Menu

Futbal

Anglická Premier League

Arsenal FC – AFC Bournemouth

3:0

koniec (2:0)

09.09.2017, 16:00 • Emirates Stadium, Londýn. • 4. kolo • Miroslav Kováčik

Zverenci Arsèna Wengera si napravili chuť po nevídanej blamáži z Anfield Road. V domácom prostredí zdolali Bournemouth 3:0, keď sa do listiny strelcov dvakrát zapísal Danny Welbeck a jeden gól pridal aj Alexandre Lacazette. Kanonieri prakticky dominovali v celom zápase a pokojne mohli pridať aj ďalšie góly. Hostí môže mrzieť najmä situácia z úvodu druhého polčasu, keď Jermain Defoe trafil hlavičkou žrď a o pár sekúnd neskôr domáci pridali tretí gól. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok dňa. (17:57:09)

90+3

Koniec zápasu.

90+2

Jordon Ibe si pomohol nedovoleným zákrokom, a tak mali domáci výhodu priameho kopu. Ten rýchlo rozohral Alexis Sánchez, ale v pokutovom území našiel len Charlieho Danielsa.

90+1

Hostia to ešte skúšali centrom z ľavej strany, no nasledovať bude len odkop od brány Petra Čecha. Ten sa už s rozohrávkou neponáhľa.

90

Riadny hrací čas sa v týchto chvíľach naplnil. Hlavný rozhodca pridáva ešte tri minúty, ktoré však už nič nezmenia na tom, že Arsenal si pripíše druhé víťazstvo v novej sezóne.

89

Prvý vážnejší zákrok musel v dnešnom dueli predviesť aj Petr Čech. Jordon Ibe sa presadil po pravej strane, na jeho center vyskočil najvyššie Joshua King, no český brankár vyrazil jeho hlavičku na rohový kop.

88

Domáci teraz trošku zbytočne prišli o loptu pred vlastným pokutovým územím. Charlie Daniels to využil odcentroval z ľavej strany a veľa nechýbalo, aby dokázal zakončiť jeden z jeho nabiehajúcich spoluhráčov.

87

Alexis Sánchez je po svojom príchode na trávnik veľmi aktívny. Aj teraz vyhral hlavičkový súboj, pokračoval vo svojej akcii, no strelu z hranice šestnástky mu zblokoval Steve Cook.

86

Domáci futbalisti to teraz skúšali po pravej strane, kde ukázal svoje rýchlostné prednosti Héctor Bellerín. V šestnástke hľadal Alexisa Sáncheza, no pred ním dobre čítal hru brankár Asmir Begović.

85

Alexis Sánchez svojim dlhým pasom hľadal Oliviera Girouda, no pred Francúzom zasiahol Steve Cook. Na druhej strane pálil Charlie Daniels a Petr Čech musel prvýkrát v zápase zasahovať.

84

Hra sa teraz prelieva z jednej strany na druhú. Do prečíslenia sa dostali futbalisti Bournemouthu, no všetko to pokazil nepresný pas Adama Smitha. Veľmi dobre zasiahol po dlhšom čase Nacho Monreal.

83

Zápas sa pomaly chýli k svojmu záveru. Domáci sa snažili založiť ešte jeden brejk, no pas Granita Xhaku z ľavej strany na nabiehajúceho Oliviera Girouda bol zastavený jedným z obrancov súpera.

81

Francis Coquelin sa teraz ocitol na trávniku a bude musieť byť ošetrovaný mimo hracej plochy. Domáci tak budú chvíľu hrať v početnom oslabení. Arsène Wenger už striedať nemôže.

80

Ďalšia domáca akcia pokračovať nemôže. Mesut Özil bol v momente prihrávky v ofsajde, hoci sa mu to nepáči. Postranný rozhodca bol však nekompromisný a zrejme mal pravdu.

79

Pekná akcia v podaní dvoch striedajúcich hráčov. Alexis Sánchez potiahol loptu na os ihriska, následne našiel ešte lepšie postaveného Oliviera Girouda, no jeho zakončenie dokázal vyraziť brankár Asmir Begović.

78

Futbalisti Arsenalu dnes predvádzajú podstatne lepší výkon ako pred dvoma týždňami na Anfield Road. Vedú komfortným rozdielom a o druhé domáce víťazstvo ich môže pripraviť len futbalový zázrak.

77

Domáci pokračujú vo svojej útočnej aktivite. Z pravej strany centroval Héctor Bellerín, ale pre číhajúcim Olivierom Giroudom dobre zasiahol obranca Steve Cook.

76

Hlavný rozhodca vyťahuje z vrecka prvú žltú kartu dnešného duelu. Alexis Sánchez bol zozadu potiahnutý za dres, a tak kartové napomenutie dostáva Simon Francis.

75

Arsène Wenger posiela na trávnik hneď dvoch čerstvých hráčov. Alexandre Lacazette má pre dnešok odpracované a na hrote útoku ho zastúpi Olivier Giroud. Okrem toho nastupuje aj Alexis Sánchez, ktorý vymení dnes dvojgólového Dannyho Welbecka.

74

Hlavný rozhodca píska nedovolený zákrok, po ktorom budú mať domáci futbalisti výhodu priameho kopu. Ešte pred jeho zahraním ale zrejme bude striedať aj domáci tréner Arsène Wenger.

73

Nathan Aké opäť veľmi dobre zapracoval v obrane svojho tímu. Sead Kolašinac centroval z ľavej strany, no po dobrom odkope bude nasledovať len vhadzovanie domáceho tímu.

72

Domáci futbalisti sa teraz dostali hneď k dvom zaujímavým streleckým pokusom. Nathan Aké najskôr zblokoval strelu Seada Kolašinaca a následne pálil nepresne Shkodran Mustafi.

71

Spomínané striedanie hostí je realitou. Jermain Defoe mal dnes jednu veľkú šancu, no trafil len žrď. Ďalšiu akciu už nepridá, keďže ho nahradzuje Lys Mousset.

70

Sám faulovaný Jordon Ibe rozohral priamy kop. Dokázal síce obstreliť múr, ktorý si postavil Petr Čech, no bránu už trafiť nedokázal. O chvíľu budeme svedkami posledného stretania Eddieho Howea.

69

Hostia sa teraz predsa len trošku viac osmelili a budú mať výhodu ďalšieho priameho kopu. Jordon Ibe je po svojom príchode na ihrisko veľmi aktívny a teraz si vypýtal faul v súboji s Mesutom Özilom.

68

Po faule Dannyho Welbecka mali hostia výhodu priameho kopu. Po centri Adama Smitha sa dostal k hlavičke Nathan Aké, ale ani on netrafil priestor brány českého gólmana.

67

Prvýkrát v dnešnom dueli strieda aj Arsène Wenger. Na trávnik prichádza Francis Coquelin. Je to výmena post za post, keďže na lavičku náhradníkov smeruje Aaron Ramsey.

65

Hostia sa teraz usadili pred pokutovým územím súpera. Všetko to začal už dlhý aut obrancu Charlieho Danielsa. Pred Petra Čecha smerovalo následne niekoľko centrov, no zasahovať nemusel.

64

Teraz sme videli nedovolený zákrok aj na druhej stane. Mesut Özil až príliš dôrazne napádal rozohrávku súpera, a tak hlavný arbiter prisudzuje loptu zverencom Eddieho Howea.

63

Hra musí byť teraz prerušená, pretože na trávniku sa ocitol nedovoleným spôsobom Shkodran Mustafi. Domáci tak môžu zbierať cenné sekundy, ktoré ich priblížia k dnešnému víťazstvu.

62

Hosťom priamy kop príliš nevyšiel, keďže sa nikto v modrom drese k hlavičke nedostal. Naopak, šanca na brejk sa črtala pre Alexandra Lacazetta, no pred ním včas zasiahol Steve Cook.

61

Hostia budú mať výhodu priameho kopu, ktorý sa prakticky rovná skrátenému rohu. Joshua King prenikal po ľavej strane, až pokiaľ ho nefauloval Shkodran Mustafi.

60

Máme za sebou hodinu hry dnešného zápasu. Pred pár sekundami pomohol skompletizovať hattrick Danny Welbeck. Ten krásne prešiel cez Nathana Akého, z pravej strany sa pokúsil o oblúčik, no ním tesne minul bránu.

58

Na druhej strane mali hostia výhodu rohového kopu, keďže dobre zblokoval center z ľavej strany Héctor Bellerín. Loptu poslal do šestnástky Charlie Daniels, no nenašiel žiadneho spoluhráča.

57

Teraz sme videli akciu ako cez kopírak. Tentokrát sa za obrannou líniou súpera ocitol Aaron Ramsey, no k strele sa nedostal, keďže dobre čítal hru bosniansky brankár.

56

Héctor Bellerín to teraz vymyslel skutočne parádne. Krásnym oblúčikom ponad brániacich stopérov našiel Mesuta Özila, no ten strelou z voleja trafil len bočnú sieť. Odkopávať tak bude Asmir Begović.

55

Arsenal pokračuje vo svojom ofenzívnom ťažení. Čoraz častejšie sa tlačí pred pokutové územie súpera, hoci má k dispozícii komfortné trojgólové vedenie.

54

Tempo hry sa po treťom góle domácich opäť zvýšilo. Najmä futbalisti zo severu Londýna sú hladní po ďalších góloch do siete brankára Asmira Begovića. Ten toho dnes veľa robiť nemohol.

53

Veľmi dobrý obranný zákrok teraz previedol Héctor Bellerín. Hosťom sa črtala šanca na rýchly brejk, no ten zastavil vynikajúcom zákrokom španielsky reprezentačný obranca.

51

Domáci sa okamžite snažili pridať ďalší gól, no po chybnej rozohrávke sa nedokázal presadiť Danny Welbeck. Ten hrá dnes výborné stretnutie a má veľkú šancu zaznamenať hattrick.

50

50. Danny Welbeck (ARS) - 3:0

50

Arsenal FC dal gól! Opäť platilo staré známe pravidlo – nedáš, dostaneš. Jermain Defoe mohol streliť kontaktný gól, no svoju šancu nepremenil. Na druhej strane hostia inkasujú, keďže sa po presnom kolmom pase Aarona Ramseyho presadil strelou ľavačkou DANNY WELBECK.

49

Arsenal druhý polčas začal trošku ležérnejšie a má šťastie, že stále vedie dvojgólovým rozdielom. Jermain Defoe toho takisto veľa nepredviedol a ani teraz nepotvrdil svoj kanoniersky inštinkt.

48

48. Jermain Defoe (BTH)

48

Hostia mohli mať raketový štart do druhého polčasu. Domáci stratili loptu pred vlastnou šestnástou, z pravej strany centroval Jordon Ibe a hlavička Jermaina Defoea skončila na ľavej žrdi domácej brány.

47

Laurenta Koscielneho sme v prvom polčase prakticky nevideli, keďže hostia sa nedostali k nejakým vážnejším ofenzívnym akciám. Teraz sa Francúz ocitol na zemi po faule Joshuu Kinga.

46

Tréner Eddie Howe sa počas prestávky rozhodol poslať do hry druhého striedajúceho hráča. Je ním Simon Francis, ktorý vymenil Tyrona Mingsa. Tomu dnešný duel rozhodne nevyšiel podľa predstáv.

46

Začal sa druhý polčas.
Futbalisti Arsenalu Londýn potvrdzujú rolu favorita a nad Bournemouthom vedú po prvom polčase 2:0. Začali výborne, keď sa už v šiestej minúte strelecky presadil Danny Welbeck. Anglický útočník mal podiel aj na druhom góle domácich, keď priťukol loptu Alexandrovi Lacazettemu a ten spoza šestnástky nedal šancu brankárovi Asmirovi Begovićovi. Kanonieri boli jasne lepší, Petr Čech ani raz nemusel zasahovať, a tak jasne smerujú za troma bodmi.

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Joshua King si prebral loptu v strede ihriska, no Granit Xhaka zrušil jeho snahu o založenie rýchleho brejku faulom. Napokon sa tento zákrok zaobišiel aj bez žltej karty pre švajčiarskeho záložníka.

45+1

Prvá nadstavená minúta bola v znamení útočnej aktivity hráčov Arsenalu. Sead Kolašinac vybojoval rohový kop, domáci chceli zahrať nacvičený signál, no ten im príliš nevyšiel.

45

V prvom polčase sme videli pomerne dosť prerušení. Dokonca sa aj jedenkrát striedalo, a tak hlavný rozhodca Anthony Taylor pridáva k úvodnému dejstvu ešte tri minúty.

44

Nepresná prihrávka Aarona Ramseyho. Po jeho drobnom zaváhaní sa k lopte dostávajú súperovi obrancovia, ktorí môžu rozvinúť ďalšiu útočnú akciu svojho tímu.

43

S blížiacim sa koncom prvého polčasu tempo hry trošku opadlo. Domáci akoby už čakali na polčasový hvizd a rozhodne nechcú, aby sa do prestávky ich sľubný náskok čo i len stenčil.

42

Z následného rohového kopu sa domáci nedokázali presadiť. Po odkope Nathana Akého kombinovali v strede ihriska až pokiaľ ich aktivitu neprerušilo mávanie postranného rozhodcu.

40

Domáci futbalisti boli teraz možno aj ukrátení o pokutový kop. Héctor Bellerín centroval z pravej strany, na zadnej žrdi našiel Seada Kolašinaca, no jeho strelecký pokus rukou zblokoval na rohový kop Adam Smith.

39

Teraz sme videli niekoľko nepresných prihrávok v krátkom časovom slede. Domácim futbalistom to ale vadiť príliš nemusí, keďže ráznym krokom smerujú za druhým domácim víťazstvom v sezóne.

38

Eddie Howe bude musieť nútene striedať už v prvom dejstve. Po kontakte s Héctorom Bellerínom si zranenie privodil Ryan Fraser, a tak na jeho miesto nastupuje Jordan Ibe.

37

Hostia sa teraz veľmi dlho hrali so svojou rozohrávkou a takmer za to pykali. Danny Welbeck výborne napádal a zblokoval odkop Asmira Begovića. Lopta sa následne odrazila na nohu Alexandra Lacazetta, no jeho strelu stihol bosniansky brankár zneškodniť.

36

Danny Welbeck udržal loptu na hracej ploche, a tak mohli domáci pokračovať vo svojej akcii. Sead Kolašinac následne centroval z ľavej strany, no pas na Alexandra Lacazetteho neprešiel.

35

Skutočne je to tak, ako som naznačil. Arsenal po strelení druhého gólu stiahol nohu z plynového pedálu a necháva hrať svojho súpera. Ten ale zatiaľ kombinuje len na vlastnej polovici ihriska.

34

Teraz sledujeme trošku rozháraný úsek hry. Hrá sa medzi oboma šestnástkami, teda mimo nebezpečných priestorov. Arsenal sa zjavne uspokojil s dvojgólovým náskokom.

32

Hostia rozohrali rohový kop nakrátko, no príliš im to nepomohlo. Do zakončenia sa nedostali a na dokonca mali šťastie, že domácim nevyšiel pokus o založenie rýchleho brejku.

31

Na rozohranie priameho kopu si ešte budeme musieť počkať. Joshua King bude musieť byť ošetrovaný a následne na chvíľu opustí dianie na ihrisku. Rohový kop z pravej strany zrejme rozohrá Charlie Daniels.

30

Hostia budú mať výhodu rohového kopu. Joshua King potiahol akciu po pravej strane, no včas ho dokázal zastaviť Nacho Monreal. Útočník hostí ale zostáva na trávniku ležať s bolestivou grimasou.

29

Arsenal veľmi prehusťuje stred poľa. Teraz dokonca svojim spoluhráčom vypomohol v bránení Danny Welbeck. Nasledovať tak bude len vhadzovanie zverencov Eddieho Howea.

28

Domáci po strelenom góle nepoľavujú a opäť vysoko napádajú rozohrávku svojho súpera. Ten sa zatiaľ nevie príliš presadiť a smerom dopredu je veľmi statický.

27

27. Alexandre Lacazette (ARS) - 2:0

27

Arsenal FC dal gól! Kanonieri v dnešnom zápase potvrdzujú rolu papierového favorita a vedú už o dva góly. ALEXANDRE LACAZETTE sa presadil v súboji s Nathanom Akém, následne mu loptu priťukol Danny Welbeck, no a Francúz celú akciu zakončil parádnou strelou spoza šestnástky.

26

Arsenal mal teraz výhodu dvoch rohových kopov v krátkom čase. Oba zahral Sead Kolašinac, podstatne nebezpečnejšie vyzeral ten druhý, no napokon brankár súpera zasahovať nemusel.

25

Na ihrisku sa teraz približne minútu nehralo, pretože Ryan Fraser bol ošetrovaný a následne musel opustiť ihrisko. Vyzerá to ale tak, že to rozchodí a bude môcť pokračovať v dnešnom stretnutí.

24

Domáci zakopli loptu mimo hracej plochy, keďže na trávniku zostal ležať Ryan Fraser. Toho v súboji hráčov s číslom 24 nepríjemne zasiahol Héctor Bellerín. Dokonca bude musieť byť aj ošetrovaný.

23

Prvé dejstvo sa nám prehuplo do svojej druhej polovice. Hlavný rozhodca Anthony Taylor prisudzuje loptu hosťom, pretože nedovoleným zákrokom sa prezentoval španielsky obranca Nacho Monreal.

22

Arsenal teraz výborne napádal rozohrávku súpera. Hostia sa dostali do problémov a museli si pomôcť len spätnou prihrávkou na Asmira Begovića, ktorý dnes už raz inkasoval.

21

Hostia mali výhodu vhadzovania a zrejme to bol opäť Charlie Daniels, kto hodil loptu až do šestnástky Arsenalu. Tam hlavičkoval jeden z hráčov v modrom drese, no svojim pokusom len pozdravil Petra Čecha.

20

Granit Xhaka si teraz pomohol nedovoleným zákrokom v strede ihriska. Všetko je to ale až príliš ďaleko od brány Petra Čecha, ktorý v dnešnom dueli ešte zasahovať nemusel.

18

Domáci sa opäť dostali do zakončenia. Alexandre Lacazette bol síce odzbrojený, no lopta sa odrazila na kopačku Granita Xhaku. Ten následne vystrelil spoza šestnástky a poslal loptu tesne nad bránu Asmira Begovića.

17

Arsenal je v úvode zápasu jasne lepším mužstvom a smeruje za víťazstvom. Ako sme už naznačili, dnešný zápas môžeme byť akýmsi reštartom sezóny, do ktorej Kanonieri vstúpili najhoršie za ostatných 35 rokov.

16

Exekútorom priameho kopu z dobrej pozície bol nemecký záložník Mesut Özil. Ten svojou ľavačkou poslal loptu ponad múr, no Asmir Begović predviedol vynikajúci zákrok a loptu zastavil na ceste do siete.

15

Na konci úvodnej štvrťhodiny zápasu budú mať domáci dobrú šancu na zveľadenie svojho náskoku. Alexandre Lacazette bol tesne pred šestnástkou faulovaný a hlavný rozhodca píska priamy kop.

14

Teraz sme videli nepresnosť v rozohrávke hostí. Tým sa v úvode sezóny zatiaľ vôbec nedarí. Najmä smerom dopredu nie sú príliš výrazní, o čom svedčí jediný gól Charlieho Danielsa v zápase proti Manchestru City.

13

Arsenal sa po rohovom kope presadiť nedokázal. Center poslal do bezpečia pilier zadných radov hostí Steve Cook. Napriek tomu domáci pokračujú vo svojej aktivite a majú loptu na kopačkách.

12

Domáci futbalisti budú zahrávať rohový kop z ľavej strany. Z veľkej diaľky vystrelil švajčiarsky futbalista Granit Xhaka a jeho projektil musel vyrážať bosniansky brankár v službách Bournemouthu.

10

Úvodnú desaťminútovku ukončil nedovolený zákrok strelca úvodného gólu zápasu. Danny Welbeck bol v súboji s Adamom Smithom neskoro a pomohol si len v rozpore s pravidlami.

9

Petr Čech sa teraz trošku pohral s nervami vlastných fanúšikov. Rozohrávku domácich aktívne napádal Jermain Defoe a predstavte si, že na takéhoto skúseného hráča si český brankár dovolil spraviť kľučku.

8

Domáci futbalisti sa teraz snažia kontrolovať priebeh zápasu. Kombinujú na vlastnej polovici ihriska a chcú si trošku vytiahnuť svojho súpera, ktorý v novej sezóne ešte nebodoval.

7

Shkodran Mustafi opäť veľmi dobre zapracoval v obrane, a tak mali hostia výhodu len vhadzovania. To rozohral Charlie Daniels, poslal loptu až do šestnástky súpera, no tam sa nepresadil ani Jermain Defoe, ani Joshua King.

6

6. Danny Welbeck (ARS) - 1:0

6

Arsenal FC dal gól! Domáci futbalisti sa veľmi rýchlo dostávajú do vedenia. Po prihrávke Aarona Ramseyho sa dostal k centru z ľavej strany Sead Kolašinac. Ten poslal pekný pas na DANNYHO WELBECKA, ktorý z drobného záklonu presne hlavičkoval do siete Asmira Begovića.

5

Héctor Bellerín si nabiehal na kolmú prihrávku za obranu, no po dobrom zákroku Charlieho Danielsa nasledoval len rohový kop. Ten zahral z ľavej strany Mesut Özil, ale našiel len hlavu Nathana Akého.

4

Bournemouth to teraz skúšal cez svoju pravú stranu, kde operuje krajný obranca Adam Smith. Veľmi dobre ho ale zastavil Nacho Monreal, a tak brankár Petr Čech nebude musieť zasahovať.

3

Kombinácia domácich hráčov je zatiaľ veľmi zdĺhavá. Ani teraz sa nedokázali presadiť, pretože dobre zasiahol Tyrone Mings a dokonca vybojoval pre svoj tím vhadzovanie.

2

Hostia to opäť skúšali dlhou nakopnutou loptou dopredu, no Shkodran Mustafi si splnil svoje defenzívne úlohy. Následne hlavný rozhodca Anthony Taylor píska faul Joshuu Kinga.

1

Úvodný výkop dnešného zápasu mali hostia, ktorí nastúpili v modrých dresoch. Arsenal hrá v tradičnej červenej kombinácii a po dobrom obrannom zákroku Nacha Monreala sa dostáva k lopte.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Arsenal FC: Čech – Mustafi, Koscielny, Monreal – Bellerín, Ramsey, Xhaka, Kolašinac – Özil, A. Lacazette, Welbeck.
Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Coquelin, Iwobi, Alexis Sánchez, Walcott, Giroud.

AFC Bournemouth: Begović – A. Smith, S. Cook, Aké, Mings, Daniels – J. King, Gosling, Arter, Fraser – Defoe.
Náhradníci: Boruc – Francis, Surman, Pugh, L. Cook, Mousset, Ibe.

Rozhodcovia: Anthony Taylor – Adam Nunn a Gary Beswick.
Vážení čitatelia, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z anglickej Premier League. Futbalisti Arsenalu Londýn si pred reprezentačnou prestávkou urobili poriadnu hanbu. Za vysokú prehru na Anfield Road sa svojim fanúšikom budú chcieť aspoň čiastočne revanšovať v dnešnom stretnutí, v ktorom si zmerajú sily s AFC Bournemouth.

ARSENAL FC

Arsenal nemá za sebou úspešný štart do nového ročníka. V prvých troch kolách získal len tri body, a tak v jeho prípade musíme konštatovať len 16. miesto tabuľky. Kanonieri potrebujú začať vyhrávať a zápas tesne po reprezentačnej prestávke môže byť akýmsi reštartom sezóny. Tú zverenci Arsèna Wengera začali gólovo bohatým duelom s Leicesterom City, ktorý vyhrali 4:3. V nasledujúcich dvoch zápasoch nebodovali a dokonca nestrelili ani gól. Najtesnejšia a smolná prehra na pôde Stoke City sa ešte dá pochopiť, hoci by sa to majstrovi zo sezóny 2003/2004 stávať nemalo. Oveľa horšie dopadol klub zo severu Londýna v poslednom doterajšom stretnutí. Na Anfield Road prehral potupne 4:0, pričom ani raz nevystrelil na bránu. Liverpoolsky trojzáprah Mohamed Salah, Roberto Firmino a Sadio Mané si robil s obranou súpera čo chcel a len vďaka Petrovi Čechovi neprehral Arsenal vyšším gólovým rozdielom. V mnohých situáciách doslova horel mladík Rob Holding, ktorý na stopérskom poste alternoval za Pera Mertesackera. Navyše, po spomínanej prehre sa rozlúčil s mužstvom Alex Oxlade-Chamberlain, ktorý prestúpil práve do tímu pod vedením Jürgena Kloppa.

BOURNEMOUTH

Futbalisti Arsenalu zaznamenali najhorší štart do súťaže za posledných 35 rokov, no stále sú na tom lepšie ako ich dnešný konkurent. Bournemouth v troch zápasoch nezískal ani bod a so skóre 1:5 sa krčí v pásme zostupu. Nezvládol najmä úvodné dva duely, keď nestačil na West Bromwich ani na Watford. Svoj druhý domáci duel mali zverenci Eddieho Howea výborné rozohraný. V úvodných dvadsiatich minútach súboja s Manchestrom City boli lepší a krásna strela Charlieho Danielsa ich dostala do vedenia. Jermain Defoe ešte pomohol zvýšiť ich náskok, no jeho zahodená šanca paradoxne nakopla hostí. The Cherries síce inkasovali, ale až do samotného konca držali nerozhodný výsledok. O prvý bod ale prišli v siedmej minúte nadstaveného času, keď skóroval Raheem Sterling. Hosťom aj dnes bude chýbať zranený Junior Stanislas, ktorý v predošlom ročníku strelil sedem gólov. Toho trápia poranené slabiny a svalové problémy má aj obranca Simon Francis. Bournemouth londýnsky Arsenal ešte nikdy nezdolal. Naposledy k tomu mal veľmi blízko, no nestačilo mu ani vedenie 3:0 na domácej pôde.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

Arsenal FC – AFC Bournemouth

3:0

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 6. Welbeck, 27. A. Lacazette, 50. Welbeck

Karty:   76. Francis (BTH)

Držení míče: 59 % : 41 %.
Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 14:10.

Arsenal FC: Čech – Mustafi, Koscielny, Monreal – Bellerín, Ramsey (67. Coquelin), Xhaka, Kolašinac – Özil, A. Lacazette (75. Giroud), Welbeck (75. Alexis Sánchez).
Náhradníci: Ospina – Mertesacker, Coquelin, Iwobi, Alexis Sánchez, Walcott, Giroud.

AFC Bournemouth: Begović – A. Smith, S. Cook, Aké, Mings (46. Francis), Daniels – J. King, Gosling, Arter, Fraser (38. Ibe) – Defoe (71. Mousset).
Náhradníci: Boruc – Francis, Surman, Pugh, L. Cook, Mousset, Ibe.

Rozhodca: Anthony Taylor – Adam Nunn a Gary Beswick

E.ON Junior Cup

Příbram – Č. Budějovice 08:00 2:2

Karviná – Schalke 08:00 0:4

Hrusice – Sparta Praha dívky 08:00 1:0

Ústí n. L. – Frýdek-Místek 08:22 4:0

Opava – Sigma Olomouc 08:22 0:0

Mladá Boleslav – Hertha 08:22 0:2

Brno – SKP Č. Budějovice 08:45 1:2

Zlín – ACS Kinder 08:45 2:4

Sparta Praha – Monaco 08:45 4:1

Prachatice – Kohoutovice 08:45 0:1

Ostrava – Liberec 09:07 2:0

Hr. Králové – Slovácko 09:07 2:0

Táborsko – Slovan Bratislava 09:07 0:2

Kohouti Rokycany – Anderlecht 09:07 0:5

Hlučín – Bohemians 09:07 2:2

Č. Budějovice – Sparta Praha dívky 09:30 4:0

Příbram – Jihlava 09:30 0:0

Frýdek-Místek – Xaverov 09:52 1:0

Ústí n. L. – Opava 09:52 1:1

Sigma Olomouc – Mladá Boleslav 09:52 5:1

Hertha – Hodonín 09:52 1:1

Monaco – Prachatice 10:15 4:0

Slavia – Brno 10:15 1:1

SKP Č. Budějovice – Zlín 10:15 1:1

ACS Kinder – Sparta Praha 10:15 2:4

Liberec – Bohemians 10:37 0:4

Anderlecht – Hlučín 10:37 5:0

Ostrava – Hr. Králové 10:37 0:0

Slovácko – Táborsko 10:37 3:1

Slovan Bratislava – Kohouti Rokycany 10:37 1:1

Sparta Praha dívky – Luceafarul Kluž 11:00 1:3

Karviná – Příbram 11:00 0:1

Hrusice – Schalke 11:00 0:9

Jihlava – Č. Budějovice 11:00 1:0

Mladá Boleslav – Ústí n. L. 11:22 2:2

Hodonín – Sigma Olomouc 11:22 0:0

Opava – Frýdek-Místek 11:22 1:2

Kohoutovice – Monaco 11:45 0:1

Zlín – Slavia 11:45 0:1

Sparta Praha – SKP Č. Budějovice 11:45 2:1

Prachatice – ACS Kinder 11:45 2:1

Bohemians – Anderlecht 12:07 1:2

Táborsko – Ostrava 12:07 0:0

Kohouti Rokycany – Slovácko 12:07 0:1

Hlučín – Slovan Bratislava 12:07 0:1

Hr. Králové – Liberec 12:07 3:2

Zlín – Ostrava 12:52 3:1

Jihlava – Mladá Boleslav 12:52 2:3

Slavia – Anderlecht 12:52 3:1

Schalke – Hertha 12:52 3:0

SKP Č. Budějovice – Bohemians 13:15 0:2

Karviná – Frýdek-Místek 13:15 3:1

Sparta Praha – Slovan Bratislava 13:15 2:0

Luceafarul Kluž – Ústí n. L. 13:15 0:5

Monaco – Táborsko 13:37 2:0

ACS Kinder – Hr. Králové 13:37 0:1

Hrusice – Xaverov 14:00 3:1

Kohoutovice – Kohouti Rokycany 14:00 1:3

Příbram – Opava 14:00 2:1

Prachatice – Liberec 14:22 0:2

Brno – Hlučín 14:22 1:1

Karviná – Mladá Boleslav 14:45 2:4

SKP Č. Budějovice – Ostrava 14:45 2:0

Luceafarul Kluž – Hertha 14:45 1:0

Sparta Praha – Anderlecht 14:45 2:0

Č. Budějovice – Frýdek-Místek 15:07 1:1

Monaco – Bohemians 15:07 0:1

ACS Kinder – Slovan Bratislava 15:07 0:0

Kohoutovice – Táborsko 15:30 1:4

Příbram – Sigma Olomouc 15:30 2:3

Brno – Slovácko 15:52 5:0

Sparta Praha dívky – Xaverov 15:52 0:0

Prachatice – Kohouti Rokycany 15:52 0:2

Slavia – Hlučín 16:15 0:0

Schalke – Hodonín 16:15 0:0

Zlín – Liberec 16:15 1:1

ACS Kinder – Anderlecht 16:37 0:3

Č. Budějovice – Mladá Boleslav 16:37 4:0

Monaco – Ostrava 16:37 2:0

Příbram – Ústí n. L. 17:00 1:3

Hrusice – Frýdek-Místek 17:00 0:3

Kohoutovice – Bohemians 17:00 0:3

Brno – Hr. Králové 17:22 1:4

Prachatice – Táborsko 17:22 0:3

Slavia – Slovácko 17:45 6:0

Schalke – Opava 17:45 1:2

Jihlava – Xaverov 17:45 1:3

Zlín – Kohouti Rokycany 17:45 1:0

Sparta Praha – Hlučín 18:07 3:0

Luceafarul Kluž – Hodonín 18:07 2:0

SKP Č. Budějovice – Liberec 18:07 3:1