Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Athletic Club Bilbao – Atlético Madrid

2:2

koniec (1:1)

22.01.2017, 16:15 • 19. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

: 4.2 3.35 2.45

Zaslúžená remíza. Oba polčasy skončili po 1:1, takže ani jeden tím sa nemôže sťažovať. Koke otvoril skóre, Lekue vyrovnal a de Marcos dokonca otočil skóre, lenže Griezmann vyrovnával na konečných 2:2. (18:04:20)

90+3

Koniec zápasu.

90+2

Žltú kartu dostáva José Giménez (Atlético Madrid).

90+1

Po rohovom kope spadla lopta na hranicu šestnástky, kde sa k zakončeniu dostal Saúl, lenže jeho volej mieril od zeme do náruče Iraizoza.

90

Nadstavujú sa 3 minúty.

89

Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Ander Iturraspe, prichádza Mikel Rico.

88

Atlético si ich vybavilo dokonca dva, lenže ani jeden nedokázalo zakončiť a Bilbao znova natiahne čas.

87

Domáci sa veľmi dobre ubránili, pas do vlastnej šestnástky odvrátili veľmi rýchlo. Budú sa ale musieť brániť rohovému kopu.

86

V strede poľa sme evidovali faul nového muža Asiera Villalibreho, hostia nakopnú loptu do šestnástky z veľkej diaľky.

84

Strela hostí spoza šestnástky nebola na zahodenie, ale predsa len jej chýbala presnosť, takže Iraizozo zostal bez práce.

83

Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iñaki Williams, prichádza Asier Villalibre.
Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iker Muniain, prichádza Markel Susaeta.

82

Bilbao sa dostalo k priamemu kopu. Po centri do malého vápna boli veľmi blízko nebezpečného zakončenia ako García, tak aj Laporte, lenže hostia nakoniec odkopli do bezpečia.

80

80. Antoine Griezmann (ATM) - 2:2

80

Atlético dalo gól!
Torres dostal loptu pred šestnástku, kde ju prenechal spoluhráčovi. Bol ním ANTOINE GRIEZMANN, ktorý dostal neskutočne veľa času na strelu, ktorú obtrel o protihráča a následne aj žrď Iraizozovej brány.

79

Iraizoz veľmi dobre čítal hru po rohovom kope Atlética Madrid, vybehol na hranicu päťky a radšej len boxoval čo najďalej dopredu.

77

Center Filipeho Luísa po zemi mohol narobiť väčšie problémy, keby jeho spoluhráči boli na dobrých miestach. Takto sa domáci odkopom rýchlo ubránili.

76

Lekue znova v akcii, svoju aktivitu však prehnal a po faule o loptu mladý Španiel prišiel.

74

Lekueho center síce našiel spoluhráča v šestnástke súpera, lenže to bolo všetko, čo sa v tejto chvíli Bilbau podarilo.

73

Griezmann dobehol loptu v šestnástke a krásnym oblúčikom rozvlnil sieť za Iraizozom, lenže toto všetko sa stalo po odpískaní ofsajdu.

72

Iraizoz nemusel zasahovať, pretože prienik po krídle skončil stratou lopty. Bilbao sa k nej späť dostalo veľmi jednoducho.

71

Centrovaná lopta už ale nič nedokázala, Atlético sa veľmi rýchlo na to dostalo aspoň k zisku autu.

70

Domáci veľmi dobre držia loptu ďaleko od svojej brány, pri rohovej zástavke sa im po náročných súbojoch podarilo získať odkop od tohto predmetu.

68

Domáci následne loptu športovo vracajú súperovi. Atlético sa zatiaľ márne snaží tlačiť po druhom inkasovanom góle do brány súpera.

67

Nepríjemná zrážka hlavami pri postrannej čiare si vyžaduje ošetrenie oboch strán, ale zdá sa, že všetko bude v poriadku.

65

Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Kévin Gameiro, prichádza Nicolás Gaitán.
Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Yannick Ferreira-Carrasco, prichádza Ángel Correa.

65

Žltú kartu dostáva Yannick Ferreira-Carrasco (Atlético Madrid).

64

Nakoniec prišlo zakončenie vedľa brány, takže dlhá príprava k ničomu zaujímavému neviedla.

64

Po faule Iturraspeho sa tesne pred vlastnou šestnástkou sa dlho nehrá, pretože tento Španiel sa pri tom aj zranil a následná rozohrávka priameho kopu tiež trvá väčší časový úsek.

62

Žltú kartu dostáva Ander Iturraspe (Athletic Club Bilbao).

60

Po hodine hry však center našiel iba Raúla Garcíu pri prvej žrdi, ten bez problémov hlavou loptu odpratal.

59

Odpoveď hostí zatiaľ neprichádza, pretože center Filipeho Luísa bol zrazený na rohový kop.

57

Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Gabi, prichádza Fernando Torres.

56

56. Óscar de Marcos (ATB) - 2:1

56

Bilbao dalo gól!
Domáci otočili stav stretnutia. Aj napriek tomu, že už v tretej minúte prehrávali, teraz je to v ich prospech. Nečakaným strelcom sa stal pravý obranca ÓSCAR DE MARCOS, ktorý sa ocitol na malom vápne a po centri Raúla Garcíu zakončil presne.

54

Gameiro veľmi dobre odcentroval a našiel aj Carrasca, ktorý sa cez súpera nedostal k presnému zakončeniu. Mieril vedľa brány.

53

Laporte rezolútne odkopol snahu hostí prejsť do šestnástky, našiel však znovu iba hráčov Atlética v čiernych dresoch.

51

Raúl García bol faulovaný, ale to divadlo... Giménez sa ho evidentne dotkol rukou do tváre, no nebolo to nič hrozné.

50

Na zadnej žrdi dokázal zakončiť hlavou Giménez, našiel iba pripravenú náruč brankára Iraizoza.

50

Vrsaljko sa však predral až k šestnástke a tesne vedľa nej spadol po kontakte s Lekueom na zem. Nasledovať bude zaujímavý priamy kop, vhodný na center.

49

Po dlhom aute Vrsaljka sa domáci okamžite pokúsili zobrať loptu, to sa im aj podarilo a tak môžu opäť postupovať na bránu súpera.

48

Centrovaný pas do šestnástky Atlética našlo síce hlavu Bóvedu, lenže ten nedokázal zakončiť nijako prudko, takže jeho hlavička bola pre Moyu malinou.

47

Žltú kartu dostáva Gabi (Atlético Madrid).

46

Začal sa druhý polčas.
Po úvodnom dejstve je to vyrovnané, pretože na úvodný Kokeho gól dokázal v závere odpovedať krásnou strelou Lekue. Viac z hry má však domáci tím, takže uvidíme, či to tak bude pokračovať aj v druhom polčase, alebo sa niečo zmení.

45

Prvý polčas sa skončil.

44

Po faule Raúla Garcíu ešte prišiel v závere polčasu center pred Iraizoza, lenže do zakončenia sa hráči Atlética Madrid nedostali, defenzíva súpera dobre zasiahla.

42

42. Iñigo Lekue (ATB) - 1:1

42

Bilbao dalo gól!
Krásna strela končí v sieti, Moya proste nemal nárok. IŇIGO LEKUE napriahol po krátkej kľučke z hranice šestnástky a trafil presne pod brvno.

41

Ďalší faul hostí v strede poľa vracia loptu domácemu celku. Bilbao však pomaly rozohráva z vlastných zadných radov.

40

Zaujímavý center hľadal v šestnástke Muniaina, ktorý sa ale do zakončenia nestihol dostať. Lopta ho minula.

39

San José sa ocitol v roli posledného hráča Bilbaa, ale pri nákope za defenzívu tohto celku bol postavený dobre, pretože zabiehajúci Gameiro sa ocitol v ofsajde.

37

Gameiro je doposiaľ takmer neviditeľný. Po dlhšom čase sa ukázal pri lopte, no pomohol si faulom pri šestnástke súpera.

36

Žltú kartu dostáva Iñaki Williams (Athletic Club Bilbao).

35

Centrovaný pas na zadnú tyč francúzskeho stopéra Laporteho nájsť nedokázal, Moya dobre čítal hru a loptu zo vzduchu stiahol.

34

Faul Na Raúla Garcíu prináša priamy kop v prospech domáceho celku. Je to síce trochu ďalej, ale kvalitný center môže narobiť problémy.

32

Iñaki Williams sa ešte dral za loptou, ale ani tentokrát ju nezískal do svojho držania. Následne v súboji telo na telo fauloval.

31

Williams sa márne dral za loptou, pretože k nej mal oveľa bližšie Godín. Ten ju však nerozohral najlepšie.

29

Carrasco si nabehol do šestnástky, lenže bol z uhlu a preto jeho strela po zemi okolo Iraizoza netrafila bránu, ktorú tesne minula.

27

Centrovaná lopta pred šestnástku domáceho celku Gameira nenašla, pred ním veľmi dobre zakročil Bóveda a loptu odpratal do bezpečia.

25

Moya sa rozhodol výjsť do skrumáže tiel pred sebou, loptu však iba pohladil. Na jeho šťastie ju spoluhráči dostali do bezpečia.

24

Carrasco poslal na zem Williamsa neďaleko vlastnej šestnástky a to znamená, že Bilbao bude môcť opäť z priameho kopu centrovať.

22

Po faule hostí v strede poľa prešlo Bilbao veľmi rýchlo k šestnástke protivníka, no center išiel iba do druhej vlny na Gabiho.

21

V pokutovom území sa predieral Saúl, cez de Marcosa, ktorý si jemne pomáhal rukami. Bude sa len odkopávať od brány Iraizoza.

20

Domáci sa po inkasovanom góle snažia prebrať taktovku stretnutia, čo sa im aj celkom darí, dokonca si vypracovali dobré možnosti, lenže gólovo sa im udrieť nedarí.

18

18.

18

Raúl García veľmi nepríjemne vypálil spoza šestnástky a aj keď bol z uhlu, jeho jedovka vystrašila Moyu. Ten predviedol neistý zákrok, no loptu vyrazil.

17

Kokeho center z priameho kopu po faule domácich letel zaujímavo do malého vápna, lenže nik zo spoluhráčov na loptu nedočiahol.

15

Kontra na druhej strane sa neujala, pretože dlhý pas Griezmannovi ušiel a odrazil sa priamo do rukavíc Iraizoza.

14

Muniain našiel na krídle de Marcosa, ktorý pekným centrom do malého vápna oslovil Williamsa, lenže jeho súboj s Moyom skončil zakončením tesne nad. Nebude to ani roh.

12

Aj na druhej strane prišlo k rýchlemu zastaveniu akcie, postaral sa o to Balenziaga.

11

Lekue sa na krídle nedokázal presadiť cez Kokeho a navyše sa rukou dotkol lopty, čo znamenalo, že o ňu prišiel.

9

Bilbao sa paradoxne drží na lopte viac, ako Atlético, lenže je to veľmi ďaleko od brány Moyu. Ten dnes ešte nemusel zasahovať.

8

Centrovaná lopta Balenziagu zľava starosti defenzíve hostí nedokázala narobiť, nepresný pas k ničomu neviedol.

7

Odkop Giméneza našiel v strede poľa iba futbalistov súpera, lenže tí sa nevedia z tejto časti hry nikam výraznejšie pohnúť.

5

Atlético veľmi dlho držalo loptu na polovici súpera, ku pokutovému územiu sa ale nedostávalo. Celú akciu zakončil veľmi nepresný center od Vrsaljka.

4

Bilbao sa okamžite po góle dostalo k šestnástke protivníka, ale loptu sa nepodarilo dostať do nej. Hostia ju veľmi rýchlo získali.

3

3. Koke (ATM) - 0:1

3

Atlético dalo gól!
Krásny center KOKEHO na malé vápno hľadal zle pokrytého Griezmanna, ktorý loptu nakoniec netečoval, ale zaskočený Iraizoz nestihol zareagovať.

1

Už na začiatku sa mohli hostia dostať do šance, lenže chyba stopérskej dvojice Bilbaa nebola potrestaná, keďže Iraizoz včas vybehol a odkopol.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Athletic Club Bilbao: Iraizoz (C) – de Marcos, Bóveda, Laporte, Balenziaga – San José, Iturraspe – Lekue, Raúl García, Muniain – I. Williams.
Náhradníci: Simón – G. Elustondo, Eraso, Susaeta, M. Rico, Saborit, Villalibre.

Atlético Madrid: Moyà – Vrsaljko, J. Giménez, Godín, Luís – Koke, Ñíguez, Gabi (C), Ferreira-Carrasco – Griezmann, Gameiro.
Náhradníci: Moreira – F. Torres, Á. Correa, Savić, Hernández, Torres Juanfran, Gaitán..
Athletic Club Bilbao

Nie je to úplne najlepší začiatok roka pre tento baskický klub. Najskôr síce Bilbao porazilo Barcelonu v rámci Copa del Rey, lenže tá porážku vrátila a postúpila na úkor Athleticu. V lige navyše prišli dve bezgólové remízy s nováčikmi. Najskôr proti Deportivu Alavés a potom aj s Leganés.

Aktuálne je z toho siedma priečka s trojbodovou stratou na šiesty Villarreal. Tím sa jemne trápi s ofenzívou, v lige dal 22 gólov, čo je siedma najhoršia bilancia. O šesť z nich sa postaral najlepší strelec Aritz Aduriz, celkovo dal presných zásahov trinásť.

Atlético Madrid

Zverenci Diega Simeoneho sú na štvrtom mieste so ziskom 34 bodov, čo je o štyri menej než má tretia FC Barcelona a o dva viac ako Real Sociedad.

Posledné tri ligové stretnutia skončili víťazstvami Atlética, to postupne porazilo UD Las Palmas, SD Eibar a naposledy Real Betis.

Darilo sa aj v rámci Copa del Rey. Postup cez CD Guijuelo prišiel ešte pred Vianocami a potom sa tímu podarilo postúpiť aj cez Las Palmas, aj keď odvetu na domácej pôde prehral. Naposledy vstúpilo Atlético skvele do dvojzápasu s Eibarom, víťazstvom 3:0.

Najlepším strelcom v lige je Antoine Griezmann, dal sedem presných zásahov.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:15.

Athletic Club Bilbao – Atlético Madrid

2:2

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 42. Lekue, 56. de Marcos – 3. Koke, 80. Griezmann

Karty:   36. I. Williams (ATB), 62. Iturraspe (ATB) – 47. Gabi (ATM), 65. Ferreira-Carrasco (ATM), 90+2. J. Giménez (ATM)

Athletic Club Bilbao: Iraizoz (C) – de Marcos, Bóveda, Laporte, Balenziaga – San José, Iturraspe (89. M. Rico) – Lekue, Raúl García, Muniain (83. Susaeta) – I. Williams (83. Villalibre).
Náhradníci: Simón – G. Elustondo, Eraso, Susaeta, M. Rico, Saborit, Villalibre.

Atlético Madrid: Moyà – Vrsaljko, J. Giménez, Godín, Luís – Koke, Ñíguez, Gabi (C) (57. F. Torres), Ferreira-Carrasco (65. Á. Correa) – Griezmann, Gameiro (65. Gaitán).
Náhradníci: Moreira – F. Torres, Á. Correa, Savić, Hernández, Torres Juanfran, Gaitán.