Menu

Futbal

Holandská Eredivisie

AZ Alkmaar – FC Utrecht

3:0

koniec (2:0)

25.05.2017, 20:45 • O Evropskou ligu • Tomáš Kubečka cz

Tipsport: 2.22 3.55 3.03

Z mé strany je to pro dnešek vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:40:32)
Je dobojováno! Domácí Alkmaar vstoupil do souboje o postup do pohárové Evropy domácí výhrou 3:0! V prvním poločase otevřel skóre Joris van Overeem a ještě před přestávkou si vlastní branku vsítil Yassin Ayoub ! Po přestávce se sice Utrecht dostal více do hry, ale domácí obrana dnes pracovala na podtrženou jedničku. V 65. minutě navíc přidal třetí branku Alkmaaru Wout Weghorst ! Alkmaar si tak do odvety odváží parádní výsledek!

90+3

Konec zápasu.

90+2

Nacer Barazite se v pokutovém území natahoval po obloučku z levé strany. Hostující fotbalista ale nedokázal zakončit, jelikož Krul skvěle vyběhl a došel si pro míč.

90+1

Nastavují se tři minuty!

90

Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Joris van Overeem, přichází Guus Til.

89

Zakaria Labyad si na malém vápně našel centr z levé strany, ale z těžké pozice hlavičkoval vysoko nad břevno domácí branky.

88

Sean Klaiber dostal nabito na hranici pokutového území. Hostující fotbalista napřáhl levačkou, ale po zemi daroval Krulovi snadný zákrok.

87

Utrecht kombinuje na polovině Alkmaaru a stále hledá skulinku v domácí defenzívě. Nikdo v modrém dresu ale zrovna nehýří pohybem.

86

Nacer Barazite si naskočil na dlouhý aut do pokutového území. Střídající fotbalista si ale nesrovnal mířidla a hlavou zamířil mimo tři tyče.

85

Dnešní utkání se už pouze dohrává. Ani jeden z celků se nikam nežene a domácí celek si užívá fantastickou podporu svých fanoušků.

84

Sean Klaiber už se zapojil zpátky do hry a ihned podpořil ofenzívu Utrechtu náběhem po pravé straně hřiště. Z těžké pozice ale nenašel nikoho ze spoluhráčů.

83

Sean Klaiber byl faulován na polovině domácího celku. Hostující hráč schytal zásah do stehna a zůstává ležet s bolestivou grimasou v obličeji.

82

Domácí fotbalisté sportovně odevzdali míč soupeři a Utrecht už opět kombinuje na polovině soupeře. Obrana Alkmaaru je dnes neprostupná.

81

Hra je přerušena! Na trávníku totiž zůstává ležet Ridgeciano Haps, který schytal střelu do obličeje. Uvidíme, zda domácí fotbalista dnešní duel dohraje.

80

Domácí fanoušci tleskají každé vydařené přihrávce svého celku. Alkmaar svého soupeře k ničemu nepouští ani v závěru dnešního duelu.

79

Alkmaar rozehrával další přímý kop. Po secvičeném signálu zakončoval Ridgeciano Haps, jehož ránu z ostrého úhlu kontroloval brankář pohledem.

78

Wout Weghorst si řekl o přihrávku za obranu, ale jeho spoluhráč se rozhodl uklidnit hru rozehrávkou do kombinace. Alkmaar už nikam nespěchá.

77

Jonas Svensson neuhlídal soupeře u postranní čáry a hostům se podařilo odcentrovat. Nacer Barazite vypálil z hranice pokutového území, nicméně jeho pokus byl hodně nepřesný.

76

Wout Weghorst mohl přidat svou druhou branku v utkání! Domácí útočník měl před sebou prázdnou branku, jenže ve skluzu neusměrnil míč mezi tři tyče!

75

Utrecht zahrával rohový kop. Na přední tyči tentokrát zasáhl Wout Weghorst, který přizvedl míč na další rohový kop. Hosté se snaží zdramatizovat pozici pro odvetu.

74

Sébastian Haller se na polovině domácího celku provinil útočným faulem. Rozhodčí si jeho přestupku všiml a Alkmaar bude rozehrávat.

73

Domácí fanoušci si dnešní večer skutečně užívají! Celý stadion tleská parádnímu výkonu Alkmaaru a žene svůj oblíbený celek do útoku.

72

Ramon Leeuwin nakopl míč na polovinu domácího celku, ale nikdo v modrém dresu se za míčem nehnal a Ron Vlaar pohlídal jeho cestu do autu.

71

Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Sofyan Amrabat, přichází Nacer Barazite.
Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Richairo Živković, přichází Gyrano Kerk.

70

Joris van Overeem si zpracoval přihrávku na polovinu hrací plochy, zbavil se obránce, ale jeho pobídka směrem na Weghorsta byla nepřesná.

69

Sean Klaiber rozjel další útok Utrechtu středem hrací plochy. Hostující fotbalisté se však ne a ne dostat na dostřel domácí branky.

68

Na druhé straně se do pokutového území řítil Richairo Živković. Hostující křídelník naservíroval prudkou pobídku na malé vápno, ale Krul si došel pro míč.

67

Alkmaar se usadil na polovině soupeře a s přehledem kontroluje vývoj hry. Ridgeciano Haps mohl centrovat před branku, ale raději vrátil míč dozadu.

65

65. Wout WEGHORST - 3:0

65

Alkmaar právě vstřelil branku!
Domácí zvyšují své vedení na 3:0 a jsou jednou nohou v Evropské lize! Na parádní centr z přímého kopu si naskočil WOUT WEGHORST, jehož parádní hlavička se od tyče odrazila do branky!

64

Sébastian Haller si naběhl na přihrávku do pokutového území, ale v zakončení mu zamezil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!

63

Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Calvin Stengs, přichází Jeremy Helmer.

62

Calvin Stengs mohl přidat třetí branku domácího celku! Stengs si naběhl na přihrávku na hranici pokutového území, ale z kroku poslal míč nad břevno!

61

Hostující zadáci kombinují s míčem na vlastní polovině. Utrecht sice drží balón na svých kopačkách, ale hosté by potřebovali hrát na opačném konci hřiště.

60

Z následné standardní situace ale fotbalisté Alkmaaru soupeřovu branku neohrozili. Prudkou střelu letící těsně nad zemí zastavila čtyřčlenná zeď.

59

Amrabat zastavil ostrým skluzem unikajícího soupeře a za svůj nedovolený zákrok vidí žlutou kartu.

58

Ramon Leeuwin si pokryl míč tělem a dotírající Joris van Overeem jej zatažením za dres položil na trávník. Hosté budou rozehrávat.

57

Ani Alkmaaru se po přestávce směrem dopředu moc nedaří. Weghorst chtěl vylepšit pozici pro dos Santose, nicméně jeho pobídka byla hodně nepřesná.

56

Brankář Krul musel vystartovat až za hranice pokutového území, aby odkopl skákavý míč před dobíhajícím Hallerem. Krul poslal balón vysoko na tribunu.

55

Weghorst pelášil do pokutového území, kam přiletěl centrovaný míč z pravé strany hrací plochy. Domácí útočník sice setřásl své strážce, jenže už neměl síly na zakončení.

54

Utrechtu se nepovedla ani další rozehrávka. Dlouhý míč na rozběhnutého Labyada proskákal až ke Krulovi. Domácí brankář může uklidnit hru.

53

Centrovaný míč z přímého kopu proskákal pokutovým územím až na zadní tyč, kde číhal Sean Klaiber, jemuž scházely k zakončení dva kroky.

52

Do kombinace Utrechtu se zapojil také brankář David Jensen. Hosté po přestávce zvýšili svou pohybovou aktivitu, ale stále se jim nedaří ohrozit domácí svatyni.

51

Joris van Overeem spěchal na pravou stranu za pěknou přihrávkou do pokutového území. Autor úvodní branky se míč snažil zachytit ve skluzu, ale balón byl přeci jen rychlejší.

50

Ridgeciano Haps se znovu vydal podpořit domácí ofenzívu náběhem po levé straně hřiště. Tentokrát si míč pokryl tělem a nechal se faulovat.

49

Na druhé straně už to vypadalo mnohem zajímavěji! Ridgeciano Haps se proklestil kolem obránců na hranici pokutového území, vyslal pěknou přihrávku, ale dos Santos nechal vyniknout brankáře!

48

Exekuce následného přímého kopu se Utrechtu vůbec nepovedla. Příliš krátký centr přilétl sotva na hranici pokutového území, kde číhal připravený Stengs.

47

Hosté se usadili na polovině Alkmaaru. Sébastian Haller se pustil do hlavičkového souboje u postranní čáry a byl faulován.

46

Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Jeff Hardeveld, přichází Edson Braafheid.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je minulostí! Alkmaar vykročil za postupem do pohárové Evropy ve velkém stylu! Domácí celek první půli zcela ovládl a soupeře nepustil do svého pokutového území. Naopak na druhé straně udeřil v 17. minutě Joris van Overeem ! Alkmaar poté nadále pokračoval v aktivitě a druhou branku si nechtěně vsítil Yassin Ayoub ! Do kabin se proto odchází za stavu 2:0!

45+1

První poločas skončil.

45

Ron Vlaar svedl sprinterský souboj s Živkovićem. Domácí stoper se natlačil před soupeře a Živković jej zatažením za dres poslal k zemi.

44

Zakaria Labyad se rychlou kličkou na hranici pokutového území zbavil obránce, jenže v zakončení mu zabránil pečlivý Derrick Luckassen.

43

Haller si naskočil na dlouhé vhazování až do pokutového území, ale zády k brance nedokázal z ostrého úhlu zakončit mezi tři tyče.

42

Ramon Leeuwin uvolnil na levé straně Labyada, který ihned hledal Hallera, ale hostující útočník byl pečlivě bráněn Ronem Vlaarem.

41

Domácí ale rychle vybojovali míč nazpátek a už opět hledají cestičku do pokutového území. Zaplněný stadion si v první půli užívá parádní fotbal.

40

Utrecht do rozehrávky zapojuje také brankáře Jensena. Hostům se první poločas dnešního utkání vůbec nepovedl. Alkmaar jednoznačně diktuje tempo hry.

39

Stengs táhl další akci domácího celku po pravé straně, zbavil se obránce a okamžitě hledal Weghorsta, který bez přípravy napálil míč vysoko na tribunu.

38

Calvin Stengs se ocitl za obranou Utrechtu, ale jeho akce nemohla pokračovat kvůli zdviženému praporku asistenta rozhodčího. Ofsajd!

37

Po delší době se hosté podívali na soupeřovu polovinu. Sofyan Amrabat chtěl procedit míč podél pravé postranní čáry, jenže jeho pobídku zastavil pozorný Haps.

36

Hostům se prostě nedaří. Yassin Ayoub si tentokrát neporadil s rozehrávkou a odevzdal míč fotbalistům Alkmaaru. Na stadionu panuje fantastická atmosféra.

35

Alkmaar je při chuti! Wout Weghorst si naskočil na povedený centr z pravé strany, ale jeho oblouček hostující brankář vytěsnil nad břevno!

33

33. Yassin AYOUB - 2:0

33

Alkmaar právě vstřelil branku!
Tak tohle byla parádní branka! Alkmaar navyšuje své vedení na 2:0! Calvin Stengs obešel soupeře na pravé straně, poslal přihrávku na dos Santose, který patičkou trefil YASSINA AYOUBA, který si nechtěně vsíti vlastní branku!

32

Calvin Stengs si na polovině hrací plochy pokryl míč tělem a Zakaria Labyad jej musel faulovat. Domácí fotbalisté budou rozehrávat.

31

Utrecht přečkal obrovskou šanci domácího celku a nyní kombinuje s míčem na polovině Alkmaaru. Domácí obrana vša drží soupeře dvacet metrů od pokutového území.

30

Nyní se však Alkmaar dočkal šance! Dabney dos Santos si naběhl na povedenou přihrávku do pokutového území, jenže jeho technický obstřel brankář David Jensen zneškodnil!

29

Weghorst si brousil zuby na parádní oblouček za obranu Utrechtu, ale hostující zadáci se stačili srovnat a Janssen odhlavičkoval balón daleko od branky.

28

Domácí fanoušci se po zákroku na Stengse dožadovali odpískání pokutového kopu. Hlavní rozhodčí měl situaci přímo před sebou a penaltu nenařídil.

27

Jonas Svensson sice udržel míč akrobatickým zákrokem na hrací ploše, ale nůžkami odevzdal balón soupeři. Utrecht může rozjet útočnou akci.

26

Ron Vlaar se vydal na výlet na polovinu soupeře, ale když viděl, že obranu sám nepřelstí, vrátil míč spoluhráčům z obrany. Alkmaar zatím kontroluje hru.

25

Joris van Overeem udržel míč na hrací ploše, vymanil se ze sevření svého strážce a poslal míč Weghorstovi. Alkmaar se drží v blízkosti pokutového území.

24

Sean Klaiber se ocitl na hranici pokutového území a pohotově vracel míč před branku, kam spěchal Sébastian Haller. Ron Vlaar opět zachránil situaci.

23

Ani domácímu celku se nyní nepovedla rozehrávka. Van Overeem poslal vysokou přihrávku za obranu, jenže Weghorst se vůbec nerozběhl.

22

Wout Weghorst si pohybem řekl o přihrávku mezi hostující stopery. Calvin Stengs mu míč okamžitě adresoval, jenže Ramon Leeuwin jeho úmysl přečetl.

21

Ron Vlaar vystoupil proti dobře postavenému Živkovićovi a uspěl v hlavičkovém souboji. Hostující celek se zatím trápí při přechodu na polovinu Alkmaaru.

20

Krul dnes posílá na polovinu soupeře parádní přihrávky. Domácí brankář tentokrát našel Weghorsta, ale tomu se nepovedlo zpracování.

19

Alkmaar se i po vstřelení úvodní branky dnešního duelu tlačí do útoku. Jonas Svensson dostal přihrávku na pravou stranu, ale neporadil si se zpracováním.

17

17. Joris van Overeem - 1:0

17

Alkmaar právě vstřelil branku!
Domácí celek se dostává do vedení a byla to parádní akce! Krul nakopl míč na polovinu soupeře, Calvin Stengs našel přesnou kolmicí JORISE VAN OVEREEMA, který s přehledem překonal bezmocného brankáře!

16

Tentokrát už se Sébastian Haller dostal ke střele. Hostující útočník vypálil z dobrých dvaceti metrů, jenže jeho skákavý pokus minul branku.

15

Yassin Ayoub se prodral po levé straně za prudkou přihrávkou a odcentroval na malé vápno. Za míčem se dral Sébastian Haller, ale obránce jej nepustil do zakončení.

14

Yassin Ayoub se před pokutovým územím prodral k odraženému míči a snažil se prokličkovat do šestnáctky. Jeho průnik zastavil pozorný Ron Vlaar.

13

Po delší době s k balónu dostali také fotbalisté Utrechtu. Ani hosté v úvodu utkání nikam nespěchají a snaží se kombinovat na vlastní polovině.

12

Ron Vlaar si při zpracování pomohl rukou. Hlavní rozhodčí jeho prohřešek proti pravidlům nezaznamenal a domácí celek může pokračovat v kombinaci.

11

První zakončení dnešního duelu! Ridgeciano Haps se z levé strany prodral až na hranici pokutového území, avšak jeho střela po zemi nenadělala Jensenovi problémy.

10

Wout Weghorst si naběhl na parádní přihrávku do pokutového území. Domácí útočník chtěl patičkou vylepšit pozici pro Wuytense, ale druhý jmenovaný se k balónu nedostal.

9

Domácí Alkmaar v úvodu utkání nikam nespěchá a snaží se hrát s míčem na vlastní polovině. Do kombinace hráčů v červeném se zapojil také brankář Krul.

8

David Jensen obdržel parádní přihrávku na malé vápno, kde se pustil do souboje s obráncem, kterého obešel, jenže se k němu stáhl další zadák Alkmaaru a ten už míč odkopl.

7

Yassin Ayoub operoval s míčem na levé straně, přenesl hru na Klaibera, který se vrhl kolem obránce, ale domácí zadák ve skluzu poslal míč do autu.

6

Derrick Luckassen si znovu splnil své povinnosti v defenzívě. Domácí stoper tentokrát vystoupil proti Hallerovi a z otočky odkopl balón do bezpečí.

5

Zakaria Labyad napadal rozehrávku domácího celku na jeho polovině. Labyad dostal pod tlak dokonce i brankáře Krula, ale zkušený gólman situaci ustál.

4

Derrick Luckassen si zkušeně pohlídal nepřesnou rozehrávku hostujícího celku, pustil si míč za sebe a pustil se do kombinace s kolegou ze stoperské dvojice.

3

Alkmaar zahrával první rohový kop dnešního utkání. Centrovaný míč přilétl na přední tyč, kde ve vzdušném prostoru kraloval obránce Ramon Leeuwin.

2

Od úvodního hvizdu panuje na stadionu fantastická atmosféra. Domácí fanoušci ženou Alkmaar do útoku. Hráči v červeném jejich přání plní.

1

Domácí fotbalisté obstarali výkop do dnešního utkání. Dlouhou přihrávku na levou stranu si zpracoval dos Santos, který se následně dopustil faulu.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí Alkmaar bude hrát v červeném, zatímco Utrecht přijel v modrých dresech.
Úvodní sestavy:

AZ Alkmaar: Krul – J. Svensson, Vlaar, Luckassen, Haps – M. Seuntjens, van Overeem, S. Wuytens – Stengs, Weghorst, dos Santos.
Náhradníci: Rochet – Bel Hassani, Helmer, Hatzidiakos, M. Johansson, Lewis, Ouwejan, B. Rienstra, Tanković, Til, van der Linden.

FC Utrecht: Jensen – Klaiber, Leeuwin, W. Janssen, Hardeveld – S. Amrabat, Brama, Ayoub – R. Živković, Labyad, Haller.
Náhradníci: Ruiter – Barazite, Braafheid, Kerk, Ludwig, D. Rosheuvel, Troupee, van der Maarel, van der Meer..
Vzájemné duely v letošní sezóně

14.5.2017 Alkmaar – Utrecht 2:3
21.8.2016 Utrecht – Alkmaar 1:2
AZ Alkmaar

Alkmaar sehrál první dvojzápas opravdu přesvědčivě. V cestě mu stál ambiciózní Groningen, ale zkušenostmi z pohárů otřískaný Alkmaar v obou duelech zvítězil vysoko 4:1 a i dnes bude favoritem. Domácí trenér má navíc k dispozici kompletní sestavu i s ve formě hrajícím Weghorstem.
FC Utrecht

Utrecht v úvodním souboji o postup do pohárové Evropy přehrál Heerenveen. V úvodním duelu na půdě soupeře vyhrál 3:1 a v domácí odvetě si postup pojistil dalším vítězstvím 2:1. Dnes ale bude hostující stratég postrádat Joostena se Striederem, které trápí zraněné koleno. Otazník navíc visí nad startem ofenzivně laděného Conboye.
Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům nizozemského fotbalu! Vítejte u sledování přenosu z Eredivisie, konkrétně se zaměříme na souboj o postup do pohárové Evropy. Duel mezi AZ Alkmaar a Utrechtem startuje ve 20:45.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

AZ Alkmaar – FC Utrecht

3:0

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 17. van Overeem, 33. Ayoub (vla.), 65. Weghorst

Karty:   59. S. Amrabat (UTR)

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 11:9. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:11.

AZ Alkmaar: Krul – J. Svensson, Vlaar, Luckassen, Haps – M. Seuntjens, van Overeem (90. Til), S. Wuytens – Stengs (63. Helmer), Weghorst, dos Santos.
Náhradníci: Rochet – Bel Hassani, Helmer, Hatzidiakos, M. Johansson, Lewis, Ouwejan, B. Rienstra, Tanković, Til, van der Linden.

FC Utrecht: Jensen – Klaiber, Leeuwin, W. Janssen, Hardeveld (46. Braafheid) – S. Amrabat (71. Barazite), Brama, Ayoub – R. Živković (71. Kerk), Labyad, Haller.
Náhradníci: Ruiter – Barazite, Braafheid, Kerk, Ludwig, D. Rosheuvel, Troupee, van der Maarel, van der Meer.

Odveta: Utrecht - Alkmaar 3:0