Menu

Futbal

Liga majstrov

CSKA Moskva – Tottenham Hotspur

0:1

koniec (0:0)

27.09.2016, 20:45 • Arena CSKA. Moskva Kapacita: 30000 diváků. • Skupina E • Jakub Kocourek (@kubikocourek)

Tipsport: 3.05 3.3 2.43

Zápas medzi CSKA Moskva a Tottenhamom Hotspur nám síce veľa futbalovej krásy nepriniesol, no napokon sme sa predsa len dočkali aspoň jedného presného zásahu. Dosiahol ho hosťujúci Heung-Min Son, ktorý tak rozhodol o dôležitých troch bodoch Tottenham. To je na túto chvíľu odo mňa všetko. Lúčim sa s vami a prajem vám dobrú noc! (22:36:59)

90+2

Koniec zápasu.

90+2

Opäť Sonovi nevyšlo spracovanie prihrávky. Tentoraz sa bude odkopávať od brány Igora Akinfejeva.

90+1

Ben Davies kombinoval na ľavej strane s Heung-Min Sonom, lopta však Kórejčanovi ušla do autu.

90

Nadstavovať sa budú dve minúty.

90

Z aktivity domácich vznikol rohový kop, Natcho však loptu namieril len do náruče hosťujúceho gólmana.

89

Hráči CSKA už skutočne nemajú čo stratiť a v týchto chvíľach predvádzajú kvalitný pressing, ktorým rozohrávku hostí vytlačili až k brankárovi Llorisovi.

88

Erik Lamela chcel prestrčiť loptu do čistej šance do svojho spoluhráča N'Koudoua, avšak dobre zasiahol Alexej Berezuckij.

87

Mario Fernandes je čím ďalej, tým aktívnejší na polovici súpera, avšak tentoraz bol pri lopte ako brazílsky obranca domácich skôr Hugo Lloris.

86

Center Georgesa-Kévina N'Koudoua vôbec nesadol na nohu Erika Lamelu.

85

Bibras Natcho opäť strieľal z úctyhodnej vzdialenosti, trafil však len niektorého z fanúšikov na tribúne za bránou Huga Llorisa.

84

Na konci 84. minúty si Mario Fernandes z pozície pravého obrancu zabehol až za defenzívnu líniu Tottenhamu a z ostrého uhla ohrozil Huga Llorisa. Lopta však napokon mierila mimo.

83

Georges-Kévin N'Koudou to skúšal individuálne po ľavom krídle, proti dvojici Fernandes-Golovin však nemal šancu na úspech. Pri lopte ale zostávajú hostia.

82

Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Dele Alli, prichádza Harry Winks.

80

Z diaľky to skúsil Roman Jerjomenko a Hugo Lloris mal čo robiť, aby jeho pokus skrotil.

79

Ani tentokrát to zverencom Leonida Sluckého nevyšlo s nakopávanou loptou. Myslím, že to bol Alexej Berezuckij, kto hľadal niektorého zo svojich spoluhráčov.

78

Teraz mierila do pokutového územia hostí zaujímavá lopta, Mario Fernandes sa však cez Georgesa-Kévina N'Koudoua nepresadil.

77

Domácim to však nakopávanými loptami ani centrami nevychádza, obrana Spurs pracuje bezchybne.

76

CSKA už veľa času na vyrovnanie nezostáva, a tak domáci vrhajú všetky sily do útoku. Teraz sa so všetkými hráčmi v poli usadili na polovici súpera a snažia sa prekabátiť defenzívu Tottenhamu.

75

Victor Wanyama zastavil v ofenzívnom rozlete Bibrasa Natcha.

74

Georges Kévin N'Koudou nastrelil ruku Maria Fernandesa a po štandardnej situácii Christiana Eriksena musel zasahovať Igor Akinfejev.

73

A už to mohlo byť 0:2! Son však teraz v rozhodujúcej chvíli v pokutovom území so zakončením váhal, až sa do jeho strely pekne položil Georgij Ščennikov.

72

Striedanie v tíme CSKA Moskva: z ihriska odchádza Zoran Tošić, prichádza Bibras Natcho.

71

71. Son Heung-min (TOT) - 0:1

71

Tottenham dal gól! Tak to Kórejčanovi konečne vyšlo. SON HEUNG-MIN sa tesne vyhol ofsajdovej pasci, prebral si peknú prihrávku od Erika Lamelu a s dávkou šťastia prekonáva Igora Akinfejeva!

70

Heung-Min Son opäť napálil len obrancu Ščennikova.

69

Do ojedinelej ofenzívnej snahy sa v týchto chvíľach púšťa CSKA Moskva. Domáci zatiaľ kombinujú ďaleko od pokutového územia, v ktorom kraľuje Hugo Lloris.

68

68. Érik Lamela (TOT)

68

Ani po opakovanej štandardnej situácii sa však Tottenham do príležitosti nedostal, aj keď najmä pri druhom centri od rohovej zastávky nebol Igor Akinfejev úplne najistejší.

67

N'Koudou sa hneď po príchode na ihrisko predviedol peknou individuálnou akciou, po ktorej vybojoval pre svoj tím ďalší rohový kop.

67

Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Vincent Janssen, prichádza Georges-Kévin N'Koudou.

66

Po ďalšej zblokovanej strele Sona mal Tottenham k dispozícii ďalší rohový kop. Príležitosť z toho nebola, hostia však zostávajú na polovici súpera.

65

Heung-Min Son sa skúsil presadiť individuálne. Po peknom prebratí lopty na polovici ihriska si ju potiahol pred pokutové územie, jeho následný strelecký pokus zblokoval opäť skvelo brániaci Pontus Wernbloom.

64

Hostia sa presunuli pred pokutové územie CSKA. Všetku ich snahu však prerušil hvizd hlavného rozhodcu po útočnom faule Dele Alliho na Pontusa Wernblooma.

63

Georgij Milanov sa nepresadil na ľavom krídle cez Kierana Trippiera, vhadzovať bude Tottenham.

62

Lacina Traoré sa ocitol v tesnom postavení mimo hry. To však neuniklo pozornému oku postranného rozhodcu.

61

V druhom polčase sa nám hra konečne rozbehla. Šance Traorého ani Sona sa však ani teraz gólom neskončili.

60

Erik Lamela kombinoval s Christianom Eriksenom na hranici pokutového územia. Eriksen si následne pýtal od hlavného rozhodcu štandardnú situáciu po faule od Alexeja Berezuckého, pokračujeme však bez prerušenia.

59

Prudký center Erika Lamelu mal nájsť Vincenta Janssena, Holanďan však na loptu nedočiahol.

58

Georgij Ščennikov "okopával" Sona, čo neušlo pozornosti hlavného rozhodcu.

57

Ani opakovaná štandardná situácia hosťujúceho mužstva však žiadnu spomenutia hodnú príležitosť pre zverencov Mauricia Pochettina nepriniesla.

56

Ak sa v druhom polčase dostanú hráči Tottenhamu do šance, prsty v tom majú vždy Erik Lamela alebo Heung-Min Son. Tentoraz Argentínčan centroval a Sonovu strelu opäť zrazil obranca Ščennikov. Následný pokus Lamelu odvrátila defenzíva CSKA na rohový kop.

55

Tvrdý súboj Lacinu Traorého s Kieranom Trippierom sa končí faulom domáceho útočníka.

54

Opäť sa hra presunula do pred Igora Akinfejeva a opäť bol na konci akcie hostí aktívny Kórejčan Heung-Min Son. Ani tento jeho nebezpečný pokus sa však do brány nezmestil.

53

53. Son Heung-min (TOT)

53

Závar pred bránou Huga Llorisa pokračoval, defenzíva Tottenhamu si však poradila bez inkasovaného gólu.

52

52. Zoran Tošić (CSK)

52

Hra sa nám konečne poriadne rozbehla. Lacina Traoré využil svoje fyzické parametre, pretlačil sa cez Kierana Trippiera, prihral pod seba na Zorana Tošića, Srbova strela bola zrazená na rohový kop.

51

Akcia domácich ale dlho netrvala a opäť sa lopta ocitla pred Igorom Akinfejevom. Heung-Min Son však napálil len do obrancu Georgija Ščennikova.

51

Center Sona nenašiel žiadneho z hráčov v bielych dresoch a dopredu ide opäť CSKA.

50

Vyzerá to tak, že Erik Lamela a Heung-Min Son si do druhého polčasu vymenili strany. Teraz centroval Lamela z ľavej strany a pred Kórejčanom zasiahol obranca Ščenikov, ktorý loptu odvrátil na rohový kop.

49

Konečne sa v druhom polčase osmelili aj Moskovčania. Lacina Traoré však v súboji s defenzívou Spurs neuspel.

48

Snáď ani Kieran Trippier nevie, či chcel v tejto chvíli strieľať alebo centrovať. Každopádne však lopta z jeho kopačky končí opäť len mimo brány.

47

Tentoraz však hosťom kombinácia vôbec nevyšla a skúsený domáci gólman bude môcť odkopávať od vlastnej brány.

46

Tottenham začal druhý polčas aktívne, keď najskôr Dele Alli prerušil rozohrávku domácich v strede poľa a následne sa Christian Eriksen dostal až do zakončenia. Dánova strela však bola zblokovaná a Igorovi Akinfejevovi nenarobila žiadne problémy.

46

Striedanie v tíme CSKA Moskva: z ihriska odchádza Vasilij Berezuckij, prichádza Alexej Berezuckij.

46

Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas súboja v aréne CSKA nám zatiaľ veľa futbalovej krásy nepriniesol. Aktivita je zatiaľ jasne na strane futbalistov Tottenhamu, ktorí si zásluhou Dele Alliho vytvorili aj najväčšiu možnosť prvého polčasu. Mladý Angličan však trafil len brvno Akinfejevovej brány, a tak je stav po prvom polčase stretnutia CSKA Moskva – Tottenham Hotspur bezgólový.

45

Prvý polčas sa skončil.

44

Domáci futbalisti sa už poriadne dlho nevedia dostať z tlaku, ktorý na ich bránu vyvíjajú súperi z Londýna. Tí sa však priamo pred Igora Akinfejeva dostanú len veľmi zriedka.

43

Tottenham obliehal pokutové územie CSKA, Kieran Trippier vrátil loptu pod seba na Christiana Eriksena. Dán vykúzlil presný center na hlavu Dele Alliho, ten však nedokázal namieriť presne.

42

Heung-Min Son si narazil s Vincentom Janssenom, následne však približne z 20 metrov nastrelil len Vasilija Berezuckého.

41

Dele Alli kombinoval s Benom Daviesom na ľavom krídle. Anglicko-waleská spolupráca však nebola úspešná a lopta končí u Igora Akinfejeva.

40

Po tejto štandardnej situácii sa zaujímavým ďalekonosným pokusom prezentoval Toby Alderweireld, avšak namieril presne do stredu brány.

40

Christian Eriksen vracal ďalší svoj zrazený center späť "do ohňa" Vasilij Berezuckij odvracia na ďalší rohový kop.

39

Heung-Min Son však svoj center od pravej rohovej zastávky absolútne nezvládol a hostia musia založiť ďalšiu ofenzívnu akciu až z vlastnej polovice.

38

Tottenham sa po zrazenej strele Bena Daviesa dostáva k rohovému kopu.

38

Roman Jerjomenko poslal zozadu k zemi Dele Alliho a vidí žltú kartu.

37

CSKA vytvorilo menší závar v okolí pokutového územia Tottenhamu, ani Jerjomenko, ani Tošić, a ani Mario Fernandes sa však k strele neodhodlali.

36

Erik Lamela síce konečne prekonal Igora Akinfejeva, pre postavenie mimo hry však Argentínčanov gól platiť nemôže.

35

35. Dele Alli (TOT)

35

Po súboji Christiana Eriksena s Sergejom Ignaševičom to Dele Alli tentoraz skúsil projektilom spoza šestnástky a loptu namieril do brvna!

34

Cez Bena Daviesa a Heung-Min Sonasa lopta dostala až k Dele Allimu, mladý Angličan sa však zamotal v pokutovom území do vlastných kľučiek.

33

Roman Jerjomenko si po náročnom šprinte k ľavej postrannej čiare prebral ťažkú loptu, narovnal si ju na strelu a strelou k pravej žrdi preveril Llorisovu pozornosť.

32

Pontus Wernbloom nenarobil žiadne problémy hosťujúcemu gólmanovi so svojim streleckým pokusom z diaľky.

31

31. Zoran Tošić (CSK)

31

Zatiaľ asi najväčšiu príležitosť zápasu spálil Zoran Tošić. Srb sa dostal na hranici pokutového územia k odrazenej lopte po centri Georgija Milanova, avšak bránu Huga Llorisa pomerne tesne minul!

30

Polhodina hry nám zatiaľ nepiniesla príliš veľa futbalovej krásy, ani jedno z mužstiev si nevytvorilo žiadnu veľkú gólovú príliežitosť. Aktivita je však na strane Tottenhamu.

29

Dele Alli nebol ďaleko od toho, aby si prebral krásny pas od svojho spoluhráča zo stredu poľa Christiana Eriksena. Lopta mu však ušla, a tak z toho napokon nič nebolo.

28

Po faule Jana Vertonghena na Lacinu Traorého mali domáci k dispozícii štandardnú situáciu. Záver pred bránou Tottenhamu vyriešil Kieran Trippier rezolútnym odkopom.

27

Kórejčan Son Heung-Min pokračuje vo svojej aktivite. Teraz však prehral veľmi dôležitý bežecký súboj s Mariom Fernandesom a Igor Akinfejev loptu kryje vo svojej náruči.

26

Son hľadal peknou prienikovou prihrávkou Vincenta Janssena, veľmi dobre však zakročil Vasilij Berezuckij.

25

Teraz si Fernandes veľmi dobre splnil defenzívne povinnosti proti Son Heung-Minovi. Pomohol mu aj Sergej Ignaševič.

24

Mario Fernandes nakopával dopredu na Georgija Milanova, po loptu si však bezpečne prišiel Hugo Lloris.

23

Christian Eriksen to skúšal z úctyhodnej vzdialenosti, bránu domácich však netrafil.

22

Následne bol tomuto Kórejčanovi odmávaný ofsajd, a tak môže rozohrávať Igor Akinfejev.

21

Aj po uplynutí dvadsiatich minút zápasu pokračuje väčšia aktivita hosťujúceho Tottenhamu, tentokrát sa cez pozornú defenzívu domácich nepresadil Son Heung-Min.

20

Vincent Janssen si spracoval dlhý loptu z hĺbky poľa chrbtom k súperovej bráne, Sergej Ignaševič ho však do zakončenia nepustil, a tak si holandský útpčníl hostí musel pomôcť spätnou prihrávkou.

19

Márne sa Erik Lamela rozčuľuje. Hlavný rozhodca píska jeho nedovolený zákrok v súboji s Pontusom Wernbloomom.

17

Skvelú bojovnosť predviedol Lacina Traoré. Útočník z Pobrežia Slonoviny sa najskôr zbavil Dele Alliho, následne sa však nechal odtlačiť od lopty Janom Vertonghenom.

16

Zatiaľ sledujeme zápas, s miernou prevahou hostí z Londýna, domáci Moskovčania sa do týchto chvíľ presadzujú len veľmi ťažko.

15

Na konci pätnástej minúty hostia pekne zakombinovali, Vincent Janssen centroval takmer z hranice bránkovej čiary, Erik Lamela však bol v momente preberania prihrávky v postavení mimo hry.

14

V týchto chvíľach sú pri lopte opäť futbalisti Tottenhamu, ktorí sa snažia rozvinúť ďalšiu svoju akciu z vlastnej defenzívnej formácie.

13

Dele Alli najskôr predviedol skvelú techniku, potom ho však od lopty na hranici pokutového územia odstavil Vasilij Berezuckij.

12

Veľmi nepríjemný moment pre Victora Wanyamu, ktorý si za nedovolený zákrok na Aleksandra Golovina už takto krátko po začiatku duelu vyslúžil žltú kartu.

11

Kieran Trippier vymyslel veľmi zaujímavý center do pokutového územia, Vincent Janssen sa síce k hlavičkovému zakončeniu dostal, bol mu však odmávaný ofsajd.

10

Propagačný pokus Tobyho Alderweirelda mieril len na tribúnu za bránou bránkára Akinfejeva.

9

Nasledoval rýchly protiútok CSKA, po ktorom Zoran Tošić nastrelil Jana Vertonghena a zverenci Leonida Sluckého kopali ďalšiu štandardnú situáciu. Ani táto im však nevyšlo a lopta sa vracia k Hugovi Llorisovi.

8

Dele Alli bol síce atakovaný súperom, no napriek tomu sa mu podarilo dostať loptu za obranu domácich. Žiaden z jeho spoluhráčov však v pokutovom území nebol, a tak si po loptu bez problémov prišiel Igor Akinfejev.

7

Moskovčania rozohrávali po svojej pokračujúcej aktivite aj prvý rohový kop zápasu, nebezpečenstvo pre Huga Llorisa z toho však nevzniklo.

6

Konečne letel pred Huga Llorisa zaujímavý center, z ľavej strany sa však Pontus Wernbloom k hlavičke nepretlačil.

5

Až teraz sa na pár momentov CSKA usadilo na polovici Tottenhamu, zatiaľ však domáci nič nevymysleli.

4

Kieran Trippier chcel zrýchliť akciu Spurs, jeho prihrávku vzduchom na Erika Lamelu však vystihol Georgij Ščenikov.

3

Spurs zatiaľ Moskovčanom takmer nepožičali loptu, ani tentoraz sa cez Tobyho Alderweirelda nepresadil do protiútoku Lacina Traoré.

2

Pontus Wernbloom nedovolene zastavil Dele Alliho, pri lopte zostáva Tottenham.

1

Na konci úvodnej minúty chcel Son Heung-Min vyslať do šance prienikovou prihrávkou Erika Lamelu, jeho úmysel však prečítal Sergej Ignaševič.

1

Zápas sa začal, úvodný výkop patril hosťom z Londýna, ktorí sa však v prvej útočnej akcii nepresadili.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Fernandes, V. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov – Golovin, Wernbloom – Z. Tošić, Jerjomenko, G. Milanov – L. Traoré.
Náhradníci: Čepčugov – A. Berezuckij, Nababkin, C. Strandberg, Natcho, Gordjušenko.

Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies – Alli, Wanyama – Lamela, Eriksen, Son Heung-min – V. Janssen.
Náhradníci: Vorm – Walker, N'Koudou, Onomah, Wimmer, Winks, Carter-Vickers.

Rozhodca: Antonio Lahoz (Španielsko).
Vážení fanúšikovia!

Po dvoch týždňoch dnes ďalšími zápasmi v základných skupinách pokračuje najprestížnejšia európska klubová futbalová súťaž Liga majstrov. Spoločne sa podrobne pozrieme do Moskvy, kde domáce CSKA privíta na vlastnom trávniku anglický Tottenham Hotspur.

CSKA MOSKVA

CSKA Moskva patrí dlhodobo medzi najúspešnejšie ruské tímy. Potvrdil to aj vo vlaňajšej sezóne, keď ovládol domácu súťaž s dvojbodovým náskokom pred FK Rostov. V skupinovej fázy Ligy majstrov sa predstavuje štvrtý rok po sebe. Nelichotivá štatistika hovorí, že Armejci počas tohto obdobia skončili vo svojej základnej skupine vždy na poslednom mieste a z osemnástich duelov až dvanásť prehrali. V aktuálnom ročníku najvyššej ruskej súťaže doposiaľ odohrali osem zápasov, v ktorých ani raz neprehrali a na svoje konto si pripísali osemnásť bodov. Zverenci trénera Leonida Sluckého môžu byť navyše spokojní aj so svojim vstupom do bojov v základnej E-skupine Ligy šampiónov, keď na pôde Bayeru Leverkusen vybojovali remízu 2:2. Moskovčanom dnes z dôvodu zdravotných problémov nepomôže ich elitný strelec Alan Dzagojev ani lotyšský stredopoliar Aleksandrs Cauna.

TOTTENHAM HOTSPUR

Tottenham Hotspur sa v posledných sezónach zaradil do užšej špičky v anglickej Premier League. Vlani dokonca väčšinu sezóny prehováral do boja o majstrovský titul. Napokon však nezvládol záver ročníka a obsadil až tretiu priečku. Medzi európsku futbalovú elitu sa Kohúti vracajú po šiestich rokoch. V sezóne 2010/2011 to dotiahli až do štvrťfinále, kde skončili po štvrťfinálovom vyradení od Realu Madrid. Úvod nového ročníka domácej Premier League vyšiel zverencom Mauricia Pochettina skutočne veľmi dobre. Zo šiestich duelov neprehrali ani raz a so štrnástimi bodmi im patrí priebežné druhé miesto. V prvom dueli základnej skupiny Ligy majstrov však Spurs zaváhali, keď nezvládli úlohu mierneho favorita a vo Wembley podľahli francúzskemu AS Monaco 1:2. Mauricio Pochettino má pred dnešným stretnutím veľké starosti zo základnou zostavou, keď s určitosťou nebude môcť počítať so svojim kanonierom Harrym Kaneom. Navyše, veľký otáznik visí nad štartmi Moussu Dembelého, Moussu Sissoka, Erica Diera a Dannyho Rosea.

Dnes pôjde vôbec o premiérový vzájomný súboj týchto dvoch mužstiev. Vzhľadom na štýl hry CSKA a Tottenhamu sa dá očakávať pomerne vyrovnaný priebeh zápasu. Verme, že nám toto stretnutie ponúkne pekné futbalové predstavenie.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

CSKA Moskva – Tottenham Hotspur

0:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 71. Son Heung-min

Karty:   38. Jerjomenko (CSK) – 12. Wanyama (TOT)

Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 4:10. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 5:6.

CSKA Moskva: Akinfejev (C) – Fernandes, V. Berezuckij (46. A. Berezuckij), Ignaševič, Ščennikov – Golovin, Wernbloom – Z. Tošić (72. Natcho), Jerjomenko, G. Milanov – L. Traoré.
Náhradníci: Čepčugov – A. Berezuckij, Nababkin, C. Strandberg, Natcho, Gordjušenko.

Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies – Alli (82. Winks), Wanyama – Lamela, Eriksen, Son Heung-min – V. Janssen (67. N'Koudou).
Náhradníci: Vorm – Walker, N'Koudou, Onomah, Wimmer, Winks, Carter-Vickers.

Rozhodca: Antonio Lahoz (Španielsko)