Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Real Betis – Deportivo Alavés

1:4

koniec (1:0)

30.04.2017, 16:15 • 35. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Prvý polčas za veľa nestál, ale ten druhý ponúkol veľmi dobrý ofenzívny futbal z oboch strán. Hra bola pomerne vyrovnaná, ale Deportivo Alavés strelilo až štyri góly a tri body si získať zaslúžilo. (18:10:04)

90+4

Koniec zápasu.

90+4

90+4. Aleksandar Katai (DAL) - 1:4

90+4

Tím Alavés práve strelil gól!
Tak toto už áno. Striedajúci ALEXANDER KATAI strieľa skvelý gól, keďže po kontre prebehol sám takmer celú polovicu, natlačil sa cez jedného obrancu, dostal sa do šestnástky, oklamal aj brankára Adána a nezadržiteľne podčiarkol víťazstvo hostí.

90+3

Žltú kartu dostáva Edgar Méndez (Deportivo Alavés).

90+1

Brašanac dostal center sprava na hranicu päťky, kde bol úplne sám a tak vyskočil a namieril len tesne nad bránu Ortolu.

90+1

Nadstavujú sa 4 minúty.

90

Takmer to bol štvrtý gól, ale po centri sprava spravil Santos pred Adánom kotrmelec bez toho, aby loptu upratal do siete.

89

Hra stojí, pretože po tom, ako Alegría trafil jedného z hostí rukou do tváre, ten potrebuje ošetrenie.

88

Žltú kartu dostáva Alex Alegría (Real Betis).

88

Fanúšikovia už začínajú opúšťať štadión. Sami neveria, že duel ich obľúbený tím dokáže ešte zdramatizovať.

87

Ceballos však poslal nízky pas a Alexisovi sa loptu podarilo odkopnúť aspoň za autovú čiaru.

86

Niekoľko metrov pred šestnástkou Alavésu sa hostia dopustili faulu, takže uvidíme zaujímavý priamy kop. Pravdepodobne to bude center.

85

Už len päť minút riadneho hracieho času. Dokáže ešte Betis Sevilla niečo urobiť, alebo doma príde o všetky body?

84

Betis sa stále snaží tlačiť sa pred bránu súpera, ale zdá sa, že hostia veľmi dobre držia svoj defenzívny val vo vysokých otáčkach a ničia akcie protivníka.

83

Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Rubén Pardo, prichádza Darko Brašanac.

82

Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Rubén Sobrino, prichádza Aleksandar Katai.

81

Žltú kartu dostáva Nenad Krstičić (Deportivo Alavés).

80

Joaquínov center z rohu padal na hranicu malého vápna, kde sa do zakončenia hotovalo niekoľko hráčov, lenže ohroziť Ortolu nedokázal žiadny.

79

Do tretice to mohlo byť úspešnejšie, Ortolá vyráža na rohový kop a ešte sa navyše pri tom zranil. Bez ošetrenia ale môže pokračovať v hre.

79

Centrovaný pas z krídla však nebezpečenstvo nenarobil a neujal sa ani ďalší center z druhej strany.

78

Durmisi sa cez Thea k centru síce dostal, mladý obranca na hosťovaní z Atlética ale pokus zráža na aut a následne tento Francúz fauloval.

77

Po súbojoch v strede poľa sa dopredu snažili vydať hostia, no prihrávka Santosa našla len zeleno-biele dresy.

76

Dlhý nákop pred Ortolu futbalisti Alavésu zvládli, nakoľko súperov k zakončeniu nepustili a sami sa lopty ani len nedotkli.

75

Posledných pätnásť minút sa nám rozbehlo, Durmisi sa hlási späť do hry a bude chcieť pomôcť spoluhráčom so stretnutím ešte niečo urobiť.

74

Hra sa ale následne po zakopnutí prerušila a Durmisi ošetrenie dostane. Hlavný arbiter si ešte niečo vysvetľoval s trénerom Betisu Víctorom Sánchezom.

73

Durmisi síce odcentroval, ale Theo Hernández ho tvrdo dohral a dánsky futbalista Betisu ostáva ležať na zemi. Rozhodca to ako faul neposúdil.

72

Tosca vyhral hlavičku, čím poslal loptu do autu a zastavil kontru súpera. Následne narazil do trénera Alavésu Pelegrina, no nebolo to nič vážne ani pre jedného.

71

Durmisi si splnil defenzívne povinnosti, keď v páde posunul loptu od protihráča na svojho gólmana a ten rýchlo rozohráva smerom dopredu.

70

Hráči Betisu sú po treťom góle v sieti Adána lepším tímom a tlačia sa do brány Alavésu, čo však pozorná defenzíva nedovoľuje.

69

Tosca sa na ľavej strane dostal k odrazenej lopte a chcel ešte pokračovať v akcii svojich spoluhráčov, avšak práve od neho sa guľatý nezmysel odráža za autovú čiaru.

67

Betis sa dostal k rohu, z ktorého nevyťažil nič. Kontra hostí úspechom neskončila taktiež, nakoľko Sobrino strieľal spoza vápna vedľa.

66

66.

66

Ceballos sa prekľučkoval do veľkej šanci, keď oklamal niekoľko obrancov a z mierneho uhlu mieril pod brvno. Ortolá ukázal svoje kvality.

65

Hostia získali autové vhadzovanie vedľa vlastnej šestnástky, ale dokázali sa s loptou dostať až k Adánovi. Strela však tomu chýbala.

64

Betis sa nevzdáva a hneď po góle začal bojovať o body, ktoré by chcel v tomto stretnutí získať. Naráža však na konsolidovanú defenzívu Alavésu.

63

Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Aïssa Mandi, prichádza Matías Nahuel.

62

Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Óscar Romero, prichádza Edgar Méndez.

61

Vigaray dnes hral veľmi dobrý zápas a aj jemu vyšiel štart druhého dejstva, keď si pripísal hneď dve asistencie, ale pri poslednom góle sa zranil a trávnik opustil vynútene.

60

Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Carlos Vigaray, prichádza Theo Hernández.

59

Priam úžasný štart druhého polčasu pre hostí. Betis je po troch góloch ako omámený a uvidíme, či sa ešte dostane do zápasu, pretože Alavés je momentálne veľmi vysoko na koni.

58

Tím Alavés práve strelil gól!
Vigaray získal loptu v rohu ihriska od Durmisiho, dostal ju do šestnástky a na bližšej žrdi v páde dokázal zakončiť CHRISTIAN SANTOS, ktorý poslal loptu do protipohybu Adána.

Christian Santos (DAL) - 1:3

57

Tosca sa síce dostal k centru zľava, ale nepodarilo sa mu presne nájsť spoluhráčov. Betis o loptu chvíľu na to prišiel.

56

Nepresný pas sprava od Navarra ani jedného z dvoch útočníkov Betisu v šestnástke nenašiel. Ortolá so skrotením lopty problém nemal.

54

Tím Alavés práve strelil gól!
Skvelý úvod druhého polčasu z oboch strán, ale do čierneho triafajú hostia aj druhýkrát a otáčajú toto stretnutie. Presadiť sa dokázal RUBÉN SOBRINO po tom, ako sa ocitol na konci kontry a z hranice päťky trafil do odkrytej časti brány. Veľmi dobrú prácu a tým pádom aj asistenciu si pripísal Carlos Vigaray.

Carlos Vigaray (DAL) - 1:2

53

Daniel Torres nasadil v strede poľa ukážkový hokejový strom Ceballosovi, čím mu nedovolil dostať sa zo stredu poľa.

52

Alegría dostal presný pas dopredu, no stál v ofsajde a tak nemôže pokračovať v hre smerom na bránu Alavésu.

51

Romero dostal loptu do šestnástky, kde sa ju ešte snažil prihrať na lepšie postavených spoluhráčov, ale dobre zasiahol brankár Adán.

50

Ceballos však pripravil pozíciu na strelu z hranice šestnástky pre Rubéna Parda. Jeho pokus Ortolá riadne nevidel, ale dokázal sa blysnúť skvelým zákrokom.

49

Domáci sa okamžite nasťahovali pred šestnástku súpera a snažia sa o odpoveď, ale ani jeden z troch centrov sa neujal.

48

48. Nenad Krstičić (DAL) - 1:1

48

Tím Alavés práve strelil gól!
Hráči hostí napádali rozohrávku Betisu, čo slávi úspech, pretože NENAD KRSTIČIČ loptu zachytil, naviezol ju pred šestnástku a strelou po zemi k žrdi prekonal Adána.

47

Dlhý nákop po krídle sa domácim nepodaril a tak odkopom v hre pokračuje brankár Ortolá.

46

Začal sa druhý polčas.
Rubén Pardo v dvanástej minúte otvoril skóre a okrem toho sme iný gól nevideli. Do druhého polčasu je tak ešte všetko otvorené.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Santos predĺžil loptu za seba, dostal sa k nej Feddal, lenže pred Adánom z uhlu ešte prihrával pod seba. Nikoho nenašiel. Po kontre prišla hlavička na druhej strane, Alegría z päťky mieril nad.

45+1

Nadstavuje sa 1 minúta.

45

Ďalší faul domácich na ich polovici, tentoraz sa na zemi ocitol Krstitič. Uvidíme, či to Alavés opäť skúsi centrom, pretože je to dosť ďaleko.

44

K zakončeniu sa nedostal nik, Krstitič ešte loptu vrátil späť, avšak tá skončila za bránou sevillského celku.

43

Zdalo sa, že po nepresnej prihrávke do behu na Romera sa akcia Alavésu skončí, lenže spomínaný záložník si vypýtal faul a tak bude nasledovať center pred Adána.

42

Santos dostal presný pas do šestnástky, kde si loptu spracoval a cez Navarra sa takmer aj dostal do streleckej pozície, no zastavil ho ofsajd.

41

Carnero García poslal zľava veľmi nepresný center hľadajúci Santosa. Ten sa k lopte nedostal, odkopávať od brány môže Adán.

40

Začína posledných päť minút prvého polčasu. Uvidíme v tomto krátkom úseku ešte nejaký presný zásah?

39

Romero po zisku lopty od jeho spoluhráčov chcel rýchlo prejsť dopredu ľavou stranou, no čisto a hlavne rýchlo ho zastavil Tosca.

38

Krajný obranca Navarro si z krídla naviezol loptu k šestnástke, kde aj ľavačkou vystrelil. Bol nepresný, tým pádom Ortola ostal bez roboty.

37

Stále sledujeme málo záživný futbal, kde sa lopta pohybuje v strede poľa.

36

Durmisiho center sa točil priamo do brány, hlavou ešte usmerňoval loptu jeden z jeho spoluhráčov, no Ortola zasahovať nemusel.

36

Joaquín padá pred pokutovým územím súpera, nasledovať bude priamy kop vhodný na center.

35

Alegría dostal čas aj miesto pred šestnástkou súpera, a tak vyskúšal svoju ľavačku, lenže bránu sa mu trafiť nepodarilo.

34

34.

34

Deportivo sa drží s loptou na polovici súpera, ďaleko od brány Adána, ktorého tak v týchto chvíľach nemôže ohroziť.

32

Do obrovskej šanci sa dostal Rubén Sobrino, ktorý sa rútil z mierneho uhlu sám na Adána, lenže v súboji bývalých spoluhráčov z béčka Realu Madrid poslal loptu tesne vedľa brány.

32

Po Durmisiho centri zasiahol stopér Ely, ale lopta ide vedľa brány po tom, ako ju tam tečoval jeden z domácich.

31

Kolmica do šestnástky hostí na Alegríu neprešla, nasledovať bude rohový kop. Vôbec prvý v zápase.

30

Loptu ale pred svojim pokutovým územím získal Torres a Alegría následne fauloval.

29

Hráči Betisu výborne vysunuli svoje napádanie a získali loptu v strede poľa, odkiaľ začne ich snaha o akciu.

28

Po kombinácii na ľavej strane vedľa šestnástky Alavésu prišiel do malého vápna center, avšak Alegría bol pokrytý a k lopte sa nedostal.

27

Na druhej strane to Deportivo skúsilo dvomi centrami, ani jeden sa neujal. Nováčik súťaže pri lopte ostal, musel sa vrátiť na svoju polovicu.

26

Ceballos sa pokúsil sám prejsť až do šestnástky Alavésu, čo sa mu nepodarilo a na jej hranici loptu stratil.

25

Prechod hostí dopredu po ľavej strane skončil nepresnou prihrávkou, lopta ušla za autovú čiaru.

24

Žltú kartu dostáva Daniel Torres (Deportivo Alavés).

23

Sobrina takmer v okolí šestnástky našiel nákop od spoluhráča a útočník Alavés by sa dostal do dobrej možnosti, no táto ponuka neprešla.

22

Tosca potreboval po jednom zo súbojov ošetrenie, ale už sám odchádza za hraciu plochu a následne bude môcť pokračovať v hre.

21

Žltú kartu dostáva Óscar Romero (Deportivo Alavés).

20

Po ňom prišiel dlhý aut, avšak v šestnástke domáceho celku sa nedokázali hráči hostí presadiť do zakončenia.

19

Prihrávka na pravé krídlo, kde nabiehal Vigaray najlepšia nebola, pretože dobre čítal hru Durmisi a zastavil súpera. Bude to aj tak aut pre Alavés.

19

Žltú kartu dostáva Alexis (Deportivo Alavés).

18

Hra pokračuje naďalej hlavne v strede poľa. Po Adánovom výkope sa k lopte dostali protivníci.

17

Prekopávaná v strede poľa skončila prihrávkou hostí až na brankára Ortolu, ktorý môže bez problémov rozohrávať.

16

Krstičič našiel v šestnástke Rubéna Sobrina, ktorý sa ešte otočil okolo svojho súpera a z dobrej pozície vystrelil len do miest, kde stál pripravený Adán.

15

Alegría si vo vzduchu pomohol faulom, čo sa mu síce nepáči, no aj tak budú rozohrávať hostia z Alavésu.

14

Dopredu sa snaží vydať Alavés, ktorý je teraz na ťahu, lenže pravé krídlo bolo prehustené a tak sa tadiaľ Romero nepredral.

12

12. Rubén Pardo (RBE) - 1:0

12

Real Betis dal gól!
Po centri do pokutového územia hostí sa lopta dostala preč, no iba na kopačku RUBÉNA PARDA, ktorý spoza šestnástky napriahol a trafil sa presne k žrdi.

11

Rozohrávka Adána síce najpresnejšia nebola, ale hostia sa do zakončenia nedostali a dokonca sa vytlačil až na vlastnú polovicu.

10

Desať minút prešlo a v súboji dvoch tímov, ktorým už nejde o nič sledujeme opatrný zápas odohrávajúci sa najmä v strede poľa.

9

Dlhý aut do pokutového územia Betisu síce našiel hlavu Sobrina, lenže tomu sa loptu podarilo iba predĺžiť do územia nikoho.

8

Feddal možno stiahol na zem Alegríu, ktorý ale padol veľmi ochotne a možno aj preto nechal hlavný arbiter pokračovať v hre.

7

Rubén Castro si pri presingu obrancov súpera pomáhal faulom, ale rozohrávka Alavésu nebola vôbec presná.

6

Torres čítal hru veľmi dobre v strede poľa, kde loptu získal a následne si faul vypýtal jeho spoluhráč Romero.

5

Kontra Alavésu sa do zdarného konca nedostala. Najskôr prišla zrazená strela a hneď po nej center, ktorý skončil v rukaviciach Adána.

4

Domáci hráči kombinujú v strede poľa, kde si medzi sebou prihrávajú do šírky. Smerom vpred to poriadne nejde. Keď už to vyskúšal Joaquín, nepresne prihral pod seba.

2

Tosca fauloval na vlastnej polovici, ale Deportivo Alavés v podstate nedokázalo nič vymyslieť a len sa chvíľu udržalo na lopte.

1

Výkop zápasu mali hráči Alavésu hrajúci v ružových dresoch, domáci Betis má klasické pruhované, zeleno-biele.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Real Betis: Adán – R. Navarro, Pezzella, Mandi, Tosca – Durmisi, Joaquín (C), Pardo, D. Ceballos – Alegría, Rubén Castro.
Náhradníci: D. Giménez – Brašanac, Cejudo, Bruno González, Á. Martínez, Nahuel, Petros.

Deportivo Alavés: Ortolá – Vigaray, Alexis, Feddal, Ely, Carnero García (C) – Ó. Romero, D. Torres, Krstičić, Sobrino – Santos.
Náhradníci: Pacheco – Deyverson, Hernández, Katai, Camarasa, Méndez, García..
Real Betis

Sevillský celok figuruje na pätnástej pozícií so ziskom 37 bodov a teda na prvý zostupujúci Sporting Gijón má náskok trinástich bodov. To znamená, že záchrana je istá, sezónu stačí dohrať. Betis naposledy nestačil na Athletic Bilbao, čím ukončil minisériu dvoch výhier v rade, ktorú si odniesol Eibar a prekvapivo aj Celta Vigo na domácej pôde. Najlepším strelcom je Rubén Castro, dal jedenásť gólov.

Deportivo Alavés

Príjemné prekvapenie tejto sezóny sa dostalo do finále Copa del Rey, kde ho čaká FC Barcelona a vyzerá to tak, že aj keby tam Alavés neuspel, v budúcej sezóne sa by mal v predstaviť v Európskej ligy, nakoľko "Blaugranas" si zaistia účasť v Lige majstrov cez domácu súťaž. Klub v posledných dvoch stretnutiach remizoval s Eibarom aj Las Palmas, pred tým porazil Villarreal. Deportivo sa nachádza na desiatom mieste so ziskom 45 bodov. Najlepším strelcom tohto celku v lige je Deyverson, dal šesť gólov.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

Real Betis – Deportivo Alavés

1:4

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 12. Pardo – 48. Krstičić, 54. Sobrino, 58. Santos, 90+4. Katai

Karty:   88. Alegría (RBE) – 19. Alexis (DAL), 21. Ó. Romero (DAL), 24. D. Torres (DAL), 81. Krstičić (DAL), 90+3. Méndez (DAL)

Real Betis: Adán – R. Navarro, Pezzella, Mandi (63. Nahuel), Tosca – Durmisi, Joaquín (C), Pardo (83. Brašanac), D. Ceballos – Alegría, Rubén Castro.
Náhradníci: D. Giménez – Brašanac, Cejudo, Bruno González, Á. Martínez, Nahuel, Petros.

Deportivo Alavés: Ortolá – Vigaray (60. Hernández), Alexis, Feddal, Ely, Carnero García (C) – Ó. Romero (62. Méndez), D. Torres, Krstičić, Sobrino (82. Katai) – Santos.
Náhradníci: Pacheco – Deyverson, Hernández, Katai, Camarasa, Méndez, García.