Menu

Futbal

Primeira Liga

GD Chaves – CD Nacional

2:0

koniec (2:0)

23.01.2017, 21:00 • Estádio Municipal Eng. Manuel Branco Teixeira, Chaves • 18. kolo • Tomáš Kubečka cz

Tipsport: 1.84 3.27 4.7

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:58:36)
Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 12:7. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:16.
Je dobojováno! Chaves na své půdě poráží Nacional 2:0! Domácí o svém vítězství rozhodli v prvním poločase. Po půlhodině hry otevřel skóre Braga a těsně před přestávkou přidal druhou branku Davidson! Ve druhé půli už si domácí celek jen hlídal své vedení a nepouštěl soupeře do šancí. Nacional byl naprosto bezzubý a nadále zůstává v sestupových vodách!

90+5

Konec zápasu.

90+3

Střídající Vukčević si na hranici pokutového území převzal pěknou přihrávku a vypálil na zadní tyč. Jeho pokus končí v rukavicích brankáře.

90+2

Domácí ještě zahrávali rohový kop. Centr do pokutového území však obrana Nacionalu odhlavičkovala do bezpečné vzdálenosti.

90+1

Nastavují se čtyři minuty!

90

Střídání v týmu GD Chaves: ze hřiště odchází Lopes, přichází Vukčević.

89

Na druhé straně si centr do pokutového území převzal střídající Cádiz. Hostující útočník ale nemohl pokračovat, protože se nacházel v ofsajdu.

88

Nelson se vydal podpořit ofenzívu domácího celku. Krásným centrem hledal Lopese, který si však chtěl míč zpracovat a balón se mu odrazil od hrudníku.

87

Agra tentokrát protančil mezi zadáky domácího celku až k rohovému praporku, odkud se snažil poslat centr do vápna, nicméně vybojoval jen vhazování.

86

Další centr před domácí svatyni vyprodukoval Cádiz. Střídající útočník ale dal míči velkou razanci a jeho pobídka prolétla vápnem bez teče.

85

Na levé straně si dělal prostor Willyan. Hostující záložník si však nepotykal s prvním dotykem a míč mu uskočil do zámezí. Domácí budou vhazovat.

84

Braga se natlačil před soupeře, pokryl si míč tělem a nechal se faulovat. Utkání už se pouze dohrává. Chaves bude rozehrávat.

83

Naopak početná skupinka fanoušků Nacionalu je za brankou domácího celku úplně potichu. Hosté totiž ani v dnešním utkání podle všeho nezískají potřebné body.

82

Střídání v týmu GD Chaves: ze hřiště odchází Perdigao, přichází Batatinha.

81

Příznivci domácího celku rozjíždějí na tribunách velkou párty! Na stadionu nyní panuje opravdu bouřlivá atmosféra a hosté se musejí cítit jako v pekle!

80

Perdigao vlétl do vápna z pravé strany a nadýchaným centrem hledal hlavu Lopese. Před domácím útočníkem na poslední chvíli zasáhl Correia.

79

Domácí fanoušci si užívají vedení svého celku a nadále podporují své oblíbence hlasitým skandováním. Chaves kráčí za vítězstvím.

78

Na druhé straně zahrával Nacional rohový kop. Centrovaný míč přilétl na malé vápno, kde číhal Figueiredo, ale hostující stoper se k hlavičce nedostal.

77

Hosté si málem vstřelili vlastní branku! Do prudkého centr z pravé strany zasáhl Correia, od nějž se míč odrazil na branku, ale Silva byl naštěstí pro hosty pozorný!

76

Střídání v týmu CD Nacional: ze hřiště odchází Goncalves, přichází Jota.

75

Lopes skvěle napadal rozehrávku Nacionalu v jeho pokutovém území. Brankář Silva měl s rozehrávkou obrovské problémy, ale nakonec to zvládl.

74

Střídání v týmu GD Chaves: ze hřiště odchází Patrao, přichází Bressan.

73

Největší šance Nacionalu v utkání! Na centr od rohového praporku si naskočil Figueiredo, jehož hlavička prolétla těsně nad břevnem!

72

Nacional už je zpátky na polovině soupeře. Fotbalisté v pruhovaných dresech kombinují v blízkosti pokutového území soupeře.

71

Brankář Silva musel dávat pozor na centr z pravé strany. Míč se nebezpečně stáčel směrem do branky, ale Silva se nenechal překvapit.

70

Lopes byl jako první u krásné přihrávky za obranu, ale v dobré pozici trefil jen brankáře, který vyběhl daleko za hranici pokutového území!

69

Nacional se v posledních minutách přeci jen tlačí do útoku. Hostující celek se usadil na polovině soupeře a v posledních minutách se nezbavuje balónu.

68

Žlutou kartu dostává Queiros (GD Chaves).

67

Střídání v týmu CD Nacional: ze hřiště odchází Rodrigues, přichází Roniel.

66

Ricardo si zahrál na Manuela Neuera. Domácí brankář vystartoval dobrých deset metrů za hranici pokutového území a odkopl míč před napadajícím Rodriguesem.

65

Domácí stoper si nyní splnil i své defenzivní povinnosti. Ponck včas vystoupil proti rozběhnutému soupeři a rozehrál přesně na spoluhráče.

64

Ponck si nechtěl přidělávat starosti a raději rozehrál na vlastního brankáře. Ricardo ihned nakopl míč na polovinu soupeře. Pokračuje se v bojovném duchu.

63

Lopes táhl akci domácího celku po levé straně hrací plochy. Domácí fotbalista odcentroval vnějším nártem, ale obrana byla znovu na místě.

62

Domácí celek měl k dispozici přímý kop z vynikající pozice. Exekuce se ujal Braga. Fotbalista se skvělou kopací technikou tentokrát selhal a trefil jen zeď.

61

Žlutou kartu dostává Correia (CD Nacional).

60

Nacional měl k dispozici exekuci přímého kopu. Pro centrovaný míč vystartoval z brankové čáry Ricardo, který nenechal soupeře hlavičkovat.

59

Braga se snažil najít recept na obránce na pravé straně pokutového území. Domácí fotbalista předvedl pěknou kličku, ale nezískal ani roh.

58

Po přestávce zatím sledujeme hodně bojovný obraz hry. Domácí fotbalisté zastavují akce Nacionalu už na půlící čáře.

57

Davidson si řekl o přihrávku do běhu. Domácí záložník poté prohnal obránce Nacionalu, jenže Campos byl připraven a získal míč.

56

Cerqueira se dožadoval rohového kopu. V souboji u brankové čáry si pohrál s obráncem, ale podle rozhodčího se domácí fotbalista balónu nedotkl.

55

Na druhé straně se do otevřené obrany hnal Willyan. Hostující fotbalista se však unáhlil se střelou a nepovedený pokus z pětadvaceti metrů minul branku.

54

Davidson se zapojil do akce domácího celku na levé straně hrací plochy. Střelec druhé branky si však netroufl na průnik a raději vrátil míč obráncům.

53

Hosté jsou po přestávce o něco aktivnější. Nacional se tlačí na polovinu soupeře, nicméně Agra svým průnikem po pravé straně branku neohrozil.

52

Nacional měl k dispozici přímý kop. Střílený centr do pokutového území domácí obrana zablokovala a Ricardo si došel pro balón.

51

Střídání v týmu CD Nacional: ze hřiště odchází Hamzaoui, přichází Cádiz.

50

Pozor! Tady to vypadá na zranění vážnějšího charakteru! Na hrací plochu dokonce musela přijet sanitka!

49

U zraněného fotbalisty už jsou lékaři s nosítkami. Na lavičce Nacionalu už se zvedají náhradníci. Uvidíme, kdo z nich dostane příležitost.

48

Hra je přerušena. Na trávníku zůstává ležet jeden z fotbalistů Nacionalu. Jeho spoluhráč dává jasným gestem najevo, že se bude muset střídat.

47

Campos rozjel akci Nacionalu po pravé straně. Jeho prudkou přihrávku po pravé straně však zastavil dobře postavený Perdigao.

46

Domácí měli k dispozici výkop do druhého pološasu. Chaves se ihned vydalo do útoku, ale Braga nezastihl vysokou přihrávku na trávníku.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je minulostí! Domácí Chaves zatím potvrzuje roli favorita a po pětačtyřiceti minutách vede 2:0! Nacional se úvodní půlhodinu dobře bránil, jenže Braga poté krásnou střelou na zadní tyč otevřel skóre! Domácí nadále pokračovali v aktivní hře a úspěchu se dočkali v závěru poločasu, kdy se prosadil Davidson. Nacional je směrem dopředu naprosto bezzubý a na šanci zatím čeká.

45+1

První poločas skončil.

45

45. DAVIDSON - 2:0

45

Chaves právě vstřelil branku!
Domácí v závěru prvního poločasu zvyšují své vedení na 2:0! Brazilec DAVIDSON si převzal přihrávku z pravé strany, posunul si míč do vápna a prudkou střelou rozvlnil síť!

45

V samotném závěru prvního poločasu se spíše bojuje na polovině hrací plochy. Ani jeden z celků se ne a ne usadit před pokutovým územím soupeře.

44

Perdigao pláchl soupeřům po pravém křídle. Domácí fotbalista se prodral na polovinu Nacionalu, kde ale se špatnou kličkou narazil.

43

Davidson byl faulovan na polovině hrací plochy. Aktivní záložník domácího celku se dožadoval udělení žluté karty pro soupeře, ale u sudího nepochodil.

42

Agilní Braga dotíral na rozehrávku soupeře na hranici pokutového území. Domácí středopolař tentokrát balón nezískal a musí se rychle vracet.

41

Nelson se obětavě položil do prudké přihrávky, která mířila do pokutového území. Domácí obránce podle hostů zahrál rukou, ale sudí nepíská.

40

Chaves si v závěru prvního poločasu zbytečně nechce komplikovat život. Domácí celek drží míč na svých kopačkách a nepouští k němu soupeře.

39

Domácí už jsou ale zpátky na polovině soupeře. Chaves mělo k dispozici aut v blízkosti vápna. Dlouhý míč do pokutového území ale obrana odhlavičkovala.

38

Ricardo vystartoval ven z branky, aby schoval míč před dobíhajícím Rodriguesem. Domácí brankář si počínal opravdu jistě a nezaváhal.

37

Nacional se v posledních minutách snaží vymanit z tlaku svého soupeře a dere se před branku. Domácí obrana však pracuje na výbornou.

36

Nacional zahrával přímý kop. Hostům se však jeho exekuce vůbec nepovedla. Rodrigues to přehnal s razancí a poslal balón na tribunu.

35

A mohlo to být 2:0! Perdigao vlétl do pokutového území, přihrávkou pod sebe oslovil volného Bragu, který bez přípravy napálil míč těsně vedle branky!

34

Domácí fanoušci zatím podporují svůj celek hlasitým skandováním. Fotbalisté v modrých dresech si se soupeřem hrajou jako kočka s myší.

33

Braga je po vstřelené brance při chuti. Domácí záložník si znovu srovnal míč ke střele na hranici pokutového území, ale jeho pokus tentokrát obrana srazila na roh.

32

Žlutou kartu dostává Braga (GD Chaves).

31

31. BRAGA - 1:0

31

Chaves právě vstřelil branku!
Domácí se ujímají vedení! Chaves přeci jen přetavila svůj nápor ve vedoucí branku! BRAGA si krásně převzal přihrávku na hranici pokutového území a krásnou střelou po zemi na zadní tyč nedal brankáři šanci!

30

30. Ponckova hlavička po rohovém kopu

30

Konečně jsme se dočkali první šance dnešního duelu! Na centr od rohového praporku si naskočil Ponck, jehož pokus prolétl těsně vedle branky!

29

Perdigao se hnal do otevřené obrany Nacionalu. Domácí fotbalista centroval z pravé strany, ale obránce jeho pobídku před branku srazil na roh.

28

Hamzaoui už je zpátky na nohou a domácí celek může pokračovat ve snaze překonat výborně postavenou defenzívu Nacionalu.

27

Hra je přerušena. Na trávníku totiž zůstává ležet Hamzaoui. Hostující útočník se krčí v opravdu nefotbalové pozici. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.

26

Queiros zastavil zajímavou přihrávku za domácí obranu. Krajní obránce domácího celku okamžitě rozehrál na své spoluhráče ve stoperské dvojici.

25

Freire ukázal své sebevědomí, když si ve vlastní šestnáctce troufl na riskantní kličku, kterou se zbavil napadajícího Hamzaouiho.

24

Willyan tentokrát centroval z pravé strany na hranici pokutového území. Hostující fotbalista ale nenašel nikoho v pruhovaném dresu.

23

Davidson se nyní vrátil na svou polovinu a u postranní čáry zastavil rodící se akci soupeře. Agra chtěl pobavit diváky efektní kličkou, ale jeho úkon byl neefektivní.

22

Domácí zahrávali další rohový kop. Centrovaný míč tentokrát přilétl na přední tyč, kde číhal Lopes, ale balón před ním odkopl Campos.

21

Na druhé straně se do bleskového protiútoku hnal Rodrigues. Hostující středopolař uvolnil Agru, který pálil z ostrého úhlu a trefil jen boční síť.

20

Patrao se z pravé strany krásně prosmýkl do pokutového území, kde motal hlavy obráncům, ale nakonec nedokázal najít nikoho ze spoluhráčů.

19

Cerqueira se stal obětí nedovoleného zákroku na polovině hrací plochy. Hostující fotbalista se drží za pravou nohu, ale podle všeho bude pokračovat.

18

Také domácí celek zahrával rohový kop. K hlavičce se v pokutovém území prodral Ponck, ale jeho pokus ze záklonu minul zařízení.

17

Domácí fotbalisté v posledních minutách uklidnili svou hru kombinací na vlastní polovině. Domácí stopeři si nyní vyměňují krátké přihrávky.

16

Agra sprintoval s míčem po pravé straně. Hostující rychlonožka se prosmýkla kolem obránce, ale poté už se jí nepodařilo odcentrovat.

15

Cesar se na polovině Chavese natlačil před soupeře, pokryl si balón tělem a nechal se faulovat. Nacional má k dispozici zajímavou standardní situaci.

14

Na druhé straně vyrazil Silva ven z brankové čáry, aby schoval do rukavic vysoký centr z levé strany. Hostující brankář si počínal jistě.

13

Agra se po pravé straně řítil do otevřené obrany domácího celku. Záložník Nacionalu ale uspěchal centr do šestnáctky a zbavil se balónu.

12

Domácí celek se usadil na polovině soupeře a snaží se rozhýbat obranu Nacionalu rychlou kombinací. Chaves nepouští soupeře k balónu.

11

Patrao se odhodlal k odcentrování do vápna z pravé strany. Silva jeho pokus napoprvé neudržel, ale svou chybičku bleskově napravil.

10

Kársnou střelou ze střední vzdálenosti se prezentoval Davidson. Domácí fotbalista napřáhl z pětadvaceti metrů, jenže jeho oblouček mířil přímo do rukavic připraveného brankáře.

9

Centr od rohového praporku ale nepřinesl nebezpečí pro domácí branku. Ricardo mohl zůstat v klidu, jeho spoluhráči balón vyhlavičkovali.

8

Na druhé straně vracel míč pod sebe Willyan. Hostující záložník hledal nabíhajícího Rodriguese, ale stoper Ponck odvrátil balón na roh.

7

Chaves je od úvodních minut aktivnějším celkem. Domácí se derou do útoku a hledají skulinky v obraně soupeře.

6

Davidson si znovu dělal prostor na levé straně hrací plochy. Domácí fotbalista tentokrát odcentroval do vápna, jenže jeho pobídka nenašla nikoho ze spoluhráčů.

5

Hosté měli k dispozici přímý kop. Centrovaný míč se snesl do pokutového území, kde byl pouze připravený stoper domácího celku Ponck.

4

Davidson operoval na levé straně hrací plochy. Domácí fotbalista si však při zpracování pomohl rukou a Nacional může rozehrávat.

3

Perdigao si na pravé straně hrací plochy zpracoval vysokou přihrávku, jenže jeho následný centr směřoval pouze do ofsajdu.

2

Rodrigues se ve středu hrací plochy dopustil nedovoleného zákroku. Středopolař Nacionalu zatáhl za dres jednoho ze soupeřů.

1

Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Nacional se ihned vydal vpřed po pravé straně hrací plochy, nicméně hosté se zbytečně zbavili míče.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

GD Chaves: Ricardo – Queiros, Ponck, Freire, Lenho – Assis, Patrao – Perdigao, Braga, Davidson – Lopes
Náhradníci: Filipe, Petrović, Vukčević, Fall, Batatinha, Bressan

CD Nacional: Silva – Campos, Correia, Figueiredo, Cerqueira – César, Rodrigues – Agra, Willyan, García – Hamzaoui
Náhradníci: Bento, Matsimbe, Jota, Cádiz, Gomes, Roniel, Witi.
Vzájemné zápasy

Dnešní soupeři se spolu střetli hned v úvodním kole nového ročníku. Nacional doma padl 0:1. Rozhodující branku vsítil Braga.
GD Chaves

Naopak Chaves zažívá vydařenou sezónu. Dnešní domácí celek vybojoval už dvacet čtyři bodů a aktuálně se drží na sedmé pozici. Ve vyrovnaném středu tabulky ale potřebuje nadále sbírat body. V minulém kole remizoval 2:2 se Sportingem Lisabon a stejný celek o tři dny později vyřadil v portugalském poháru.
CD Nacional

Nacional se v dosavadním průběhu soutěže moc nedaří. Dnešní hostující celek v sedmnácti duelech nasbíral jen dvanáct bodů a krčí se na předposlední sedmnácté pozici. Na záchranu už ztrácí tři body. V minulém duelu navíc prohrál 1:0 na půdě Setubalu.
Dobrý večer všem fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z portugalské Primeira ligy. Společně se podíváme na duel, ve kterém bude GD Chaves od 21 hodin hostit CD Nacional.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

GD Chaves – CD Nacional

2:0

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 31. Braga, 45. Davidson

Karty:   32. Braga (CVS), 68. Queiros (CVS) – 61. Correia (NAC)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 12:7. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:16.

GD Chaves: Ricardo – Queiros, Ponck, Freire, Lenho – Assis, Patrao (74. Bressan) – Perdigao (82. Batatinha), Braga, Davidson – Lopes (90. Vukčević)
Náhradníci: Filipe, Petrović, Vukčević, Fall, Batatinha, Bressan

CD Nacional: Silva – Campos, Correia, Figueiredo, Cerqueira – Goncalves (76. Jota), Rodrigues (67. Roniel) – Agra, Willyan, García – Hamzaoui (51. Cádiz)
Náhradníci: Bento, Matsimbe, Jota, Cádiz, Gomes, Roniel, Witi