Menu

Box

Ťažká váha

Anthony Joshua (17-0, 17 KO) – Eric Molina (25-3, 18 KO)

Joshua

K.O.

11.12.2016, 01:05 • Manchester Arena, Manchester, Anglie • Libor Štěpán (@libstep73) cz

Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemnou neděli. (01:39:03)

Ano, zápas Joshua – Kličko je potvrzen! 29. 4. se utkají ve Wembley o mistrovské pásy IBF, WBA a IBO!

Anthony Joshua potvrdil svoji bilanci a nezhoršil si průměr odboxovaných kol na zápas, který tak stále činí necelá 2,5 kola! Obhajuje titul mistra světa těžké váhy organizace IBF (již podruhé) a může se těšit na předpokládaný jarní souboj s Vladimirem Kličkem!

7:55

Konec zápasu

7:55

Sice se stihl zvednout do osmi při počítání, ale další útok Joshuy už nevydržel a je konec!

7:25

Molina na zemi po tvrdé ráně ze zadní ruky!

6:50

Rozhodčí domlouvá Američanovi, který nechtěl přerušit držení.

6:15

Molina zatlačen do rohu a dostal tvrdou ránu ze zadní ruky.

06:01

3. kolo začalo.
Vladimir Kličko vše bedlivě sleduje a usmívá se. Pokud by Joshua vyhrál, je pravděpodobné, že se spolu tito dva utkají na konci dubna 2017.

06:00

2. kolo skončilo.

5:20

Američan to vycítil a posunul se ke středu ringu.

4:40

Joshua zdaleka není tak aktivní jako v prvním kole.

4:00

Molina zkouší rychlé výpady, ale zatím nepříliš úspěšně.

3:15

Drummer Boy opět okamžitě zaparkoval do provazů a brání se.

03:01

2. kolo začalo.
První kolo Molina přežil. Ale pokud chce vydržet, či dokonce zabojovat o vítězství, bude muset předvést něco úplně jiného.

03:00

1. kolo skončilo.

2:30

Dva tvrdé háky z přední ruky Joshuy.

2:00

Zatím to ale není zdaleka tak agresivní nástup, jakými Brit proslul v předchozích zápasech. Spíše si Molinu oťukává.

1:00

Joshua hledá cestu k Molinovi a již několikrát dokázal prorazit jeho kryt.

0:30

AJ nepřekvapivě okamžitě ovládl střed ringu a tlačí se na soupeře.

00:01

Utkání právě začalo.
Většina uživatelů sociálních sítí dává Molinovi macimálně 4 kola. Jaká bude skutečnost, se dozvíme již za malý okamžik!
Obhájce titulu mistra světa těžké váhy organizace IBF Anthony Joshua přichází v černém županu s bílým lemováním. V hale jsou desetitisíce svítících mobilů...
Hlavní zápas v Manchesteru je před námi a Eric Molina již přichází do ringu! Oděn v černé kazajce bez rukávů s červenými nápisy a černočervenou kápí.
Právě skončil fantastický předkrm před vrcholem večera. Hala je ve varu, viděla 12 kol živelného boxu bez taktiky, plného tvrdých ran a výměn. Na těžkou váhu něco neuvěřitelného. Oba borci byli několikrát blízko knock outu, ale na pokraji totálního vyčerpání vydrželi celých 36 minut. Vyhrát však může jen jeden a vyzyvatelem Deontaye Wildera o titul mistra světa těžké váhy organizace WBC se stal velmi těsně Dillian Whyte! Vylepšuje tak svoji bilanci na 20-1, 15 KO. Verdikt sudích nejtěsnější možný – 2x 115:114, 1x 113:115.
Whyte s Chisorou předvádí divácky neuvěřitelně atraktivní podívanou, spíše pouliční bitku než vrcholový profi box. V každém kole je někdo jiný na pokraji knock outu, ale 9 kol nerozhodlo a pokračuje se.
Zbývají poslední dva souboje, oba v těžké váze. V tom prvním sice ještě nejde o titul, ale vítěz se stane povinným vyzyvatelem Deontaye Wildera, úřadujícího mistra světa organizace WBC, dnes také přítomného v Manchesteru v roli komentátora pro americkou televizi Showtime. Bude jím určitě Brit. Dillian Whyte (19-1, 15 KO), nebo rebel Dereck Chisora (26-6, 18 KO)?
Katie Taylorová vyhrává na body a vítězí i ve svém druhém utkání v profi ringu.
V současnosti v ringu probíhá jediný ženský duel. Možná nastupující hvězda lehké váhy Katie Taylorová z Irska (1-0, 1 KO) bojuje proti Brazilce Viviane Obenaufové (9-1, 4 KO). Nejde zde o žádný pás.
V pérové váze se poté bojovalo o volný titul mistra světa organizace WBA. A domácí Scott Quigg (32-1-2, 24 KO) k radosti publika v 9. kole téměř uspal Mexičana Joseho Cayetana (20-5, 9 KO) a po krásném knockoutu mohl slavit.
V super muší váze se mělo boxovat o titul mistra světa organizace WBA. Obhájce z Panamy Luis Concepcion (35-5, 24 KO) však nedokázal dodržet váhu a titul tak připadl jeho sokovi, Britovi Chalidu Jafaiovi (21-0, 14 KO).
Stejný titul v polotěžké váze naopak neobhájil Hosea Burton (18-1, 9 KO). Svoji první porážku profikariéry utrpěl od Franka Buglioniho (19-2-1, 15 KO) technickým K.O. ve 12. kole.
V super střední váze obhájil Callum Smith (22-0, 17 KO) titul mistra Británie proti Lukeovi Blackledgeovi (22-3-2, 7 KO). T.K.O. v 10. kole.
V několika dalších zápasech tohoto galavečera šlo také o tituly. co vše se tedy zatím rozdělilo?
Pomalu se blíží druhý sobotní vrchol těžké váhy. Zatímco na Novém Zélandu zněla zásadní otázka "Kdo vyhraje?", v Manchesteru tomu je jinak. "Jak dlouho bude zápas trvat?" Anthony Joshua zatím nemusel nikdy boxovat déle než 7 kol. Ve svých 17 profizápasech absolvoval dohromady pouhých 41 kol. I tentokrát je výrazným favoritem a ve vší úctě k Molinovi, jemu by musela pomoct nějaká obrovská náhoda.
Vítejte u druhého sobotního vrcholu těžké váhy! V době začátku tohoto zápasu již je znám držitel titulu mistra světa organizace WBO, avšak kdo ponese pás organizace IBF? To se teprve dozvíme. Jednoho z fenoménů současného boxu, Brita Anthonyho Joshuu (17-0, 17 KO), čeká již druhá obhajoba tototo titulu, tentokrát se mu ho bude snažit sebrat Američan Eric Molina (25-3, 19 KO). Vše podstatné k tomuto utkání, na kterém bude přítomna plejáda nejen boxerských hvězd současnosti, naleznete na Profiboxing.cz.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:05.

A. Joshua – E. Molina

Joshua

K.O.

Späť na online

Rozhodca: Steve Gray

Diváci: 21 000

Štatistiky:
Tituly a rozhodčí
Zápas o titul IBF v těžké váze