Menu

Ďalšie

Tour de France

1. etapa: Düsseldorf - Düsseldorf

1. Geraint Thomas (Veľ. Británia/Team Sky)

koniec udalosti (2. Stefan Küng (Švajčiarsko/BMC Racing), 3. Vasiľ Kirienka (Bielorusko/Team Sky))

01.07.2017, 15:15 • Jakub Kocourek (@kubikocourek)

18:56

Víťazom úvodnej etapy Tour de France 2017, ktorou bola časovka v nemeckom Düsseldorfe stal britský pretekár tímu Sky Geraint Thomas, ktorý na druhé miesto odsunul švajčiarskeho šampióna v drese BMC Racing Stefana Künga, na treťom miesto končí ďalší skvelý časovkár Vasiľ Kirienka. Peter Sagan skončil 17., jeho brat Juraj obsadil 162. druhú priečku. Dôležitou správou dňa je aj pád a následné odstúpenie Alejandra Valverdeho. Dnešné dlhé cyklistické popoludnie sa končí, ja vám pre dnešok ďakujem za pozornosť! Zajtra pokračuje Tour de France druhou etapou, ktorá by mala vyhovovať šprintérom. (18:56:08)

18:50

Prvá etapa Tour de France 2017 sa práve skončila!

Cieľ

Posledným jazdcom, ktorý práve prišiel do cieľa, je Chris Froome. Ten preťal cieľovú pásku na šiestom mieste, čím len potvrdil dnešnú obrovskú dominanciu tímu Sky. Froome stratil na svojho kolegu Thomasa 12 sekúnd.

Cieľ

V priestore cieľa máme už aj francúzskeho šampióna Pierrea Latoura, ktorý sa zaradil tesne pred Petra Sagana na 15. miesto.

Cieľ

Do cieľa sa vrútil už aj Nairo Quintana. Kolumbijčan však zaznamenal len o sekundu lepší čas ako Alberto Contador.

Cieľ

Alberto Contador už nie je tým Contadorom z predchádzajúcich rokov. Dnešnú kratučkú časovku absolvoval v čase 16:56 a zaznamenal tak stratu 52 sekúnd na zatiaľ najlepšieho Gerainta Thomasa.

Cieľ

Švajčiar Stefan Küng zo zoskupenia BMC Racing dokázal, že patrí medzi mimoriadne kvaitných pretekárov v jazde proti chronometru a v cieli sa objavil na druhom mieste, keď na Gerainta Thomasa stratil s časom 16:09 minút len 5 sekúnd!

8,1km

No a medzičasom prešiel už aj Chris Froome. Britský cyklista stráca na čelo pretekov 9 sekúnd a momentálne mu patrí priebežná 12. priečka.

8,1km

Niektorí favoriti na celkové poradie dnes pravdepodobne výrazne stratia. Nairo Quintana s Albertom Contadorom totiž na medzičase strácajú takmer pol minúty.

8,1km

Stefan Küng potvrdzuje svoje mimoriadne kvality v jazde proti chronometru, keď za absolútnym čelom pretekov zaostáva len o jedinú sekundu.

18:38

Medzitým veľmi nepriaznivá informácia o zdavotnom stave Alejandra Valverdeho. Jeden z lídrov Movistaru na celkové poradie na tohtorčnej Tour de France skončil, keď ho po ťažkom páde v jednej zo zákrut musela sanitka odviezť na vyšetrenie do nemocnice.

Cieľ

Tony Martin to má za sebou a napokon to najväčší favorit na dnešný triumf nezvládol, keď s časom 16:12 minút zaostal za priebežne vedúcim Geraintom Thomasom zaostal o osem sekúnd.

8,1km

Pomerne prekvapivo kvalitný výkon dnes zatiaľ predvádza Marcel Kittel. Tento elitný šprintér Quick-Stepu Floors stráca na medzičase na najlepších zatiaľ len osem sekúnd.

Štart

Bolo 18:32, a to znamená, že na trať sa vydal už aj posledný pretekár z celého 198-členného štartového poľa a obhajca celkového prvenstva Chris Froome.

Štart

Do úvodnej etapy odštartoval aj Nairo Quintana, ktorý by mal byť opäť jedným z najvážnejších súperov Chrisa Froomea v boji o celkový triumf.

8,1km

Časový údaj z jediného medzičasu na trati hovorí o tom, že Tony Martin rozbehol dnešnú časovku zatiaľ najlepšie, keď pred Michalom Kwiatkowskim vedie o jednu sekundu.

Štart

Svoj štart do ďalšieho ročníka Tour de France má za sebou aj jeden z najlepších cyklistov posledných rokov Alberto Contador.

Štart

Na trati registrujeme už aj Taliana Fabia Arua, ktorý by mal byť jedným z lídrov Astany na celkové poradie. Krátko po ňom odštartoval aj Stefan Küng z BMC Racing.

8,1km

Jedným z mien, ktoré sa spomínali v súvislosti s ambíciami na dnešný triumf, bolo aj meno Primoža Rogliča. Tento Slovinec však už na medzičase stráca 39 sekúnd na čelo.

1. etapa: Düsseldorf - Düsseldorf

1. Geraint Thomas (Veľ. Británia/Team Sky)

koniec udalosti (2. Stefan Küng (Švajčiarsko/BMC Racing), 3. Vasiľ Kirienka (Bielorusko/Team Sky))

Späť na online