Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

Borussia Mönchengladbach – VfB Stuttgart

2:0

koniec (0:0)

19.09.2017, 18:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • 5. kolo • Róbert Gašpárek

Tipsport: 1.7 4.12 5.14

Máme tu koniec stretnutia. V ňom sme mali možnosť vidieť dva presné zásahy z kopačky domácich hráčov, vďaka čomu si Borussia Mönchengladbach pripíše do tabuľky plný bodový zisk. Domáci futbalisti hrali počas celého duelu kombinačným štýlom a naopak hostia sa viac sústredili na defenzívu. Odo mňa to je všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa Vám hlásil Róbert Gašpárek. (20:24:28)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Andreas Beck sa dostal po chaose v šestnástke k odrazenej lopte a utešenou strelou poslal loptu do pravého horného rohu. Gólman, avšak, tento pokus famózne zmaril.

90+2

Hostia budú zahrávať voľný kop z väčšej vzdialenosti po nedovolenom zákroku Zakaria. Nechajme sa prekvapiť ako s ním vynaložia.

90+1

Štvrtý rozhodca sa rozhodol v druhom dejstve nadstaviť ešte 4 minúty navyše.

90

Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Raffael, prichádza Raúl Bobadilla.

89

johnson svojou prihrávkou hľadal lepšie postaveného spoluhráča, ale toho sa mu nájsť nepodarilo. Loptu si prevzal jeden z brániacich hráčov.

87

Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť 44 063 platiacich divákov!

86

Loptu majú na svojich kopačkách domáci futbalisti, ktorí sa na dlhšiu dobu usadili na polovici súpera.

85

Josip Brekalo nedokázal krásny center pretaviť na gól. Škoda preškoda tejto šance.

84

Ďalšia veľká príležitosť na strane Stuttgartu. Na centrovanú loptu do šestnástky si zbehol Beck, ktorý trafil loptu z voleja. Tá si to namieril nad brvno domácej bránky.

83

Simon Terodde vo veľkej príležitosti! V pokutovom území vyskočil najvyššie a na bránu poslal prudkú hlavičku. Nabudúce by mal lepšie namieriť. Jeho snaha skončila vedľa ľavej žrde.

82

Zasahovať teraz musel Sippel, ktorý si musel dať pozor na nabiehajúceho Simona Teroddeho. Ten sa zmohol len na strelu z pádu, čo znamená, že jeho strelecký pokus nemal potrebnú razanciu a tak Sippel nemal väčší problém loptu zachytiť.

81

Rohový kop, ktorého autorom je Josip Brekalo, je odkopnutý defenzívou súpera.

80

Josip Brekalo skúša nahrať spoluhráčovi do veľkého vápna, ale zasahuje defenzíva súpera. Lopta ide mimo hry. Šancu skórovať z rohového kopu bude mať Stuttgart.

79

VfB Stuttgart si vďaka svojej útočnej aktivite dokázalo vybojovať outové vhadzovanie na polovici súpera.

78

Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Orel Mangala, prichádza Dzenis Burnic.

77

Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Dennis Aogo, prichádza Ailton.

76

Beck sa pokúsil presadiť individuálnym spôsobom, ale to mu absolútne nevyšlo a o loptu rýchlo prišiel.

74

74. Raffael (MNC) - 2:0

74

Mönchengladbach dal gól!
Autorom gólu z pokutového kopu je RAFFAEL, ktorý loptu z bieleho bodu poslal presne do ľavej časti bránky. Stav stretnutia je 2:0!

73

Po nedovolenom zákroku Simone Teroddeho mali domáci príležitosť skórovať po voľnom kope. Ku zakončeniu sa nedostal ani jeden z domácich hráčov, ale nemusí ich to vôbec mrzieť. Po nedovolenom zákroku jedného z hráčov Stuttgartu bude Borussia Mönchengladbach zahrávať pokutový kop!

72

Žltú kartu dostáva Simon Terodde (VfB Stuttgart).

72

Striedajúci Fabian Johnson poslal prízemný center z ľavej strany ihriska, ale jeho pokus dokázal zachytiť hneď prvý brániaci hráč.

71

Zaujímavý center poslal do pokutového územia Asano, ale lopta len tak presvišťala pomedzi hráčov, až sa dostala do zámedzia. Nasledovať bude odkop od bránky domáceho celku.

70

Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Patrick Herrmann, prichádza Fabian Johnson.

69

Skvelá práca v podaní Aoga, ktorý prekazil rozohrávku súpera v strede ihriska a získal tak loptu na svoju stranu.

67

Herrmann si teraz príliš nerozumel so svojim spoluhráčom pri zakladaní útočnej akcie a poslal loptu úplne nezmyseľne za postrannú čiaru. Stuttgart bude zahrávať out.

66

Mangala si zbehol bližšie ku vápnu súpera, kde inkasoval milimetrovú prihrávku. Do nej sa oprel z prvej. Loptu síce poslal medzi tri žrde, ale jeho strelecký pokus nemal potrebnú razanciu a smeroval len do stredu bránky.

64

Terodde v snahe spracovať si loptu spadol po súboji na trávnik. Dožadoval sa voľného kopu, ale arbiter neuznal zákrok ako nedovolený a nechal hru pokračovať bez prerušenia.

63

Hra po krátkom prerušení pokračuje ďalej. Dúfajme, že sa podobné situácie nebudú opakovať a budeme môcť sledovať pokojný priebeh hry.

62

Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Takuma Asano, prichádza Josip Brekalo.

61

Hlavný arbiter prerušil hru. Dôvodom sú výtržnosti jedného z fanklubov.

60

Center do pokutového územia. Orel Mangala by musel byť o niečo presnejší, aby z tohto mráčika zapršalo v podobe gólovej pozície.

59

Lopta sa nachádza na polovici Stuttgartu, ale sú to práve futbalisti hosťujúceho celku, kto ju má pevne pod kontrolou.

57

57. Raffael (MNC) - 1:0

57

Mönchengladbach dal gól!
Nikým nestrážený RAFFAEL si zbehol do voľného priestoru v šestnástke súpera, kde reagoval na prízemný center Nica Elvediho strelou z prvej. Jeho tvrdý pokus si našiel cestu až za chrbát gólmana. Stav stretnutia je 1:0!

56

Momentálny pomer držania lopty je: 61% – 39%.

55

Zaznel hvizd hlavného arbitra. Aogo fauloval protihráča na jeho vlastnej polovici.

54

Jannik Vestergaard spálil sľubnú šancu! Vyskočil si na centrovanú loptu a z blízkosti bieleho bodu poslal len slabú hlavičku. Lopta preletela vysoko nad brvnom!

53

Centrovaná lopta po rohovom kope si našla cestu len ku brániacemu hráčovi, ktorý upratal loptu do bezpečia.

52

Oscar Wendt doručil prízemnú prihrávku z hranice šestnástky s cieľom nájsť spoluhráča, ktorý bol v dobrej pozícii. Jeden z obrancov súpera ale pas zablokoval a loptu upratal do bezpečia. Mönchengladbach zahrá rohový kop.

51

Vyzerá to tak, že Denis Zakaria mal pri tomto zákroku zahmlenie. Soren Storks nebude tolerovať takéto správanie a pískol do píšťalky pre faul.

50

Rafael si spracoval prihrávku svojho spoluhráča, ale v čase, keď sa nachádzal v ofsajdovom postavení. Stuttgart bude zahrávať nepriamy voľný kop.

49

Domáci futbalisti sa na dlhšiu dobu usadili na polovici súpera, kde si snažia vytvoriť lepšiu streleckú pozíciu.

47

Precízny pas vo vnútri veľkého vápna si spracoval Simon Terodde a pohotovo vystrelil. Chýbala tomu presnosť, nakoľko pokus skončil centimetre od ľavej žrde.

46

Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Christoph Kramer, prichádza Mickaël Cuisance.

46

Začal sa druhý polčas.
Máme tu koniec prvého polčasu. Ten možno označiť ako podpriemerný, až nudný. Nemali sme možnosť vidieť takmer žiadnu príležitosť na skórovanie. Domáci futbalisti dnes vsadili na kombinačný štýl hry a naopak hostia sa sústredia na pevnú defenzívu a udrieť sa snažia po rýchlych kontrách. My sa Vám hlásime opäť približne o 15 minút.

45+0

Prvý polčas sa skončil.

44

Kramer to v súboji prehnal s agresivitou, čo neuniklo pozornostti hlavného arbitra. Ten odpískal nedovolený zákrok a loptu tak získa Stuttgart.

43

Borussia Mönchengladbach bude zahrávať outové vhadzovanie na vlastnej polovici ihriska.

41

Thorgan Hazard zahráva rohový kop, ktorým ale veľa vzruchu nenarobil. Lopta putovala do skrumáže hráčov súpera, ktorí loptu vykopli mimo pokutové územia.

40

Raffael s nebezpečným pasom do veľkého vápna. Súperovi obrancovia dokázali loptu odkopnúť. Hlavný rozhodca a jeho asistent ukazujú na rohový kop. Zahrávať ho bude tím Mönchengladbach.

38

Takuma Asano je odmávaný v ofsajde pre zlé načasovanie. Obrana hrá naozaj umne a nie po prvý krát dnes cvakla jej ofsajdová pasca úspešne.

37

Lars Stindl bol v súboji príliš aktívny a fauloval protihráča. To neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý prerušil hru a nariadil voľný kop v prospech Stuttgartu.

36

Simon Terodde poslal loptu do pokutového územia, čo by bolo celkom fajn, keby napokon žiaden z jeho spoluhráčov na loptu nedosiahol.

35

Futbalisti Borussie Mönchengladbach sú usadení na polovici súpera, kde sa formou krátkych prihrávok snažia rozhodiť hosťujúcu defenzívu.

33

Lars Stindl skvelo oklamal brániaceho hráča, čím si vytvoril streleckú pozíciu. To sa okamžite snažil využiť. Jeho tvrdý projektil dokázal Zieler zachytiť, vďaka čomu si na svoje konto pripíše prvý úspešný zákrok.

32

Takuma Asano je ďalším hráčom, ktorý sa nechal chytiť v ofsajdovej pasci súpera.

31

Skvelá obranná činnosť v podaní Becka, ktorý zachytil nepríjemný kros súpera a získal tak loptu na svoju stranu.

30

Nico Elvedi zacentroval do šestnástky, ale žiadneho spoluhráča nenašiel. Slabý pokus o prihrávku.

29

Patrick Herrmann vyslal dopredu prihrávku. Adresátom bol Raffael, ale k zakončeniu sa napokon nedostal.

28

Máme tu čas na malé štatistické okienko. Momentálny pomer držania lopty je: 60% – 40%.

27

Zakaria zbytočne stratil loptu na vlastnej polovici ihriska. Napriek tomu dokázal loptu vybojovať späť na svoju stranu.

26

Jeden z hráčov hostí vyslal prudký center z pravej strany ihriska, ktorý síce prepadol v šestnástke súpera, ale ako prvý bol pri lopte domáci obranca.

24

Pri lopte sú hostia, ktorí trpezlivo vyčkávajú v strede ihriska, kde čakajú na moment prekvapenia.

23

Beží nám 23. minúta a zatiaľ smenemali možnosť vidieť ani jeden strelecký pokus na bránku. Dúfajme, že sa čoskoro dočkáme úvodného gólu, ktorý tento duel veľmi potrebuje.

22

Oscar Wendt sa dopustil útočného faulu. Soren Storks všetko videl celkom jasne a zapískal. Oscar Wendt sa háda "ostošesť", ale rozhodnutie arbitra je nemenné.

21

Herrmann poslal do pokutového územia súpera dlhý kros, ktorý smeroval na dobre postaveného Raffaela. Ten však loptu nezískal, pretože ju stihol zachytiť obranca.

20

Loptu majú po dlhšej dobe pod kontrolou hostia, ktorí si ju medzi sebou vymieňajú na vlastnej polovici ihriska.

19

Asistent rozhodcu ukazuje ofsajd. Hlavný arbiter toto jeho rozhodnutie potvrdzuje. Asano je tým hráčom, ktorý sa nechal chytiť.

18

Zástavka letí do nebies! Raffael si to zle načasoval, pretože sa v čase prihrávky nachádzal v ofsajdovej pasci súpera.

17

Thorgan Hazard si vybral možnosť zrýchlenia hry a rohový kop rozohral nakrátko.

16

To bola veľká strelecká príležitosť! Raffael predviedol dobrý nábeh do veľkého vápna a milimetrový pas za obranu poslal na bránku. Jeho pokus ale jeden z obrancov zablokoval brilantným sklzom. Lopta opúšťa hraciu plochu. Mönchengladbach tak získava výhodu rohového kopu.

15

Lopta sa po nevydarenej kombinácii domácich dostala až na kopačku Zielera, ktorý hral v tomto prípade na istotu a odkopol ju až za postrannú čiaru.

14

Nico Elvedi doručil do šestnástky sľubný center, ale jeden z hráčov súpera získal loptu a odvrátil tak hrozbu.

13

Skvelá obranná práca v podaní Aoga, ktorý zachytil rozohrávku súpera. Snažil sa založiť rýchly protiútok, ale o loptu vzápätí prišiel.

11

Kramer poslal centrovanú loptu z ľavej strany ihriska, ale jeho pokus bol veľmi nepresný a lopta smerovala až do zámedzia. Stuttgart bude zahrávať odkop od bránky.

10

Anastasios Donis sa skúšal uvoľniť, ale hráč súpera pohotovo zasiahol.

9

Kramer poslal dopredu dlhý pas, ale Ron-Robert Zieler sa ho pohodlne zmocnil.

8

To bola teda šanca! Milimetrový kros do pokutového územia si našiel Simon Terodde a hlavou poslal loptu nepresne vedľa ľavej žrde.

7

Asano sa po krídle rútil smerom dopredu. Neskôr poslal prízemný center do šestnástky súpera, kde však nenašiel žiadneho svojho spoluhráča.

6

Borussia Mönchengladbach získala výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.

5

Zieler musel vyutekať zo svojej obvyklej pozície, aby bol pri lopte skôr ako útočiaci Raffael. To sa mu podarilo a ďalekým odkopom zmaril všetky očakávania na skórovanie.

4

Domáci futbalisti sa na dlhšiu dobu usadili na polovici súpera, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.

3

Elvedi sa snažil individuálnym spôsobom dostať loptu do šestnátky súpera, ale proti dvojici brániacich hráčov bol bezmocný a o loptu prišiel.

2

V zadných radoch sa včasným zákrokom prezentoval Elvedi, ktorý za seba nepustil rozbiehajúci sa útok súpera.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Borussia Mönchengladbach: Sippel – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Kramer, Zakaria – Herrmann, T. Hazard – Stindl (C), Raffael.
Náhradníci: Nicolas – Jantschke, Oxford, Johnson, Cuisance, Villalba, Bobadilla.

VfB Stuttgart: Zieler – Baumgartl, Pavard, Kamiński – Beck, Mangala, Ascacibar, Aogo – Asano, Donis – Terodde (C).
Náhradníci: Meyer – Ailton, Özcan, Sessa, Burnic, Brekalo, E. Ofori.

Rozhodca: Soren Storks.
Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes sa zameriame na 5. kolo nemeckej Bundesligy, kde Borussia Mönchengladbach privíta na svojom trávniku VfB Stuttgart. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

Borussia Mönchengladbach:

Futbalisti tohto celku momentálne figurujú na 10. priečke so ziskom 5 bodov. To sa im podarilo po jednom víťazstve, dvoch remízach a jednej porážke. Svojim súperom dovedna nastrieľali 5 gólov a rovnaký počet aj inkasovali. Hráči Mönchengladbachu sú bez triumfu v posledných 3 stretnutiach. Na posledný zápas vycestovali na trávnik minuloročného vicemajstra RB Lipska. Tam v 17. minúte išli ako prví do vedenia domáci po presnom zásahu Wernera. V 25. minúte využil pokutový kop Hazard a vyrovnal. Ešte v prvom polčase poslal svoj tím do vedenia domáci Augustino. V 61. minúte stanovil Stindl svojim presných zásahom výsledok na konečných 2:2.

VfB Stuttgart:

Hráči Stuttgartu sú tabuľkovým susedom svojho dnešného súpera. Nachádzajú sa na 9. priečke so ziskom 6 bodov. Na svojom konte majú dve víťazstvá a dve porážky. Vo svojom poslednom zápase sa predstavili pred zrakmi vlastných fanúšikov, ktorí sa prišli pozrieť na duel s Wolfsburgom. Tí sa prvého gólu dočkali až v 42. minúte z kopačky domáceho Akola a to bol aj posledný gól stretnutia.

Z pozície komentátora sa Vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

Borussia Mönchengladbach – VfB Stuttgart

2:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 57. Raffael, 74. Raffael (pen.)

Karty:   72. Terodde (STU)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:6. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:8.

Borussia Mönchengladbach: Sippel – Elvedi, Ginter, Vestergaard, Wendt – Kramer (46. Cuisance), Zakaria – Herrmann (70. Johnson), T. Hazard – Stindl (C), Raffael (90. Bobadilla).
Náhradníci: Nicolas – Jantschke, Oxford, Johnson, Cuisance, Villalba, Bobadilla.

VfB Stuttgart: Zieler – Baumgartl, Pavard, Kamiński – Beck, Mangala (78. Burnic), Ascacibar, Aogo (77. Ailton) – Asano (62. Brekalo), Donis – Terodde (C).
Náhradníci: Meyer – Ailton, Özcan, Sessa, Burnic, Brekalo, E. Ofori.

Rozhodca: Soren Storks

Diváci: 44 063