Menu

Futbal

CONCACAF Gold Cup

Honduras – Francouzská Guyana

0:0

koniec (0:0)

12.07.2017, 04:00 • Skupina A • Jan Prošek cz

Tipsport: 1.27 6.2 11.0

Zápas nabídl útočný fotbal. Oba týmy hrály aktivně, více ze hry a opticky výraznější byl Honduras, který ovšem nedokázal překonat brankáře Donovana Léona. Sloan Privat byl nejlepším hráčem zelenožlutého týmu, jeho nejvýraznější střelecký pokus skončil na tyči. Týmy se tak rozcházejí na nerozhodného stavu 0:0. (06:00:23)

90+3

Konec zápasu.

90+3

Honduras se v posledních sekundách dostal k zakončení, ale Sergio Peña neproměnil poslední akci zápasu.

90+3

Carlos Discua fauloval soupeře, a tak volný kop bude rozehrávat Francouzská Guyana. Roy Contout dobře vypálil, ale jeho pokus zablokoval Maynor Figueroa.

90+2

Ani jeden celek se už nyní nikam nežene. Zdá se, že fotbalisté chtějí zápas dohrát s remízovým stavem.

90+1

Nastavovat se budou tři minuty nad rámec základních devadesáti.

90

Probíhá poslední minuta hry ve druhém poločase, uvidíme, kolik minut se bude nastavovat.

90

Sergio Peña byl nachytaný v postavení mimo hru, akce Hondurasu tak pokračovat nemohla.

89

Střídání v týmu Francouzská Guyana: ze hřiště odchází Sloan Privat, přichází Schaquille Dutard.

87

Tři minuty zbývají do konce základní hrací doby ve druhém poločase, do zakončení se dostal Rhudy Evens. Tento útočník však trefil jen prostor, kde byl pozorný brankář.

85

Loïc Baal se probojoval k zakončení, jeho dobrou ránu kryje brankář Luis Lopez. Honduras tak tento moment dokázal přečkat.

84

Sergio Peña musel v souboji jeden na jednoho poslat míč do bezpečí, a tak je z toho rohový kop. Rozehrávat jej bude Ludovic Baal.

83

Na druhé straně se Honduras dostal do dobré šance, Brayan Beckeles, obránce, to vzal na sebe. Mohl poslat pas na lépe postaveného spoluhráče, ale rozhodl se pro střelu, která končí mimo bránu.

82

Střídání v týmu Francouzská Guyana: ze hřiště odchází Anthony Soubervie, přichází Roy Contout.

81

Sloan Privat to vzal na sebe, jeho pokus se mu nepovedl podle představ, míč tak končí mimo branku, následovat bude odkop od brány. Nejprve ale střídání.

80

Žlutou kartu dostává Grégory Lescot (Francouzská Guyana). Tento hráč vidí žlutou kartu po faulu na Romella Quiota.

79

Anthony Soubervie fauloval soupeře, Carlos Discua zůstává ležet na hrací ploše.

78

K vidění je taktický fotbal, ale také mnoho osobních soubojů, které doprovází emoce. Oběma týmům jde o hodně.

76

Žlutou kartu dostává Romell Quioto (Honduras). Dopustil se nesportovního chování, když se nepříliš vybranými slovy dožadoval odpískání pokutového kopu. Donovan Léon hrál ale nejprve míč.

75

Patnáct minut hry zbývá do konce druhého poločasu, pravděpodobně se nějaká minutka nastaví.

74

74. Sloan Privat (FRG)

74

Tentokrát to už Sloan Privat udělal výrazně lépe, ovšem jeho hlavička končí na tyčce. Obrovská šance týmu v zelenožlutém je neproměněná.

72

Hned dvakrát byl Sloan Privat nachytaný v postavení mimo hru. Francouzská Guyana to zkouší dvacet minut před koncem základní hrací doby přes brejky, ale nyní to ještě nevyšlo.

71

Donovan Léon vytáhl další ránu soupeře na rohový kop. Carlos Discua poslal centr do předbrankového prostoru, kde si ovšem obrana dokázala poradit.

70

Do zajímavé příležitosti se nyní dostal Romell Quioto. Jeho pokus kryje brankář Donovan Léon. Ten své spoluhráče drží ve hře o body z tohoto zápasu.

68

Žlutou kartu dostává Ever Alvarado (Honduras). Hráč Hondurasu si v souboji s Anthonym Souberviem počínal hodně hrubě, za což vidí zcela po právu žlutou kartu.

67

Mnoho šancí momentálně k vidění není, sledujeme klidnější pasáž hry, ani jeden celek se nikam nežene. Brankáři příliš mnoho práce nemají.

66

Střídání v týmu Honduras: ze hřiště odchází Bryan Acosta, přichází Sergio Peña.

66

Donovan Léon uvedl míč do hry od své branky. Dlouhý výkop končí až na polovině hrací plochy.

64

Francouzská Guyana hned dvakrát nyní rozehrávala rohový kop. Anthony Soubervie poslal míč od rohového praporku do hry.

62

Anthony Soubervie od rohového praporku rozehrával, následně zakončoval Sloan Privat, ale jeho pokus nebyl dostatečně důrazný.

61

Po rohovém kopu se fotbalisté v zeleném sice do střelecké šance nedostali, ale hra plynula dál a krátce poté vypálil Ludovic Baal. Jeho pokus dokázala obrana Hondurasu ve spolupráci s brankářem odvrátit na roh.

60

Střelecká příležitost na druhé straně. Cédric Fabien to vzal na sebe a jeho ránu z velké dálky vyrazil Luis Lopez jen na roh.

59

Carlos Discua mohl poslat své spoluhráče do vedení, ale jeho rána z dobré pozice končí mimo branku. Nechybělo mnoho a Honduras se dostal do vedení.

57

Střídání v týmu Honduras: ze hřiště odchází Alexander López, přichází Carlos Discua.
Střídání v týmu Francouzská Guyana: ze hřiště odchází Arnold Abelinti, přichází Rhudy Evens.

56

Maynor Figueroa tozehrával volný kop, jeho rána z dobré pozice ale končí mimo branku. Míč byl zablokovaný, uvidíme rohový kop. Ten rozehraje Alexander López. Na centr vyskočil Maynor Figueroa, ale hlavičkou minul cíl.

55

Anthony Soubervie si počínal v osobním souboji příliš aktivně, rozehrávat volný kop budou fotbalisté Hondurasu.

54

Boniek García bude vhazovat, neboť soupeř míč odehrál jen do zámezí. Mnoho šancí momentálně k vidění není.

53

Francouzská Guyana má k dispozici vhazování na útočné polovině, to provedl Ludovic Baal, ale jeho hod postrádal přesnost, a tak hraje Honduras.

51

Šanci jsme nyní viděli na obou stranách. Nejprve Honduras zahrozil, ránu Romella Quiota kryje Donovan Léon. Z rychlé protiakce pak vypálil Arnold Abelinti. Jeho zakončení zastavil dobře postavený Luis Lopez.

50

Arnold Abelinti se pokoušel probojovat se do další příležitosti, ale pomezní sudí mu pískl postavení mimo hru, akce tak končí bez střely na branku.

49

Florent Malouda se probojoval do střelecké pozice, ale jeho pokus kryje brankář Luis Lopez.

48

Francouzská Guyana vstoupila do druhého poločasu aktivněji, zrychlila hru, Honduras se musí bránit tlaku soupeře.

46

Zápas, ve kterém zatím čekáme na vstřelenou branku, pokračuje druhým poločasem.

46

Střídání v týmu Honduras: ze hřiště odchází Ovidio Lanza, přichází Boniek García.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní poločas přinesl aktivnější hru Hondurasu, který má optickou i střeleckou převahu. Francouzská Guyana ale dobře brání a spolehnout se může i na svého brankáře, který zatím drží čisté konto.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Anthony Soubervie rozehraje ještě jeden rohový kop, poslední akce v prvním poločase však branku nepřinesla, a tak poločas končí.

45+1

Nastavovat se bude jedna minuta nad rámec prvního poločasu. Z volného kopu to zkoušel Sloan Privat, ale jeho rána končí mimo branku.

45

V osobním souboji před brankou si nedovoleně počínal Bryan Acosta, rozehrávat tak bude Sloan Privat.

44

Alberth Elis ze střední vzdálenosti napálil míč na branku a Donovan Léon musel předvést své umění. Dokázal balon chytit, a tak zastavil pravděpodobně poslední střelecký pokus prvního poločasu.

43

Ovidio Lanza to vzal na sebe. Mohl přihrávat, ale rozhodl se pro zakončení, což nebylo nejhorší řešení, ale gólman byl pozorný.

42

Úvodní poločas se dohrává, více ze hry Honduras, který se pokouší prolomit bezbrankový stav, zkouší to z každé pozice.

41

Maynor Figueroa se jako obránce dostal do střelecké pozice, jeho pokus dokázal zablokovat záložník Cédric Fabien, který tak ulehčil práci brankáři.

39

Žlutou kartu dostává Kevin Rimane (Francouzská Guyana). Nesportovně si počínal tento hráč a za své chování vidí žlutou kartu. První karetní trest v tomto zápase.

38

Brayan Beckeles musel míč odehrát před dotírajícím soupeřem, a tak budou "hosté" rozehrávat rohový kop. Jean-David Legrand se ujal rozehrávky od rohového praporku. Jeho centr postrádal přesnost.

37

Mnoho šancí momentálně k vidění není, do konce poločasu zbývá nějakých deset minut a hraje se spíše ve středu hrací plochy.

35

Loïc Baal fauloval na polovině hrací plochy, soupeře, Honduras bude rozehrávat.

34

Další práce pro brankáře Donovana Léona, který musel zasahovat po dalekonosné ráně. Tu vyslal levou nohou šikovný Ovidio Lanza.

32

32. Alfredo Mejía (HON)

32

Z ničeho nic se Honduras se Honduras dostal do střelecké pozice, míč napálil Alfredo Mejía jen malý kousek od tyčky. Nechybělo mnoho jeho pokusu.

31

Hraje se v Hustonu, na neutrální půdě, a tak mají v hledišti oba týmy přibližně stejnou podporu.

30

Brayan Beckeles má k dispozici autové vhazování na polovině hrací plochy, založil tak akci, v níž pokračovali jeho spoluhráči a po nepřesném pasu končí míč u brankáře. Donovan Léon tak uvede balon do hry.

29

Jean-David Legrand je nachytaný v postavení mimo hru, akce Francouzské Guyany tak končí.

28

Mnoho šancí momentálně k vidění není, hraje se spíše na polovině hrací plochy, ani jeden celek se nikam nežene, sledujeme taktickou pasáž hry, nikdo nechce chybovat.

26

Ludovic Baal motal hlavu obráncům Hondurasu, ale Baal nedokázal soupeře v početní výhodě přelstít, akce jeho týmu tak končí kvůli ztrátě balonu.

25

Francouzská Guyana rozehrává volný kop z poloviny hrací plochy. Centr před branku dokázala obrana celkem bez výraznějších problémů odvrátit a následné zakončení Florenta Maloudy končí mimo.

24

Alfredo Mejía zkoušel dlouhým pasem vyslat do brejku Albertha Elise, ale míč na poslední chvíli zastavil obránce Ludovic Baal. Dobré čtení hry od tohoto fotbalisty.

23

Alberth Elis byl zastaven Jean-Davidem Legrandem nedovoleně, a tak Honduras rozehrává volný kop. Následně se podobného prohřešku dopouští také Maynor Figueroa, který fauloval Arnolda Abelintiho.

22

Po delší pasáži bez nějaké výraznější střelecké pozice se do zakončení dostal "hostující" Florent Malouda. Jeho nepříliš povedené zakončení míří výrazně nad branku. Míč končí na tribuně a je suvenýrem pro jednoho z fanoušků.

20

Arnold Abelinti rozehrává míč od rohového praporku, následně je ale odpískané postavení mimo hru, v něm byl podle pomezního sudího Sloan Privat.

19

Na druhé straně po rychlé protiakci zakončoval v dobré pozici postavený Arnold Abelinti. Jeho pokus zastavil jen za cenu rohového kopu Brayan Beckeles.

18

Romell Quioto vedl další útočný výpad Hondurasu, dostal se do zakončení a brankář Donovan Léon kryje jeho ránu.

17

Alfredo Mejía hledal před brankou spoluhráče, tím byl Ovidio Lanza. Ten by ale musel být asi tak o dvě hlavy vyšší, aby na přihrávku vzduchem dosáhl a dokázal ji nějak zpracovat.

16

Luis Lopez uvedl míč po nepovedené kombinaci soupeře zpět do hry. Jeho dlouhý výkop mířil až na útočnou polovinu.

15

Patnáct minut hry je minulostí, Honduras hraje aktivněji, snaží se něco vymyslet před brankou soupeře, má více ze hry, ale na přesné zakončení stále čekáme.

14

Francouzská Guyana se po delší době dostala do předbrankového prostoru, snaží se něco vymyslet před brankou soupeře, ale nemůže se probojovat do výraznější šance.

13

Honduras pokračuje v aktivní hře, nechybělo mnoho a míč za brankovou čáru dokázal po spoluhráčově střílené přihrávce usměrnit Ovidio Lanza. Chyběly mu centimetry.

12

12. Alexander López (HON)

12

Alexander López se probojoval do dobré střelecké pozice, jeho rána bez přípravy končí nad brankou. Následovat bude odkop od gólmana.

11

Anthony Soubervie si počínal nedovoleně v souboji se soupeřem. Sudí tak nařizuje volný kop.

10

Nyní sledujeme klidnější pasáž hry ani jeden celek se nemůže stabilněji dostat na útočnou polovinu, velmi dobře hrají obránci obou týmů, kteří útočníky k ničemu nepouští. Optickou převahu mají fotbalisté v modrobílém, tedy Honduras.

8

Alberth Elis vedl další akci svého týmu, obránci si museli pomoci jen odkopem za autovou čáru, následovat bude autové vhazování, které provede Alberth Elis.

7

Romell Quioto se probojoval po pěkné přihrávce spoluhráče do střelecké pozice. Jeho ránu kryje celkem snadno brankář Donovan Léon. První střela na branku.

6

Grégory Lescot vhazuje míč zpět do hry na polovině hrací plochy. Ještě předtím byl ale Ever Alvarado nachytán v postavení mimo hru, takže akce Hondurasu neměla dlouhého trvání.

4

Alberth Elis zakončoval další útočnou akci Hondurasu, ale i tentokrát končí míč mimo branku. Tým vedený jako domácí končí hraje lépe, snadněji se dostává do zakončení.

3

Alexander López využil nepovedené rozehrávky brankáře soupeře, ale jeho pokus z velké dálky byl výrazně nepřesný. Míč končí nad brankou.

2

Francouzská Guyana zkoušela založit útočnou akci, ale hráči nedokázali dostat míč pořádně na útočnou polovinu, a tak se balon vrací k Donovanu Léonovi, který rozehrává od své branky.

1

Anthony Soubervie bude jako první hráč vhazovat na obranné polovině svého týmu. Míč se do zámezí odrazil od hráče Hondurasu.

1

Utkání právě začalo.
Zápas za malý moment začne.
Úvodní sestavy:

Honduras: L. Lopez – Alvarado, M. Figueroa (C), H. Figueroa, Beckeles – Lanza, B. Acosta, Mejía, Alexander López – Quioto, Elis.
Náhradníci: Canales, Escober – Crisanto, M. Pereira, C. Sánchez, Allans Vargas, Claros, Discua, Boniek García, Peña.

Francouzská Guyana: Léon – Soubervie, Lescot, Fabien, Legrand – Loïc Baal, Ludovic Baal, Rimane, Malouda (C) – Privat, Abelinti.
Náhradníci: Lugier, Petit-Homme – I. Baal, Rosime, Torvic, Edwige, M. Haabo, Contout, Dutard, Evens, J. Haabo, Solvi..
Obě mužstva budou mít motivaci zápas vyhrát, neboť své úvodní vystoupení na turnaji nezvládli podle představ. O zábavu tak bude postaráno hned od úvodního hvizdu.
Zápas se bude hrát na krásném stadionu BBVA Compass Stadium, který byl v Hustonu slavnostně otevřen v roce 2012 a pojde více než 22 tisíc návštěvníků.
Nastoupí proti sobě týmy, které své úvodní zápasy na šampionátu prohrály. Francouzská Guyana nestačila na Kanadu, v nebývalé přestřelce prohrála 2:4. Na góly skromnější byl zápas mezi Hondurasem a Kostarikou, který skončil výhrou Kostariky 1:0. Prosadil se sedmadvacetiletý Marco Ureña.
Zdravím všechny fanynky a fanoušky zámořského fotbalu. CONCACAF Gold Cup je turnaj, jehož vítěz se stane šampiónem Severní Ameriky, Střední Ameriky a oblasti Karibiku. V tomto zápase proti sobě nastoupí Honduras a Francouzská Guyana.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.

Honduras – Francouzská Guyana

0:0

koniec (0:0)

Späť na online

Karty:   68. Alvarado (HON), 76. Quioto (HON) – 39. Rimane (FRG), 80. Lescot (FRG)

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 10:5. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 10:13.

Honduras: L. Lopez – Alvarado, M. Figueroa (C), H. Figueroa, Beckeles – Lanza (46. Boniek García), B. Acosta (66. Peña), Mejía, Alexander López (57. Discua) – Quioto, Elis.
Náhradníci: Canales, Escober – Crisanto, M. Pereira, C. Sánchez, Allans Vargas, Claros, Discua, Boniek García, Peña.

Francouzská Guyana: Léon – Soubervie (82. Contout), Lescot, Fabien, Legrand – Loïc Baal, Ludovic Baal, Rimane, Malouda (C) – Privat (89. Dutard), Abelinti (57. Evens).
Náhradníci: Lugier, Petit-Homme – I. Baal, Rosime, Torvic, Edwige, M. Haabo, Contout, Dutard, Evens, J. Haabo, Solvi.