Menu

Futbal

Holandská Eredivisie

NAC Breda – NEC Nijmegen

1:0

koniec (0:0)

25.05.2017, 18:30 • Rat Verlegt Stadion, Breda • Baráž o udržení • Tomáš Kubečka cz

Tipsport: 2.4 3.03 2.73

Z mé strany je to vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (20:27:43)
Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 5:12. Rohy: 1:12. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:12.
Je dobojováno! Breda zvládla úvodní zápas barážového dvojduelu s Nijmegenem a přiblížila se účasti v Eredivisie pro sezónu 2017/2018. Domácí fotbalisté přečkali v dnešním duelu několik těžkých momentů, ale nakonec dokázali zvítězit. Pět minut před koncem se totiž trefil Cyriel Dessers ! Nijmegen se sice snažil vyrovnat, ale už neměl dostatek času.

90+4

Konec zápasu.

90+2

Žlutou kartu dostává Julian von Haacke (NEC Nijmegen).

90+2

Nijmegen se sice nadále tlačí za vyrovnáním, ale obrana domácího celku dnes pracuje na podtrženou jedničku. Taiwo Awoniyi se navíc provinil útočným faulem.

90+1

Nastavují se tři minuty!

90

V samotném závěru hosté zahrávali ještě jednu standardní situaci. Přetažený centr ale domácí obrana s přehledem pohlídala.

89

Hosté vybojovali rohový kop. Jeho exekuce se ujal Ali Messaoud, který poslal centr na malé vápno, kde číhal připravený brankář Jorn Brondeel.

88

Nijmegen se ještě pokusil vyrovnat. Arnaut Groeneveld se pěknou kličkou zbavil svého strážce, navedl si míč na střelu, ale placírkou minul branku.

86

Střídání v týmu NAC Breda: ze hřiště odchází Cyriel Dessers, přichází Fisayo Adarabioyo.

85

85. Cyriel DESSERS - 1:0

85

Breda právě vstřelila branku!
Breda se přeci jen v samotném závěru utkání dostává do vedení! Na stadionu propuklo opravdové šílenství! Hosté pokazili rozehrávku, Giovanni Korte vystihl nepřesnou přihrávku, uvolnil CYRIELA DESSERSE, který propálil bezmocného brankáře!

84

Střídání v týmu NEC Nijmegen: ze hřiště odchází Lorenzo Burnet, přichází André Fomitschow.

83

Hra je přerušena. Na trávníku totiž zůstává ležet Lorenzo Burnet, kterého zřejmě trápí poraněný kotník. Hostující fotbalista podle všeho dnešní duel nedohraje.

82

Do konce dnešního utkání zbývá posledních deset minut. Ani jeden z týmů se stále ne a ne prosadit. Na hrací ploše kralují obě obrany.

81

Jay-Roy Jornell Grot dostal spoustu volného prostoru na pravé straně a odcentroval na malé vápno. Králem vzdušného prostoru byl ale Bart Meijers.

80

Julian von Haacke vyslal prudkou přihrávku na levou stranu, ale nikdo v modrém dresu už míč nedostihl na hrací ploše. Domácí budou vhazovat.

79

Osamocený Dessers číhal mezi obránci hostujícího celku na prudkou přihrávku. Domácí útočník ale v souboji s Gollou nemohl uspět.

78

Michael Heinloth se ocitl za obranou domácího celku a odcentroval do pokutového území. Jeho povedenou přihrávku ale Fabian Sporkslede posunul za hranice šestnáctky.

77

Domácí celek už se snaží dohrát dnešní duel s míčem na kopačkách a kombinuje s ním na polovině soupeře. Nikdo v modrém jejich rozehrávku neatakuje.

76

Hosté se ale bleskově dostali zpět k míči a opět kombinují na polovině domácích. Nikdo z fotbalistů v modrých dresech zatím nenašel odvahu k zakončení.

75

Střídání v týmu NAC Breda: ze hřiště odchází Thomas Agyepong, přichází Gianluca Nijholt.

74

Breda kombinuje s míčem na vlastní polovině a snaží se uklidnit hru. Po delší době se probudili také domácí fanoušci, kteří svůj celek ženou do útoku.

73

A další možnost hostujícího celku! Taiwo Awoniyi si naskočil na parádní centr z přímého kopu a hlavou orazítkoval břevno domácí branky!

72

Hostující Nijmegen se v posledních minutách stále více tlačí do útoku a dělá domácím obráncům pořádné problémy. Pro zadáky Bredy to ještě budou krušné minuty.

71

Tentokrát už Jay-Roy Jornell Grot zamířil mezi tři tyče! Hostující útočník ránou z dobrých pětadvaceti metrů pořádně protáhl domácího brankáře!

70

Střídání v týmu NAC Breda: ze hřiště odchází Manu García, přichází Grad Damen.

69

Jay-Roy Jornell Grot si v pokutovém území naskočil na centr z levé strany, ale v těžké pozici přizvedl balón pouze nad sebe a obrana Bredy už měla snadnou práci.

68

Právě Awoniyi o sobě dal vědět nepřesnou přihrávkou na levou stranu. Jeho pobídku zastavil pozorný Dessers, který o míč také rychle přišel.

67

Hosté zahrávali další rohový kop. Taiwo Awoniyi sice z malého vápna hlavičkoval do branky, ale ještě předtím se provinil útočným faulem.

66

Grot si potáhl míč do pokutového území a poslal střílenou přihrávku na zadní tyč. U míče byl jako první obránce Fabian Sporkslede, který raději zakopl balón do autu.

65

Před hostující branku přilétl parádní centr z pravé strany. Brankář Joris Delle se neohroženě vrhl mezi hlavičkáře na malém vápně a vyboxoval míč do bezpečí.

64

Jay-Roy Jornell Grot si zpracoval přihrávku na polovinu soupeře, ale v souboji s obráncem si pomohl loktem a provinil se proti pravidlům.

63

Taiwo Awoniyi se ihned po svém příchodu na hrací plochu provinil ostrým faulem, za který vidí žlutou kartu!

62

Střídání v týmu NEC Nijmegen: ze hřiště odchází Kévin Mayi, přichází Taiwo Awoniyi.

61

Kévin Mayi si udělal prostor na malém vápně, ale na vysoký centr z pravé strany nedosáhl. Míč proskákal skrz pokutové území do autu.

60

Na prudkou přihrávku za obranu Nijmegenu si nabíhal Giovanni Korte, kterému ale scházely tři kroky, aby na prudkou přihrávku dosáhl.

59

Julian von Haacke vybojoval míč pro Grota, který si jej opět navedl na hranici pokutového území, jenže i tentokrát jeho ránu obrana zablokovala.

58

Jay-Roy Jornell Grot se dostal k odraženému míči a chtěl si jej přehodit na levačku. Jeho úmysl ale přečetl pozorný Arno Verschueren, který mu bálon odkopl.

57

Nijmegen se v posledních minutách usadil na polovině domácího celku a snaží se najít cestičku do pokutového území.

56

Nijmegen měl k dispozici rozehrávku rohového kopu. Na vysoký centr si nabíhal Kévin Mayi, který na míč nakonec nedosáhl a balón proskákal ven ze šestnáctky.

55

Horsfield postupoval vpřed podél postranní čáry, ale vracející se obránce jej tělem odstavil od míče a vybojoval balón pro Nijmegen.

54

Až nyní se Nijmegenu podařilo zakončit. Ali Messaoud si vzal míč třicet metrů od branky, navedl si jej na pravačku a vypálil těsně nad zemí. Jeho dělovka postrádala potřebnou přesnost.

53

Michael Heinloth potáhl míč vpřed podél pravé postranní čáry. Krajní obránce Nijmegenu ale neoslovil nikoho ze spoluhráčů.

52

Mayi dostal přihrávku mezi obránce domácího celku. Okamžitě k němu však přistoupili zadáci Bredy a výborně hrající Bart Meijers mu míč ukopl.

51

Po následném rohovém kopu se do odraženého míče opřel Gregor Breinburg. Hostující fotbalista vyslal prudkou střelu, jenže míč skončil vysoko na tribuně za brankou.

50

Jay-Roy Jornell Grot dostal přihrávku na hranici pokutového území a okamžitě vypálil. Jeho dělovku pravačkou zablokoval Bart Meijers.

49

Ali Messaoud obdržel pěknou přihrávku do pokutového území, ale zbytečně si pustil míč kolem obránce a z ostrého úhlu odcentroval jen do Brondeelových rukavic.

48

Jay-Roy Jornell Grot táhl protiútok Nijmegenu středem hřiště. Hostující útočník dovezl míč až na hranici pokutového území, kde se o něj nechal připravit.

47

Cyriel Dessers se před hostující brankou natahoval po prudkém centru z pravé strany. Na poslední chvíli k němu přistoupil Dumić, jež zakopl míč na tribunu.

46

Domácí fotbalisté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Breda se ihned vydala do útoku, ale obrana Nijmegenu byla připravená.

46

Začal druhý poločas.
První poločas je minulostí! Domácí celek sice vstoupil do utkání aktivněji, ale Nijmegenu se podařilo vyrovnat hru a hosté si dokonce vypracovali šance! V největší z nich ale selhal Mayi. Dvě minuty před přestávkou zatáhl Golla unikajícího soupeře za dres. Hlavní rozhodčí jej nejprve poslal do sprch, ale po poradě s asistentem svůj verdikt pozměnil. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.

45+1

První poločas skončil.

45

Gregor Breinburg chtěl procedit míč do pokutového území, avšak jeho prudkou přihrávku před rozběhnutým Danjumou zastavil Fabian Sporkslede.

44

Domácím fotbalistům se ale rozehrávka přímého kopu vůbec nepovedla a k míči se dostal Nijmegen. Fanoušci Bredy jsou nespokojení s předvedeným výkonem.

43

43. Sporný zákrok Wojciecha Golly

43

Wojciech Golla propadl v hlavičkovém souboji a unikajícího soupeře zastavil zatažením za dres! Rozhodčí nejprve vytáhl červenou kartu, ale po poradě s asistenten svůj verdikt změnil.

42

Danjuma předložil míč Grotovi, který si jej přehodil na pravačku a pohotově vypálil. Jeho prudkou střelu ale zablokoval hned první obránce.

41

Horsfield dostal spoustu volného prostoru na levé straně hřiště a ihned odcentroval do pokutového území. Delle se vydal mezi hlavičkáře a balón vyboxoval.

40

V samotném závěru prvního poločasu se hra přeci jen otevřela. Před domácí branku přilétl další centr z pravé strany, ale Grot se přes O´Neila k balónu nedostal.

39

Breda zahrávala další přímý kop za zajímavé pozice. Exekuce se tentokrát ujal Manu García, který vyslal prudkou střelou, ale ani jeho pokus nezamířil mezi tři tyče.

38

Další šance Nijmegenu! Dario Dumić zůstal po rohovém kopu na hrotu a naběhl si na přihrávku z levé strany. Jeho pohotová střela prolétla těsně vedle branky!

37

James Horsfield potáhl míč vpřed po levé straně a odcentroval do pokutového území. Jeho nepřesnou pobídku ale zastavila pozorná obrana Nijmegenu.

36

Ali Messaoud mohl postupovat do pokutového území, ale rozhodl se vylepšit pozici pro Grota a jeho prudkou přihrávku zastavila domácí obrana.

35

Breda zahrávala přímý kop z nadějné pozice. Exekuce se ujal Arno Verschueren, jehož technický pokus prolétl kolem zdi, jenže nakonec minul branku.

34

Stadion je sice zaplněný, jenže v úvodním poločase na něm panuje komorní atmosféra. Domácí celek přitom hraje o hodně.

33

33. Kévin Mayi a jeho obrovská šance

33

Zajímavá možnost hostujícího celku! Kévin Mayi si naběhl na oblouček za obranu, ale z voleje poslal míč mimo tři tyče! Tohle by Brondeel nemohl chytit!

32

Lorenzo Burnet posunul míč na polovinu domácího celku, kde k němu pohotově přistoupil Fabian Sporkslede, který balón ihned zakopl do zámezí.

31

Hosté zahrávali ještě jeden rohový kop. Na přetažený centr si naskočil Dario Dumić, jehož hlavička mířila k zadní tyči, ale Arno Verschueren stačil balón odkopnout.

30

Nijmegen zahrával rohový kop. Centrovaný míč přilétl na malé vápno, jenže brankář Jorn Brondeel vyrazil ven z branky a balón vyboxoval do bezpečí.

29

Po delší době se do útoku vydal také hostující Nijmegen. Fotbalisté v modrých dresech se usadili na polovině domácích a kombinují.

28

Giovanni Korte chtěl přenést hru na levou stranu, nicméně jeho prudkou přihrávku vzduchem zastavil pozorný Julian von Haacke.

27

Thomas Agyepong procedil míč do pokutového území. Mounir El Allouchi se ihned snažil centrovat na malé vápno, kde však číhali pozorní obránci.

26

Lorenzo Burnet udržel míč u rohového praporku, otočil se kolem napadajícího soupeře a poslal balón daleko od hostující branky. Stále se hraje hodně bojovně.

25

Giovanni Korte sprintoval za vysokou přihrávkou na pravou stranu. Domácí křídelník si míč dokázal zpracovat, ale nevymanil se ze sevření obránce Heinlotha.

24

Kévin Mayi operoval s míčem na levé straně hrací plochy. Hostující fotbalista dlouho otálel s rozehrávkou a domácí obránci se k němu stačili vrátit.

23

Julian von Haacke si zpracoval vysokou přihrávku na hranici pokutového území a okamžitě se snažil uvolnit Grota. Jeho pobídku však zastavil O´Neil.

22

Giovanni Korte zahnal spoluhráče nepřesnou přihrávkou do zámezí a hosté mohou znovu vhazovat. Tempo hry v posledních minutách pořádně opadlo.

21

Dessers vyslal další přihrávku na Korteho, jenže druhý jmenovaný tentokrát vůbec nedostihl míč na hrací ploše. Hosté budou vhazovat.

20

Cyriel Dessers posunul míč do pokutového území Kortemu, ale druhý jmenovaný si při zpracování pomohl rukou. Hosté mohou uklidnit hru.

19

Arnaut Groeneveld chtěl překvapit domácí obranu z rychlého protiútoku. Hostující útočník si ale pomohl loktem a dopustil se útočného faulu.

18

První zajímavá možnost se rýsovala také pro domácí celek. Cyriel Dessers se prosmýkl do pokutového území, jenže jeho ránu levačkou zablokoval Wojciech Golla.

17

Domácí stopeři se nyní snaží uklidnit hru. O´Neil s Meijersem kombinují na vlastní polovině a vyčkávají na pobídku svých spoluhráčů.

16

Hosté zahrávali další rohový kop. Prudký centr se tentokrát snesl na malé vápno, kde zasáhl pozorný obránce Bart Meijers. Zatím sledujeme ohromnou bitvu.

15

Ali Messaoud zahrával rohový kop hostujícího celku. Na přetažený centr si brousil zuby Dario Dumić, jenže domácí obrana stačila zasáhnout.

14

Ali Messaoud spěchal s míčem vpřed po pravé straně. Hostující záložník prošel na polovinu soupeře, ale Dessers se mu vrhl pod nohy a odkopl míč na aut.

13

Fabian Sporkslede dostal spoustu prostoru na pravé straně hrací plochy a vyslal prudkou přihrávku podél pravé postranní čáry. Nikdo ve žlutém na jeho pobídku nedosáhl.

12

Joris Delle si dal pořádně načas s odkopem od vlastní branky. Domácím příznivcům se jeho počínání vůbec nelíbilo, což dali najevo hlasitým pískotem.

11

Zraněný Thomas Agyepong už je zpátky na nohou a může se zapojit do hry. Nyní ale musí opustit hřiště kvůli ošetření krvavého šrámu.

10

Hra je přerušena! Jeden z domácích fotbalistů zůstává ležet na hrací ploše s bolestivou grimasou v obličeji. Podle všeho ale bude schopen pokračovat.

9

Arno Verschueren obešel ve středu dva protihráče a vyslal prudkou kolmici do pokutového území. Rozběhnutý Korte už míč na hrací ploše nezastihl.

8

Gregor Breinburg napadal v blízkosti pokutového území poněkud statickou rozehrávku domácího celku, jenže Meijers dokázal situaci ustát.

7

Dario Dumić nakopl míč na polovinu domácího celku. Jeho pobídku před nabíhajícím Grotem zastavil Bart Meijers. Domácí mohou zaútočit.

6

A po rohovém kopu si Nijmegen vypracoval obrovskou příležitost! Parádní centr se snášel přímo do branky a Jorn Brondeel musel vyškrábnout míč nad břevno!

5

Prvního zakončení dnešního duelu se dočkali hosté. Grot si naběhl na centr z pravé straně, nicméně z voleje trefil jen obránce před sebou. Nijmegen vybojoval roh.

4

Cyriel Dessers si naběhl mezi hostující stopery a snažil se dosáhnout na vysokou pobídku. Domácí útočník ale prodloužil míč jen k Dellemu.

3

Giovanni Korte bránil soupeře na pravé straně hrací plochy. Domácí křídelník vytlačil soupeře k postranní čáře a zakopl míč do autu.

2

Do prvního útoku se vydal také domácí celek. Korte sprintoval do útoku po levém křídle, ale prudká pobídka propadla až k hostujícím zadákům.

1

Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Nijmegen se ihned vydal do útoku, ale dlouhá přihrávka na Grota byla hodně nepřesná.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Breda bude hrát ve žlutém, zatímco Nijmegen přijel v modrých dresech.
Úvodní sestavy:

NAC Breda: Brondeel – Sporkslede, O'Neill, Meijers, Horsfield – García, Verschueren, El Allouchi – Korte, Dessers, Agyepong.
Náhradníci: Noppert, van der Maaten – Smith-Brown, Nijholt, Haemhouts, Stans, Verbeek, Demon, Damen, Adarabioyo, Vermeer, Glim.

NEC Nijmegen: Delle – Heinloth, Dumić, Golla, Burnet – von Haacke, Messaoud, Breinburg – Mayi, Jornell Grot, Groeneveld.
Náhradníci: van Duin, Smits – Awoniyi, Bikel, Dyrestam, Mauk, Kadioglu, J. Larsson, Rayhi, Fomitschow, Sturing, Leiwakabessy..
Vzájemné zápasy

Dnešní soupeři se spolu naposledy střetli v sezóně 2013/2014. V obou případech se tehdy urodila remíza 1:1.
NAC Breda

To domácí Breda sehrála v úvodním barážovém dvojzápase o poznání těžší zápasy. V úvodním duelu na půdě Volendamu vybojovala remízu 2:2 a díky výhře 2:0 v domácím prostředí si zajistila místenku v boji o nejvyšší soutěž. Doma navíc naposledy prohrála na začátku měsíce dubna.
NEC Nijmegen

Nijmegen narazil v prvním kole baráže na FC Emmen. V úvodním duelu vykročil do boje o záchranu výhrou 3:1 a v odvetě si výhrou 1:0 pojistil postup do závěrečného souboje o setrvání v nejvyšší nizozemské soutěži. Nijmegen se navíc veze na vítězné vlně. Uspěl v posledních čtyřech duelech.
Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům nizozemského fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z baráže o udržení v Eredivisie. Společně se dnes podíváme na duel mezi Bredou a Nijmegenem. Výkop je stanoven na 18:30.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

NAC Breda – NEC Nijmegen

1:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 85. Dessers

Karty:   63. Awoniyi (NIJ), 90+2. von Haacke (NIJ)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 5:12. Rohy: 1:12. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:12.

NAC Breda: Brondeel – Sporkslede, O'Neill, Meijers, Horsfield – García (70. Damen), Verschueren, El Allouchi – Korte, Dessers (86. Adarabioyo), Agyepong (75. Nijholt).
Náhradníci: Noppert, van der Maaten – Smith-Brown, Nijholt, Haemhouts, Stans, Verbeek, Demon, Damen, Adarabioyo, Vermeer, Glim.

NEC Nijmegen: Delle – Heinloth, Dumić, Golla, Burnet (84. Fomitschow) – von Haacke, Messaoud, Breinburg – Mayi (62. Awoniyi), Jornell Grot, Groeneveld.
Náhradníci: van Duin, Smits – Awoniyi, Bikel, Dyrestam, Mauk, Kadioglu, J. Larsson, Rayhi, Fomitschow, Sturing, Leiwakabessy.

Odveta: Nijmegen - Breda 1:4