Menu

Futbal

Belgická Jupiler Pro League

R.S.C. Anderlecht – Sint-Truiden VV

3:1

koniec (1:0)

22.01.2017, 18:00 • Stade Constant Vanden Stock, Brusel • 22. kolo • Tomáš Kubečka cz

Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne. (19:54:22)
Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 4:0. Rohy: 5:6.
Je dobojováno! Anderlecht nakonec poráží Sint-Truiden 3:1! Domácí celek šel do vedení po půlhodině hry, kdy sice YOURI TIELEMANS neproměnil pokutový kop, ale dorážkou dopravil míč do sítě. V 65. minutě to pro domácí bylo ještě radostnější, jelikož se prosadil Nicolae Stanciu. Hostům se dvacet minut před koncem podařilo snížit zásluhou Gerkense, ale YOURI TIELEMANS v nastavení z pokutového kopu pečetil výhru favorita!

90+3

Konec zápasu.

90+2

90+2. Youri TIELEMANS - 3:1

90+2

Anderlecht právě vstřelil branku!
Exekuce pokutového kopu se podruhé v utkání zhostil YOURI TIELEMANS, který se tentokrát nemýlil a poslal míč do protipohybu brankáře!

90+2

Žlutou kartu dostává Fernandes (RSC Anderlecht).

90+2

Další pokutový kop! Anderlechtu může pojistit svou výhru! Fernandes se na malém vápně dopustil faulu.

90+1

Nastavují se tři minuty!

90

Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Teodorczyk, přichází Thelin.

89

Hosté se až nyní dostali k míči a nyní se derou na polovinu Anderlechtu. Celou akci ale zastavil připravený Teodorczyk.

88

Anderlecht dohrává závěr dnešního utkání s naprostým klidem. Domácí celek nepouští soupeře na svou polovinu a drží míč na svých kopačkách.

87

Hostující obraně se podařilo odhlavičkovat vysoký centr za hranici pokutového území. Do míče se opřel Stanciu, ale jeho pokus zamířil na tribunu.

86

Trebel se ihned po příchodu na trávník zapojil do akce Anderlechtu. Nováček na hrací ploše si pokryl míč a vybojoval další standardní situaci.

85

Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Chipciu, přichází Trebel.

84

Hosté se po delší době osmělili na polovině Anderlechtu. Před domácí svatyni dokonce přilétl vysoký centr z levé strany, ale nikdo nakonec nezakončil.

83

Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází de Petter, přichází Valdivia.

83

Exekuce přímého kopu se ujal Chipciu. Domácí záložník vymyslel přetažený centr na zadní tyč, ale nikdo v modém na jeho přihrávku nedosáhl.

82

Střídající Najar se zbavil rychlou kličkou obránce a zadák hostů jej zatažením za dres stáhl na trávník. Domácí budou zahrávat přímý kop.

81

Tielemans se po pravé straně krásně prosmýkl do pokutového území a snažil se najít spoluhráče. Prudkým centrem trefil jen Kotysche.

80

Domácí fanoušci se dožadovali odpískání nedovoleného zákroku po pádu Stancia na hranici pokutového území. Píšťalka sudího zůstává němá.

79

Na druhé straně vyplašil fanoušky hostů Tielemans! Domácí středopolař krásnou střelou nártem orazítkoval brankovou konstrukci!

78

Vetokele dostal přihrávku na hranici pokutového území, zpracoval si míč hrudí, ale už se neodhodlal ke střele. Anderlecht měl štěstí.

77

Teodorczyk nyní napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině. Domácí útočník ale ani přes vynikající sprinty nepochodil a hosté pokračují v akci.

76

Hosté se po vstřelení branky tlačí na polovinu Anderlechtu a snaží se vyrovnat. Fotbalisté Sint-Truidenu si dobře přihrávají a derou se do vápna.

75

Boeckx hledal dlouhým výkopem aktivního Teodorczyka. Domácí útočník však znovu neuspěl v hlavičkovém souboji.

73

Střídání v týmu RSC Anderlecht: ze hřiště odchází Bruno, přichází Najar.

72

72. Pieter GERKENS - 2:1

72

Sint-Truiden právě vstřelil branku!
Hosté se přeci jen dočkali branky! Sint-Truiden udeřil hned ze své první šance. Na centr do pokutového území si naběhl osamocený PIETER GERKENS a pohotovou placírkou k tyči rozvlnil síť!

71

Sint-Truiden měl k dispozici rozehrávku dalšího rohového kopu. Centr od rohového praporku zamířil na malé vápno, kde byli jen fotbalisté v modrém.

70

Stanciu tentokrát dostal přihrávku na levou stranu pokutového území a okamžitě se snažil předložit míč před branku. Jeho střílený centr zablokoval obránce.

69

Snad první zákrok domácího brankáře v dnešním utkání! De Petter se rychlou kličkou zbavil soupeře a technickým pokusem protáhl Boeckxe. Domácí gólman byl na místě.

68

Sint- Truiden zahrával rohový kop. Centrovaný míč se snesl na přední tyč, kde byl připravený Spajić. Domácí stoper bez problémů vyhlavičkoval míč do bezpečí.

66

66. Nicolae STANCIU - 2:0

66

Anderlecht právě vstřelil branku!
Naopak Anderlecht navyšuje své vedení! Do rychlého protiútoku se dostal NICOLAE STANCIU, který si míč zasekl ještě před šestnáctkou a krásnou střelou pod břevno překonal brankáře!

65

Už se zdálo, že si hosté konečně vypracují šanci na vstřelení vyrovnávací branky, ale střídající Ceballos nedokázal odcentrovat před prázdnou branku.

64

Střídání v týmu Sint-Truiden VV: ze hřiště odchází Peeters, přichází Ceballos.

63

Hosté měli k dispozici přímý kop na polovině Anderlechtu. Domácí fotbalisté ale opět vytlačili soupeře k postranní čáře. Sint-Truiden se ne a ne dostat do šance.

62

Nuytinck opět pohlídal pobídku na polovinu Anderlechtu. Domácí stoper dnes hraje opravdu vydařený zápas a s jistotou posílá přihrávky do stran.

61

Dendoncker zastavil akci soupeře, přenesl míč na Tielemanse, který okamžitě centroval na malé vápno, ale nikdo v modrém už nezakončil.

60

Po delší době se na polovinu soupeře nastěhovali fotbalisté Anderlechtu. Pirard podcenil centr z levé strany a nakonec musel míč vyrazit na roh!

59

Peeters přenesl míč z levé strany na hranici pokutového území. K balónu se dostal Gerkens, který se šikovnou kličkou zbavil obránce, ale už nestačil vypálit.

58

Obrana hostů hraje hodně vysoko a domácí fotbalisté se snaží prodrat do rychlých protiútoků. Teodorczyk ale neuspěl v souboji s Kotyschem.

57

Žlutou kartu dostává de Petter (Sint-Truiden VV).

56

Anderlecht zatím skvěle brání a nepouští soupeře do šancí. Do brejku se naopak hnal Stanciu, ale při průniku na polovinu soupeře se dopustil faulu.

54

Hosté v posledních minutách přeřadili na vyšší rychlostní stupeň a tlačí se do útoku. Aktivitu hostů však odnesl Tielemans, který zůstává ležet s bolestivou grimasou.

53

Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přilétl na přední tyč, odkud jej pohotově vyhlavičkoval Spajić. Hosté stále čekají na první šanci.

52

I po přestávce se pokračuje ve hře s velkým množstvím nedovolených zákroků. Dalším z nich se provinil Stanciu. Hosté budou rozehrávat.

51

Nuytinck na polovině Anderlechtu pohlídal další odražený míč. Domácí stoper se okamžitě rozhlédl a posunul balón na levou stranu.

50

Anderlecht hraje aktivně i po změně stran. Appiah postupoval vpřed po pravé straně, ale jeho průnik okamžitě zastavil Peeters.

49

Tielemans postupoval s míčem po levé straně, prodloužil balón Brunovi, který si hledal prostor, ale Mechele načasovaným skluzem zastavil akci Anderlechtu.

48

Dussaut potáhl míč vpřed po pravé straně hrací plochy. Krajní obránce hostujícího celku však nedokázal odcentrovat do vápna a Anderlecht může zůstat klidný.

47

Spajić zůstal po standardní situaci v pokutovém území a našel si centr na zadní tyč. Domácí stoper se prodral k hlavičce, ale nasměroval balón mimo tři tyče.

46

Anderlecht obstaral výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Domácí celek se okamžitě vydal do útoku. Po pravé strany spěchal vpřed Chipciu, ale jeho centr obrana zastavila.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je minulostí! Diváci v Bruselu zatím sledují hodně bojovné utkání s minimem šancí. Aktivnějším celkem byl od úvodních minut domácí Anderlecht, ale obrana Sint-Truidenu pracuje dobře. Ve třicáté minutě si však arbitr všiml faulu v pokutovém území. Youri Tielemans sice z penalty trefil brankáře, ale jeho následná dorážka už skončila v síti! Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.

45+1

První poločas skončil.

45

Domácí Anderlecht už se snaží dohrát první poločas bez zbytečných problémů. Celek z Bruselu kombinuje s míčem na kopačkách a nepůjčuje balón soupeři.

44

Chipciu si z pravé strany navedl míč na hranici pokutového území, odkud zkusil štěstí střelou po trávníku. Jeho dobrý pokus ale zastavila obrana.

43

Broeckx nyní musel vystartovat ven z branky, aby stačil odkopnout míč před napadajícím Vetokelem. Domácí brankář raději napálil balón do zámezí.

42

Stanciu spěchal na pravou stranu, kam putovala prudká přihrávka. Domácí středopolař už ale nezastihl míč na hrací ploše. Hosté budou vhazovat.

41

Stopeři Anderlechtu pohlídali další přihrávku na rozběhnutého Vetokeleho. Domácí zadáci si několikrát vyměnili míč mezi sebou a Nuytinck rozehrál na levou stranu.

40

Žlutou kartu dostává Boli (Sint-Truiden VV).

39

Vetokele sklepl hlavou míč pod sebe pro nabíhajícího de Pettera. Druhý jmenovaný si však netroufl na střelu a v následné akci míč ztratil.

38

Vetokele svedl hlavičkový souboj se Spajićem. Domácí stoper byl pět metrů před vápnem Anderlechtu úspěšnější a nepustil soupeře do šance.

37

Bruno se parádně vrátil na polovinu Anderlechtu, kde se natlačil před soupeře a raději vrátil míč domácímu brankáři. Anderlecht může pokračovat v kombinaci.

36

Chipciu sprintoval po levé straně za krásnou přihrávkou za obránce. Domácí křídelník ale nemohl pokračovat ve hře, protože se pohyboval v ofsajdu.

35

Kotysch byl znovu připraven. Hostující stoper tentokrát vystoupil a před dotírajícím Teodorczykem odkopl do bezpečí nepřesnou přihrávku.

34

Do pokutového území hostujícího celku přilétl další krásný centr. Připravený Kotysch se nenechal zmást odrazem míče a pohotově jej odkopl do bezpečí.

33

Domácí ani po vstřelení úvodní branky nepolevují v aktivním tempu a Anderlecht se nadále tlačí do útoku. Bruno tentokrát neprocpal míč do šestnáctky.

31

31. Youri TIELEMANS - 1:0

31

Anderlecht právě vstřelil branku!
Domácí se ujímají vedení! Míč si připravil YOURI TIELEMANS, jehož první ránu brankář vyrazil před sebe, ale sám Tielemans dorazil míč do branky!

30

30. Nedovolený zákrok, po kterém byl nařízen pokutový kop

30

A pozor! Anderlecht bude zahrávat pokutový kop! Bruno byl na hranici vápna faulován a sudí ukazuje na značku pokutového kopu!

30

Anderlecht vybojoval další rohový kop.Teodorczyk vymyslel zajímavý centr na malé vápno, ale zadáci hostů byli znovu na místě a míč odhlavičkovali.

29

Rozehrávku Anderlechtu na polovině hrací plochy nyní diriguje stoper Nuytinck. Domácí zadák rozdává balóny na všechny strany, ale soupeř se skvěle brání.

28

Teodorczyk se znovu pustil do souboje se stopery soupeře. Urostlý útočník Anderlechtu nevybojoval míč ani díky svým centimetrům.

27

Do zakončení se v pokutovém území tlačil Bruno. Domácí fotbalista si na centr naskočil na přední tyči, jenže jeho hlavička byla hodně nepřesná.

26

Na druhé straně si Teodorczyk posunul míč před obránce, postupoval na branku, jenže zadák soupeře jej faulovat. Domácí mají k dispozici přímý kop.

25

Výbornou defenzivní práci odvedl Spajić. Domácí stoper se natlačil před rozběhnutého Boliho, který už neměl čas získat balón nazpátek.

24

Vetokele se přihlásil o míč z autového vhazování. Domácí fotbalista si dělal prostor na pravé straně, ale nakonec nenašel recept na obránce.

23

Boeckx rychle rozehrával na levou stranu. Obradović potáhl balón na polovinu soupeře, avšak nakonec musel vrátit míč svým spoluhráčům z obrany.

22

Boli si zpracoval na prsa vysokou přihrávku na polovinu soupeře a chtěl se uvolnit na levou stranu. Jeden ze soupeřů jej zatahal za dres a hosté budou rozehrávat.

21

Bruno udržel na trávníku skákavou přihrávku po pravé straně. Domácí křídelník se snažil přihrát pod sebe, ale jeho pobídka končí v zámezí.

20

Fotbalisté hostujícího celku nyní kombinují na vlastní polovině. Hráči Sint-Truidenu si vyměňují krátké přihrávky. Nikdo v modrém jejich rozehrávku neatakuje.

19

Tielemans se krásnou kličkou zbavil obránce, dalšímu soupeři nasadil jesle, jenže poté se zamotal v moři vlastních kliček.

18

Appiah hledal kolmicí po pravé strany rozběhnutého Dendonckera. Druhý jmenovaný se k míči nedostal přes dobře postaveného obránce.

17

Na trávníku začíná přibývat nedovolených zákroků. Na polovině hrací plochy se prohřeškem proti pravidlům provinil Peeters, který dostává varování.

16

Obradović postupoval vpřed po levé straně hrací plochy. Domácí obránce si dokonce troufl na centr do vápna, který ale zastavila obrana soupeře.

15

Hosté zahrávali přímý kop. V pokutovém území si hlavičkáři brousili zuby na krásný centr z levé strany, ale Boeckx vyrazil z branky a balón vyboxoval.

14

Tielemans se dopustil nedovoleného zákroku na polovině hrací plochy a nyní dostává kapky od hlavního arbitra. Domácí záložník se podobných zákroků musí vyvarovat.

13

Po delší době se na polovinu Anderlechtu podívali hostující fotbalisté. U odraženého míče byl ale jako první Nuytinck, který okamžitě rozehrál.

12

Chipciu si na pravé straně pokutového území převzal přetažený centr, ale nepovedeným prvním dotykem se vytlačil ven ze šestnáctky.

11

Dussaut před sebe nepustil aktivního Tielemanse. Hostující obránce pokryl prudkou přihrávku tělem a pohlídal cestu míče do zámezí.

10

Tielemans si na pravé straně hrací plochy nechtěl přidelávat práci a raději odkopl míč do autu. Hosté budou vhazovat, zatím se hraje hodně opatrně.

9

Kotysch se skvěle vrátil do pokutového území s dotírajícím Teodorczykem a včas stačil odkopnout míč ven ze šestnáctky.

8

Chipciu se dostal k odraženému míči na pravé straně hrací plochy. Domácí křídelník se snažil posunout balón mezi obránce, ale jeho pobídka byla nepřesná.

7

Pirard tentokrát výborně přečetl záměr domácích záložníků. Brankář hostů vyrazil na hranici pokutového území a schoval nepovedenou přihrávku.

6

Teodorczyk se vydal napadat rozehrávku hostujícího celku. Brankář Pirard se však nenechal rozhodit a odkopl míč na polovinu soupeře.

5

Vetokele si naběhl na přihrávku na polovině soupeře. Hostující útočník ale obdržel balón do těžké pozice a stopeři Anderlechtu vybojovali míč.

4

Ani Sint-Truiden však centrem od rohového praporku neohrozil branku Anderlechtu. Domácí zadáci byli na místě a dopravili míč ven ze šestnáctky.

3

Z něj však Anderlecht nebezpečí pro soupeřovu branku nevymyslel. Hosté se ihned vydali do protiútoku a rovněž vybojovali roh.

2

Chipciu se dral vpřed po pravé straně, dostal se s míčem až k brankové čáře, odkud centroval do pokutového území. Jeho pobídku obrana srazila na roh.

1

Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Sint – Truiden se vydal do útoku po levé straně, nicméně Peeters nenašel recept na obránce.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už jsou na hrací ploše. Anderlecht bude hrát v modrém, zatímco hosté přijeli ve žlutých dresech.
Úvodní sestavy:

RSC Anderlecht: Boeckx – Appiah, Spajić, Nuytinck, Obradović – Dendoncker, Stanciu, Tielemans – Chipciu, Teodorczyk, Bruno
Náhradníci: Roef, Deschacht, Najar, Capel, Thelin, Trebel, Sowah

Sint-Truiden VV: Pirard – Dussaut, Mechele, Kotysch, Fernandes, Mbombo – Peeters, de Petter, Gerkens – Vetokole, Boli
Náhradníci: Pulido, Proschwitz, Bezus, Bruzzese, Cuevas, Ceballos, Valdivia

Rozhodčí: Smet – Gilon, Walschap.
Vzájemné duely

Dnešní soupeři se spolu střetli ve třetím kole letošní sezóny. Na půdě Sint-Truidenu se zrodila bezbranková remíza.
Společně dnes budeme sledovat souboj celků z opačných pólů tabulky. Obrovským favoritem je domácí Anderlecht, kterému patří druhá pozice. Na vedoucí Bruggy ztrácí Anderlecht pouze dva body. V posledním kole před přestávkou navíc Anderlecht zvládl těžký duel na půdě Sportingu Charleroi. Naopak Sint-Truiden má opačné starosti. Hostům totiž patří až dvanáctá pozice tabulky a ve skupině o titul si podle všeho nezahraje. V minulém kole ale uhrál cennou remízu 2:2 se Standardem Lutych.
Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z belgické ligy. Společně se dnes zaměříme na duel mezi Anderlechtem a Sint-Truiden VV. Výkop je stanoven na 18 hodin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

R.S.C. Anderlecht – Sint-Truiden VV

3:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 31. Tielemans, 66. Stanciu, 90+2. Tielemans (pen.) – 72. Gerkens

Karty:   90+2. Fernandes (AND) – 40. Boli (SIT), 57. de Petter (SIT)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 7:5. Střely mimo: 4:0. Rohy: 5:6.

R.S.C. Anderlecht: Boeckx – Appiah, Spajić, Nuytinck, Obradović – Dendoncker, Stanciu, Tielemans – Chipciu (85. Trebel), Teodorczyk (90. Thelin), Bruno (72. Najar)
Náhradníci: Roef, Deschacht, Najar, Capel, Thelin, Trebel, Sowah

Sint-Truiden VV: Pirard – Dussaut, Mechele, Kotysch, Fernandes, Mbombo – Peeters (64. Ceballos), de Petter (83. Valdivia), Gerkens – Vetokole, Boli
Náhradníci: Pulido, Proschwitz, Bezus, Bruzzese, Cuevas, Ceballos, Valdivia

Rozhodca: Smet – Gilon, Walschap