Menu

Futbal

Holandská Eredivisie

FC Twente – Heracles Almelo

1:0

koniec (1:0)

20.01.2017, 20:00 • De Grolsch Veste, Enschede • 19. kolo • Vít Schück (@VitSchuck) cz

Tipsport: 1.6 4.1 5.2

Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek večera. (21:53:38)
Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:10.
Jediná branka dnes rozhodla o zisku bodů. Joachim Andesen je tím hrdinou, který jako jediný dnes poslal míč do sítě. V jedenásté minutě dostal milimetrový pas od Celiny, hlavou se opřel do míče a Castro byl bez šance. Ve druhém poločase měl několik šancí na potvrzení výsledku Enes Ünal, ale jednou ho zastavil brankář, podruhé tyč a tak museli domácí bojovat až do konce. Nakonec však všechny body zůstávají na domácím trávníku.

90+4

Konec zápasu.

90+3

Po nepřesném nákopu do domácího vápna mohl jít do protiútoku Fredrik Jensen. K tomu se však stihl vrátit poslední hráč hostů v obraně. Justin Hoogma ho připravil o míč.

90+2

Hlavní rozhodčí nastavuje druhou polovinu zápasu o další tři minuty.

90+1

Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Bersant Celina, přichází Peet Bijen.

90

Navrátil ještě u rohového praporku vybojoval míč, ale musel ho rychle vhodit do hry. Neměl však komu. Musel vhazovat až o několik sekund později a to už se domácí stačili vrátit do obrany.

89

Heraclesu teče do bot. Armenteros se provinil faulem při hlavičkovém souboji a všichni jeho spoluhráče se musejí vrátit o několik desítek metrů zpět ke své brance.

88

Hostům se nedaří přejít až do finální fáze. Stále obléhají pokutové území, ale střela nepřichází. Nyní centr končí až u Marsmana, který s přehledem uklidňuje hru.

87

Domácí obrana nemá zatím žádné problémy. Centr z pravé strany si pohlídal Andersen. Následný odražený míč již zpacifikoval Celina.

86

Dlouhý pas však jde jen za domácí branku a vykopávat tak může z klidové pozice Nick Marsman.

85

Heracles už brání jen ve dvou. Všichni ostatní jsou natlačeni kolem pokutového území soupeře.

84

Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Dylan Seys, přichází Dejan Trajkovski.

83

Nyní už to měl Ünal naprosto ve vyložené pozici. Jeho levačka však poslala míč jen do pravé tyče. O body se tak bude ještě bojovat. Z následné dorážky střílel Seys jen do obránce.

82

Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Thomas Bruns, přichází Peter van Ooijen.

81

Posledních zhruba deset minut pro Heracles na vyrovnání skóre a zisk alespoň jednoho bodu z dnešního zápasu.

79

79. Ünalova střela do středu branky

79

Enes Ünal mohl nejspíše rozhodnout. Zpracoval si míč v pokutovém území, ale jeho střela šla jen do středu branky a tam byl Bram Castro.

78

Tak nakonec se urodila šance. Před Marsmanem se zjevil Kuwas, který byl ale tak zaskočen, že se k němu dostal balon, že ani nezakončil.

77

Heracles poprvé zavřel soupeře v pokutovém území. Obléhal vápno, ale do něj se nedostal. Kuwas nezvládl přihrávku a u míče jsou tak domácí.

76

Heracles již tolik nemyslí na obranu a toho chtěl nyní využít Ünal. Jeho sprint však zachytil Droste, který ho s přehledem obral o míč ještě před zakončením.

75

Armenteros si skvěle zaběhl za obranu, ale míč měl o metr dál než vyběhnutý Marsman. Domácí brankář zachránil svůj tým.

74

Po sérii hlaviček ve středu trávníku se k míči dostal domácí Andersen, který uklidňuje hru.

73

Po centru z pravě strany se srazil domácí brankář s obráncem. Nick Marsman musí být ošetřen a hra je tak pochopitelně přerušena.

72

Heraclesu pomalu začíná docházet čas. Stále hosté prohrávají o jednu branku a na větší šanci čekají.

71

Jaroslav Navrátil skvěle napadal soupeře na polovině trávníku. Dokázal vypíchnout míč, ale nakonec ho vykopl až moc. Byl u něj blíže Marsman, který ho poslal do zámezí.

69

Seys, útočník Twente se dostal až do pokutového území. Tam ho poslal k zemi Gosens, ale ani nyní se nepíská proti hostující brance.

68

Podobně na tom je také Enes Ünal, který byl seslán k zemi Hougmou. Ani ten ale podle hlavního rozhodčího nefauloval.

67

Hra se postupně otevírá. Tentokrát se vydal do útoku hostující Pelupessy. Došel sice až k vápnu, ale tam ho čistě obral o míč Thesker.

66

Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Lerin Duarte, přichází Vincent Vermeij.

65

Domácí Dylan Seys se vydal po zisku míče na individuální zteč. Dokázal se dostat až k vápnu a dokonce i vystřelit, ale Castro byl pozorný.

64

Tlak domácího týmu viditelně sílí. V pokutovém území Heraclesu bylo nastěhováno hned pět hráčů Twente. Ünal se otáčel s míčem, ale ten mu byl odstřelen od nohy.

63

Twente chce přidat pojistku na první branku. Po zdlouhavé kombinaci ve středu pole ale velmi lacino ztrácí míč Seys.

61

Po faulu u levé postranní lajny měli hosté k dispozici volný přímý kop. Ten rozehrál Duarte, ale byl velmi nepřesný a míč na zadní tyči nikdo z jeho spoluhráčů nezpracoval.

60

Po hodině hry stále vede domácí Twente o jednu branku, kterou již v jedenácté minutě vsítil Andersen.

59

Bruns si chtěl vybojovat míč na útočné polovině, ale použil k tomu příliš mnoho síly a je mu odpískán faul.

58

Po úvodní desetiminutovce Heraclesu ve druhém poločase již znovu ovládají hru domácí. Twente se snaží dlouhé sekundy držet míč.

57

Po nepřesně rozehraném domácím rohu se vydal do brejku Kuwas. Jeho počíná končí již na polovině trávníku, když ho čistě zastavil Thesker.

56

56. Dylan Seys mohl střílet, ale v dobré pozici zvolil přihrávku a tím ukončil nadějnou šanci svého týmu

56

Nyní to ale skvěle vykombinovali až do vápna. Seys se zjevil zcela sám v pokutovém území. Ještě hledal spoluhráče zpětnou nahrávkou, ale už nebyl tak přesný.

55

Heracles je v napadání podobně aktivní jako Twente v prvním poločase. Domácí jen se jen těžce dostávají na útočnou polovinu.

54

A další nepřesnost Klicha. Ten nyní zkoušel prostrčit míč mezi dvěma obránci, ale míč doputoval až k hostujícímu brankáři.

53

Na druhé straně tu byla pohledná kombinace po levém kraji. Klich však nepřesně vysouval naběhnutého spoluhráče za obranu.

52

Marsman jen tečoval míč a hosté měli k dispozici rohový kop. Ani z rohového kopu nedošlo k ohrožení branky.

51

Heracles jde do druhého poločase s jasným cílem o vyrovnání. O další taktický faul se postaral domácí střelec první branky Andresen a je také prvním potrestaným.

49

Volný přímý kop pro hosty z dobrých třiceti metrů. Dělovka přes zeď šla na branku, ale Marsman byl pozorný a nedobře umístěnou střelu vyrazil.

48

Také ve druhém poločase se musejí v úvodu bránit více hráči Heraclesu. Do rychlého brejku ale vyrazil Armenteros a domácí museli faulovat.

47

Ve druhém poločase měli rozehrávku domácí. Ihned se dostali po pokutového území Ünal, ale byl mu odpískán ofsajd.

46

Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Daryl van Mieghem, přichází Jaroslav Navrátil.

46

Střídání v týmu FC Twente: ze hřiště odchází Yaw Yeboah, přichází Fredrik Jensen.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 21:01.
Domácí měli v prvním poločase rozhodně navrch. V úvodu měli velkou převahu nad Heraclesem a tu po zásluze již v jedenácté minutě proměnili v úvodní branku zápasu. Po rychle rozehraném volném přímém kopu centroval do vápna Celina. Jeho přesný pas našel Joachima Andersena, který poslal hlavičkou domácí do vedení. Následně se ale domácí přestali tolik tlačit do útoku. Soupeři Twente balon příliš nepůjčovalo a tak končí první polovina zápasu vedením Twente o jednu branku.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Hlavní rozhodčí přidává v prvním poločase jednu minutu.

45

Oba týmy již chtějí dohrát první polovinu zápasu bez chyby Twente drží míč na kopačkách, ale už se nikam nežene.

44

Minutu před pauzou se domácí ještě pokusili o nebezpečnou akci. Z rohového kopu přišel centr do vápna. Byl hodně přetažený a Twente se nedostalo do zakončení.

43

Tentokrát startoval do útoku Seys. Byl v souboji s Gosensem, který byl rychlejší než domácí útočník a s přehledem ho také ubránil.

42

Enes Ünal dlouhé sekundy držel míč v pokutovém území. Na zádech se mu držel jako klíště Droste. Následně ale přichází faul tureckého útočníka a již zcela zbytečně střela.

41

S přibývajícím časem se hosté více a více dostávají k míči. Nyní byli na levém kraji hned dva. Přihrávka na ně neprošla. Jediný obránce skvěle zasáhl.

39

Domácí rozehráli rychlou akci po levém kraji. Z té ale nic nebylo a na druhé straně šel do kontru Kuwas. Následně ale přichází přerušení hry, na trávníku zůstal ležet po souboji Ter Avest.

38

S koncem poločase tempo hry opadává. Domácí se již tolik netlačí do zakončení jako v úvodních minutách.

37

Z levé strany přilétl centr na hranici vápna. Domácí obrana včas zareagovala a prudký míč velmi rychle odpravila do bezpečí.

36

První poločas pomalu spěje ke svému konci. Domácí byli opět při chuti a ve vápně se zjevil s míčem Celina. Jeho střela ve skluzu ale Castra nevystrašila.

35

Na druhé straně pelášil k domácí brance Armenteros. Jeho snažení končí až v pokutovém území, kde chtěl ještě vylepšit pozici přihrávkou na nabíhajícího spoluhráče, ale nebyl přesný.

34

Nyní přišel přímý centr do vápna, kde si ale z vysokým míčem poradila hostující obrana.

33

Tentokrát se provinil proti pravidlům Pelupessy třicet metrů před svou brankou.Z podobné pozice dali domácí první branku zápasu.

32

Už to mohlo být to mohlo být o dvě branky. Enes Ünal si skvěle zpracoval míč a ve velké rychlosti napálil míč do sítě. V době přihrávky byl však v lehkém ofsajdu a branka tak nemůže platit.

31

Van Mieghem si pomohl v rychlostním souboji rukou. Musí tak odevzdat míč soupeři. Marsman může vykopávat od své branky.

30

Z vynikající kombinace na pravé straně těžil Yeboah, který byl už blízko vápna. Následně ale proti přesile zvolil cestu zpět a i to bylo málo. Musí dokonce faulovat.

29

Heracles však pokračoval druhým rohovém kopem v krátkém čase. Míč si však sáhl do rukavic Marsman, který se snad poprvé v zápase dotkl míče.

28

Také hosté měli k rohový kop. Na zadní tyči si naběhl zcela sám Duarte. Těsně před ním přizvedl míč Thesker a znemožnil tak zakončení do prázdné branky.

27

Bylo z toho ale větší nebezpeční na druhé straně. Do rychlého protiútoku šli hned tři hráči domácího týmu. Nakonec vše zazdil nepřesnou přihrávkou Seys.

26

Armenteros vybojoval volný přímý kop. Přetahoval se o míč s Klichem, který ho musel přidržet za dres.

25

Souboj o vysoký míč před pokutovým územím Heraclesu zvítězil Pelupessy. Zachránil tak svůj tým od dalšího ohrožení branky.

23

Dlouhý pas na Armenterose končí jen u domácích obránců. Thesker odstavil soupeře a Andersen si počkal na míč.

22

Po více než dvaceti minutách prvního poločasu vede domácí Twente o jednu branku. A vede zaslouženě, je aktivnější a i více drží míč.

21

Twente polevilo v útočné fázi. Vyčkává na vhodný okamžik, ale k míči soupeře nepouští.

20

Domácí chtějí přidat velmi rychle druhou branku, aby se jim hrálo lépe. Nyní střílel z nevýhodné pozice Seys. Po zblokované střele tu je alespoň rohový kop.

19

Tak teď si málem Armenteros pohrál s celou domácí obranou. Skvěle si stáhl míč ze vzduchu. Následně naznačil střelu, tím oklamal hned tři bránící hráče, ale otočka mu nevyšla podle představ a zakončení už postrádalo razanci.

18

Klich byl opět velmi aktivní na levém kraji. Jeho průnik končí až sraženým centrem do pokutového území.

16

Po dlouhé době je tu odpočinek pro hostující obranu. Heracles se snaží držet míč a nabrat síly na další pokračování zápasu.

15

Hosté se nemohou vymanit z rostoucího tlaku. Nyní se několik desítek sekund jen bránili ve svém vápně. Zachránil je až pohotovým zákrokem Castro.

14

Tlak Twente ještě sílí. Nyní se prodral až do vápna Ünal. Jeho počíná ale končí jen dva kroky za hranicí pokutového území. Poté padá bez většího kontaktu k zemi.

13

Domácí ani po vstřelené brance v útočné aktivitě nekončí. Stále drží míč na vlastním kopačkách.

11

11. Joachim ANDERSEN - 1:0

11

Twente právě vstřelilo branku!
Nyní fauloval také na druhé straně Armenteros a domácí měli k dispozici volný přímý kop. Ten rozehráli velmi rychle do strany. Přišel přesný centr do vápna, kde byl nehlídaný JOACHIM ANDERSEN, který přesnou hlavičkou otevírá skóre dnešního zápasu.

10

S hostujícím obráncem to nevypadá vůbec dobře, v nepřehledném souboji ho zasáhl spoluhráč do kolena.

9

Hráči Heraclesu také vytáhli napadání až na útočnou polovinu, ale rozhodně nebyli tak úspěšní jako jejich soupeři. Domácí se lehce dostali přes napadající vlnu soupeře.

8

Nyní se dostal k míči možná nejnebezpečnější hráč domácího týmu. Enes Ünal se obtočil kolem obránce a ihned vyslal pokus na hostující branku. Jeho dělovka končí mimo tři tyče.

7

Heracles se zatím nedostává vůbec ze své obranné poloviny. Nyní musel zasáhnout ve skluzu Gosens, který to ale udělal tak šikovně, že ještě míč poslal do soupeře a nebude z toho ani rohový kop.

6

Domácí měli k dispozici první rohový kop zápasu. Po rozehrávku na krátko se dostal do dobré střelecké pozice Mokotjo. Jeho střela po zemi šla jen do středu branky, kde byl připravený Castro.

5

Twente skvěle napadá rozehrávku soupeře. Hoogma i Gosens měli velké problémy s tím zbavit se míče. Druhý jmenovaný musel balon odkopnout daleko mimo své spoluhráče.

4

Mateusz Klich po zkoušel z levé strany. Byl přidržen, ale rozhodčí v úvodu zápasu pouští lehký faul. Hra pokračovala a domácí se dostali opět k míč na útočné polovině.

3

Také Twente se poprvé dostalo k míči. Zatím ale jen kombinují na vlastní polovině a čeká na svou šanci k útoku.

2

Heracles měl rozehrávku v prvním poločase. Ze středového kruhu se míč dostal velmi rychle k pravé postranní lajně, ale tam si s přesilou neporadil Kuwas.

1

Utkání právě začalo.
Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas devatenáctého kola může za několik málo okamžiků začít.
Úvodní sestavy:

FC Twente: Marsman – ter Avest, Andersen, Thesker (C), van der Lely – Mokotjo, Celina, Klich – Yeboah, Ünal, Seys.
Náhradníci: Hangelman, Drommel – Katsikas, Trajkovski, van der Heyden, Oosterwijk, Bijen, Jensen.

Heracles Almelo: B. Castro – Droste, te Wierik, Hoogma, Gosens – Bruns (C), Pelupessy, L. Duarte – Kuwas, Armenteros, van Mieghem.
Náhradníci: Fij, Brouwer – Breukers, R. Pröpper, Vujičević, Navrátil, Vermeij, van Ooijen, Niemeijer..
Posledních pět vzájemných zápasů

02.10. 2016 Heracles – Twente 1:1
15.01. 2016 Twente – Heracles 4:0
29.08. 2015 Heracles – Twente 2:0
23.01. 2015 Twente – Heracles 2:0
21.09. 2014 Heracles – Twente 1:4
Heracles Almelo

Ani Heracles v probíhající sezoně nezáří. Po nepodařeném úvodu se nyní Heracles zvedá v tabulce a už je na jedenácté pozici jen s malým odstupem na dnešního soupeře. Heracles začal jerní části ještě hůř než Twente. Před domácím publikem inkasoval hned čtyřikrát. Sám se prosadil jen van Mieghem a Groningen si tak odvezl všechny tři body. Také Heracles má jednoho výrazného střelce. Tím je Armenteros, který se radoval osmkrát.
FC Twente

Twente se po osmnácti odehraných kolech nachází na osmém místě s velmi vyrovnanou bilancí zápasů. Šest výher, šest remíz a šest proher. Především v posledních kolech před koncem roku přišla série nerozhodných výsledků. V úvodním kole nového roku se Twente trápilo na stadionu souseda v tabulce Vitesse. Po nepřesvědčivém výkonu se radovalo po výsledku 3:1 domácí družstvo. Twente táhne za body především Turek Unal, který má na svém kontě již deset branek.
Krásný páteční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. V Nizozemsku pokračuje jarní část sezony již devatenáctým kolem. Twente přivítá na domácím stadionu Heracles.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

FC Twente – Heracles Almelo

1:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 11. Andersen

Karty:   51. Andersen (TWE)

Držení míče: 55 % : 45 %.
Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 11:10.

FC Twente: Marsman – ter Avest, Andersen, Thesker (C), van der Lely – Mokotjo, Celina (90+1. Bijen), Klich – Yeboah (46. Jensen), Ünal, Seys (84. Trajkovski).
Náhradníci: Hangelman, Drommel – Katsikas, Trajkovski, van der Heyden, Oosterwijk, Bijen, Jensen.

Heracles Almelo: B. Castro – Droste, te Wierik, Hoogma, Gosens – Bruns (C) (82. van Ooijen), Pelupessy, L. Duarte (66. Vermeij) – Kuwas, Armenteros, van Mieghem (46. Navrátil).
Náhradníci: Fij, Brouwer – Breukers, R. Pröpper, Vujičević, Navrátil, Vermeij, van Ooijen, Niemeijer.