Menu

Futbal

Kvalifikácia MS (Európa)

Holandsko – Bulharsko

3:1

koniec (1:0)

03.09.2017, 18:00 • Skupina A • Tomáš Lengyel (@TomiLengy)

Tipsport: 1.32 5.95 9.6

Holanďania zvládli domáci duel proti Bulharsku a zaslúžene zvíťazili 3:1. Do vedenia ich poslal už v 7. minúte Davy Pröpper, no už o desať minút neskôr mohol vyrovnať Kostadinov, ktorý hlavičkoval do žrde. Potom sme dlho sledovali prevahu Oranjes, ktorí sa ťažko dostávali do šancí. Druhý presný zásah pridali až v 67. minúte a vtedy sa zdalo, že je rozhodnuté. O chvíľu neskôr však hostia znížili, keď Kostadinov tečoval center Popova. Bulhari potom na malý moment ožili, no definitívne ich zlomil druhý presný zásah Davyho Pröppera. (19:56:44)

90+2

Koniec zápasu.

90+2

90+2. Georgij Kostadinov (BUL)

90+2

Hostia rozohrali dva rohové kopy za sebou, ale už nedokázali zmierniť svoju dnešnú porážku. Nebezpečná hlavička Kostadinova však mierila iba pár centimetrov vedľa brány.

90+1

Bulhari trávia posledné sekundy v blízkosti holandskej brány. Prihrávka Slavčeva do pokutového územia bola zastavená.

90

Hlavný rozhodca nebude naťahovať rozhodnutý zápas a nemá na to ani veľa dôvodov. Preto pridal len dve minúty navyše.

89

Plamen Ilijev podbehol Teteho center, takže lopta prešla až k voľnému Promesovi. Ten sa však zamotal a nedokázal adekvátne vystreliť.

88

Teraz zvýšili pozornosť v Slovane Bratislave, pretože Vasil Božikov signalizoval problémy s členkom. Bulhari však nemôžu striedať, a tak to musí rozchodiť.

87

Posledné minúty zápasu sú pokojné, pretože Bulhari nekladú odpor. Po znížení na 2:1 nevyužili lepšiu hernú fázu a ich dnešný výkon nemohol stačiť na body.

86

Domáci tréner Dick Advocaat si odložil prvé striedanie až do úplného záveru stretnutia. Potlesk fanúšikov si vychutnal dvojgólový Davy Pröpper, ktorého nahradil Marco van Ginkel.

84

Aktívny Vincent Janssen neverí tomu, že si dnes neobul strelecké kopačky. Holandský útočník zakončoval z hranice šestnástky iba vedľa brány.

83

Ivelin Popov (Bulharsko) v súboji o loptu zasiahol do tváre Tonnyho Vilhenu, ktorý bežal za ním. Inkasoval preto žltú kartu a v nasledujúcom zápase si nezahrá.

82

Vyzerá to tak, že Holanďania zvládnu dôležitý duel s Bulharskom a udržia si šancu na priamy postup či baráž. Aktuálnejšia bude pre nich asi druhá možnosť.

81

Na opačnom konci ihriska prišlo nepresné zakončenie Andreja Galabinova, ktorý v náročnej pozícii napálil loptu nad bránu.

80

80. Davy Pröpper (NED) - 3:1

80

Holandsko dalo gól! Oranjes zase oslavujú a dúfajú, že konečne zlomili odpor súpera. Quincy Promes presne odcentroval z ľavej strany a DAVY PRÖPPER ideálnou hlavičkou prekonal Ilijeva.

79

Andrej Galabinov dobre prikryl loptu na hranici šestnástky, posunul ju rozbehnutému Ivelinovi Popovovi a ten strelou po trávniku vyskúšal Cillessena.

78

Ďalšie žlté napomínanie na bulharskej strane. Ivajlo Čočev (Bulharsko) zastavil rýchly protiútok Holandska iba za cenu faulu.

76

Georginio Wijnaldum zrýchlil v strede poľa, doslova vletel do šestnástky, ale práve rýchlosť mu napokon urobila problém, pretože sa nedokázal dobre zorientovať.

75

Tentoraz chcel Vincent Janssen strieľať zvnútra pokutového územia, ale rozhodcovia sa zhodli, že urobil útočný faul.

74

Vincent Janssen je dnes strelecky aktívny, ale všetky jeho zakončenia prichádzajú spoza šestnástky a chýba im väčšia presnosť.

73

Georgi Milanov (Bulharsko) stiahol zozadu rukami na trávnik prenikajúceho Robbena, ktorý spadol veľmi ochotne. Hlavný rozhodca vytiahol žltú kartu.

73

Bulhari po strelenom góle konečne ožili a idú do útoku s väčším počtom hráčov. Záver zápasu ešte môže priniesť zmeny v skóre.

72

Arjen Robben predviedol svoju tradičnú akciu. Z pravého krídla si loptu posunul na stred a ľavačkou prudko vystrelil. Plamen Ilijev úspešne zasiahol.

70

Pred chvíľou mali Holanďania všetko pod kontrolou, ale z ničoho nič inkasovali lacný gól a teraz je badať na ich tvárach nervozita.

69

69. Georgij Kostadinov (BUL) - 2:1

69

Bulharsko práve strelilo gól! Hostia využili štandardnú situáciu. Ivelin Popov odcentroval z ľavej strany do pokutového územia a GEORGIJ KOSTADINOV jemným dotykom usmernil loptu za Cillessena.

68

Domáca reprezentácia môže byť momentálne spokojná, pretože vedie o dva góly a Bulhari zatiaľ nekladú výraznejší odpor.

67

67. Arjen Robben (NED) - 2:0

67

Holandsko dalo gól! Domácemu výberu vyšla podobná akcia ako pri prvom presnom zásahu. Z ľavej strany prihrával prudko po zemi Daley Blind a ARJEN ROBBEN v sklze napálil loptu do siete.

65

Holanďania trochu zvoľnili, pretože z doterajšieho priebehu asi nadobudli pocit, že sa im nič nemôže stať. Uvidíme, či hostia využijú slabšie momenty súpera.

63

Bulharskí futbalisti dostali výhodu rohového kopu, ale namiesto zakončenia len ochotne padali v šestnástke, aby získali penaltu.

62

Bulhari stále priamo neohrozili brankára Cillessena. Hlavička Kostadinova v prvom polčase síce smerovala do žrde, ale okrem toho hostia nič nevymysleli.

61

Tretie bulharské striedanie prišlo už po hodine hry. Z ihriska odišiel žltou kartou potrestaný Stanislav Manolev, ktorého nahradil útočník Andrej Galabinov.

60

Davy Pröpper vnikol do pokutového územia, prudko prihrával pred bránu, no Vincent Janssen v sklze loptu nezasiahol podľa svojich predstáv.

59

Holandsko nevyužili príležitosť v podobe štandardnej situácii. Jeden z domácich futbalistov sa ocitol v tesnom ofsajde.

58

Stanislav Manolev (Bulharsko) zviedol vyrovnaný súboj s prenikajúcim Blindom a rukou ho odtlačil od lopty. Rozhodca mu veľmi prísne ukázal žltú kartu.

57

Tempo zápasu v týchto chvíľach upadlo. Holanďania majú teraz oddychovú fázu a len pokojne kombinujú v strede poľa. Bulhari sú stále neškodní smerom dopredu.

55

Vincent Janssen prenikol po ľavom krídle, natlačil sa do pokutového územia a prudko vystrelil. Lopta však mierila mimo brány.

54

Hlavný rozhodca vytiahol z kapsičky druhú žltú kartu v dnešnom stretnutí. Dostal ju Tonny Vilhena (Holandsko), ktorý išiel do riskantného sklzu a namiesto lopty trafil súperove nohy.

52

Quincy Promes predviedol svoje rýchle nohy na ľavej strane, kvalitne odcentroval do šestnástky na Janssena, ale vyššie vyskočil bulharský stopér.

51

Prakticky všetky akcie bulharského tímu sa končia ešte na polovici ihriska. Hostia vôbec nevyzerajú tak, že stále majú reálnu šancu na baráž.

50

Ivelin Popov sa mohol so šťastím dostať do samostatného úniku, ale pri spracovaní lopty si pomohol nedovolene rukou.

49

Daley Blind nedokázal odcentrovať z ľavého krídla. Stanislav Manolev ho úspešne pokryl a odmietol nebezpečenstvo pre bulharskú bránu.

47

Holanďania mali výkop, a tak sa ujali lopty. Od začiatku ju kontrolujú na svojich kopačkách a nepúšťajú Bulharov do hry.

46

Bulharský tréner urobil cez prestávku druhú zmenu a opäť sa snaží oživiť stred poľa. Atanasa Zehirova vymenil Georgij Milanov.

46

Začal sa druhý polčas.
Všetko vyzeralo byť pripravené na štart druhého dejstva, ale domáci organizátori najskôr musia zlepiť dieru v bránkovej sieti.
Holandská reprezentácia v prvom polčas potvrdila úlohu papierového favorita. Na súpera vyletela vo veľkom štýle a už v siedmej minúte otvoril skóre Davy Pröpper. Domáci boli naďalej aktívnejší, tlačili sa dopredu, ale nedočkali sa vyložených gólových šancí. Naopak, Bulhari takmer vyrovnali z jedinej vážnejšej akcie, keď Georgij Kostadinov hlavičkoval do žrde.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Záver úvodného dejstva je pokojný. Bulhari držia loptu a nikam sa netlačia, aby už zbytočne neinkasovali.

45

Nad rámec riadneho hracieho času sa pridáva ešte šesťdesiat sekúnd.

44

Blindov zrazený center sa dostal priamo k voľnému Arjenovi Robbenovi, ktorého strela smerovala iba do bulharských futbalistov.

43

Ivelin Popov zacítil kontakt na hranici šestnástky a ihneď spadol na trávnik. Hlavný rozhodca situáciu sledovali zblízka, takže neukázal na biely bod.

42

Vincent Janssen sa oprel do lopty pravačkou. Opäť zvolil strelu z väčšej vzdialenosti a našiel iba pripraveného Plamena Ilijeva.

41

Vymyslel kvalitný center z ľavého krídla. Do voľného priestoru skákali traja holandskí futbalisti, no hlavička Wijnalduma bola nepresná.

39

Quincy Promes dostal dobrú prihrávku do pokutového územia, úspešne si spracoval loptu a uvoľnil sa. Problémom bolo akurát nepresné zakončenie.

38

Prevaha domácich už nie je taká výrazná. Holanďania si napriek aktivite nevypracovali veľa šancí a môžu byť radi aj za jeden gól.

37

Bulhari vybojovali rohový roh a dostali sa k dvojnásobnému zakončeniu. V oboch prípadoch dobre zasiahla defenzíva Holandska.

36

Pre oba tímy je dôležitý aj výsledok súbežne hraného zápasu Švédov v Bielorusku. Severania vedú u súpera už o tri góly a poisťujú si druhú priečku v skupine.

34

Vincent Janssen vypálil z diaľky. Loptu si naviedol z pravej strany na os ihriska a ľavačkou len tesne minul bulharskú bránu.

33

Georgi Terziev (Bulharsko) zozadu vletel do nôh Vincenta Janssena. Síce išlo o zákrok v strede ihriska, ale hlavný rozhodca mu ukázal žltú kartu.

32

Holanďania na chvíľu pustili k lopte súpera, ale bulharskí futbalisti sa zmohli len na pár prihrávok v strede poľa.

30

Pohľad na štatistiky hovorí jasne v prospech Holandska. Domáci držia loptu 74 % času, vyprodukovali päť streleckých pokusov a vedú o jeden gól. Bulhari zakončili iba raz, ale trafili konštrukciu brány.

29

Obraz hry je naďalej rovnaký. K lopte sa dostáva aj brankár Jasper Cillessen, ktorý kombinuje so svojimi defenzívnymi kolegami.

28

Holandský tím sa snaží upokojiť hru dlhou rozohrávkou na vlastnej polovici. Hostia reagujú vyšším napádaním.

27

Stále čakáme na moment, kedy sa Bulhari konečne osmelia a vyrazia dopredu na dlhšiu dobu. Zatiaľ pohrozili iba raz.

25

Bulhari museli skoro siahnuť k striedaniu. V dnešnom zápase končí Aleksandar Cvetkov, ktorého nahradil Simeon Slavčev.

24

Arjen Robben burcuje divákov na tribúnach. Zaplnená amsterdamská aréne musí byť zatiaľ spokojná s výsledkom aj vývojom hry.

23

Quincy Promes centroval z ľavého krídla, ale loptu poslal veľmi nepresne, a tak sa spoluhráči nemohli dostať do zakončenia.

22

Arjen Robben sa rozbehol na pravom krídle, následne si loptu posúval do stredu na strelu, ale Bulhari ho dobre prečítali.

20

Úvodných dvadsať minút bolo pod kontrolou Holanďanov, ktorí neustále tvoria hru a tlačia sa dopredu. Bulhari prenikli iba raz do blízkosti súperovej šestnástky, ale nastrelili žrď.

18

Tonny Vilhena chcel roztiahnuť hru do šírky, preto prihrával na pravú stranu Arjenovi Robbenovi, ktorý loptu vôbec neočakával.

17

17. Georgij Kostadinov (BUL)

17

Obrovská šanca bulharskej reprezentácie. Center z pravého krídla našiel v pokutovom území voľného Georgija Kostadinova, ktorý hlavičkoval zvnútra šestnástky do žrde.

15

Nasledoval rohový kop domáceho výberu, ktorý zostal nevyužitý. Bulhari sa musia sústrediť na defenzívu, pretože sú od začiatku pod tlakom.

14

Vincent Janssen unikol po ľavej strane, posielal prudkú prihrávku pred bránu, ale tú vyriešil Plamen Ilijev a následná dorážka bola zblokovaná.

13

Balkánci zatiaľ nedokážu ani len presne kombinovať. Rýchlo strácajú lopty na vlastnej polovici a ešte nezaútočili.

12

Bulhari dnes nemajú na lavičke hlavného trénera, ktorý bol proti Švédom vykázaný na tribúnu. Koučing má momentálne na starosti jeho asistent.

10

Petar Zanev bol stiahnutý na zem vo vlastnej šestnástke a chvíľu signalizoval zdravotné problémy. Napriek tomu pokračuje v zápase.

9

Arjen Robben mal na starosti rozohrávku štandardnej situácie z pravej strany, ale po jeho centri došlo k útočnému faulu.

7

7. Davy Pröpper (NED) - 1:0

7

Holandsko dalo gól! Prevaha domácej reprezentácie bola korunovaná presným zásahom. Daley Blind ideálne prihral z ľavej strany pred bránu, kde si nabehol DAVY PRÖPPER a poslal loptu do siete.

6

Vilhenova nevydarená strela sa odrazila od obrancov Bulharska, Robben zrazu stál v dobrej pozícii pred bránou, ale zblízka napálil loptu iba do protihráčov. Následná koncovka Wijnalduma letela vysoko nad.

5

Domáci futbalisti sú v úvode stretnutia aktívnejší, ale zatiaľ sa im nedarí zamestnať defenzívu súpera. Bulhari odolávajú bez problémov.

3

Holanďanom ide o veľa. V krajine sú kladené na futbalistov vysoké nároky a prípadný výpadok v druhej kvalifikácii po sebe by bol veľkým sklamaním.

2

V zostave hosťujúceho celku sa nachádza aj stopér Vasil Božikov, ktorý nedávno prestúpil do Slovana Bratislava. Uvidíme, ako zvládne útoky holandských futbalistov.

1

Výkop mali na starosti hostia. Bulharsko nastúpilo v bielo-zelenej kombinácii, Holanďania tradične kompletne v oranžovom.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Reprezentanti oboch krajín sú nastúpení na ihrisku. Momentálne znie hymna domáceho Holandska.
Úvodné zostavy:

Holandsko: Cillessen – Tete, de Vrij, Hoedt, Blind – Wijnaldum, D. Pröpper, Vilhena – Robben (C), V. Janssen, Promes.
Náhradníci: Stekelenburg, Zoet – Veltman, de Ligt, Rekik, Martins Indi, Depay, Sneijder, van de Beek, van Ginkel, Fosu-Mensah, Dost.

Bulharsko: P. Ilijev – S. Popov, Božikov, Terziev, Zanev – Zehirov, Čočev, Cvetkov, Manolev – Kostadinov, I. Popov (C).
Náhradníci: Mitrev, Kitanov – Slavčev, Nedělev, Dimitrov, Krajev, Nedjalkov, G. Milanov, Galabinov, Starokin, Despodov, Malinov.
Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu z kvalifikačného duelu o postup na svetový šampionát v Rusku. V A-skupine nastúpi štvrté Holandsko proti tretiemu Bulharsku a nemôže si dovoliť ďalšie zaváhanie.

Holandsko chýbalo na vlaňajšom Eure a nie je na tom dobre ani v aktuálnej kvalifikácii na majstrovstvá sveta, ktoré sa uskutočnia o rok v Rusku. Oranjes sú po siedmich dueloch na štvrtom mieste kvalifikačnej skupiny so ziskom desiatich bodov a priaznivým skóre 13:10. Na prvú priečku zaisťujúcu priamy postup strácajú až šesť bodov a do konca kvalifikácie zostávajú tri duely. Proti sa musia sústrediť aspoň na druhé miesto, ktoré by ich posunulo do baráže. Okrem dnešného domáceho stretnutia s Bulharskom ich ešte čaká súboj v Bielorusku a meranie síl so Švédskom, ktoré bude pravdepodobne rozhodovať o držiteľovi druhej pozície.

Bulharsko malo byť v konkurencii Francúzska, Holandska či Švédska len do počtu a bez reálnej šance na priamy postup či baráž. Balkánci sú však momentálne na treťom mieste s dvanástimi bodmi, takže môžu favoritom skomplikovať situáciu. V siedmich dueloch štyrikrát vyhrali a trikrát prehrali, pričom ich musí mrzieť najmä zbytočná strata troch bodov v Bielorusku. Inak podľahli iba Francúzom a Švédom na ich pôde, čo sa aj očakávalo. Po dnešnom zápase s Holandskom majú na programe v októbri ešte doma duel s Francúzskom a vystúpenie na trávniku Luxemburska.

Prvý vzájomný zápas v rámci aktuálnej kvalifikácie mal prekvapivého víťaza. Bulhari pred vlastnými fanúšikmi zaskočili favorita dvoma rýchlymi gólmi Deleva v úvodných dvadsiatich minútach a triumfovali 2:0.

Holandsko – Bulharsko

3:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 7. D. Pröpper, 67. Robben, 80. D. Pröpper – 69. Kostadinov

Karty:   54. Vilhena (NED) – 33. Terziev (BUL), 58. Manolev (BUL), 73. G. Milanov (BUL), 78. Čočev (BUL), 83. I. Popov (BUL)

Držení míče: 67 % : 33 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 10:5. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 19:17.

Holandsko: Cillessen – Tete, de Vrij, Hoedt, Blind – Wijnaldum, D. Pröpper (86. van Ginkel), Vilhena – Robben (C), V. Janssen, Promes.
Náhradníci: Stekelenburg, Zoet – Veltman, de Ligt, Rekik, Martins Indi, Depay, Sneijder, van de Beek, van Ginkel, Fosu-Mensah, Dost.

Bulharsko: P. Ilijev – S. Popov, Božikov, Terziev, Zanev – Zehirov (46. G. Milanov), Čočev, Cvetkov (25. Slavčev), Manolev (61. Galabinov) – Kostadinov, I. Popov (C).
Náhradníci: Mitrev, Kitanov – Slavčev, Nedělev, Dimitrov, Krajev, Nedjalkov, G. Milanov, Galabinov, Starokin, Despodov, Malinov.