Menu

Futbal

Anglická Premier League

Southampton FC – Watford FC

0:2

koniec (0:1)

09.09.2017, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • 4. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Watfordu sa podarilo vďaka veľmi dobrému prvému polčasu získať tri body. V tom druhom to bolo o niečo horšie, ale nakoniec prišiel druhý gól Janmaata a prakticky o všetkom bolo rozhodnuté. (17:52:55)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

90+3. Cédric Soares (SOT)

90+3

Domáci hráči sa ešte stále snažia niečo so zápasom urobiť, ale už je to skôr platonická snaha, pretože im to nejde a času je navyše veľmi málo.

90+2

Southampton získal roh, po ktorom síce k zakončeniu neprišlo, ale potom to z diaľky ešte skúsil Tadič, no jeho pokus našiel iba gólmana Gomesa.

90

Nadstavujú sa 4 minúty.

89

Fanúšikovia už nejakých desať minút postupne opúšťajú štadión St. Mary´s v tejto chvíli je to ale asi najväčší nápor na schody a východy zo štadióna.

88

Richarlison sa takmer taktiež zapísal do listiny strelcov, ale nakoniec neprešiel cez poslednú prekážku, ktorou bol v šestnástke Stephens. Inak by sa ocitol sám pred Forsterom.

86

Kabasele v poslednej chvíli perfektným sklzom vo vlastnej šestnástke zastavil prenikajúceho Bertranda. Po následnom rohu vyboxoval do bezpečia Gomes.

85

Deeney sa okamžite po príchode na ihrisko snažil dostať do veľkej šance, lenže Stephens ho cez seba nepustil, takže Angličan si pomohol faulom.

84

Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Andre Gray, prichádza Troy Deeney.

83

Tadič vnikol do pokutového územia súpera, prihral ešte cez dvoch obrancov do lepšej pozície na Longa, avšak nakoniec pred týmto Írom dostali obrancovia Watfordu loptu preč.

82

Redmond sa preštrikoval cez niekoľkých hráčov ku kolmicu na Austina, v poslednej chvíli odkopol dobre postavený stopér Kabasele.

80

Redmond sa síce okolo Janmaata presadil k prudkému centru, no spoluhráči v šestnástke boli dostatočne dobre pokrytí. Kabasele hlavou odvrátil do bezpečia.

79

Cédric Soares hľadal Austina. Tomu loptu najskôr posunul Kabasele a vzápätí mu ju spred nosa odkopol Janmaat.

78

Dobrý pas Cédrica Soaresa rukou potlačil do bezpečia Gomes, lenže loptu nakoniec dostal Redmond, ktorý prudko centroval do malého vápna, kde znova zakročil Brazílčan.

77

Znova sa do akcie rúti Richarlison, včas mu pri postrannej čiare stopku vystavil Soares a práve krajný obranca môže poslať loptu späť do hry.

76

Na center Janmaata si naskočil Richarlison, ale nakoniec sa k hlavičke cez Cédrica Soaresa nedokázal presadiť. Domáci však loptu iba odovzdali hráčom hostí.

74

Richarlison si ju z krídla naviedol do streleckej pozície, aby vyskúšal pokus pravačkou, ten ešte pred Forstertom odkopol vracajúci sa Stephens.

73

Hráči domáceho mužstva získali skrátený rohový kop, na ktorý najlepšie zareagoval veľmi dobre hrajúci Kabasele. Odvrátil loptu, ktorú Chalobah nakopol dopredu.

71

Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Sofiane Boufal, prichádza Charlie Austin.

70

Long si nabehol do otvoreného priestoru v šestnástke, lenže ocitol sa v postavení mimo hru, čiže v akcii pokračoval nemohol.

69

Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza Manolo Gabbiadini, prichádza Shane Long.

68

Mariappa odkopol loptu do bezpečia pred Soaresom, Southampton však ostáva na polovici súpera. Tadič sa pokúsil o strelu, no výborne ho zastavil Doucouré.

67

Richarlison bol pri svojom postupe smerom k bráne protivníka zastavený faulom v strede ihriska, no žltej karty pre súpera sa nedočkal.

66

66. Daryl Janmaat (WAT) - 0:2

66

Tím Watford práve strelil gól!
DARYL JANMAAT sa krátko po príchod na ihrisko zapisuje do streleckej listiny a navyše prerušil aktivitu domácich. Ďalekonosný pokus Holanďana tesne nad zemou zaparkoval tesne vedľa pravej Forsterovej žrde.

65

S centrovanou loptou, ktorá spadla do malého vápna, si obrancovia Watfordu dokázali poradiť a odkopli ju až na polovici protivníka.

64

Prenesenie hry našlo na pravom krídle Redmonda, ktorý sa síce dostal k centru, lenže trafil iba dobre pripraveného Holebasa, a tak nasledoval roh.

63

Redmond naviezol loptu do šestnástky, kde ju prihral na Tadiča, avšak jeho rana z hranice veľkého vápna končí v obrancoch hrajúcich v žltých dresoch.

62

Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Younès Kaboul, prichádza Adrian Mariappa.
Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Kiko Femenía, prichádza Daryl Janmaat.

61

Veľké problémy Watfordu! Striedať musí Kaboul a na zemi sa ocitá aj ďalší hráč, ktorým je Feménia tiež to vyzerá na zmenu. Londýnsky klub má zranených hneď niekoľko obrancov a teraz sa pridávajú ďalší.

60

Stephens sa ocitol vo vynikajúcej pozícii, v poslednej chvíli jeho pokus zablokoval Kabasele a následná strela Betranda išla do bočnej siete.

59

Holebas zastavil pri svojej rohovej zástavke prenikajúceho Redmonda, lenže ležať na zemi ostal Kaboul. Rýchlo sa postavil a bude brániť rohový kop domácich.

58

Domáci začínajú byť aktívnejším tímom, tentoraz to ale Boufal nepotvrdil, pretože jeho pokus spoza šestnástky bol strašne nepresný a skončil niekde vysoko nad tribúnou.

57

Southampton získal priamy kop, po ktorom prišiel center, lenže žiadne zakončenie, nakoľko Stephens sa v skrumáži tiel presadiť nedokázal.

55

Hneď traja hráči Watfordu sa tlačili do zakončenia, loptu netrafil ani jeden a preč ju dostal Stephens, ktorý ležal rozvalený na trávniku.

54

Ryan Bertrand sa snažil dostať loptu od vlastnej šestnástky, no prepadol ho Carrilo a Juhoameričan získal rohový kop.

53

Po rohovom kope sa domáci do zakončenia nedostali, následný center späť našiel Gomesa. Brazílčan rýchlo vykopol a Gray sa dral do veľkej šance, dvojica obrancov ho nakoniec stihla zastaviť.

52

Stephens naviedol loptu na polovicu súpera, kde sa pokúsil o center do krídla, lenže dobre zareagoval Carrilo. Bertrand sa po aute dostal do šestnástky a z uhlu strieľal, nasleduje roh.

51

Holebas si na krídle nepodaril s Redmondom v rámci pravidiel, takže jeho postup zastavil za cenu faulu. Žltej karte ešte ušiel, Probert mu ju neudelil.

50

Davis poslal peknú prihrávku od postrannej čiary do šestnástky, avšak Ward-Prowse si neporadil si spracovaním, takže vpred prešli hráči Watfordu.

49

Ten sa nakoniec ani nekonal a po rozohrávke hostí sa dopredu vyrojili hráči Southamptonu, avšak prihrávka do uličky skončila v rukaviciach Gomesa.

48

Cédric Soares si na krídle pomohol faulom proti Richarlisonovi, ktorý získal priamy kop pre svoj tím, ale nevyzerá to tak, že by mal prísť center.

47

Chalobah hneď na začiatku polčasu preveril spoza šestnástky prudkou strelou pozornosť Forstera, lenže zakončenie z diaľky smerovalo iba do stredu brány.

46

Striedanie v tíme Southampton FC: z ihriska odchádza James Ward-Prowse, prichádza Dušan Tadić.

46

Začal sa druhý polčas.
Hostia z Londýna predviedli veľmi dobrý výkon a opanovali prvý polčas. Po krásnej strele Doucourého navyše aj vedú a smerujú k trom bodom, no všetko je ešte stále otvorené.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Nadstavuje sa 1 minúta.

45

Dobre postavený Kaboul zastavil kolmicu do pokutového územia Watfordu, zatiaľ čo jeho spoluhráči už smerujú dopredu. Po prihrávke do druhej vlny pálil z prvej Doucouré, tentoraz namieril nad.

44

Gray sa cez Stephensa predrať nedokázal, anglický stopér vyriešil situáciu tak, že nasleduje iba odkop od brány Frasera Forstera.

43

Po dlhšom čase sa pri lopte ocitol Gabbiadini, avšak jeho prechod zastavila zástavka postranného rozhodcu, nakoľko sa pískalo postavenie mimo hry.

42

Richarlison poslal dobrú strelu z diaľky. Tá bola ešte tečovaná a skončila na bočnej sieti. Rohový kop však nič nepriniesol, vysoko nad zakončoval práve spomínaný Brazílčan.

40

Prvý polčas sa chýli ku koncu a Watford spečatil svoj tlak, ktorý predvádzal už od prvej minúty stretnutia. Uvidíme, či domáci dokážu zareagovať.

38

38. Abdoulaye Doucouré (WAT) - 0:1

38

Tím Watford práve strelil gól!
Nádherná strela spoza šestnástky končí v sieti. Po dlhom aute sa defenzíva domácich ubránila, lenže odkop zachytil ABDOULAYE DOUCOURÉ, ktorý si pripravil pozíciu a z diaľky trafil krásne k žrdi.

37

Ward-Prowse poslal zaujímavý center do šestnástky protivníka. Ten nad seba nadvihol Kabasele a Gomes si s padajúcou loptou následne poradil.

36

Redmond bol síce na polovici súpera faulovaný, ale stihol ešte prihral na krídlo, kde mohol v akcii pokračovať Cédric Soares. Probert aj tak prerušil hru.

35

Chalobah perfektne zastavil Boufala, s ktorým vyhral súboj pri postrannej čiare. Soares následne zastavil prechod hostí odkopom ku Gomesovi.

33

Kabasele zakročil síce veľmi dobre, no jeho spoluhráči o loptu ihneď prišli. Zákrok mladého stopéra bol preto potrebný opäť, znova to Belgičan zvládol.

32

Oriol Romeu vyskúšal šťastie zakončením z veľkej diaľky, no bývalý futbalista Chelsea a odchovanec FC Barcelona sa medzi tri žrde nezmestil.

31

Tom Cleverley sa dostal do menšej kontroverzie s hlavným arbitrom po tom, ako prišiel nešetrný zákrok na Richarlisona, lenže faul sa nepískal. Lee Probert obom futbalistom všetko vysvetlil.

30

Chalobah sa pokúsil o ďalšiu kolmicu pomedzi stopérov na Graya, včas zasiahol Stephens. Watford zakladá ďalšiu útočnú akciu až z vlastnej polovice.

29

Niekoľko súbojov v strede poľa nakoniec vyznelo lepšie pre Southampton, pretože tento celok dostal k dispozícii aut. Následný nákop však zbiera Kabasele.

27

Doucouré po skvelej práci Chalobaha vyštartoval vpred, prihrávka na Carrila presná nebola. Peruánčan mal k lopte ďaleko, nedokázal ju stihnúť na hracej ploche.

26

Odkop z polovice domácich síce zachytili hráči Watfordu, konkrétne Kabasele, ale znova už pri lopte Southampton, ktorému sa nedarí dostať bližšie k pokutovému územiu.

25

Bertrand spadol v priestore na krídle vedľa pokutového územia Watfordu, avšak faul sa nepískal, aj keď sa to anglickému obrancovi vôbec nepáčilo.

24

Po rozohrávke na krátko centroval Holebas, lopta mu absolútne nesadla a nasmeroval ju ďaleko od svojich spoluhráčov číhajúcich v pokutovom území.

23

Watford ale prichádza s ďalším útokom. Richarlison sa pohral s dvomi obrancami, jeho veľmi slušnú strelu v poslednej chvíli na roh zrazil Stephens.

22

Priamy kop z dobrej pozície ľavačkou nakoniec rozohral Holebas, jeho technický pokus skonči tesne vedľa brány Frasera Forstera.

21

Holebas znova vyskúšal dlhý aut, tentoraz to bolo lepšie. Kabasele ešte predĺžil, k strele nedošlo. Napriek tomu príde zaujímavý priamy kop pre hostí, fauloval totiž Boufal.

20

Boufal sa pohral s Femeniom, prihral do druhej vlny, avšak pred Romeuom odvrátil loptu Cleverley. Protiútok faulom zablokoval Soares.

19

Redmondov center po prihrávke od Romeua presný nebol, s nepríjemným pokusom si defenzíva "Hornets" poradila a dostala loptu až k brankárovi Forsterovi.

17

Opäť sa pri lopte ocitol Gomes. Brazílskeho brankára jeho spoluhráči z defenzívy využívajú dosť často. Po výkope sa vpred hnal Carrilo, Bertrand si s ním poradil.

16

Nathan Chalobah je poriadne namotinovaný, ale v tom dobrom slova zmyslel. Teraz to však prehnal, sklzom zasiahol namiesto lopty Romeua.

15

Dlhý aut Holebasa odvrátil hneď prvý obranca domácich, Chalobah aj napriek svojej snahe loptu už nezískal, takže aut bude vhadzovať Cédric Soares.

14

Prihrávku zo stredu poľa za defenzívu na Gabbiadiniho zastavil Kaboul, Gomes rozohral tak, že jeho spoluhráči sa takmer dostali k strele. Richarlison bol nakoniec zastavený.

13

Chalobah si nabehol na krídlo, okamžite bol dostúpený, a tak musel vrátiť loptu smerom dozadu. Tá sa dostala až ku Gomesovi.

12

Carrilo sa po pase od Cleverleyho dostal cez dvoch súperov, prihral do šestnástky, lenže tam sa domáci nepresadili. Nevyšiel ani pokus Chalobaha a nákop späť.

11

Zahanbiť sa nechcú nechať ani hostia, ktorí po aktivite Redmonda s Bertrandom získali rohový kop. Center z neho končí len v rukaviciach Gomesa.

10

Úvod zápasu jednoznačne patrí domácim, ktorí si síce žiadnu veľkú šancu nevypracovali,ale začali veľmi aktívne a to hráčom Southamptonu robí problémy.

9

Po defenzívnom zákroku Kaboula jeho spoluhráči prešli do postupného útoku, na krídle sa však Holebas dostal do náročnej pozície a neprihral presne.

8

Po aute Kika Feméniu sa Carrilo otočil okolo svojho strážcu a odcentroval do pokutového územia. Defenzíva domácich síce odvrátila, ale Watford ostáva na lopte.

7

Holebasov center dokázala defenzíva "Svätcov" odvrátil a Redmond šprintuje do protiútoky, ktorý skončil dobrým zákrokom Kaboula pri kolmicu na Gabbiadiniho.

6

Romeu sa previnil prvým faulom tohto stretnutia, keď si niekoľko metrov od vlastnej šestnástky nedovolene pomohol proti Grayovi. Watford dostane výhodu priameho kopu.

5

Práve Chalobah potiahol loptu smerom k bráne súpera, kolmica za obranu neprešla cez Stephensa a následne sa z krídla nepresadil Richarlison.

4

Anglický záložník bude v poriadku, ale spoločne s trénerom Silvom si ešte s rozhodcom Lee Probertom vysvetlili, prečo sa nepískal faul na už seniorského reprezentanta Anglicka.

3

Na zemi po jednom zo súbojov ostáva Chalobah, ktorý si drží chrbát a bude potrebovať ošetrenie. Nešetrne ho k zemi poslal Romeu, faul sa nepískal.

2

Krídelný pokus o prechod dopredu od hráčov Southamptonu sa nevydaril, center Soaresa bol okamžite odvrátený na súperovu polovicu.

1

Domáci futbalisti obstarali výkop tohto stretnutia a okamžite začali nákopom na súperovu polovicu, ale lopta sa im po zásahu Soaresa vrátila.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Southampton FC: Forster – Soares, Hoedt, Stephens, Bertrand – S. Davis (C), Romeu – Redmond, Ward-Prowse, Boufal – Gabbiadini.
Náhradníci: A. McCarthy – Jošida, McQueen, Tadić, Lemina, Ch. Austin, S. Long.

Watford FC: Gomes (C) – Femenía, Kaboul, Kabasele, Holebas – N. Chalobah, Doucouré, Cleverley – Carrillo, Gray, Richarlison.
Náhradníci: Karnezis – Mariappa, Janmaat, Watson, Capoue, Deeney, Success..
Southampton FC

"Svätci" udržali Virgila van Dijka, čo je veľmi potešujúca správa a tento stopér sa pripojil späť k prvému tímu, takže sa dá očakávať, že sa dostaneme aj do nominácie na zápas s Watfordom.

Southampton začal ročník remízou 0:0 so Swansea na domácej pôde, čo určite kus zamrzelo, no chuť si hráči z juhu Anglicka napravili víťazstvom 3:2 proti West Hamu. Pred reprezentačnou prestávkou z toho bola remíza 0:0 proti nováčikovi z Huddersfieldu.

Čo je však horšie, "Saints" už v druhom kole Ligového poháru nestačili na Wolverhampton a na domácom St. Mary´s stadium prehrali 0:2.

Watford FC

Ambiciózny londýnsky klub v novej sezóne ešte neprehral. Hneď na úvod sa postaral o remízu 3:3 v skvelom zápase s Liverpoolom, kedy bod v nadstavenom čase zachraňoval Britos. Následne prišlo víťazstvo 2:0 na pôde Bournemouthu, avšak naposledy zakopnutie s nováčikom z Brightonu. Na Vicarage Road sa zrodila remíza 0:0.

Ďalšou škvrnou je vypadnutie z Ligového poháru. Bristol City v Londýne uspel, keď vyhral 3:2.

Do zostavy sa vracia holandský krajný obranca Daryl Janmaat.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

Southampton FC – Watford FC

0:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 38. Doucouré, 66. Janmaat

Southampton FC: Forster – Soares, Hoedt, Stephens, Bertrand – S. Davis (C), Romeu – Redmond, Ward-Prowse (46. Tadić), Boufal (71. Ch. Austin) – Gabbiadini (69. S. Long).
Náhradníci: A. McCarthy – Jošida, McQueen, Tadić, Lemina, Ch. Austin, S. Long.

Watford FC: Gomes (C) – Femenía (62. Janmaat), Kaboul (62. Mariappa), Kabasele, Holebas – N. Chalobah, Doucouré, Cleverley – Carrillo, Gray (84. Deeney), Richarlison.
Náhradníci: Karnezis – Mariappa, Janmaat, Watson, Capoue, Deeney, Success.

E.ON Junior Cup

Příbram – Č. Budějovice 08:00 2:2

Karviná – Schalke 08:00 0:4

Hrusice – Sparta Praha dívky 08:00 1:0

Ústí n. L. – Frýdek-Místek 08:22 4:0

Opava – Sigma Olomouc 08:22 0:0

Mladá Boleslav – Hertha 08:22 0:2

Brno – SKP Č. Budějovice 08:45 1:2

Zlín – ACS Kinder 08:45 2:4

Sparta Praha – Monaco 08:45 4:1

Prachatice – Kohoutovice 08:45 0:1

Ostrava – Liberec 09:07 2:0

Hr. Králové – Slovácko 09:07 2:0

Táborsko – Slovan Bratislava 09:07 0:2

Kohouti Rokycany – Anderlecht 09:07 0:5

Hlučín – Bohemians 09:07 2:2

Č. Budějovice – Sparta Praha dívky 09:30 4:0

Příbram – Jihlava 09:30 0:0

Frýdek-Místek – Xaverov 09:52 1:0

Ústí n. L. – Opava 09:52 1:1

Sigma Olomouc – Mladá Boleslav 09:52 5:1

Hertha – Hodonín 09:52 1:1

Monaco – Prachatice 10:15 4:0

Slavia – Brno 10:15 1:1

SKP Č. Budějovice – Zlín 10:15 1:1

ACS Kinder – Sparta Praha 10:15 2:4

Liberec – Bohemians 10:37 0:4

Anderlecht – Hlučín 10:37 5:0

Ostrava – Hr. Králové 10:37 0:0

Slovácko – Táborsko 10:37 3:1

Slovan Bratislava – Kohouti Rokycany 10:37 1:1

Sparta Praha dívky – Luceafarul Kluž 11:00 1:3

Karviná – Příbram 11:00 0:1

Hrusice – Schalke 11:00 0:9

Jihlava – Č. Budějovice 11:00 1:0

Mladá Boleslav – Ústí n. L. 11:22 2:2

Hodonín – Sigma Olomouc 11:22 0:0

Opava – Frýdek-Místek 11:22 1:2

Kohoutovice – Monaco 11:45 0:1

Zlín – Slavia 11:45 0:1

Sparta Praha – SKP Č. Budějovice 11:45 2:1

Prachatice – ACS Kinder 11:45 2:1

Bohemians – Anderlecht 12:07 1:2

Táborsko – Ostrava 12:07 0:0

Kohouti Rokycany – Slovácko 12:07 0:1

Hlučín – Slovan Bratislava 12:07 0:1

Hr. Králové – Liberec 12:07 3:2

Zlín – Ostrava 12:52 3:1

Jihlava – Mladá Boleslav 12:52 2:3

Slavia – Anderlecht 12:52 3:1

Schalke – Hertha 12:52 3:0

SKP Č. Budějovice – Bohemians 13:15 0:2

Karviná – Frýdek-Místek 13:15 3:1

Sparta Praha – Slovan Bratislava 13:15 2:0

Luceafarul Kluž – Ústí n. L. 13:15 0:5

Monaco – Táborsko 13:37 2:0

ACS Kinder – Hr. Králové 13:37 0:1

Hrusice – Xaverov 14:00 3:1

Kohoutovice – Kohouti Rokycany 14:00 1:3

Příbram – Opava 14:00 2:1

Prachatice – Liberec 14:22 0:2

Brno – Hlučín 14:22 1:1

Karviná – Mladá Boleslav 14:45 2:4

SKP Č. Budějovice – Ostrava 14:45 2:0

Luceafarul Kluž – Hertha 14:45 1:0

Sparta Praha – Anderlecht 14:45 2:0

Č. Budějovice – Frýdek-Místek 15:07 1:1

Monaco – Bohemians 15:07 0:1

ACS Kinder – Slovan Bratislava 15:07 0:0

Kohoutovice – Táborsko 15:30 1:4

Příbram – Sigma Olomouc 15:30 2:3

Brno – Slovácko 15:52 5:0

Sparta Praha dívky – Xaverov 15:52 0:0

Prachatice – Kohouti Rokycany 15:52 0:2

Slavia – Hlučín 16:15 0:0

Schalke – Hodonín 16:15 0:0

Zlín – Liberec 16:15 1:1

ACS Kinder – Anderlecht 16:37 0:3

Č. Budějovice – Mladá Boleslav 16:37 4:0

Monaco – Ostrava 16:37 2:0

Příbram – Ústí n. L. 17:00 1:3

Hrusice – Frýdek-Místek 17:00 0:3

Kohoutovice – Bohemians 17:00 0:3

Brno – Hr. Králové 17:22 1:4

Prachatice – Táborsko 17:22 0:3

Slavia – Slovácko 17:45 6:0

Schalke – Opava 17:45 1:2

Jihlava – Xaverov 17:45 1:3

Zlín – Kohouti Rokycany 17:45 1:0

Sparta Praha – Hlučín 18:07 3:0

Luceafarul Kluž – Hodonín 18:07 2:0

SKP Č. Budějovice – Liberec 18:07 3:1