Menu

Futbal

Holandská Eredivisie

FC Utrecht – Ajax Amsterdam

0:1

koniec (0:0)

22.01.2017, 12:30 • VenueStadion Galgenwaard, Utrecht • 19. kolo • Petr Hluchý (@PetrHluchy) cz

Tipsport: 4.2 3.7 1.8

Z dnešního zápasu je to ode mne všechno. Přeji vám hezký zbytek dne a zase někdy na viděnou! (14:25:39)
Dnešní napínavý zápas je u konce! Ajax se dlouho trápil s koncovkou a nakonec své prokletí prolomil až krásnou brankou Lasseho Schonea v 83.minutě, která se navíc stala jedinou brankou zápasu, a tak si tedy hosté do Amsterdamu odváží všechny tři body. Utrecht dnes podal houževnatý výkon, jímž ukázal, že navzdory pozemní převaze nechce být jen do počtu a místy dokázal pěkně zahrozit.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Kluivert nyní nesportovně zakopl balón poté, co se ocitl v signalizovaném ofsajdu. Rozhodčí jej za toto taktické zdržení odměňuje žlutou kartou.

90+1

Hlavní rozhodčí bude nastavovat navrch 3 minuty.

90

Dlouhý nákop za obranu končí v Onanaově náruči, gólman hostí s rozehrávkou nikam nepospíchá.

89

Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Lasse Schøne, přichází Donny van de Beek.

88

Výrazné ohrožení brankáře Onany se tentokrát z rohového kopu nekonalo, gólman Ajaxu totiž míč vyboxoval mimo vápno.

87

Rohový kop pro FC Utrecht.

86

Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Nacer Barazite, přichází Menno Koch.

85

Domácím už příliš času na srovnání nezbývá, aktuálně zbývá do konce 5 minut řádné hrací doby.

83

83. Lasse SCHØNE - 0:1

83

Ajax právě vstřelil branku!
Hosté se dostávají do vedení! Po centru z přímého kopu se odražený balón dostal mimo velké vápno na kopačku LASSE SCHONEHO, který výstavní trefou z první usměrňuje balón do pravé šibenice!

82

Po faulu domácích takřka u rohového praporku, budou hráči Amsterdamu zahrávat přímý kop.

81

81.

81

Obrovská příležitost pro domácí! Utrecht rozvinul ofenzivní akci po levé straně hřiště, Barazite si sice nechal vypíchnout míč, ale následně zabojoval a dokázal jej posunout ke svým spoluhráčům. Balón se nakonec dostal na kopačku volnému Giovanní Troupeemu, který ze slibné šance přestřeluje bránu!

80

Hra se nám k závěru zápasu začíná vyostřovat, žlutou kartu vidí také Lasse Schøne, jenž zezadu stáhl k zemi Baraziteho, kterému znemožnil rozvinout útočnou akci.

79

Z rohového kopu nakonec nevyplynulo pro Jensena žádné nebezpečí, ale naopak se Haller rozběhl do velmi rychlého protiútoku, který hosté jen tak tak dokázali zastavit.

78

Rohový kop pro Ajax Amsterdam.

77

Kluivertův malicherný centr do malého vápna končí bezpečně v Jensenově náruči.

76

Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Richairo Živković, přichází Kristoffer Peterson.

75

Nutný obranný zákrok Ayouba ve středu pole má za následek volný přímý kop.

74

Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Davinson Sánchez, přichází Matthijs de Ligt.

73

Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Anwar El Ghazi, přichází Justin Kluivert.

73

Žlutá karta pro domácí! Janssen ve snaze odhlavičkovat balón před Dolbergem neuspěl a navíc svého soupeře zezadu trefil do hlavy.

72

Sinkgraven nebezpečně proběhl z levé strany až ke středu na hranici velkého vápna, ale svou střelu nepřipraveného balónu usměrnil vysoko nad bránu.

70

Nakonec jsou hosté nuceni zvolit zpětnou přihrávku až k vlastnímu brankáři Onanaovi.

69

Hráči Amsterdamu se nyní pevně usídlují na domácí polovině hřiště, nicméně se jim nedaří dostat balón do pokutového území.

67

Zároveň ale i možná protiakce Utrechtu ztroskotává na nepřesné přihrávce, která míří do zámezí.

66

Černí se vydávají k další akci až z vlastní poloviny, navíc ještě složitou sérií přihrávek, díky níž nakonec o balón přicházejí.

65

Nicméně hosté se po neúspěšné penaltě nevzdávají a znovu tlačí na obranu Utrechtu.

64

Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Ramon Leeuwin, přichází Giovanni Troupee.

62

62. Penalta

62

Tak to je neskutečné zahození šance ke vstřelení vedoucí branky! K zahrání pokutového kopu se postavil Lasse Schøne, jenž musel na pokyn hlavního sudí dlouho čekat a následně přestřelil bránu!

60

Exekuce pokutového kopu se protahuje, důvodem je ošetření jednoho z domácích hráčů.

59

59.

59

Penalta pro Ajax! Younes pronikal z levé strany do pokutového území a nastřelil přitom rozmáchnutou ruku Baraziteho, sudí neměl jinou možnost, než ukázat na penaltový puntík.

57

Zbytečný faul Klaassena, téměř na středu hřiště, má za následek volný kop pro FC Utrecht.

56

Haller teď vybojoval u postranní čáry alespoň autové vhazování, hosté se budou muset bránit.

55

Vysoký centr na zadní tyč hráči Utrechtu bezpečně odhlavičkovali mimo vápno, následně se navíc útočným faulem přičinil proti pravidlům Viergever, jenž zezadu znemožnil Hallerovi založit rychlý brejk.

54

Younesův nástřel do pokutového území Janssen zblokoval. Rohový kop pro Ajax Amsterdam.

53

Černí teď mají poměrně problémy se založením lepší útočné akce, obrana Utrechtu působí velmi kompaktně.

51

Amsterdamští jsou vytlačeni až na vlastní polovinu, kde navíc po nepovedeném autovém vhazování darují míč soupeři.

50

Younes přenesl středem hřiště míč z levé strany na pravou, ovšem obrana Utrechtu znemožnila jakékoliv možné ohrožení brány.

49

Naprosto zbytečná žlutá karta pro hostujícího Ziyecha! Záložník Ajaxu svým výskokem zblokoval výkop brankáře Jensena, což hlavní rozhodčí odměňuje žlutým kartónkem.

47

Živkovič obdržel na pravé straně lehce přetaženou kolmici, již se rozhodl pálit z prvního doteku, avšak přihrávka mu tedy vůbec nesedla.

46

Oba týmy zřejmě nastoupily do druhého poločasu bez změn v sestavách, můžeme tedy pokračovat.

46

Začal druhý poločas.
Navzdory velké pozemní převaze Ajaxu Amsterdam zatím sledujeme poměrně vyrovnanou a hlavně aktivní ofenzivní hru v podání obou týmů. Jak favorizovaný Ajax, tak ale i domácí Utrecht několikrát neměl ke skórování branky daleko. Uvidíme tedy, co nám ještě přinese druhý poločas. Druhé dějství začne přibližně v 13:33.

45

První poločas skončil.

44

Ziyechova tvrdá skákavá střela nadělala domácím pořádné vrásky na čele! Záložník Ajaxu vystřelil z levé strany tvrdý projektil, jenž před malým vápnem ještě skočil, a zároveň tak zaskočil brankáře Jensena, který míč alespoň dokázal vyrazit do břevna.

43

Barazite si na pravém křídle zpracoval těžký balón za obranu a naservíroval míč Živkovičovi na hranici malého vápna, odkud však Živkovič nedokázal trefit branku!

42

Centr od rohového praporku končí v Onanaově náruči, po jeho rychlém výkopu se míče zmocňují domácí, kteří zakládají znovu rychlý výpad vpřed.

41

Rohový kop pro FC Utrecht.

39

Younes výborně prošel na hranici velkého vápna napříč téměř polovinou šířky hřiště, nakonec vypálil razantní kalibr do protipohybu, avšak ten bezpečně končí v Jensenových rukavicích.

38

Odražený balón se teď na druhé straně dostal na kopačku Ziyecha, který zkusil překvapit brankáře Jensena. A nemyslel to vůbec špatně, akorát zamířil příliš vysoko nad bránu.

37

Další nebezpečí pro hosty tentokrát likviduje gólman Onana, který tygřím skokem zachytil rotující přízemní přihrávku na nabíhajícího Baraziteho.

36

Slibně se vyvíjející brejk Utrechtu nyní ztroskotal na nepovedeném průniku Živkoviče.

35

Ale i tentokrát si červenobílí dokázali poradit, když míč odhlavičkovali do bezpečí.

34

První centrovaný balón byl zblokován pouze do zámezí, celá standardní situace se tedy bude ještě opakovat z druhé strany.

33

Rohový kop pro Ajax Amsterdam.

32

Utrechtští to znovu zkoušejí směrem vpřed, ale tentokrát již neúspěšně.

30

30.

30

Obrovská šance pro Utrecht! Van der Meer vyslal z levé strany za obranu Baraziteho, který z křídla centroval do vápna na nabíhajícího Živkoviče, jenž ve skluzu usměrnil míč do břevna!

29

Po dlouhé době se do útočných pozic dostávají také hráči Utrechtu, balón ale pouze proskočil velkým vápnem na kopačky hostí.

28

Prvotní centr do vápna z přímého kopu skončil po teči domácích hráčů v zázemí. Z následného rohového kopu míč opět končí za brankou, ale tentokrát již bude Jensen vykopávat.

27

Amrabat teď zezadu doslova sestřelil kličkujícího Ziyecha, celý incident se sice obejde bez karetního postihu, ale hosté budou rozehrávat přímý kop.

26

Leeuwin drobným zákrokem ve středu hřiště dopomohl Dolbergovi k zemi, následuje volný kop pro Ajax.

25

Nepřesný nákop hostí končí pouze v Jensenově náruči.

24

Po vzoru Dolberga nyní zkusil do šestnáctky z pravého křídla proniknout také El-Ghazi, avšak ztroskotal na stínujícím Van der Meerovi.

23

Veltman nalezl v uličce mezi dvěma soupeři naběhnutého Dolberga, který následně nemohl proniknout a musel přihrávat do strany.

22

Držení míče – 32% : 68%.

21

Klaassen teď možná trochu zbytečně zazmatkoval a zfauloval soupeře, na druhou stranu tím alespoň znemožnil teoretické protiakci.

20

Dolbergův takřka skvělý průnik! Útočník Ajaxu si ve středu hřiště poradil již se třemi protihráči a nebýt posledního skluzujícího obránce, mohl jít Dolberg sám na brankáře.

19

Hra se nám na malou chvíli uklidňuje, když jsou hráči Ajaxu s míčem vytlačeni na vlastní polovinu hřiště.

17

První vážnější šance na straně hostí! El-Ghazi si výborně zpracoval centrovaný míč ve velkém vápně a z druhého doteku levačkou pálil. Nakonec míč zamířil těsně vedle levé spojnice!

15

El-Ghaziho centr z pravého křídla sice směřoval k připravenému Dolbergovi, ale nakonec našel jen kopačku připraveného obránce Leeuwina.

14

Série autových vhazování nebere konce, oba týmy se u této činnosti v rychlém sledu několikrát protočily, až se nakonec hosté uvolnili k lehkému posunu vpřed.

13

Ziyech si počal u levé postranní čáry až příliš důrazně v hlavičkovém souboji s Amrabatem, sudí píská volný kop pro domácí.

12

Útočný faul Utrechtu, hosté v černých dresech budou rozehrávat z vlastního velkého vápna.

10

Van der Maarelův přetažený centr na zadní tyč sice hledal hlavičku Baraziteho, jenže tomu chybělo pár kroků k dobru, aby míč zasáhl.

9

Po chybné rozehrávce hostí se dostal k balónu Živkovič, jenž měl sice v úmyslu rozvinout rychlý brejk, ale vzhledem k absenci spoluhráčů musel přihrát dozadu a počkat.

8

Amsterdamští to zkusili z velkého úhlu přímým nástřelem do pokutového území, avšak tam byl takový shluk lidí, že míč nedokázal brankáře Jensena ohrozit.

7

Živkovič na pravé straně nestačil na rozběhnutého El-Ghaziho a skluzem jej fauluje. Přímý kop pro Ajax.

6

Ajax kombinuje s balónem na vlastní polovině hřiště a pomalu se přesouvá do ofenzivy.

5

Ziyechův centr z pravého křídla domácí spěšně odklidili pouze na rohový kop.

4

Velká škoda! Brama obdržel přihrávku před hranicí velkého vápna a díky velké nepřesnosti si balón nedokázal zpracovat na střelu.

3

Utrecht je v úvodních minutách velmi aktivní, hráči v červenobílých dresech obsazují soupeřovu polovinu.

2

Veltman ihned z kraje zápasu zkusil dalekonosnou střelou překvapit gólmana Jensena, jenže zamířil daleko od brány.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Utrecht: Jensen – van der Maarel, Leeuwin, W. Janssen, van der Meer – S. Amrabat, Brama, Ayoub – Haller, Barazite, R. Živković.
Náhradníci: Nijhuis – Ludwig, Koch, Klaiber, Labyad, Troupee, Peterson, Joosten, D. Rosheuvel, Kerk.

Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven – Klaassen, Schøne, Ziyech – El Ghazi, Dolberg, Younes.
Náhradníci: Boer – Tete, Riedewald, Westermann, Casierra, F. de Jong, van de Beek, Dijks, de Ligt, Kluivert..
Příjemné nedělní poledne u sledování 19.kola nizozemské Eredivise! Dnes proti sobě nastoupí domácí FC Utrecht a hostující Ajax Amsterdam. Jednal se dnes bude o bitvu z horní poloviny tabulky, takže lze očekávat poměrně vyrovnanou bitvu.

Utrecht se nachází po zisku 28 bodů na 6. pozici a v případě bodového zisku by mohl stáhnout náskok pátého Alkmaaru. Posledních pět zápasu domácí odehráli bez prohry – 3 výhry a 2 remízy, ikdyž je nutné podotknout, že se vyjma Feyenoordu Rotterdam z listopadu loňského roku jednalo spíše o slabší soupeře.

Ajax má na kontě rovných 40 bodů, které ho řadí na 2.pozici. Na první Feyenoord momentálně ztrácí 8 bodů, a tak dnes bezpodmínečně potřebuje bodovat, navíc v závěsu se nachází se 37 body PSV. Posledních pět zápasů hovoří pro tým z Amsterdamu takto – 3 výhry, remíza a prohra s Twente.

K vidění dnes bude rovněž souboj dvou devíti gólových střelců, na straně domácích je jím Sebastien Haller a na straně hostí Davy Klaassen.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.

FC Utrecht – Ajax Amsterdam

0:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 83. Schøne

Karty:   73. W. Janssen (UTR) – 49. Ziyech (AJA), 80. Schøne (AJA), 90+2. Kluivert (AJA)

Nepremenená penalta: 62. Schøne (AJA), mimo

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 4:11. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 18:13.

FC Utrecht: Jensen – van der Maarel, Leeuwin (64. Troupee), W. Janssen, van der Meer – S. Amrabat, Brama, Ayoub – Haller, Barazite (86. Koch), R. Živković (76. Peterson).
Náhradníci: Nijhuis – Ludwig, Koch, Klaiber, Labyad, Troupee, Peterson, Joosten, D. Rosheuvel, Kerk.

Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, Sánchez (74. de Ligt), Viergever, Sinkgraven – Klaassen, Schøne (89. van de Beek), Ziyech – El Ghazi (73. Kluivert), Dolberg, Younes.
Náhradníci: Boer – Tete, Riedewald, Westermann, Casierra, F. de Jong, van de Beek, Dijks, de Ligt, Kluivert.