Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Villarreal CF – Real Betis

3:1

koniec (1:1)

10.09.2017, 20:45 • 3. kolo • Tomáš Lengyel (@TomiLengy)

Villarreal si napravil chuť po zlom vstupe do novej sezóny, keď vyhral na vlastnom trávniku proti Realu Betis 3:1. Trojbodový zápis sa však nerodil ľahko, pretože už v 11. minúte poslal hostí do vedenia Sergio León. Ešte v prvom polčase však prišla chyba brankára Adána a Carlos Bacca vyrovnal. Druhé dejstvo bolo dlho opatrné a bez šancí. Skóre mohol zmeniť v brejku Cristian Tello, ale svoj samostatný nájazd nepremenil a to bol možno rozhodujúci moment stretnutia. Domáci potom gólmi Samuela Castilleja a Enesa Ünala strhli víťazstvo na svoju stranu. (22:39:38)

90+4

Koniec zápasu.

90+4

Villarreal si pripíše prvé tri body v tejto sezóne. Po dvoch prehrách bez streleného gólu prišlo konečne víťazstvo v podaní "žltej ponorky".

90+2

Hlavný arbiter vytiahol tretiu žltú kartu v dnešnom stretnutí. Dostal ju Antonio Rukavina (Villarreal), ktorý zastavil črtajúci sa brejk súpera.

90+1

Mariano Barbosa si pripísal úspešný zákrok po ľahkej hlavičke zvnútra šestnástky. Domáci gólman dnes musel iba raz vážnejšie zasahovať, keď vychytal v brejku Tella.

90

Riadny hrací čas sa naplnil. Hlavný rozhodca ešte pridal štyri minúty navyše.

88

V závere duelu sledujeme platonickú snahu hosťujúcich futbalistov. Real Betis ale nemá nárok proti sústredenej obrane Villarrealu.

87

Domáci lodivod musel druhýkrát za sebou nútene striedať. Rodrigo Hernández uvoľnil miesto Rúbenovi Semedovi.

86

Ďalšie prerušenie hry, ktoré neteší najmä hostí. Rodrigo Hernández si sadol na trávnik a spoluhráči mu pomáhajú vyrovnať sa s kŕčmi.

84

Manu Trigueros pre istotu schádza z trávnika, aby si neprivodil nejaké zranenie. V posledných minútach si zahrá Víctor Moya Martínez prezývaný aj Chuca.

83

Hra bola na chvíľu prerušená. Manu Trigueros mal zdravotné problémy a musel byť ošetrený.

81

Cédric Bakambu zakončil svoj výpad z ľavého krídla veľmi nepresnou strelou. Loptu poslal vysoko nad bránu Betisu.

80

Real Betis pôsobí bezmocne v situácii, keď má útočiť do sformovanej obrany Villarrealu. Domáci nemajú problém eliminovať snahu súpera.

78

Hosťujúci tréner okamžite reaguje tretím striedaním. Z trávnika stiahol Cristiana Tella, nahradil ho Matías Nahuel.

77

77. Enes Ünal (VLR) - 3:1

77

Villarreal dal gól! Domáci futbalisti potrestali pasivitu Betisu Sevilla. Striedajúci ENES ÜNAL vbehol do pokutového územia a prudkou strelou prekonal bezmocného Adána.

74

Hostia sa snažia oživiť hru druhým striedaním. Z ihriska odišiel Víctor Camarasa, ktorého vymenil Andrés Guardado.

73

Enes Ünal prihral Pablovi Fornalsovi, ale potom zastavil svoj pohyb a už nepokračoval vpred. Akcia domácich preto stroskotala.

72

Villarreal v prvých dvoch kolách nebodoval, a tak dnes potrebuje zabrať naplno. Preto hrá opatrne a nechce zbytočne otvárať obranu.

70

Momentálne sledujeme slabšiu pasáž hry. Hráčom sa nedarí, diváci sú ticho a čakajú na zaujímavý moment.

69

Domáci kouč urobil prvé striedanie v dnešnom stretnutí. Na hrote útoku skončil Carlos Bacca, jeho miesto zaujal Enes Ünal.

66

Jordi Amat fauloval Bakambua a potom mu ešte šliapol na nohu. Hlavný rozhodca ihneď pribehol upokojiť hráčov.

64

Samuel Castillejo bol na konci rýchleho protiútoku domáceho tímu. Strelec druhého gólu Villarrealu namieril iba do brankára Adána.

63

Real Betis sa ocitol v nepríjemnej situácii, pretože v prvom polčase prišiel o tesný náskok a momentálne prehráva. Hostia musia zmeniť svoj prístup a zvýšiť aktivitu.

61

61. Samuel Castillejo (VLR) - 2:1

61

Villarreal dal gól! Nedáš-dostaneš platilo teraz dokonalo. Tello nevyužil veľkú príležitosť a onedlho sledoval, ako jeho tím inkasoval. Z hranice pokutového územia namieril presne SAMUEL CASTILLEJO, ktorý zakrútil loptu ľavačkou priamo do siete.

60

Real Betis dnes ukázal, že je nebezpečný najmä vo chvíľach, keď to nikto nečaká. Postupným útokom sa však nedokáže presadiť.

59

Cristian Tello nepremenil obrovskú šancu. Španielsky rýchlik ušiel domácej obrane, postupoval sám na brankára Barbosu, ale ten výborne zasiahol ľavou nohou.

58

Hluchú fázu hry prerušuje prvé striedanie hostí v dnešnom zápase. Z ihriska schádza strelec jediného gólu Betisu Sergio León, ktorého nahradil Antonio Sanabria.

55

Real Betis v posledných minútach častejšie kontroluje loptu na vlastných kopačkách, ale nedostáva sa do príležitostí.

54

Cédric Bakambu zahodil veľkú šancu na zmenu skóre. Domáci útočník si vybojoval loptu v pokutovom území, bol blízko brány, ale váhal so zakončením a napokon nedokázal ohroziť Adána.

52

Castillejo tentoraz prenikal z pravého krídla, no na hranici šestnástky ho dokázal zastaviť Riza Durmisi.

51

Samuel Castillejo postupoval smerom k bráne, už sa chystal na strelu, ale v poslednej chvíli zakopol o protihráča.

50

Sevillčania trpezlivo vyčkávajú na vlastnej polovici a sledujú, čo urobí protivník. Domáci musia tvoriť hru.

49

Pablo Fornals bol tiesnený v pokutovom území, cez viacero hráčov Betisu sa otáčal smerom k bráne, ale jeho koncovku zblokovali súperi.

47

Cédric Bakambu sa ocitol v dobrej pozícii vo vnútri šestnástky, ale nedostal sa k zakončeniu, pretože mu Carlos Bacca prihrával z ofsajdu.

46

Pokračujeme bez zmien v základných zostavách. Tréneri nechceli cez prestávku zbytočne vymýšľať a počkajú si na vývoj duelu.

46

Začal sa druhý polčas.
Real Betis dobre vstúpil do zápasu, keď sa už v 11. minúte ujal vedenia po hlavičke Sergia Leóna. Domáci sa dlho spamätávali z gólového úderu, no na nohy ich postavila chyba brankára Adána, ktorý daroval presný zásah Carlosovi Baccovi. Odvtedy bol Villarreal lepší, no nedokázal zmeniť remízový stav.

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Álvaro González (Villarreal) zastavil útok hostí iba za cenu faulu, keď podložil nohu prenikajúcemu Juanovi Josému Narváezovi. Nasledovala žltá karta.

45+1

Real Betis dostal výhodu rohového kopu, ale centrovaná lopta len preletela domácou šestnástkou.

45

Viaceré prerušenia a ošetrovania znamenali, že sa budú pridávať ešte dve minúty navyše.

44

Jaume Costa ideálne prihral do šestnástky, Manu Trigueros mal ideálnu šancu na nebezpečné zakončenie, ale zblízka loptu vôbec netrafil.

43

Samuel Castillejo bol zase v akcii. Z pravého krídla sa uvoľnil a prudkou strelou preveril Antonia Adána.

42

Samuel Castillejo prepasíroval loptu pred bránu Betisu, ale tam bola tlačenica a domáci futbalisti nedokázali zakončiť.

41

Jaume Costa našiel v šestnástke svojho spoluhráča. Manu Trigueros sa pretlačil k hlavičke, ale minul bránu.

40

40.

40

Center Antonia Rukavinu prepadol do pokutového územia, no nikto z domácich loptu nedokázal skrotiť. Napokon sa odrazil k voľnému Rodrigovi Hernándezovi, ktorý strelou z druhej vlny trafil iba žrď.

38

Antonio Rukavina si vypýtal loptu do voľného priestoru na pravom krídle, ale nedostal presnú prihrávku a nemohol pokračovať v hre.

37

Kapitán hostí Joaquín dlho ležal na hracej ploche. Ani jeden z tímov však neodkopol loptu za čiaru, a tak musel zasiahnuť hlavný rozhodca.

36

Carlos Bacca chcel pridať svoj druhý dnešný gól. Tentoraz strieľal spoza šestnástky a výrazne minul bránu Betisu.

34

Juan José Narváez dostal loptu približne do vzdialenosti dvadsať metrov od brány. Snažil sa vystreliť, no trafil iba brániacich hráčov.

33

Villarreal dosiahol prvý gól v aktuálnom ligovom ročníku. Síce vďaka zaváhaniu súpera, ale predsa. Domácim to môže len pomôcť.

32

32. Carlos Bacca (VLR) - 1:1

32

Villarreal dal gól! Antonio Adán urobil obrovskú chybu v rozohrávke, keď stratil loptu tesne pred vlastnou bránou. Využil to Kolumbijčan CARLOS BACCA, ktorý si urobil ideálnu streleckú pozíciu a nekompromisne napol sieť.

31

Antonio Adán po úspešnom zákroku signalizoval zdravotné problémy. Pravdepodobne si pri páde na trávnik narazil ľavé rameno.

30

30.

30

Na opačnej strane ihriska potiahol rýchlu akciu stredom poľa Samuel Castillejo, prihral na pravú stranu a odtiaľ nebezpečne pálil Cédric Bakambu.

29

Joaquín výborne načasoval svoju prihrávku do šestnástky, poslal jemný pas na Cristiana Tella, ale chýbala mu väčšia presnosť.

27

Antonio Barragán hokejovým bodyčekom zložil na zem Antonia Rukavinu. Domáci obranca sa hneval, no aspoň si vypýtal faul a získal loptu.

26

Real Betis nevyužil rohový kop. Prízemný center na bližšiu žrď nebol dobrým riešením.

24

Sergio León bol chvíľu otrasený, ale neutrpel žiadne vážnejšie zranenie a čoskoro sa vráti späť na trávnik.

23

Hra musela byť prerušená, pretože na trávniku zostal ležať Sergio León. Dôvodom je tvrdá zrážka hlavami v strede poľa.

22

Cédric Bakambu miešal nohami na ľavej strane, ale nedokázal roztancovať obrancu súpera a napokon len symbolicky ohrozil Adána.

21

Villarreal nevyužil neprehľadnú situáciu v pokutovom území a následne sa musel brániť. Sergio León nedoviedol do úspešného konca svoju individuálnu akciu.

20

Carlos Bacca sa tlačil do hlavičkového zakončenia. Antonio Adán nebol vo vzduchu najistejší, ale situáciu zvládol.

18

Samuel Castillejo signalizoval, že bol zasiahnutý do tváre, ale hlavný rozhodca stál blízko a neodpískal faul.

17

Real Betis sa teraz nikam netlačí. Rýchlym gólom splnil cieľ a teraz čaká na reakciu domáceho tímu, ktorý potrebuje tvoriť.

15

Jaume Costa vymyslel presný center do pokutového územia, kde hlavičkoval Samuel Castillejo. Jeho pokus nemal dostatočnú razanciu ani presnosť.

14

Rýchlu akciu hostí zastavil ofsajd. Víctor Camarasa síce prihral voľnému Sergiovi Leónovi, ale ten stál mimo hry.

13

Domáci futbalisti budú musieť rovnako ako v prvých dvoch kolách doťahovať. Villarreal v aktuálnej sezóne ešte nestrelil ani jeden gól a inkasoval už päťkrát.

11

11. Sergio León (RBE) - 0:1

11

Real Betis dal gól! Hostia sa ujali vedenia, keď im vyšla rýchla krídelná akcia. Center Joaquína z pravej strany našiel v pokutovom území voľného SERGIA LEÓNA, ktorý hlavou rozvlnil sieť.

10

Hlavný rozhodca rýchlo siahol do vrecka a vytiahol prvú žltú kartu. Dostal ju Jaume Costa (Villarreal), ktorý zozadu nedovolene fauloval Narváeza.

8

Antonio Rukavina odcentroval veľmi dobre z náročnej pozície. Lopta smerovala do pokutového územia, odkiaľ hlavičkoval Carlos Bacca. Antonio Adán úspešne zasiahol.

7

Antonio Adán vybehol vysoko z vlastnej brány, pretože Zouhair Feddal vymyslel katastrofálnu prihrávku dozadu a takmer spôsobil svojmu tímu zbytočné problémy.

5

Antonio Rukavina prudko odcentroval z pravej strany do šestnástky, no lopta putovala priamo do rukavíc Antonia Adána.

4

Sergio León zostal voľný za obranou domácich a dostal presnú prihrávku. Mariano Barbosa včas vybehol, takže zneškodnil šancu hostí.

3

Žltá ponorka mala výhodu ďalšej štandardnej situácie. Z pravého krídla centroval do šestnástky Samuel Castillejo, no nenašiel nikoho zo spoluhráčov.

2

Villarreal si vypracoval hneď v druhej minúte úvodný rohový kop, ale nedokázal z neho ohroziť hosťujúcu bránu.

1

Domáci futbalisti nastúpili tradične v žltých dresoch. Real Betis takisto zvolil svoje klasické farby, takže bielu a zelenú.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Villarreal CF: Barbosa – Antonio Rukavina, Álvaro González, V. Ruiz, J. Costa – Castillejo, Trigueros, Hernández, Fornals – Bacca, Bakambu.
Náhradníci: N. Sansone, Semedo, Leo Suárez, Francisco Torres, Ünal.

Real Betis: Adán – Barragán, Amat, Feddal, Durmisi – Javi García, Camarasa, Narváez – Tello, Joaquín, León.
Náhradníci: D. Giménez – Guardado, Nahuel, Mandi, R. Navarro, Ruiz, A. Sanabria.
Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu tretieho kola najvyššej španielskej súťaže. Nedeľňajší program uzavrie súboj medzi Villarrealom a Realom Betis.

Villarreal CF v posledných štyroch sezónach vždy postúpil do európskych pohárových súťaži a túto sériu by rád natiahol. Žltá ponorka sa však musí vyrovnať s nevydareným štartom do nového ročníka, pretože v prvých dvoch zápasoch nezískala ani jeden bod a dokonca nedokázala skórovať. V úvodnom kole nestačila vonku na nováčika z Levante, keď inkasovala gól v posledných minútach z pokutového kopu a prehrala 0:1. Ešte horšie dopadol pre Villarreal druhý duel sezóny na trávniku Real Sociedad, kde utrpel jasnú porážku 0:3.

Real Betis sa chce hlavne vyhnúť bojom o záchranu a bude mu vyhovovať umiestnenie v strede tabuľky. Začiatok sezóny je v klube pokojný, pretože Sevillčania získali v dvoch zápasoch tri body. Podľa očakávania prehrali v prvom kole na trávniku FC Barcelona 0:2, ale v druhom súboji si napravili chuť. V domácej premiére otočili nepriaznivý stav proti Celte Vigo a triumfovali 2:1. Najskôr vyrovnával Sergio Leon a definitívne rozhodnutie priniesol v 77. minúte Maročan Zouhari Feddal.

Villarreal je papierovým favoritom, čo potvrdzujú aj výsledky z minulej sezóny. V predchádzajúcom ročníku ovládol oba vzájomné zápasy s Realom Betis, keď doma triumfoval 2:0 a vonku 1:0.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

Villarreal CF – Real Betis

3:1

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 32. Bacca, 61. Castillejo, 77. Ünal – 11. León

Karty:   10. J. Costa (VLR), 45+2. Álvaro González (VLR), 90+2. Antonio Rukavina (VLR)

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:9.

Villarreal CF: Barbosa – Antonio Rukavina, Álvaro González, V. Ruiz, J. Costa – Castillejo, Trigueros (84. Moya Martínez), Hernández (87. Semedo), Fornals – Bacca (69. Ünal), Bakambu.
Náhradníci: García – N. Sansone, Semedo, Leo Suárez, Francisco Torres, Ünal, Moya Martínez.

Real Betis: Adán – Barragán, Amat, Feddal, Durmisi – Javi García, Camarasa (74. Guardado), Narváez – Tello (78. Nahuel), Joaquín, León (58. A. Sanabria).
Náhradníci: D. Giménez – Guardado, Nahuel, Mandi, R. Navarro, Ruiz, A. Sanabria.

E.ON Junior Cup

Příbram – Hertha 08:00 0:2

Hrusice – Mladá Boleslav 08:00 0:4

Kohoutovice – Ostrava 08:00 0:1

Brno – Slovan Bratislava 08:22 2:2

Sparta Praha dívky – Frýdek-Místek 08:22 0:1

Prachatice – Bohemians 08:22 0:6

Schalke – Sigma Olomouc 08:45 0:1

Slavia – Hr. Králové 08:45 0:0

Zlín – Táborsko 08:45 3:1

Luceafarul Kluž – Opava 09:07 0:2

Sparta Praha – Slovácko 09:07 2:1

Karviná – Xaverov 09:07 3:2

SKP Č. Budějovice – Kohouti Rokycany 09:07 3:0

ACS Kinder – Hlučín 09:30 3:2

Monaco – Liberec 09:30 1:0

Brno – Anderlecht 09:52 1:6

Sparta Praha dívky – Mladá Boleslav 09:52 0:2

Prachatice – Ostrava 09:52 2:2

Schalke – Ústí n. L. 10:15 0:0

Slavia – Slovan Bratislava 10:15 1:1

Jihlava – Frýdek-Místek 10:15 3:1

Zlín – Bohemians 10:15 0:2

Luceafarul Kluž – Sigma Olomouc 10:37 1:2

Sparta Praha – Hr. Králové 10:37 3:1

SKP Č. Budějovice – Táborsko 10:37 2:0

ACS Kinder – Slovácko 11:00 1:2

Č. Budějovice – Xaverov 11:00 2:0

Monaco – Kohouti Rokycany 11:00 0:0

Příbram – Hodonín 11:22 1:1

Kohoutovice – Liberec 11:22 0:2

Ústí n. L. – Slovan Bratislava koniec po penal. (2:0) 12:00 2:1

Sigma Olomouc – Slavia 12:00 2:1

Luceafarul Kluž – Anderlecht 12:00 3:4

Hertha – Sparta Praha 12:00 0:1

Sparta Praha dívky – Kohoutovice koniec po penal. (2:1) 12:40 1:1

Xaverov – Liberec 12:40 5:0

Hrusice – Ostrava koniec po penal. (1:3) 12:40 2:3

Ústí n. L. – Anderlecht 13:00 1:9

Sigma Olomouc – Sparta Praha koniec po penal. (2:3) 13:00 0:0

Slavia – Hertha 13:00 2:0

Slovan Bratislava – Luceafarul Kluž 13:10 0:1

Frýdek-Místek – Táborsko 13:20 2:1

SKP Č. Budějovice – Karviná koniec po penal. (2:0) 13:40 0:0

Jihlava – Monaco 13:40 1:1

Zlín – Č. Budějovice 13:40 1:2

Bohemians – Mladá Boleslav koniec po penal. (1:2) 13:40 1:1

Slovan Bratislava – Hertha koniec po penal. (0:1) 13:40 0:0

Brno – Česká Třebová koniec po penal. (1:3) 14:00 0:0

ACS Kinder – Schalke 14:20 0:3

Hr. Králové – Opava 14:20 0:1

Sigma Olomouc – Ústí n. L. 14:20 6:1

Slavia – Luceafarul Kluž 14:40 2:0

Sparta Praha – Anderlecht koniec po penal. (2:3) 14:45 2:2