Menu

Tenis

ATP Miami (tvrdý povrch)

Adam Pavlásek – Taylor Fritz

0:2 2:6, 3:6

koniec

23.03.2017, 00:46 • Stadium • 1. kolo • Radek Štohl cz

Tipsport: 4.0 1.21

Ode mě je to pro tento okamžik vše, přeji příjemný vstup do nového dne. (02:00:30)
Ve druhém kole se Fritz utká s Phillipem Kohlschreiberem z Německa, ten na podniku v Miami plní roli šestadvacátého nasazeného.
Adam Pavlásek se s turnajem v Miami rozloučil hned v úvodním kole, když nestačil na Taylora Fritze! Devatenáctiletý Američan byl v zápase jednoznačně lepší, výborně mu vycházelo podání, trefoval winnery a působil velice jistým dojmem. Naproti tomu jeho soupeř nedokázal s mladším hráčem držet krok a velice často chyboval, i ve chvílích, kdy měl situaci ve svých rukou.
Fritz nedokázal dvakrát udržet koncentraci. Nejprve za stavu 5:1 v prvním setu. V ten okamžik podával na vítězství v sadě, ale své podání ztratil. Následně soupeře brejknul, ten neudržel stav 40:0. Podruhé se situace opakovala za stejného stavu, jednalo se převážně o nevynucené chyby vítěze juniorského US Open z roku 2015, které dostaly Adama ještě do hry. V devátém gemu si ale při vlastním servisu domácí tenista vše pohlídal a postoupil tak do druhého kola.

Konec zápasu

3:6

Třetí mečbol v dnešním utkání však devatenáctiletý Taylor Fritz již využil! Americký hráč svůj první servis poslal do bekhendové strany protihráče, který nedokázal přehrát balónek z returnu přes síť!

30-40

Nevídané, jak od jednoho, tak od druhého! Tenisté se oťukávali od základní lajny, když se český hráč pokusil o zkrácení hry z bekhendu. To bylo ale vysoké a protivník měl příležitost k jasnému winneru. Ten však překvapivě chyboval do autu, čemuž se sám pousmál!

15-40

Krátká výměna nepřinesla českému tenistovi štěstí, který nyní cítil šanci. Jeho úder křížem vyletěl do autu, soupeř má dva mečboly!

15-30

A další parádní servis, který zamířil ven z dvorce. Adam opětovně nemohl podání dostat zpátky do kurtu.

15-15

Následně si ale skvěle pomáhá servisem na kříž.

15-0

Proč by se nestalo? Fritz je lehce rozhozený, což potvrdil i dvojhcybou.

3:5

Pavlásek snižuje na 3:5 poté, co v kratší rozehře donutil svého dnešního protivníka k chybě do autu. Uvidíme ještě obrat?

A-40

Výborný druhý servis na téčko s velkým kickem. Domácí tenista return odehrál do sítě.

40-40

Jedna z delších výměn v dnešním zápase, kdy tradičně americký hráč svého protivníka tlačil. Ten nakonec chyboval po lajně za základní čáru.

40-30

Adam Pavlásek si pomohl servisem, také díky kterému byl ve výměně úspěšný.

30-30

Skvělá práce českého tenisty! Ten zkrátil fantastický výměnu ze svého bekhendu. Míček měl obrovskou rotaci a Fritz sotva balónek doběhl. Připravený Pavlásek z bekhendového voleje odehrál balónek přesně do volného kurtu křížem.

15-30

Po prvním podání se tenisté nedostali do výměny, return Fritze byl neúspěšný.

0-30

Hned okamžitě přišla dvojchyba.

0-15

Je těžké se proti tomuto bránit. Forhendový kros ze středu základní lajny nadělal Čechovi obrovské problémy, po kterých míček vrátil do forhendu soupeře. Ten po lajně z výšky balónek zahrál vítězně.

2:5

Konec přestávky, podávat bude Adam Pavlásek.

2:5

Následuje přestávka a výměna stran.

2:5

Výborně Pavlásek! Český tenista doopravdy bojuje a snaží se vytěžit co nejvíce! Rodák z Bílovce pouze nyní vracel míčky na druhou stranu a to mu bohatě stačilo, neboť mladší z tenistů nedokázal svůj úder dostat do kurtu!

40-15

Dva brejkboly! Ztráta koncentrace opětovně nastala od mladého Fritze, který se vyhodil do autu.

30-15

Po returnu do kurtu se nesoustředěný Američan dopouští chyby za základní čáru.

15-15

Skvělý servis. Fritz se objevil u sítě, kde až nadvakrát dokázal zasmečovat správně do dvorce. Pavlásek ještě bojuje, ale má to obtížné hodně.

15-0

Krátká výměna, ve které se hráč na podání uchýlil k nevynucené chyby od základní lajny do autu.

1:5

Pavlásek získává gem a zaslouží si také potlesk od publika! Pomohlo mu podání, díky kterému se nemusel znovu dostat k rozehře.

A-40

Druhé podání bylo slabší, ale mělo technické parametry a Fritz nedokázal přijmout tento servis do kurtu, aby se tenisté mohli dostat k výměně.

40-40

V tento okamžik také hra nekončí. Po krátké výměně chyboval Adam z forhendové strany po lajně do sítě.

A-40

Nyní rodák z Bílovce donutil soupeře chybovat a poprvé ve hře má tak příležitost získat gem na svoji stranu.

40-40

Zápas stále pokračuje! Tenista na returnu se pokoušel výměnu ukončit pomocí winneru, ale jeho úder po lajně skončil v prostoru pro čtyřhru.

40-A

Adam Pavlásek musí po 53 minutách čelit mečbolu! Jeho soupeř zahrál balónek do středu kurtu a český tenista se vyhodil pouze do autu!

40-40

Následně však předvádí winner po lajně. Podruhé má šanci na mečbol.

40-30

Američan až příliš svůj forhendový úder ze země chtěl zahrát s horní rotací a tak nedokázal dostat balónek do kurtu.

30-30

Adam špatně naběhl na síť. Taylor Fritz situace využil a prohodil soupeře po lajně.

30-15

Svůj liftovaný forhend nedokázal mladší z hráčů sklopit a tak musel tento balónek vyletět po lajně za základní čáru.

15-15

Bude mít ale těžké, pokud Američan zůstane v téhle formě. Fritz si prvním míčkem po lajně připravil akci, aby následně mohl udeřit z forhendu znovu po lajně.

15-0

První podání bylo úspěšné, americký tenista se vyhodil do autu. Český tenista nebude chtít ze zápasu odejít s ,,kanárem".

0:5

Konec přestávky, podávat bude Adam Pavlásek.

0:5

Následuje přestávka a výměna stran.

0:5

A znovu, parádní podání a nezreturnované podání. Mladší hráč si kráčí za rychlým postupem do dalšího kola.

30-40

V pravý okamžik dal Američan první servis. Ten ho podržel, nemusel se dostat ani do rozehry.

30-30

Po skvělém servisu přišel na řadu winner křížem, Adam neměl šanci míček získat.

30-15

Hráči ukázali nejdelší výměnu v dnešním utkání, která byla založena především na úderech od základní lajny, kterým převažovaly forhendy křížem. Nakonec nevynucené chyby do sítě po lajně dopustil hráč na podání.

15-15

Pavlásek ukázal skvělé nohy. Protihráč se na síti odhodlal k bekhendovému voleji za síť, po kterém český tenista výborně zapracoval od základní lajny a svým rychlým během míček doběhl a poté i skvěle křížem umístil.

0-15

Servis na kříž, po kterém následoval return do autu.

0:4

A první je využitý! Fritz se po prvním servisu soupeře položil do returnu, který byl nečekaně přesný a vítězný! 4:0 a dva brejky v zádech. A především set.

15-40

I přes tuto skutečnost ovšem mladší hráč má dva brejkboly v řadě!

15-30

Pavlásek zahrál křížem, po kterém jeho protivník trefil forhend nečistě a snažil se to spravit jestřábím okem. To jasně prokázalo, že míček byl ještě v kurtu.

0-30

Taylor Fritz se během chvilky propracoval k winneru po lajně. Předtím ale tomu předcházel skvělý úder křížem, kterým si celou akci výborně připravil. Fantastické zrychlení hry.

0-15

Dvojchyba na úvod gemu, tohle Pavlásek rozhodně nechtěl.

0:3

Konec přestávky, podávat bude Adam Pavlásek.

0:3

Následuje přestávka a výměna stran.

0:3

Český tenista je ve špatném rozpoložení a potvrdil to znovu, kdy soupeř byl ven z kurtu a stačilo zahrát forhend po lajně. To se ale nestalo, Pavlásek tímto úderem chyboval do sítě. Potvrzený brejk a 3:0.

30-40

Dominantní Fritz výborně po servisu soupeře tlačil a nedal mu šanci na oddych. Když se hra uklidnila, tak Adam Pavlásek ze středu základní čáry zahrál nesmyslný bekhendový slajz do autu.

30-30

Po servisu na kříž ovšem neměl dvaadvacetiletý Čech moc šancí, return pouze štrejchl a zahrál do autu.

30-15

Po krátké rozehře Fritz chybuje od základní lajny z bekhendu do autu a možná dává poslední šanci soupeři na to, aby se vzpamatoval.

15-15

Return rodáka z Bílovce byl klíčový, neboť po něm se domácí hráč dopustil snadné nevynucené chyby.

0-15

Taylor Fritz je na koni a věří si. Nyní to lehce přehnal, když před síti zahrál forhendový volej krosem, kde stál Pavlásek. Ten ovšem obranný úder křížem odehrál do autu.

0:2

Jenže stejně jako v předcházejícím setu, tak i nyní český hráč ztrácí na úvod sady podání! Pod nátlakem se dopustil chyby do sítě!

15-40

První brejkbol je odvrácený, Adam se konečně dostal k fiftýnu! Pavlásek výborně podal, po kterém se dostal k winneru po lajně.

0-40

Dvojchyba značí tři brejkboly v řadě pro domácího tenistu!

0-30

Jednoduchá nevynucená chyba od základní lajny do autu a znovu komplikace na úvod sady.

0-15

Psychická pohoda je na straně Američana, Pavlásek strádá. Potvrdil to znovu, když měl před síti jasnou možnost se dostat k nátlaku, ale chyboval jen do sítě.

0:1

Konec přestávky, podávat bude Adam Pavlásek.

0:1

Následuje přestávka a výměna stran.

0:1

Rychlá čistá hra, Adam Pavlásek neměl žádnou šanci. Taylor Fritz hrál bezchybně, svižně. Jeho závěrečný úder gemu proběhl winnerem kros.

0-40

Sice to nebylo eso, ale přesto neměl Pavlásek šanci. Výborně se Fritz dostal v průběhu výměny k síti, kde pohodlně přehrál forhend kros do odkryté části kurtu.

0-30

Po podání na kříž přišlo i eso číslo dvě.

0-15

Ihned na úvod nového setu si hráč na podání připisuje eso.

0:0

Konec přestávky, podávat bude Taylor Fritz.

0:0

Následuje přestávka po konci úvodního set.

2:6

První set vyhrává zcela zaslouženě americký hráč v poměru 6:2! Ten se nyní dokázal pěti vyhranými míčky v řadě postarat o obrat hry, když prohrával už 40:0 při podání soupeře! Rodák z Bílovce totiž na závěr gemu vytvořil chybu do sítě!

40-A

Setbol! Čech je rázem psychicky dole, což potvrdil i nyní, kdy se soupeř dostal pouze k returnu přes síť, po kterém měl Pavlásek mnoho možností na výběr! Zvolil však nechtěně chybu do sítě!

40-40

Tohle je velká škoda, téměř vyhraný gem je ve shodě. Američan trochu zapnul a hned je to znát, naopak Adam se znovu vyhodil za základní lajnu.

40-30

Adam Pavlásek se snažil po returnu soupeře o zkrácení hry, to ovšem skončilo pouze v síti.

40-15

Chyby se ale dopustil i Pavlásek, ten se snadno vyhodil do autu.

40-0

Český tenista se dostává pomalu do dnešního zápasu, nyní si soupeře přitáhl k síti, který však byl donucený chybě.

30-0

Čtvrté eso Adama Pavláska v dnešním zápase, které sedlo přesně na lajnu.

15-0

Druhé podání do forhendu bylo slabší, Fritz však nedokázal udeřit a toho Pavlásek využil, když úderem kros zahrál winner. Taylor zůstal stát nehybně na středu kurtu.

2:5

Konec přestávky, podávat bude Adam Pavlásek.

2:5

Následuje přestávka a výměna stran.

2:5

Sníženo 2:5! Adam Pavlásek zahrál nejlepší gem v dnešním zápase. Naopak Fritz se trochu hledal a možná se viděl již se setem v kapse. Nyní stačilo Adamovi vrátit servis zpátky, protože domácí hráč se vyhodil do autu!

40-15

Brejkboly a rovnou dva! Po returnu se rodák z Bílovce dostával k síti, ale nemusel již díky skvělému předešlému úderu po lajně zde působit!

30-15

Druhého podání Pavlásek nevyužil, jeho returnový pokus skončil těsně postranní lajny v autu! Verdikt potvrdila ,,challenge"!

30-0

Tohle vypadá zajímavě! Taylor Fritz zničehonic vytáhl výborný forhend do rohu kurtu, kterým soupeře donutil hrát kratší míček. Taylor se hnal dopředu, ale jeho bekhendový úder po lajně skončil v síti!

15-0

Nevídaná situace, kdy se Adam dostal po výměně do aktivity, aby nakonec fiftýn urval pro sebe. Američan se bránil nepřesným slajzovaným fohendem.

1:5

Ten je využitý, 5:1 pro Fritze, který znovu sledoval, jak jeho starší protihráč zahrává zcela zbytečnou nevynucenou chybu!

40-A

Jenže po returnu Američana se Pavlásek dopouští nevynucené chyby a nabízí soupeři brejkbol!

40-40

Výrazně pomohl první servis, po kterém se Adam Pavlásek dostal na síť, kde nadvakrát dokázal soupeře udolat smečí!

40-A

Taylor Fritz ukazuje, proč je považovaný za velký talent! V této výměně si domácí tenista výborně vodil soupeře po kurtu, ze strany na stranu. Pavlásek nakonec svůj dobíhaný slajzovaný bekhend poslal do sítě! Brejkbol!

40-40

Přišlo kvalitní podání Čecha, po kterém se diváci nedočkali returnu přes pásku. Shoda.

30-40

První hrozba je odvrácená, Fritz svůj úder nezkorigoval a vyhodil do autu.

15-40

I to se stává, dva brejkboly! Fritz skvěle trefil svůj úder do forhendu Pavláska, který od základní lajny se nedokázal do míčku trefit!

15-30

Jenže i tato hvězda si musí ještě počkat na pořádné vyhraní. Svoji mladickou nerozvážnost ukázal nyní, kdy se snadno dopustil nevynucené chyby daleko za základní lajnu.

0-30

Po krátké výměně se bekhendového winneru ujal americký hráč, který byl za minulý rok zvolený Hvězdou zítřka.

0-15

První servis byl výborný, zamířil na téčko a Taylor Fritz ho s velkými obtížemi dostal přes síť. Adam Pavlásek si však včas nestačil od returnu ustoupil a tak balónek trefil do autu.

1:4

Konec přestávky, podávat bude Adam Pavlásek.

1:4

Následuje přestávka a výměna stran.

1:4

Druhé podání, které zamířilo do bekhendu, nedokázal třetí nejlepší český tenista v žebříčku dostat přes pásku. 4:1. Fritz prozatím předvádí na servisu skvělý výkon.

0-40

Český hráč krátce po returnu netrefil svůj forhendový úder od základní lajny čistě a míček tak vyletěl do prostoru pro čtyřhru.

0-30

Obdobná situace, jen s tím rozdílem, že pro vítězný úder si hráč na servisu přišel až před síť.

0-15

Taylor Fritz výborně podává. Přesvědčili se o tom všichni i v tento okamžik, kdy po podání zahrál winner.

1:3

Podruhé v této výměně se nevynucené chyby do autu dopouští Fritz a Adam tak vyhrává první gem v zápase.

40-15

Taylor Fritz zahrál nevynucenou chybu za základní čáru. Umpirový rozhodčí opravil výrok čárového a tak se Pavlásek pokoušel o jestřábí oko. A to mu vyšlo.

30-15

Ten v tuto chvíli vyhrává výměnu poté, co se objevil u sítě a donutil soupeře doběhnout k síti. V krátké rozehře u sítě uspěl právě Čech.

15-15

Druhé eso v zápase si přišlo pro Adama Pavláska.

0-15

Nepřesnost. Taylor Fritz pouze dostal return na půlku soupeře, aby se protivník vyhodil do autu.

0:3

Konec přestávky, podávat bude Adam Pavlásek. Získá první hru?

0:3

Následuje přestávka a výměna stran.

0:3

Prozatím bezchybnost Fritze. Pavlásek zreturnoval z bekhendu za síť. Před ní stál již připravený soupeř, který poslal míček po lajně. Čech vytáhl míček do vzduchu, ale protivník bez problémů zasmečoval. Vítězně.

15-40

Poprvé v utkání se ale zároveň i dopustil dvojchyby.

0-40

Sebevědomý Američan přidává druhé eso v tomto zápase.

0-30

Opětovně se jednalo o podobnou situaci. Skvělé podání, return vrácený na druhou stranu, po kterém následoval smrtící forhend po lajně. Adam sice ještě míč vyškrábl, ale pouze do autu.

0-15

Adam Pavlásek sice zreturnoval podání na druhou stranu kurtu, Fritz si však poradil winnerem z forhendu po lajně.

0:2

Brejk na úvod dnešního duelu! Adam šel po returnu od soupeře k forhendu křížem a dostával se na síť. Situaci měl kvalitně připravenou, výborný forhendový obranný kros soupeře byl ale absolutně přesný! Díky tomuto forhendu Fritz Pavláska skvěle prohodil!

40-A

Adam Pavlásek musí čelit brejkbolu! Český tenista se objevil na síti, kde si ovšem nepočínal dobře!

40-40

Tenisté předvedli velice krásnou výměnu plnou forhendových krosů. Aktivnějším hráčem byl mladší borec, který se snažil svého soupeře utlouct. Nakonec hrála roli nevynucená chyba z forhendu po lajně, které se dopustil Pavlásek.

40-30

Třetí výborné podání, nyní na kříž, a přímý bod ze servisu. Fritz se pouze stačil dotknout raketou míče.

30-30

Podání do bekhendu neslo úspěch, Taylor Fritz nedokázal tento servis dostat do kurtu.

15-30

V důležitý okamžik ale přišlo eso Adama.

0-30

Šestý bod v řadě pro Fritze a Pavlásek se hned na úvod duelu musí pořádně koncentrovat.

0-15

Tenista na returnu se v průběhu výměny dostal k aktivitě, díky které se dostal i na síť. Zde již měl snadnou práci, smečoval křížem do volné části kurtu.

0:1

Konec přestávky, podávat bude Adam Pavlásek.

0:1

Následuje přestávka a výměna stran.

0:1

Čistá hra na úvod mladého Fritze, který si pro úvodní gem zápasu došel bez problému. Tentokrát byla výměna krátká.

0-40

První servis poprvé v duelu znamenal eso.

0-30

I když Američan musel do výměny opětovně přes druhé podání, přesto byl dominantním hráčem v rozehře, především z forhendu. Na jeden z těchto úderů protihráč nestačil zareagovat.

0-15

Úvodní fiftýn zápasu připlul na konto hráče na podání, který sledoval, jak jeho soupeř přechází na síť, přesto svůj forhend posílá po lajně za základní čáru.

0:0

Utkání právě začalo.
Tenisté jsou už na kurtu, prvního servisu v zápase se ujme americký hráč.
Vzájemné zápasy

Tenisté se doposud na okruhu nestřetli, za velkého favorita je ale považovaný mladší domácí hráč, kterého bude rovněž pohánět místní publikum.
Taylor Fritz

O tomhle borcovi ještě hodně uslyšíte. Teprve v říjnu letošního roku dvacetiletý tenista získal za uplynulou sezónu ocenění ATP Hvězda zítřka, která je udílena nejmladšímu hráči v TOP 100(73. místo.). Ačkoliv se Američan v současné době nachází na 126. místě, neprožívá špatnou sezónu. Na Australian Open sice vypadl po třech vyrovnaných setech v úvodním kole s Lucemburčanem Müllerem, na Challengeru v Dallasu ovšem vybojoval finálovou účast. Únor byl měsícem útlumu, ve kterém Fritz dvakrát došel do osmifinále a jednou pouze úspěšně zvládl kvalifikaci na turnaj ATP v Acapulcu. Na posledním turnaji v Indian Wells však dokráčel do třetího kole. V prvních dvou zápasech vyřadil Paireho a Čiliče.
Taylor Fritz, jenž v roce 2015 získal grandslamový titul v juniorské kategorii na US Open a ve stejném roce uhrál finále French Open, ve své kariéře získal 3 tituly na Challengerech a účastnil se jednoho finále ATP, které se konalo minulý rok v americkému Memphisu.

Bilance 2017: 10 výher/ 7 proher

Předchozí účasti v Miami: 2. kolo 2016
Adam Pavlásek

Pavlásek zahajoval uplynulou sezónu na 160. místě světového žebříčku. O rok později se pohyboval již na 75. místě. Bídný začátek ročníku 2017, ve kterém včetně Hopman Cupu prohrál všech šest duelů, dostal dvaadvacetiletého hráče o 21 příček níže. Celá situace vyvrcholila uplynulý týden na Challengeru v kanadském Drummondville, kde v roli jedničky hladce vypadl s Lokolim, až 271. tenistou planety. I kvůli problémům s pravým zápěstím, které mu zamezily hrát v letošním Davis Cupu, tak rodák z Bílovce nenavazuje na průlomovou loňskou sezónu. V ní se poprvé v kariéře probojoval do elitní stovky, což mu zajistilo účast v hlavní části grandslamových turnajů. V témže roce se Adamovi rovněž povedlo vybojovat dva tituly z challengerových turnajů či si poprvé zahrát na majoru, na kterém dokráčel do druhého kola.

Bilance 2017: 0 výher/ 6 proher

Předchozí účasti v Miami: Pavlásek se turnaje v Miami účastní poprvé v kariéře
Všem tenisovým fanouškům přeji krásné čtvrteční ráno! Český tenista Adam Pavlásek se bude na turnaji Masters v Miami snažit vylepšit start do letošní sezóny, který se mu vůbec nepovedl. Proti němu však bude stát jeden z největších talentů světového tenisu, Taylor Fritz. Kdo vzejde z utkání jako vítěz? Duel se rozjede nejdříve v 0:30 SEČ, zápas je naplánovaný na hlavní stadion.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:30.

A. Pavlásek – T. Fritz

0:2 2:6, 3:6

koniec

Späť na online

Štatistiky:
čas zápasu: 1:06
2. set: 0:34
Pavlásek - Fritz
2. set Stretnutie 2. set
Čas
0:34 1:06 0:34
získané body celkom
24 43 63 33
najdlhšia séria získaných bodov
3 5 12 7
Setboly
0 0 4 3
Mečboly
0 0 3 3
víťazné údery *
0 0
nevynútené chyby *
0 0
úspešnosť na sieti *
0 %
0 %
Štatistiky na podaní
Čas hier pri vlastnom podaní
0:14 0:30 0:23 0:14
Esá **
0 3 3 1
Dvojchyby **
3 3 2 1
udržané podania
2 / 4
50 %
3 / 8
38 %
7 / 9
78 %
4 / 5
80 %
Odvrátené brejboly
2 / 4
50 %
5 / 10
50 %
0 / 2
0 %
0 / 1
0 %
body pri vlastnom podaní
14 / 30
47 %
28 / 61
46 %
30 / 45
67 %
17 / 27
63 %
body po 1. podaní *
17 / 31
55 %
17 / 20
85 %
body po 2. podaní *
11 / 30
37 %
13 / 25
52 %
úspešnosť 1. podania *
31 / 61
51 %
20 / 45
44 %
úspešnosť 2. podania *
0 %
0 %
priemerná rýchlosť prvého podania *
priemerná rýchlosť druhého podanie *
najrýchlejšie podanie *
Štatistiky na príjme
Premenené brejkboly
1 / 1
100 %
2 / 2
100 %
5 / 10
50 %
2 / 4
50 %
body pri súperovom podaní
10 / 27
37 %
15 / 45
33 %
33 / 61
54 %
16 / 30
53 %
body po príjme 1, podania *
3 / 20
15 %
14 / 31
45 %
body po príjme 2. podania *
12 / 25
48 %
19 / 30
63 %
Informáciu ku štatistikám

Aktuálnosť štatistík označených *: po 2. setu

ostatné štatistky sú počítané priebežne automaticky

** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne