Menu

Futbal

Primeira Liga

CF OS Belenenses – Benfica Lisabon

0:2

koniec (0:1)

23.10.2016, 21:15 • Estádio do Restelo, Lisabon (kapacita: 25.000 diváků) • 8. kolo • Tomáš Kubečka cz

Tipsport: 8.4 4.95 1.35

Z mé strany je to pro dnešek vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Dobrou noc! (23:14:02)
Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 5:7. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 16:18.
Je konec! Benfica Lisabon potvrdila roli favorita poráží Belenenses 2:0! Benfica se ujala vedení už po deseti minutách, kdy se prosadil Kostas Mitroglou! Hosté byli i nadále aktivnější a vypracovali si další šance! Belenenses ale dlouho odolávalo a drželo se na dostřel! Až pětadvacet minut před koncem si na přihrávku do šestnáctky naběhl Alex Grimaldo a druhou brankou dal hostům klid! Domácím se už nepovedlo snížit a Benfica si tak upevnila pozici na čele tabulky!

90+5

Konec zápasu.

90+4

Žlutou kartu dostává Pizzi (Benfica Lisabon).

90+2

Hlavní rozhodčí teď domácímu brouskovi Palhinhovi sečetl všechny fauly a odměnil jej žlutou kartou!

90+1

Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Cervi, přichází Danilo.

90

Diogo operoval s míčem u rohového praporku. Ke krajnímu obránci domácího celku přistoupil včas střídající Almeida, jež nenechal Dioga odcentrovat.

89

Salvio pospíchal za nepřesnou přihrávkou na pravou stranu. Záložník Benficy se snažil udržet míč na hřišti i ve skluzu, ale balón se po kluzkém trávníku svezl do zámezí.

88

Guedes postupoval do otevřené obrany domácího celku, avšak namísto individuálního průniku zvolil centr vnějším nártem, na který nedosáhl nikdo v červeném.

87

Gerso zastavil taktickým faulem rodící se útok Benficy a za přerušení slibně se rozvíjející akce vidí žlutou kartu!

86

Duarte nakopl míč do pokutového území Benficy. Almeida však stačil zasáhnout a prodloužil míč na rohový kop. Do vápna už míří všichni hlavičkáři.

85

Sturgeon centroval z levé strany do pokutového území. Centr z kopačky střídajícího fotbalisty však přelétl všechny hlavičkáře a opustil pokutové území.

84

Domácí se stále nemohou usadit na polovině Benficy. Caeiro se pustil do vzdušného souboje s hostujícím stoperem, ale pomohl si rukama a dopustil se nedovoleného zákroku.

83

Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Grimaldo, přichází Almeida.

82

Sturgeon si nabíhal do pokutového území na přihrávku z kopačky Gersa, ale brankář Moraes jeho nenápadnou teč stačil vyrazit mimo tři tyče hostující svatyně.

81

Stoper Benficy už je ale zpátky na nohou a vypadá to, že Lindelof dnešní utkání dohraje. Do konce utkání zbývá deset minut a hraje se převážně v blízkosti půlící čáry.

80

Hra je přerušena! Stoper Benficy Lindelof zůstává ležet v pokutovém území a drží se za pravou nohu! Uvidíme, zda bude muset střídat.

79

Belenenses vybojovalo rohový kop. Centr od rohového praporku se snesl jen na hranici pokutového území, odkud jej do autu dopravil Brandao.

78

Až nyní se Belenenses po delší době podívalo na polovinu Benficy. Průnik Caeira po levé straně zastavil včasným zákrokem dobře hrající Semedo.

77

Hosté zahrávali rohový kop! Pizzi hledal přetaženým centrem střídajícího Jimenéze, před nímž vyboxoval míč do bezpečí brankář Pereira.

76

Hosté už domácímu celku takřka nepůjčují míč a hraje se pouze na polovině Belenenses. Benfica chce svým fanouškům udělat radost dalšími brankami.

75

Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Mitroglou, přichází Jimenéz.

74

Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Rosell, přichází Rosa.

73

Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Camará, přichází Caeiro.

72

Benfica navíc zahrávala přímý kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápna, kam si naběhl Luisao, ale ještě před hlavičkářem Benficy odvrátil míč do bezpečí Duarte.

71

Palhinha se znovu projevil jako defenzivní záložník! Štít domácího celku si u postranní čáry vzal do parády Salvia a nedovoleným způsobem jej poslal na trávník.

70

Pizzi si naběhl na přihrávku do velkého vápna. Jeho pokus Pereira vyrazil jen před sebe, jenže z druhé vlny nabíhající Cervi ve skluzu poslal míč nad břevno!

69

Benfica nadále kontroluje vývoj utkání a kombinuje s míčem na kopačkách. Hostující kapitán Luisao rozehrával z poloviny hřiště na Grimalda. Hosté se ženou vpřed.

68

Semedo znovu spolehlivě zasáhl u pravé postranní čáry. Krajní obránce Benficy nepustil za svá záda Sturgeona a ještě hlavou našel jednoho ze spoluhráčů.

67

Belenenses se snaží přispěchat s rychlou odpovědí. Do pokutového území centroval Diogo. Odražený míč našel jako první Sturgeon, ale ránu střídajícího fotbalisty zastavil obětavý Luisao.

65

65. Alex GRIMALDO - 0:2

65

Benfica právě vstřelila branku!
Benfica zvyšuje své vedení na 2:0! Domácí neodkopli míč na polovinu soupeře. Do pokutového území si naběhl ALEX GRIMALDO, rychlou zasekávačkou se zbavil obránce a nádhernou střelou rozvlnil síť!

64

Střídající Sturgeon se hnal za skákavým míčem na polovinu Benficy. Výborně hrající Semedo se stačil vrátit a elegantně se dotírajícího fotbalisty zbavil.

63

Střídající Sturgeon si zpracoval vysokou přihrávku, sklepl míč na Dioga. Pravý obránce Belenenses se bez váhání položil do míče, jenže jeho pokus schoval Moraes do rukavic.

62

Grimaldo si narazil míč na levé straně, posunul si jej na hranici pokutového území a odcentroval do vápna. Centr krajního obránce Benficy stačil odkopnout Duarte.

61

Stadionem se ozývá hlasité skandování fanoušků Benficy Lisabon! Hosté hrají opravdu v domácí atmosféře a domácí fotbalisté to mají hodně těžké!

60

Je za námi hodina hry a Benfica stále drží nejtěsnější náskok! Hosté jsou však nadále lepším celkem a kontrolují vývoj druhého poločasu.

59

To je neuvěřitelné! Kostas Mitroglou obdržel přihrávku na malé vápno, kde zakončoval úplně osamocený, ale napálil míč do brankáře Pereiry! Vzrušení je však zbytečně, Mitroglou byl v ofsajdu!

58

Výbornou práci odvedl u rohového praporku Salvio! Záložník Benficy se skvěle vrátil, natlačil se před Sousu a ještě vybojoval autové vhazování pro Benficu.

57

Benfica kombinuje s míčem na polovině hřiště a hledá skulinky v obraně Belenenses. Lindelof se pokusil zrychlit hru kolmicí na Salvia, ale domácí přihrávku zastavili.

56

Salvio předběhl domácí obránce a prodral se s míčem na hranici pokutového území, odkud mířil na zadní tyč, ale Pereira jeho pokus vytěsnil mimo tři tyče!

55

Jenže Belenenses s nabídnutou příležitostí naložilo opravdu děsivě! Exekuce se ujal Sousa, který sice poslal míč kolem zdi, jenže balón skončil na tribuně za brankou!

54

A tohle vypadá zajímavě! Sousa se po rohovém kopu dostal k odraženému míči a nechal se faulovat na hranici pokutového území. Domácí budou zahrávat přímý kop z dobré pozice!

53

Brandao centroval do pokutového území Benficy, jenže jeho pobídku na značku malého vápna zastavil obránce Luisao. Domácí budou zahrávat rohový kop.

52

Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde si dělal místo Camará, ale připravený obránce Luisao před ním stačil míč vyhlavičkovat z pokutového území.

51

Z následného přímého kopu ale nebezpečí pro branku Benficy nepřišlo. Střídající Sturgeon však udržel míč u rohového praporku a vybojoval další přímý kop.

50

Na hřišti nám začíná přibývat drobných faulů! U pravé postranní čáry si míč skvěle pokryl Palhinha a obránce Lindelof jej povalil na trávník.

49

Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Yebda, přichází Sturgeon.

48

Hra ale pokračuje. Domácí kombinují s míčem na své polovině a vyčkávají na nějakou skulinku. Záložní řady Benficy se ale skvěle pohybuje a nedává domácím prostor.

47

Hra je přerušena! Na hrací ploše zůstává ležet Hanin, který inkasoval úder do hrudníku! U krajního obránce Belenenses už jsou zdravotníci.

46

Domácí zahájili výkopem druhý poločas dnešního souboje s Benficou. Belenenses však rychle přišlo o míč a přihrávku na Mitrogloua musel hasit Pereira.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! Benfica Lisabon po pětačtyřiceti minutách vede na půdě Belenenses 1:0! Benfica se ujala vedení po deseti minutách hry, kdy se po rohovém kopu trefil Kostas Mitroglou! Hosté byli nadále aktivnější a vypracovali si další šance. Žádnou z nich už ale v branku nepřetavili! Největší šanci domácích zahodil Gerso, jehož hlavičku zlikvidoval brankář Benficy! Do šaten se proto odchází za stavu 0:1!

45

První poločas skončil.

45

Salvio přenechal míč na hranici pokutového území pro Pizziho, který okamžitě střílel, jenže trefil jen před sebou stojícího hráče Belenenses.

44

Na druhé straně si míč do střelecké pozice navedl Sousa a z dobrých pětadvaceti metrů vyslal nádhernou střelu levačkou. Jedinou vadou bylo, že míč mířil mimo tři tyče.

43

Pizzi se s míčem prokličkoval do pokutového území a přihrával Mitroglouovi. Jeho pobídku na poslední chvíli posunul k brankáři vracející se Duarte.

42

Pizzi se elegantní kličkou zbavil Sousy, který jej musel faulovat. Rozhodčí tentokrát zavřel obě oči a neudělil domácímu záložníkovi druhou žlutou kartu!

41

Rosell centroval z pravé strany do pokutového území Benficy. Na jeho pobídku si brousil zuby osamocený Camará, ale před ním zasáhl pozorný Luisao.

40

Diogo zatím hraje dobrý zápas! Krajní obránce Belenenses se u rohového praporku nenechal rozhýbat a obral o míč Salvia. Diogo navíc balón napálil daleko od branky.

39

Gerso spěchal s míčem po levé straně, natlačil se až před pokutové území, odkud se pokusil odcentrovat, jenže jeho pobídku do vápna zastavil Luisao.

38

Domácí fanoušci nejsou spokojení s výkonem hlavního rozhodčího! Arbitr dnešního klání odpískal míč ve prospěch Benficy, což se domácím příznivcům vůbec nelíbí.

37

Žlutou kartu dostává Sousa (CF OS Belenenses).
Žlutou kartu dostává Moraes (Benfica Lisabon).

36

Kostas Mitroglou přetlačil obránce v pokutovém území, ale s míčem se dostal do ostrého úhlu a přihrávkou pod sebe našel jen vracející se obránce Belenenses.

35

Benfica nikam nespěchá a kombinuje s míčem na polovině hrací plochy. Rozehrávku hostujícího celku má na starost Semedo. Nikdo v červeném si však neříká o přihrávku.

34

Yebda si naběhl na skákavou přihrávku, ale při pokusu o zakončení uklouzl a poroučel se na trávník! Domácí záložník si vysloužil výsměch hostujících příznivců.

33

Kostat Mitroglou mohl přidat druhou branku! Hostující kanonýr se s míčem otočil na hranici pokutového území a tvrdou střelou napálil tyčku! Balón se ještě povaloval na brankové čáře, ale nakonec opustil hrací plochu vedle branky!

32

Salvio si dobře pokryl míč na polovině hřiště a nechal se faulovat. Palhinha do hostujícího záložníka zajel dost nevybíravým způsobem a může být rád, že neuviděl žlutou kartu.

31

Rosell znovu motal hlavy obráncům Benficy u pravé postranní čáry. Domácí fotbalista však kvůli špatně provedené kličce přišel o míč a kupředu se žene červená lavina.

30

Exekuce přímého kopu se zhostil Fejsa. Centr hostujícího záložníka nabral velkou výšku a míč prolétl až do zámezí. Pereira bude odkopávat od branky.

29

Cervi spěchal vpřed po levé straně, natlačil se před Dioga a krajní obránce Belenenses jej raději faulovat. Benfica bude rozehrávat přímý kop v blízkosti pokutového území.

28

Hráči Benficy mají na stadionu takřka domácí prostředí! Na dnešní utkání dorazilo Benficu podpořit moře fanoušků oblečených v červených dresech.

27

Benfica zahrávala další rohový kop a znovu z toho byla práce pro domácího brankáře! Na přední tyči si nejvýše ze všech naskočil Salvio, ale jeho hlavičku zády brance udržel Pereira před brankovou čárou.

26

Mohlo být vyrovnáno! Palhinha odcentroval do pokutového území. Na jeho pobídku si naskočil Gerso, jehož hlavičku Moraes dokázal nadvakrát ukrýt v rukavicích!

25

Rosell operoval s míčem na pravé straně. Domácí záložník si míč připravil na pravačku a odcentroval do pokutového území. Jeho pobídku srazila obrana na roh.

24

Pereira postrašil domácí fanoušky! Brankář Belenenses totiž nerozehrál zrovna optimálně a prudkým odkopem trefil jej Guedese, který naštěstí pro domácí nezakončil.

23

Po standardní situaci na druhé straně si za obranu Benficy nabíhal Camará, ale obránce Luisao na hranici velkého vápna zastavil prudkou přihrávku.

22

Benfica zahrávala další rohový kop! Vedoucí celek portugalské ligy tentokrát sehrál nacvičený signál, po kterém pálil Grimaldo, nicméně rána hostujícího obránce neprošla skrz klubko obránců.

21

Grimaldo si naběhl na fantastickou přihrávku na levou stranu, jenže celou akci Benficy naprosto zazdil katastrofálním centrem. Jeho pobídka totiž zamířila na tribunu za brankou.

20

Po následném rohovém kopu se do zakončení tlačil Mitroglou, ale v době přihrávky na malé vápno se řecký střelec pohyboval za hranicí ofsajdu. Belenenses bude rozehrávat.

19

Pizzi posunul míč do pokutového území na Salvia, který si míč srovnal na pravačku a prudkou střelou prověřil domácího brankáře! Pereira vytáhl míč reflexivním zákrokem!

18

Salvio potáhl míč až na hranici pokutového území a prudkým centrem jej předložil na malé vápno, kam spěchal Mitroglou. Před hostujícím útočníkem odkopl míč ve skluzu obránce Duarte.

17

Diogo se vydal na pomoc domácí ofenzívě. Krajní obránce Belenenses obdržel přihrávku do blízkosti pokutového území, ale utopil se v moři svých kliček.

16

Řecký kanonýr Mitroglou se dral za dalším centrem před branku domácího celku. Mitroglou ale zatáhl jednoho z obránců za dres a sudí mu odpískal útočný faul.

15

Pizzi vymyslel nádherný oblouček na Guedese, který míč potáhl až k brankové čáře a odcentroval na Mitrogloua. Autor úvodní branky ale nedokázal zakončit přes obránce.

14

Domácí se po delší době probojovali k míči a kombinují na své polovině. Do rozehrávky Belenenses se zapojil také brankář Pereira. Nikdo v červeném jejich kombinaci neatakuje.

13

Benfica se i po vstřelení úvodní branky tlačí do útoku! Mitroglou vybojoval další odražený míč, zpracoval jej pro Guedes a hosté kombinují na polovině Belenenses.

11

11. Kostas MITROGLOU - 0:1

11

Benfica právě vstřelila branku!
Benfica se ujímá vedení! Na centr od rohového praporku si na malém vápně naskočil KOSTAS MITROGLOU a prudkou hlavičkou pod břevno nedal Pereirovi žádnou šanci!

10

Cervi operoval s míčem na pravé straně. Záložník Benficy roztančil svého strážce, ale jeho následný centr do pokutového území srazila obrana na rohový kop.

9

U míče už je ale znovu slavnější lisabonský celek! Benfica kombinuje s balónem na polovině hrací plochy. Rozehrávku si na paškál vzal Pizzi.

8

Pizzi skvěle zabojoval na vlastní polovině, obral o míč jednoho ze soupeřů a potáhl balón na polovinu Belenenses. Hanin k němu stačil včas přistoupit a ukopl balón do autu.

7

Po dalším rohovém kopu Benficy uzmul odražený míč Gerso a fantastickým sprintem přes celé hřiště jej potáhl až k pokutovému území. Domácí záložník vybojoval autové vhazování.

6

Benfica zahrávala první rohový kop dnešního zápasu! Centrovaný míč přilétl na malé vápno, kde nejvýše ze všech vyšplhal Luisao, ale jeho hlavička zamířila mimo tři tyče.

5

Palhinha znovu dojel unikajícího Mitrogloua a může být rád, že neviděl žlutou kartu. Hosté vedou většinu svých akcí právě přes urostlého útočníka řeckého původu.

4

Benfica se od úvodních minut snaží držet míč na svých kopačkách. Hosté vybojovali míč ve středovém kruhu a Fejsa raději posunul balón k Lindelofovi.

3

Kostas Mitroglou byl jako první u odraženého míče, dostal se před bránícího hráče, ale Sousa jej nedovoleným způsobem poslal na trávník. Rozehrávat bude Benfica.

2

Hosté začínají dnešní utkání v hodně ostrém podání! Fejsa vlétl ve středu hrací plochy do Sousy a povalil jej na zem. Hlavní arbitr odpískal míč ve prospěch Belenenses.

1

Benfica obstarala výkop do dnešního zápasu. Benfica se ihned po úvodním hvizdu hnala do útoku, nicméně připravený Hanin zasáhl a odhlavičkoval míč do autu.

1

Utkání právě začalo.
Ještě před úvodním výkopem se na stadionu bude držet minuta ticha!
Úvodní sestavy:

CF OS Belenenses: Pereira – Diogo, Duarte, Brandao, Hanin – Palhinha, Rosell – Sousa, Yebda, Gerso – Camará
Náhradníci: Ventura, Goncalo Silva, Pinto, Luís Silva, Rosa, Sturgeon, Caeiro

Benfica Lisabon: Moraes – Semedo, Luisao, Lindelof, Grimaldo – Salvio, Pizzi, Fejsa, Cervi – Guedes, Mitroglou
Náhradníci: César, López, Živković, Almeida, Carrillo, Danilo, Jimenéz.
Vzájemné duely v minulé sezóně

5.2.2016 Belenenses – Benfica 0:5
11.9.2015 Benfica – Belenenses 6:0
Dnes náš čeká lisabonské derby, které má ale obrovského favorita! Tím je bezesporu slavná Benfica! Benfica po sedmi kolech vévodí tabulce portugalské ligy s tříbodovým náskokem na FC Porto! Jedinou ztrátou Benficy v letošní sezóně byla remíza se Setúbalem v úvodu sezóny! V minulém kole zvítězila Benfica 4:0 s Feirense a v týdnů vybojovala tři body v rámci Ligy mistrů na hřišti Dynama Kyjev!

Naopak domácí Belenenses drží pozici v druhé polovině tabulky! V sedmi duelech vybojovalo devět bodů a patří mu jedenáctá pozice! Na vítězství však čeká od začátku září! V minulém kole prohrálo na půdě Chaves 3:1!
Dobrý večer všem příznivcům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z nejvyšší portugalské soutěže! Společně se dnes zaměříme na duel mezi Belenenses a Benficou Lisabon! Utkání startuje ve 21:15!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.

CF OS Belenenses – Benfica Lisabon

0:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 11. Mitroglou, 65. Grimaldo

Karty:   37. Sousa (BLN), 87. Gerso (BLN), 90+2. Palhinha (BLN) – 37. Moraes (BNF), 90+4. Pizzi (BNF)

Držení míče: 44 % : 56 %.
Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 5:7. Rohy: 5:8. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 16:18.

CF OS Belenenses: Pereira – Diogo, Duarte, Brandao, Hanin – Palhinha, Rosell (74. Rosa) – Sousa, Yebda (49. Sturgeon), Gerso – Camará (74. Caeiro)
Náhradníci: Ventura, Goncalo Silva, Pinto, Luís Silva, Rosa, Sturgeon, Caeiro

Benfica Lisabon: Moraes – Semedo, Luisao, Lindelof, Grimaldo (83. Almeida) – Salvio, Pizzi, Fejsa, Cervi (90+1. Danilo) – Guedes, Mitroglou (75. Jimenéz)
Náhradníci: César, López, Živković, Almeida, Carrillo, Danilo, Jimenéz