Menu

Futbal

Prípravný zápas

MŠK Žilina – Trabzonspor A.S.

3:4

koniec (1:2)

26.07.2017, 18:00 • ŠTK Šamorín • Matej Kubove (@Matej Kubove)

: 4.3 3.75 1.75

Prípravný zápas ako na hojdačke nás určite musel baviť. Žilina vyhrávala 1:0, Trabzonspor otočil do polčasu na 1:2, aby sa MŠK znova dostala do vedenia 3:2, lenže všetko nakoniec dopadlo lepšie pre turecký tím, ktorý zvíťazil tesne 3:4. (19:49:36)

90+2

Koniec zápasu.

90+2

Yusuf Erdoğan dostal pas do šestnástky, kde si potiahol loptu a cez Chvátala sa mu z uhlu aj podarilo zakončiť, lenže guľatý nezmyslel vyletel nad bránu Volešáka.

90

To už nejakú chvíľu trvá. Uvidíme, či sa bude nadstavovať, keď prakticky o nič nejde. Nakoľko to je prípravný zápas. Čo je však dôležitejšie, Onazi musí striedať, pretože je zranený, čo pre žiadneho trénera pred začiatkom ligy nie je dobrá správa.

89

Zdravotné problémy má po jednom zo súbojov Onazi, ktorý bude dokonca takto v závere prípravného zápasu potrebovať aj ošetrenie od klubových lekárov.

88

Zdá sa, že Žilina bude robiť ešte všetko preto, aby strelila vyrovnávajúci gól a Trabzonspor si po remíze so Sereďou 3:3 nepripísal víťazstvo.

87

Pokus o zisk rohového kopu z pohľadu MŠK úspešný nebol. Trabzonspor však má v závere čo robiť, aby odolával snahe MŠK o vyrovnávajúci gól.

86

Mráz nedokázal sprava dostať loptu na Šejdajeva, alebo iného spoluhráča. Aj keď ju síce prihral iba na kopačky súperov, tak sa k nej Žilina rýchlo dostala späť.

85

Po priamom kope prišlo k hlavičke, avšak brankár hostí zasahovať nemusel. Nepresný a nedôrazný pokus skončil vedľa.

84

Po ľavej strane sa Šejdajevovi prejsť nepodarilo, pretože sa najskôr ocitol proti presile obrancov a aj keď sa z nej vymanil, tak bol faulovaný.

82

82. YOKUŞLU - 3:4

82

Trabzonspor dal gól!
OKAY YOKUŞLU dostal presný pas do šestnástky, kde dostal viac priestoru, ako by bolo potrebné a tvrdou ranou z otočky bez rozmýšľania znova vrátil vedenie hosťom.

81

Kombinácia Trabzonu na pravom krídle neviedla k úspešnej akcii alebo centru. Druhý pokus už bol lepší, no Bongonda prihrával pod seba veľmi nepresne.

80

O zakončenie z diaľky sa pokúsil jeden z hráčov domácich, avšak pokus Onaziho spred pár chvíľ zopakovať nedokázal. Namieril veľmi nepresne mimo cieľ.

79

Dlhý nákop od stopérov nedokázal spracovať Mráz, ktorému lopta ušla a tú nedobehol už ani Šejdajev. Žilina napriek tomu loptu získala späť.

78

Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Cociuc, prichádza Klec.
Striedanie v tíme Trabzonspor A.S.: z ihriska odchádza Kucka, prichádza Erdoğan.

76

76. Volešák zneškodnil krásnu strelu Onaziho

76

Hostia po zisku priameho kopu síce okamžite z neho nezakončili, avšak lopta sa dostala k voľnému hráčovi pred šestnástkou, ktorým bol Ogenyi Onazi a ten krásnou strelou pod brvno donútil Volešáka k parádnemu zákroku.

75

Šejdajev sa k prihrávke za obranu Trabzonu nedostal, po rozohrávke hostí sa však pri lopte opäť ocitli futbalisti majstrovskej Žiliny.

73

Nízky center z rohu nebezpečenstvo nenarobil. Od brány mohol rozohrávať gólman hostí, ktorý však poslal loptu iba k hráčom súpera.

72

Zakončenie Cociuca úspešné nebolo. Múr loptu tečoval a poslal nad bránu. Znova tak uvidíme rohový kop.

71

Po nízkom centri, ktorý takmer narobil problémy, sa Trabzonspor nevedel oslobodiť, čo využili Žilinčania a získali priamy kopz dobrej pozície pred šestnástkou.

70

Domáci tím získal roh, ktorý Cociuc nekopol najlepšie. Následne sa tento hráč dostal k dvom ďalším centrom. Po druhom bude Žilina pokračovať ďalším rohom.

69

Matúš Bero v strede ihriska fauloval prenikajúceho Šejdajeva. Žilina tak bude môcť pokračovať vo svojej akcii do sformovanej defenzívy súpera.

68

Castillo napriek svojej technike v pokutovom území veľa vody nenamútil, obrancovia MŠK si dali veľký pozor a svoju časť ihriska ubránili.

67

Rýchlosť Bongondu vie robiť problémy žilinskej defenzíve. Teraz to platilo opäť, pretože sa dostal po ľavej strane až do šestnástky, avšak center nasmeroval priamo k Volešákovi.

65

Hostia sa síce zľava dostali do pokutového územia, kde mohlo hroziť pre domácich nebezpečenstvo, no skvele zapracoval Hancko a odkopol na roh, ktorý Trabzonu nevyšiel.

64

64. BONGONDA - 3:3

64

Trabzonspor dal gól!
THEO BONGONDA dostal krásny pas do pokutového územia, pri lopte bol skôr, než Miloš Volešák a jemným dotykom skúseného brankára prehodil.

63

Trabzonspor sa dostal až k šestnástke Žiliny, avšak jej hráči súperov veľmi dobre vytlačili a tak Ďurica zo stredu ihriska poslal veľkú malú domov k brankárovi.

62

Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Polievka, prichádza Jankauskas.

61

Snaha o rýchlu odpoveď hostí zastavil nepodarený center z priameho kopu. Ten sa obrancom Žiliny podarilo veľmi rýchlo odvrátiť do bezpečia.

59

59. POLIEVKA - 3:2

59

Žilina dala gól!

RÓBERT POLIEVKA je už dvojgólový, nakoľko teraz pobavil divákov nádhernou technickou strelou spoza šestnástky do rohu brány Trabzonsporu. Brankár ostal bez šance.

58

Hra sa v posledných desiatkach sekúnd zasekla v strede poľa, kde si oba tímy dávajú veľký pozor na to, aby nespravili chybu a nepustili do šance súpera.

56

Centrovaná lopta nenarobila nakoniec až také problémy, ako to najskôr vyzeralo, pretože Bongonda nenašiel žiadneho spoluhráča. Chvíľu na to prišla rana z diaľky, ktorú zrazili zadáci Žiliny.

55

Žilina sa ešte dostala k rohovému kopu, po ktorom mohli hostia odkopávať od vlastnej brány, pretože nízky center sa za bránkovú čiaru odrazil od jedného zo "šošonov".

54

Cociuc kopol z krídla priamy kop veľmi dobre. Prudký pas padal do malého vápna, kde ho len tesne minula hneď trojica žilinských futbalistov.

53

Joao Pereira sa síce na pravej strane dostal k centru, avšak ten nedokázal nikto z hráčov Trabzonsporu zakončiť medzi tri žrde. Domáci odkopli do bezpečia.

52

Boj o loptu v strede poľa vyznel lepšie pre Žilinu, ale tá následne o guľatý nezmyslel po chybnej rozohrávke prišla.

51

Hostia sa dostali k priamemu kopu, ktorý sa síce Kuckovi podarilo zakončiť smerom medzi tri žrde, lenže loptu nasmeroval iba do stredu brány.

49

49. VALLO - 2:2

49

Žilina dala gól!

"Šošoni" napriek tomu prešli dopredu a aj keď strela Cociuca neprešla, tak jeden z obrancov Trabzonu pri snahe odkopnúť loptu trafil KRISTIÁNA VALLA do hlavy a od neho sa lopta kuriózne odrazila do siete.

48

Trabzonspor vytlačil hru do stredu poľa, kde síce Žilina mala aut, ale veľa sa z neho vyťažiť nepodarilo.

47

MŠK pokračuje v dobrom začiatku druhej polovice stretnutia. Naďalej sa drží na lopte a jej hráči sa snažia byť nebezpeční pre súpera.

46

Žilina začala druhý polčas zhurta. Center sprava odvrátila defenzíva hostí iba k Cociucovi, ktorý vyslal prudkú ranu a brankár Trabzonsporu mal čo robiť, aby vyrazil. Dorážka išla z ofsajdu.

46

Začal sa druhý polčas.
Žilina išla vďaka svojej aktivite do vedenia, ale hostia z ničoho nič vyrovnali a odvtedy sa stali lepším tímom na ihrisku. V závere to z penalty podčiarkol Ugur.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

45+1. UGUR - 1:2

45+1

Trabzonspor dal gól!
Mandous síce stranu trafil, ale UGUR DEMIROK to kopol presne k žrdi a tak hostia stav otočili.

45

45. Penaltový faul na Rodallegu

45

Hugo Rodallega dostal skvelú kolmicu za obranu, dostal sa zoči-voči Mandousovi a ten faulova. Bude to penalta.

44

Aj to ale trvalo iba veľmi krátky čas, nakoľko vpred vyrazil pravý obranca Žiliny Vallo. Cez polovicu sa nedostal, lopta sa dostala na ľavú stranu a tam o ňu prišiel Cociuc.

43

Joao Pereira si na krídle nerozumel so spoluhráčmi a to bol dôvod, prečo o loptu prišiel. Trabzonspor ju však nemal iba chvíľu, už je pri nej opäť.

42

42. Ďurica zblízka neuspel

42

Lopta prepadla až na zadnú tyč, kde sa ocitol úplne osamotený Ján Ďurica, lenže Mandous znova podržal svoj tím a obrovskú šancu zmaril.

41

Hostia získali priamy kop tesne vedľa pokutového územia Žiliny, takže Mandous a spol. sa budú musieť mať na pozore.

40

Päť minút pred koncom polčasu je stav nerozhodný. Momentálne má herne na vrch Trabzonspor, aj keď prvú zhruba polhodinu to bolo opačne.

39

Otubanjo sa chrbtom k bráne presadiť nedokázal, o loptu hneď aj prišiel. Prechod Trabzonu dopredu skončil faulom domácich.

38

Žilina sa snaží otupiť zvyšujúcu sa aktivitu súpera a hrá s loptou v strede ihriska, odkiaľ sa pomaly tlačí smerom vpred.

37

Centrovanú loptu dokázali obrancovia Trabzonu zastaviť bez väčších problémov. Navyše vyrazili do kontry, ktorá priniesla center Masa priamo k Mandousovi.

36

Trabzonspor po vyrovnávajúcom góle preberá opraty stretnutia a stáva sa aktívnejším tímom. Domáci napriek tomu získali ofenzívnu štandardku.

35

35. Yusuf tesne netrafil bránu

35

Yusuf mal dobrú príležitosť, keď sa dostal k strele z dobrej pozícii. Loptu medzi tri žrde nasmerovať nedokázal.

34

34. Mandous vychytal v tutovke Masa

34

Už to mohlo byť z ničoho nič 1:2, pretože Castillo krásne vyškolil defenzívu Žiliny, poslal oblúčik cez malé vápno na voľného Masa, ktorý zoči-voči Mandousovi neuspel. Brankár MŠK vytiahol skvelý zákrok.

32

Rodallega nedostal na krídle ani centimeter priestoru od Hancka, ktorý mu loptu okamžite uchmatol a poslal dopredu svojich spoluhráčov. Otubanjo narazil na presilu súperov.

31

Yusuf si počínal nedovolene v strede ihriska, kde si to odniesol Polievka. Po chvíli bude bývalý hráč Dunajskej Stredy či Podbrezovej opäť schopný pokračovať v hre.

29

29. KUCKA - 1:1

29

Trabzonspor dal gól!
Roh získali aj hostia a veľmi rýchlo rozohrávajú, pretože Ďurica ostal zle bránený, nasmeroval loptu smerom na bránu a po teči JURAJA KUCKU ostal Mandous bezmocný.

28

Roh hostia síce odvrátili, ale práve Otubanjo sa dostal k strele z hranice šestnástky. Pokus nebol dôrazný, Alvarado dokázal zakročiť.

27

Žilina aj po góle útočí. Do veľkej šance sa mohol dostať Otubanjo, avšak medzi stopérmi súpera si nedokázal poriadne spracovať loptu. Vybojoval aspoň rohový kop.

25

25. POLIEVKA - 1:0

25

Žilina dala gól!

Aj napriek tomu, že center do pokutového územia bol zrazený múrom, tak domáci dokázali skórovať. Lopta sa odrazila k voľnému RÓBERTOVI POLIEVKOVI a ten tvrdou ranou prekonal Alvarada. Zakročiť na čiare už nedokázal ani Ďurica.

24

Špalek si vypýtal faul tesne vedľa pokutového územia Trabzonsporu. To znamená, že Žilina bude mať skvelú možnosť poslať pred Alvarada presný center.

22

Prvý ofsajd v tomto zápase, ocitol sa v ňom mladý krídelník Nikolas Špalek. Rozohrávať bude Slovák Ďurica.

22

Ďurica prečítal nepodarený pokus o vysunutie Špaleka v krídelnom priestore a sklzom odpratal loptu do bezpečnejších pozícií.

21

Žilina hostí do zakončenia nepustila a sama vyrazila do rýchlej kontry. Tá sa dostala až do šestnástky, nakoniec prihrávku na druhú stranu od Špaleka zastavil Kucka.

20

Hugo Rodallega na krídle nabral rýchlosť, vnikol do šestnástky súpera a pokúsil sa o center pre nabiehajúceho Kucku. Kaša zrazil na rohový kop.

19

Prenesenie hry na pravú stranu od Hancka síce presné bolo, center Špaleka pre Otubanja už nie. Veľmi dobre si svoje miesto zastal Ján Ďurica.

18

Pokus o kolmicu za defenzívu na Rodallegu nevyšiel, Olcay svojou prihrávkou našiel iba pripravených stopérov MŠK, ktorí loptu pustili k brankárovi Mandousovi.

17

Castillo si veľmi pekne nabehol na pravé krídlo, kde aj dostal presnú prihrávku, avšak center do druhej vlny skončil pri futbalistoch slovenského majstra.

16

Opatrná hra z oboch strán pokračuje. Stále, že aktívnejšia je Žilina, ale nedarí sa jej dostávať do príležitostí.

15

15. Kaša hlavičkoval nad bránu

15

Žilinčania získali priamy kop, ktorý centrom rozohral Káčer. Dokázal nájsť hlavu stopéra Kašu, avšak ten namieril niekoľko čísel nad bránu Alvarada.

14

Róbert Polievka si prehodil loptu na pravačku, napriahol, no nevystrelil, pretože v poslednej chvíli mu guľatý nezmysel vypichol Pereira. Protiútok Trabzonu nevyšiel.

13

Faul v strede poľa síce zastavil akciu domácich, lenže tí veľmi rýchlo rozohrali a znova sa po krídle dostávajú k blízkosti pokutového územia.

12

Žilina sa snaží útočiť, má aj viac z hry, ale naráža na dobre pracujúcu defenzívu Trabzonsporu, ktorú riadi Slovák Ďurica.

10

Joao Pereira si na krídle krásne poradil s Hlohovským, vyzval na center Castilla, ktorý to znova skúšal na zadnú tyč. Tentoraz Yusuf loptu nezakončil.

9

O peknú individuálnu akciu sa pokúsil na pravej strane Nikolas Špalek, ktorému sa podarilo zamotať hlavu Masovi na ľavej strane. Nakoniec po zemi odcentroval iba do Kostaričana Estebana Alvarada.

8

Centrovaný pas našiel Juraja Kucku. Hostia následne odkopli na polovicu súpera, kde sa Rodallega nestihol predrať medzi niekoľkými obrancami MŠK.

7

Znova bol v permanencii Castillo a jeho prudký pas pravačkou, ktorý sa tentoraz neujal. Naopak, dopredu prešla Žilina, nakoľko Polievka získal loptu od nerozhodných obrancov súpera. Prihrával ešte pred prázdnu časť brány na Otubanja, v poslednej chvíli na roh odpratal Ďurica.

6

6. Yusuf v šanci minul bránu

6

Hostia napriek tomu vyrazili dopredu po pravej strane, odkiaľ poslal veľmi nebezpečný center medzi Mandousa a obrancov Castillo. Našiel Yusufa, lenže ten v obrovskej šanci trafil bočnú sieť.

5

Stále sledujeme veľmi opatrný vstup oboch tímov. Trabzonspor chvíľu loptu v strede ihriska mal, potom ušla za autovú čiaru.

4

Joao Pereira sa vedľa rohovej zástavky dostal do ťažkej pozície, keďže ho atakovali dvaja domáci hráči. Tí získali aut a zároveň loptu pre Žilinu.

3

Prvý center do pokutového územia prišiel z pravej strany, stopéri Trabzonu si bez výraznejších problémov dokázali pár hráčov Žiliny postrážiť.

2

Cez pozornú defenzívu tureckého tímu sa ale "Šošoni" k pokutovému územia aspoň zatiaľ dostať nevedia. Navyše, po nepresnosti prišli o loptu.

1

Zápas začína opatrne v strede ihriska, kde sa oba tímy dostali do niekoľkých súbojov o loptu. Tú získala Žilina a bude sa snažiť vyraziť do prvého útoku.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

MŠK Žilina: Mandous – Vallo, Kaša, Hancko, Holúbek – Káčer (C), Diaz, Cociuc – Špalek, Otubanjo, Polievka
Náhradníci: Šejdajev, Mráz, Klec, Králik, Jankauskas, Chvátal

Trabzonspor A.S.: Alvarado – J. Pereira, Ďurica, Uğur (C), Mas – Okay, Kucka – Yusuf, Olcay, Castillo – Rodallega.

Kapitáni pred úvodným výkopom

MŠK Žilina

Úradujúci majster Fortuna ligy vypadol už v druhom predkole Ligy majstrov, keď v dvojzápase nestačil na dánsky FC Kodaň. Po domácej prehre 1:3 síce v odvete uspel pomerom 2:1, lenže na postup to nestačilo a preto vedenie MŠK využila sústredenie tureckého klubu a dohodlo si s ním prípravný zápas, ktorý by mal vyplniť prípravu na druhé ligové kolo nového ročníka. To prvé totiž zverenci Adriána Guľu výsledkovo nezvládli a na pôde nováčika z Nitry po krásnej strele Filipa Balaja prehrali prekvapivo 0:1. Chuť si však okrem tohto prípravného zápasu môže tím spod Dubňa napraviť v druhom kole, v ktorom čaká Žilinu outsider z Prešova.

"Využili sme situáciu, v Európe nepokračujeme, a tak sme hľadali zaujímavú medzinárodnú konfrontáciu. Naskytol sa nám zápas s Trabzonsporom, navyše okorenený účasťou našich reprezentantov v ich drese, preto sme prijali túto možnosť, hoci sa nám už rozbehla liga," povedal pre oficiálnu stránku klubu mskzilina.sk tréner Adrián Guľa.

Trabzonspor A.S.

Turecký celok sa nachádza na Slovensku, kde je na sústredení a počas neho už odohral jedno stretnutie. Stretol sa s druholigovým celkom ŠKF Sereď, pre ktorú to bol historický moment. O to prekvapujúcejšia bola konečná remíza 3:3. Na súpiske tímu figuruje aj trojica Slovákov. Ide o stopéra Jána Ďuricu a záložníkov Matúša Bera s Jurajom Kuckom. Navyše, práve z Trabzonsporu je v Žiline na hosťovaní Ramil Šejdajev. V šiestom tíme minulého vydania Süper Lig pôsobí i niekoľko svetových zaujímavých hráčov ako kapitán Onur Kıvrak, Théo Bongonda, João Pereira či Hugo Rodallega. Trénerom je Ersun Yanal.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

MŠK Žilina – Trabzonspor A.S.

3:4

koniec (1:2)

Späť na online

Góly: 25. Polievka, 49. Vallo, 59. Polievka – 29. Kucka, 45+1. Ugur, 64. Bongonda, 82. Yokuşlu

MŠK Žilina: Mandous – Vallo, Kaša, Hancko, Holúbek – Káčer (C), Diaz, Cociuc – Špalek, Otubanjo, Polievka
Náhradníci: Šejdajev, Mráz, Klec, Králik, Jankauskas, Chvátal

Trabzonspor A.S.: Alvarado – J. Pereira, Ďurica, Uğur (C), Mas – Okay, Kucka – Yusuf, Olcay, Castillo – Rodallega