostali také hráči Samary. Pasquato byl ale odzbrojen čistě a do protiútoku už se hnal Balanovič. Ten dokázal dokonce vystřelit z hranice vápna, ale míč letí nad branku.

12

Z nadějné pozice mohli domácí rozehrát volný přímý kop, ale míč se dostal jen k prvnímu bránícímu hráči hostů. Z následně akce mohl zakončovat Bodul, ale jeho střela byla zblokovaná.

11

Mbakogu zcela zbytečně udeřil po odehrání soupeře do oblasti krku a vidí první žlutou kartu v zápase.

10

Domácí začínají být nebezpeční. Z levé strany přilétl před Loriu vysoký centr, hostující brankář se nedostal k míči přes bránící hráče, ale ani Bodul nemohl zakončovat.

9

Loria musel poprvé do akce. Z levé strany se dostal až do vápna Balanovič, ale proti dvěma obráncům už ztratil hodně sil a tak s jeho střelou neměl hostující brankář problémy.

8

Už to vypadalo, že se dočkáme prvního zakončení, Bodul se výborně obtočil kolem svého strážce a namířil si to na branku, ale poté mu unikl míč od kopačky.

7

Velmi nepřesnou přihrávku poslal Ogude do středu pole. Tam se míče ujal osamocený Koncedalov, ale ani on se nedostal dále než za polovinu.

5

Yohan Mollo poslal na zem v souboji na domácí polovině Gola, ale pokračovalo se ve hře. Hosté mohli rychle vhodit míč do hry, ale toho nevyužili a tak znovu kombinace začíná od obránců.

4

Domácí hráči Amkaru jsou v úvodu zápasu aktivnější. Po pravém kraji se mohl dostat až k centru Prokofjev, ale zvolil raději přihrávku zpět a kombinace může pokračovat.

3

Také domácí se dostali poprvé na útočnou polovinu. Bylo to však jen na okamžik. V souboji o míč fauloval Balanovič.

2

Hostující Mbakogu rozehrál úvodní poločas ze středového kruhu. Samara rychle přichází o míč, když si se zpracováním neporadil Mollo.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy již přicházejí za doprovodu rozhodčích na hrací plochu. Zápas osmého kola tak může za několik málo minut začít.
Úvodní sestavy:

FK Amkar Perm: Selichov – Miljković, Zajcev, Džikija, Zanev (C) – Idowu, Gol – Prokofjev, Ogude, Balanovič – Bodul.
Náhradníci: Budakov, Chomič – Konde, Šynder, Šavajev, Anene, Gigolajev, Komolov, Čerenčikov, Churcidze, Kosťukov, Salugin.

FK Křídla Sovětů Samara: G. Loria – Callagov, Bateau, Nadson, Taranov (C), Jatčenko – Tkačjov, Koncedalov, Pasquato – Mbakogu, Mollo.
Náhradníci: Pavlov, Konjuchov – Baškirov, Čočijev, Kornilenko, Zinkov, Margasov, Božin, Viznovič..
Vzájemné zápasy

28.11. 2015 Samara – Amkar 0:0
01.08. 2015 Amkar – Samara 1:0
25.04. 2014 Samara – Amkar 2:2
04.08. 2013 Amkar – Samara 0:0
FK Křídla Sovětů Samara

Samara skončila v loňském ročníku jen o čtyři body před dnešním soupeřem, ale letos je to o něčem jiném. Samara vstřelila jen tři branky v úvodních sedmi zápasech a s tím se vyhrávat nedá. I proto je na posledním místě v tabulce s pouhými dvěma body. Rozdíl obou soupeřů jen už dvanáct bodů, i když se soutěž ještě pořádně nerozeběhla.
FK Amkar Perm

Amkar Perm se v minulém ročníku jen na poslední chvíli zachránil v nejvyšší ruské soutěži. Nyní myslí více než jen na jedenáctou příčku po konci sezony. To se výborně daří, když po sedmi kolech paří Permu čtvrté místo. Jen jedinou porážku si připsali hráči v zápase na trávníku Zenitu Petrohrad, jinak si Perm vede na výbornou. Dokázal obrat o body Kazaň nebo Těrek.
Krásné pondělní odpoledne, vítám všechny příznivce ruského fotbalu. V rámci osmého kola Premier Ligy domácí Amkar Perm přivítá na svém stadionu FK Křídla Sovětů Samara.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Amkar Perm – FC Krídla Sovietov Samara

0:0

koniec (0:0)

Späť na online

Karty:   65. Džikija (AMP) – 11. Mbakogu (KSS)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 7:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:11.

Amkar Perm: Selichov – Miljković, Zajcev, Džikija, Zanev (C) – Idowu, Gol – Prokofjev (64. Kosťukov), Ogude, Balanovič (75. Komolov) – Bodul.
Náhradníci: Budakov, Chomič – Konde, Šynder, Šavajev, Anene, Gigolajev, Komolov, Čerenčikov, Churcidze, Kosťukov, Salugin.

FC Krídla Sovietov Samara: G. Loria – Callagov, Bateau, Nadson, Taranov (C), Jatčenko – Tkačjov (86. Baškirov), Koncedalov, Pasquato – Mbakogu (89. Kornilenko), Mollo.
Náhradníci: Pavlov, Konjuchov – Baškirov, Čočijev, Kornilenko, Zinkov, Margasov, Božin, Viznovič.