Menu

Futbal

Kvalifikácia MS (Európa)

Anglicko – Slovensko

2:1

koniec (1:1)

04.09.2017, 20:45 • Wembley Stadium (Londýn) • Skupina F • Tomáš Lengyel (@TomiLengy)

Tipsport: 1.4 4.95 9.5

Držanie lopty: 52 % : 48 %.
Strely na bránu: 10:2. Strely mimo: 7:2. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:9. (22:42:05)
Slovenská futbalová reprezentácia nedokázala natiahnuť svoju sériu piatich kvalifikačných víťazstiev a aj v druhom súboji s favorizovaným Anglickom prehrala najtesnejším rozdielom. Výber Jána Kozáka výborne odštartoval dnešný duel a už od tretej minúty viedol po zásahu Stanislava Lobotku. Inkasovaný gól však rýchlo prebral domácich futbalistov, ktorí postupne ovládli dianie na trávniku a zaslúžene otočili skóre. V závere prvého polčasu skóroval po rohovom kope Eric Dier a v druhom dejstve rozhodol o triumfe Albiónu presnou strelou z diaľky Marcus Rashford. Angličania zostávajú po ôsmom kole kvalifikačných bojov o majstrovstvá sveta na prvom mieste skupiny s dvadsiatimi bodmi. Slováci si udržali druhú pozíciu s pätnástimi bodmi, no hneď v závese sú na tretej a štvrtej priečke Slovinci so Škótmi, ktorí majú len o bod menej.

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Domáci kouč urobil posledné striedanie v nadstavenom čase. Dele Alli prenechal svoje miesto Jakovi Livermorovi.

90+3

Zverencom Jána Kozáka došli sily. Vidieť to najmä v defenzívnej činnosti, v ktorej evidentne šetria krokmi.

90+2

Anglická reprezentácia získala výhodu rohového kopu, no rozohrala ho iba na krátko, aby získala čo najviac sekúnd.

90+1

Riadny hrací čas sa naplnil. Hlavný rozhodca pridal ešte tri minúty navyše, ale loptu majú Angličania.

90

Ján Ďurica zabudol, že má za sebou úplne voľného Raheema Sterlinga a takmer pustil anglického záložníka do samostatného úniku.

89

Slovenským futbalistom nechýba odhodlanie, ale dá sa povedať, že väčšina našich hráčov melie z posledného, takže domáci nemajú veľa práce.

88

Róbert Mak urobil útočný faul a navyše signalizuje zdravotné problémy. Pravdepodobne ide o kŕče, ktoré sa snaží rozchodiť.

87

Angličania sa stiahli na vlastnú polovicu so všetkými hráčmi. Pozorne vyčkávajú a nepúšťajú našich do šancí.

86

Slováci úspešne zakombinovali v blízkosti súperovej šestnástky, no zbytočne váhali v zakončení. Mak napokon prišiel o loptu.

85

Raheem Sterling predviedol svoju povestnú rýchlosť. Bez problémov vnikol do otvorenej slovenskej defenzívy, ale jeho strela skončila na Dúbravkovi.

84

Hneď vzápätí prichádza aj druhé striedanie. Z ihriska odišiel strelec zatiaľ rozdielového gólu Marcus Rashford, ktorý prepustil miesto Dannymu Welbeckovi.

83

Anglický tréner takisto siahol k zmene v zostave. Dnešný duel nedohrá Alex Oxlade-Chamberlain, ktorého vymenil Raheem Sterling.

82

Slovenskí futbalisti hľadajú na trávniku posledné sily. V závere im chýba rýchlosť aj ľahkosť, no bojujú o každú loptu.

81

Stanislav Lobotka pekne prenikol malou štrbinou v anglickej obrane. Následne prihrával do šestnástky Ďurišovi, ktorý sa k lopte nedostal.

80

Michal Ďuriš sympaticky sklepol loptu do pokutového územia pre Ondreja Dudu, ale ten zareagoval na jeho zámer o sekundu neskôr, ako bolo potrebné.

79

Slovenský tréner Ján Kozák urobil posledné striedanie v dnešnom stretnutí. Z ihriska odišiel Marek Hamšík, na jeho miesto naskočil Ondrej Duda.

Anglicko – Slovensko

2:1

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 37. Dier, 59. Rashford – 3. Lobotka

Karty:   73. Dier (ENG) – 70. Škriniar (SVK)

Držení míče: 52 % : 48 %.
Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 15:9.

Anglicko: Hart – Walker, Cahill, P. Jones, Bertrand – Henderson (C), Dier – Oxlade-Chamberlain (83. Sterling), Alli (90+3. Livermore), Rashford (84. Welbeck) – Kane.
Náhradníci: Heaton, Butland – Smalling, Cresswell, M. Keane, Stones, N. Chalobah, Sterling, Sturridge, Welbeck, Vardy, Livermore.

Slovensko: Dúbravka – Pekarík, Škrtel (C), Ďurica, Hubočan – Škriniar, Lobotka – Weiss (68. Rusnák), Hamšík (79. Duda), Mak – Nemec (68. Ďuriš).
Náhradníci: Polaček, Novota – Gyömbér, Duda, Greguš, Mihalík, Rusnák, Hrošovský, Mazáň, Sabo, Kucka, Ďuriš.

Rozhodca: Turpin – Danos, Gringore (všetci Francúzsko)