Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Celta Vigo – UD Las Palmas

3:1

koniec (2:0)

03.04.2017, 20:45 • 29. kolo • Tomáš Lengyel (@TomiLengy)

Súboj tabuľkových susedov dopadol lepšie pre domáci tím. Celta Vigo mala zápas pod kontrolou a až na malé výpadky hostí nepúšťala do hry Hrdinom Galícijčanov bol Giuseppe Rossi, ktorý sa postaral o všetky góly svojho mužstva. Las Palmas sa dostávalo do šancí len sporadicky a súpera prevýšilo až v úplnom závere. Po znížení Bigasa mohlo ešte duel zdramatizovať, ale nevyužilo ponúknuté možnosti. (22:38:39)

90+5

Koniec zápasu.

90+4

V strede ihriska došlo k strkanici medzi viacerými hráčmi. Hlavný arbiter udelil dve žlté karty. Jednu videl Pape Cheikh Diop (Vigo) a druhú Jonathan Viera (Las Palmas)

90+3

Claudio Beauvue bol príliš aktívny v súboji o loptu, v ktorom si pomáhal rukami a jeho postup vpred zastavil rozhodca odpískaním faulu.

90+2

Roque Mesa sa oprel do lopty spoza pokutového územia, ale jeho pokusu chýbala presnosť. Plynie druhá zo štyroch nadstavených minút.

90+1

Domáci si takmer strelili vlastný gól. Prudký center z pravého krídla zrazil Facundo Roncaglia tesne vedľa brány na rohový kop.

90

Jesé kvalitne vystrelil spoza šestnástky, ale Sergio Álvarez na loptu videl a mal dostatok času na úspešný zásah.

89

Sergio Álvarez bol napokon v poriadku, a tak mohlo byť uskutočnené posledné striedanie Celty Vigo. Z hry odišiel Jozabed, na jeho miesto prišiel Pape Cheikh Diop.

88

Pedro Bigas a Claudio Beauvue zviedli spolu osobný súboj v strede ihriska. Obranca hostí išiel na zem veľmi ochotne, a tak došlo k výmene názorov.

87

Domáci tréner mal prichystané striedanie hráčov v poli, no brankár Sergio Álvarez signalizuje zdravotné problémy.

86

86. Jonathan Viera (LPA)

86

Hostia zahodili veľkú gólovú šancu. Jesé mohol zakončovať zvnútra šestnástky, ale prihral ešte lepšie postavenému Jonathanovi Vierovi, ktorý z bieleho bodu netrafil bránu.

85

Domáci futbalisti teraz vsádzajú všetko na udržanie priaznivého výsledku. Loptu odkopávajú ďaleko od vlastnej brány.

83

Krátko po strelenom góle zahrávali hostia rohový kop, ale štandardku nevyužili a nedokázali pohroziť uspokojeným domácim.

82

Hostia dostali nový impulz do záverečných minút zápasu. Celta ostala trochu zaskočená, pretože sa zápas iba dohrával.

80

80. Pedro Bigas (LPA) - 3:1

80

UD Las Palmas práve strelil gól! Hostia využili štandardnú situáciu, keď urobili veľkú chybu domáci brankár. Sergio Álvarez išiel do vzduchu, loptu minul a PEDRO BIGAS namieril akrobatickým zakončením presne do odkrytej siete.

80

Ešte pred rohovým kopom je tu striedanie domáceho tímu. Z ihriska odišiel Iago Aspas, nahradil ho Claudio Beauvue.

79

79. Pedro Bigas (LPA)

79

Pedro Bigas zase predviedol útočné chúťky. Potiahol si loptu zo stredu ihriska bližšie k šestnástke a ďalekonosnou strelou takmer prekvapil domáceho gólmana, ktorý jeho pokus vyrazil na roh.

78

Pedro Bigas vymýšľal zaujímavú prihrávku za obranu, ktorá smerovala na Tanu, no chýbala jej väčšia presnosť.

77

Hostia z Kanárskych ostrovov sú v druhom polčase častejšie pri lopte, ale to je jediná štatistika, v ktorej vynikajú. Ostatné ukazovatele hovoria v ich neprospech.

76

Iago Aspas vbehol do pokutového územia, kde dostával prihrávku. Pri snahe o zakončenie nedovolene atakoval Raúla Lizoaina.

75

Do konca riadneho hracieho času zostáva štvrťhodina a zápas nemá vysoké tempo. Celta kontroluje pohodlný náskok, Las Palmas márne skúša zmeniť skóre.

74

Tréner Las Palmas skúša posledné striedanie. Hru hostí by mal oživiť Alen Halilović, z ihriska odišiel Vicente Gómez.

72

Rovnaký hráč sa teraz ocitol v úlohe zakončovateľa. Jeho strela pravačkou sa však skrútila mimo brány.

71

Pione Sisto vnikol do pokutového územia z ľavého krídla, priblížil sa k bráne, ale potom nedokázal presne prihrať.

70

Striedania zatiaľ nepriniesli oživenie, akurát narušili hru oboch tímov. Momentálne sa hrá na polovici Las Palmas.

69

Daniel Wass podporil útočnú snahu svojho tímu a nabehol až do pokutového územia. V sklze nechtiac zasiahol do hrude Raúla Lizoaina.

67

Domáci kouč nechal vytlieskať dnešného hetrikového strelca. Giuseppe Rossi má odpracované, nahradil ho Pablo Hernández.

66

Hostia pripravili hneď dvojité striedanie. Z ihriska odchádzajú David Simón a Kevin-Prince Boateng. Na ich miesta sa postavia Michel a Marko Livaja.

64

Dani Castellano ostal úplne zabudnutý na ľavom krídle a nepríjemne odcentroval pred bránu. Sergio Álvarez nebol vo vzduchu najistejší a takmer sa lopta odrazila do siete.

63

Domáci išli do brejku po chybnej rozohrávke Las Palmas na vlastnej polovici ihriska. Pione Sisto zobral zodpovednosť na seba, no strelou z pokutového územia prekvapivo minul cieľ.

62

Futbalisti Las Palmas mali výhodu dvoch rohových kopov za sebou, ale vyprodukovali jednu zblokovanú strelu. Naopak z protiútoku mohli inkasovať.

61

Jesé skúsil technickú strelu spoza šestnástky, ktorá sa nepríjemne krútila do brány. Sergio Álvarez loptu vyrazil na roh.

60

60. Jesé (LPA)

60

Máme za sebou šesťdesiat minút a o víťazovi vyzerá byť rozhodnuté. Celta Vigo ovláda dianie na ihrisku a hostí púšťa do šancí iba sporadicky.

58

Giuseppe Rossi prežíva najlepší večer v tejto sezóne, pretože v doterajšom priebehu ročníka strelil jediný gól. Dnes dokonca tri za necelú hodinu.

57

57. Giuseppe Rossi (CVG) - 3:0

57

Celta Vigo dalo gól! GIUSEPPE ROSSI dokončil svoj dnešný hetrik. Domáci zakončovateľ využil ďalšie zaváhanie hosťujúcej defenzívy, mal dostatok času na koncovku a presnou strelou zvnútra šestnástky prekonal Raúla Lizoaina.

56

Gustavo Cabral atakoval v strede ihriska Kevina-Princa Boatenga a hlavný rozhodca odpískal faul. Domáci obranca to však nevedel stráviť.

54

Iago Aspas chcel preniknúť cez trojicu brániacich hráčov, ale bolo to pre neho príliš veľké sústo a loptu stratil.

53

Jesé sa ukázal vo futbalovejšej úlohe. Predviedol pekný prienik z ľavej strany, ale zachoval sa príliš sebecky a nikomu neprihral.

52

Jesé (Las Palmas) ironicky zatlieskal hlavnému rozhodcovi, ktorý odpískal faul hosťujúceho tímu a ihneď uvidel žltú kartu.

51

Iago Aspas sa zbavil posledného brániaceho hráča a mohol ísť sám na gólmana. Zastavil ho však ofsajdový verdikt rozhodcu.

50

Domáci tím nevyužil ponúknutú štandardnú situáciu. Lopta sa presunula na kopačky futbalistov z Kanárskych ostrovov.

49

Jozabed centroval do pokutového územia, ale jeho pokus hostia zrazili na rohový kop.

48

Giuseppe Rossi mal voľný priestor na pravej strane, počkal si na nábeh Iaga Aspasa do šestnástky, ale obrana Las Palmas dobre zasiahla.

47

David Simón sa rozbehol na pravom krídle, vybojoval loptu takmer pri rohovej zástavke, ale potom pokazil center do šestnástky.

46

Po prestávke sú hráči opäť na ihrisku. Počas pauzy nedošlo k žiadnej zmene v zostavách.

46

Začal sa druhý polčas.
Celta Vigo bola v prvom polčase lepšia, často ohrozovala súperovu bránu a dvakrát dokázala skórovať, keď Rossi využil chybu defenzívy Las Palmas a potom dorazil do siete Aspasovu strelu. Hostia takisto neboli bez šancí, no Simón zakončoval pri góle z údajného ofsajdu a Gómez trafil brvno.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

Jonny Castro (Vigo) fauloval Tanu, ktorý bol rozbehnutý. Za svoj zákrok v strede ihriska dostal žltú kartu.

45

Hneď vzápätí nasledoval štvrtý rohový kop domáceho tímu. Daniel Wass našiel Pioneho Sista, ktorého strela bez prípravy nebola vôbec presná.

44

Prudký center smeroval do pokutového územia hostí, ale futbalisti Las Palmas dostali loptu do bezpečia.

43

43. Vicente Gómez (LPA)

43

Jeden z futbalistov Celty Vigo ostal zabudnutý za hosťujúcou obranou, ale chýbal mu ťah na bránu a získal aspoň roh.

41

Obrovská šanca pre Las Palmas. Kevin-Prince Boateng prihral ideálne do šestnástky Vicentemu Gómezovi, ktorého pohotová strela skončila na brvne.

40

Giuseppe Rossi sa často pohybuje na hranici ofsajdového postavenia a teraz ju tesne prekročil. Dnes už dvakrát skóroval, takže ho to mrzieť nemusí.

39

Celte dnes funguje najmä pravá strana, odkiaľ často hrozí Iago Aspas. Jeho prieniky robia ťažkosti hosťujúcej defenzíve.

38

Hostia dostali loptu do pokutového územia domáceho tímu, ale dvaja hráči sa napriek snahe nedokázali presadiť k zakončeniu.

36

36. Giuseppe Rossi (CVG) - 2:0

36

Celta Vigo dalo gól! Domáci zareagovali na zvýšenú aktivitu súpera najlepším možným spôsobom. Iago Aspas vystrelil z pravej strany pokutového územia, Raúl Lizoain loptu iba vyrazil a GIUSEPPE ROSSI zblízka nemal problém rozvlniť sieť.

35

Celta Vigo musí hrať naďalej koncentrovane ako v prvej polhodine. Teraz trochu povolila a hostia dvakrát nebezpečne pohrozili.

33

33. David Simón (LPA)

33

Hostia sa tešili z vyrovnania, ale zbytočne, pretože padol z ofsajdu. David Simón si zabehol za obranu a skóroval, no nedal si pozor na svoje postavenie.

32

Iago Aspas sebavedomo vnikol do pokutového územia Las Palmas, ale mal proti sebe množstvo hráčov súpera a nedokázal prihrať voľným kolegom.

31

Žlto-modrí postupne preberajú kontrolu nad loptou a v posledných minútach sú aktívnejším tímom. Viazne im však kombinácia.

30

30. Kevin-Prince Boateng (LPA)

30

Kevin-Prince Boateng mohol z ničoho nič znížiť, pretože domáci urobili podobnú chybu ako Bigas pri jedinom góle. Ghanský futbalista sa dostal do samostatného úniku, ale z uhla neskóroval.

29

Jesé zviedol šprintérsky súboj s domácim obrancom Roncagliom, ale futbalista Las Palmas nebol pri lopte skôr.

28

Hostia sú zatiaľ bezmocní v útočnej fáze. Loptu strácajú krátko po prechode polovicou ihriska.

26

26. Iago Aspas (CVG)

26

Iago Aspas zahodil obrovskú šancu na zvýšenie náskoku. Domáci kanonier išiel sám na bránu hostí, ale nečakane poslal loptu mimo.

25

Hráči z Kanárskych ostrovov momentálne kontrolujú loptu na svojich kopačkách, ale nedokážu vpredu nič vymyslieť.

24

Facundo Roncaglia (Vigo) stiahol na zem prenikajúceho súpera v strede ihriska a dostal žltú kartu. Hlavný rozhodca bol trochu prísny.

22

Giuseppe Rossi sa pretláčal do pokutového územia cez Pedra Bigasa. Ten nebol v obrannom zákroku presvedčivý, ale súpera nepustil do koncovky.

21

Raúl Lizoain vyriešil rohový kop, keď schoval loptu v náruči. Las Palmas sa ubránilo, no je stále pod tlakom.

20

Hráči Viga pokračujú v útočnej aktivite. Krížna strela zvnútra šestnástky zamestnala Raúla Lizoaina, ktorý loptu vytlačil na ďalší roh.

19

Ďalšiu štandardku Celta nevyužila. Po rohovom kope smerovala lopta ďaleko od brány hostí.

18

18. Iago Aspas (CVG)

18

Sám faulovaný Iago Aspas sa rozhodol strieľať z priameho kopu. Jeho technický pokus tečovali hráči v múre tesne nad brvno.

17

Pedro Bigas (Las Palmas) si pripísal na svoje konto ďalší menej vydarený moment. Obranca hostí zastavil rozbehnutého Iaga Aspasa ešte pred šestnástkou, no iba za cenu žltej karty.

16

Domáci futbalisti mali výhodu štandardnej situáciu. Priamy kop takmer z tridsiatich metrov rozohral Daniel Wass a Raúl Lizoain mal problém jeho strelu skrotiť v rukaviciach.

15

Celta zvládla úvodnú štvrťhodinu. Domáci boli v doterajšom priebehu aktívnejší, raz trafili brvno a druhú šancu premenili na gól.

14

Futbalisti Las Palmas potvrdzujú, že zápasy vonku sú v ich prípade oveľa horšie ako tie domáce. Vo Vigu ťahajú za kratší koniec.

12

12. Giuseppe Rossi (CVG) - 1:0

12

Celta Vigo dalo gól! Hosťujúca defenzíva urobila veľkú chybu v rozohrávke. Pedro Bigas posunul loptu priamo na nohu GIUSEPPEHO ROSSIHO, ktorý išiel sám na bránu a v tutovke nezaváhal.

12

Pondelkovej dohrávke zatiaľ chýba vyššie tempo. Štadión sa len postupne zapĺňa a ani atmosféra nie je najlepšia.

11

Akcia domáceho tímu bola zastavená. Rozhodca na čiare videl ofsajd, v ktorom stál Giuseppe Rossi.

9

9. Jozabed (CVG)

9

Iago Aspas bol tiesnený v šestnástke, ale vymanil sa spod tlaku a ideálne prihral. Jozabed ostal voľný v pokutovom území a jeho strelu zastavilo až brvno.

8

Vicente Gómez vystrelil zo strednej vzdialenosti, ale stál na mieste, nebol v pohybe a výrazne minul bránu súpera.

7

Na opačnom konci ihriska sa hlásil vpredu o loptu Giuseppe Rossi, ale nedostal adekvátnu prihrávku do pravého krídla.

6

Kevin-Prince Boateng dostával center na hrot útoku, ale mal proti sebe dvoch stopérov, ktorí mu nedali šancu získať loptu.

5

Las Palmas postupne zvýšilo napádanie, čo domácim hráčom robí problémy pri rozohrávke a nedokážu prejsť stredom ihriska.

4

Domáci futbalisti začínajú duel lepšie. Sú neustále pri lopte, trávia veľa času na polovici Las Palmas, no zatiaľ nič zaujímavé nevyprodukovali.

3

Jozabed nabiehal do pokutového územia, kde očakával presnú prihrávku. Od svojho spoluhráča sa jej však nedočkal.

2

Pione Sisto bol mimoriadne aktívny na ľavej strane zálohy. Súperom motal hlavy svojím pohybom, no nedokázal odcentrovať.

1

Domáci futbalisti mali na starosti úvodný výkop. Celta Vigo nastúpilo v belaso-bielej kombinácii, Las Palmas v žlto-modrej.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Celta Vigo: S. Álvarez (C) – Roncaglia, Cabral, Fontàs, J. Castro – Wass, Radoja – Aspas, Jozabed, Sisto – Rossi.
Náhradníci: Villar – Bongonda, P. Hernández, Cheikh Diop, Beauvue, Señé, Sergi Gómez.

UD Las Palmas: Lizoain – Simón, David García (C), Bigas, D. Castellano – V. Gómez, Mesa, Viera – Tana, K-P. Boateng, Jesé.
Náhradníci: Varas – Michel, Montoro, Livaja, Halilović, Hernán, Artiles.
Celta Vigo je nepríjemným tímom zo stredu tabuľky, ktorý dokáže potrápiť aj najväčších favoritov, no potom stráca body s horšie postavenými súpermi. Preto sú Galícijčania na jedenástej pozícii s desaťbodovou stratou na pohárové priečky. Majú však dva duely k dobru. Dnešný proti Las Palmas a dohrávku s Realom Madrid. Celta bola pred reprezentačnou prestávkou vo víťaznej nálade, pretože v domácej súťaži zdolala Deportivo La Coruna a v Európskej lige porazila Krasnodar, čo ju posunulo už do štvrťfinále.

UD Las Palmas figuruje v nekompletnej tabuľke na dvanástej pozícii, pričom na dnešného súpera stráca len tri body a v prípade víťazstva sa na neho môže dotiahnuť. Futbalisti z Kanárskych ostrovov sú však vonku len tieňom nebezpečného mužstva na domácom trávniku. V trinástich dueloch dosiahli jediné víťazstvo a dovedna získali len šesť bodov. Doma naopak v pätnástich prípadoch prehrali iba dvakrát a pred asociačným termínom sa tešili z cenného triumfu nad Villarrealom.

Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne priniesol remízu a gólové hody. Las Palmas doma prehrávalo po prvom polčase rozdielom troch gólov, no v druhom dejstve vyrovnalo na konečných 3:3.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

Celta Vigo – UD Las Palmas

3:1

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 12. Rossi, 36. Rossi, 57. Rossi – 80. Bigas

Karty:   24. Roncaglia (CVG), 45. J. Castro (CVG), 90+4. Cheikh Diop (CVG) – 17. Bigas (LPA), 52. Jesé (LPA), 90+4. Viera (LPA)

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 14:10.

Celta Vigo: S. Álvarez (C) – Roncaglia, Cabral, Fontàs, J. Castro – Wass, Radoja – Aspas (80. Beauvue), Jozabed (89. Cheikh Diop), Sisto – Rossi (67. P. Hernández).
Náhradníci: Villar – Bongonda, P. Hernández, Cheikh Diop, Beauvue, Señé, Sergi Gómez.

UD Las Palmas: Lizoain – Simón (66. Michel), David García (C), Bigas, D. Castellano – V. Gómez (74. Halilović), Mesa, Viera – Tana, K-P. Boateng (66. Livaja), Jesé.
Náhradníci: Varas – Michel, Montoro, Livaja, Halilović, Hernán, Artiles.