Menu

Hokej

Play-off NHL

Pittsburgh Penguins – Ottawa Senators

3:2

koniec po predl. (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0, 1:0) Stav série: 4:3

26.05.2017, 02:00 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • Finále V. konferencie • Tomáš Reiner (@ReinyTom) cz

Tři hvězdy utkání:

1. Chris Kunitz (PIT) 2+0
2. Justin Schultz (PIT) 1+1
3. Craig Anderson (OTT) 39 zák., 2 góly, 92,9% (06:10:50)
Statistiky: Střely na bránu: 42-29; Zablokované střely: 20-16; Vhazování: 52%-48%; Hity: 44-25; Přesilové hry: 1/1-0/2; Trestné minuty: 4-2.
Fantastická sezóna z pohledu Ottawy končí, zatímco ta Pittsburghu vyvrcholí ve finále Stanley Cupu, ve kterém Penguins budou usilovat po vítězství v rozhodujícím sedmém zápase finále Východní konference o obhajobu titulu proti Nashvillu Predators. Mark Stone v polovině utkání po pouhých dvaceti sekundách odpověděl na gól Chrise Kunitze, zatímco ve třetí Ryan Dzingel po necelých třech minutách na branku Justina Schultze. Obrovské drama a napětí pokračovalo v prodloužení, v jehož druhé části se prosadil podruhé v zápase Chris Kunitz a poslal Pittsburgh do finále Stanley Cupu! Sidney Crosby převzal do rukou Prince of Wales Trophy a po dohodě se spoluhráči s ní zamířil bez předání do kabiny. Dnešní drama a série končí! Konečný výsledek: Pittsburgh Penguins 3 Ottawa Senators 2 po prodloužení 2.

Konec zápasu.

85:09

85:09 Chris KUNITZ - 3:2

85:09

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Sidney Crosby naskočil na led a v levém kruhu udělal zpětný oblouk, po kterém přišla zpětné přihrávka. Dokonale ji využil CHRIS KUNITZ, když na vrcholu mezikruží napřáhl bez přípravy k nádherné střele a nad vyrážečkou Craiga Andersona zamířil do bližšího horního rohu brány! Sen o obhajobě trofeje pokračuje, Pittsburgh je ve finále Stanley Cupu podruhé v řadě! Asistence: Sidney Crosby a Justin Schultz.

84:54

Chris Kunitz z levého křídla a ostrého úhlu nahazoval puk na teč, jenže nakonec k ní nedošlo.

84:08

Zack Smith zamíchal v levém kruhu s pukem a napřáhl zápěstím ke střele, kterou klečící Matthew Murray ukryl v náručí.

83:53

Jean-Gabriel Pageau od modré čáry nahodil puk zápěstím směrem k přední levé tyči, kde ho Matthew Murray pravým betonem vyrazil a situaci hravě kontroloval.

83:33

Puk zamířil na zakázané uvolnění a hra byla přerušena. Je jedno jak, ale jednou puk do sítě jeden z týmů dostat musí.

82:39

Carl Hagelin se ocitl před bránou ve slibné šanci, jenže skákavý puk nedokázal z otočky trefit.

81:01

Matthew Murray se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození Senators a podél hrazení rozehrál.

80:01

Vstupujeme do druhého prodloužení rozhodujícího sedmého zápasu finále Východní konference. A pojďme se hned na úvod říci, že nejdelší sedmý zápas se odehrál v roce 1939, kdy Boston Bruins porazil New York Rangers 2:1 a rozhodující gól vstřelil ve třetím prodloužení Mel Hill.

80:01

Začalo druhé prodloužení.
Statistiky po prodloužení 1: Střely na bránu: 41-27; Zablokované střely: 19-16; Vhazování: 52%-48%; Hity: 44-23; Přesilové hry: 1/1-0/2; Trestné min.: 4-2.
Prodloužení 2 začne přibližně v 5:44.

VIDEO: Puk se od lokte Phila Kessela odrazil do horní tyče!

Phil Kessel byl v prodloužení 1 hodně aktivní a byl nejblíže ke vstřelení gólu, když jeho nebezpečná střela z úhlu skončila na horní tyči, od které se odrazil puk před bránu a Senators ho dopravili do bezpečí. Hráči mají v nohách 80 minut čistého času hry a dost možná další velkou porci ještě před sebou. Ve hře finále Stanley Cupu a v sedmém zápase finále Východní konference nechce nikdo prohrát. Ať už ale Ottawa úřadujícím šampiónům podlehne nebo ne, zaslouží si obrovský respekt a chválu. Skóre po prodloužení 1: Pittsburgh Penguins 2 Ottawa Senators 2.

80:00

Prodloužení skončilo.

79:00

Do konce prodloužení 1 zbývá odehrát 1 minuta.

77:17

Bobby Ryan z vrcholu levého kruhu pro vhazování pálil na lapačku Matthewa Murrayho, jeho pokus ale nakonec skončil mimo a od ochranného skla se puk odrazil do hry.

76:28

76:28 Phil Kessel v prvním prodloužení orazítkoval horní tyč!

76:28

Phil Kessel mohl nenápadnou střelou rozhodnout, když puk poskakoval v prostoru před horní tyči, nakonec se ale do brány nesnesl! Teď příliš mnoho nechybělo!

76:06

Phil Kessel se pokusil vypálit ihned po vhazování, jeho střelu z vrcholu kruhu ale zablokoval Mark Stone.

76:04

Olli Määttä na levé straně od modré čáry nahodil puk směrem na bránu a Craig Anderson ji hravě zastavil.

75:42

Sidney Crosby pálil na vrcholu levého kruhu nepřesně a střela Penguins z opačného křídla skončila v náruči Craiga Andersona, který je nyní častěji zatěžovaný.

75:02

Senators vyhodili puk na zakázané uvolnění a následuje další vhazování před Craigem Andersonem.

74:40

Vzápětí přišla střela Penguins z pravého křídla, Craig Anderson byl ale připraven a puk rychle přikryl lapačkou.

74:34

Brian Dumoulin na levé straně od modré čáry nahazoval puk směrem na bránu, Craig Anderson bez zákroku.

73:50

Síly docházejí a vstřelit vítězný gól bude čím dál složitější. Senators jsou o něco aktivnější.

72:36

Clarke MacArthur se pokusil rozhodnout střelou z vrcholu levého kruhu pro vhazování, Matthew Murray byl ale pozorný a ukryl puk ve své lapačce.

72:16

Erik Karlsson na pravém křídle po vyhraném vhazování vypálil od modré čáry a jeho tečovaná střela těsně nad ledem zamířila vedle vzdálenější levé tyče.

72:11

Penguins vyhodili puk na zakázané uvolnění a hlavní trenér Mike Sullivan si vyžádal oddechový čas.

71:49

Bobby Ryan se pokusil rozhodnout táhlou střelou z pravého křídla, jenže od modré čáry bránu minul.

71:27

Senators po rychlém protiútoku vypálili na pravé straně od modré čáry a Matthew Murray puk ukryl ve svém náručí.

71:06

Conor Sheary z ostrého úhlu vypálil na pravém křídle, Craig Anderson ale opět puk vyrazil hrudí před sebe a Penguins se opět nedokázali dostat k dorážce.

70:44

Trevor Daley napřáhl na pravém křídle od modré čáry v blízkosti střídaček k prudké střele s příklepem, která mířila pod horní tyč a zřejmě ještě byla tečována, jenže Craig Anderson puk hrudí vyrazil před sebe! Dorážka už poté nepřišla.

70:15

Senators se pokusili na pravé straně proniknout do útočného pásma a po postavení mimo hru následuje krátká reklamní přestávka. Stále čekáme na hrdinu, který rozhodne.

69:29

Scott Wilson po krásné diagonální přihrávce svého spoluhráče od modré obranné čáry napřáhl na levé straně útočného pásma k ostré ráně s příklepem, která minula přední tyč.

68:32

PPG Saints Arena v Pittsburghu bučí poté, co domácím hokejistům bylo odpískáno zakázané uvolnění.

68:24

Kyle Turris na pravém křídle zkusil vypálit z ostrého úhlu a Olli Määttä si připsal dobrý obranný zákrok, když se puk od jeho levého ramena odrazil do ochranné sítě.

67:59

Další zakázané uvolnění, tentokrát ovšem na straně domácího Pittsburghu Penguins.

67:36

Senators přečkali tři nebezpečné střely bez úhony a poté vyhodili puk na zakázané uvolnění.

67:29

Fantastický Craig Anderson drží Ottawu nad vodou, když během pár sekund dvakrát zasáhl skvěle pravým betonem a mezitím levým! Penguins mají obrovský tlak!

66:38

Mark Stone a Jean-Gabriel Pageau pracovali dobře na pravém křídle útočného pásma, jenže Penguins jejich akci rozbili a vzápětí bez problému rozehráli.

65:28

V Pittsburghu se prodlužoval i úvodní zápas finále Východní konference a výhru slavili Senators, když rozhodl Bobby Ryan. Který z hráčů se stane hrdinou dnes?

64:48

Phil Kessel si z levého křídla sjel před bránu a ocitl se v samostatném úniku, jenže po rychlém zamíchaní s pukem zamířila po ledě vedle vzdálenější pravé tyče!

64:12

Erik Karlsson jako myš středem ledové plochy proklouzl do útočného pásma mezi trojici protihráčů, jenže poslední mu dokázal puk vypíchnout.

63:23

Ron Hainsey zkusil štěstí od modré čáry, jeho střela ale nad ledem minula přední levou tyč.

62:44

Jevgenij Malkin krásnou střelou z vrcholu pravého kruhu pro vhazování mířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány, jenže Craig Anderson ho vyrážečkou vyrazil!

62:27

Phil Kessel dobře napadal rozehrávku Senators v pravém rohu útočného pásma, Dion Phaneuf ale dokázal ztracený puk vybojovat a poté ho vyhodit do neutrální zóny.

61:57

Erik Karlsson podél hrazení nahodil puk do útočného pásma, jako první byl ale u puku Brian Dumoulin. Penguins se poté podařilo vyhodit a Mark Stone se ocitl v postavení mimo hru.

61:37

Matthew Murray si po zaklenutí pohlídal u své levé tyče nahození Senators a zmrazil puk pod lapačkou.

61:02

Phil Kessel táhlou střelou od modré čáry zkusil zápěstím rozhodnout, jeho pokus ale minul vzdálenější levý horní roh brány a pouze rozezněl ochranné sklo.

60:04

Sidney Crosby vyhrál úvodní vhazování a v Pittsburghu právě začalo prodloužení. Carl Hagelin podél hrazení nahodil puk do útočného pásma, nikdo z Pens ho ale nedojel.

60:01

Začalo prodloužení.
Statistiky po třetí třetině: Střely na bránu: 33-25; Zablokované střely: 15-13; Vhazování: 49%-51%; Hity: 39-20; Přesilové hry: 1/1-0/2; Trestné min.: 4-2.
Prodloužení začne přibližně ve 4:53.
Na straně Pittsburghu skórovali Chris Kunitz a Justin Schultz, na straně Ottawy odpovídal nejprve Mark Stone a poté Ryan Dzingel. Rozhodující sedmý zápas finále Východní konference bude muset rozhodnout prodloužení. Pens doma nikdy nevyhráli sedmý zápas, pokud duel č. 6 prohráli. Skóre po třetí třetině: Pittsburgh Penguins 2 Ottawa Senators 2.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:04

Bobby Ryan vypálil od modré čáry a Matthew Murray měl dvakrát zacloněný výhled, přesto puk našel v lapačce.

59:00

Do konce třetí třetiny zbývá odehrát 1 minuta.

58:35

Scott Wilson nejprve na levém křídle pálil z úhlu od hrazení mimo a poté zkusil zaskočit Craiga Andersona střelou z pravého rohu útočného pásma, brankář Ottawy se ovšem překonat nenechal a rozhodující sedmý zápas míří do prodloužení!

58:19

Derick Brassard napřáhl v levém kruhu pro vhazování z úhlu k prudké střele s příklepem, která minula bližší horní roh brány a od ochranného skla se odrazila do hlediště.

57:08

Další přerušení hry. Justin Schultz dokázal společně se spoluhráči ubránit modrou čáru a vystavit hokejisty Ottawy do postavení mimo hru.

56:58

Ryan Dzingel, střelec vyrovnávací branky, prohrál závod o puk a Senators bylo odpískáno zakázané uvolnění.

56:01

56:01 Jevgenij Malkin trefil ve stoprocentní šanci pouze tyč!

56:01

Jevgenij Malkin se ocitl před bránou v obrovské šanci, když po přihrávce svého spoluhráče z ostrého úhlu mohl posílat puk po ledě do prázdné brány, jenže orazítkoval levou tyč! Craig Anderson poté puk holí vleže odpálil na chvíli do bezpečí a poté ho po obrovském závěru ukryl pod sebou! Krátká reklamní přestávka.

54:41

54:41 Ryan DZINGEL - 2:2

54:41

Ottawa právě vstřelila branku!
Kyle Turris udělal v blízkosti levého rohu útočného pásma krásný zpětný oblouk, kterým se zbavil dvojice strážců, a Erik Karlsson poté na modré čáře napřáhl po jeho zpětné přihrávce ke krásné střele s příklepem, která se od levé tyče odrazila do brankoviště, kde ho v blízkosti pravé tyče dorazil do brány RYAN DZINGEL! Znovu srovnáno! Asistence: Erik Karlsson a Kyle Turris.

53:46

Penguins se nepodařilo rozehrát a za bučení fanoušků v PPG Saint Areně jim bylo odpískáno zakázané uvolnění.

53:27

Fanoušci Pittsburghu jsou nadšení, zatímco v těch Senators by se krve nedořezalo.

51:44

51:44 Justin SCHULTZ - 2:1

51:44

Pittsburgh právě vstřelil branku!
JUSTIN SCHULTZ po zpětné přihrávce Phila Kessela, který na chvíli podržel puk v levém kruhu pro vhazování, napřáhl v blízkosti vrcholu mezikruží ke krásné táhlé střele zápěstím, která nad levým betonem Craiga Andersona zamířila ke vzdálenější pravé tyči a nakonec se od ní odrazila do brány! Penguins využili hned první přesilovou hru a vedou 2:1. Finále je znovu na dosah! Asistence: Phil Kessel a Chris Kunitz.

51:19

Phil Kessel se na pravé straně podél hrazení vrhl do útočného pásma a Dion Phaneuf ho fauloval. Obránce Ottawy dostal dvě minuty za nedovolené bránění a Pittsburgh si s blížícím se koncem utkání po reklamní přestávce zahraje první přesilovou hru.

49:56

Jake Guentzel krásnou přihrávkou téměř zpoza brány našel mezi kruhy pro vhazování Matta Cullena, který bez přípravy vypálil, jenže pouze doprostřed brány, kde jeho tvrdou ránu Craig Anderson hrudí vyrazil mimo!

49:40

Chris Kunitz cítil, jak mu na záda dýchá jeden z protihráčů, a tak na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele s příklepem, kterou na přední tyči klečící Craig Anderson nadvakrát zastavil!

49:06

Viktor Stålberg vypálil z pravé strany a jeho pokus mířil do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Matthew Murray měl ale dobrý výhled a vyrážečkou puk vyrazil.

48:31

Derick Brassard na levém křídle vypálil z vrcholu levého kruhu pro vhazování, jeho střela ale nad ledem zamířila vedle vzdálenější pravé tyče. Hra má obrovský spád.

47:17

Craig Anderson nedokázal udržet střelu z pravého křídla a vleže měl co dělat, aby puk za svá záda nepustil. V blízkosti pravé tyče se snažil dostat k dorážce Conor Sheary, ale marně!

46:58

Hra byla přerušena po postavení mimo hru v podání Senators a na řadu přichází reklamní přestávka.

46:18

Jake Guentzel z vrcholu levého kruhu pro vhazování pálil nebezpečně směrem do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Craig Anderson ale vestoje puk vyrazil levým betonem.

45:44

Senators přečkali kritickou situaci a po několika sekundách raději puk vyhodili na zakázané uvolnění.

45:20

45:20 Bryan Rust málem protlačil puk za brankovou čáru.

45:20

Střela Erika Karlssona od modré čáry byla na pravé straně zablokována a Bryan Rust si z levé strany po rychlém protiútoku sjel krásně před bránu, proti pravému betonu Craiga Andersona ale puk za brankovou čáru neprotlačil!

44:04

Jevgenij Malkin se snažil zamíchat na vrcholu mezikruží s pukem, jenže Dion Phaneuf mu ho vypíchl.

43:17

Senators se před pár okamžiky dostali na levém křídle ke střele, která mířila na lapačku Matthewa Murrayho, fanoušci Senators se ovšem z obratu v zápase radovat nemohli.

42:48

Conor Sheary si najížděl na kolmou přihrávku, na vrcholu mezikruží ho ale ustrážil Mark Stone.

42:09

Trevor Daley vypálil na levém křídle od hrazení a Craig Anderson nedokázal puk na přední tyči udržet, nakonec mu ale pomohli spoluhráči, který volný kotouč uklidili do bezpečí.

40:51

Před bránou Pittsburghu vznikl menší závar a po nepřehledné situaci se dostal do zakončení v mezikruží pod tlakem Trevora Daleyho hostující Tom Pyatt, Matthew Murray ale pravým betonem puk vkleče vyrazil!

40:01

V PPG Paints Areně právě začala závěrečná třetí třetina a oba týmy hledají hrdinu, který rozhodne dnešní sedmý zápas finále Východní konference a pošle svůj tým do finále Stanley Cupu.

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 21-17; Zablokované střely: 11-10; Vhazování: 35%-65%; Hity: 27-15; Přesilové hry: 0/0-0/2; Trestné min.: 4-0.
Třetí třetina začne přibližně ve 3:58.
Chris Kunitz po krásné kombinaci v polovině utkání protrhl bezbrankové a rozradostnil fanoušky domácího Pittsburghu, které o dvacet sekund později zmrazil bleskovou odpovědí Mark Stone. Penguins si během druhé třetiny vytvořili řadu velkých brankových příležitostí, gól ovšem dokázali vstřelit jen jeden. O složení finálové dvojice letošního ročníku Stanley Cupu tak bude muset rozhodnout třetí dvacetiminutovka nebo prodloužení. Kdo bude slavit? Skóre po druhé třetině: Pittsburgh Penguins 1 Ottawa Senators 1.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:38

Tom Pyatt se krásně protáhl mezi kruhy pro vhazování mezi dvojicí protihráčů do samostatného úniku, jenže podle rozhodčích faulovaný nebyl a z šance nebylo nic!

39:00

Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.

38:26

Vyloučený Olli Määttä naskočil zpět na ledovou plochu a Penguins dnes přečkali obě dvě přesilové hry Sens.

37:24

Chris Wideman napřáhl v pravém kruhu pro vhazování ke střele, kterou Matthew Murray ukryl na přední tyči v lapačce.

37:14

Erik Karlsson nahodil puk na pravém křídle od modré čáry na bránu, před kterou ho dobře tečoval Bobby Ryan, Matthew Murray se ale nenechal rozhodit a hrudí puk vyrazil.

36:26

Olli Määttä fauloval za vlastní bránou Dericka Brassarda a vyfasoval dvě minuty za vysokou hůl. Senators mají k dispozici druhou přesilovou hru a šanci otočit stav utkání.

36:16

Clarke MacArthur na levém křídle po přečíslení dva na jednoho z ostrého úhlu posílal puk před bránu, Tom Pyatt se ovšem do zakončení na vzdálenější pravé tyči nedostal.

35:16

Kyle Turris na pravé straně vypálil od hrazení na přední tyč a Matthew Murray toho příliš neviděl, přesto dokázal kleče puk na poslední chvíli levým betonem vyrazit.

34:21

Penguins na pravé straně napřáhli od modré čáry k táhlé střele, kterou Craig Anderson sevřel ve svém náručí, a po přerušení hry přichází na řadu krátká reklamní přestávka.

33:48

Před bránu z levého křídla vzápětí putovalo další nebezpečné nahození, tentokrát z toho ale takové nebezpečí nebylo.

32:58

32:58 Anderson se vytáhl po souhře Crosbyho a Shearyho!

32:58

Sidney Crosby na levé straně zvedl hlavu a z ostrého úhlu přihrál mezi kruhy pro vhazování Conorovi Shearymu, který bez přípravy pálil nad ledem k pravé tyči, jenže Craig Anderson fantastickým zákrokem jeho pokus vyrazil před sebe a útočník Penguins už se poté k dorážce pod tlakem nedostal!

31:31

Justin Schultz prudce vypálil z pravého kruhu, Craig Anderson šel ale včas do kolen a sevřenými betony puk vyrazil. Senators se ocitli pod tlakem a vyhodili puk na zakázané uvolnění.

30:15

30:15 Mark STONE - 1:1

30:15

Ottawa právě vstřelila branku!
MARK STONE si v pravém kruhu najel na krátkou přihrávku Erika Karlssona, který do poslední chvíle držel puk na holi, a poté krásnou střelou zápěstím vymetl bližší pravý horní roh brány! Ottawa po pouhých dvaceti sekundách vyrovnala na 1:1! Fantastická odpověď! Asistence: Erik Karlsson a Jean-Gabriel Pageau.

29:55

29:55 Chris KUNITZ - 1:0

29:55

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Conor Sheary a CHRIS KUNITZ po skvělém prodloužení puku na útočné modré čáře od Matta Cullena ujeli do přečíslení dva na nikoho a krásnou kombinaci druhý jmenovaný hráč v rychlosti zakončil z blízkosti střelou mezi betony přesouvajícího se Craiga Andersona! Penguins vedou v rozhodujícím zápase finále východní konference 1:0, stejně jako v šestém utkání! Asistence: Conor Sheary a Matt Cullen.

29:42

Kyle Turris na levé straně útočného pásma vybojoval ztracený puk a na v kruhu pro vhazování napřáhl přes jednoho z klečících hráčů Penguins ke střele, kterou Matthew Murray zastavil poté, co včas dokázal přiložit hůl k ledu.

29:24

Ottawa vyhodila puk na zakázané uvolnění a Penguins na levé straně ihned po vhazování vypálili. Craig Anderson ale našel puk v lapačce a hra byla znovu přerušena.

29:10

Trevor Daley nabral na pravém křídle rychlost a zpoza brány krásnou zadávkou předložil puk ze druhé vlny najíždějícímu Carlovi Hagelinovi, který v pravém kruhu bez přípravy vypálil, našel ale pouze náruč klečícího Craiga Andersona.

28:37

Cody Ceci se pokusil protrhnout bezbrankové skóre střelou z pravého kruhu pro vhazování, která byla přizvednuta jedním z hráčů Penguins a ve vzdálenějším rohu ledové plochy skončila v ochranné síti. Po přerušení hry následuje reklamní přestávka.

28:14

Chris Kunitz nedokázal v pravém kruhu zpracovat puk a do zakončení bekhendem se nakonec nedostal.

27:28

Senators v rychlém sledu od střídaček nahodili puk za bránu Matthewa Murrayho a poté odjeli rychle střídat.

26:20

Ian Cole zkusil vypálit od modré čáry a bez teče Sidneyho Crosbyho puk zamířil vedle levé tyče.

25:26

Chris Kunitz vypálil na pravém křídle v rychlosti od modré čáry a Craig Anderson vkleče ukryl puk v náručí.

24:49

24:49 Chris Kunitz se ocitl v první obrovské příležitosti duelu!

24:49

Chris Kunitz se ocitl po zpětné přihrávce Conora Shearyho před bránou v obrovské šanci a snažil se mířit těsně nad ledem zápěstím k levé tyči, jenže Craig Anderson pravým betonem nebo vyrážečkou puk vytěsnil nad horní tyč!

24:25

Phil Kessel na levé straně útočného pásma vypálil prudce od hrazení a Craig Anderson puk vyrážečkou vyrazil do rohu.

23:47

Zack Smith se dostal v levém kruhu pro vhazování ke střele zápěstím, která z blízkosti po ledě mířila ke vzdálenější tyči, Matthew Murray ji ale levým betonem skvěle vykopl!

23:14

Senators se ocitli pod tlakem a raději puk podél hrazení vyhodili na zakázané uvolnění. Vhazování před bránou Craiga Andersona, který je zatím stále bezchybný.

22:59

Conor Sheary zkusil na pravém křídle v jízdě vypálit bekhendem, jeho pokus ale minul přední pravou tyč.

22:04

Nick Bonino se ocitl v levém kruhu pro vhazování ve skvělé šanci, jenže střelou zápěstím bránu minul.

21:52

Senators se během pár sekund dostali k třem střelám, přičemž proti první a poslední musel Matthew Murray zasahovat, když nejprve puk vyrazil a poté ukryl ve svém náručí.

20:48

Bryan Rust si najel před bránu na nahození z levého křídla a nebezpečně ho tečoval. Puk mířil ke vzdálenější pravé tyči, Craig Anderson k ní ale dokázal dostat levý beton!

20:01

Mark Stone poklepal holí několikrát o led a v Pittsburghu začala druhá třetina, v jejímž úvodu opět uspěl na vhazování Jean-Gabriel Pageau. Žádný gól zatím nepadl.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 6-5; Zablokované střely: 6-5; Vhazování: 36%-64%; Hity: 17-9; Přesilové hry: 0/0-0/1; Trestné minuty: 2-0.
Druhá třetina začne přibližně ve 3:01.
Sedmý zápas finále Východní konference během úvodních 20 minut branku nepřinesl, navzdory tomu, že se hrál z obou stran ofenzivní a plynulý hokej. Ottawa měla výhodu přesilové hry, využít ji ovšem nedokázala, a tak Matthew Murray i Craig Anderson drží po první třetině čisté konto. Skóre po první třetině: Pittsburgh Penguins 0 Ottawa Senators 0.

20:00

První třetina skončila.

19:47

Sidney Crosby napřáhl v pravém kruhu z blízkosti k táhlé střele zápěstím, kterou zablokoval nohou Marc Methot.

19:30

Trevor Daley po přenesení hry v útočném pásmu z pravé strany doleva napřáhl u hrazení k táhlé střele, která sice mířila ke vzdálenější pravé tyči, také ale lapačky Craiga Andersona.

19:02

Penguins vyhodili puk na zakázané uvolnění a hra se vrátí zpět před bránu domácího Matthewa Murrayho.

19:00

Do konce první třetiny zbývá odehrát 1 minuta.

17:57

17:57 Craig Anderson skvěle zasáhl proti teči Jakea Guentzela.

17:57

Jake Guentzel před bránou nebezpečně tečoval střelu od modré čáry a puk mířil přesně k pravé tyči, Craig Anderson ale předvedl senzační reflex, když puk levým betonem vyrazil! Olli Määttä byl hráčem, který napálil puk směrem na bránu Senators.

17:37

Phil Kessel se dostal v pravém kruhu pro vhazování ke střele, která mířila někam pod horní tyč, jenže vkleče ji holí skvěle zablokoval obránce Marc Methot.

17:11

Penguins se po přečkání přesilové hry vrhli okamžitě do útočného pásma, jejich útok ale zastavilo postavení mimo hru.

16:58

Vyloučený Scott Wilson se vrátil z trestné lavice zpět na led a fanoušci Penguins jásají. Pittsburgh hraje v plném počtu.

16:32

O další vyhození se postaral Carter Rowney a Senators museli spěchat pro puk za vlastní bránu.

16:07

Penguins se podařilo vyhodit a po přísném vyloučení Scotta Wilsona zatím brání v oslabení velice solidně.

15:30

Kyle Turris zkusil po souhře v útočném pásmu vypálit z vrcholu levého kruhu pro vhazování, jeho střela letící těsně nad ledem ale před dvojici hráčů Penguins neprošla.

15:04

Penguins vyhráli vhazování v obranném pásmu a napálili puk směrem na bránu Craiga Andersona.

14:58

Scott Wilson byl nakonec hráčem, který se provinil proti pravidlům a dostal dvě minuty za sekání. První přesilovou hru si tedy zahrají hosté z Ottawy.

14:58

Hra byla přerušena a během komerční přestávka zřejmě zamíří jeden z hráčů Ottawy na trestnou lavici poté, co se ve středním pásmu dopustil sekání. První přesilová hra už za chvíli.

14:40

Trevor Daley přišel na levé straně útočného pásma o puk, Senators se ovšem nepodařilo vyhodit. Skvělý forčeking předvedl Nick Bonino, ke střele se ovšem nedostal.

13:37

Mike Hoffman vypálil z pravého kruhu pro vhazování a těsně před Matthew Murraym byl zřejmě puk sražen do rohu.

13:09

Zatím se hraje velice plynulý hokej bez faulů. Uvidíme, jak dlouho tento trend vydrží, protože emoce se určitě budou zvyšovat, stejně jako počet ostrých soubojů.

12:36

Jevgenij Malkin po pravé straně zavezl puk do útočného pásma a v pravém kruhu pro vhazování napřáhl ke střele zápěstím, která těsně nad ledem mířila k přední tyči, kde ji Craig Anderson levým betonem vyrazil a poté vleže zmrazil pod lapačkou.

11:18

Zack Smith se dostal ihned po vhazování v obranném pásmu Penguins ke střele, jeho pokus z pravého kruhu byl ale zablokovaný a Matthew Murray zasahovat nemusel.

11:11

Penguins vyváželi puk z obranného pásma a ve středním pásmu byl sražen na střídačku. Hra je přerušena a v Pittsburghu dostává prostor další krátká přestávka.

10:47

Dion Phaneuf na pravém křídle vypálil od modré čáry a Matthew Murray puk vyrazil zpět do hry. Snadný zákrok.

09:56

Craig Anderson vyrazil střelu Penguins z pravého kruhu pro vhazování před sebe a následná dorážka zamířila vedle pravé tyče. Na opačné straně útok Senators zastavilo postavení mimo hru a po svižné pasáži hry přichází na řadu komerční přestávka.

09:10

Hra má nyní obrovský spád a Penguins jsou nebezpečnější, v dlouho nepřerušované hře jsme ale zatím gól neviděli.

08:32

Penguins si vytvořili velký tlak, který zakončil střelou z vrcholu kruhů pro vhazování Olli Määttä, jeho pokus byl ale zablokován a brankář Craig Anderson zasahovat nemusel.

07:28

Clarke MacArthur byl zřejmě hráčem, který napřáhl v pravém kruhu pro vhazování k táhlé střele zápěstím, jeho následný pokus byl ale těsně před Matthew Murraym sražen mimo.

05:48

Sidney Crosby pálil v blízkosti pravé i levé tyče mimo a na opačné straně mohli z krátké vzdálenosti udeřit Senators, jenže Jean-Gabriel Pageau ani Bobby Ryan z dorážky fantastického Matthewa Murrayho mezi betony nepřekonali!

04:50

Conor Sheary z vrcholu pravého kruhu pro vhazování nahazoval po zpětné přihrávce Justina Schultze před bránu, jenže žádný z jeho spoluhráčů se o ohrožení brány nedostal.

04:07

Craig Anderson se vydal za bránu, aby po nahození Penguins z levé strany rozehrál na Fredrika Claessona.

03:37

Senators šli do přečíslení tři na dva a na vrcholu pravého kruhu pro vhazování se dostali ke střele, která byla zablokována.

02:37

Erik Karlsson rozbil útok Penguins tažený po levé straně a Bobby Ryan okamžitě podél hrazení nahodil puk za bránu Pittsburghu, kam se vydal Matthew Murray, aby rozehrál.

02:03

Senators se vrhli na steč po levé straně ledové plochy, kde vzápětí jejich snahu zastavilo postavení mimo hru. Ze zápasu jsou odehrány dvě minuty a tři sekundy.

01:46

Olli Määttä zkusil štěstí z levého kruhu pro vhazování, jeho pokus ovšem skončil v náručí Craiga Andersona, který kotouč udržel a nepustil Penguins k žádné dorážce.

00:39

Erik Karlsson napřáhl na pravém křídle od modré čáry k táhlé střele, která mířila těsně nad ledem ke vzdálenější levé tyči, Matthew Murray ale puk pravým betonem vykopl a připsal si první úspěšný zákrok v dnešním sedmém zápase finále Východní konference.

00:02

Puk dopadl na led a Jean-Gabriel Pageau se postavil na vhazování proti Sidneymu Crosbymu, které vyhrál, a puk se vzápětí odrazil mimo ledovou plochu.

00:01

Utkání právě začalo.
V PPG Paints Areně právě dozněla kanadská a poté americká národní hymna a vše je připraveno!
Úvodní sestavy:

Pittsburgh Penguins: M. Murray (M.-A. Fleury) – Dumoulin, Hainsey, Määttä, Daley, Cole, J. Schultz – Guentzel, Crosby (C), Rust – S. Wilson, Malkin (A), Kessel – Hagelin, Bonino, Rowney – Kunitz (A), Cullen, Sheary. Hlavní trenér: Mike Sullivan.

Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Claesson, Ch. Wideman – Z. Smith, Pageau, Mark Stone – Hoffman, Turris (A), Pyatt – MacArthur, Brassard, B. Ryan – Dzingel, Kelly, Stålberg. Hlavní trenér: Guy Boucher.

Rozhodčí: Wes McCauley, Dan O'Halloran. Čároví: Brad Kovachik, Brian Murphy.

VIDEO: Dovede Crosby svůj tým podruhé v řadě do finále?

Několik hráčů v čele s kapitánem Sidneym Crosbym vynechalo ranní rozbruslení, kterého se nezúčastnily ani další hvězdy Jevgenij Malkin a Phil Kessel. Hlavní trenér Mike Sullivan určitě chce, aby jeho tým nastoupil do rozhodujícího zápasu číslo 7 v plné síle a očekávat lze od Penguins opět ofenzivní smršť. Otázkou je, jak k utkání přistoupí Ottawa. Zda se bude prezentovat defenzivním hokejem jako v prvních dvou zápasech série nebo se do toho vrhne po hlavě.
Úvodní předpokládané sestavy:

Pittsburgh Penguins: M. Murray (M.-A. Fleury) – Dumoulin, Hainsey, Määttä, Daley, Cole, Streit – Kunitz, Crosby, Guentzel – S. Wilson, Malkin, Kessel – Rust, Bonino, Rowney – Hagelin, Cullen, Sheary.

Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Methot, E. Karlsson, Phaneuf, Ceci, Claesson, Ch. Wideman – Z. Smith, Pageau, Mark Stone – Hoffman, Turris, Pyatt – MacArthur, Brassard, B. Ryan – Dzingel, Kelly, Stålberg.

VIDEO: Kapitáni obou týmů míří do kabin v PPG Paints Areně.

Vzájemné zápasy finálové série (Východ):

14.05.2017 Pittsburgh – Ottawa 1:2 po prodl.
Vítězný gól zápasu č. 1: Bobby Ryan
16.05.2017 Pittsburgh – Ottawa 1:0
Vítězný gól zápasu č. 2: Phil Kessel
18.05.2017 Ottawa – Pittsburgh 5:1
Vítězný gól zápasu č. 3: Marc Methot
20.05.2017 Ottawa – Pittsburgh 2:3
Vítězný gól zápasu č. 4: Brian Dumoulin
21.05. 2017 Pittsburgh – Ottawa 7:0
Vítězný gól zápasu č. 5: Olli Määttä
24.05.2017 Ottawa – Pittsburgh 2:1
Vítězný gól zápasu č. 6: Mike Hoffman
OTTAWA SENATORS

Ottawa náročný šestý zápas před vlastním publikem zvládla, a pokud zvládne i rozhodující sedmý, utká se ve finále Stanley Cupu s Nashvillem. Senators si v letošní sezóně NHL zahrají ještě minimálně jeden zápas a obrovskou zásluhu na tom mají Mike Hoffman, Marc Methot a Craig Anderson. Hoffman vstřelil v zápase číslo 6 vítězný gól, zatímco Marc Methot nedával ani milimetr volného prostoru Sidneymu Crosbymu a vyhrával jeden osobní souboj za druhým, a když už se kapitán Penguins přece jen do šance dostal, stál na místě brankář Craig Anderson, který předvedl 45 úspěšných zákroků a pustil za svá záda jediný gól.

Nejproduktivnější hráči v playoff

1. Erik Karlsson 16 bodů (2+14)
2. Bobby Ryan 15 bodů (6+9)
3. Mike Hoffman 11 bodů (6+5)
PITTSBURGH PENGUINS

Vítěz základní části letošní sezóny NHL a loňský obhájce Stanley Cupu Pittsburgh Penguins bude muset proti Ottawě o postup do finále bojovat v rozhodujícím sedmém zápase, ve kterém bude mít výhodu domácího prostředí. Penguins vyhráli zápas číslo 5 hladce 7:0 a vypadalo to, že je konec série, jenže to byl omyl. Na deklasování Senators se podílel Sidney Crosby, který v NHL během playoff zaznamenal jubilejní 100. asistenci, Ottawa ovšem v šestém zápase vyhrála po fantastickém a soustředěném výkonu 2:1. Pittsburgh už si letos v playoff jednou dramatickou sérií prošel, když ve Washingtonu D.C. porazil v sedmém zápase Capitals a velký tlak ustál.

Nejproduktivnější hráči v playoff

1. Jevgenij Malkin 24 bodů (7+17)
2. Sidney Crosby 19 bodů (7+12)
3. Phil Kessel 18 bodů (7+11)

VIDEO: Finále Východní konference vyvrcholí sedmým zápasem!

Ottawa čelila v šestém zápase finále Východní konference vyřazení a vypadalo to, že si Pittsburgh po deklasování svého protivníka otevřel bránu do finále Stanley Cupu a cestu za obhajobou titulu. Senators se v úvodních dvou zápasech v Pittsburghu prezentovali defenzivním hokejem, který je se stál hodně sil, přesto dokázali ještě na pokraji vyřazení sebrat zbytky úsilí a dotáhnout sérii do rozhodujícího sedmého zápasu. Hokejisté Ottawy usilují o první finále Stanley Cupu od roku 2007, kdy podlehli 4:1 na zápasy Anaheimu.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

Pittsburgh Penguins – Ottawa Senators

3:2

koniec po predl. (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0, 1:0) Stav série: 4:3

Späť na online

Góly a asistencie: 30. Kunitz (Sheary, Cullen), 52. J. Schultz (Kessel, Kunitz), 86. Kunitz (Crosby, J. Schultz) – 31. Mark Stone (E. Karlsson, Pageau), 55. Dzingel (E. Karlsson, Turris)

Pittsburgh Penguins: M. Murray (M.-A. Fleury) – Dumoulin, Hainsey, Määttä, Daley, Cole, J. Schultz – Guentzel, Crosby (C), Rust – S. Wilson, Malkin (A), Kessel – Hagelin, Bonino, Rowney – Kunitz (A), Cullen, Sheary.

Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Claesson, Ch. Wideman – Z. Smith, Pageau, Mark Stone – Hoffman, Turris (A), Pyatt – MacArthur, Brassard, B. Ryan – Dzingel, Kelly, Stålberg.

Rozhodca: Wes McCauley, Dan O'Halloran. Čároví: Brad Kovachik, Brian Murphy

Diváci: 18604

Priebeh zápasu
1. tretina
14:58 PIT 2 S. Wilson, sekanie
Po 1. tretine
2. tretina
29:55 PIT 1:0 Kunitz (Sheary, Cullen)
30:15 OTT 1:1 Mark Stone (E. Karlsson, Pageau)
36:26 PIT 2 Määttä, nebezpečná hra vysokou hokejkou
Po 2.tretine
3. tretina
51:19 OTT 2 Phaneuf, nedovolené bránenie
51:44 PIT 2:1 J. Schultz (Kessel, Kunitz)
54:41 OTT 2:2 Dzingel (E. Karlsson, Turris)
Po 3.tretine
Predĺženie
Po 1. predl.
2. predl.
85:09 PIT 3:2 Kunitz (Crosby, J. Schultz)
koniec po predl.