Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Atlético Madrid – RCD Espanyol Barcelona

0:0

koniec (0:0)

03.12.2016, 20:45 • 14. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

A je to tak! Espanyol Barcelona si vezie z Madridu veľmi cenný bod, keď dokázalo uhrať remízu na horúcej pôde Atlética. Zápas nemal šťavu a rozbehol sa až 25 minúte pred koncom, kedy si domáci vytvorili enormný tlak, ale hlavne vďaka Diegovi Lopézovi hostia odolali. (22:37:13)

90+4

Koniec zápasu.

90+4

Čas sa kráti, loptu majú hostia, Atlético asi zas zakopne.

90+3

Dopredu sa samozrejme vysunul elitný hlavičkár Godín, ale ani on tentoraz nestačil, keďže proti presile dostal loptu iba k brankárovi Lopézovi.

90+2

Domáci sa previnili faulom, konkrétne kapitán Gabi, takže prídu o niekoľko sekúnd a hostia budú mať šancu pošetriť čas.

90+1

Nadstavujú sa 4 minúty.

90

Do zakončenia sa však dostali aj hostia a síce Salva Sevilla, ktorý svoj volej z vnútra šestnástky nasmeroval nad bránu Oblaka.

89

Veľký tlak Atlética sa Espanyolu snaží priebežne rozbíjať odkopmi, ale lopta sa pred Lopéza vždy vráti ako bumerang.

88

Žltú kartu dostáva Diego Godín (Atlético Madrid).

87

Ďalší zo série neuveriteľných zákrokov Diega Lopéza. Tento muž je proste čarodejník, pretože Griezmann zakončoval spred hranice päťky a perfektne trafeným volejom z blízka musel dať gól, no Španiel bol proti.

85

Correov pas hľadal Godína, teda aj našiel, avšak uruguajský stopér nedokázal loptu usmernil smerom na bránu Diega Lopéza, čím zahodil dobrú možnosť.

84

Griezmann zahodil veľkú šancu, pretože sa ocitol takmer úplne sám pred hranicou päťky, kde dostal presnú prihrávku, no strelu ľavačkou nasmeroval priamo k Lopézovi.

83

Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Kévin Gameiro, prichádza Saúl Ñíguez.

82

Correa poslal center smerom na Gameira, ale ten sa do zakončenia kvôli skvelému a obetavému zákroku Diopa nedostal. Samotný záložník Espanyolu si týmto pádom privodil zdravotné problémy.

80

Gameiro sa síce dostal z krídla do šestnástky, lenže veľmi rýchlo ju musel kvôli presile opustiť. Atlético sa síce s problémami, ale drží na dostrel Lopéza.

77

Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Gerard Moreno, prichádza Felipe Caicedo.

76

Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Léo Baptistão, prichádza Salva Sevilla.

75

Žltú kartu dostáva Gerard Moreno (RCD Espanyol Barcelona).

74

Center do pokutového územia hostí sa Godín snažil sklepnúť pre Griezmanna, avšak Francúz bol od lopty odtlačený, takže ju získal brankár Diego Lopéz.

73

Gerard Moreno si v strede poľa pomohol faulom proti Godínovi, ktorý by pre neho rád videl žltú kartu, ale tá od hlavného rozhodcu nepríde.

71

Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Yannick Ferreira-Carrasco, prichádza Ángel Correa.

70

Hra nabrala tempo. Rýchly Carrasco po prechode po pravej strane prudko odcentroval, ale niektorí z obrancov hostí pred Lopézom zrazil na roh. Následná hlavička Gimenéza mieri vedľa

69

Znova Lopéz. Tentoraz si dokázal pokryť prvú tyč, kde smeroval nepodarený, ale tým pádom nepríjemný pas od Griezmanna.

68

Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Tiago, prichádza Nicolás Gaitán.

68

Diego Lopéz chytá veľmi spoľahlivo a aj teraz si razantne naskočil na centrovanú loptu Kokeho, pričom zbúral jedného zo spoluhráčov.

66

66. Antoine Griezmann (ATM)

66

Prvá obrovská šanca na strane Atlética. Najskôr tvrdá strela, ktorú Diego Lopéz vyrazil len ku Griezmannovi, ktorý bol z uhlu, no aj napriek tomu sa pokúsil trafiť bránu, čo mu síce nevyšlo, ale strela prešla popred celú prázdnu bránu. Na zadnej žrdi ju mohol upratať do siete Gameiro, netrafil loptu.

63

Víctor Sánchez hľadal pekným centrom z krídla spoluhráčov v šestnástke a to sa mu takmer aj podarilo, lenže výborne vybehol Oblak a loptu chytil.

60

60. Léo Baptistão (ESB)

60

Hráči Espanyolu sa z ničoho nič dostali do kontry dvoch proti jednému, keďže Baptistao a Peréz ušli po dlhom pase. Druhý menovaný poslal loptu pre Baptistaa, ktorý sa snažil Oblaka obstreliť, avšak Slovinec druhýkrát v zápase podržal svoj tím.

59

Žltú kartu dostáva Javi Fuego (RCD Espanyol Barcelona).

57

Prechod hráčov Atlética dopredu sa končí nepresným pasom na krídle, kde loptu nik nedokázal zachytiť. Hostia ju ale veľmi rýchlo protivníkovi vracajú.

56

Striedanie v tíme RCD Espanyol Barcelona: z ihriska odchádza Pablo Piatti, prichádza Hernán Pérez.

55

Tiago síce vybojoval rohový kop, no hráči Atlética z neho nevyťažili nič. Následne sa k šestnástke síce vrátili, avšak znova neuspeli.

53

Juanfran síce pokračoval v akcii, no nevyriešil to vôbec dobre. Nasledovať bude iba aut Aarona.

52

Faul v strede poľa na Tiaga zastavil rodiacu sa akciu Espanyolu. Atlético nakoplo loptu dopredu, kde ju stihol zachytiť Griezmann.

50

Godín zakročil pred vlastnou bránou po hlavičke Diega Reyesa z rohového kopu, keď loptu na prvý pohľad odkopol takmer do vlastnej brány, lenže dobre vedel, čo robí.

49

Tiago sa pokúsil o strelu spoza šestnástky, lenže trafil iba pred sebou stojaceho Diopa. Následne Koke fauluje pri postrannej čiare Baptistaa.

48

Druhý polčas tvár stretnutia zatiaľ nemení a drží sa medzi šestnástkami. Momentálne si faulom pomohol Filipe Luís.

46

Začal sa druhý polčas.
Taktická bitka zatiaľ vyznieva v prospech Espanyolu, aj keď je stav 0:0, no hosťom by bod po 90 minútach určite stačil. Navyše, jedinú doterajšiu šancu mali oni.

45+0

Prvý polčas sa skončil.

45

45. Gerard Moreno (ESB)

42

Prvá gólová šanca stretnutia a mali ju hostia, konkrétne Gerard Moreno, ktorý sa po skvelej kombinácii Espanyolu dostal až pred Oblaka, lenže ten vytiahol zákrok hodný kvalít najlepších.

41

Gameiro si vymenil loptu s Carrascom a Francúz sa rútil do šance, lenže výborne vystúpil Diego Reyes, ktorý loptu dostal do bezpečia.

39

Atlético Madrid má viac z hry, ale ešte si nedokázalo vypracovať poriadnu gólovú šancu. Hráči Espanyolu dnes bránia veľmi dobre.

37

Hlavný arbiter trochu váhal, no následne odpískal faul na Carrasca, ktorý prišiel na polovici Espanyolu. Atlético však o loptu veľmi rýchlo prišlo.

36

Diop zamedzil lopte, aby sa po Griezmannovej pätičke dostala do nejakej nebezpečnej pozície odkopom na roh, ale s tým domáci futbalisti nedokázali poriadne naložiť.

34

Godín v ofsajde, takže Uruguajčan si po nabehnutí na hrot nemohol rozšíriť strelecký účet. Rozohrávať môže brankár Diego Lopéz.

32

Atlético sa drží na lopte v strede poľa a snaží sa rýchlo dostať sa k šestnástke súpera, ale zatiaľ sa to nepodarilo, keďže sú hráči Espanyolu dobre postavení.

30

Žltú kartu dostáva Koke (Atlético Madrid).

28

Hra sa zatiaľ nedostala do poriadneho tempa, aj keď nesledujeme zlý futbal. Dá sa však povedať, že hlavne Atlético mierne zaostáva za svojim potenciálom.

26

Espanyol v útočnej akcii, lenže všetko zastavil nedovolený zákrok Diega Reyesa na Portugalčana Tiaga. Dopredu bude odkopávať Oblak.

24

Dlhý nákop do šestnástky Espanyolu sa neujal, navyše sa Koke ocitol v postavení mimo hru, takže z toho nič nebude.

23

Žltú kartu dostáva Papakouli Diop (RCD Espanyol Barcelona).

19

Na druhej strane dostal presný center Gerard Moreno. Útočník sa v šestnástke ohromne rýchlo otočil a vystrelil, avšak, iba do rukavíc Oblaka.

18

Gabi využil otvorený priestor pred šestnástkou a pokúsil sa o tvrdú strelu, ktorá sa mu síce podarila, ale našiel len priestor, kde bol Lopéz.

17

Kokeho zaujímavý center sa takmer zmenil na strelu. Nech už to bolo hocičo, lopta skončila v rukaviciach brankára Diega Lopéza.

16

Juanfran síce dostal na krídlo presnú prihrávku, no ocitol sa pd tlakom dvoch hráčov súpera. Atlético získalo aspoň aut.

14

Carrasco z krídla vnikol do šestnástky a veľmi rýchlo sa snažil prihrávať do druhej vlny na spoluhráčov, lenže našiel iba dobre postavených obrancov súpera.

12

Gerard Moreno odpratal loptu už z prvej žrde, takže dopredu poslal spoluhráčov. Pred pokutovým územím ale o loptu Espanyol prišiel.

11

Center Filipeho Luísa našiel v šestnástke Gameira, lenže ten sa už do ničoho nedostal a zakončenie z uhlu z jeho kopačky končí rohom.

9

Gameiro sa dostal po centri z krídla takmer k zakončeniu, lenže nemal presnú mušku a v celkom dobrej pozícii okolo neho lopta len preletela a chytil ju Lopéz.

8

Piattiho aktivita úspech nepriniesla, keďže Juanfran vedľa vlastnej šestnástky využil skúsenosti. Odkopávať bude Oblak.

6

Kontra ťahaná Baptistaom sa až do konca nedostala, pretože útočník hostí si hodil loptu ďaleko od nohy, bez faulu spadol a jeho snaha skončila.

6

Gabiho center našiel hlavu Godína, ktorý hlavičkoval do Diega Reyesa a od neho sa lopta odráža na roh, avšak ten domáci nedokázal zakončiť.

5

Aaron si na krídle pomohol faulom proti Filipemu Luisovi, takže Espanyol sa musí brániť priamemu kop Gabiho.

4

Griezmann v prvej streleckej pozícii stretnutia, ale lopta sa nedostala cez niekoľko protihráčov pred ním. Carrascova snaha následne rohom nekončí, bude to iba aut.

3

Napádanie hráčov Atlética sa na polovici protivníka končí faulom, čiže Espanyol ostane pri lopte.

1

Atlético Madrid sa dostalo hneď po výkope na polovicu súpera, lenže zatiaľ sa neprepracovalo do žiadnej šance. Pokračuje však v držaní lopty.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, J. Giménez, Godín, Luís – Gabi, Tiago – Koke, Griezmann, Ferreira-Carrasco – Gameiro.
Náhradníci: Moyà – Ñíguez, Á. Correa, Savić, Hernández, Partey, Gaitán.

RCD Espanyol Barcelona: Diego López – V. Sánchez, David López, D. Reyes, Aarón – Jurado, Diop, Fuego, Piatti – G. Moreno, Baptistão.
Náhradníci: Roberto – R. Duarte, Ó. Duarte, Sevilla, J. A. Reyes, F. Caicedo, H. Pérez..
Atlético Madrid

Madridský celok začína strácať na čelo tabuľky. Aktuálne má už deväťbodovú stratu na mestského rivala Real Madrid, s ktorým nedávno v derby prehral jednoznačne 0:3. Cristiano Ronaldo dal hattrick a bolo vymaľované. Do polovice októbra v lige neporazené Atlético prehralo až tri z posledných piatich duelov a to je hlavný dôvod prepadu sa na štvrtú priečku tabuľky. Okrem Realu ho zdolala aj Sevilla a Real Sociedad. Zospodu len o bod zaostáva spomínaný baskický klub a Villarreal zas o dva. Diego Simeone bude mať čo naprávať, ale klub sa naposledy chytil víťazstvom 3:0 nad nováčikom z Osasuny a v strede týždňa 6:0 porazil CD Guijuelo v Copa del Rey. Teraz to treba potvrdiť. Najlepšími ligovými strelcami sú šesťgóloví Griezmann, Carrasco a Gameiro.

Čo sa týka Ligy majstrov, tak tam má Atlético pred posledným kolom istotu postupu a aj prvého miesta. V doterajších piatich dueloch ani raz neprehralo a inkasovalo iba raz od Rostovu. Pätnásť bodov a skóre 7:1 z neho robia zatiaľ najlepší tím milionárskej súťaže. Dokáže Atlético uspieť aj v Allianz Arene proti Bayernu a získať plný počet osemnástich bodov?

RCD Espanyol Barcelona

Menší barcelonský klub neprehral už sedem duelov v rade a túto šnúru sa bude snažiť natiahnuť na horúcej pôde Atlética. Bude to mať veľmi náročné, ale nemožná úloha to nie je. Espanyol naposledy prehral 25.9. so Celtou Vigou. Odvtedy trikrát vyhral a štyri razy remizoval. V posledných dvoch kolách si tím spravil náladu výhrami nad nočáikm z Léganes a Alávesu. V Copa del Rey ale prišlo zaváhanie proti Alcorcónu, keďže sa zrodila remíza 1:1. Najlepším strelcom je šesťgólový Gerard Moreno.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

Atlético Madrid – RCD Espanyol Barcelona

0:0

koniec (0:0)

Späť na online

Karty:   30. Koke (ATM), 88. Godín (ATM) – 23. Diop (ESB), 59. Fuego (ESB), 75. G. Moreno (ESB)

Atlético Madrid: Oblak – Torres Juanfran, J. Giménez, Godín, Luís – Gabi (C), Tiago (68. Gaitán) – Koke, Griezmann, Ferreira-Carrasco (71. Á. Correa) – Gameiro (83. Ñíguez).
Náhradníci: Moyà – Ñíguez, Á. Correa, Savić, Hernández, Partey, Gaitán.

RCD Espanyol Barcelona: Diego López – V. Sánchez (C), David López, D. Reyes, Aarón – Jurado, Diop, Fuego, Piatti (56. H. Pérez) – G. Moreno (77. F. Caicedo), Baptistão (76. Sevilla).
Náhradníci: Roberto – R. Duarte, Ó. Duarte, Sevilla, J. A. Reyes, F. Caicedo, H. Pérez.