Menu

Tenis

WTA Eastbourne (tráva)

Barbora Strýcová – Heather Watson

1:2 1:6, 6:1, 4:6

koniec

29.06.2017, 18:45 • Štvrťfinále • Jiří Vachtl cz

Tipsport: 1.7 2.22

Čtvrtfinálové utkání Barbory Strýcové v britském Eastbourne je minulostí. První sada byla velice jednoznačná. Watsonová v ní Strýcovou za 28 minut přehrála snadno 6:1. Ve druhém setu se karta obrátila a iniciativu převzala česká tenistka, která Britce oplatila stejným výsledkem. Duel tak zamířil do rozhodující třetí sady. Tu začala lépe Strýcová, která si po brejku ze třetí hry vypracovala vedení 4:2. Watsonová však dokázala za mohutné podpory domácího publika celý set otočit a po výsledku 6:1, 1:6, 6:4 nakonec postoupila do semifinále. (20:54:37)

Konec zápasu

4:6

Je konec! Česká tenistka se opět vydala k síti, kde ji však Watsonová povedeným forhendem úspěšně prohodila. Domácí tenistka tak otočila vývoj třetí sady a nakonec ji získala poměrem 6:4.

40-A

Velká škoda! Strýcová měla výměnu skvěle rozehranou, když zatlačila Watsonovou a šla k síti. Tam však pokazila lehký forhendový úder. Domácí tenistka má mečbol!

40-40

Ani tato výhoda však využita není! Hrála se dlouhá výměna, ve které se Watsonová dostala k síti. Tam ji Strýcová nejprve nahrála na smeč, kterou však Britka ještě výměnu nezakončila. Česká tenistka ovšem vzápětí chybovala z forhendu a je tu tak další shoda.

A-40

Strýcová ovšem Watsonovou k mečbolu nepouští. Svěřenkyně Tomáše Krupy nyní hrála aktivně a zatlačila soupeřku, která následně chybovala.

40-40

Gem však ještě nekončí! Česká tenistka chtěla dlouhou výměnu ukončit kraťasem. To se jí nakonec povedlo, ovšem ne tak, jak by chtěla. Míček končí v síti.

40-30

Barbora Strýcová si pomáhá dobrým servisem a vede 40:30.

30-30

Tentokrát už to Watsonové nevyšlo. Britská tenistka chtěla zahrát vítězný forhend, místo toho jej však poslala do autu.

15-30

Domácí tenistka získává i druhý bod v řadě a vede 30:15.

15-15

Heather Watsonová však odpovídá skvělým bekhendem, kterým vyhnala Strýcovou ven z dvorce. Britská tenistka ji následně zahrála opět do stejného místa a na to už Strýcová nestačila.

15-0

Strýcová se však hádkami rozhodit nenechala. Po dobrém servisu ukončila výměnu přesným forhendem cross.

4:5

Konec přestávky, podávat bude Barbora Strýcová.

4:5

Na dvorec se jde podívat i supervisor. K velké nelibosti Barbory Strýcové však ani on neshledává kurt nezpůsobilý ke hře.

4:5

Následuje přestávka a výměna stran.

4:5

Britská tenistka se tentokrát vydala na síť dobrovolně. A rozhodnutí to pro ni bylo dobré. Po sérii někola úderů totiž nakonec přeci jen zahrála vítězný bekhendový volej. K velké radosti domácího publika tak otáčí vývoj třetí sady a vede 5:4. Barbora Strýcová půjde podávat na udržení v zápase.

30-40

Důležitý míč putuje na konto domácí naděje! Česká tenistka zahrála další kraťas. Watsonová jej doběhla, ale pouze nahrála Strýýcové na prohoz. Ten se však nepodařil.

30-30

Barbora Strýcová nyní dlouze debatuje s hlavní rozhodčí. Česká tenistka si stěžuje na to, že je travnatý dvorec příliš kluzký. Rozhodčí však její argumenty nepřijímá. Hra bude pokračovat.

30-30

Strýcová se čopovaným returnem dostal do výměny, kterou však nakonec zvládla lépe mladá Britka. Ta si počínala velice agresivně a došla si na kříž po vítězný forhend.

30-15

A nebylo daleko od druhé. Watsonové tak však druhý servis nakonec spadl a hrála se tak dlouhá výměna. Tu nakonec Barbora Strýcová zakončila přesným kraťasem. Česá tenistka se tak dostává do zajímavého vedení 30:15.

15-15

Watsonovou však brzdí její vlastní nepřesnost. Britská tenistka zahrála dvojchybu.

0-15

Česká tenistka byla ve velké defenzivě, ze které se už dostat nedokázala a nakonec zkazila bekhend do sítě.

4:4

Druhý už však nikoliv! Strýcová hrála kraťas, který však Watsonová doběhla a nakonec celou výměnu ukončila pohotovou smečí. Britská tenistka si tak bere ztracený servis zpět a vyrovnává na 4:4.

15-40

První naštěstí Strýcová odvrací. Forhendový return britské tenistky končí v autu.

0-40

Další bod pro domácí tenistku, která má tři brejkboly.

0-30

To snad ne! Strýcová se po rychlém forhendu vydala na síť, kde se už radovala ze zisku bodu, jenže prohoz Heather Watsonové nakonec spadl přesně na čáru!

0-15

Barbora Strýcová nyní nejprve útočila, ale následně se dostala do obrany. V té ji Watsonová donutila k forhendové chybě.

4:3

Konec přestávky, podávat bude Barbora Strýcová.

4:3

Následuje přestávka a výměna stran.

4:3

Watsonová nyní zvládla dlouhou výměnu, kterou ukončila u sítě, když zahrála dlouhý čopovaný bekhend, na který Strýcová reagovala pouze úderem po sítě. Britská tenistka tak snižuje na 3:4.

0-40

Britská tenistka nyní doslova hnala Strýcovou. Ta se bránila vysokým obranným úderem, na který si však Watsonová počkala a po dopadu jej zasmečovala.

0-30

Dlouhou výměnu nyní končí až hlášení čárové rozhodčí, který viděla úder Barbory Strýcové v autu. Watsonová vede 30:0.

0-15

Sedmou hru třetí sady zahajuje Watsonová bekhendovým winnerem.

4:2

Česká tenistka zahrála kraťas a vydala se směrem k síti. Watsonová jej doběhla, ale zahrála pouze na Strýcovou, která ji chytrým volejem přelobovala.

40-30

Další chyba britské tenistky znamená gembol pro Barboru Strýcovou.

30-30

Výměnu plnou bekhendových úderů ukončil až kraťas Barbory Strýcové, který Watsonová sice doběhla, ale následně zahrála pouze do sítě.

15-30

Obraz hry se v posledních minutách moc nemění. Watsonová tlačí a Strýcová čeká na její chyby. Nyní se však česká tenistka sama jedné dopustila.

15-15

Z levé strany už byla česká tenistka úspěšnější. Opět si totiž trpělivě počkala na chybu své soupeřky.

0-15

Barbora Strýcová dobře zapodávala, ale následně svůj forhendový úder zahrála těsně za základní čáru. Watsonová tak jde do vedení.

3:2

Konec přestávky, podávat bude Barbora Strýcová.

3:2

Následuje přestávka a výměna stran.

3:2

Dlouhá výměna plná křižných bekhendů nakonec vyzněla lépe pro britskou tenistku. Strýcová neudržela nervy a změnila směr, bohužel však zamířila do autu. Watsonová tak drží svůj servis a snižuje na 2:3.

30-40

Heather Watsonová se nyní vydala k síti. Strýcová však vytáhla fantastický bekhendový prohoz.

15-40

Z levé strany si ovšem Heather Watsonová pomáhá dobrým servisem, po kterém Strýcová kazí do sítě.

15-30

Tentokrát už byla česká tenistka úspěšnější a snižuje na 15:30.

0-30

Watsonová musela opět přes druhé podání. Strýcová ji dobře rozběhala a následně se pokoušela o kraťas. Ten však doletěl pouze do sítě.

0-15

Britská tenistka musela hrát druhý servis. Strýcová toho však nevyužila, neboť zkazila bekhendový return do sítě.

3:1

Watsonová si oběhla míček na forhend, ze kterého však zamířila pouze do autu. Česká tenistka tak potvrzuje brejk z předchozí hry a ujímá se vedení 3:1.

40-0

Třetí bod v řadě. Barbora Strýcová má tři gemboly na 3:1.

30-0

Z levé strany si česká tenistka už servisem nepomohla, a tak musela do náročné výměny. V té však nakonec jako první chybovala Watsonová, když svůj forhend poslala pouze do sítě.

15-0

Strýcová začíná esem na téčko.

2:1

Konec přestávky, podávat bude Barbora Strýcová.

2:1

Následuje přestávka a výměna stran.

2:1

Třetí setbol už však je využit! Strýcová famózním forhendovým returnem nedala britské tenistce žádnou šanci. Rodačka z Plzně tak Watsonové bere servis a vede 2:1.

40-30

I druhý brejkbol je odvrácen. Strýcová totiž posílá svůj bekhend vedle boční čáry.

40-15

Tentokrát však Watsonová nepochybala. Naopak zahrála vítězný bekhend po lajně.

40-0

Britské tenistce nyní nic nevychází. Strýcová si opět trpělivě počkala na její chybu a má tak tři brejkboly!

30-0

Watsonová dobře zapodávala a hned hrála kraťas. Strýcová jej však doběhla a následně celou výměnu zakončila pěknou bekhendovou smečí.

15-0

S novými míči si zatím poradila lépe Strýcová, která trpělivě počkala na chybu své soupeřky.

1:1

Hned ten první je využit. Strýcová drží své podání čistou hrou a třetí sada se tak rychle vyrovnala.

40-0

I třetí fiftýn v čadě míří na konto české tenistky, která tak má tři gemboly na vyrovnání.

30-0

Strýcová si z levé strany pomáhá dobrým servisem, po kterém vede už 30:0.

15-0

Druhou hru třetí sady zahajuje lépe česká tenistka, která po dobrém servisu svou soupeřku zatlačila a vydala se k síti. Watsonová se následně pokoušela o lob. Ten však skončil v autu.

0:1

Watsonová nyní Strýcovou dobře rozběhala a následně zahrála vítěznou smeč hranou po dopadu. Britská tenistka se tak ve třetí sadě ujímá vedení.

40-A

Česká tenistka však teď returnuje druhé podání britské tenistky pouze do autu. Ta tak má výhodu.

40-40

A shoda je tady! Strýcová se skvěle bránila a následně přešla do útoku, při kterém si došla na síť pro vítězný forhendový volej.

30-40

Po forhendové chybě Watsonové se Strýcová přiblížila shodě.

15-40

Česká tenistka však tuto hru ještě nezabalila a snížila na 15:40.

0-40

Strýcová se tentokrát spíše bránila. Watsonová ji přesnými údery rozběhala a následně ji zatlačila forhendem cross. Česká tenistka míč ještě zasáhla, ale do dvorce jej už vrátit nedokázala.

0-30

V delší výměně Barbora Strýcová neudržela nervy na uzdě a pokazila lehký forhend daleko do autu.

0-15

Třetí sadu začala lépe Heather Watsonová, která po dobrém servisu zahrála vítězný kraťas.

6:1

Napotřetí to už Barboře Strýcové vyšlo! Česká tenistka si opět pomohla prvním servisem a získává tak druhou sadu 6:1.

A-40

Vzápětí si česká tenistka pomáhá prvním podáním, po kterém má další setbol.

40-40

Strýcová byla opět v defenzivě. Watsonová se vydala k síti, kde však pokazila smeč a brejkbol je tak pryč.

40-A

Tentokrát se hrála velice dlouhá výměna, která nakonec připadla Heather Watsonové, která se nebála a zahrála vítězný forhend přesně na základní čáru.

40-40

Ani ten druhý však využít není. Watsonová hrála aktivně a tlačila Strýcovou, která ji nakonec chtěla přelobovat. To se ji však nepodařilo a mladá Britka tak celou výměnu zakončila vítěznou smečí.

40-30

Ten první ještě nevyužívá. Jeden však zbývá.

40-15

Svěřenkyně Tomáše Krupy teď skvěle zapodávala. Return Heather Watsonové končí v síti. Česká tenistka má dva setboly.

30-15

Barbora Strýcová si nyní došla po servisu na síť, kde celou výměnu také zakončila. Česká tenistka vede už 30:15.

15-15

Následně ovšem Watsonová svým nepřesným returnem pomáhá Strýcové.

0-15

První míč vyšel lépe Watsonové. Mladá Britka Strýcovou rozběhala a následně ji zahrála překvapivý kraťas, na který už česká tenistka nezareagovala.

5:1

A ten využívá! Britská tenistka se po servisu vydala na síť, kde však pokazila volej. Strýcová tak vede už 5:1 a jde podávat na zisk druhé sady.

40-30

Nyní jsme byli svědky dlouhé výměny, ve které byla nakonec trpělivější Barbora Strýcová. Česká tenistka si totiž počkala na bekhendovou chybu Watsonové a má tak brejkbol.

30-30

Česká tenistka se opět zlobí. Její úder se totiž do dvorce nevešel a stav šesté hry druhé sady se tak vyrovnává.

30-15

Heather Watsonová zahrála servis ven z dvorce a následně zaútočila z forhendu do opačného rohu. Strýcová byla bez šance.

30-0

Strýcová si na své konto připisuje i druhý fiftýn a vede 30:0.

15-0

Britská tenistka Strýcovou celou dobu tlačila, avšak nakonec zamířila z forhendu těsně do autu a první bod tak získává česká tenistka.

4:1

Konec přestávky, podávat bude Heather Watsonová.

4:1

Následuje přestávka a výměna stran.

4:1

Strýcová zahrála nejprve vysoký obranný lob, po kterém přišel chytrý kraťas. Po něm se britská tenistka ani nerozeběhla. Skvěle zahráno!

40-30

Heather Watsonová se na sebe nyní hodně zlobí. Zbytečná chyba z forhendu ji totiž stojí brejkbol.

30-30

Nyní jsme byli svědky skvělé výměny, ve které Strýcová svou britskou soupeřku hodně tlačila. Česká tenistka si nakonec připsala forhendový winner a vyrovnává tak průběh této hry.

15-30

Česká tenistka hrála stylem servis-volej. Watsonová ji však skvělým forhendovým returnem prohodila.

15-15

Do sítě tentokrát zamířila svůj úder i Barbora Strýcová. Je tak srovnáno na 15:15.

15-0

Britská tenistka zahrála vysoký čop, po kterém ji Strýcová z forhendu zatlačila. Watsonová následně zkazila forhend do sítě.

3:1

Heather Watsonová získává své podání čistou hrou a rychle tak snižuje na 1:3.

0-40

Britská tenistka si znovu pomohla kraťasem, po kterém Strýcovou opět přelobovala!

0-30

Nevynucená chyba z rakety Barbory Strýcové znamená vedení Watsonové 30:0.

0-15

Watsonová zahrála z bekhendu kraťas a vydala se k síti. Strýcová jej doběhla, ale mladá Britka jí pohotově přelobovala.

3:0

Konec přestávky, podávat bude Heather Watsonová.

3:0

Následuje přestávka a výměna stran.

3:0

Nyní už to však Barboře Strýcové vyšlo! Česká tenistka svou britskou soupeřku doslova učopovala. Svěřenkyně Tomáše Krupy tak vede už 3:0.

40-30

Watsonová však dobře zareturnovala a česká tenistka následně zahrála svůj bekhend pouze do sítě.

40-15

Další povedený servis, po kterém šla Strýcová na síť, kde také celou výměnu ukončila. Dva gemboly na 3:0!

30-15

Barbora Strýcová si znovu pomáhá prvním podáním a nyní už vede 30:15.

15-15

Česká tenistka však z levé strany skvěle zapodávala a bylo z toho dokonce eso.

0-15

Strýcová se vzteká. Po její forhendové chybě míří první fiftýn na stranu Heather Watsonová.

2:0

Barbora Strýcová už třetí brejkbol využívá! Tentokrát nenechala nic náhodě a svoji britskou soupeřku od začátku tlačila. Celou výměnu nakonec zakončila vítěznou smečí.

A-40

Tentokrát však předvedla nevynucenou chybu i Watsonová, když z bekhendu zahrála dobré dva metry do autu. Výhoda pro českou tenistku.

40-40

Česká tenistka neproměnila ani druhý brejkbol, když zahrála další nevynucenou chybu. Je tu shoda.

40-30

Ten první však Heather Watsonová odvrací.

40-15

Další nevynucená chyba britské tenistky znamená dva brejkboly pro Strýcovou!

30-15

Štěstí na straně Strýcové! Po úderu Watsonové se míček odrazil od pásky do vzduchu a vrátil se na její stranu dvorce.

15-15

Britská tenistka si svou českou soupeřku rozběhala a vydala se k síti. Strýcová ji však povedeným úderem prohazuje.

0-15

Watsonová zahajuje gem na svém podání velice rázně – esem na téčko.

1:0

Return britské tenistky se do dvorce nevešel! Barbora Strýcová tak nakonec přes velké komplikace drží své podání a vede 1:0.

A-40

Rodačka z Plzně se nyní propracovala ke své druhé výhodě v tomto gemu!

40-40

Strýcová naštěstí i čtvrtý brejkbol Watsonové odvrací! Britská tenistka totiž poslala svůj forhendový return až za základní čáru.

40-A

Česká tenistka dobře zapodávala, zahrála rychlý forhend a vydala se k síti. Watsonová ji však skvělým křižným forhendem prohazuje.

40-40

Ani ona ji však nevyužívá! Watsonová ji tlačila a česká tenistka následně zahrála do autu. Následuje čtvrtá shoda v tomto gemu.

A-40

Return britské tenistky míří pouze do sítě! Barbora Strýcová má výhodu.

40-40

Ovšem Strýcová celý gem opět zachránila! Skvělou výměnu zakončila z velkého úhlu vítězným forhendem a je tu další shoda.

40-A

Svěřenkyně Tomáše Krupy měla výměnu nadějně rozehranou, když dobře zapodávala a byla v tlaku. Jenže následně přišla nevynucená chyba z forhendu, který znamená další brejkbol pro Watsonovou.

40-40

A česká tenistka odvrací i druhý brejkbol! Watsonová opět chybovala z forhendu, tentokrát do sítě.

30-40

Strýcová teď měla obrovské štěstí! Watsonová byla ve výměně lepší a českou tenistku hodně tlačila. Nakonec však pokazila lehký forhendový úder do autu.

15-40

Watsonová se prezentovala skvělým bekhendovým returnem, po kterém už českou tenistku tlačila a donutila ji k chybě. Mladá Britka tak má hned na úvod druhého setu k dispozici dva brejkboly.

15-30

Nyní se česká tenistka vydala po prvním podání k síti, kde celou výměnu povedeně zakončila. Strýcová tak snižuje na 15:30.

0-30

Znovu se hrála delší výměna a opět ji vyhrála britská tenistka. Strýcová tentokrát pokazila forhend po lajně.

0-15

Do druhé sady vstupuje lépe Watsonová, která byla ve forhendové přestřelce tentokrát trpělivější.

1:6

A hned ten první využívá! Strýcová z bekhendu zahrála kraťas, který však Watsonová doběhla a šikovně jej uklidila do rohu dvorce. Domácí tenistka tak získává první sadu hladce 6:1.

0-40

Britská tenistka se nyní prezentovala i vítězným forhendem hraným po čáře. Má tak k dispozici tři setboly!

0-30

Skvěle zahráno od Watsonové. Svoji soupeřku si tentokrát rozběhala ze strany na stranu a následně si došla k síti pro vítězný stopvolej.

0-15

Watsonová musela do výměny přes druhý servis. Strýcová však pokazila forhendový return.

1:5

Strýcová si podáním opět nepomohla. Ve výměně po druhém podání se pak vydala k síti. Tam však zkazila těžký volej. Watsonová tak proráží podání české tenistky a vede už 5:1.

30-40

Výměnu plnou čopovaných úderů nakonec získala Heather Watsonová, která ji zakončila forhendovým winnerem. Britka tak má další brejkbol!

30-30

Strýcová byla v této výměně trpělivější a počkala si na bekhendovou chybu britské tenistky.

15-30

Další nevynucená chyba Barbory Strýcové. Heather Watsonová vede 30:15.

15-15

Česká tenistka šla do výměny přes druhé podání. Watsonová ji následně zreturnovala do bekhendu, který Strýcová poslala do sítě. Je tak srovnáno.

15-0

Strýcová si pomohla prvním podáním, po kterém Watsonová returnuje pouze do autu.

1:4

Konec přestávky, podávat bude Barbora Strýcová.

1:4

Následuje přestávka a výměna stran.

1:4

A britská tenistka jej využívá. V průběhu výměny si došla na síť, kde zahrála vítězný forhendový volej. Watsonová tak vede už 4:1.

30-40

Return české tenistky končí až za základní čarou. Gembol pro Watsonovou.

30-30

Barbora Strýcová vyrovnává na 30:30.

15-30

Z pravé strany byla britská tenistka opět úspěšnější.

15-15

Watsonová však Strýcovou do většího vedení nepouští a vyrovnává na 15:15.

15-0

Úvodní fiftýn čtvrté hry míří na konto české tenistky.

1:3

V gemu vítězí Watsonová.

15-40

Míček získává Watsonová.

15-30

Míček získává Strýcová.

0-30

Míček získává Watsonová.

0-15

Míček získává Watsonová.

1:2

V gemu vítězí Watsonová.

15-40

Míček získává Watsonová.

15-30

Míček získává Watsonová.

15-15

Míček získává Watsonová.

15-0

Míček získává Strýcová.

1:1

V gemu vítězí Strýcová.

40-30

Míček získává Strýcová.

30-30

Míček získává Strýcová.

15-30

Míček získává Watsonová.

15-15

Míček získává Watsonová.

15-0

Míček získává Strýcová.

0:0

Utkání právě začalo.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:15.

B. Strýcová – H. Watson

1:2 1:6, 6:1, 4:6

koniec

Späť na online

Štatistiky:
čas zápasu: 1:59
3. set: 0:52
Strýcová - Watson
3. set Stretnutie 3. set
Čas
0:52 1:59 0:52
získané body celkom
28 69 76 31
najdlhšia séria získaných bodov
7 7 8 7
Setboly
0 3 2 1
Mečboly
0 0 1 1
víťazné údery *
0 0
nevynútené chyby *
0 0
úspešnosť na sieti *
0 %
0 %
Štatistiky na podaní
Čas hier pri vlastnom podaní
0:19 0:52 0:42 0:24
Esá **
1 4 2 0
Dvojchyby **
0 0 2 1
udržané podania
3 / 5
60 %
8 / 12
67 %
8 / 11
73 %
4 / 5
80 %
Odvrátené brejboly
1 / 3
33 %
6 / 10
60 %
4 / 7
57 %
2 / 3
67 %
body pri vlastnom podaní
17 / 29
59 %
46 / 82
56 %
40 / 63
63 %
19 / 30
63 %
body po 1. podaní *
30 / 47
64 %
30 / 41
73 %
body po 2. podaní *
16 / 35
46 %
14 / 28
50 %
úspešnosť 1. podania *
57 %
59 %
úspešnosť 2. podania *
0 %
0 %
priemerná rýchlosť prvého podania *
priemerná rýchlosť druhého podanie *
najrýchlejšie podanie *
Štatistiky na príjme
Premenené brejkboly
1 / 3
33 %
3 / 7
43 %
4 / 10
40 %
2 / 3
67 %
body pri súperovom podaní
11 / 30
37 %
23 / 63
37 %
36 / 82
44 %
12 / 29
41 %
body po príjme 1, podania *
11 / 41
27 %
17 / 47
36 %
body po príjme 2. podania *
14 / 28
50 %
19 / 35
54 %
Informáciu ku štatistikám

Aktuálnosť štatistík označených *: po 3. setu

ostatné štatistky sú počítané priebežne automaticky

** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne