Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Osasuna Pamplona – FC Barcelona

0:3

koniec (0:0)

10.12.2016, 13:00 • El Sadar Stadium • 15. kolo • Róbert Gašpárek

: 26.0 10.0 1.25

Diváci, ktorí sa rozhodli sledovať dnešné stretnutie musia byť maximálne spokojní. Sledovali sme jasnú dominanciu hosťujúceho celku, ktorý nám pripravil množstvo zaujímavých situácii a pekných gólov. Domáci futbalisti sa dnes spoliehali na svoju pevnú defenzívu a následné rýchle protiútoky a naopak hostia vsadili na kombinačný štýl hry, čo im napokon prinieslo želané ovocie. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Zápasom vás sprevádzal Róbert Gašpárek. (14:52:51)
Štatistiky pre dnešné stretnutie:
Držení míče: 19 % : 81 %.
Střely na branku: 1:6.
Střely mimo: 1:10.
Rohy: 2:5.
Ofsajdy: 2:3.
Fauly: 18:6.

90+3

Koniec zápasu.

90+2

90+2. Lionel Messi (BAR) - 0:3

90+2

Barcelona dala gól!
Neskutočné. LIONEL MESSI sa pohral hneď s päticou brániacich hráčov a následne svojim zakončením do pravej časti bránky prekonal aj gólmana. Nádherná situácia. Stav stretnutia je 0:3!
Asistenciu si pripisuje Sergio Busquets.

90+1

Štvrtý rozhodca sa rozhodol nadstaviť ešte tri minútky navyše.

90

Lionel Messi sa v šestnástke súpera ocitol pri lopte. Zbytočne nepremýšľal a poslal loptu medzi tri žrde. Síce dokázal prestreliť gólmana, ale toho zastúpil brániaci hráč, ktorý jeho pokus zlikvidoval.

89

Jordi Alba robil všetko pre to, aby stihol dlhý pas Andresa Iniestu. Ale táto nahrávka bola pridlhá a lopta putovala až za čiaru. Nasleduje odkop od brány Osasuny Pamplona.

88

Jordi Alba a Lionel Messi so vzájomnou spoluprácou, ktorú ale dokázal prečítať Pérez a zastavil tak útočnú snahu.

86

Hostia sa nachádzajú na polovici súpera, kde si medzi sebou prihrávajú a svojimi krátkymi prihrávkami sa snažia rozhodiť defenzívu súpera, vďaka čomu by sa v nej vytvorili medzery.

85

Žltú kartu dostáva Roberto Torres (Osasuna Pamplona). To si vyslúžil za nešportové správanie.

84

Clerec sa po súboji s brániacim hráčom zranil a so škaredou grimasou na tvári ostáva ležať na hracej ploche. Už k nemu prišiel tím lekárnikov. Uvidíme, či bude v hre aj naďalej pokračovať.

83

V ofsajdovom postavení sa ocitol aj Luis Suárez, ktorému sa verdikt príliš nepáči, čo dáva značne najavo.

82

Denis Suárez opäť prichytený pri čine. Tento ofsajd bol ale naozaj tesný. Možno nabudúce sa mu už ofsajdovú líniu podarí prekonať. Uvidíme.

81

Denis Suarez si našiel cestu cez rôzne prekážky, ale napokon jeden z hráčov súpera loptu odkopol preč.

80

Kenan sa spoločne s loptou na kopačke dostal až do šestnástky súpera, kde sa následne snažil prihrať loptu spoluhráčovi, ktorý sa v tom čase nachádzal na hranici veľkého vápna. Ale následnú prihrávku dokázal zachytiť brániaci hráč.

79

Držanie lopty je veľmi zaujímavé. 81% v prospech hosťujúceho celku a 19% v neprospech toho domáceho.

78

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza André Gomes, prichádza Rafinha.

77

Pekná samostatná robota v nej Sergio León. Po sóle presne a prudko napálil loptu po zemi z hranice veľkého vápna doprostred siete. Nanešťastie pre neho, gólman ponúkol krásny zákrok a pokus zmaril.

76

Domáci publikum sa búri, pretože sa im zdalo, že si jeden z hráčov hostí v súboji pomáhal nedovoleným spôsobom. Napriek tomu nechal hlavný arbiter hru pokračovať.

75

Luis Suárez s pokusom nájsť spoluhráča. Adresátom prihrávky mal byť Denis Suarez, ale jeden z obrancov súpera úmysel prečítal.

74

Jordi Alba po súboji spadol na trávnik a dožadoval sa voľného kopu. Hlavný arbiter to videl jasne a nechal hru pokračovať bez prerušenia.

72

72. Lionel Messi (BAR) - 0:2

72

Barcelona dala gól!
Jordi Alba prešiel defenzívou súpera ako nôž maslom a následne poslal loptu na hranicu malého vápna, kde našiel lopšie postaveného LIONELA MESSIHO, ktorý zakončil presne za gólmana do siete na 0:2!

72

Luis Suárez svojou prudkou prihrávkou hľadal niekoho lepšie postaveného na hranici malého vápna. Jeho pokus si prevzal brániaci hráč, ktorý tak zažehnal možnú katastrofu.

71

Lopta sa po sérii prihrávok dostala až na kopačku gólmana Barcelony, ktorý hral na istotu a poslal loptu, čo najďalej od vlastnej bránky.

70

Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Oriol Riera, prichádza Kenan.

69

69.

69

Lionel Messi neposlal z rohu center do šestnástky, ale vybral si račej krátku prihrávku na spoluhráča pred ním. Jeho tím, tak môže aj naďalej pokračovať vo svojej útočnej snahe.

68

Lionel Messi strieľa z hranice pokutového územia po brilantnom sóle. K pravej tyčke poslal prízemnú strelu. Gólman sa pri tomto pokuse predviedol a pokryl ho fantastickým zákrokom.

67

Parádny zákrok! Denis Suarez dostal prihrávku, ale nedostal sa k ďalšiemu kroku, pretože ho jeden z obrancov odzbrojil.

66

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Arda Turan, prichádza Denis Suárez.

65

Po skvelej nahrávke sa do zakončenia v šestnástke súpera dostal Luis Suárez, ale jeho strelecký pokus bol zrazený brániacim hráčom, čo malo za následok stratu razancie. Pérez si na svoje konto pripisuje ľahký zákrok.

64

Pri lopte sú futbalisti Barcelony, ktorý sa nasťahovali na súperovú polovicu, kde si snažia vytvoriť dobrú streleckú pozíciu.

63

Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Oier, prichádza Tano.

62

Skvelá práca v zadných radoch v podaní Piquého, ktorý dokázal získať loptu na vlastnej polovici ihriska a okamžite zakladal rýchly protiútok.

61

Roberto Torres s tvrdým zákrokom. Juan Martinez Munuera zapískal pre faul. Tentoraz to bude bez kartového napomenutia.

59

59. Luis Suárez (BAR) - 0:1

59

Barcelona dala gól!
LUIS SUÁREZ si našiel voľný priestor na hranici malého vápna, kde si ho všimol Jordi Alba a okamžite mu poslal milimetrovú nahrávku. Následné zakončenie do prázdnej brány bolo suverénne. Stav stretnutia je 0:1!

58

Luis Suárez si nabehol na milimetrový pas do priestoru, ale brániaci hráč ho zbavil lopty. Parádny zásah beka.

57

Pekná akcia doprevádzala Andresa Iniestu k následnému centru, ale jeho pokus dokázal zachytiť hneď prvý brániaci hráć, ktorý tak zažehnal nebezpečenstvo.

56

Andres Iniesta sa na ľavom krídle snažil uvoľniť a následne odcentrovať. To sa mu však po skvelej práci brániaceho hráča nepodarilo a o loptu prišiel.

55

Andres Iniesta skúsil doručiť center s cieľom nájsť spoluhráča. Defenzíva súpera vďaka dobrej práci odvrátila nebezpečie.

54

García sa snažil nájsť voľného spoluhráča na polovici ihriska, ale jeho prihrávka smerovala len do priestoru nikoho. Loptu si prevzal brániaci hráč.

53

Sergio León dostal šikovný dlhý pas a ocitol sa v dobrej pozícii na skórovanie. Obrana súpera ale nebezpečie zažehnala.

52

Žltú kartu dostáva Ivan Márquez (Osasuna Pamplona).

51

Luis Suárez ani nereagoval na pas svojho spoluhráča, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v postavení mimo hry.

50

Sergio León skúsil šťastie strelou z veľkej diaľky. Výsledkom je rana, ktorá opečiatkovala iba brvno!

49

Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 17 369 platiacich divákov.

48

Jeden z domácich hráčov doslova odcentroval loptu z outového vhadzovania, ale v pokutovom území svojim pokusom našiel len brániaceho hráča, ktorý upratal loptu do bezpečia.

47

Skvelá práca Sergia León, ktorý v súboji s brániacim hráčom dokázaludržť loptu na polovici súpera.

46

Striedanie v tíme Osasuna Pamplona: z ihriska odchádza Miguel Flaño, prichádza Unai García.

46

Začal sa druhý polčas.
Sledujeme veľmi atraktívny duel s množstvom šancí a zaujímavých momentov. Dúfajme, že sa toto tempo presunie aj do druhého polčasu a dočkáme sa úvodného gólu. Domáci hráči dnes vsadili na pevnú defenzívu a následné smrteľné protiútoky a naopak hostia nám predvádzajú perfektný kombinačný futbal.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Štvrtý rozhodca sa rozhodol v prvom dejstve nadstaviť ešte minútku navyše.

45

Roberto Torres to skúsil proti defenzíve hosťujúceho celku individuálnym spôsobom. Loptu priviezol až do šestnástky súpera, kde sa rozhodol zakončiť. Jeho strelecký pokus skončil len u brániaceho hráča, ktorý toto zakončenie zblokoval.

44

Lionel Messi si zbehol do hĺbky šestnástky súpera, kde okamžite inkasoval milimetrovú prihrávku od Jordiho Albu, ale jeho zakončenie z prvej smerovala vedľa pravej tyčky. Nasleduje odkop od brány domáceho celku.

43

Roberto Torres v snahe získať loptu na polovici súpera fauloval, vďaka čomu si na svoje konto pripisuje útočný faul.

42

Luis Suárez prihráva a Lionel Messi zakončuje z hranice pokutového územia. Jeho nepresný pokus ale z veľkej diaľky míňa ľavú tyčku.

41

Luis Suárez sa snažil nájsť lepšie postaveného hráča na hranici pokutového územia, ale jeho prihrávka nebola presná a lopta skončila len na kopačke obrancu Osasuny Pamplona.

40

Miguel De las Cuevas si v súboji pomáhal nedovoleným spôsobom. Hlavný arbiter stál dostatočne blízko, aby si toho všimol a včas zareagoval.

39

Zástavka letí do nebies! Jordi Alba je tým mužom, ktorí sa nechal chytiť v ofsajdovej pasci súpera.

38

Vyzerá to tak, že sa Miguel Flaňo po predošlom zákroku pohybuje bez nejakých zdravotných komplikácii.

37

37.

37

Andre Iniesta skúsil zakončiť z väčšej vzdialenosti. Jeho tvrdý projektil smeroval len tesne vedľa ľavej šibenice. To bola príležitosť!

35

Miguel Flaňo sa v súboji zranil. Už k nemu beží tím lekárnikov, ktorí mu podajú odbornú pomoc. Nechajme sa prekvapiť, či bude v hre pokračovať alebo siahne na možnosť vystriedania.

34

Pri lopte sú hostia, ktorí si na polovici súpera začínajú vytvárať menší tlak. Pre každého hráča je veľmi naročné behať za loptou hore-dolu.

33

Prihrávka Iniestu, ktorá mala smerovať na Luisa Suáreza bola veľmi nepresná. Loptu si poľahky prevzal gólman súpera.

32

Gomes doslova stiahol zo súpera dres. Len vďaka benevolencii rozhodcu obišiel bez trestu.

31

Obrovská šanca aj na druhej strane! Jeden z domácich hráčov šikovnou prihrávkou skrz obranu poslal loptu do malého vápna. Chýbali centrimetre, aby sa Oriol Riera dostal do zakončenia, ktoré by pravdepodobne smerovalo do prázdnej brány.

30

Solídne spracovanie, vďaka ktorému sa Arda Turan zmocnil peknej prihrávky do veľkého vápna. Našiel si priestor na strelu a vypálil. Žiaľ pre neho, jeden z defenzívnych hráčov loptu upratal do bezpečia vďaka zázračnému obrannému zákroku. Strelecký pokus smeroval do stredu bránky.

28

Lopta sa nachádza na polovici hostí, ale sú to práve oni, kto má loptu pod kontrólou.

27

Žltú kartu dostáva Oier (Osasuna Pamplona). To si vyslúžil za surovosť.

27

Hostia po zblokovanom zakončení mali možnosť opäť skúsiť ohroziť súpera po rohovom kope. Tentoraz si Lionel Messi vybral možnosť centrovania, ale jeho letiaci projektil dopadol len na hlavu brániaceho hráča, ktorý ho poslal za hranicu vlastného vápna.

26

Rohový kop napokon neletí do pokutového územia. Lionel Messi si vybral krátku prihrávku.

25

Luis Suárez získal loptu, vystrelil z hranice šestnástky, ale jeho projektil zablokoval jeden z brániacich hráčov. Tím Barcelona si vybojoval rohový kop. Súper tak bude naďalej odolávať útočnej snahe.

24

Opäť sa zameriame na Luisa Suáreza, ktorý sa po nedovolenom zákroku protihráča drží za členok so škaredým výrazom na tvári. Dúfajme, že bude v poriadku a v hre bude aj naďalej pokračovať.

23

Luis Suárez sa tentoraz do šance nedostane. Zle si svoj nábeh načasoval a v čase prihrávky sa nachádzal v postavení mimo hry.

22

Hostia sa usadili na polovici súpera, kde sa svojimi krátkymi prihrávkami snažia rozhodiť defenzívu súpera.

21

Lopta je už mimo nebezpečia. Sergio León skúšal preľstiť súpera, ale nepochodil.

20

Roberto Torres rozbiehal rýchly protiútok po ľavom krídle, ale jeho výlet skončil po tom, ako narazil na Albu, ktorý mu vystavil červenú.

19

Futbalisti Barcelony sa opäť usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.

18

Rozhodca Juan Martinez Munuera videl faul, ktorého sa dopustil Oier a bez rozmýšľania fúkol do píšťalky.

17

Pigué svojim nadýchaným centrom našiel v pokutovom území voľného Lionela Messiho, ale jeho hlavičkový pokus nemal potrebnú razanciu a tak to nebol žiadny problém pre Péreza.

16

Luis Suárez zahodil veľkú šancu z hĺbky pokutového územia, keď odrazenú loptu napálil vysoko nad brvno. Škoda. Lopta je mimo hracej plochy. Nasleduje odkop od bránky pre Osasuna.

15

Luis Suárez si to spoločne s Lionelom Messim namieril dopredu. Luis Suárez našiel v šestnástke súpera svojou prihrávkou úplne voľného Lionela Messiho, ktorý ihneď zakončil. Pérez predviedol senzačný zákrok a tento pokus dokázal zachytiť

14

Roberto Torres sa dopustil nedovoleného zákroku, vďaka čomu sa k lopte dostane súper.

13

Luis Suaréz sa pokúsil v páde zakončiť. Jeho strelecký pokus opečiatkoval pravú žrď Pérezovej brány.

12

Ale exekútor voľného kopu poslal svoj centrovaný pokus priamo do rukavíc pripraveného gólmana.

11

Gerard Pique sa dopustil nepekného zákroku a hlavný arbiter videl jasný faul a zapískal. Domáci s možnosťou skórovať po voľnom kope zo strednej vzdialenosti.

9

Andres Iniesta skúšal nájsť kolegu, ale Alba sa k lopte nedostal. Pas bol príliš prudký. Lopta je za bránkovou čiarou a Osasuna má odkop od bránky.

8

8.

8

Lionel Messi nádherným pasom našiel Luisa Suáreza, ktorý sa ocitol nikým nestrážený na hranici malého vápna, odkiaľ nedokázal prekonať gólmana. Jeho strelecký pokus smeroval vedľa ľavej žrdi.

7

Lionel Messi v snahe dostať loptu na polovicu súpera bol faulovaný. Pri lopte sú hráči Barcelony, ktorí kombinujú na vlastnej polovici ihriska.

6

Luis Suárez sa dostáva k prihrávke. Autorom Samuel Umtiti. S odkopom a zároveň koncom útočnej akcie prichádza jeden z obrancov.

5

Skvelá obranná činnosť v podaní Flaňa, ktorý zastavil rozbiehajúci sa útok súpera, čím zabránil hocikomu zakončiť.

4

Centrovanú loptu po rohovom kope smerujúcu ku bližšej žrdi dokázal Suaréz zachytiť a loptu odhlavičkovať za hranicu vlastného vápna.

3

Sergio León dokázal pre svoj tím vybojovať rohový kop.

2

Iniesta sa snažil svojou prihrávkou nájsť niekoho so svojich spoluhráčov, ale prihrávka bola pridlhá a lopta skončila až za čiarou.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Osasuna Pamplona: N. Pérez – Oier, M. Flaño (C), Márquez, C. Clerc – de las Cuevas, R. Torres, Čaušić, Berenguer – León, O. Riera.
Náhradníci: Fernández – Tano, D. García, Rivière, U. García, Fuentes, Kenan.

FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – A. Gomes, Busquets, Iniesta (C) – Messi, L. Suárez, Arda Turan.
Náhradníci: Cillessen – Rakitić, Denis Suárez, Rafinha, Mascherano, Alcácer, Digne.

Rozhodca: Martínez – Barbero, Noval.
Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 15. kolo LaLigy, kde Osasuna Pamplona privíta na svojom trávniku tím FC Barcelona. Poďme si predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

OSASUNA PAMPLONA: Futbalisti Osasuny sa nachádzajú na chvoste ligovej tabuľky so ziskom siedmych bodov. To sa im podarilo po jednom víťazstve, štyroch remízach a po deviatich porážkach. Svojim súperom dovedna nastrieľali chabých 13 gólov, čo z nich robí tím s najhoršou ofenzívou v lige. A samozrejme majú aj 29 gólov inkasovaných. V posledných štyroch stretnutiach nedokázali získať ani bod. Naposledy cestovali do Gijónu, odkiaľ cestovali domov smutný po porážke 3:1. Jediným strelcom hostí sa stal Flano, ktorý iba upravil nepriaznivý stav v 86. minúte.

FC BARCELONA: Myslím, že dnešný favorit je jasný. Jedná sa o tento celok, ktorý momentálne figuruje na druhej priečke. Hráči Barcelony majú na svojom konte osem víťazstiev, štyri remízy a dve porážky. Dovedna dokázali vsietiť 34 gólov a len 15 inkasovať. Barcelona posledné tri zápasy úplne nezvládlaa z každého si odniesla len bod po remízach najprv s Málagou, neskôr s Realom Sociedad a nakoniec to bol Real Madrid. V zápase s aktuálnym lídrom tabuľky dokázali takmer zvíťaziť, ale ich radosť prekazil Sergio Ramos, ktorý vyrovnal stav stretnutia na konečných 1:1 v 90. minúte.

Zápasom vás bude sprevádzať Róbert Gašpárek.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.

Osasuna Pamplona – FC Barcelona

0:3

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 59. L. Suárez, 72. Messi, 90+2. Messi

Karty:   27. Oier (OSS), 52. Márquez (OSS), 85. R. Torres (OSS)

Držení míče: 19 % : 81 %.
Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 1:10. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 18:6.

Osasuna Pamplona: N. Pérez – Oier (63. Tano), M. Flaño (C) (46. U. García), Márquez, C. Clerc – de las Cuevas, R. Torres, Čaušić, Berenguer – León, O. Riera (70. Kenan).
Náhradníci: Fernández – Tano, D. García, Rivière, U. García, Fuentes, Kenan.

FC Barcelona: ter Stegen – Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – A. Gomes (78. Rafinha), Busquets, Iniesta (C) – Messi, L. Suárez, Arda Turan (66. Denis Suárez).
Náhradníci: Cillessen – Rakitić, Denis Suárez, Rafinha, Mascherano, Alcácer, Digne.

Rozhodca: Martínez – Barbero, Noval

Diváci: 17 349