Menu

Ďalšie

Zjazdové lyžovanie

SP - zjazd žien, Ga-Pa

Vítěz: L. Vonnová (USA)

koniec udalosti

21.01.2017, 10:15 • Garmisch-Partenkirchen (Německo) • Tomáš Lysý (@tomaslysy86) cz

S konstatováním, že sjezd v Ga-Pa vyhrála zkušená americká závodnice Lindsey Vonnová, jenž se startovním číslem 17 předstihla doposud vedoucí Laru Gutovou, a výborné třinácté místo brala česká sjezdařka a snowboardistka v jednom Ester Ledecká, se s Vámi loučí a hezkou sobotu přeje Tomáš Lysý. (12:43:22)
České fanoušky rozhodně může těšit to, že Ester Ledecká neposlechla trenéra Tomáše Banka, který jí start nedoporučoval, a v Ga-Pa sjezd absolvovala. Dokončila jej totiž na výborném třináctém místě, což je fantastický úspěch! Druhá česká závodnice Kateřina Pauláthová do závodu nenastoupila.
Sledovali jsme hodně pěkný sjezd v Garmisch-Partenkirchenu, kde nejprve vedla domácí Viktoria Rebensburgová,jenž jako první žena startovní listiny najela skvělý sjezd. Se startovním číslem 10 ale přišla na řadu Lara Gutová a dostala se o 33 setin do vedení. Když už se zdálo, že Švýcarka může slavit, vyjela ze startovní buňky Lara Gutová a prolétla závodem o 15 setin rychleji!
Konečné pořadí:
1. Lindsey Vonnová (USA) 1:43,41
2. Lara Gutová (SUI) +0,15
3. Viktoria Rebensburgová (GER) +0,48
4. Ramona Siebenhoferová (AUT) +0,59
5. Sofia Goggiaová (ITA) +0,88
6. Nicole Schmidhoferová (AUT) +0,92
7. Fabienne Suterová (SUI) +1,04
8. Ilka Štuhecová (SLO) +1,13
9. Tina Weiratherová (LIE) +1,18
10. Ricarda Haaserová (AUT) +1,28
11. Breezy Johnsonová (USA) +1,61
12. Jasmine Fluryová (SUI) +1,67
13. Ester Ledecká (CZE) +1,70
14. Federica Brignoneová (ITA) +1,72
15. Elisabeth Görglová (AUT) +1,76
...
Kateřina Pauláthová (CZE)
– nestartovala

Konec

Závod skončil.

54

Macarena Simariová Birknerová jako poslední závodnice startovní listiny dojíždí na posledním místě se ztrátou 6,22 vteřiny – 41. pozice.

53

Už jsem chtěl psát, že Ester Ledecká skončí na dvanáctém místě, když jí z této pozice sesazuje o příčku níže po další výborné jízdě Rakušanka Ricarda Haaserová. S vysokým startovním číslem 53 se dostala přesně na desáté místo, byť ještě v polovině trati byla devatenáctá. Ale spodní část jí vyšla skvěle!

53

Závod se nám opravdu hodně protahuje, ale vypadá to, že Ricarda Haaserová by už měla být připravena na startu a mělo by se tak pokračovat.

52

Kateřina Pauláthová se dnešního závodu nezúčastní. Sjezd je stále přerušen.

51

Kajsa Vickhoffová Lieová padá také před cílem, sjezd v Ga-Pa je skutečně těžký. Je tak dvanáctou závodnicí, která dnes vypadává a závod je bohužel opět přerušen.

50

Katrin Hirtl-Stanggassingerová bude také mimo body, i pro tuhle mladičkou závodnici, které je osmnáct let, je sjezd v Ga-Pa dobrý na zkušenosti. V cíli je na 38. místě.

49

Také Vanjan Brodniková neprojede cílem, vypadává krátce před čtvrtým mezičasem.

48

Ani ruská závodnice Alexandra Prokopjevová nedokončí dnešní závod, vypadává krátce před cílem.

47

Další domácí závodnice Meike Pfisterová jde na 35. místo, tohle nemůže na fantastickou Ester Ledeckou stačit.

46

Skvělý závod Ester Ledecké, která v cíli ztrácí na Lindsey Vonnovou jen 1,70 vteřiny a je dvanáctá. To je famózní výkon téhle české sjezdařky a snowboardistky!

46

Ester už zrychluje a tohle je fantazie. Na čtvrtém mezičasu jí máme na třinácté pozici. Jeď Ester, jeď!

46

Česká závodnice zde loni překvapila 24. místem a v jediném tréninku tady byla devatenáctá. Na prvním mezičase je 30., poté o jednu příčku horší.

45

Závodnice z Monaka Alexandra Colettiová jde na 31. místo a na body to dnes těsně nebude. Pojďme ale už na Ester Ledeckou.

44

Denise Feierabendová má vysoké startovní číslo 44 a snaží se dojet alespoň na bodech. A to se jí možná podaří, v cíli je na 26. místě a není už moc závodnic, které by jí mohly odsunout níže.

43

Závod opět pokračuje a další domácí závodnice Patrizia Dorschová byla blízko alespoň ke třicátému místu, jenže je devátou závodnicí, která nedojede do cíle. Vypadává těsně před cílem.

42

Hned po ní vyjela do závodu Maruša Ferková, ale tato slovinská závodnice také nevidí cíl, vypadává už před druhým mezičasem. Již osm závodnic nedokončilo dnešní těžký sjezd a po pádu Ferkové je závod také přerušen.

41

Také Leanne Smithová bude dnes bez bodů, v cíli je na 32. místě.

40

Závod je nyní opět přerušen.

40

Čtyřiadvacetiletá závodnice z Francie si může být jistá, že na body to dneska nebude, protože zajela zatím nejhorší závod ze všech závodnic. Ztráta přes čtyři vteřiny a dvaatřicáté místo.

40

Na trati nám zbývá už jen třináct závodnic. Jednou z nich je Jennifer Piotová z Francie.

39

Maria Therese Tvibergová jela v polovině trati kolem dvacátého msíta, což nebylo úplně špatné, navíc poté se zlepšila na výborné deváté místo. Jenže svojí dobrou pozici neudržela, během pár chvil opět šla dolů. Ale dvacáté místo asi brát bude, to pro ní není špatné umístění.

38

Ale tohle je pro Rakušanku škoda. Ačkoliv se na dalších mezičasech propadla na třinácté a čtrnácté místo, stále to bylo dobré. Jenže Sabrina Maierová závod nedokončila a vypadává před pátým měřeným úsekem.

38

No pozor, rakouská sjezdařka Sabrina Maierová je na prvním mezičase ve vedení a na druhém je dokonce první o 21 setin než Vonnová!

37

Michaela Wenigová, další domácí závodnice, je v cíli na předposlední pozici se ztrátou 3.63 vteřiny. To asi na body stačit nebude.

36

Romane Miradoliová dojíždí do cíle na sedmadvacáté pozici a je ráda, že vůbec dokončila závod. Jet po pádu reprezentační kolegyně není nic příjemného.

36

Naštěstí to není nic vážného, závod může pokračovat a Pellissierová je také v pořádku.

36

Prerušení závodu je nepříjemné i pro její krajanku Romane Miradoliovou, která je na startu hned po Pellissierové.

35

Se závodnicemi, které nyní nedojíždí do cíle, se nám trošku roztrhl pytel. Cíl nevidí ani Francouzka Marion Pellissierová a po jejím pádu je závod přerušen. Snad to nebude nic vážného.

34

Kira Wiedleová z Německa sice domácí trať zná přece jen o něco více, ovšem na ty nejlepší nemohla dvacetiletá závodnice stačit. Také u ní je to o sbírání zkušeností a může jí mrzet, že do cíle nedojela. Na posledním mezičasu byla dvaadvacátá.

33

Jasmine Fluryová ze Švýcarska si nevedla vůbec špatně. Držela se v popředí druhé desítky, někde kolem třináctého a patnáctého místa. Na posledním mezičasu byla dokonce dvanáctá a toto místo ještě o jednu pozici vylepšila. Průběžná jedenáctá pozice je výborná!

32

Christina Agerová zajela přesně opačně. Horní část jí vyšla a byla na mezičasech pátá, sedmá a poté čtrnáctá. Jenže dole už to nebylo ono a končí na pětadvacátém místě.

31

Jako první mimo třicítku jede Federica Brignoneová. Ta se pohybovala v polovině trati ještě kolem třetí desítky, ovšem závěr zajela fantasticky a polepšila si z pětadvacátého na jedenácté místo!

31

Nyní to již půjde poměrně rychle, startovní mezičas je totiž 1:15 minuty.

30

Otázka je, čemu se dá říkat napraví. Jestli je to dojetí do cíle, tak v tom případě je vše v pořádku. Jacky se ale nevešla průběžně ani do první dvacítky, se ztrátou 2,71 vteřiny dokončuje závodnice z Oregonu dnešní sjezd na průběžném jednadvacátém místě.

30

Napraví její zaváhání další Američanka, kterou je Jacqueline Wilesová?

29

McKennisová se nevešla do branky

29

Už od prvních branek to nebylo zcela ideální a nakonec je Američanka čtvrtou závodnicí, která dnes nevidí cíl. Vypadla krátce po polovině trati.

29

Předposlední závodnicí první třicítky je Američanka Alice McKennisová.

28

Ragnhild Mowinckelová, další pohledná závodnice, byla nahoře pátá a poté sedmá. To byl ale druhý mezičas a poté se už Norka sesouvala dolů. S osmnáctým místem určitě nebude příliš spokojená, na Vonnovou ztrácela hlavně v průměrné rychlosti. 1:45,95 je její čas.

27

Nicol Delagová je čerstvě jednadvacetiletá závodnice, která musí sbírat zkušenosti. A přesně s tím to do závodu šla, příště to už určitě bude lepší. Nyní je na průběžném posledním místě, což je 23. pozice, se ztrátou 3,65 vteřiny.

26

Tamara Tipplerová nějaké body dnes asi bude brát, ale žádný velký přísun očekávat nemůže. Dvacáté místo, na Vonnovou ztratila dvě a tři čtvrtě vteřiny. Přitom ještě na třetím mezičasu byla třetí a hned poté jedenáctá. Ovšem dolní část nevyšla, jela jí opravdu pomalu, o čemž svědčí i měřená rychlost 113,2 km/h.

25

Naopak Breezy Johnsonová může být hodně spokojená. A bylo to vidět již v polovině závodu, kdy byla třináctá s nevelkou ztrátou tři čtvrtě vteřiny. Mezi čtvrtým a pátým mezičasem sice trošku nabrala, ale poté ještě zabrala a je desátá se ztrátou jen 1,61 vteřiny.

24

Joana Hählenová ze Švýcarska je třetí závodnicí, která dnes nedokončí sjezd v Ga-Pa. S tratí se loučí před pátým mezičasem. Pohybovala se kolem dvacátého místa.

23

Verena Stufferová se v úvodu držela alespoň na pomezí první a druhé desítky, ovšem poté už začala nabírat ztrátu. Což je nyní celkem pochopitelné, na trati jsou závodnice, které sice dokáží zajet sjezd, ovšem nikoliv na nějaké výraznější pozici v první desítce. Italka je průběžně sedmnáctá se ztrátou 2,63 vteřiny.

22

Priska Nuferová se s náročným a dlouhým sjezdem prala statečně, ale na lepší než na devatenácté místo to nemohlo stačit. Její ztráta 3,43 vteřiny je zatím největší a Švýcarka je tak poslední. Není se čemu divit, v jedné z branek měla hodně velký problém udržet se na trati.

21

Šestadvacetiletá sympatická závodnice Francesca Marsagliová z Itálie dnes na startu chybí.

Průběžné pořadí sjezdu v Ga-Pa:
1. Lindsey Vonnová (USA) 1:43,41
2. Lara Gutová (SUI) +0,15
3. Viktoria Rebensburgová (GER) +0,48
4. Ramona Siebenhoferová (AUT) +0,59
5. Sofia Goggiaová (ITA) +0,88
6. Nicole Schmidhoferová (AUT) +0,92
7. Fabienne Suterová (SUI) +1,04
8. Ilka Štuhecová (SLO) +1,13
9. Tina Weiratherová (LIE) +1,18
10. Elisabeth Görglová (AUT) +1,76.

20

Kdepak, Italka doplatila i na trošku pomalejší lyže, na měřeném úseku nepřesáhla rychlost 120 km/h a zejména na to doplatila. V cíli to pro ní určitě není špatné, je pátá a stejné místo jí patří i v průběžném pořadí světového poháru.

20

Zatím to není úplně to pravé, Goggiaová ztrácí v polovině už tři čtvrtě vteřiny.

20

Druhou desítku uzavře Sofia Goggiaová, která byla ve čtvrtečním tréninku druhá a páteční vyhrála!

19

Laurenne Rossová nenapodobila krajanku Lindsey Vonnovou, což se ale prakticky dalo čekat. Ovšem se ztrátou 1,91 vteřiny nemusí být úplně nespokojená, stejně tak jako v cíli se dvanáctou pozicí.

18

Elena Fanchiniová se více než s tratí prala sama se sebou a bylo to vidět od začátku závodu. Prakticky po celou dobu měla mezičasy v polovině druhé desítky a přesně na jejím místě dojíždí do cíle. Patnácté místo určitě nebude pro Italku to pravé ořechové.

17

Zřejmě vítězná Lindsey Vonnová

17

Souboj dvou krásek vychází lépe pro Lindsey Vonnovou, které po sérii zranění snad nikdo nemůže prát další neúspěch. Američanka je v cíli o 15 setin rychleji než Lara Gutová a odsunuje jí na druhé místo. Přitom v tréninku to tváři Sports Illustrated příliš nešlo, ale závod zajela skvěle!

17

Skvělá jízda Lindsey Vonnové, která si stále drží náskok kolem dvou desetin, a to i na předposledním mezičasu.

17

Vonnová drží na trati jako kladivo a v polovině trati vede o fantastických 39 setin. Američanka jede na vítězství!

17

Připravena je Lindsey Vonnová a zde také čekejme atak nejvyšších pozic.

16

Stephanie Venierová také nahoře atakovala dobré umístění, na třetím mezičasu se dostala na ztrátu čtyřiadvaceti setin. Vůbec vršek asi není tak náročný, byť jde o sjezd a závodnice jedou rychlostí přes 120 km/h. Poté už se Rakušanka také propadala, v cíli je se ztrátou 1,90 vteřiny na desáté pozici.

15

Ovšem hned poté už Suterová nabírala ztrátu, která se nakonec zastavila těsně pod jednou vteřinou. Průběžné páté místo ale asi bere, v první desítce se téměř jistě udrží.

15

Zatím to není z pohledu Suterové příliš špatné, Švýcarka ztrácí na třetím mezičasu jen 27 setin!

15

Fabienne Suterová byla v trénincích čtvrtá a třetí. Co předvede další adeptka na vítězství?

14

Elisabeth Görglová je další rakouskou závodnicí na trati, již pátou v pořadí. Nebylo to z její strany úplně nejlepší, také ona měla v polovině trati ztrátu již přes vteřinu. Ovšem poté už tolik nenabrala, další část sjezdu se jí podařila přece jen o něco lépe. Jde na sedmé místo a z rakouských lyžařek je zatím třetí nejlepší.

13

Dvaatřicetiletá Italka je naštěstí v pořádku, po chvilce se zvedá a dojíždí do cíle po svých. Nějaká boule a odřenina tam bude, ale naštěstí ne žádná zlomenina či vážné zranění.
Závod je na okamžik přerušen.

13

Pád Johanny Schnarfové

13

Druhou závodnicí, která dnes nevidí cíl, je Italka Johanna Schnarfová. Dnešní sjezd jí nevyšel prakticky od začátku, protože už v polovině trati ztrácela hrozivou vteřinu a čtvrt. Na posledním mezičasu to byly rovné dvě vteřiny a mířila tak někam k poslednímu místu, jenže nezvládla závěr sjezdu v Ga-Pa, v rychlosti 118,4 km/h jí ustřelila levá lyže a skončila v kotrmelcích.

12

Mirjam Puchnerová překvapila v pátečním tréninku čtvrtý místem, ovšem v hlavním závodu to tak dobré nebude. Ovšem co by také mohlo stačit na výbornou Gutovou, to je otázka... Rakušance vyšla výborně první polovina trati, kde se držela na dostřel umístění na stupních vítězů, ale dolní část už byla trošku horší. Ačkoliv měla nejrychlejší rychlost na měřeném úseku, 126 km/h, nakonec je až sedmá.

11

Corinne Suterová sice měla na druhém mezičasu shodný čas jako Lara Gutová, 29,39 vteřin, ale ještě další více jak minuta závodu jí čekala. A v ní na Švýcarku ztratila 1,87 vteřiny, proto je až osmá z deseti dokončivších závodnic.

11

Krátký sestřih jízdy Lary Gutové

Průběžné pořadí:
1. Lara Gutová (SUI) 1:43,56
2. Viktoria Rebensburgová (GER) +0,33
3. Ramona Siebenhoferová (AUT) +0,44
4. Nicole Schmidhoferová (AUT) +0,77
5. Ilka Štuhecová (SLO) +0,98

10

Ramona Siebenhoferová se řadí před krajanku Schmidhoferovou na třetí místo, když na aktuálně první a předtím skvěle jedoucí Laru nabrala 44 setin. Vážnější chyba tam nebyla., ale Gutová jela prostě skvěle!

9

Lara Gutová dojíždí do cíle na první pozici

9

Ovšem co není koloritem je to, že na rozdíl od ostatních závodnic si Lara Gutová svůj náskok udržela! To je fantastická jízda Švýcarky, která tady byla ve včerejším tréninku sedmá! Nakonec vede o 33 setin, v cíli se obrovsky raduje a má proč. Tohle je možná vítězná jízda!

9

Lara Gutová v polovině trati vede o sedm setin. To je už celkem klasický kolorit posledních jízd. Ale má to Lara hodně těžké, v jedné zatáčce jí málem ustřelila levá lyže.

9

Zpozorněme, na trati je druhá žena pořadí sjezdu – Lara Gutová.

8

Chyba Christine Scheyerové

8

Tohle je pro Christine Scheyerovu určitě zklamání. Také ona na třetím mezičasu vedla, a to s "náskokem" sedmi setin. Poté trošku nabrala, ovšem ani její ztráta jedenácti setin nebyla ničím složitá. Jenže poté za to vzala, zrychlila, špatně vyjela z jedné z branek a do další se nevešla, proto závod končí.
Na druhou stranu je třeba říct, že tréninky v Ga-Pa nevyšly Štuhecové nijak dobře. Ve čtvrtek byla sedmá, v pátek jedenáctá.

7

A Rebensburgová nejenže útočí na první pětku, ale tohle může být i atak na vítězství, protože na ní nestačí o 65 setin ani Ilka Štuhecová a je až třetí!

7

Jenže hned na tom dalším se minináskok Slovinky rozplynul a rázem nabrala 34 setin.

7

Vedoucí žena průběžného pořadí sjezdu na začátku ztratila 19 setin, poté už jen devět a na třetím mezičasu stejně jako Weiratherová vede. A to o 6 setin!

7

Teď už hodně zpozorněme, protože na trati je Ilka Štuhecová.

6

Nicole Schmidhoferová postupem času stahovala ztrátu na Rebensburgovou a také na třetím mezičasu to byly jen dvě desetiny. Tuto část trati asi nezajela Němka zcela nejlépe. Ale naopak skvěle zajela druhou část sjezdu v Ga-Pa, kde na ní zatím nikdo nestačí a je to vidět i nyní. Rakušanka se jí přiblížila na 44 setin.

5

No, ukazuje se, že od Rebensburgové to byl opravdu slušný závod. Protože na ní nestačí ani Tina Weiratherová, která je v pořadí disciplíny na čtvrtém místě a určitě by chtěla výše. Ačkoliv byla na třetím mezičase první s náskokem tří setinek, nakonec jí to k ničemu nebylo a v cíli sedm desetin ztratila.

4

Elena Curtoniová se vešla mezi Cookovou a Klingovou ale ani ona nemůže být příliš spokojena. Ztratila hlavně v druhé polovině trati a zatím je průběžně třetí.

3

Kajsa Klingová potvrdila, že jí to v Ga-Pa příliš nejde. Tohle nebyl příliš učesaný sjezd a již za polovinou trati ztrácela téměř dvě vteřiny. Nakonec je její manko 2,43 sekundy.

2

K radosti domácích příznivců ztrácela druhá Stacey Cooková na Rebensburgovou prakticky na každém mezičasu a i když se dole trošku zlepšila, její ztráta je téměř vteřina a půl.

1

Domácí závodnice zajela slušný závod a dole je s časem 1,43;89. To by mohlo stačit na první pětku!

1

Na měřeném úseku trati dokázala jet Viktoria rychlostí tèměř aż 122 km/h.

Start

Závod byl zahájen.
Jako první vyrazí ze startovní buňky dolů domácí Viki Rebensburgová.
Sjezd v Ga-Pa je jedním z nejdelších v celém světovém poháru a bude zajímavé sledovat, jak se s ním závodnice poperou. Favoritek na výhru je několik. Jedna z největších je slovinská sjezdařka Ilka Štuhecová, jenž jasně vede pořadí disciplíny.

Nastoupí dnes Ester Ledecká?

Průběžné pořadí SP žen:
1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1008 bodů
2. Lara Gutová (SUI) 693 b.
3. Ilka Štuhecová (SLO) 584 b.
4. Tessa Worleyová (FRA) 563 b.
5. Sofia Goggiaová (ITA) 560 b.
...
8. Veronika Velez-Zuzulová (SVK) 435 b.
10. Petra Vlhová (SVK) 384 b.
12. Šárka Strachová (CZE) 267 b.
75. Ester Ledecká (CZE) 29 b.
90. Martina Dubovská (CZE) 13 b.

Průběžné pořadí SP ve sjezdu žen:
1. Ilka Štuhecová (SLO) 345 bodů
2. Lara Gutová (SUI) 180 b.
3. Sofia Goggiaová (ITA) 175 b.
4. Tina Weiratherová (LIE) 159 b.
5. Christine Scheyerová (AUT) 150 b.
...
36. Ester Ledecká (CZE) 17 b.

Startovní listina prvního kola:
1. Viktoria Rebensburgová (GER)
2. Stacey Cooková (USA)
3. Kajsa Klingová (SWE)
4. Elena Curtoniová (ITA)
5. Tina Weiratherová (LIE)
6. Nicole Schmidhoferová (AUT)
7. Ilka Štuhecová (SLO)
8. Christine Scheyerová (AUT)
9. Lara Gutová (SUI)
10. Ramona Siebenhoferová (AUT)
11. Corinne Suterová (SUI)
12. Mirjam Puchnerová (AUT)
13. Johanna Schnarfová (ITA)
14. Elisabeth Görglová (AUT)
15. Fabienne Suterová (SUI)
16. Stephanie Venierová (AUT)
17. Lindsey Vonnová (USA)
18. Elena Fanchiniová (ITA)
19. Laurenne Rossová (USA)
20. Sofia Goggiaová (ITA)
21. Francesca Marsagliová (ITA)
22. Priska Nuferová (SUI)
23. Verena Stufferová (ITA)
24. Joana Hählenová (SUI)
25. Breezy Johnsonová (USA)
26. Tamara Tipplerová (AUT)
27. Nicol Delagová (ITA)
28. Ragnhild Mowinckelová (NOR)
29. Alice McKennisová (USA)
30. Jacqueline Wilesová (USA)
31. Federica Brignoneová (ITA)
32. Christina Agerová (AUT)
33. Jasmine Fluryová (SUI)
34. Kira Weidleová (GER)
35. Marion Pellissierová (FRA)
36. Romane Miradoliová (FRA)
37. Michaela Wenigová (GER)
38. Sabrina Maierová (AUT)
39. Maria Therese Tvibergová (NOR)
40. Jennifer Piotová (FRA)
41. Leanne Smithová (USA)
42. Maruša Ferková (SLO)
43. Patrizia Dorschová (GER)
44. Denise Feierabendová (SUI)
45. Alexandra Colettiová (MON)
46. Ester Ledecká (CZE)
47. Meike Pfisterová (GER)
48. Aleksandra Prokopjevová (RUS)
49. Vanja Brodniková (SLO)
50. Katrin Hirtl-Stanggassingerová (GER)
51. Kajsa Vickhoffová Lieová (NOR)
52. Kateřina Pauláthová (CZE)
53. Ricarda Haaserová (AUT)
54. Macarena Simariová Birknerová (ARG)
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:15.

SP - zjazd žien, Ga-Pa

Vítěz: L. Vonnová (USA)

koniec udalosti

Späť na online


Štatistiky:
Konečné pořadí:
1. Lindsey Vonnová (USA) 1:43,41
2. Lara Gutová (SUI) +0,15
3. Viktoria Rebensburgová (GER) +0,48
4. Ramona Siebenhoferová (AUT) +0,59
5. Sofia Goggiaová (ITA) +0,88
6. Nicole Schmidhoferová (AUT) +0,92
7. Fabienne Suterová (SUI) +1,04
8. Ilka Štuhecová (SLO) +1,13
9. Tina Weiratherová (LIE) +1,18
10. Ricarda Haaserová (AUT) +1,28
11. Breezy Johnsonová (USA) +1,61
12. Jasmine Fluryová (SUI) +1,67
13. Ester Ledecká (CZE) +1,70
14. Federica Brignoneová (ITA) +1,72
15. Elisabeth Görglová (AUT) +1,76
...
Kateřina Pauláthová (CZE)
- nestartovala
Průběžné pořadí SP žen:
1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1008 bodů
2. Lara Gutová (SUI) 693 b.
3. Ilka Štuhecová (SLO) 584 b.
4. Tessa Worleyová (FRA) 563 b.
5. Sofia Goggiaová (ITA) 560 b.
...
8. Veronika Velez-Zuzulová (SVK) 435 b.
10. Petra Vlhová (SVK) 384 b.
12. Šárka Strachová (CZE) 267 b.
75. Ester Ledecká (CZE) 29 b.
90. Martina Dubovská (CZE) 13 b.

Průběžné pořadí SP ve sjezdu žen:
1. Ilka Štuhecová (SLO) 345 bodů
2. Lara Gutová (SUI) 180 b.
3. Sofia Goggiaová (ITA) 175 b.
4. Tina Weiratherová (LIE) 159 b.
5. Christine Scheyerová (AUT) 150 b.
...
36. Ester Ledecká (CZE) 17 b.
Startovní listina:
1. Viktoria Rebensburgová (GER)
2. Stacey Cooková (USA)
3. Kajsa Klingová (SWE)
4. Elena Curtoniová (ITA)
5. Tina Weiratherová (LIE)
6. Nicole Schmidhoferová (AUT)
7. Ilka Štuhecová (SLO)
8. Christine Scheyerová (AUT)
9. Lara Gutová (SUI)
10. Ramona Siebenhoferová (AUT)
11. Corinne Suterová (SUI)
12. Mirjam Puchnerová (AUT)
13. Johanna Schnarfová (ITA)
14. Elisabeth Görglová (AUT)
15. Fabienne Suterová (SUI)
16. Stephanie Venierová (AUT)
17. Lindsey Vonnová (USA)
18. Elena Fanchiniová (ITA)
19. Laurenne Rossová (USA)
20. Sofia Goggiaová (ITA)
21. Francesca Marsagliová (ITA)
22. Priska Nuferová (SUI)
23. Verena Stufferová (ITA)
24. Joana Hählenová (SUI)
25. Breezy Johnsonová (USA)
26. Tamara Tipplerová (AUT)
27. Nicol Delagová (ITA)
28. Ragnhild Mowinckelová (NOR)
29. Alice McKennisová (USA)
30. Jacqueline Wilesová (USA)
31. Federica Brignoneová (ITA)
32. Christina Agerová (AUT)
33. Jasmine Fluryová (SUI)
34. Kira Weidleová (GER)
35. Marion Pellissierová (FRA)
36. Romane Miradoliová (FRA)
37. Michaela Wenigová (GER)
38. Sabrina Maierová (AUT)
39. Maria Therese Tvibergová (NOR)
40. Jennifer Piotová (FRA)
41. Leanne Smithová (USA)
42. Maruša Ferková (SLO)
43. Patrizia Dorschová (GER)
44. Denise Feierabendová (SUI)
45. Alexandra Colettiová (MON)
46. Ester Ledecká (CZE)
47. Meike Pfisterová (GER)
48. Aleksandra Prokopjevová (RUS)
49. Vanja Brodniková (SLO)
50. Katrin Hirtl-Stanggassingerová (GER)
51. Kajsa Vickhoffová Lieová (NOR)
52. Kateřina Pauláthová (CZE)
53. Ricarda Haaserová (AUT)
54. Macarena Simariová Birknerová (ARG)