Menu

Futbal

Liga majstrov

Sporting Lisabon – Légia Varšava

2:0

koniec (2:0)

27.09.2016, 20:45 • Estádio José Alvalade, Lisabon • Skupina F • Vladimír Korduliak

Tipsport: 1.25 6.2 13.5

Zápas na Estádio José Alvalade splnil očakávania domácich fans a Sporting si tri body za víťazstvo zaslúži. Jeho základ položil už v prvom polčase duelu, aby v tom druhom už len kontroloval jeho priebeh. Légia hrala vyrovnanú partiu s dnešným svojim hostiteľom len v úvode zápasu a to je pre prípadný úspech veľmi málo. Dobrú noc všetkým priaznivcom Ligy majstrov želá Vladimír Korduliak. (22:41:06)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Sporting hrá s loptou na ihrisku bago a za stáleho potlesku vyčkáva na záverečný hvizd hlavného Olivera.

90+2

Légia s loptou na kopačkách pri stredovom kruhu, Sporting sformovaný na vlastnej polovici ihriska, hostí veru do žiadnej vážnejšej akcie nepúšťa.

90+1

Obraz hry stále rovnaký, mužstvá sa v držaní lopty teraz pekne striedajú.

90

S loptou hrajú domáci teraz v okolí stredového kruhu a snažia sa podržať loptu na kopačkách, Oliver pridal nad základný hrací čas ešte tri minúty.

89

Légia z ľavej strany zahrávala rohový kop, nič z neho nevyťažila a Patrício hrá so svojimi spoluhráčmi bago, čo sa však nepáči prítomným fans.

89

Dnešné stretnutie sleduje 40.094 divákov, ktorí už oslavujú víťazstvo svojho tímu.

87

Striedanie v tíme Sporting Lisabon: z ihriska odchádza Bryan Ruiz, prichádza Radosav Petrović.

87

Kapitán hostí zastavil prenikajúceho hráča len za cenu faulu, Rzeźniczak je teda druhým dnešným potrestaným hráčom zápasu.

86

Striedanie v tíme Légia Varšava: z ihriska odchádza Thibault Moulin, prichádza Michał Kopczyński.

84

Akcie hostí končia jedna za druhou pred pokutovým územím Sportingu, ktorý tak kráča k zisku troch bodov.

82

Marković sa dostal do streleckej pozície a poslal loptu na bránku hostí, defenzíva Légie loptu zblokovala a vybrala sa vpred opäť po ľavej strane hracej plochy.

81

Odjidja-Ofoe na pravej strane zahrával štandardku, loptu však napálil len do múru v zeleno-bielej farbe a Patrício si mohol vydýchnuť.

79

Mám pocit, že dnešný duel už len dohrávame, domáci nechávajú priestor pre hru aj hráčom súpera a hrajú na zabezpečenú obranu na brejky.

78

Opäť museli akciu zastaviť arbitri duelu, tentokrát domácim, v ofsajde bol Campbell.

77

Hosťom vyšla akcia po pravej strane, pekný center pred bránku domácich však adresáta nenašiel, domáci zahrali so šťastím malú domov cez hlavičku a loptu v rukách zneškodnil Patrício.

76

Striedanie v tíme Sporting Lisabon: z ihriska odchádza Gelson Martins, prichádza Joel Campbell.

74

Légia na ľavej strane akciu opäť zbabrala, lopta skončila za bránkovou čiarou, Patrício sa s rozohrávkou pochopiteľne neponáhľa.

73

Sporting sa snažil o brejkovú akciu cez dlhú loptu, to by však nesmel byť Ruiz v ofsajde, loptu dostali k dispozícii hráči Légie.

71

Alexandrov sa chytil do ofsajdovej pasce, aspoň tak to posúdili arbitri z Anglicka a akciu hráčom Légie zastavili.

70

Légia sa snažila čo to vymyslieť teraz na ľavej strane ihriska, akciu však k ohrozeniu bránky domácich nedotiahla, Patrício po malej domov pošle do akcie svojich spoluhráčov.

69

Akciu domáci na pravej strane k centru nedotiahli, lopta pozvoľna opustila hraciu plochu za bránkovou čiarou pod kontrolou jedného z hráčov v červenom drese.

68

Bereszyński na výbornú v defenzívnej činnosti na pravej strane obrany, loptu usmernil za postrannú čiaru a defenzíva hostí sa už stihne sformovať.

67

Striedanie v tíme Sporting Lisabon: z ihriska odchádza Bruno César, prichádza Lazar Marković.

65

João Pereira poslal mäkký center do pokutového územia na pravej strane, domáci však loptu nespracovali a tak si pozrieme odkop od bránky Légie v podaní Malarza.

64

Hráme medzi šestnástkami, Sporting sa nikam bezhlavo nehrnie a snaží sa balón čo najdlhšie podržať na svojich kopačkách.

62

Spoza šestnástky sa k zakončeniu dostal Bruno César, jeho ľavačka však bola nepresná a lopta skončila mimo bránky hostí.

62

Légia v druhom polčase častejšie s loptou na kopačkách, Sporting má pohodlný dvojgólový náskok a zatiaľ kontroluje situáciu na hracej ploche.

60

Striedanie v tíme Légia Varšava: z ihriska odchádza Nemanja Nikolić, prichádza Vadis Odjidja-Ofoe.

60

Z pravej strany hostia štandardku rozohrali loptou na malé vápno, správneho adresáta však nenašla, domáci ju hlavou poslali mimo svoje pokutové územie.

58

Coates sa teraz prezentoval faulom, Oliver píska štandardku pre hráčov z Varšavy a Patrício už formuje defenzívne rady.

57

Légia stratila loptu pri zakladaní útoku pri vlastnom pokutovom území, Sporting založil ihneď akciu, Adrien Silva bol však v zakončení veľmi nepresný.

56

Légia potiahla loptu vpred po ľavej strane, akcia skončila za stredovou čiarou, arbitri nariadili autové vhadzovanie pre hostí.

54

Sporting z pravej strany zahrával rohový kop, loptu síce poslal pred bránku Légie, no lopta našla len hráčov v červených dresoch.

53

Dost sa dostal k hlavičkovému zakončeniu, defenzíva hostí loptu poslala za bránkovú čiaru.

53

53. Bas Dost by rád pokutový kop, Michael Oliver bol iného názoru

53

Sporting má loptu na kopačkách na polovici súpera, Légia ho však teraz vytlačila až k stredovej čiare.

51

Légia preniesla na polovici hracej plochy hru z ľavej strany na pravú dlhou loptou, následný prienik do pokutového územia skončil útočným faulom Alexandrova.

50

Légia vyrobila akciu po pravej strane, loptu pri rohovej zástavke však stratila, do hry ju tak z malého vápna rozohrá gólman domácich Patrício.

49

Podarilo sa nám nadviazať spojenie s Estádio José Alvalade v Lisabone, Sporting s loptou práve teraz pri stredovej čiare v snahe založiť útočnú akciu.

46

Striedanie v tíme Légia Varšava: z ihriska odchádza Steeven Langil, prichádza Michajl Alexandrov.

46

Sporting rozohral druhú polovicu duelu, stratili sme však spojenie s Lisabonom, snáď bude onedlho všetko v poriadku.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 21:47.
V prvom polčase sme videli len v jeho úvode vyrovnaný duel, Sporting sa zakrátko chytil taktovky a režíroval hru. Odmenou mu boli dva pekné góly a nastrelené brvno, Malarz zlikvidoval loptu z hlavy Coatesa a defenzíva Légie strely domácich dokázala vždy zblokovať. Počkáme si na scenár druhého polčasu.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Patrício rozohrá akciu domácich, loptu poslal za stredovú čiaru, na kopačkách ju majú však hostia.

45

Légia kombinuje s loptou na polovici hracej plochy domácich, Sporting jej palebný priestor nedáva, Oliver pridal nad základný hrací čas jednu minútu.

44

Center pred bránku hráči v červených dresoch odvrátili za postrannú čiaru, avšak na druhú stranu hracej plochy.

43

Légia hrala chvíľu s loptou za stredovou čiarou, Sporting ju však vybojoval a založil akciu na ľavej strane, autové vhadzovanie na úrovni veľkého vápna hostí.

42

Légia dlhou loptou poslala len pozdrav Patríciovi, a tým pádom táto akcia bola len odovzdaním lopty súperovi.

41

Z pravej strany zahrávali domáci rohový kop, Légia, aj keď sa lopty zmocní, príde o ňu ešte pred stredovou čiarou. Z ďalšej akcie domáci loptu poslali mimo priestor bránky Légie.

40

40. Coates tribúny nerozjasal, gólman Malarz loptu vyškriabol na rohový kop

40

Domáci poslali center do ohňa, k hlavičkovému zakončeniu sa dostal Coates, Malarz loptu v páde na zem vyškriabol na rohový kop.

39

Guilherme na ľavej strane fauloval Jeffersona, inkasuje žltú kartu a domáci majú výhodu štandardky.

37

37. Bas Dost - 2:0

37

Lisabon dáva gól!
Z ľavej strany zahral Sporting rohový kop, hostia loptu odvrátili, no center do pokutového územia našiel BASA DOSTA, ktorý z prvej efektne zakončil.

36

Sporting to vyskúšal teraz po ľavej strane, akciu v pokutovom území pokazil, zakrátko loptu vybojoval a center smerujúci na malé vápno hlavou za bránku usmernil Rzeźniczak.

34

Bereszyński na ľavej strane pri veľkom vápne v sklze fauloval Jeffersona, Oliver to však posúdil ako čisté a nariadil rohový kop pre Sporting. Ten zahrali domáci loptou pred bránku, ktorá pozvoľna opustila hraciu plochu za bránkovou čiarou.

33

Z pravej strany domáci center do veľkého štvorca pokazili, lopta preletela pokutovým územím Légie a skončila za postrannou čiarou.

32

César reklamoval rohový kop, arbitri boli opačného názoru a tribúny si pozrú odkop od bránky Légie Varšava.

30

Domáci to skúsili po pravej strane, teraz však úspešní neboli a arbitri nariadili odkop od bránky hostí, ktorý z malého vápna zrealizuje gólman Malarz.

29

César fauloval hráča hostí za stredovým kruhom, Légia rozohrala voľný priamy kop loptou do koša Patrícia, Sporting má opäť loptu pod kontrolou.

28

28. Bryan Ruiz - 1:0

28

Lisabon dáva gól!
Z pravej strany domáci zahrávali rohový kop, lopta sa dostala k vzdialenejšej žrdi na roh malého vápna, kde stál nikým nestrážený BRYAN RUIZ a nekompromisne otvára účet duelu.

26

Langil bol prichytený v ofsajdovej pasci, arbitri akciu hosťom zastavili, loptu dostali k dispozícii domáci borci.

24

Sporting aktívnejším tímom, s loptou teraz hráme len na polovici hracej plochy hostí, Légia má defenzívu dobre zorganizovanú.

22

Sporting zahral rohový kop, z ktorého síce vyťažil strelu, lopta však skončila nad bránkou Légie, navyše Malarz situáciu plne kontroloval.

22

Sporting zahral loptu na signál na ľavej strane po zemi, center pred bránku hostia odvrátili len k bielemu bodu, tam pálil jeden z domácich, lopta bola opäť zblokovaná na rohový kop.

22

22. Strela Ruiza bola rovnako tak zblokovaná defenzívou hostí

21

Moulin bol hriešnikom, keď sa dopustil faulu, Oliver dáva loptu domácim, bránka hostí je priďaleko.

20

Sporting sa snaží dostať súpera pod tlak, zatiaľ sa mu to nedarí, na pravej strane mal autové vhadzovanie, loptu stratil a hostia opäť zahrali malú domov Malarzovi.

18

18. Gelson Martins ponuku na otvorenie účtu neprijal

18

Sporting zahral rohový kop z druhej strany, loptu poslal na malé vápno, kde zakončil tvrdo strelou do brvna Martins, to brvno sa chveje Malarzovi ešte teraz.

18

Sporting zahral rohový kop loptou do ohňa, hostia ju odvrátili, aby po následnej akcii domácich loptu opäť zblokovali za bránkovú čiaru.

17

Dost dostal loptu na pravačku do veľkého vápna, vystrelil, hostia loptu zblokovali na rohový kop.

16

João Pereira bol faulovaný na pravej strane pri veľkom vápne hostí, Oliver píska štandardku pre domácich.

15

Dost skončil po súboji na zemi, Oliver nechal pokračovať v hre, loptu majú na nohách domáci, na svojej polovici hracej plochy.

14

Opäť má loptu pod kontrolou gólman hostí Malarz, ktorý dlhým odkopom za stredovú čiaru akciu hostí len pokazil.

13

Martins sa prezentoval útočným faulom, ozvala sa píšťalka Olivera, lopta pre hostí.

12

Malarz majiteľom lopty, ktorú poslal odkopom až za stredovú čiaru, Légia hrá so Sportingom vyrovnanú partiu.

11

Z hranice veľkého vápna zakončil polonožničkami loptu kapitán domácich Adrien Silva, bol však nepresný a loptu poslal nad bránku Légie.

10

Sporting pokazil akciu pred veľkým vápnom hostí, Légia sa snažila o brejk po ľavej strane, bez úspechu, domáci sa ubránili. Napokon zakončili svoju akciu strelou zdiaľky v podaní Césara, Malarz s loptou problémy nemal.

9

Légia zahrávala rohový kop z druhej strany, nič z neho nevyťažila, loptu majú pod kontrolou teraz hráči v zelených dresoch.

8

Hostia zahrali rohový kop loptou na bližšiu žrď, bek domácich Jefferson ju hlavou usmernil nebezpečne k vzdialenejšej žrdi a lopta tesne minula pravú žrď bránky Sportingu.

7

Na pravej strane si Légia vybojovala rohový kop, keď loptu za bránkovú čiaru zblokoval jeden z domácich hráčov.

6

Domáci to skúsili na dlhú loptu, akcia sa nepodarila a majiteľom lopty sa poľahky stal gólman hostí Malarz.

5

Jefferson pokazil prihrávku na ľavej strane, Légia sa do útoku nedostala, pri stredovej čiare sa previnila faulom, keď na zemi skončil Adrien Silva.

4

Légia sa snažila o akciu po ľavej strane, napokon však s loptou zahrala dozadu a od stredovej čiary na istou malú domov Malarzovi.

3

Moulin je ošetrovaný mimo hracej plochy, gólman hostí Malarz rozohral akciu Légie.

2

Ruiz sa v pokutovom území hostí previnil faulom a Oliver tak píska loptu pre tím z Varšavy.

1

Sporting bol na výlete pred veľkým vápnom hostí, Légia sa ubránila, vo svojej akcii neuspela, po malej domov si s loptou zahral Patrício.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Oba tímy už máme na hracej ploche, hostia nastúpia na duel v červených dresoch, domáci zvolili zeleno-biele pruhované dresy.
Úvodné zostavy:

Sporting Lisabon:

Patrício – João Pereira, Semedo, Coates, Jefferson – Adrien Silva (C), W. Carvalho – Bruno César, G. Martins – Dost, B. Ruiz

Náhradníci:

Beto – Schelotto, Marković, Campbell, Petrović, P. Oliveira, André

Légia Varšava:

Malarz – Bereszyński, J. Czerwiński, Rzeźniczak (C), Hloušek – Jodłowiec, Moulin – Langil, Radović, Guilherme – Nikolić

Náhradníci:

Cierzniak – Odjidja-Ofoe, Kopczyński, Hämäläinen, Broź, M. Alexandrov, Prijović

Rozhodca:

Oliver – Burt, Beswick (ENG).
Liga majstrov otvára novú kapitolu, v skupinovej fáze na Estádio José Alvalade do Lisabonu, s kapacitou 50.095 divákov, zavíta KP Légia Varšava.

Sporting Clube de Portugal v uplynulom ročníku obsadil pekné druhé miesto s dvojbodovou stratou na majstra, mestského rivala Banficu, a zaistil si účasť v skupinovej fáze Európskej ligy. V jej prvom vystúpení viedol na ihrisku v Madride po góle Cesara 1:0, no senzácia sa nekonala. Najskôr svojmu materskému klubu gól vsietil v 89. minúte Ronaldo, aby v 94. minúte o troch bodoch pre Real rozhodol svojim presným zásahom Morata. V domácej súťaži Sporting zo šiestich zápasov pustil perie len v Aveiro, kde podľahol 1:3.

KP Légia Varšava vyhrala domácu súťaž a kvalifikovala sa do vyraďovacích bojov o skupinovú účasť v Lige majstrov. Na úvod to bol Zrinjski Mostar, kde Légia uhrala remízu 1:1 a ďalej postupovala po domácom víťazstve v podobe 2:0. Na rad prišiel AS Trenčín. Légia zvíťazila pod hradom Matúša Čáka najtesnejším možným rozdielom a v domácej odvete po bezgólovej remíza postupovala ďalej. Do skupinovej fázy chýbal už len jeden krok, a tým bol FC Dundalk. V Írsku zvíťazila Légia 2:0, v hlavnom meste Poľska sa zrodila remíza v podobe 1:1 a Légia sa radovala z postupu. Hneď v úvodnom vystúpení však pred domácimi fans podľahla Borussii Dortmund po výsledku 0:6 a možnosť na reparát bude mať na juhu Európy.

Vzájomný zápas súperov z posledného obdobia evidujeme práve v Lige majstrov a to v sezóne 2011/2012, na jar v šestnásťfinále sa z postupu radoval Sporting, ktorý vo Varšave uhral remízu 2:2, aby v domácej odvete potvrdil postup po víťazstve 1:0. Bookmakeri na utorok favorizujú domácich, na víťazstvo vypísali kurz 1,30 a ten ešte klesal smerom nadol.

Srdečne vás pozývam k sledovaniu duelu na Estádio José Alvalade v Lisabone, v utorok večer vám krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme všetko aktuálne z hracej plochy v našom on-line prenose.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

Sporting Lisabon – Légia Varšava

2:0

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 28. B. Ruiz, 37. Dost

Karty:   39. Guilherme (LEG), 87. Rzeźniczak (LEG)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 6:4. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 6:5. Fauly: 10:16.

Sporting Lisabon: Patrício – João Pereira, Semedo, Coates, Jefferson – Adrien Silva (C), W. Carvalho – Bruno César (67. Marković), G. Martins (76. Campbell) – Dost, B. Ruiz (87. Petrović).
Náhradníci: Beto – Schelotto, Marković, Campbell, Petrović, P. Oliveira, André.

Légia Varšava: Malarz – Bereszyński, J. Czerwiński, Rzeźniczak (C), Hloušek – Jodłowiec, Moulin (86. Kopczyński) – Langil (46. M. Alexandrov), Radović, Guilherme – Nikolić (60. Odjidja-Ofoe).
Náhradníci: Cierzniak – Odjidja-Ofoe, Kopczyński, Hämäläinen, Broź, M. Alexandrov, Prijović.

Rozhodca: Oliver – Burt, Beswick (ENG)

Diváci: 40.094