Menu

Futbal

Juniorská liga (CZ)

FK Příbram – FC Viktoria Plzeň

1:2

koniec (1:2)

20.02.2017, 13:00 • Na Litavce - UMT, Příbram • 17. kolo • Tomáš Reiner (@ReinyTom) cz

Tipsport: 1.45 4.6 4.13

Viktoria Plzeň v posledním podzimním zápase Juniorské ligy ukončila devět utkání bez vítězství domácí výhrou nad Bohemians 1905, kterou v úvodním jarním kole potvrdila na hřišti aktivnější Příbrami, kde dokázala udržet jednobrankový náskok. Karsten Ayong sice dokázal odpovědět na úvodní gól Jiřího Sedláčka, po půlhodině hry ale rozhodl o vítězství Západočechů Michal Hlavatý. Příbram prohrála poprvé od 17. října 2016. Konečný výsledek: Příbram 1 Viktoria Plzeň 2. (15:02:08)

90+2

Konec zápasu.

90+2

Příbram vybojovala rohový kop, po kterém se vydal do šestnáctky i brankář Ondřej Kočí a v blízkosti hranice malého pokutového území si naskakoval na míč, jenže na něj nedosáhl.

90+1

Nad rámec utkání byly nastaveny 2 minuty.

90

Karsten Ayong mohl vstřelit svůj druhý gól v utkání a vyrovnat, když se uprostřed šestnáctky dostal k hlavičce a mířil pod břevno, jeho pokus byl ale příliš slabý a Dominik Sváček ho bez problému stáhl do rukavic.

90

Běží poslední minuta utkání, v jejímž úvodu se dvojice hráčů Příbrami snažila prosadit v blízkosti levé tyče, ani jeden ale neuspěl. Viktoria dobře zahušťuje prostor uvnitř pokutového území.

89

Hra je v závěru utkání hodně kouskovaná a oba týmy prakticky nemají šanci na to, aby se dostali do zakončení. Když už to vypadá, že se Příbram dostane do šance, přijde útočný faul.

88

Příbram sportovně zakopla míč, aby jeden z hostů po srážce s brankářem Dominikem Sváčkem mohl být ošetřen.

87

Tak nakonec jsem se mýlil. V jednasedmdesáté minutě viděl žlutou kartu jeden z domácích fotbalistů Příbrami.

86

Příbram dobře kombinovala ne levé straně hřiště a po následném centru do šestnáctky se na přední tyči dostal k hlavičce Jan Makoš, jehož první pokus zamířil do vzduchu a druhý poté do náruče připraveného Dominika Sváčka. Viktoria stále vede těsně 2:1.

85

Viktoria v závěru utkání spoléhá na protiútoky, kterým schází přesná přihrávka. Hosté v rychlém sledu předvedli kolmou přihrávku, která středem hřiště zamířila k Ondřejovi Kočímu.

84

Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jakub Kopřiva, přichází Martin Suchý.

84

Nerad bych se pletl, ale hlavní rozhodčí Tomáš Klíma v dnešním utkání ještě zřejmě nevytáhl ani jednu žlutou kartu.

83

Tým ze západu Čech se pokusil zrychlit hru kolmou přihrávkou středem hřiště a míči skončil na kopačce Ondřeje Kočího.

82

Ono i kdyby tam někdo z domácích fotbalistů byl, tak by na míč nedosáhl. Centr z levého křídla byl hodně vysoký.

81

Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Štěpán Kacafírek, přichází Milan Macek.

81

Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Michal Hlavatý, přichází Václav Kule.

81

Příbram se v rychlém sledu dostala na levém křídle ke dvěma centrům, z nichž první byl zablokovaný a druhý na vzdálenější pravé tyči zamířil do území, kde nebyl vůbec nikdo.

80

Do konce dnešního utkání na umělém trávníku stadionu Na Litavce zbývá odehrát deset minut a zatím to vypadá, že Plzeň porazí Příbram i ve druhém letošním měření sil.

79

Jakub Kadar se málem řítil na pravé straně šestnáctky sám na bránu, jeden z obránců Příbrami mu ale skvěle překřížil cestu.

78

Střídající Vukajlovič odvedl na levé straně obranné poloviny dobrou práci, když zastavil útok Příbrami a rozehrál.

77

Jiří Sedláček by dnes mohl zkompletovat hattrick, to by ale musel mířit přesněji. Hostující útočník se nyní řítil sám na bránu, Ondřej Kočí proti němu ale skvěle vyběhl a v těsné blízkosti hranice pokutového území ho dokázal chytat! Mohlo být rozhodnuto.

76

Příbram zahodila další šanci! Domácí hráči se dostali opět ke střele v blízkosti levé tyče, bránu ale z ostrého úhlu přestřelili.

75

Střídající Jan Makoš mohl vyrovnat, když se v blízkosti levé tyče ocitl v obrovské šanci, jenže míč po zemi napálil pouze doprostřed brány a Dominik Sváček ho fantastickým zákrokem vyrazil!

74

Oba týmy v rychlém sledu předvedly nepřesnou kolmou přihrávku vzduchem, které zamířily do náruče brankářů.

73

Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Lukáš Mudra, přichází Rudolf Novák.

73

V sestavě Příbrami dnes nastoupil Pilík, nejedná se ovšem o zkušeného Tomáše Pilíka, nýbrž jeho bratra Pavla Pilíka.

72

Žlutou kartu dostává Tomáš Břížďala (1.FK Příbram).

72

Do konce utkání zbývá odehrát necelých dvacet minut a Viktoria Plzeň skvěle brání jednobrankový náskok.

71

Na domácí straně je hodně aktivní Štěpán Holý a také Karsten Ayong, ani jednomu se ale zatím vyrovnat nepodařilo. Respektive druhému jmenovanému hráči ano, v prvním poločase ale na 1:1. Plzeň vede nyní 2:1.

70

Střídání v týmu 1.FK Příbram: ze hřiště odchází Jan Šrain, přichází Jan Makoš.

70

Jiří Sedláček dnes hraje s velkou chutí a zpoza šestnáctky napřáhl po rychlém protiútoku pravačkou ke střele, která byla zablokována. Ondřej Kočí zůstal v klidu.

69

Karsten Ayong se snažil na pravé straně šestnáctky prosadit v obležení dvou protihráčů a neměl příliš mnoho šancí na úspěch. Viktoria Plzeň se opět úspěšně ubránila.

68

Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Martin Debellis, přichází Nikola Vukajlovič.

68

Viktoria následný tlak Příbrami přečkala za cenu rohového kopu. Přetažený centr z levé strany hřiště ale žádné nebezpečí nepřinesl a jeden z domácích hráčů na vzdálenější pravé tyči podklouzl. O penaltu se jednat nemohlo.

67

Roman Květ na levé straně hřiště v blízkosti brankové čáry krásně pronikl do šestnáctky a z ostrého úhlu napřáhl k přízemní střele, kterou Dominik Sváček skvěle vyrazil!

66

Příbram na pravé straně hřiště rozehrála rohový kop a po nepřesné hlavičce se na vzdálenější levé tyči jeden z domácích hráčů dostal ke střele, která z ostrého úhlu minula bližší levý horní roh brány a skončila nad! Příliš nechybělo.

65

Filip Vacovský se skvěle vrátil a na pravé straně šestnáctky z pohledu útočící Příbrami odvrátil míč razantním odkopem na rohový kop. Skvělý návrat a práce v defenzivě.

64

Kapitán Štěpán Holý už se na to nemohl dívat a poté, co si naběhl na volný míč, zpoza šestnáctky napřáhl k jedovaté střele, která zamířila vedle pravého horního rohu brány.

63

Fotbalisté Příbrami si uprostřed šestnáctky po krásném centru z pravé strany zbytečně dávali přednost a ke střele na hostující bránu Viktorie Plzeň se nakonec nedostali.

62

Hostující brankář Dominik Sváček hodně dlouho čekal s výkopem od brány a klidně z toho mohla žlutá karta. Hlavní rozhodčí Tomáš Klíma ale prokázal svou trpělivost.

61

Ze zápasu uplynula hodina hry a Viktoria Plzeň po přečkání obrovské šance Příbrami stále vede 2:1. Rozdíl mohl být dvoubrankový, ale ani hosté velkou šanci nevyužili.

60

Ondřej Kočí na pravé straně šestnáctky předvedl nepřesvědčivý výběh a Plzeň mohla skórovat do prázdné brány, místo střely ale přilétl před bránu z ostrého úhlu přízemní centr, který zamířil do území nikoho!

59

Pavel Pilík se ocitl na pravé straně šestnáctky v obrovské šanci a z úhlu vyslal na hostující bránu pořádnou ránu, Dominik Sváček ale předvedl úžasný reflexivní zákrok!

58

Příbram sice byla vytlačena na vlastní polovinu hřiště, vzápětí ale dobře kombinovala ve středu hřiště a dostala se ke střele zpoza šestnáctky, která byla zablokována.

57

Zlatko Liščević se na pravé straně hřiště v blízkosti půlící čáry dostal dvakrát k míči, jenže v obou případech se ocitl v obležení dvou protihráčů a musel zvolit zpětnou přihrávku.

56

Ze druhého poločasu je odehráno deset minut. Příbram se usadili na polovině soupeře a obléhá bránu Plzně.

55

Plzeň se snažila dostat k centru na pravém křídle, zatímco Příbram na opačné straně hřiště na levém, ani jeden z týmů ale ve svém snažení v rychlém sledu neuspěl.

54

Tomáš Skála dobře zpracoval v obraně a poté se dostal na hranici šestnáctky ke střele v útoku, jeho následný pokus mířící pod horní tyč byl ale zablokován.

53

Tomáš Skála odvedl v obraně dobrou práci, když na levé straně vlastní poloviny hřiště zastavil rychlý protiútok Příbrami a odvrátil míč pro jistotu za postranní čáru.

52

Oba týmy se i po přestávce prezentují pěkným ofenzivním fotbalem, chybí mu ale zatím přesné finální přihrávky.

51

Následný rohový kop Příbrami žádné nebezpečí nepřinesl a Jiří Sedláček se dopustil útočného faulu. Na trávníku se zřejmě ocitl Zlatko Liščević, kterému se sportovně omluvil.

50

Domácí fotbalisté krásně odcentrovali z levého křídla a na přední tyč přilétl nebezpečný přízemní centr, který pohotovou hlavičkou odvrátil na rohový kop Filip Vacovský.

49

Martin Debellis dobře vypálil zpoza šestnáctky, jeho následná střela ale zamířila nad bránu Ondřeje Kočího.

48

Příbram na pravé straně hřiště rozehrávala standardní situaci, následný centr ale žádné nebezpečí nepřinesl.

47

Vzápětí mohli naopak zahrozit sami hosté, jenže jejich přízemní centr z levé strany skončil v náručí Ondřeje Kočího.

46

Plzeň rozehrála druhý poločas a po ztrátě míče se ocitla pod tlakem, Příbram se ale na pravé straně k ničemu nedostala.

46

Začal druhý poločas.
Jiří Sedláček již v šesté minutě utkání poslal Viktorii po rychlém protiútoku a nádherné kolmé přihrávce za obranu do vedení, na které sice odpověděl v polovině prvního poločasu krásnou hlavičkou Karsten Ayong, Plzeň ale opět utáhla šrouby a zásluhou Michala Hlavatého, který taktéž skóroval po krásné kolmé přihrávce za obranu, bude vstupovat do druhého poločasu s těsným jednobrankovým vedením. Skóre po prvním poločase: 1.FK Příbram 1 Viktoria Plzeň 2.

45

První poločas skončil.

45

Domácí hráči se prezentovali nepřesnou finální přihrávkou, po které Dominik Sváček odkopával v klidu od brány.

44

V Příbrami ledujeme poslední okamžiky prvního poločasu, který nabídl velice atraktivní fotbal a tři branky.

43

Karsten Ayong neustále brousí pravou postranní čáru, Příbrami se ale podél ní nyní nedaří k ničemu dostat.

42

Jako by se Viktoriáni vždy vedoucím gólem nechali uchlácholit a poté pouze bránili těsné jednobrankové vedení.

41

Do konce prvního poločasu zbývá odehrát necelých pět minut a Příbram je opět výrazně aktivnější a nebezpečnější.

40

Příbram se po rozehrání dalšího rohového kopu dostala uprostřed šestnáctky k hlavičce a Dominik Sváček už byl překonaný, jeden ze spoluhráčů ho ale na čáře zachránil!

39

Hostující brankář Dominik Sváček fantasticky přečetl hru a na levé straně šestnáctky vychytal jednoho z hráčů Příbrami, jehož přízemní střela znamenala pouze rohový kop!

38

A další centr z pravé strany v podání domácích hráčů Příbrami, tentokrát byl ale přetažený a zamířil na vzdálenější levé tyči do území, kde nebyl vůbec nikdo.

37

Příbram na pravé straně hřiště dobře odcentrovala do šestnáctky a na přední tyči se opět dostával k hlavičce Karsten Ayong, jeho pokus ale zamířil tentokrát mimo.

36

Do konce prvního poločasu zbývá odehrát 10 minut. Viktoria Plzeň vede na hřišti Příbrami těsně 2:1.

35

Příbram na pravé straně hřiště rozehrávala standardní situaci, následný centr byl ale uprostřed šestnáctky odvrácen.

34

Plzeň převzala otěže utkání pevně do svých rukou, s čímž se domácí fotbalisté Příbrami nechtějí jen tak smířit.

33

Jakub Kadar číhal u pravé tyče a po přetaženém centru z levé strany šestnáctky se málem dostal k hlavičce, nakonec ale na míč těsně nedosáhl! Kdyby ano, brankář Ondřej Kočí by zasahoval v domácí bráně Příbrami marně.

32

Po dobré pasáží v podání Příbrami si Plzeň začíná opět vytvářet velký tlak a je mnohem nebezpečnější.

31

31. Michal HLAVATÝ - 1:2

31

Plzeň právě vstřelila branku!
MICHAL HLAVATÝ si na pravé straně šestnáctky naběhl na krásnou kolmou přihrávku a přízemní střelou z ostrého úhlu zamířil mezi nohama Ondřeje Kočího ke vzdálenější levé tyči. Plzeň znovu vede! Druhému gólu Plzně předcházela standardní situace Martina Rychnovského, který ji na pravé straně hřiště rozehrál nakrátko.

30

Lukáš Mudra byl na pravé straně útočné poloviny faulován a Plzeň bude rozehrávat standardní situaci.

29

Autové vhazování žádné nebezpečí nepřineslo a Příbrami byl navíc na hranici šestnáctky odpískán útočný faul.

28

Jan Šrain krásnou kolmou přihrávkou vysunul na levém křídle jmenovce Jana Kvídu, který okamžitě centroval do šestnáctky, Plzeň ale jeho centr na hranici pokutového odvrátila razantně za pravou postranní čáru.

27

Plzeň předvedla nepřesnou kolmou přihrávku a Příbram se velice rychle dostala zpět ke ztracenému míči.

26

Fotbalisté Příbrami se snažili prosadit na pravém křídle, k centru do šestnáctky se ale tentokrát dostat nedokázali.

25

Hosté se pokusili na levém křídle založit útok dlouhým kolmým pasem, po kterém se jeden z hráčů ocitl v ofsajdu.

24

Plzeň se sice po přetaženém centru z levé strany hřiště dostala na vzdálenější pravé tyči k hlavičce, následný pokus ale zhruba o metr a půl minul horní roh brány.

23

Michal Debellis dobře vypálil zpoza šestnáctky, jeho střela levačkou ale byla sražena na rohový kop.

22

22. Karsten AYONG - 1:1

22

Příbram právě vstřelila branku!
KARSTEN AYONG se dostal na přední tyči k míči po nádherném centru z pravého křídla a parádní hlavičkou neomylně zamířil k bližší pravé tyči! Viktoria Plzeň si tak dlouho koledovala o gól, až nakonec přišel! V Příbrami je vyrovnáno na 1:1.

22

Jan Šrain se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci a zdálo se, že jeho přízemní střela skončí v bráně, Dominik Sváček ho ale senzačním zákrokem dokázal u tyče zastavit!

21

Příbram hraje během posledních minut pěkný útočný fotbal, zatímco Viktoria pouze čeká na to, s čím domácí přijdou.

20

Roman Květ byl zřejmě hráčem, který se na přední tyči po krásném centru z pravého křídla dostal k hlavičce, a jeho tečovaný pokus zamířil těsně nad břevno!

19

Příbram ze středového kruhu posílala za plzeňskou obranu vysoký kolmý pas, který skončil pouze u Dominika Šváčka.

18

Štěpán Holý založil útok podél levé postranní čáry nádherným dlouhým a vysokým pasem, po kterém od rohového praporku na vzdálenější pravou tyč přilétl pěkný přetažený centr, Příbram se ale na pravé straně šestnáctky ke střele nedostala a hostující Viktoria Plzeň se opět úspěšně ubránila.

17

Ze zápasu uplynulo úvodních šestnáct minut a Plzeň se po vstřelení úvodního gólu začíná ocitat pod tlakem.

16

Příbram na pravé straně hřiště v rychlém sledu vybojovala druhý rohový kop a opět z toho bylo nebezpečí, míč poskakoval uprostřed šestnáctky a jeden z hráčů Plzně ho razantním odkopem odvrátil za pravou postranní čáru.

15

Zlatko Liščević byl zřejmě hráčem, který se po rozehrání rohového kopu a pěkném centru z pravé strany uprostřed šestnáctky dostal k hlavičce, jeho pokus ale o pořádný kus minul levý horní roh brány. Vzrušení bylo zbytečné.

14

Karsten Ayong si hledal prostor na přední tyči, centr z pravého křídla se k němu ale nedostal a byl sražen na rohový kop. Příbram má šanci ohrozit bránu Plzně.

13

Jeden ze středním obránců Příbrami byl dlouho upozorňován, že má ve středovém kruhu záda, následná přihrávka ale přišla příliš pozdě a skončila na plzeňské obraně.

12

Příbram začala utahovat šrouby a uprostřed šestnáctky se dostala ke střele, která po zemi mířila k levé tyči, Dominik Sváček ale předvedl skvělý zákrok a míč vyrazil!

11

Plzeňané se také pokoušeli zrychlit hru kolmou přihrávkou, také ta ale byla nepřesná. Rozehrával brankář Ondřej Kočí.

10

Příbram dokázala nebezpečí zažehnat a pokusila se zrychlit hru kolmou přihrávkou, po které Dominik Sváček mohl v klidu rozehrávat nohou a odkopl míč daleko do hloubi hřiště.

9

Lukáš Mudra se sice na pravé straně hřiště k centru do šestnáctky nedostal, vybojoval ale autové vhazování.

8

Příbram se snažila prosadit středem hřiště, Viktoria ho ale skvěle zhustila a míč po krátké době získala zpět.

7

Plzeň hraje od úvodních minut mnohem přímočařeji a fotbalisté Příbrami mají problémy se zachycováním protihráčů.

6

6. Jiří SEDLÁČEK - 0:1

6

Plzeň právě vstřelila branku!
Plzeň vyrazila středem hřiště v rychlém sledu do druhého protiútoku, který byl nyní po krásné kolmé přihrávce za obranu smrtelný. JIŘÍ SEDLÁČEK si hodil míč kolem vybíhajícího Ondřeje Kočího doprava a na pravé straně šestnáctky ho střelou z úhlu po zemi umístil ke vzdálenější levé tyči prázdné brány. Plzeň vede po ukázkově sehraném protiútoku rychle 1:0!

5

Domácí se prezentovali dlouhou kolmou přihrávkou za obranu, následný pas byl ale nepřesný a brankář Dominik Sváček míč bez problému sebral nikým neatakován ze země.

4

Příbram se snažila prosadit na levé straně, v blízkosti rohového praporku ale její akci zastavila nepřesná přihrávka, po které mohli hráči Viktorie Plzeň vhazovat.

3

Plzeň otočila hru a tentokrát se snažila prosadit dlouhým kolmým pasem podél pravé postranní čáry, jeden z hostujících fotbalistů se ale ocitl v ofsajdu, který byl odmáván a vzápětí odpískán.

2

Hlas bývalého prvoligového fotbalisty a současného trenéra plzeňské juniorky Pavla Horvátha je od úvodních minut hodně slyšet a jeho svěřenci se v blízkosti brankové čáry a šestnáctky dostali na levém křídle k ostrému centru před bránu, na vzdálenější pravé tyči ale nebyl nikdo a Příbram se úspěšně ubránila.

1

Lukáš Mudra odvedl na polovině hřiště dobrou práci, když si vykoledoval faul jednoho z domácích fotbalistů.

1

Hlavní rozhodčí Tomáš Klíma dal právě pokyn k zahájení zápasu, jehož výkop obstarali fotbalisté 1.FK Příbrami.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

1.FK Příbram: Kočí – Břížďala, Kacafírek, Liščević, P. Pilík, Šrain, Kvída, Květ, Januška, Holý (K), Ayong.
Náhradníci: Dvořák – Vávra, Ric, Macek, Makoš. Trenér: Jaroslav Černý.

FC Viktoria Plzeň: Sváček (K) – Rychnovský, Teršl, Vacovský, Hlavatý, Kadar, Mudra, Kopřiva, Debellis, Skála, Sedláček.
Náhradníci: Luhový – Novák, Vukajlovič, Suchý, Kule. Trenér: Pavel Horváth.

Rozhodčí: Tomáš Klíma. Asistenti: Pavel Vlasjuk, Jan Petřík.
Vzájemné zápasy v letošní sezóně 2016/17:

14.08.16 Viktoria Plzeň – 1.FK Příbram 5:2
FC Viktoria Plzeň:

Viktoria Plzeň má štěstí, že se v Juniorské lize nikam nepostupuje ani nesestupuje, jinak by v letošní sezóně bojovala o záchranu. Plzeňané jsou na tom ještě hůře než Příbram a se ziskem čtrnácti bodů, o čtyři méně než její dnešní soupeř, se nachází na předposledním místě o dva body před Třincem. Plzeň v podzimní části sezóny prohrála sedm z devíti zápasů a devět utkání čekala na výhru, v posledním utkání ale dokázala vyhrát, když nejtěsnějším možným rozdílem 1:0 udolala v domácím prostředí Bohemians 1905.
1.FK Příbram:

1.FK Příbram má v letošní sezóně Juniorské ligy problém se střílením gólů a v tabulce jí patří až třináctá příčka, navzdory tomu, že v závěru podzimní části vyhrála čtyři z posledních šesti zápasů a ani jednou neprohrála. Fotbalisté Příbrami odehráli během přípravy jedno přípravné utkání, ve kterém porazili Vyšehrad.
1.FK Příbram zahájí jarní část letošní sezóny Juniorské ligy na domácím hřišti proti Viktorii Plzeň a vzájemné střetnutí, které začne již za necelou hodinu, slibuje velice atraktivní podívanou. Fotbalisté obou celků se střetli již na začátku sezóny a Plzeň doma v polovině srpna v zápase bohatém na góly zvítězila vysoko 5:2.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

FK Příbram – FC Viktoria Plzeň

1:2

koniec (1:2)

Späť na online

Góly: 22. Ayong – 6. Sedláček, 31. Hlavatý

Karty:   72. Břížďala (PRI)

Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 6:5. Rohy: 9:2.

FK Příbram: Kočí – Břížďala, Kacafírek (81. Macek), Liščević, P. Pilík, Šrain (70. Makoš), Kvída, Květ, Januška, Holý (K), Ayong.
Náhradníci: Dvořák – Vávra, Ric. Trenér: Jaroslav Černý.

FC Viktoria Plzeň: Sváček (K) – Rychnovský, Teršl, Vacovský, Hlavatý (81. Kule), Kadar, Mudra (73. Novák), Kopřiva (84. Suchý), Debellis (68. Vukajlovič), Skála, Sedláček.
Náhradníci: Luhový. Trenér: Pavel Horváth.

Rozhodca: Tomáš Klíma. Asistenti: Pavel Vlasjuk, Jan Petřík

Diváci: 70