Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Celta Vigo – Real Madrid

1:4

koniec (0:1)

17.05.2017, 21:00 • Matej Kubove (@Matej Kubove)

: 15.0 7.84 1.33

Čo je však najpodstatnejšie: Real Madrid sa dostal na prvé miesto v tabuľke, o tri body pred Barcelonou a v poslednom kole mu na zabezpečenie titulu stačí získať jediný bod. (22:51:16)
Prvý polčas bol síce zo strany Realu Madrid všelijaký, ale v druhom si jasne slnil rolu favorita a aj vďaka vylúčeniu Aspasa strelil dokopy až štyri góly. Vyhral 4:1 rovnako, ako pred pár dňami proti Seville. Znova dal dva góly Cristiano Ronaldo a všetko uzatvoril Toni Kroos.

90+3

Koniec zápasu.

90+2

Po centri z rohu prišla nepresná hlavička a následne ofenzívna faul na Danila, takže Navas sa s rozohrávkou ponáhľať nebude.

90+2

Hráči Celty sa v závere ešte pokúsili ohroziť bránu Keylora Navasa. To sa im nepodarilo, po zrazenej strele získali aspoň rohový kop.

90+1

Nadstavujú sa 3 minúty.

90

Real v závere ešte získal rohový kop, ktorý sa snažil hlavou zakončiť Sergio Ramos, no jeho strela presná nebola.

88

88. Toni Kroos (REA) - 1:4

88

Real Madrid dal gól!
Ďalšia rýchla akcia hostí končí presným zásahom, tentoraz sa presadil TONI KROOS po tom, ako v šestnástke zasekol súpera a podobne, ako pred pár dňami proti Seville, tak aj teraz zvyšuje na 4:1.

87

Faul na Sergia Ramosa v strede poľa hosťom vyhovuje. Kapitán sa ešte usmial smerom na faulujúceho protihráča, aby ho nahneval.

86

Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza John Guidetti, prichádza Claudio Beauvue.

86

Žltú kartu dostáva Pablo Hernández (Celta Vigo).
Žltú kartu dostáva Sergio Ramos (Real Madrid CF).

85

Luka Modrič sa krásne preštrikoval až do šestnástky pred bránu súpera. Strelu si rozmyslel a ešte prihral na Benzemu, ten sám pred brankárom nedal stopercentnú šancu.

84

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Cristiano Ronaldo, prichádza Lucas Vázquez.
Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Isco, prichádza Marco Asensio.

83

V podobnom duchu pokračujeme aj naďalej, tentoraz si využívaní obrancovia "Bieleho baletu".

82

Real Madrid drží loptu, prihráva si ju medzi svojimi hráčmi a nikam sa neponáhľa. Snaží sa zbierať čas a držať guľatý nezmysel.

81

Začal sa posledný úsek zápasu, ktorý by Real Madrid mal dotiahnuť do víťazného konca, ale ešte ostáva nejaký čas, kedy môže aj oslabená Celta zahroziť.

80

Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Pione Sisto, prichádza Pape Cheikh Diop.

79

Hra bola na nejaký čas prerušená, pretože ošetrenie Hernández nakoniec potreboval. Spoločne s ním ale aj jeden z hráčov Realu Madrid. Už sú fakt v poriadku.

77

Po niekoľkých súbojoch v strede poľa ostáva na zemi ležať Pablo Hernández, no zdá sa, že bude v poriadku a môže pokračovať v hre.

76

Isco to vyskúšal spoza šestnástky, Sergio Álvarez jeho strelu po zemi k žrdi vyráža na rohový kop.

75

75. Cristiano Ronaldo (REA)

75

Cristiano Ronaldo mal na kopačke hattrick, ale nedal aj to, čomu sa hovorí, že sa to nedá nedať. Po skvelej kombinácii sa ocitol sám pred brankárom Celty, mohol si vybrať, kde vystrelí a Álvarez by nemal šancu. Portugalčan mieril k žrdi, minul bránu.

74

Wass nestrieľal zle. Jeho projektil spoza šestnástky mohol pokojne skončiť v sieti, lopte ale nakoniec niekoľko centimetrov chýbalo.

73

Žltú kartu dostáva Hugo Mallo (Celta Vigo).

72

Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Jozabed, prichádza Marcelo Díaz.

71

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Casemiro, prichádza Mateo Kovačić.

70

70. Karim Benzema (REA) - 1:3

70

Real Madrid dal gól!
Okamžitá odpoveď favorita prišla po skvelej práci Marcela, ktorý center po zemi pred prázdnu bránu a KARIM BENZEMA len doklepol loptu do siete.

69

69. John Guidetti (CVG) - 1:2

69

Celta Vigo dalo gól!
Domácim sa aj v početnom oslabení podarilo znížiť, pretože strelu od JOHNA GUIDETTIHO skončila za Navasom. Pomohol jej ešte Sergio Ramos.

67

Domáci sa po priamom kope k ničomu nedostali. Loptu síce držali v okolí šestnástky, lenže Navas zasahovať nemusel.

66

Žltú kartu dostáva John Guidetti (Celta Vigo).

66

Tentoraz to už faul je, ale len tesne pred šestnástkou Realu Madrid, takže Celta dostane "iba" priamy kop. Guidetti zas obdrží za reči žltú.

65

Vášne na štadióne vzplanuli až tak, že hlavný arbiter vylúčil jedného z asistentov trénera Eduarda Berrizza na tribúnu.

64

Cristiano Ronaldo padá v šestnástke súpera taktiež. Aj teraz tam bol nejaký ten kontakt, rozhodca hru nechal plynúť bez hvizdu, pretože sa lopty ujal Álvaréz.

63

Žltú kartu dostáva Jonny Castro (Celta Vigo).

62

V prvom momente sa zdalo, že Sergio Ramos sa znova úplne zbytočne postaral o penaltový zákrok, lenže aj keď tam kontakt s Aspasom bol, hlavný arbiter vyťahuje žltú za simulovanie pre útočníka Celty a keďže je to jeho druhá, tak nasleduje vylúčenie.

61

Danilo si nabehol na dlhú loptu za obranu súpera, lenže svoj pohyb zastavil, pretože si myslel, že sa bude pískať ofsajd. To sa nestalo, takže Brazílčan môže ľutovať, čo urobil. Vtipný moment.

60

Hodina hry za nami, Real Madrid vedie o dva góly a po zmene strán lepšie bráni, takže Celta sa už nedostáva do mnohých šancí.

59

Aspas sa ľavačkou snažil hľadať na hranici malého vápna hlavu Guidettiho, pred tým skvele zakročil stopér Varane a dostal loptu do bezpečia.

58

Sisto sa síce vyhol Modričovi, Varane mu už loptu pomerne poľahky berie a snaží sa ju vyviesť dopredu. Real Madrid sa nakoniec rozhodol kombinovať v strede poľa.

57

Guidetti sa snažil dostať sa cez stopérsku dvojicu do zaujímavej možnosti, loptu za chrbty obrancov súpera neprepasíroval.

56

Fanúšikovia Realu Madrid na tribúne sa baví, pretože tri body by mohli prísť aj z tohto stretnutia a keby aj prišli, tak by to znamenalo, že v poslednom kole stačí získať jeden a titul bude patriť Realu.

55

Benzema sa po prihrávke Isca k lopte nedostal, zakončovať teda Francúz v tejto pozícii nemohol. Dopredu sa pokúšajú vyraziť domáci.

54

Sisto poslal pekný oblúčik do šestnástky za obranu, kam si nabehol Johny Castro, lenže nedokázal udržať loptu na hracej ploche.

53

Danilo sa prepracoval k centru z pravej strany. Lopta nakoniec smerovala na Isca, ten svojou postavou súboj vo vzduchu za týchto okolností vyhrať nemohol.

51

Ten sa nepodaril, hráči domáceho celku sa veľmi rýchlo ubránili a odkopli do bezpečia.

50

Real pokračuje vo svojej ofenzívnej aktivite a na krídle získal rohový kop.

49

Obrovská radosť aj na striedačke Realu Madrid. Niektorí jej členovia sa ocitli na hracej ploche a preto sa chvíľu nehralo. Hlavný arbiter tam prišiel upokojiť gólové vášne.

48

48. Cristiano Ronaldo (REA) - 0:2

48

Real Madrid dal gól!
Skvelý vstup hostí do druhého polčasu, pretože CRISTIANO RONALDO bol na konci rýchlej akcii svojho tímu. Do šestnástky dostal krásnu prihrávku Isca a pred brankárom sa nemýlil. Zakončenie ľavačkou nasmeroval krásnym spôsobom presne k žrdi.

47

Real Madrid má loptu na polovici súpera, nedarí sa mu ale posúvať sa smerom k bráne Celty Vigo. Belasé dresy sú veľmi dobre zoradené pod loptou.

46

Ani jeden z trénerov nestriedal, takže tímy začínajú v rovnakých zostavách, v akých toto stretnutie aj začali.

46

Začal sa druhý polčas.
Real Madrid po polčase síce plní úlohu favorita a vedie na pôde Celty Vigo po krásnom góle Cristiana Ronalda 1:0, no sú to domáci, kto je lepším a aktívnejším tímom. Druhý polčas je preto ešte otvorený.

45+0

Prvý polčas sa skončil.

45

Kroos videl priestor medzi stopérmi na hranici šestnástky, našiel v ňom Benzemu, avšak ten vystrelil veľmi slabo iba do brankára Álvaréza.

45

Isco dostal krásnu prihrávku zo stredu poľa. Španiel sa ocitol pred posledným obrancom, Cabral ale situáciu so šikovným útočníkom Realu zvládol.

44

Celta hrala ďalej, napriek tomu, že Benzema ležal na trávniku. Nakoniec sa zodvihol a zapojil sa do hry. Jeho spoluhráči loptu zatiaľ získali späť.

43

Ďalšia kontra Realu Madrid už vyzerala lepšie, pretože po prihrávke na hranicu šestnástky Ronaldo loptu chcel pripraviť Benzemovi. Francúz vystreliť nestihol a navyše sa asi zranil.

42

Prechod hostí vpred sa nepodaril, prišila tam rýchla strata, lenže dlho sa pri lopte neohrial ani Guidetti. Pomohol si totiž faulom na Sergia Ramosa.

41

Marcelo zastavil kontru Celty Vigo faulom proti Aspasovi v strede poľa. Kartu neuvidí, domáci tak s loptou kombinujú v okolí poliacej čiary.

40

Cristiano Ronaldo našiel kolmicou v šestnástke Benzemu, ktorý sa chcel otočiť a prihrať na niekoho zo spoluhráčov v lepšej pozícii, no ocitol sa v ofsajde.

39

Celta Vigo si v posledných minútach vypracovala tlak, lenže gól sa jej streliť nepodarilo. Teraz hru upokojili domáci hráči v strede poľa.

38

Žltú kartu dostáva Iago Aspas (Celta Vigo).

38

Aspas stihol loptu na bránkovej čiare v šestnástke súpera. Pokúsil sa ju dostať cez Varanea, ktorého možno trafil do ruky. Sám si to myslí, pretože sa dosť rozčuľuje.

37

Iago Aspas strieľal ľavačkou spoza šestnástky. Obstrel tesne nad zemou smeroval k vzdialenejšej žrdi, priestor brány nakoniec netrafil.

36

36. Iago Aspas (CVG)

36

Iago Aspas sa dostal do šestnástky po šťastnom odraze od hráčov Realu, jeho prudká rana z voleja z uhlu trafila bočnú sieť.

35

Guidetti dostal loptu za obranu a pri troche šťastia sa mohol rútiť sám na Keylora Navasa. To však nemal, pretože mu guľatý nezmysel skákal a Švéd ho nemal pod kontrolou. Hru navyše skvele čítal Varane, ktorý súpera zakrižoval.

34

Guidetti si vo vzduchu pomohol rukami proti Ramosovi. Síce sa hneval, že to faul nebol, no rozhodnutie arbitra sa už určite meniť nebude.

33

Lopta sa v posledných sekundách pohybovala v strede poľa. Odtiaľ sa ju domáci pokúsili dostať nákopom na krídlo, no nepresne a tak bude vhadzovať Marcelo.

32

Keylor Navas zas odkopáva, pretože Celta bola opäť na návšteve v okolí pokutového územia Realu. Domáci sú dnes aktívni.

31

31. Daniel Wass (CVG)

31

Celta Vigo mala po zle načasovanom sklze Casemira k dispozícii priamy kop zo sedemnástich metrov. Wass prudkou ranou popri múre prevetral rukavice Keylora Navasa, ktorý dokázal vyraziť pred seba. Dorážka prišla z ofsajdu.

30

Žltú kartu dostáva Casemiro (Real Madrid CF).

29

Isco sa síce vyhol dvojici obrancov, tretí ho už poslal na zem. Všetko to bolo v strede poľa, kde Celta loptu po rozohrávke súpera získala.

28

Benzema sa v šestnástke domácich pokúsil spraviť kľučku proti Cabralovi, ten ho okamžite čistým spôsobom, telom, odtlačil od lopty.

27

Po nepríjemnej strele Isca prišiel ďalší roh, tentoraz už ale obrancovia Celty Vigo boli pozornejší a Modričov center odvrátili.

26

Benzema poslal veľmi pekný pas po zemi na vzdialenejšiu žrď pre Ronalda, pred ním dobre a hlavne v poslednej chvíli na roh odpratal stopér Roncaglia.

26

Karim Benzema sa zrazil s brankárom Sergiom Álvarézom po tom, ako prišiel nákop do malého vápna domácich. Obaja budú v poriadku.

24

Guidetti vyhral súboj v strede poľa, lopta sa odrazila za autovú čiaru od hráčov Realu Madrid. Celta sa v tejto chvíli pomaly posúva smerom vpred.

23

Ronaldo sa pokúsil o sklepnutie na Danila, ktorého očakával na pravom krídle, lenže Brazílčan sa zabudol mierne vzadu. Vhadzovať preto môže Johny Castro.

22

Hráčom Realu sa nepodarilo dostať sa z vlastnej polovice na tú súperovu, pretože tam prišli hneď dva fauly. Najskôr na Casemira a potom aj na Luku Modriča.

21

Aktívny Sisto znova s loptou na krídle. Tá sa prenesením hry dostala doprava, no Hugo Mallo nízkym centrom našiel len Keylora Navasa.

20

Marcelo mal na krídle priestor, ktorý využil na nepríjemný center. Ten na druhej strane dostihol Danilo, lenže Ronalda do uličky nevysunul, nakoľko poslal hroznú prihrávku.

19

Nízky center síce dokázal Cabral ešte niekoľko metrov pred prvou žrďou hlavou zakončiť, priestor troch žrdí súpera nenašiel ani omylom.

18

Zrazený center od Sista sa Navasovi udržať na hracej ploche nepodarilo, nasledovať preto bude rohový kop pre Celtu.

17

Roncaglia dokázal z hranice malého vápna zakončiť pas Wassa hlavou medzi tri žrde. Strela prudká nebola, Keylor Navas si poradil a po kontre prišiel center Benzemu, ktorý odkopol Alvárez.

16

Sisto si vypýtal faul od Casemira len niekoľko metrov od pokutového územia Realu Madrid a tak môžu domáci centrovať do ohňa.

15

Paradoxne sa na začiatku stretnutia na polovici súpera častejšie drží Celta, lenže všetky jej snahy končia už na hranici pokutového územia, alebo ešte skôr.

14

K strele z diaľky sa odhodlal Johny Castro a nemyslel to zle. Projektil bol asi dvakrát tečovaný, nakoniec našiel iba stred brány a pripraveného Keylora Navasa.

13

Ofenzívna akcia Celty končí faulom na Marcela. Hostia upokojili hru a snažia sa založiť ďalšiu zo svojich akcií.

11

Na ťahu je teda Celta Vigo, ktorej síce o nič nejde, ale favorita minimálne chce potrápiť. Real Madrid sa tak mierne zbavil tlaku a môže hrať o niečo uvoľnenejšie.

10

10. Cristiano Ronaldo (REA) - 0:1

10

Real Madrid dal gól!
Isco sa ešte síce na hranici šestnástky k zakončeniu nedostal, ale lopta sa odrazila priamo na nohu CRISTIANA RONALDA, ktorý dostal trestuhodne veľa priestoru a zakončením ľavačkou trafil nechytateľne.

10

Sisto na krídle vedľa šestnástky vyskúšal bicykel proti Danilovi, Ten mu síce vyšiel, lenže centrom tesne nad zemou našiel iba priestor, kde bol Navas.

9

Brazílčan zakombinoval s Iscom a pekným centrom hľadal Benzemu na malom vápne. Až k nemu však lopta neprešla, pretože prišiel dobrý blok.

8

Sisto sa pokúsil vystreliť z rohu šestnástky Realu Madrid, trafil len Modriča a Marcelo prechádza dopredu po ľavej strane.

7

Po ľavej strane to domácim nakoniec nevyšlo. Prišlo nedorozumenie, takže Kostaričan mohol rozohrávať z rohu svojej päťky.

6

Celta Vigo drží loptu v strede poľa, kde sa snaží kombinovať a dokonca sa aj dostať k bráne Keylora Navasa.

5

Benzema prihral z miesta vedľa malého vápna do neho, no cez dobrý bok sa lopta k Ronaldovi nedostala a Isco ju už nemal na dobrú streleckú pozíciu.

4

Tentoraz musel hlavou zasahovať Varane, pretože pas smerom na Guidettiho bol veľmi dobrý. Švédsky zakončovateľ bol nakoniec ubránený.

3

Prechod Celty Vigo dlhým pasom dopredu vyriešil hlavou Sergio Ramos, ktorý dokázal loptu poslať aspoň na autové vhadzovanie.

2

Odvrátený pas ešte hostia udržali, lenže zhustený priestor pred šestnástkou Celty Vigo znamená, že šanca neprichádza.

1

Real Madrid sa dostáva do prvého útoku. Akciu ťahal Cristiano Ronaldo, ale nasledovať bude iba rohový kop.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Celta Vigo: S. Álvarez – Mallo, Cabral, Roncaglia, J. Castro – Wass, P. Hernández – Aspas, Jozabed, Sisto – Guidetti.
Náhradníci: Villar – Díaz, Cheikh Diop, Fontàs, Beauvue, Hjulsager, Sergi Gómez.

Real Madrid CF: Navas – Danilo, Varane, Ramos (C), Marcelo – Kroos, Casemiro, Modrić – Isco, Benzema, Ronaldo.
Náhradníci: Casilla – L. Vázquez, Asensio, Coentrão, Nacho Fernández, Morata, Kovačić..
Real Madrid CF

Kráľovský veľkoklub čaká druhé zo štyroch pomyselných finále. Jedno je však skutočné, pretože Real Madrid v semifinále Ligy majstrov vyradil Atlético Madrid po výhre 3:0 a prehre 1:2, čo znamená, že si zahrá 3. júna na cardiffskom Millenium Stadium proti Juventusu, s ktorým nemá najlepšie skúsenosti. Posledný duel tejto edícii LM bude pískať Nemec Felix Brych.

Je to totiž posledný tím, ktorý ho dokázal vyradiť v Lige majstrov. Stalo sa tak v semifinále ročníka 2014/15. Je jediným v tak dlhom horizonte aj preto, že Real čaká tretie finále v posledných štyroch sezónach. V roku 2014 prišiel zisk "La Décimy", 2015 sme už spomenuli a v minulej edícii, teda v sezóne 2015/16 "Los Blancos" opäť zvíťazili nad Atléticom a stanovili počet "ušatých trofejí" vo svojej vitríne na jedenásť. Uvidíme, či o necelý mesiac pridajú aj dvanástu.

Keď sa však "Stará dáma" a "Biely balet" stretli vo finále Ligy majstrov naposledy, súčasný tréner Realu Madrid Zinedine Zidane vtedy ako hráč nastupoval za Juventus, no čo je dôležitejšie, tak to je to, že v roku 1998 v Amsterdame rozhodol jediným gólom záložník "Merengues" Predrag Mijatović.

Poďme sa ale venovať aj španielskej lige a teda tomuto "druhému ligovému finále Realu Madrid". Aj tak by sa dal nazvať tento duel, pretože "Biely balet" ešte do konca ročníka odohrá dva ligové stretnutia a stále bojuje o titul s Barcelonou. Oba tímy majú momentálne 87 bodov, ale Real odohrá práve o tento duel menej, nakoľko ho čaká dohrávka so Celtou Vigo a preto je považovaný za menšieho favorita. V poslednom kole sa "Biely balet" predstaví na pôde Málagy.

Naposledy Real zvládol "prvé finále", keď doma porazil Sevillu jednoznačným výsledkom 4:1. Až také jednoduché to však nebolo. Aj keď, domáci viedli po prekvapivom góle Nacha Fernándeza z priameho kopu. Určite ste videli jeho bleskovú rozohrávku. Do polčasu zvýšil Cristiano Ronaldo, no krátko po zmene strán znížil Stevan Jovetič. Drámu však nepripustil spomínaný Portugalčan a Toni Kroos upravil konečné skóre.

Najlepší strelec Cristiano Ronaldo dal v tejto sezóne dokopy 33 gólov, z toho dvadsaťdva v La Lige a to z neho robí najlepšieho strelca klubu. Druhý Álvaro Morata sa presadil v lige pätnásťkrát, tretí Isco desať. Karim Benzema je v tejto štatistike až štvrtý, strelil deväť presných zásahov.

Klub vo finálnej fáze sezóny stíha riešiť aj posily. Podľa španielskych médií je príchod obrancu Thea Hernándeza, hráča Atlética Madrid hosťujúceho počas tohto ročníka v Alavése, hotovou vecou a rovnako tak príde aj 16-ročný Brazílčan Vinícius. Ten je údajne najväčším talentom tamojšieho futbalu odvtedy, ako sa svet dopočul o istom Neymarovi.
Celta Vigo

Domáci celok už v tejto sezóne nehrá o nič. Momentálne sú zverenci trénera Berrizza trinásti a nižšie už klesnúť nemôže. Na konte majú 44 bodov, takže v prípade dvoch výhier by ešte mohli poskočiť na jedenástu pozíciu pred Valenciu a aj Málagu.

Tím sa v lige trápi počas celej sezóny a momentálne ťahá šnúru piatich ligových duelov, kedy prišli len samé prehry. Postupne Celtu zdolali Real Betis, Sevilla FC, Bilbao, Málaga a aj Alavés.

Na lavičke proti Realu Madrid a aj v poslednom kole bude chýbať tréner Eduardo Berizzo, ktorý bol v predposlednom kole vykázaný na tribúnu. Hovorí sa aj o jeho odchode z klubu.

Najlepším strelcom v lige je Iago Aspas, ktorý dal devätnásť gólov. Dohromady vo všetkých súťažiach až 26.

Celta Vigo donedávna bojovala aj v Európskej lige, kde sa jej podarilo dokráčať až do semifinále, lenže tam nešťastne vypadla s Manchestrom United.
Vítame vás pri online prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Celta Vigo – Real Madrid

1:4

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 69. Guidetti – 10. Ronaldo, 48. Ronaldo, 70. Benzema, 88. Kroos

Karty:   38. Aspas (CVG), 63. J. Castro (CVG), 66. Guidetti (CVG), 73. Mallo (CVG), 86. P. Hernández (CVG) – 30. Casemiro (REA), 86. Ramos (REA)   62. Aspas (CVG)

Celta Vigo: S. Álvarez – Mallo, Cabral, Roncaglia, J. Castro – Wass, P. Hernández – Aspas, Jozabed (72. Díaz), Sisto (80. Cheikh Diop) – Guidetti (86. Beauvue).
Náhradníci: Villar – Díaz, Cheikh Diop, Fontàs, Beauvue, Hjulsager, Sergi Gómez.

Real Madrid: Navas – Danilo, Varane, Ramos (C), Marcelo – Kroos, Casemiro (71. Kovačić), Modrić – Isco (84. Asensio), Benzema, Ronaldo (84. L. Vázquez).
Náhradníci: Casilla – L. Vázquez, Asensio, Coentrão, Nacho Fernández, Morata, Kovačić.