Menu

Futbal

Pohár konfederácií

Portugalsko – Mexiko

2:1

koniec po predl. (0:0)

02.07.2017, 14:00 • Otkrytie arena, Moskva • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Tipsport: 2.3 3.63 3.2

Dámy a páni, tak toto bola reklama na futbal. Úžasný zápas priniesol všetko, čo divákov dvíhalo zo sedačiek a dovolím si tvrdiť, že ak by sa robil rebríček zápasov roku 2017, tento niekde na vrchu chýbať nemôže. Videli sme tri góly, dve červené karty, dve penalty, veľké množstvo priam neuveriteľných zákrokov brankárov a poriadnu dávku emóciu. Myslím, že kto duel Portugalska s Mexikom sledoval, určite nemôže ľutovať. (16:33:50)

120+2

Koniec zápasu.

120+2

André Silva sa zrazil s Fabiánom a má nejaké zdravotné problémy. Skôr však iba naťahuje čas.

120+1

Mexiko získalo priamy kop, v šestnástke súpera už bol aj Ochoa a práve na neho smerovala lopta. Nakoniec sa Portugalsko ubránilo a dokonca sa Mexičania previnili faulom.

120+1

Nadstavujú sa 2 minúty.

120

Záver je teda riadne divoký. Psychicky to neuniesol tréner Mexika Juan Carlos Osorio, ktorý slovne zaútočil najskôr na postranného rozhodcu a následne aj na hlavného. Musí preto odísť na tribúnu.

119

Eliseu avizuje, že má nejaké zdravotné problémy a brnká tým na nervy hráčom Mexika a aj realizačnému tímu, ktorým pohár trpezlivosti asi pretiekol.

118

Hector Moreno sa vysunul na hrot, natlačil sa pred Pepeho a z hranice malého vápna využil center Lozana na hlavičku, ktorá iba tesne minula priestor troch žrdí.

118

118. Héctor Herrera (MEX)

118

Rui Patrício zachránil svoj tím od inkasovania, pretože po nádhernej strele Herreru spoza šestnástky sa blysol perfektným zákrokom. Mexiko ešte ostalo v nápore, ďalšie pokusy o strely bolo zrazené.

116

Ofenzívny faul ukončil snahu mexických hráčov, rozohrávať bude môcť Rui Patrício, lenže nedáva si vôbec záležať na nejakej rýchlosti.

115

Neto pustil prihrávku za obranu za seba, pretože vedel, že k lopte má najbližšie Rui Patrício. Ten pred Lozanom zakročil a upokojil svoj tím.

114

114. Raúl Jiménez (MEX)

114

André Silva napádal rozohrávku súpera, Mexiko sa ale dokázalo z tejto situácie veľmi rýchlo dostať a prešlo dopredu.

112

Stav hráčov na ihrisku sa vyrovnal, pretože Raúl Jiménez sa dokázal vykartovať v predĺžení a po vzore Semeda aj on mieri pod sprchy.

111

Quaresma strieľal spoza šestnástky veľmi prudko, no jeho pokus dokázali mexickí hráči zraziť nad bránu a Portugalsko preto získalo iba rohový kop.

110

Herrera sa síce dostal hneď cez troch hráčov až k pokutovému územiu súpera, lenže tam nepresne prihral a o loptu prišiel. André Gomes ju chcel vyviesť dopredu, získal aut.

109

Ricardo Quaresma získal rohový kop, ktorý aj sám rozohral, avšak nekopol dobrý center. Dopredu preto prešli mexickí futbalisti.

Portugalsko – Mexiko

2:1

koniec po predl. (0:0)

Späť na online

Góly: 90+1. Pepe, 104. Adrien Silva – 54. Neto (vla.)

Karty:   26. Semedo (POR) – 16. R. Márquez (MEX), 94. Jiménez (MEX), 98. H. Moreno (MEX)   106. Semedo (POR) – 112. Jiménez (MEX)

Nepremenená penalta: 17. André Silva (POR), brankár Ochoa zneškodnil

Portugalsko: Patrício – Semedo, Pepe, Neto, Eliseu – Pizzi, D. Pereira (81. A. Gomes), Moutinho (81. Adrien Silva), G. Martins – André Silva, Nani (C) (70. Quaresma).
Náhradníci: Sá – Alves, Fonte, W. Carvalho, A. Gomes, Quaresma, Soares, Adrien Silva.

Mexiko: Ochoa – L. Reyes, N. Araujo, H. Moreno, Layún – H Herrera, R. Márquez (106. Fabián), Guardado (80. J. dos Santos) – Vela, J. Hernández (85. Jiménez), Peralta (60. Lozano).
Náhradníci: Cota, Talavera – J. dos Santos, Jiménez, Fabián, G. dos Santos, Damm, Aquino, Lozano, Alanis.

Rozhodca: Fahad Al Mirdasi – Abdulah Alshalwai, Mohammed Al Abakry (všichni Saudská Arábie)