Menu

Futbal

Anglická Premier League

AFC Bournemouth – Chelsea FC

1:3

koniec (1:2)

08.04.2017, 18:30 • Vitality Stadium, Bournemouth • 32. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

: 7.0 4.4 1.8

Chelsea si druhý polčas postrážila, súpera nepustila prakticky do ničoho a svoju výhru ešte podčiarkla, keď sa presadil krásnou strelou z priameho kopu Marcos Alonso. Líder Premier League tak znova potvrdil svoju kvalitu. (20:22:25)

90+3

Koniec zápasu.

90+2

Žltú kartu dostáva Max-Alain Gradel (AFC Bournemouth).

90+2

Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Victor Moses, prichádza Kurt Zouma.

90+1

Mužom zápasu sa stal španielsky záložník alebo obranca Marcos Alonso.

90+1

Nadstavujú sa 3 minúty.

90

Mousset spracoval center zľava na hruď, lenže nemal dosť času, aby v šestnástke súpera zakončoval a tak mu hostia loptu odkopli.

89

Ibe sa zľava dostal do pokutového územia, odcentrovať síce dokázal, loptu ale nasmeroval iba do prvého brániaceho hráča Chelsea.

88

Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Pedro, prichádza Willian.

86

Courtois po dlhšom čase musel zasiahnuť, pretože dlhý pas do šestnástky takmer dostal King, ale vďaka zákroku Belgičana sa tak nestalo.

85

Diego Costa vypálil spoza šestnástky prudko po zemi, našiel len priestor, kde sa nachádzal Poliak Boruc.

84

Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Eden Hazard, prichádza Cesc Fàbregas.
Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Ryan Fraser, prichádza Max-Alain Gradel.

83

Chelsea naďalej kontroluje hru a snaží sa zároveň tlačiť do zakončenia, no nie za každú cenu. V istých chvíľach radšej hráči hostí podržia loptu v strede poľa.

80

Artur Boruc musel zasahovať proti strele Mosesa a tým pádom nepustil za seba štvrtú loptu. Anglický záložník sa ocitol úplne sám pred gólmanom, no neuspel.

79

Po odvrátenom Fraserovom rohu prišla ešte jedna strela z diaľky, ale ani tá sa neujala a trafila len obrancov Chelsea.

78

Kontra Chelsea sa nevydarila a tak sa hosti museli vracať. King zobral loptu Kantému a na roh odvrátil Marcos Alonso.

77

Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Benik Afobe, prichádza Lys Mousset.

76

V posledných desiatkach sekúnd sa hra neodvíja v takmer žiadnom tempe, čo poznačili aj prerušenia.

74

Žltú kartu dostáva Pedro (Chelsea FC).

73

Chelsea drží loptu na svojich kopačkách a kontroluje hru. Zdá sa, že víťazstvo by si takouto hrou mali ustrážiť.

72

Marcos Alonso dostal presný pas k vzdialenejšej žrdi, lenže hlavou nedokázal zakončiť presne a bránu Boruca prestrelil.

72

Striedanie v tíme AFC Bournemouth: z ihriska odchádza Marc Pugh, prichádza Jordon Ibe.

71

Centrovaná lopta na zadnú tyč našla hlavu kapitána Francisa a ten odvrátil nebezpečenstvo pred Costom aj Cahillom.

70

Prudký nákop do malého vápna Bournemouthu domáci dostali preč a následne nepustili do zakončenia Diega Costu. Moses akciu ešte udržal v tempe, z krídla vnikol do šestnástky, no získal len roh.

68

68. Marcos Alonso (CHE) - 1:3

68

Chelsea dala gól!

K rozohrávke sa postavil krajný obranca alebo v tomto rozostavení záložník MARCOS ALONSO a trafil sa nechytateľne pod brvno. Boruc sa ani nepohol z miesta.

67

Diego Costa spadol pred šestnástkou protivníka, ktorý ho zobral ostrým sklzom a tak sa bude kopať zaujímavý priamy kop na bránu Boruca.

65

Faul v strede poľa oberá Chelsea o loptu, dopredu môžu ísť domáci hráči. Defenzíva hostí je však veľmi pozorná.

64

Hazard pekne preniesol hru na pravé krídlo, kde číhal Moses, lenže jeho pokus o center skončil priamo na domácich hráčoch.

63

Pedro dostal loptu do Hazarda do šestnástky. Prešiel cez prvého hráča, druhý mu vystavil stopku a založil akciu Bournemouthu.

62

Smith sa momentálne snaží kombinovať so spoluhráčmi na pravej strane, no ani toto sa nedarí. Znova sa k lopte dostali hráči "The Blues".

61

Zdĺhavá rozohrávka domáceho celku nakoniec neviedla k ničomu, pretože po nákope na krídlo loptu získal Moses.

60

Victor Moses sa nedokázal presadiť na pravej strane a tak posunul loptu do stredu, kde sa však bielym dresom hráčov Chelsea nepodarilo nič vymyslieť.

59

Domáci rozohrali priamy kop tvrdou strelou, ktorá však bola zrazená. Síce sa odrazila k úplne voľnému Kingovi stojacemu pred Courtoisom, no ten sa ocitol v ofsajde, takže nebezpečenstvo nehrozilo.

58

Žltú kartu dostáva N'Golo Kanté (Chelsea FC).

57

King padá pred pokutovým územím súpera po faule Kantého a po následnej zrážke s Davidom Luizom ostáva otrasený, ale bude v poriadku.

56

56.

56

Alonso opäť v akcii, tentoraz prudko centroval do malého vápna, kde aj našiel Diega Costu, no toho s problémami ubránil Cook a nedovolil mu zakončiť.

55

Zisk lopty od hráčov Chelsea mohli títo futbalisti využiť lepšie, lenže Hazard to mal na slabšiu ľavačku a tak prihral na Marcosa Alonsa, ktorého center bol zablokovaný.

54

Eden Hazard dostal loptu do šestnástky a aj keď mu prvá prihrávka nevyšla, dostal druhú možnosť a center na Costu tento útočník nezakončil do prázdnej brány len preto, že mu chýbalo niekoľko centimetrov.

53

Moses sa dostal na krídlo, kde však nedokázal odcentrovať a tak budú hostia pokračovať po autovom vhadzovaní.

52

Afobe si nabehol na hranicu šestnástky, kde dostal prihrávku od Wilsherea, lenže anglický útočník sa otáčal a tak mu lopta ušla.

51

Takmer bolo vyrovnané! Fraser vypálil spoza šestnástky po zemi a bránu Courtoisa minul len o niekoľko centimetrov.

50

Marcos Alonso aj napriek pádu na krídle pokračoval v akcii, dostal sa až do šestnástky, lenže center na Diega Costu chytil brankár Boruc.

48

Diego Costa naháňa Francisa, lenže ten si pomohol s Borucom a tak hosťujúci útočník vyšiel so svojou snahou nazmar.

47

Úvod druhého polčasu začína v pomalšom tempe, oba tímy sa potrebujú dostať do správnej prevádzkovej teploty.

46

Začal sa druhý polčas.
Chelsea bola jednoznačne lepšia a aktívnejšia, čoho výsledkom sú aj dva góly v Borucovej sieti, ale King v závere trafil parádne do rohu a tak majú domáci ešte šancu na body.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Nadstavujú sa 2 minúty.

45

David Luiz ostal po jednom zo súbojov chvíľu na zemi. Zdalo sa, že bude mať zdravotné problémy, avšak bez problémov pokračuje v hre.

44

Dlhý aut Smitha do pokutového územia hostia dokázali zvládnuť a konkrétne Courtois chytil loptu do svojich rukavíc.

43

Hráči AFC sa okamžite tlačia naďalej pred bránu súpera. Tentoraz po centri sprava takmer zakončoval Afobe, v poslednej chvíli odvrátil na aut Azpilicueta.

42

42. Joshua King (BTH) - 1:2

42

Tím Bournemouth práve strelil gól!
Afobe vynikajúce vysunul spoluhráča pred šestnástku. JOSHUA KING bol síce v náročnej pozícii, keďže ho bránili hneď dvaja hráči, ale oprel sa do lopty a trafil dokonal do bližšieho rohu brány. Nie len Courtois ostal prekvapený. Domáci sa teda krátko pred polčasom vracajú do hry,

40

Posledných päť minút riadnej prvého polčasu. Chelsea stále kontroluje hru a ak by pridala ešte jeden gól, dal by sa tento duel považovať za rozhodnutý.

39

Marcos Alonso bol v súboji v strede poľa neskoro a preto nechtiac fauloval Frasera. Domáci pokračujú v akcii od zadných radov.

38

Žltú kartu dostáva Harry Arter (AFC Bournemouth).

38

Centrovaný pas našiel v pokutovom území jedného z hráčov domáceho celku, ktorý si loptu na prsia spracoval a následne vystrelil, no len do prvého brániaceho hráča.

37

Kanté fauloval Pugha na vlastnej polovici, takže nasledovať bude priamy kop pre Bournemouth.

36

Hazardov oblúčik na hranicu malého vápna dokázal hlavou zakončiť Moses pred Cookom, no nenamieril medzi tri žrde Borucovej brány.

35

Moses sprava vnikol do pokutového územia, prihral pod seba, lenže tam boli dobre postavení domáci hráči a dostali k lopte.

34

Eden Hazard rozohral roh prihrávkou po zemi na úplne voľného Pedra, ktorý číhal na hranici šestnástky. Španielova strela mierila k žrdi, Boruc zasiahol.

33

Kanté získal loptu v strede poľa, čo využil Pedro, ktorý ju posunul na Diega Costu. Španiel sa takmer rútil sám na brankára, lenže kapitán domácich Francis v poslednej chvíli pokus zrazil.

31

Španiel Pedro si hodil loptu na hranicu šestnástky, následne sa do nej oprel ľavačkou, lenže namieril veľmi nepresne a vysoko nad bránu.

30

Po polhodine hry môžeme konštatovať, že Chelsea je lepším tímom a zaslúžene vedie o dva góly. Naďalej sa tlačí do šancí.

29

Po veľmi dobrom centri zľava od Danielsa sa do zakončenia vložil Benik Afobe, ktorý dokázal prekonať Courtoisa, lenže trafil len žrď jeho brány.

27

Hazard sa dostal zľava do šestnástky a prihral pod seba na Diega Costu. Ten však namieril ľavačkou tesne vedľa Borucovej svätyne.

27

K lopte stojacej možno meter pred šestnástkou Chelsea sa postavil Fraser, lenže nedokázal ohroziť Courtoisa, nakoľko trafil múr.

26

Wilshere sa uvoľnil pred šestnástkou po narážačke, prešiel niekoľko metrov dopredu a po faule Davida Luiza získal pre svoj tím zaujímavý priamy kop.

25

Po nejakom čase mal robotu aj Courtois, ktorý musel vyrážať nepríjemný center sprava. Síce loptu poslal len pred seba, no odtiaľ ju dostal preč Kanté.

24

Hazard v strede poľa síce po prihrávke na svoju osobu loptu v náročnej pozícii udržal, no počínal si pri tom nedovolene.

23

Diego Costa si zbehol z hrotu ofenzívy pre loptu, nedokázal ju ale spracovať a ani prihrať, takže tá len prešla k brankárovi Borucovi.

22

Hazard už bol na krídle naštartovaný a tak tam aj dostal prihrávku, no včas bol pri lopte aj Cook a sklzom presekol akciu.

21

Lopta sa po niekoľkých súbojoch pred šestnástkou Chelsea odrazila do nej, avšak David Luiz si počínal veľmi dobre a nebezpečenstvo vyvezením odvrátil.

20

20. Eden Hazard (CHE) - 0:2

20

Chelsea dala gól!

Prepadnutie defenzívy Bournemouthu znamená rýchly druhý gól. EDEN HAZARD dostal skvelý pas z hĺbky poľa ta obranu, potiahol si loptu do otvoreného priestoru, pohral sa s Borucom a trafil prázdnu bránu.

19

Domáci sú na ťahu a opäť sa roztiahli na polovici protivníka, lenže znova je to veľmi strnulé a ďaleko od brány belgického brankára.

17

17. Adam Smith (CHE) - 0:1

17

Chelsea dala gól!

Diego Costa dostal prihrávku od Mosesa. Na bielom bode sa otočil a trafil ADAMA SMITHA, ktorý sa chcel vložiť do lopty tak, aby zabránil gólu, no namiesto toho si loptu zrazil do vlastnej brány a protipohybu Boruca.

16

Wilshere vysunul Frasera krásnou kolmicou do situácie jeden proti jednému. David Luiz však cúval veľmi dobre a svojho soka pustil len k strele vedľa Courtoisovej brány.

15

Bournemouth získal loptu pred vlastným pokutovým územím a zbytočne si skomplikoval rozohrávku. O loptu prišiel a tak musel čeliť Mosesovej strele, ktorá bola zrazená.

14

Znova nepresnosť na domácej strane. Tú využil Hazard, ale ďaleko sa nedostal, pretože mu výborne pod nohy padol Arter.

12

Kombinácia Bournemouthu trvala dosť dlho a lopta sa pohybovala v celej šírke ihriska pred šestnástkou Chelsea, lenže prišiel len center do rukavíc Courtoisa.

11

Hazard sa na krídle nepresadil, Chelsea napriek tomu ostala pri lopte a vymýšľa ďalšiu akciu. Práve Hazard dostal skvelý pas za defenzívu, no hlavička šikovného Belgičana skončila tesne vedľa.

10

Hostia kombinujú v strede poľa, avšak proti takmer všetkým hráčom súpera pod loptou to majú veľmi ťažké. Po centri Mosesa sa však k strele z ľavej strany dostal Alonso. Jeho jedovku zastavil padajúci obranca a následne pálil nad Matič.

9

Centrovaný pas z priameho kopu hráči "The Blues" dnes hrajúci v bielych dresoch odvrátili veľmi rýchlo a následne sa aj udržali na lopte.

8

Žltú kartu dostáva Victor Moses (Chelsea FC).

7

Pokus o prihrávku zo stredu poľa na ľavé krídlo sa hosťom nepodarila a tak sa musí vrátiť Moses, ktorý v súboji bez faulu spadol a rukou sa hodil po lopte. Dostane žltú kartu.

6

Smith rozohral na krátko, lenže domáci sa vytlačili až do stredu ihriska. Mohli to skúsiť nakopnúť, keďže Courtois a jeho obrancovia majú veľkú nevýhodu, že priamo do očí im svieti slnko.

6

Krídelná akcia domácich sa nepodarila, keďže David Luiz dobre zablokoval Smitha. Bude to aspoň rohový kop.

5

Kanté v strede poľa zastavil Frasera pri jeho prieniku, lenže Francúz loptu minul a trafil iba hráča súperiaceho celku.

4

Hostia sa po úvodnej šanci Bournemouthu tlačia do brány Boruca a je na nich vidieť, že chcú dať skorý gól, čím by si uľahčili prácu v tomto stretnutí.

3

Chelsea kombinovala na pravej strane v blízkosti pokutového územia, avšak následne veľmi dobre vystúpil Cook a loptu si zobral pre seba.

2

2.

2

Rohový kop domáci nevyužili, pretože hlavička jedného z hráčov "Cherries" končí mimo tromi žrďami.

1

Center sprava nebol nebezpečný nejako veľmi, lenže David Luiz loptu netrafil dobre, takže zmenil jej smer a poslal ju na svoju bránu. Courtois vytiahol skvelý reflexívny zákrok. Zdá sa, že brazílskemu obrancovi situáciu sťažilo priamo svietiace slnko.

1

Výkop obstarali hráči Chelsea, ktorí začínajú postupnou rozohrávkou z vlastnej polovici. Nákop dopredu však končí pri Borucovi.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

AFC Bournemouth: Boruc – A. Smith, Francis (C), S. Cook, Daniels – Fraser, Arter, Wilshere, Pugh – J. King – Afobe.
Náhradníci: Allsop – Cargill, B. Smith, Ibe, L. Cook, Gradel, Mousset.

Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Cahill (C), Luiz, Alonso – Moses, Matić, Kanté – Pedro, D. Costa, E. Hazard.
Náhradníci: Begović – K. Zouma, Terry, Chalobah, Willian, Fàbregas, Batshuayi..
AFC Bournemouth

"Cherries" sú na trinástej pozícii so ziskom 35 bodov, teda rovnakým, aký má Burnley. Niekoľko tímov v tabuľke nad má 36 a West Ham pod ním 33. Bournemouth síce neprehral posledných päť ligových stretnutí, avšak až v troch prípadoch sa zrodili remízy. Bolo to proti Manchestru United, Southamptonu a Liverpoolu. Výhry však prišli s tímami z druhej polovice tabuľky a to so spomínaným West Hamom a Swansea. Najlepším ligovým strelcom je Joshua King s dvanástimi gólmi.

Chelsea FC

Líder tabuľky síce minulý víkend prehral prekvapujúco doma s Crystal Palace 1:2, ale v strede týždňa si napravil chuť výhrou nad Manchestrom City. Na druhý Tottenham má aktuálne náskok siedmych bodov.

Londýnsky celok po odohraní tohto stretnutia čaká veľmi náročný program, keďže následne ich čaká duel s Manchestrom United, potom proti Southamptonu, následne Tottenhamu a náročné to bude aj v Liverpoole s Evertonom. Ak však túto časť Conte a spol. zvládnu, o titule by nemalo byť pochýb.

V poslednom čase plní stránky novín aj záujem Antonia Conteho o nového asistenta, ktorým by sa mohol stať Talian Andrea Pirlo.

Gólovo to najlepšie sype Diegovi Costovi, ten dal v lige 17 gólov. Hazard sa postaral o trinásť.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

AFC Bournemouth – Chelsea FC

1:3

koniec (1:2)

Späť na online

Góly: 42. J. King – 17. A. Smith (vla.), 20. E. Hazard, 68. Alonso

Karty:   38. Arter (BTH), 90+2. Gradel (BTH) – 8. Moses (CHE), 58. Kanté (CHE), 74. Pedro (CHE)

AFC Bournemouth: Boruc – A. Smith, Francis (C), S. Cook, Daniels – Fraser (84. Gradel), Arter, Wilshere, Pugh (72. Ibe) – J. King – Afobe (77. Mousset).
Náhradníci: Allsop – Cargill, B. Smith, Ibe, L. Cook, Gradel, Mousset.

Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Cahill (C), Luiz, Alonso – Moses (90+2. K. Zouma), Matić, Kanté – Pedro (88. Willian), D. Costa, E. Hazard (84. Fàbregas).
Náhradníci: Begović – K. Zouma, Terry, Chalobah, Willian, Fàbregas, Batshuayi.