Menu

Futbal

Talianska Seria A

FC Turín – Lazio Rím

2:2

koniec (1:0)

23.10.2016, 15:00 • Stadio Olimpico Grande Torino, Turín • 9. kolo • Vít Schück (@VitSchuck) cz

Tipsport: 2.1 3.5 3.5

Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (16:57:45)
Statistiky dnešního zápasu

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 4:6.
Střely mimo: 7:7.
Rohy: 4:5.
Ofsajdy: 1:2.
Fauly: 12:14.
Oba týmy předvedly v dnešním zápase pohlednou podívanou. V prvním poločase otevřel skóre Iago Falqué, který umístil hlavičku k tyči. Ve druhém poločasu domácí polevili a byli za to potrestáni hned dvěma brankami. Nejdříve vyrovnal Ciro Immobile, aby pět minut před koncem mohl poslat Lazio do vedení střídající Murgia. V závěru Turín opět přidal a vybojoval si v nastaveném čase pokutový kop, který proměnil Adem Ljalić a udal tak konečný výsledek.

90+4

Konec zápasu.

90+4

Ještě jedna šance v úplném závěru zápasu pro hosty. Z volného přímého kopu poslal míč do ohně Cataldi, ale před Hartem už se nic významného nestalo.

90+3

Rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.

90+2

90+2. Adem LJAJIĆ - 2:2

90+2

FC Turín právě vstřelil branku!
Domácí vyrovnávají. Na penaltový bod si postavil míč ADEM LJALIĆ a střelou do protipohybu hostujícího brankáře vyrovnává zápas ve druhé minutě nastavení.

90+2

Cataldi navíc dostává ještě i žlutou kartu od rozhodčího.

90+1

Pokutový kop pro domácí po zásahu rukou na hranici vápna!

90

Turín se ještě dostal v poslední minutě i k zakončení ve vápna, ale Adem Ljalić nebyl přesný ve střelbě. Federico Marchetti byl připravený a míč schoval v náručí.

89

Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Felipe Anderson, přichází Franjo Prce.

89

Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Mirko Valdifiori, přichází Lucas Boyé.

88

Hráči Lazia kontrolovali hru na polovině soupeře a ještě navíc vybojoval rohový kop Immobile. Z rohového kopu si však míč stáhl ze vzduchu jen Hart.

86

Domácí hráči již maximálně zjednodušují hru a posílají centry do vápna. Pro jeden takový se rozhodl jít také Marchetti a zboural Ljaliće, který zůstal ležet na trávníku.

85

85. Alessandro MURGIA - 1:2

85

Lazio právě vstřelilo branku!
Lazio Otáčí průběh zápasu na svou stranu. Nejdříve se pokusil o střelu Immobile, ale Hart ještě vytáhl fantastický zákrok, ale z následujícího rohu se již hosté prosazují. Střídající ALESSANDRO MURGIA nedal brankáři šanci a poslal svůj tým do vedení.

84

U středové lajny přišel o míč právě Parolo, který tak daroval rychlý protiútok soupeřům. Ljalić se však zamotal do míče a nedokázal zakončit.

83

I na druhé straně se začíná střílet z velké dálky. Parolo nic nevymýšlel a vypálil z třiceti metrů. Joe Hart jen kontroloval míč, který šel mimo branku.

82

Domácí hráči to nyní hodně zkoušejí z větší vzdálenosti, ale ani Daniele Baselli neměl to štěstí, aby se jeho střela dostala do branky.

81

Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Marco Benassi, přichází Maxi López.

80

Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Balde Diao Keita, přichází Alessandro Murgia.

80

Posledních zhruba deset minut pro oba týmy, aby vstřelenou brankou zvrátili nerozhodný výsledek a připsali si všechny tři body z dnešního zápasu.

78

A další dělovka z velké dálky. Tentokrát se o ní postaral po přiťuknutí Baselliho Falqué, ale ani on netrefil branku.

77

Střídající Ovi se ihned zapsal mezi aktivní hráče, kteří se pokusili o střelu. Jeho pokus z velké dálky ale hostujícího brankáře nevystřašil.

76

Hráči Turína ale chtějí strhnout vedení zpět na svojí stranu. Po sražené střele na rohový kop měli k dispozici rohový kop, ale ten bez problémů chytá Marchetti.

74

Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Daniele Baselli, přichází Joel Obi.

73

Domácí hráli v druhém poločase příliš zataženě a jsou potrestáni. Nyní byl v ofsajdu načapán Ljalić, který musí odevzdat míč.

72

72. Ciro IMMOBILE - 1:1

72

Lazio právě vstřelilo branku!
Je srovnáno. Lazio je za svou aktivitu ve druhém poločase odměněno brankou. Na pravé straně se uvolnil Felipe Anderson. Našel před brankou volného CIRA IMMOBILEHO ten střelou přes hlavu dává branku. Joe Hart byl bez šance.

71

Hosté si přihrávali na své polovině dost pomalu a toho téměř využil Ljalić, který ale o pár centimetrů nestihl míč sebral.

70

Hráči Lazia se tlačí do útoku, ale zatím to nepřineslo větší nebezpečí před Hartem. Domácí brankář nemusel ve druhém poločase řešit složitější úlohu.

68

Andrea Belotti bude v pořádku. Může se pokračovat ve hře. Domácí tým zavedl míč po pravém kraji jen k polovině. Tam už narazil na pečlivou obranu hostů.

67

Na trávníku nyní zůstal domácí Belotti, který schytal v souboji tvrdou rýnu do obličeje. Musí být ošetřen lékaři na hrací ploše.

65

Domácí tým to opět přehnal s agresivitou. Hosté se zadarmo dostali k volnému přímému kopu z pětatřiceti metrů, ale Cataldi poslal míč jen do zdi. Následná střela šla vysoko nad.

64

Také Balde Keita si pomohl při napadání až příliš a je mu odpískán faul na útočné polovině. Domácí tým může v klidu rozehrát.

63

Joe Hart si znovu zachytal. Nyní ale jen velmi lehce sebral centr ze vzduchu a nedal šanci soupeřům k zakončení ve vápně.

62

I po více než hodině hry stále vedou domácí hráči o jedinou branku. Nyní ale měli k dispozici rychlý protiútok. Belotti ztratil míč a ještě zajel do kotníků Patrica a vidí také žluté napomenutí.

60

Na druhé straně zbytečně zajel do protihráče Marco Parolo a vidí dokonce žlutou kartu od hlavního rozhodčího.

59

Hosté se začínají více a více dostávat do útočné fáze. Nyní se však Lulić nechal strhnout průběhem hry a srazil na zem bránícího hráče a je mu odpískán faul.

58

Domácí měli k dispozici volný přímý kop z pětadvaceti metrů. Toho se ujal Marco Benassi, ale jeho střelu přes zeď vyrazil Marchetti daleko od branky.

57

Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Dušan Basta, přichází Filip Đorđević.

56

Na druhé straně se už už rozbíhal do brejku Ciro Immobile, ale přihrávka na něj končí u posledního bránícího hráče Turína.

55

Ve středu pole vybojoval míč na protihráči Valdifiori. Poslal rychlou přihrávku do běhu na Ljaliće. Ten ale byl vytlačen jen mimo hrací plochu.

54

Joe Hart musel likvidovat povedenou střelu z první od Cira Immobileho. Ten se obtočil kolem soupeře a přesně do kroku mu padl míč od Cataldiho. Jeho dělovku Hart vytáhl nad břevno.

53

Za domácí obranu si zabíhal Parolo. Centr byl však příliš prudký a končí až u Harta. Ten si sáhl na míč poprvé ve druhém poločase.

51

Kombinační hra Laziu příliš nevyšla a do útoku mohl jít opět velmi aktivní ve druhém poločase Barreca, ale ani jemu nesedl míč přesně na kopačku a ztrácí ho.

50

Rozhozená obrana hostů si musela všímat především Ljaliće, který se společně s Belottim dostával do vápna. Navíc přiletěl přesný centr před Marchettiho, ale byl odpískán útočný faul.

49

Následně se ale provinil proti pravidlům Marco Benassi a domácí hráči se musí stáhnout na svou polovinu. Výborně to ale udělal u rohového praporku Zappacosta a nedal soupeři šanci na zisk míče.

48

Také domácí se poprvé ve druhém poločase dostali k míči. Na levém kraji vybojoval na obránci autové vhazování Barreca,

47

Hostující hráči rozehráli druhou polovinu dnešního zápasu. Ciro Immobile byl blízko vápna s míčem, ale proti přesile pěti hráčů neudržel balon na kopačce.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 16:01.
První poločas nabídl velmi svižný a velmi pohledný fotbal. Oba týmy se snažily o útočnou hru. Padla však jen jedna branka a to do sítě Federica Marchettiho, když se na pravém kraji uvolnil k centru Davide Zappacasta a přesnou nahrávkou našel Iago Falquého. Jeho hlavička na zadní tyč byla bezchybná a tak domácí vedou po prvním poločase.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.

45

V poslední minutě prvního poločasu ještě Ciro Immobile velmii agresivně napadal na polovině soupeře, ale míč po faulu nezískal. Naopak musel se vrátit po ztrátě na svou polovinu.

44

Hosté se ještě snažili s výsledkem prvního poločasu něco udělat po pravém kraji, ale Lulić ztratil míč a do útoku se znovu hnal Ljalić. Tomu však ulétl centr daleko mimo hrací plochu.

42

Nyní to měli domácí v útoku čtyři na čtyři. Z pravé strany přišel povedený centr na Falquého, který se musel sice natahovat po hlavičce, ale zasáhl míč. Marchetti mohl být v klidu, míč šel vedle pravé tyče.

41

Marco Benassi rozehrál jen do kombinace a to nebyl příliš dobrý nápad. Ve skrumáži ve středu pole se k míč dostal hostující kapitán Senad Lulić, který si navedl míč na osu trávníku a pokusil se o střelu. Velmi slabá střela však končí mimo tři tyče.

40

Senad Lulić si pomohl rukou při zpracování na své polovině a domácí tak budou mít k dispozici rozehrávku z nadějného prostoru.

38

Závěr prvního poločas se blíží a Lazio stále prohrává o jednu branku. Nyní se pokoušeli zlomit nulu na svém kontě Keita s Andersonem, ale byl odpískán ofsajd.

37

37. Balde Keita zakončoval mimo branku ve velké šanci

37

Obrovská šance na vyrovnání. Balde Keita se hnal snad čtyřicet metrů sám na Harta. Ten proti němu vyběhl a možná ho i vylekal. Hostující hráč poslal střelu jen vedle branky.

36

Turínu to dnes jde po pravé straně především zásluhou Zappacosty s Benassim. Oba si vyměnili míč a ještě předložili šanci do vápna střelci první branky, ale ten nyní selhal.

35

Velmi svižná první polovina zápasu pokračuje. Ve středu pole se střetli Parolo s Baselli. První jmenovaný ztratil míč a domácí hráče došel až do vápna, kde spadl na zem. Hlavní rozhodčí byl ale velmi blízko a pokutový kop nepíská.

34

Ten však také příliš nevyšel. Benassi hledal na přední tyči Belottiho, ale ten byl proti přesile obrán o míč. Následná akce domácího týmu končí bez zakončení.

32

A Partic znovu v akci. Nyní zblokoval nepříjemný centr z kraje trávníku do vápna. Domácí budou pokračovat rohovým kopem.

31

Z volného přímého kopu hosté nic nevytěžili. Naopak do rychlého protiútoku šel po prvém kraji Falqué. Toho zastavil čistým skluzem Patric.

30

Nyní už to je za žlutou kartu. Ciro Immobile postupoval téměř sám z boku na branku, ale Barreca ho stáhl za rameno k zemi.

29

Zápas se začíná přiostřovat. Faul přibývá především tedy na straně hostů. Nyní se velmi nešetrně opřel do protihráče Keita.

28

Hosté si po faulu na Luliće vybojovali volný přímý kop z pětatřiceti metrů. K míči se postavil Cataldi, ale centr do vápna poslal jen k prvnímu bránícímu hráči.

27

A mohlo to být o dvě branky. Daniele Baselli měl míč na kopačce na levé straně. Ještě přízemním centrem hledal těsně před brankou Ljajiće. Ten se ale k míči přes obránce nedostal.

26

Hosté uklidňují po obdržené brance situaci a snaží se dostat do tlaku na polovinu domácího celku. To se jim ale stále nedaří. Castán vystihl přihrávku a může vytáhnout spoluhráče ze své poloviny.

25

Andrea Belotti má problémy s kotníkem a zůstává na trávníku po souboji. Zdá se, že bude v pořádku a bude pokračovat ve hře.

23

Hosté se snaží o rychlou odpověď, ale zatím se jim nedaří ani projít do vápna. Kombinace ztroskotala hned na prvním obránci Turína, který nepustil do útoku Keitu.

21

21. Iago FALQUÉ - 1:0

21

FC Turín právě vstřelil branku!
Domácí jdou do vedení. Na velmi aktivní straně se uvolnil k milimetrovému centru Davide Zapacosta, který našel ve vápně hlavu IAGA FALQUÉHO a ten přesnou hlavičkou ke vzdálenější tyči otevírá skóre zápasu.

20

Hostující obrana zvládla další těžkou situaci u svého vápna. Při rozehrávce vystihl míč Ljalić. Ten se ale poté příliš předkopl míč a to už stihl Wallace pokrýt.

19

Z autového vhazování se dostal míč jen na kopačky domácího týmu a ti se na hostující polovině dlouho neohřáli, když je vytlačil napadáním Immobile s Keitou.

18

Hra se po hektickém úvodu uklidnila. Hostující hráči kombinují na své polovině a čekají na prostor k útoku. Po pravém kraji to nevyšlo Lulićovi.

17

Nyní však skvěle vykombinovali střed hřiště hráči Lazia. Nebylo to nic platné, když se nedostal do finální fáze do vápna Keita.

16

Andrea Belotti se hnal za míčem, který směřoval mezi dva obránce. Ti se však výborně dohodli a útočníka sevřeli. Belotti se tak k míči nedostal.

14

Velmi aktivní je ve tvoření hry domácí kapitán Marco Benassi. I nyní našel ve středu pole volného spoluhráče, který z prvního pokusu napálil jen stojícího obránce, ale druhá střela již byla povedenější a šla jen těsně nad branku.

13

V úvodu zápasu oba týmy nastolily velmi velké tempo hry. Nyní se prosazoval na jedné straně Ljajić, ale neprošel obranou. Hned vzápětí byl u míče na opačném konci Keita, ale ani on nedokázal zakončit přes obránce.

11

Domácí hráči získali míč na polovině soupeře po nepodařené rozehrávce. Benassi přistrčil míč opět do střed trávníku, kde čekal na svou šanci Falqué, ale jeho střela byla hodně nepřesná.

10

Immobile znovu zatopil domácí obraně. V rychlostním souboji zcela nestíhal Luca Rossettini, který až na poslední chvíli ve skluzu nedal šanci jít útočníkovi hostů do brejku.

9

Joe Hart musel být pozorný, když si nabíhal Ciro Immobile do volného prostoru za obranou. Domácí brankář vystihl míč ještě před útočníkem a zamezil šanci.

8

Ani další nákop na rozběhnutého Ljajiće nevyšel. Dlouhý pas se svezl po trávníku a končí až za brankovou lajnou.

7

K míči se po delší době dostali znovu domácí hráči. Turínští si kombinací ve středu pole vytvořili převahu, ale tu nevyužili k přechodu do útoku. Keita vystihl přihrávku a poslal míč do zámezí.

6

Akce ale pokračovala a Balde Keita byl znovu s míčem u kopačky ve vápně. Dokázal se zbavit obránce a dokonce vystřelit. Střela sice rozvlnila síť, ale jen z boku branky. Joe Hart tak nemusel zasahovat.

5

Rohový kop měli k dispozici také hráči Lazia. Ale centr do vápna našel jen hlavu Castána, který v poklidu míč odpravil z nebezpečné pozice.

4

A rázem bylo nebezpečno před Marchettim. Rozehrávku do kombinace poslal do vápna až Baselli. Míč se motal v malém vápně, ale nikdo z domácích se nedostal k zakončení.

3

Na pravém kraji se dostal k míči Marco Benasii. Přenesl míč do středu pole, kde už čekal na přihrávku Belotti, ale jeho pokus byl zblokovaný na rohový kop.

2

Domácí hráči rozehráli ze středového kruhu první polovinu dnešního zápasu. Ljajić se ihned vydal do sprintového náběhu, ale nákop nezpracoval.

1

Utkání právě začalo.
Hlavní rozhodčí přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas devátého kola může tak za několik málo okamžiků začít.
Úvodní sestavy:

Turín FC: Hart – Zappacosta, Rossettini, Castán, A. Barreca – Benassi (C), Valdifiori, Baselli – Falqué, Belotti, Ljajić.
Náhradníci: D. Padelli, Cucchietti – Bovo, Acquah, Maxi López, Josef Martínez, Vives, Obi, Moretti, De Silvestri, Boyé, Ar. Ajeti.

S. S. Lazio: Marchetti – Basta, Wallace, Hoedt, Patric – Cataldi, Parolo, Lulić – Anderson, Immobile, Keita.
Náhradníci: Strakosha, Vargić – Đorđević, Alberto, Leitner, C. Lombardi, Freitas, Prce, Murgia..
Posledních pět vzájemných zápasů

06.03. 2016 Turín – Lazio 1:1
25.10. 2015 Lazio - Turín 3:0
16.03. 2015 Turín – Lazio 0:2
14.01. 2015 Turín – Lazio 1:3
26.10. 2014 Lazio – Turín 2:1
S. S. Lazio

Lazio bojovalo v minulém ročníku do posledních kol o evropské poháry, nakonec z toho bylo jen osmé místo. Letos se Laziu daří o něco lépe, když je se čtrnácti body na šesté pozici. Vyrovnanou formu nepotvrdili hráči trenéra Inzaghiho jen v zápasech s AC Milán a Juventusem, ze kterých si neodnesli ani bod. Následně si ale přivezli tři body ze stadionu Udinese, které neprožívá zrovna podařený start do nové sezony. Nejlepším střelcem týmu je Ciro Immobile, který dal již pět branek.
Turín FC

Turín FC po dvanáctém místa v minulém ročníku nyní míří mnohem výše. Aktuálně je na skvělé čtvrté příčce. Na úvod to proti AC Milán nevyšlo, ale od té doby to Turínským klape. Z dalším sedmi zápasů prohráli jen jednou a to na Atalantě. Navíc si v Turíně mohou gratulovat, když porazili takové giganty jako jsou AS Řím nebo Fiorentina. Turínu se daří především střelecky a největší zásluhu na tom má střelce pěti branek Andrea Belotti.
Krásné nedělní odpoledne, vítám všechny příznivce italského fotbalu. V rámci devátého kola přivítá Turín FC na domácím stadionu S. S. Lazio.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

FC Turín – Lazio Rím

2:2

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 21. Falqué (Zappacosta), 90+2. Ljajić (pen.) – 72. Immobile (Anderson), 85. Murgia (Anderson)

Karty:   30. A. Barreca (TUI), 62. Belotti (TUI) – 60. Parolo (LAZ), 90+2. Cataldi (LAZ)

Držení míče: 56 % : 44 %.
Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 7:7. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 12:14.

FC Turín: Hart – Zappacosta, Rossettini, Castán, A. Barreca – Benassi (C) (81. Maxi López), Valdifiori (89. Boyé), Baselli (74. Obi) – Falqué, Belotti, Ljajić.
Náhradníci: D. Padelli, Cucchietti – Bovo, Acquah, Maxi López, Josef Martínez, Vives, Obi, Moretti, De Silvestri, Boyé, Ar. Ajeti.

Lazio Rím: Marchetti – Basta (57. Đorđević), Wallace, Hoedt, Patric – Cataldi, Parolo, Lulić – Anderson (89. Prce), Immobile, Beldé (80. Murgia).
Náhradníci: Strakosha, Vargić – Đorđević, Alberto, Leitner, C. Lombardi, Freitas, Prce, Murgia.