Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Athletic Club Bilbao – Atlético Madrid

1:2

koniec (0:0)

20.09.2017, 20:00 • 5. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

: 4.0 3.4 2.45

Atlético Madrid vydrelo tri body. Všetko podstatné sa udialo v druhom polčase. V tom prvom nepremenil penaltu Aduriz, takže skóre otvoril Correa, aby sa následne trafil Carrasco. Domáci znižovali vďaka vlastnému gólu Gabiho až v úplnom závere a to bolo neskoro. (21:58:23)

90+3

Koniec zápasu.

90+2

90+2. Raúl García (ATB) - 1:2

90+2

Bilbao dalo gól!
Nešťastný moment pre hostí, pretože po centri z pravej strany od Balenziagu si loptu do vlastnej nasmeroval GABI.

90

90.

90

Domáci hráči sa mohli dočkať zníženia. Po centri z rohu loptu vyboxoval Oblak, ale po sérii dorážok to poriadne horelo. Všetko ukončil ofsajdový verdikt rozhodcov.

89

Córdoba získal piaty roh zápasu pre Bilbao. Nízky center ale už z prvej žrdi odvrátil dobre pripravený obranca Hernández.

88

Griezmann s Carrascom síce na krídle dobre zakombinovali a našetrili nejaký čas, lenže Francúz zbytočne fauloval Balenziagu.

87

Muniain si našiel priestor pre strelu, tá neprešla. Zakončoval ešte stopér Laporte, no Oblak bez problémov chytá aj tento pokus.

86

Po útočnom faule hostí ostáva Bilbao pri lopte, ale fanúšikovia už pomaly začínajú opúšťať štadión.

85

Oblak šetrí čas, ako to len ide. Bilbao sa stále nevie dostať do šance, ktorá by mohla so zápasom niečo urobiť a to dávajú jasne najavo aj fanúšikovia.

84

Opäť prišiel veľmi nepresný center od jedného z hráčov Bilbaa z pravej strany, Stopér Godín loptu iba poľahky hlavou prihral do rukavíc Oblaka.

83

Savič na pozícii stopéra nebol práve najistejší. Domáce mužstvo preto mohlo vhadzovať z ľavej strany, ale Muniain následne nevymyslel vôbec nič.

81

Raúl García sa síce dostal k centru sprava, lenže jeho pokus až pred bránu Oblaka neprešiel. Slovinec môže navyše rozohrávať, pretože dobre to spravil Lucas Hernandez.

80

Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Aritz Aduriz, prichádza Iñigo Córdoba.

79

Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Filipe Luís, prichádza Lucas Hernández.

78

Griezmann si síce neprebral loptu dobre, aj tak dokázal v sklze poslať pokus k pravej žrdi, čím donútil Kepu k zákroku. Ten to zvládol a mohol rozohrávať.

77

Ešte pred tým, ako center doletel, tak prišiel pád domáceho futbalistu, o penaltu sa rozhodne nejednalo. Následná zakončenie ide vysoko nad bránu.

76

Muniain sa síce nedostal cez prvého obrancu, avšak domáci loptu udržali a od Gimenéza ide na rohový kop.

75

Hostia z Atlética Madrid sa ešte chvíľu držali na lopte, lenže tú zobrali domáci futbalisti a už sa rútia smerom na bránu Oblaka.

73

73. Yannick Ferreira-Carrasco (ATM) - 0:2

73

Atlético dalo gól!
Griezmann pekne prestrčil loptu cez Laporteho do šestnástky, kam si nabehol YANNICK FERREIRA-CARRASCO a zakončil krížnou strelou po zemi k žrdi.

73

Stefan Savič si dal pozor, aby sa lopty nedotkol a nechal ju prejsť za bránkovú čiaru. Situáciu zvládol veľmi dobre, odkopávať bude Jan Oblak.

72

Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Ángel Correa, prichádza Gabi.

71

Beňatov center nebezpečný nebol, avšak po ďalšom pase sa k lopte dostal Raúl García a jeho strela z veľmi dobrej parkety bránu Oblaka trestuhodne minula.

70

70. Raúl García (ATB)

70

Hráči Bilbaa majú už len posledných dvadsať minút na to, aby so zápasom ešte niečo urobili. Loptu majú síce častejšie na kopačkách, ale to šancí to zatiaľ nevedie.

68

Savič loptu vo svojom vápne možno rukou zasiahol, napriek tomu sa hrá ďalej a guľatý nezmysel už dopredu vyváža Correa.

67

Dvojčlenný múr takmer zastavil pokus Raúla Garcíu z priameho kopu. Aj vďaka teču Carrasca s Correom lopta pristála priamo v rukaviciach brankára Oblaka.

66

Domáci hráči sa síce dostali k lopte, avšak smerom dopredu ich to nijak extra nelákalo aj napriek tomu, že sú to oni, kto musí doháňať manko.

65

Po faule Laporteho pri rohovej zástavke centroval do šestnástky súpera Koke. Lopta sa následne dostala na nejakých 25 metrov ku Carrascovi, jeho rana išla nad.

64

Griezmann po kontakte s jedným z obrancov Bilbaa padá v šestnástke protivníka. Penalta sa aj napriek veľkej nevôli Diega Simeoneho pískať nebude.

63

Carrasco potiahol akciu s Parteym po krídle, Atlético sa nakoniec nikde neponáhľalo a pri kombinácii čakalo na chybu domácich v defenzíve. Tá neprišla.

62

Antoione Griezmann síce po priamom kope dostal loptu do siete, lenže guľatý nezmysel ešte predlžoval jeden z jeho spoluhráčov, a tak sa Francúz ocitol v ofsajde.

61

Griezmann nemal smerom dopredu čo vymyslieť, preto prihral smerom vzad. Nakoniec získal priamy kop Saúl, keď si vypýtal faul. Ten bol pre Bilbao jubilejným desiatym.

60

Striedanie v tíme Atlético Madrid: z ihriska odchádza Nicolás Gaitán, prichádza Yannick Ferreira-Carrasco.

59

Savič síce vyhral súboj proti San Josému, lopta sa ale odrazila za bránkovú čiaru a domáci celok Athletic Bilbao získava vo svoj prospech rohový kop.

58

Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Markel Susaeta, prichádza Iñaki Williams.

57

Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Ander Iturraspe, prichádza Beñat Etxebarria.

56

56. Ángel Correa (ATM) - 0:1

56

Atlético dalo gól!
Koke sa dostával do veľkej šance, lenže Kepa proti nemu vybehol, takže španielsky záložník si strelu rozmyslel. Namiesto toho prihral a ÁNGEL CORREA loptu bez problémov upratal do prázdnej brány.

54

Griezmann loptu nedokázal zachytiť, mal k nej na krídle veľmi ďaleko. Atlético ju napriek tomu po rozohrávke súpera získalo, dopredu môže ísť Luis.

53

Raúl García nedokázal vo svojej ofenzívnej snahe nevymyslieť nie, loptu preto iba odovzdal hráčom dozadu. Tam sa jej takmer zmocnil Griezmman, jeho presing nevyšiel.

52

San José síce po chybe o loptu prišiel, strela Griezmanna po zemi nemala gólové parametre. Kepa ju dokázal zastaviť.

51

Griezmann si nabehol pred šestnástku na prihrávku od spoluhráča. Následne sa síce porúčal na zem, ale podľa hlavného rozhodcu faulovaný nebol.

50

Kepa sa rozhodol pre rýchlu rozohrávku na krátko, dopredu preto prešiel Lekue. Ten o loptu prišiel, takže guľatý nezmysel sa po nákope Giméneza vrátil k svätyni Bilbaa.

49

Gaitán centroval z pravej strany na prvú tyč. Lopta skočila pred Kepom a následne dopadla do náruče brankára domáceho mužstva. Prvá ofenzívna snaha Atlética v druhom polčase.

47

Atlético Madrid vstúpilo do druhého polčasu zo zabezpečenou obranou, pretože hráči Bilbaa sa na úvod snažia byť aktívni. Táto snaha im ale zatiaľ nevychádza.

46

Začal sa druhý polčas.
Gól sme v prvom polčase síce nevideli, ale neboli od neho oba tímy ďaleko. Atlético zahrozilo hlavne vďaka Gaitánovi s Griezmannom, za Bilbao zas pokutový kop nepremenil Aritz Aduriz.

45+0

Prvý polčas sa skončil.

44

Útočný faul pokazil celú akciu hostí. Koke centroval do šestnástky, kde elegantné nožničky vystrihol Griezmann a trafil sa priamo do siete, lenže tento moment započítaný kvôli predošlému faulu nie je.

43

Odrazená lopta sa dostala na nohu Griezmanna, jeho pokus z dobrých dvadsiatich metrov bol dosť nepresný. Avšak, Partey získal priamy kop, Atlético bude mať ďalšiu možnosť ohroziť bránu súpera.

42

Filipe Luís si svedomie teda spytovať nemusí. Respektíve, za chybu áno, ale nie za to, že v závere polčasu mohol potopiť svoj tím.

41

41. Aritz Aduriz (ATB)

41

Aritz Aduriz mieril pravou nohou k ľavej žrdi, lenže lopta nemala správny smer, nakoľko išla v ideálnej výške pre brankára, a tak sa Jan Oblak blysol zákrokom zápasu, keďže chytil pokutový kop!

40

Žltú kartu dostáva Filipe Luís (Atlético Madrid).

40

40.

40

Filipe Luís zaváhal a na hranici pokutového územia fauloval jedného z protihráčov. Athletic Bilbao preto bude kopať pokutový kop, ktorý môže výrazne ovplyvniť toto stretnutie.

38

Atlético Madrid prebralo taktovku nad stretnutím, v ktorom má herne navrch a je lepším mužstvom.

37

37. Antoine Griezmann (ATM)

37

Ďalšia šanca hostí prišla po prihrávke Kokeho na Griezmanna, jeho prudká strela ľavou nohou skončil na skvele chytajúcom brankárovi Athletica Bilbao Kepovi.

36

Gaitán sa ocitol v obrovskej šanci, lenže jeho strelu vyrazil Kepa Arrizabalaga na tyč a francúzsky útočník Griezmann presne doraziť nedokázal.

35

35.

35

Po kombinácii Atlética mala prísť strela z hranice pokutového územia, tento akt sa nakoniec nekonal, pretože defenzíva baskického mužstva funguje veľmi dobre.

34

Griezmann znova napádal rozohrávku súpera, k lopte sa dostať nedokázal. Rýchly prechod Bilbaa sa zabrzdil, pretože Atlético sa veľmi dobre vrátilo.

33

Savičova rozohrávka na krátko nepriniesla vôbec nič. Na pravej strane si loptu po nákope postrážil pred protihráčom brankár domácich Kepa.

32

Domáci sa pokúsili o rýchlu kombináciu pred pokutovým územím zverencov Diega Simeoneho, no defenzívny val hráčov z Madridu sa rozpohybovať nenechal.

31

Raúl García prerušil snahu hráčov Atlética Madrid o kombináciu, k lopte sa dostáva jeden z hostí, ktorý bude môcť rozohrávať centrom na polovicu súpera.

30

Muniain si splnil svoje defenzívne povinnosti, Bilbao loptu získalo. Correa následne presoval rozohrávku a vypýtal si dokonca faul.

29

Griezmann a Koke sa dlho dohadovali na realizácii, až vystrelil Francúz a svojím pokusom trafil múr. Tečovaný pokus skončil v strede brány zákrokom Arrizabalagu.

28

Iturraspe fauloval Griezmanna a aj napriek nevôli štadiónu sa píska priamy kop pre Atlético z veľmi dobrej pozície. Defenzíva domácich môže mať problémy.

27

Griezmann napádal rozohrávku Kepu, brankára Bilbaa. K lopte sa ale nedostal, tú hráči Bilbaa udržali pre vlastné potreby.

26

Audriz sa dostal k teču prudkého centru, ktorý smeroval na jeho osobu do pokutového územia, toto zakončenie našlo iba stred brány, kde bol pozorný Oblak.

25

Žltú kartu dostáva Thomas Partey (Atlético Madrid).

24

Filipe Luis sa síce ďaleko po krídle nedostal, loptu ale ešte prebral útočník Griezmann a až tak o ňu futbalisti Atlética Madrid nadobro prišli.

23

Correa je po krátkej pauze v poriadku, hra preto môže pokračovať. Aktuálne sa hrá na pravej strane z pohľadu domácich futbalistov.

22

Griezmann si neprebral loptu ideálne, Atlético o ňu ale neprišlo, pretože zabojovali jeho spoluhráči. Luisova prihrávka síce presná nebola, hra sa prerušuje. Na zemi ostal Correa.

21

Jan Oblak podržal svoj tím, pretože strela Garcíu išla na bránu. Slovinský gólman včasným zákrokom odvrátil pre hostí najhorší možný scenár tejto situácie.

19

Oblak rozohral veľmi zle, domáci to mohli využiť lepšie. Ich zbrklosť však skončila nepresnou prihrávkou, ktorá celú akciu Baskičanov zastavila.

18

Griezmann sa mohol ocitnúť v obrovskej šanci, to by ale musel dočiahnuť na loptu, ktorá smerovala na biely bod. To sa mu nepodarilo, takže Kepa hasiť nemusí.

17

Jeden z domácich hráčov bol pod tlak a pre útok svojho tímu teda zvolil bližšiu pravú stranu. Tam ale loptu zastavil obranca Luis, dopredu ide Atlético.

16

Lekue sa dostal po krídle k centru do pokutového územia, Muniaina však čisto odstavil Giménez, a tak akcia domácich končí bez úspechu.

15

Susaeta poslal center z priameho kopu priamo do miest, kde operoval Savič. Hostia dokonca založili útok, lopta sa však dostala za postrannú čiaru.

14

Susaeta sa dostal k lopte, no nevymyslel nič, pretože Correa ho okamžite fauloval. Útočník Atlética môže byť rád, že nedostane žltú kartu.

12

Koke sa hotoval k strele či prihrávke, lenže Bilbao hru prehustilo a súpera do niečo zaujímavého nepustilo.

11

Filipe Luís poslal loptu na nohu Parteya. Potom Gaitán zrýchlil akciu prihrávkou na ľavú stranu, ale Saúl získal iba aut.

10

Center do šestnástky Bilbaa dokázali obrancovia domácich dostať preč. Odkopom sa prezentoval San José, gólman Kepa teda v tomto momente nezasahoval.

9

Prvá strela v zápase, vyslal ju jeden z domácich hráčov, pravdepodobne aktívny Lekue. Trafil však len stred brány, kde bol pozorný Oblak.

8

Hra sa drží často v strede ihriska, oba kluby si dávajú pozor na defenzívu. V akcii bol aj stopér Godín, loptu bez problémov odhlavičkoval do bezpečia.

7

Začiatok stretnutia je z oboch strán veľmi opatrný. Ani jeden z brankárov ešte nemal veľa roboty. Následný prechod Bilbaa cez pravú stranu znova nevyšiel. Lekue je často v hre.

6

Nepresnosť hráčov Atlética Madrid darovala loptu Lekuemu, jeho ofenzívny výpad bol veľmi rýchlo zastavený, takže Španiel sa ďaleko nezašiel.

5

Savičov dlhý nákop presný nebol, pretože jeho ofenzívni spoluhráči sa k lopte nedokázali dostať. Lekue sa dopredu po krídle neprebil, loptu vrátil až na Kepu.

4

Savič pustil dlhý pas na Muniaina k Oblakovi, hostia začali kombináciu od vlastnej brány. Griezmann sa ocitol odpojený z hry.

3

Od Oblaka začala akcia po krídle, Correa však o guľatý nezmysel na krídle prišiel. Lopta sa nakoniec k brankárovi hostí vrátila a ten mohol znova rozohrávať.

2

Aktivita Gaitána na krídle priniesla zisk autu. Následne si Griezmann naviedol loptu do pozície na center, jeho snaha presná nebola.

1

Domáci hráči sa od úvodu tlačia smerom na bránu súpera, ale Filipe Luis pustil loptu za autovú čiaru a Atlético tak môže vhadzovať.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – Lekue, Núñez, Laporte, Balenziaga – San José, Iturraspe – Susaeta, Raúl García, Muniain – Aduriz.
Náhradníci: Herrerín – Bóveda, Etxebarria, I. Williams, Etxeita, Vesga, I. Córdoba.

Atlético Madrid: Oblak – J. Giménez, Savić, Godín, Luís – Gaitán, Partey, Saúl Ñíguez, Koke – Á. Correa, Griezmann.
Náhradníci: Moyà – F. Torres, Ferreira-Carrasco, Gabi, Hernández, Torres Juanfran, Gameiro.
Athletic Club Bilbao

Šiesty tím tabuľky má na konte sedem bodov za dve výhry, jednu remízu a jednu prehru. Porážka prišla naposledy, na Baleárskych ostrovoch sa tešil Las Palmas. Pred tým ale baskický celok porazil Eibar a Gironu, V prvom kole sa zrodila remíza na domácej pôde s Getafe. Najlepším ligovým strelcom je s dvomi gólmi Aritz Aduriz. Celkovo dal v tejto sezóne už päť presných zásahov.

Bilbao už odohral päť zápasov v Európskej lige. Štyri v predkolách a jeden v skupine. Španieli vyradili Dinamo Bukurešť a Panathinaikos, v prvom kole skupín sa zrodila remíza s Herthou.

Atlético Madrid

"Rojiblancos" v úvode prežívajú rozpačité obdobie. Všetko začalo remízou s nováčikom z Girony a aj keď sa následne zrodilo jednoznačné víťazstvo 5:1 nad Las Palmas, tak prišla remíza s Valencou a naposledy veľmi tesná výhra proti Málagy. Len bod zverenci Diega Simeoneho získali v Lige majstrov na pôde AS Rím, pretože roletu zatiahol Alisson.

Čo sa týka všetkých súťaží, tak najlepšími strelcami je dvojica dvojgólových – Ángel Correa a Koke. Raz sa presadili Carrasco, Griezmann, Gimenéz a Partey.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

Athletic Club Bilbao – Atlético Madrid

1:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 90+2. Gabi (vla.) – 56. Á. Correa, 73. Ferreira-Carrasco

Karty:   25. Partey (ATM), 40. Luís (ATM)

Nepremenená penalta: 41. Aduriz (ATB), brankár Oblak zneškodnil

Athletic Club Bilbao: Arrizabalaga – Lekue, Núñez, Laporte, Balenziaga – San José, Iturraspe (57. Etxebarria) – Susaeta (C) (58. I. Williams), Raúl García, Muniain – Aduriz (80. I. Córdoba).
Náhradníci: Herrerín – Bóveda, Etxebarria, I. Williams, Etxeita, Vesga, I. Córdoba.

Atlético Madrid: Oblak – J. Giménez, Savić, Godín (C), Luís (79. Hernández) – Gaitán (60. Ferreira-Carrasco), Partey, Saúl Ñíguez, Koke – Á. Correa (72. Gabi), Griezmann.
Náhradníci: Moyà – F. Torres, Ferreira-Carrasco, Gabi, Hernández, Torres Juanfran, Gameiro.