Menu

Futbal

Niké liga

MFK Zemplín Michalovce – FC Spartak Trnava

2:0

koniec (0:0)

21.02.2017, 17:00 • NTC Poprad • 20. kolo • Lukáš Rastislav Ovšonka

: 4.75 3.6 1.92

V druhom polčase sa podarilo Michalovciam streliť dva góly. V 63. minúte sa presadil Regáli a v 68. minúte Žofčák. Michalovce teda zvíťazili 2:0 a získali tri body. (18:50:22)

90+1

Koniec zápasu.

90+1

Rozhodcovia nadstavujú jednu minútu.

90

Tambeho bezpečne strážil Sedlák a podarilo sa mu odzbrojiť trnavského hráča.

88

Matúš Čonka sa postavil k lopte a rozhodol sa pre priamu strelu na bránu. Macej bol pripravený a zakončenie bezpečne zachytil pri pravej žrdi.

87

Mikovič bol faulovaný asi dva metre pred šestnástkou a Spartak získava štandardnú situáciu z celkom nebezpečnej pozície.

86

Michalovce v týchto chvíľach už v podstate iba kontrolujú hru a aktuálny stav. Nie je pravdepodobné, žeby Trnava vyrovnala.

85

Trnava sa dostala dopredu. Z ľavej strany sa k strele dostal Peter Čögley, no trafil iba do michalovského hráča.

84

Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Peter Kolesár, prichádza Tomáš Sedlák.

83

Na žlté karty to bude 2:2. Dostáva ju aj domáci Jozef Vajs.

82

Trnava sa vyskytla v dobrej príležitosti. Z ľavej strany strieľal Robert Tambe, no lopta letela tesne vedľa.

80

Michalovce oveľa zlepšili svoj herný prejav v porovnaní s prvým polčasom. Trnavčania sa tentokrát pokúsili dostať dopredu centrom, no skončilo sa to odpískaným ofsajdom.

79

Trnavčania sa už nasťahovali na útočnú polovicu a pokúšajú sa niečo vytvoriť.
Dnešné stretnutie sleduje 689 divákov.

76

Kapitán Trnavy Martin Tóth je potrestaný žltou kartou. Michalovce zahrávali štandardku, ale tá sa neskončila úspešným zakončením.

75

Trnavčania po dlhšej dobe pohrozili. Robert Tambe pálil spoza pokutového územia. Strele však chýbala dostatočná presnosť.

74

Vidíme druhú žltú kartu v zápase. Za svoj zákrok ju dostáva Oliver Janso z Trnavy.

73

Trnava získava v tejto chvíli rohový kop. Michalovčania sa sťahujú pred bránku a rozdeľujú si hráčov.

70

Janso rozohrával po ľavej strane ihriska. Lopta sa však dostala len na kopačky Michalovčanov, ktorí pôsobia veľmi sebavedomo a hrajú úplne v pohodovom tempe.

68

Michalovce dali gól!
Zemplín zvyšuje svoje vedenie ďalším pekným gólom. IGOR ŽOFČÁK bol úplne voľný v šestnástke a po centri Regáliho z voleja usmernil loptu k protiľahlej ľavej žrdi!

66

Michalovce výrazne nakopol strelený gól a zatiaľ sa im darí obliehať bránku Trnavy. Spartak je mierne spomalený a dlho už nebol pri Jakubechovi.

63

Michalovce dali gól!
Michalovce sa dostávajú do vedenia a nie takým hocijakým gólom. Žofčák v šestnástke našiel MARTINA REGÁLIHO, ktorý tvrdou delovkou skvelo trafil k ľavej žrdi!

63

Striedanie v tíme MFK Zemplín Michalovce: z ihriska odchádza Pavol Bellas, prichádza Jozef Vajs.

62

Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Erik Jirka, prichádza Ivan Schranz.

60

Sledujeme viacmenej vyčkávaciu hru z oboch strán, ktorá neprináša veľmi veľa striel.

58

Jirka posunul na pravú stranu Tambemu, ktorý sa následne zastavil a centroval do šestnástky. Trnavčanom sa nepodarilo už následne vystreliť.

57

Ďalšia štandardka pre Michalovce. Žofčák centroval z veľkej diaľky, no trafil iba Godála, ktorý ubránil svoj tím.

56

Príležitosť pre Trnavu! Mikovič z ľavej strany poslal šikovný presný center do šestnástky, ktorý z malého vápna zakončoval hlavičkou Robert Tambe, no loptu poslal tesne nad bránku!

55

Tambe v strede poľa bojoval proti trojici Michalovčanov, cez ktorých si chcel urobiť priestor. Bol faulovaný, spartakovci loptu vzali a ihneď rozohrali.

54

Čögley z pravej strany centroval do pokutového územia pravačkou. Lopta preskočila cez Kavku a skončila pri Jirkovi. Ten si loptu posunul a vypálil. Mieril však vedľa.

53

Michalovčania rozohrávali aut z vlastnej polovice. Trnavčanom sa nepodarilo úspešne napadnúť rozohrávku svojho súpera.

52

Grič šikovne dlhým pasom hľadal v pokutovom území Regáliho, ktorý si lišiacky zabehol poza obranu. Jakubech sa však nenechal prekvapiť a bol pri lopte prvý.

50

Do streleckej príležitosti sa dostával Peter Kolesár, ktorý pálil z hranice šestnástky. Strelu zblokoval hráč Trnavy a Zemplín získal rohový kop. Neskončilo sa to strelou a domáci sa sami vyhnali.

49

Michalovce získali štandardnú situáciu. Loptu do šestnástky zatočil Žofčák, ale našiel iba pripravených brániacich trnavských hráčov.

48

V úvode druhého polčasu si zatiaľ loptu na kopačkách držia viac Michalovčania. Mali by vylepšiť najmä štýl svojej hry. Pred bránu Jakubecha sa v prvom polčase dostali len veľmi zriedka.

46

Cez polčasovú prestávku sme zmeny v zostavách nezaregistrovali. Jediným striedaným hráčom je zatiaľ Hladík, ktorý bol vymenený kvôli zdravotným problémom ešte v 16. minúte.

46

Začal sa druhý polčas.
Úvodný polčas veľa vzruchov pred jednou či druhou bránkou nepriniesol. Aktívnejšia je však jednoznačne Trnava. Dúfajme, že po prestávke sa nejakého gólu dočkáme.
Druhý polčas sa začne približne o 18:03.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Jirka vhadzoval opäť aut, tentokrát z ľavej strany. Hľadal Tambeho, ktorý si však v súboji pomáhal rukami a hlavný rozhodca hru prerušil.

45

Jirka opäť poslal dlhú loptu z autu, no na Trnavčanov si dali pozor. K prvému polčasu sa nadstavujú ešte dve minúty.

43

Jirka sa opäť prezentoval svojím dlhým autom. Tentokrát loptu hodil až do malého vápna, odkiaľ ju však protihráči odstránili. Potom sme videli rohový kop, ktorý sa snažil pri vzdialenejšej žrdi zasiahnuť Tóth, no nepodarilo sa mu to.

42

Na ľavej strane sme videli bežecký súboj Žofčáka s Oravcom. Úspešnejší bol trnavský futbalista, ktorý sklzom zastavil protihráča.

41

Kavka vyhral vzdušný súboj po rozohranej lopte z kopačky Jakubecha. Následne prihral na obrancov a Zemplín to skúsi z hĺbky.

39

Štandardnú situáciu realizoval Emir Halilović. Strieľal priamo na bránu, no jeho pokus letel asi meter ponad bránu.

38

Emir Halilović spadol tesne pred šestnástkou, keďže ho nedovoleným spôsobom odstavil Jakub Grič. Teraz to bude veľmi nebezpečné pre Michalovce!

38

Dimitriadis získal loptu v strede poľa a pokúsil sa nasadiť jasličky Halilovićovi. To sa nepodarilo a dopredu vyrazila Trnava. Tambe však nedokázal presne odcentrovať.

36

Žofčák prihrávkou nakrátko posunul Petrovi Kolesárovi, no jemu skĺzla z kopačky a hostia to následne riešili nekompromisným odkopom.

35

Jirka predviedol realizovanie svojich dlhých autov a taký jeden poslal smerom do šestnástky. V tomto priestore však kraľoval Macej a loptu bezpečne zachytil.

34

Loptu si pripravil Emir Halilović, ktorý ju prudko poslal smerom na bránu. Pred ním sa mihli dvaja nabiehajúci hráči Spartaka, no Macej ostal pozorný a loptu do rúk zachytil.

32

Janso zahrával aut na útočnej polovici. Uvoľniť v priestore sa mu snažil Mikovič, ktorého však stiahol k zemi Jakub Grič a ten dostáva žltú kartu.

30

Tóth dlhým pasom hľadal na hrote nabiehajúceho Mikoviča, ktorého však obrana domácich nepustila k lopte. V týchto chvíľach je to v podstate súboj za súbojom a vidíme málo akcií.

29

Hráči Zemplína boli správne zoradení a ubránili sa. Trnave sa podarilo ešte raz vystreliť, konkrétne Erikovi Jirkovi, ktorý pálil spoza pokutového územia, ale mieril vedľa brány.

28

Autové vhadzovanie Spartaka síce zachytili Trnavčania, no ďalej dopredu sa už nedostali. Obrana Michaloviec bola pripravená, ale zároveň bol faulovaný Tambe, takže uvidíme štandardku.

26

Na popradskom štadióne je počuť oba fanúšikovské tábory. Treba pochváliť oba fankluby, že aj počas pracovného dňa sa rozhodli vycestovať a podporiť svoje obľúbené tímy.

24

Michalovčania teraz dobre zakombinovali v šestnástke súpera. Akcia bola zavŕšená hlavičkou Sipľaka, no ten spáchal útočný faul a rozohrávať bude Jakubech.

23

Šikovná akcia Erika Jirku. Trnavský útočník bežal s loptou v šestnástke a nakoniec sa rozhodol vystreliť z pravej strany. Bolo to z celkom ostrého uhla a strela letela vedľa.

22

Trnavčania rozohrávali, cez obrannú líniu súpera sa však tentokrát nedostali. Loptu teda vrátili späť dozadu a skúsia to po druhej strane.

21

Brankára Maceja teraz chcel prekvapiť strelou z diaľky Martin Mikovič, ktorý vyslal ďalekonosnú delovku. Lopta napokon skončila iba na vrchnej sieti.

20

Michalovčania získali loptu a pomaly ju rozohrávali. Tempo hry nie je vysoké, hra sa prelieva z jednej strany na druhú, no zdĺhavo.

19

Qose prihrával dopredu na Žofčáka, ktorého však telom k trávniku zložil Janso a okamžite otočil hru na opačnú stranu.

17

Godál si pýtal pri postrannej čiare faul, no napokon to bol on, ktorý hral nedovolene. Odkop bude zahrávať brankár Macej.

16

Tak Ivana Hladíka nakoniec odnášajú na nosidlách, čo nevyzerá veľmi príjemne. Na jeho miesto príde Matej Oravec.

15

Hladík má po druhýkrát v zápase osobné zdravotné problémy. Bude musieť byť opäť ošetrený a pravdepodobne už aj vystriedaný.

14

Peter Kolesár šikovne vyzvŕtal Tótha a potom sa snažil prejsť aj cez ďalšieho obrancu, no to sa mu už nepodarilo. Iba sa zamotal a Michalovciam sa vystreliť nepodarilo.

13

Jansov aut skončil iba na kopačkách Michaloviec, ktorí sa následne taktiež veľmi nepreslávili rozohrávkou. Lopta skončila iba u Jakubecha.

12

Igor Žofčák zahrával štandardku z miesta asi desať metrov za hranicou šestnástky. Trnavčania sa postavili ideálne a pokus súpera zneškodnili.

11

Trnava vďaka nezodpovednej rozohrávke súpera získala autové vhadzovanie. Loptu zahrával Čögley, ale nie veľmi presne.

9

Po rohovom kope to opäť zaváňalo gólom. K hlavičke sa dostal Boris Godál z malého vápna, no Macej opäť skvelo loptu vyboxoval.

8

Matúš Čonka získal loptu na hranici šestnástky a pálil prakticky z voleja. Strela bola tečovaná a Macej musel vyťahovať ťažký zákrok!

7

V príležitosti sa ocitli Michalovčania. V šestnástke si predsa len našiel miesto Pavol Bellás a hlavičkou zakončil spoluhráčov center. Lopta skončila na bočnej sieti a rozohrávať bude Jakubech.

6

Po neúspešnom aute Zemplína hru ihneď otočili Trnavčania. Čonka posúval dopredu smerom k Tambemu, no tomu sa nepodarilo spracovať si prihrávku.

5

Čögley pri krajnej čiare ubránil Žofčáka a mohol rozohrávať autové vhadzovanie.

4

Počas rohového kopu bol v šestnástke nejakým spôsobom zasiahnutý Ivan Hladík, ku ktorému musela prísť lekárska pomoc. Hladík je ošetrený a pravdepodobne môže pokračovať v hre.

3

Šimčák vyrobil chybičku na svojej polovici ihriska, keďže nie veľmi presvedčivo posúval loptu Macejovi. Loptu sklzom trafil Jirka a následne musel Macej zasahovať. Bol z toho rohový kop pre Spartak, ktorý Michalovčania bezpečne ubránili.

2

Michalovce sa bezpečne ubránili, spartakovci sa k poriadnemu zakončeniu nedostali. Po pravej strane chcel už podniknúť protiútok Žofčák, ale ďaleko sa nedostal.

1

Hneď v úvodnej minúte je pískaný faul na hosťujúceho Jansa. Uvidíme štandardku z miesta pri postrannej čiare.

1

Úvodný výkop dnešného fortunaligového stretnutia mali k dispozícii futbalisti Spartaka, ktorý z nášho pohľadu útočí sprava doľava.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Obaja aktéri dnešného stretnutia už vychádzajú na trávnik. Michalovčania sa predstavia v žltých dresoch, Trnavčania v čierno-červených.
Úvodné zostavy:

MFK Zemplín Michalovce: Macej – Dimitriadis, Grič, Kolesár, Kavka – Regáli, Bellas, Šimčák, Qose – Sipľak, Žofčák (C).
Náhradníci: Kira – Leško, Danko, Vajs, Sedlák, Kolesár, Serečin.

FC Spartak Trnava: Jakubech – Godál, Čögley, Halilovič, Čonka – Janso, Hladík, Mikovič, Jirka – Tóth (C), També.
Náhradníci: Strapák – A. Kadlec, Bello, Yilmaz, Košťál, Oravec, Schranz.

Rozhodca: Marhefka – Ferenc, Kováč.
Prajem vám príjemný futbalový podvečer a vítam vás pri sledovaní dohrávky 20. kola futbalovej Fortuna ligy medzi MFK Zemplín Michalovce a FC Spartak Trnava. Stretnutie sa odohrá v NTC Poprad a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

Zemplín Michalovce kvôli výmene trávnika na svojom domovskom štadióne musia zápasy jarnej časti odohrať na iných futbalových štadiónoch. Ako najlepšia možnosť sa pre východniarov javilo prostredie pod Tatrami a NTC Poprad, ktorý je na jar aj prechodným domovským stánkom pre Tatran Prešov.

Teraz však už posuňme k samotnému zápasu. Michalovciam po jesennej časti patrí 8. pozícia so ziskom 19 bodov a skóre 19:30. Michalovce od poslednej priečky delí 6 bodov, na líderskú Žilinu strácajú až 25 bodov. Počas zimnej prestávky odohral Zemplín 7 zápasov. Pripísal si 2 výhry (nad Trebišovom 3:1 a nad Ferencvárosom Budapešť 0:1), 3 remízy (s Cracoviou Krakov 0:0, s Popradom 1:1 a s Bardejovom takisto 1:1) a dve prehry (s Luckom 4:0 a Zabrzem 1:0).
Zároveň sa v klube pred jarnou časťou uskutočnilo niekoľko zmien v kádri. Z tímu odišli opory ako Mensah, Calero Perez alebo Škutka. Nejasný je osud Koscelníka, Podhorina alebo Kuncu. Káder však prišli doplniť Peter Kavka z Vlašimu, Filip Serečin z kazachstanského Šachtaru Karaganda, Anastasios Dimitriadis z PAOK-u Solún, Peter Kolesár z AC Reggiana a René Lukáč, ktorý sa len z juniorky presunul do A-tímu.

Hosťujúci Spartak Trnava má dobre rozbehnutú sezónu a ak úspešne zvládne jarnú časť, môže v budúcej sezónu okúsiť aj pohárovú Európu. Spartak sa nachádza na 4. mieste tabuľky so ziskom 26 bodov a skóre 20:23. Trnava na aktuálne tretiu Podbrezovú stráca až 9 bodov a pred piatym Ružomberkom má náskok tri body. Pred začiatkom jarnej časti odohral Spartak až 9 stretnutí, v ktorých si pripísal tri výhry: nad Fastavom Zlín 1:2, so Senicou 0:2 a so Zvolenom 3:1. Trnava remízovala so Znojmom, Slováckom a Baníkom Ostrava 2:2 a s Brnom 1:1. Spartak si pripísal dve prehry, a to s Olomoucom 0:2 a s Mladou Boleslav 3:2.
V šatni Spartaka sa veľa zmien cez zimu neudialo. Káder doplnila len dvojica hráčov, Brazílčan Kerlon a Kubilay Yilmaz. Trnava teda vkročí do jarnej časti s prakticky nezmeneným kádrom, ktorý na jeseň podával stabilné výkony. Uvidíme, ako sa bude „spartakovcom“ dariť.

V minulej sezóne na seba Michalovce a Trnava už narazili. Trnava vtedy doma v City Aréne podľahla Zemplínu 2:3 a toto zaváhanie bude určite chcieť pod Tatrami odčiniť. Sledujte teda s nami dohrávku 20. kola Fortuna ligy. Pekný športový zážitok!
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

MFK Zemplín Michalovce – FC Spartak Trnava

2:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 63. Regáli, 68. Žofčák

Karty:   32. Grič (MIC), 83. Vajs (MIC) – 74. Janso (TRN), 76. Tóth (TRN)

MFK Zemplín Michalovce: Macej – Dimitriadis, Grič, Kolesár (84. Sedlák), Kavka – Regáli, Bellas (63. Vajs), Šimčák, Qose – Sipľak, Žofčák (C).
Náhradníci: Kira – Leško, Danko, Vajs, Sedlák, Kolesár, Serečin.

FC Spartak Trnava: Jakubech – Godál, Čögley, Halilovič, Čonka – Janso, Hladík (16. Oravec), Mikovič, Jirka (62. Schranz) – Tóth (C), També.
Náhradníci: Strapák – A. Kadlec, Bello, Yilmaz, Košťál, Oravec, Schranz.

Rozhodca: Marhefka – Ferenc, Kováč

Diváci: 689