Menu

Futbal

Primeira Liga

CF OS Belenenses – CS Marítimo

1:0

koniec (1:0)

10.12.2016, 12:45 • Estádio do Restelo, Lisabon (kapacita: 25.000 diváků) • 13. kolo • Lukáš Jasoněk cz

Tipsport: 2.3 3.07 3.25

90+2

Poslední výměna týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Camará a na závěrečné desítky vteřin si přijde zahrát Andrić.

76

Tak to vypadá, že se žlutými kartami se roztrhl pytel. Za podražení Joãa Palhinhy ji obdržel také Djoussé (CS Marítimo).

75

Fransérgio (CS Marítimo) poblíž půlící čáry nešetrně atakoval Luíse Silvu a ani on se žluté kartě nevyhne.

73

Patrick (CS Marítimo) v rozporu s pravidly skolil Sturgeona a hlavní arbitr mu vyměřil žlutý trest.

72

Třetí a zároveň poslední střídání v týmu CS Marítimo: ze hřiště odchází António Xavier, přichází Brito.

68

Střídání v týmu CF OS Belenenses: za hlasitého potlesku z tribun opouští hrací plochu Gerso Fernandes, jediného úspěšného střelce utkání nahradí Miguel Rosa.

64

Střídání proběhlo rovněž v týmu CF OS Belenenses: Yebdu nahradil Luís Silva.

63

Střídání v týmu CS Marítimo: po hodině hry odstupuje Şen a na jeho místo se postaví Alex Soares.

61

61.

61

Klub z hlavního města zaútočil z protiakce a po chytré přihrávce se na levé straně před Sturgeonem otevřela dálnice volného prostoru. Sturgeon se po ni rád projel a na hranici vápna vyslal křižnou přízemní střelu, ta proskotačila kousek od tyčky.

59

Další žlutou kartu za útočný faul vidí Gerso Fernandes (CF OS Belenenses), který uvnitř pokutového území Raúlu Silvovi evidentně přišlápl nárt.

56

Sturgeon (CF OS Belenenses) u postranní čáry dohrál souboj s Edgare Costou a jeho tvrdý zákrok byl potrestán žlutou kartou.

50

50.

50

Pořáně rušno bylo na opačné straně. Gerso Fernandes se stal adresátem přihrávky z levé strany a jeho technická rána z hranice vápna prosvištěla těsně vedle levého horního růžku brány. V hledišti to jenom zahučelo...

46

O poločasové přestáce došlo ke střídání v týmu CS Marítimo: do druhé půle už se nepodívá Éber, místo něhož se na hřišti objevil Djoussé.

44

V závěru úvodního poločasu si Belenenses vytvořilo zajímavou šanci. Domácí protlačili balon do předbrankového prostoru a do nebezpečného zakončení se díky tomu dostal Sturgeon, jehož rána trefila na brankové čáře stojícího obránce.

37

Teď to hlavní rozhodčí Éberovi (CS Marítimo) pěkně spočítal. Jeho gesto na prstech jedné ruky jedna, dva tři vystřídala žlutá karta za několikátý faul v krátkém časovém sledu.

33

Hra se obrátila a Yebda (CF OS Belenenses) zastavil unikajícího Fábia Chinu před pokutovým územím pouze za cenu žluté karty.

28

28. Gerso FERNANDES - 1:0

28

Belenenses právě vstřelilo branku!
Hostující defenziva měla v posledních minutách obrovské potíže a to se projevilo při třetí šanci domácího klubu. Po centru zleva se na pozici penaltového puntíku dostal k odraženému balonu Sturgeon a patou ho posunul na nikým nehlídaného GERSA FERNANDESE, který skóroval po ráně z bezprostřední blízkosti.

27

27.

27

Další příležitost Belenenses na otevření gólového účtu zápasu měl Sturgeon. Domácí hráč se na útočné polovině zmocnil míče a svou sólo akci zakončil přízemní střelou zpoza šestnáctky, která byla pro Gottardiho velmi nepříjemná.

24

24.

24

První vážná šance zápasu se zrodila ve dvaadvacáté minutě. Yebda u levého rohu vápna předal balon Haninovi a ten nadýchaným centrem na zadní tyči oslovil Gersa Fernandese, který po střele hlavou k bližší brankové konstrukci nechal vyniknout Gottardiho, jenž vyrazil míč na roh.

17

Jako utržený ze řetězu João Palhinha (CF OS Belenenses) vlétl do souboje s Éberem a hlavní arbitr mu hezky zblízka ukázal žlutě zbarvenou kartičku.

CF OS Belenenses – CS Marítimo

1:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 28. Fernandes

Karty:   17. Palhinha (BLN), 33. Yebda (BLN), 56. Sturgeon (BLN), 59. Fernandes (BLN) – 37. Éber (MAO), 73. Patrick (MAO), 75. Fransérgio (MAO), 76. Djoussé (MAO)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 12:6. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 25:17.

CF OS Belenenses: Castro – Diogo, Duarte, G. Silva, Hahin – Palhinha, Yebda (64. L. Silva) – Sturgeon, Sousa, Fernandes (68. Rosa) – Camará (90+2. Andrić)
Náhradníci: Almeida, Rosa, Benny, Ventura, L. Silva, Pinto, Andrić

CS Marítimo: Gottardi – Patrick, Maurício, R. Silva, China – Costa, Şen (63. Soares), Fransérgio, Xavier (72. Brito) – Éber (46. Djoussé), Ghazarjan
Náhradníci: Deyvison, Soares, Santos, Cleber, Brito, Djoussé, Charles