Menu

Ďalšie

Beh na lyžiach

SP - ženy 15 km volně, Davos

Vítěz: I. F. Østbergová (NOR)

koniec udalosti

10.12.2016, 11:15 • Davos (Švýcarsko) • Viktor Sandev cz

Výsledky závodu žen na 15 kilometrů:

1. Ingvild Flugstad Østbergová (NOR) 37:44,4
2. Heidi Wengová (NOR) +7,9
3. Krista Pärmäkoskiová (FIN) +16,7
4. Jessica Digginsová (USA) +54,3
5. Julija Čekaljovová (RUS) +1:00,5
6. Nathalie von Siebenthalová (SUI) +1:05,6
7. Ragnhild Hagaová (NOR) +1:10,8
8. Riitta-Liisa Roponenová (FIN) +1:21,4
9. Ilaria Debertolisová (ITA) +1:32,2
10. Anna Haagová (SWE) +1:35,5
11. Kari Øyre Slindová (NOR) +1:38,9
12. Kerttu Niskanenová (FIN) +1:41,7
13. Polina Kalšinová (RUS) +1:42,5
14. Laura Mononenová (FIN) +1:48,1
15. Teresa Stadloberová (AUT) +1:48,2
16. Katharina Hennigová (GER) +1:50,4
17. Julia Belgerová (GER) +1:51,5
18. Emma Wikenová (SWE) +1:53,3
19. Silje Øyre Slindová (NOR) +1:54,7
19. Aino-Kaisa Saarinenová (FIN) +1:54,7
...
36. Kateřina Smutná (CZE) +2:38,5 (13:10:53)
Já se tímto s Vámi loučím a přeji hezký zbytek dnešního dne.
Papírové předpoklady se naplnily. Vítězkou se stala Norka Ingvild Flugstad Østbergová, která porazila krajanku Wengovou a třetí Finku Parmakoskiovou. Pro čtvrté místo si díky skvělé jízdě dojela Američanka Digginsová. Jediná česká zástupkyně Kateřina Smutná skončila bez bodů na 36. pozici.

Dnešní závod právě skončil.

CÍL

Digginsová obsadila čtvrtou pozici s mankem 54 sekund, Rusku porazila o 6 sekund!

CÍL

V cíli je jednapadesát závodnic a Smutná je jednatřicátá, na body to tedy dnes nestačí.

CÍL

V cíli je za vedoucí trojící Ruska Čekaljovová s mankem přes minutu, o dalších pět sekund zaostala von Siebenthalová a o dalšách pět Norka Hagaová.

13,2KM

Také poslední mezičas je kompletní, Digginsová si jede pro čtvrté místo. Před Ruskou je o čtyři sekundy.

12,2KM

Mezičas je kompletní, Smutná je na něm šestatřicátá s mankem okolo dvou a půl minut.

12,2KM

Digginsová určitě může míchat kartami! Necelé tři kilometry před cílem je čtvrtá o dvě sekundy před Ruskou a o pět před Švýcarkou.

13,2KM

Čekaljovová je před Švýcarkou o více jak šest sekund a zřejmě si to i čtvrtou pozici rozdá na dálku s Digginsovou. Zezadu se ještě tlačí další Norka Hagaová.

12,2KM

Smutná je na tomto mezičase na 33. místě a na body ji to zřejmě těsně nevyjde.

12,2KM

Do boje o čtvrtou pozici se dostává Ruska Čekaljovová, která je před Švýcarkou von Siebenthalovou o čtyři sekundy.

CÍL

A je rozhodnuto! Norka Ingvild Flugstad Østbergová vítězí v tomto závodu o necelých osm sekund před druhou Wengovou. O dalších devět sekund je zpět Finka Parmakoskiová a ta končí třetí!

10,0KM

Ve dvou třetinách trati už jsou také všechny běžkyně. Digginsová bojuje o čtvrtou pozici s von Siebenthalovou, zaostává za ní o sedm desetin. O další čtyři vteřiny zpět je Ruska Čekaljovová.

13,2KM

Ingvild Flugstad Østbergová si hlídá svou pozici a vede o 11 sekund před Wengovou.

CÍL

Do cíle dorazila Finka Parmakoskiová s náskokem 49 sekund na von Siebenthalovou, třetí Roponenová ztrácí přes minutu.

8,2KM

Také na tomto mezičase jsou všechny účastnice. Digginsová je šestá a na čtvrtou Švýcarku ztrácí 4 sekundy, o stupních vítězů je rozhodnuto.

12,2KM

Je zřejmě rozhodnuto! Ingvild Flugstad Østbergová vede necelé tři kilometry před cílem o 12 sekund před Wengovou a o 20 před Parmakoskiovou. Čtvrtá von Siebenthalová je zpět o dalších 40 sekund.

7,2KM

Minulostí už je i mezičas v polovině trati. Ingvild Flugstad Østbergová vede o 2 sekundy před Wengovou a o 18 před Parmakoskiovou, pak už je velká mezera. Američance Digginsové dochází dech a je až sedmá. Kateřina Smutná je na 44. pozici s mankem přes minutu a půl na čelo.

10,0KM

Norka Ingvild Flugstad Østbergová vede po dvou třetinách trati o 4 sekundy před Wengovou a o 12 před Parmakoskiovou. Švýcarka von Siebenthalová ztrácí již 35 sekund.

5,0KM

Všechny běžkyně jsou už i na tomto mezičase. Ve vedení jsou Norky, na třetí místo se však dostala Američanka Digginsová. Třetí je Finka a čtvrtá Švýcarka von Siebenthalová. Kateřina Smutná je pětačtyřicátá s mankem 1:11.

CÍL

Do cíle dorazila Finka Saarinenová, která nakonec ztratila i na Wikenovou necelou vteřinu a půl. Smutná zrychlila, v cíli je čtvrtá ze sedmi závodnic s mankem 45 sekund.

10,0KM

Krista Pärmäkoskiová jede úžasně! Po dvou třetinách trati vede před Švýcarskou o více jak dvacet sekund, na Norku Wengovou stáhla manko na osm sekund.

8,2KM

Norský souobj bude vskutku napínavý! Krátce za polovinou tratě vede Ingvild Flugstad Østbergová o 1,5 vteřiny před Wengovou. Třetí je Finka Parmakoskiová a čtrvrtá Švýcarka von Siebenthalová, ta už však ztrácí více jak úůl minuty.

3,2KM

Také na druhém mezičase už registrujeme všechny závodnice. Vedou Norky před Švýcarkou a Finkou Krista Pärmäkoskiovou, výborně jede též pátá Američanka Digginsová.

13,2KM

Kateřina Smutná zrychluje! Na posledním mezičase je čtvrtá ze šesti závodnic a její ztráta na Saarinenovou činí 48 sekund. Určitě je to atak na bodovanou třicítku!

CÍL

Jako první přijela do cíle Švédka Wikenová a uvidíme, na co to bude stačit.

5,0KM

Dobře jede také Norka Hagaová, která je v polovině trati pátá, Finka Roponenová je šestá a Švédka Haagová osmá. Dobrý ývkon předvádí též Ruska Čekalevová.

2,2KM

První mezičas už je minulostí. Je na ní 59 závodnic, Digginsová se probojovala na slušné čtvrté místo. Smutná skončila na 45. pozici s mankem 39,4.

7,2KM

Na tomto mezičase se dostala do vedení Nathalie von Siebenthalová, jenže boj o třetí místo bude asi marný. Ihned totiž klesla za Finku Kristu Pärmäkoskiovou o necelých dvanáct sekund.

10,0KM

Ve dvou třetinách trati vede Debortelisová o 3,5 sekundy před Kalšinovou a o pět před Saarinenovou. Smutná je osmá s mankem 55 sekund.

5,0KM

Ve třetině trati už vidíme naprosto očekávaný průběh. První je Norka Ingvild Flugstad Østbergová o 4,5 sekundy před Wengovou. Na třetí pozici se dostala další favoritka Krista Pärmäkoskiová z Finska s mankem okolo patnácti sekund.

2,2KM

Na prvním mezičase už je 47 závodnic a stále vedou Norky před Švýcarkou. Smutná je šestatřicátá s mankem necelých čtyřiceti skeund.

START

Právě odstartovala poslední závodnice dnešního dne, tedy Američanka Jessica Digginsová.

8,2KM

Na tomto mezičase se prozatím dostává do vedení Ruska Kalšinová o necelé dvě sekundy před Saarinenovou. Italka Debortelisová ztrácí sekund pět.

3,2KM

Opět to zřejmě bude norský souobj. Ingvild Flugstad Østbergová má téměř třívteřinový náskok na Wengovou, třetí Nathalie von Siebenthalová ztrácí už třináct sekund.

7,2KM

Téměř v polovině trati vede Finka Saarinenová o dvě sekundy před Kalšinovou a o sedm před Debortelisovou. Smutná je dvanáctá s mankem téměř padesáti sekund.

2,2KM

A je to tady, Norky do toho šlapou hned od startu! Vede Ingvild Flugstad Østbergová o necelých osm sekund před Heidi Wengovou, o dalšícg sedm desetin je zpět třetí Švýcarka Nathalie von Siebenthalová.

5,0KM

Ve třetině trati vede Finka Saarinenová, ovšem za ní jsou naskládány v jedné vteřině Norka Slindová, Ruska Kalšinová a Italka Debortelisová. Smutná je čtrnáctá z jednadvaceti závodnic.

3,2KM

Roponenová vede na druhém mezičase o osm sekund před Ruskou Kalšinovou.

2,2KM

Na prvním mezičase registrujeme změnu. První je Švýcarka Nathalie von Siebenthalová, druhá Finka Riitta-Liisa Roponenová s mankem 7,5 sekundy a třetí Švédka Evelina Settlinová se ztrátou necelých deseti sekund.

START

Na trati už máme čtyřicet závodnic, odstartovali už dvě favorizované Norky Heidi Wengová a Ingvild Flugstad Østbergová i Finka Krista Pärmäkoskiová.

5,0KM

Po třetině trati vede Finka Saarinenová o jedenáct sekund před Wikenovou, ale čekáme na Rusku a Italku. Kateřina Smutná je sedmá s mankem 35 sekund.

3,2KM

Kateřina Smutná je dvanáctá s mankem 26 sekund.

3,2 KM

Na druhém mezičase už vede Ruska Kalšinová o necelou sekundu před Finkou Saarinenovou. Ihned za nimi je Italka Debertolisová, ostatní ztrácejí.

START

Do závodu se vydala polovina startovního pole včetně Finky Riitty-Liisy Roponenové a Švýcarky von Siebenthalové.

2,2KM

Na prvním mezičase už je čtrnáct běžkyň, stále vede Saarinenová (FIN) o dvě sekundy před Ruskou Kalšinovou a Italkou Debertolisovou. Kateřina Smutná je dvanáctá.

START

Odstartováno mají Elizabeth Stephenová (USA), Lea Einfaltová (SLO) a Evelina Settlinová (SWE).

2,2KM

Kateřina Smutná rozjíždí závod opatrněji, momentálně je šestá ze sedmi závodnic se ztrátou dvaceti sekund na vedoucí Finku.

2,2KM

Na prvním mezičase máme pět jmen. Suverénně vede Finka Aino-Kaisa Saarinenová, která má náskok třinácti sekund na Švédku Wikenovou.

START

Třetina startovního pole už je na trati, odstartovala pětice Jelena Sobolevová (RUS), Seraina Bonerová (SUI), Silje Øyre Slindová (NOR), Julija Tichonovová (BLR) a Alisa Žambalovová (RUS).

START

Další tři závodnice na trati, jsou jimi Polina Kalšinová (RUS) Ilaria Debertolisová (ITA) a Masako Išidaová (JPN).

START

Do stopy se už vydala Japonka Juki Kobajašiová, Ruska Darja Storožilovová a Kanaďanka Emily Nišikawaová.

START

Na trati je Slovinka Alenka Čebašeková, Ruska Olga Carevová i Rakušanka Nathalie Schwarzová.

START

Nyní se do závodu vydává i jediná česká zástupkyně Kateřina Smutná.

START

Vzápětí odstartovaly Italka Sara Pellegriniová, Finka Aino-Kaisa Saarinenová. Američanka Rosie Brennanová neodstartovala.

START

Jako první se vydala na trať Emma Wilkenová ze Švédska, hned za ní vyjela Kanaďanka Dahria Beattyová.

Dnešní závod právě začal.
Startovní listina:

1. Emma Wikenová (SWE)
2. Dahria Beattyová (CAN)
3. Sara Pellegriniová (ITA)
4. Aino-Kaisa Saarinenová (FIN)
5. Rosie Brennanová (USA)
6. Katerina Smutna (CZE)
7. Alenka Čebašeková (SLO)
8. Olga Carevová (RUS)
9. Nathalie Schwarzová (AUT)
10. Juki Kobajašiová (JPN)
11. Darja Storožilovová (RUS)
12. Emily Nišikawaová (CAN)
13. Polina Kalšinová (RUS)
14. Ilaria Debertolisová (ITA)
15. Masako Išidaová (JPN)
16. Jelena Sobolevová (RUS)
17. Seraina Bonerová (SUI)
18. Silje Øyre Slindová (NOR)
19. Julija Tichonovová (BLR)
20. Alisa Žambalovová (RUS)
21. Elizabeth Stephenová (USA)
22. Lea Einfaltová (SLO)
23. Evelina Settlinová (SWE)
24. Maria Rydqvistová (SWE)
25. Caitlin Pattersonová (USA)
26. Katharina Hennigová (GER)
27. Riitta-Liisa Roponenová (FIN)
28. Julia Belgerová (GER)
29. Stefanie Böhlerová (GER)
30. Nathalie von Siebenthalová (SUI)
31. Barbara Jezeršeková (SLO)
32. Krista Pärmäkoskiová (FIN)
33. Kornelia Kubińská (POL)
34. Laura Mononenová (FIN)
35. Martyna Galewiczová (POL)
36. Heidi Wengová (NOR)
37. Anna Ševčenková (UKR)
38. Ingvild Flugstad Østbergová (NOR)
39. Rahel Imoberdorfová (SUI)
40. Anne Kyllönenová (FIN)
41. Irina Bykovová (KAZ)
42. Teresa Stadloberová (AUT)
43. Olga Mandriková (KAZ)
44. Ragnhild Hagaová (NOR)
45. Polina Seronosovová (BLR)
46. Anna Haagová (SWE)
47. Anastasija Majngardtová (BLR)
48. Kerttu Niskanenová (FIN)
49. Teťana Antypenková (UKR)
50. Julija Čekaljovová (RUS)
51. Kikkan Randallová (USA)
52. Ida Ingemarsdotterová (SWE)
53. Manca Slabanjová (SLO)
54. Jonna Sundlingová (SWE)
55. Valentina Ševčenková (UKR)
56. Kari Øyre Slindová (NOR)
57. Cendrine Browneová (CAN)
58. Anastasia Sedovová (RUS)
59. Elisa Brocardová (ITA)
60. Jessica Digginsová (USA)
Já Vás ke sledování tohoto přenosu srdečně zvu a přeji příjemnou zábavu.
Mezi největší favoritky opět patří Norky, především pak Heidi Wengová a Ingvild Flugstad Østbergová. Nejvíce by jim měly zatápět finské a švédské běžkyně. Z favoritem bude chybět Marit Bjørgenová či Maiken Caspersen Fallaová či Švédka Stina Nilssonová.
Klaendář závodů v běžeckém lyžování žen pokračuje ve švýcarském Davosu a v sobotu je na programu trať dlouhá 15 kilometrů volnou technikou s individuálním startem. Na startu by se mělo předastavit hned 60 běžkyň, mezi nimi je i jedna česká zástupkyně Kateřina Smutná. Ta bude mít startovní číslo šest.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:15.

SP - ženy 15 km volně, Davos

Vítěz: I. F. Østbergová (NOR)

koniec udalosti

Späť na online


Štatistiky:
Výsledky závodu žen na 15 kilometrů:
1. Ingvild Flugstad Østbergová (NOR) 37:44,4
2. Heidi Wengová (NOR) +7,9
3. Krista Pärmäkoskiová (FIN) +16,7
4. Jessica Digginsová (USA) +54,3
5. Julija Čekaljovová (RUS) +1:00,5
6. Nathalie von Siebenthalová (SUI) +1:05,6
7. Ragnhild Hagaová (NOR) +1:10,8
8. Riitta-Liisa Roponenová (FIN) +1:21,4
9. Ilaria Debertolisová (ITA) +1:32,2
10. Anna Haagová (SWE) +1:35,5
11. Kari Øyre Slindová (NOR) +1:38,9
12. Kerttu Niskanenová (FIN) +1:41,7
13. Polina Kalšinová (RUS) +1:42,5
14. Laura Mononenová (FIN) +1:48,1
15. Teresa Stadloberová (AUT) +1:48,2
16. Katharina Hennigová (GER) +1:50,4
17. Julia Belgerová (GER) +1:51,5
18. Emma Wikenová (SWE) +1:53,3
19. Silje Øyre Slindová (NOR) +1:54,7
19. Aino-Kaisa Saarinenová (FIN) +1:54,7
...
36. Kateřina Smutná (CZE) +2:38,5
Startovní listina:
1. Emma Wikenová (SWE)
2. Dahria Beattyová (CAN)
3. Sara Pellegriniová (ITA)
4. Aino-Kaisa Saarinenová (FIN)
5. Rosie Brennanová (USA)
6. Kateřina Smutná (CZE)
7. Alenka Čebašeková (SLO)
8. Olga Carevová (RUS)
9. Nathalie Schwarzová (AUT)
10. Juki Kobajašiová (JPN)
11. Darja Storožilovová (RUS)
12. Emily Nišikawaová (CAN)
13. Polina Kalšinová (RUS)
14. Ilaria Debertolisová (ITA)
15. Masako Išidaová (JPN)
16. Jelena Sobolevová (RUS)
17. Seraina Bonerová (SUI)
18. Silje Øyre Slindová (NOR)
19. Julija Tichonovová (BLR)
20. Alisa Žambalovová (RUS)
21. Elizabeth Stephenová (USA)
22. Lea Einfaltová (SLO)
23. Evelina Settlinová (SWE)
24. Maria Rydqvistová (SWE)
25. Caitlin Pattersonová (USA)
26. Katharina Hennigová (GER)
27. Riitta-Liisa Roponenová (FIN)
28. Julia Belgerová (GER)
29. Stefanie Böhlerová (GER)
30. Nathalie von Siebenthalová (SUI)
31. Barbara Jezeršeková (SLO)
32. Krista Pärmäkoskiová (FIN)
33. Kornelia Kubińská (POL)
34. Laura Mononenová (FIN)
35. Martyna Galewiczová (POL)
36. Heidi Wengová (NOR)
37. Anna Ševčenková (UKR)
38. Ingvild Flugstad Østbergová (NOR)
39. Rahel Imoberdorfová (SUI)
40. Anne Kyllönenová (FIN)
41. Irina Bykovová (KAZ)
42. Teresa Stadloberová (AUT)
43. Olga Mandriková (KAZ)
44. Ragnhild Hagaová (NOR)
45. Polina Seronosovová (BLR)
46. Anna Haagová (SWE)
47. Anastasija Majngardtová (BLR)
48. Kerttu Niskanenová (FIN)
49. Teťana Antypenková (UKR)
50. Julija Čekaljovová (RUS)
51. Kikkan Randallová (USA)
52. Ida Ingemarsdotterová (SWE)
53. Manca Slabanjová (SLO)
54. Jonna Sundlingová (SWE)
55. Valentina Ševčenková (UKR)
56. Kari Øyre Slindová (NOR)
57. Cendrine Browneová (CAN)
58. Anastasia Sedovová (RUS)
59. Elisa Brocardová (ITA)
60. Jessica Digginsová (USA)