Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

Hertha BSC – Bayer Leverkusen

2:1

koniec (2:0)

20.09.2017, 20:30 • Olympijský štadión, Berlín • 5. kolo • Jakub Kocourek (@kubikocourek)

Tipsport: 3.2 3.51 2.34

Zápas medzi Herthou Berlín a Bayerom Leverkusen sa hral vo veľkom tempe. Aktívnejší boli síce hosťujúci futbalisti, tí sa však po zbabranom prvom polčase napokon na viac ako na kontaktný gól z kopačky Juliana Brandta nezmohli. O vyrovnanie sa mohol ešte postaral jeden z najlepších hráčov dnešného duelu Dominik Kohr, no ten v čistej šanci prestrelil bránu domácich. Hertha si tak pripisuje do tabuľky dôležité tri body. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám dobrú noc! (22:30:57)

90+6

Koniec zápasu.

90+5

Aktívny bol aj Admir Mehmedi, ktorý to však v posledných sekundách zápasu prehnal v strede poľa proti Perovi Ciljanovi Skjelbredovi, a tak z toho bol len faul stredopoliara Leverkusenu.

90+4

Veľmi dobrú prácu pre svoj tím teraz odviedol aj s trochou šťastia Niklas Stark, ktorý napriek agresívnemu prístupu Dominika Kohra dokázal pre svoj tím vybojovať odkop od brány Runeho Jarsteina.

90+3

Panagiotis Retsos hľadal vysokou loptou Admira Mehmediho, táto spolupráca však úspech nepriniesla, keďže lopta od gréckeho obrancu bola až prílš nepresná.

90+2

Hrá sa síce na polovici Herthy a ten tlak zo strany hosťujúceho tímu je skutočne veľký, avšak až na Kohrovu príležitosť tomu zo strany Leverkusenu chýba nejaký moment prekvapenia.

90+2

Leverkusen v posledných minútach poriadne podkuruje defenzíve Herthy, táto akcia Admira Mehmediho po pravej strane však k ďalšiemu ohrozeniu brány Runeho Jarsteina neviedla.

90+1

Plynú už prvé sekundy z nadstaveného času, ktorý by mal trvať až päť minút!

90

Rune Jarstein si potreboval po tejto obrovskej šanci súpera vydýchnuť a zároveň našetriť ďalšie cenné sekundy pre svoj tím. Pre tento počin však nemal pochopenie Deniz Aytekin, ktorý udeľuje domácemu gólmanovi žltú kartu.

89

Napokon z toho vznikla príležitosť pre Leverkusen, po ktorej mohlo byť vyrovnané! Center do pokutového územia z ľavej strany prepadol k Jonathanovi Tahovi, ktorý sa k strele neodhodlal, a tak posunul loptu Dominikovi Kohrovi, ten ale mieri nad bránu Runeho Jarsteina!

88

Hertha teraz môže ušetriť niekoľko drahocenných sekúnd, keďže sa domácim futbalistom podarilo vybojovať štandardnú situáciu na polovici súpera.

87

Registrujeme posledné striedanie dnešného zápasu. Za potlesku domácich tribún odchádza strelec zatiaľ rozdielového presného zásahu Salomon Kalou, ktorý púšťa na ihrisko na posledných pár minút Genkiho Haragučiho.

85

Tak predsa len bude záver stretnutia ešte zaujímavý. Bayeru sa podarilo znížiť a stále tak živí šance na to, že si z Olympijského štadióna dnes večer odvezie aspoň bod. Na to však potrebujú hostia ešte aspoň raz skórovať.

84

84. Julian Brandt (LEV) - 2:1

84

Bayer Leverkusen dal gól! Tak predsa sa Leverkusenu podarilo dosiahnuť vytúžený, a treba povedaťm že aj pomerne zaslúžený kontaktný gól. Postaral sa oň krásnou umiestnenou strelou JULIAN BRANDT, ktorý trafil nechytateľne k pravej žrdi Jarstebinovej brány!

83

Kevin Volland ale bude určite v poriadku. Potom, čo sa zdvihol z trávnika sa ešte dal na chvíľu do reči s Karimom Rekikom. Leverkusen zostáva pri lopte, veľa času však už hostia nemajú.

82

V pokutovom území Herthy zostal ležať Kevin Volland, vyzeralo to však, že to bolo bez cudzieho zavinenia. Hráči Leverkusenu napriek tomu prestali hrať a loptu odkopli do autu.

81

Fabian Lustenberger sa vydal na ofenzívny výlet, ten sa však skončil potom, čo sa defenzívny stredopoliar Herthy previnil nedovolený zákrokom proti jednému zo súperov.

80

Začala sa posledná desaťminútovka zápasu a na hráčoch Bayeru je vidieť veľkú nervozitu. S hlavným rozhodcom teraz pomerne horlivo komunikoval Admir Mehmedi, ktorý nebol spokojný s jeho verdiktom.

78

Po ľavej strane unikal Mathew Leckie, jeho snaha ale stroskotala na Jonathanovi Tahovi. Berlínčania napriek tomu rozohrávali rohový kop, z neho ale k žiadnemu ohrozeniu brány Bernda Lena neprišlo.

77

Hertha pokračuje v držaní lopty na polovici súpera, ale ako som spomínal, nemá sa kam ponáhľať. Do záverečného hvizdu hlavného rozhodcu Aytekina totiž už veľa času nezostáva.

76

V týchto momentoch konečne držia na dlhší časový úsek loptu na svojich kopačkách aj futbalisti z metropoly Nemecka. Tým sa takýto priebeh druhého polčasu páči, čas hrá v ich prospech.

75

75. Leon Bailey (LEV)

75

Po dlhšom čase ťažký zákrok Runeho Jarsteina. Striedajúci Leon Bailey mieril loptu k bližšej ľavej žrdi, gólman Herthy však predviedol dobré čítanie hry a jeho pokus vystihol.

74

Na opačnej strane sa takmer do zaujímavej príležitosti dostal Salomon Kalou, proti nemu ale v poslednej chvíli dobre zapracoval Panagiotis Retsos, ktorý ho k lopte nepustil.

73

Ani tento center nenarobí Runemu Jarsteinovi žiadne problémy. Charles Aránguiz totiž namieril loptu priamo do rukavíc brankára domáceho celku.

72

Admir Mehmedi nakopával prudkú loptu po zemi smerom do pokutového územia, tam ale nebol žiaden z jeho spoluhráčov, a tak Niklas Stark ju dokázal odpratať do bezpečia.

70

Leon Bailey sa chcel predviesť hneď po príchode na ihrisko. Proti presile súperov sa však nepresadil a následne dokonca veľmi zbytočne zasiahol Alexandra Essweina. Môže byť rád, že sa to zaobišlo bez žltej karty.

69

Hostia prichystali svoje posledné striedanie, keď z ihriska odchádza kapitán Lars Bender, ktorého strieda Leon Bailey.

68

Ondrej Duda má pre dnešok odpracované, vidieť ho bolo najmä v prvom polčase. Namiesto slovenského reprezentanta vidíme na hracej ploche už Fabiana Lustenbergera. No a z ihriska odchádza v tejto sezóne aj naďalej bezgólový Vedad Ibišević, ktorého na posledných viac ako 20 minút nahradí Alexander Esswein.

67

Momentálne sa na trávniku Olympijského štadióna nič zvláštne nedeje, pokračujeme v zabehnutých koľajách. Loptu na svojich kopačkách držia hostia z Leverkusenu, ktorí sa ale stále nevedia dostať na dostrel domácej brány.

66

Bayeru ale dnes nevychádza absolútne nič a aj táto štandardná situácia sa po centri Juliana Brandta končí len odkopom od brány Runeho Jarsteina. Na opačnej strane sa v náznaku príležitosti ocitol Salomon Kalou, dobrú prácu však odviedol Jonathan Tah, ktorý si od súpera vypýtal útočný faul.

65

Leverkusenu sa podarilo zatlačiť svojho súpera, v defenzíve musí vypomíhať aj Salomon Kalou, ktorý teraz odvrátil loptu na ďalší rohový kop v prospech hostí.

64

Tak teraz síce najskôr Bayer skazil kombináciu v blízkosti pokutového územia, následne však vo dvojici predviedli jeho hráči aktívny ofenzívny pressing, Karim Rekik situáciu rieši odkopom do autu.

63

Pomerne nenápadný center z pravej strany od Mitchella Weisera nenarobil gólmanovi Leverkusenu Berndovi Lenovi žiadne problémy a ten tak loptu schoval vo svojej náruči.

62

Futbalisti Bayeru sa veľmi snažia, avšak naďalej prechádzajú cez dobre brániacich hráčov súepra len s veľkými ťažkosťami. Teraz navyše skončil znova na zemi Vladimír Darida po zákroku od Charlesa Aránguiza.

61

Ondrej Duda bol do týchto chvíľ v druhom polčase takmer neviditeľný. Teraz si prebral loptu od Vladimíra Daridu, posunul ju doľava na Mathewa Leckieho, Austrálčanov center do pokutového územia však ani nadvakrát problémy pre Bernda Lena nespôsobil.

60

Admir Mehmedi odovzdal loptu do pokutového územia Kevinovi Vollandovi, toho ale v spolupráci s Vladimírom Daridom dokázal bez väčších problémov odzbrojiť Niklas Stark.

59

Ak sa nemýlim, tak to bol znova dnes jeden z najlepších hráčov Bayeru Dominik Kohr, ktorý sa oprel do lopty v úctyhodnej vzdialenosti od brány Runeho Jarsteina, lopta však mierial veľmi nepresne.

57

Bayeru ale štandardná situácia vôbec nevyšla a hra sa hneď presunula na jeho polovicu. Tam zostal na zemi ležať po prehratom hlavičkovom súboji Vedad Ibišević, hra sa však prerušila až potom, čo Julianovi Brandtovi ušla lopta mimo ihriska.

56

Bayer Leverkusen ale predvádza v druhom polčase naďalej veľmi aktívny výkon, v tomto momente budú hostia vďaka Admirovi Mehmedimu rozohrávať rohový kop z pravej strany.

55

Panagiotis Retsos z toho napokon bez žltého napomínania neobišiel. Osobne si myslím, že to pre obrancu Leverkusenu dopadlo ešte celkom dobre, keďže išlo o zákrok, ktorá skutočne nevyzeral vôbec príjemne.

54

Bayer zvýšil aktivitu na polovici súpera, avšak prieniková prihrávka od Juliana Brandta na Kaia Havertza neprešla. Následne Panagiotis Retsos v súboji o loptu veľmi nepríjemne zasiahol rukou do krku Vladimíra Daridu.

53

Pekná kombinácia Leverkusenu, do ktorej sa najviac zapojil Dominik Kohr. Ten vymyslel aj prienikovú prihrávku na Kevina Vollanda, ktorého ale od lopty odstavil Karim Rekik. Bol z toho rohový kop pre hostí. Po ňom sa do lopty z voleja oprel práve Dominik Kohr, Rune Jarstein chytá!

52

Mathew Leckie bojoval v strede poľa o loptu s Charlesom Aránguizom, hlavný rozhodca stretnutia tam videl nedovolený zákrok zo strany domáceho kanoniera.

51

Po pravom krídle sa snažil individuálne presadiť Salomon Kalou, ten ale napokon stroskotal na Svenovi Benderovi. Na opačnej strane sa tak naskytla príležitosť pre Admira Mehmediho, toho ale k lopte nepustil Karim Rekik.

50

Center do pokutového územia Bernda Lena však nebol vôbec presný, loptu tak takmer zadarmo získavajú hráči Bayeru Leverkusen. Tí ale predviedli veľmi nepripravený prechod do útoku.

49

Mitchell Weiser kombinoval s Vladimírom Daridom pri pravej postrannej čiare a napokon tam prišlo ku kurióznej situácii, keď obaja domáci futbalisti boli faulovaní. Deniz Aytekin napokon odpískal nedovolený zákrok práve na Weisera.

48

Hosťom ale štandardná situácia vôbec nevyšla, našťastie pre nich stroskotal aj protiútok Berlínčanov. Tí síce zostali na polovici súpera, po viacerých nepresnostiach sa však nedovoleným zákrokom proti Dominikovi Kohrovi previnil Marvin Plattenhardt.

47

No a Leverkusen začína druhý polčas aktívne. Julian Brandt sa prebil až na hranicu bránkovej čiary, kde bol tiesnený Niklasom Starkom, avšak dokázal vybojovať aspoň rohový kop.

46

Hosťujúci kouč Heiko Herrlich potrebuje niečo spraviť s výsledkom, a tak do druhého polčasu vytiahol hneď dve zmeny vo svojej zostave. Na ihrisku už nevidíme dvojicu Karim Bellarabi a Wendell, ktorých nahradili Admir Mehmedi, respektíve Jonathan Tah.

46

Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas stretnutia medzi Herthou Berlín a Bayerom Leverkusen mal veľmi dobré tempo. Prvú veľkú príležitosť mali hostia. Tí ju však nevyužili, a tak udrela Hertha. Najskôr sa peknou umiestnenou strelou po prihrávke Ondreja Dudu presadil Mathew Leckie a následne dobrú prácu Vedada Ibiševića na jednoduchú gólovú hlavičku využil aj Salomon Kalou. Leverkusen nehrá zle, stále má však veľké problémy s predfinálnou fázou a ťažko sa tak dostáva do nejakých vyložených šancí. Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

Dominik Kohr predviedol odvážny prienik až pred pokutové územie, zbavil sa dvojice protihráčov, následne však trafil len do Niklasa Starka.

44

V závere prvého polčasu vidí žltú kartu Kevin Volland, ktorý zasiahol vo vzduchu namiesto lopty nohu Karima Rekika a Deniz Aytekin ho za to zaslúžene "odmenil".

43

Mitchell Weiser bojoval o loptu s Karimom Bellarabim, ktorý si napokon podľa názoru hlavného rozhodcu pomohol nedovoleným zákrokom.

42

Leverkusen predviedol akciu na jeden dotyk, Chalres Aránguiz to však pri pokuse posunúť loptu Kaiovi Havertzovi už prehnal. Našťastie pre hostí Per Skjelbred príležitosť na založenie protiútoku nevyužil.

41

No a už to mohlo byť o tri góly. Marvin Plattenhardt posadil center na hlavu Vedada Ibiševića, ktorý predviedol dobrý výskok, loptu však nasmeroval len do miest, kde stál pripravený Bernd Leno.

40

40. Vedad Ibišević (HER)

40

Karim Bellarabi teraz v tradičnejšej pozícii, avšak jeho center do pokutového územia našiel znova len rukavice gólmana Herthy Runeho Jarsteina.

39

Ondrej Duda odovzdal loptu Mathewovi Leckiemu, ktorý upaľoval smer brána, avšak obetavú prácu v defenzíve tentokrát predviedol aj Karim Bellarabi, ktorý ho dokázal od lopty odstaviť.

38

Bayer to skúsil po svojej pravej strane, Julian Brandt si vymenil miesto s Karimom Bellarabim, avšak ani on sa cez dnes zatiaľ bezchybného Karima Rekika nepresadil.

37

Domáci tento rohový kop na ohrozenie brány Bernda Lena nevyužili, Ondrej Duda neprestrelil súpera stojaceho pred sebou a následne sa Mitchell Weiser previnil nedovoleným zákrokom proti Svenovi Benderovi.

37

Z pravej strany centroval ľavačkou Marvin Plattenhardt, ktorý hľadal hlavu Vedada Ibiševića. Pred Bosniakom na rohový kop odvrátil Panagiotis Retsos.

36

Mitchell Weiser chcel zrýchliť okolo Karima Bellarabiho, ktorý ho však zastavil za cenu nedovoleného zákroku a daroval tak Berlínčanom štandardnú situáciu.

35

Karim Bellarabi kombinoval na ľavej strane s Wendellom, avšak po ich nedorozumení skončila lopta znova bez väčšieho vzruchu v pokutovom území domácich v náruči Runeho Jarsteina.

34

Keď to nejde po zemi, skúsil to Dominik Kohr po vzduchu, avšak ani táto lopta na Kevina Vollanda cez dvojicu Niklas Stark-Karim Rekik neprešla.

33

Veľmi dobre dnes pracujú hráči Herthy Berlín na svojej polovici bez lopty, keď mimoriadne aktívnym pohybom znemožňujú súperovi založiť akúkoľvek nebezpečnú akciu.

32

Tak teraz to už pre Bayer vyzeralo nádejne, avšak podľa názoru Deniza Aytekina si Kai Havertz v hlavičkovom súboji s Niklasom Starkom počínal nedovolene, a tak jeho spoluhráčv Kevin Volland zakončovať nemohol.

31

Karim Bellarabi to chcel vyskúšať vysokou loptou na Kevina Vollanda, toho ale ešte na hranici pokutového územia dobre postrážil Karim Rekik, ktorý loptu okamžite odkopol až na polovicu Leverkusenu.

30

Po následnej štandardnej situácii si po pomerne dlhom čase pripísal zákrok aj Rune Jarstein, ktorý ale s centrom z kopačky Wendella nemal najmenší problém.

29

Aktivitu Bayeru na vlastnej polovici teraz aspoň na chvíľu nedovoleným zákrokom proti Charlesovi Aránguizovi prerušil Per Ciljan Sklejbred.

28

No a znova ten istý obrázok. Leverkusen manévruje s loptou na polovici súpera, hráči Herthy však predvádzajú aktívnu hru a nedovoľujú súperovi dostať sa na dostrel ich brány.

27

Už-už to vyzeralo, že sa Vedad Ibišević dostane do samostantého úniku, avšak asi 25 metrov pred bránou ho ako posledný hráč Bayeru dobrou pozičnou hrou a najmä čistým zákrokom odstavil od lopty Sven Bender.

26

Bayeru Leverkusen nemožno odoprieť snahu, zatiaľ im však absolútne nevychádza kombinácia na polovici súpera, keď sa nevedia dostať do tesnej blízkosti brankára Runeho Jarsteina.

24

24. Salomon Kalou (HER) - 2:0

24

Hertha dala gól! Berlínčania vytvorili veľký tlak na loptu, po centri do pokutového územia Vedad Ibišević nezakončoval, ale pripravil ideálny center na SALOMONA KALOUA, ktorý už nemal problém usmerniť hlavičkou loptu do odkrytej brány!

23

Tempo hry je veľmi vysoké. Bayer podnikol rýchly protiútok, z rohu však nič nevymyslel a bola z toho príležitosť na opačnej strane. Útok domáceho mužstva však stroskotal nepresnosťou z kopačky Ondreja Dudu pri prihrávke na Mitchella Weisera.

22

Napokon sa lopta predsa len dostala až do pokutového územia Bernda Lena, tam však prišlo k nedorozumeniu Vedada Ibiševića s Mathewom Leckiem.

21

Domáci hráči po strelenom góle výrazne ožili a teraz sa snažia pritlačiť Leverkusen na jeho vlastnej polovici. Hosťujúci futbalisti to však v týchto momentoch v defenzíve zvládajú.

20

Hertha vyrazila do rýchleho protiútoku, Mathew Leckie znova dokázal vybojovať štandardnú situáciu pre svoj tím po faule od Juliana Brandta, center Marvina Plattenhardta však následne trafil len niektorého z hráčov Leverkusenu.

19

Hráči Bayeru síce držia vo väčšine doterajšieho priebehu loptu na svojich kopačkách, zatiaľ sa však absolútne nedokážu presadiť proti sformovanej defenzíve súpera. Demonštroval to teraz absolútne lacnou stratou lopty aj Karim Bellarabi.

18

Ondrej Duda je dnes od úvodu zápasu veľmi aktívny. V tomto momente dobrou prácou s loptou v strede poľa vybojoval nedovolený zákok od Dominika Kohra.

16

16. Mathew Leckie (HER) - 1:0

16

Hertha dala gól! Pri lopte zostali hráči Herthy, Ondrej Duda ju posunul doprava na MATHEWA LECKIEHO, Austrálčan si zasekol Svena Bendera a ľavačkou trafil do ľavého horného rohu Lenovej brány!

15

Kai Havertz zostáva stále ležať na hracej ploche, vyzerá to pravdepdobone na vyrazený dych. Útočník Bayeru by však napokon mal po krátkom ošetrení pokračovať v zápase.

14

Ani tenot pokus o protiútok domácich futbalistov nebol úspešný. Pri návrate do obrany sa veľmi nepríjemne zrazil Vladimír Darida s Kaiom Havertzom. S mladým útočníkom Leverkusenu to vyzerá zle a pravdepodobne bude potrebovať ošetrenie.

13

Hertha sa konečne po dlhšom čase dostala k lopte, no jej útok stroskotal po nepresnosti Ondreja Dudu ešte na vlastnej polovici. Znova tak môžu útočiť hostia z Leverkusenu.

12

Tak v týchto momentoch sa nám hra trochu upokojila. Loptu na svojich kopačkách držia futbalisti Bayeru, avšak domáci hráči zatiaľ príkladne pristupujú k protihráčom s loptou, ktorí tak majú len minimálny manévrovací priestor.

11

Hráči Herthy zvyšujú svoju aktivtu, na čo sa ale Leverkusen snaží zareagovať dobrým držaním lopty na polovici súpera. Zatiaľ však hostia nevymysleli nič, čím by prekvapili pripravenú defenzívu Berlínčanov.

10

Po odrazenej lopte sa k zaujímavému voleju z hranice pokutového územia odhodlal Ondrej Duda, lopta však z jeho pravačky mierila len vedľa brány Bernda Lena.

9

Obrana Leverkusenu teraz akoby zabudla na Mathewa Leckieho, ktorý sa vrútil do pokutového územia ako víchor, v poslednej chvíli proti nemu fantastickým defenzívnym zákrokom zakročil Panagiotis Retsos. Hertha však bude zahrávať rohový kop.

8

Centroval Mitchell Weiser, ktorý pravou nohou točil loptu k bráne, tá mierila na hlavu Vedada Ibiševića, ktorý ale hlavičkoval vedľa brány Leverkusenu. Prípadný gól by však pre útočný faul Berlínčanov neplatil.

7

Mathew Leckie predviedol dobrú kontrolu lopty a na ľavom krídle si dokázal vypýtať faul od Larsa Bendera. Je z toho pomerne zaujímavá štandardná situácia pre domáceho mužstvo.

6

Teraz sme sledovali dve veľmi nevydarené akcie na oboch stranách. Herthe najskôr stroskotala rozohrávka už pri Karimovi Rekikovi, na čo však nepresnosťou reagoval aj Dominik Kohr.

5

Ondrej Duda chcel zakombinovať so Salomonom Kalouom, Slovák však svojho spoluhráča našiel len v ofsajdovej pozícii, aj vďaka dobrej pozičnej práci obrany Leverkusenu.

4

Salomon Kalou nakopol svoje motory na ľavom krídle, unikal obrane súpera, až ho znova len za cenu nedovoleného zákroku zastavil grécky stopér Leverkusenu Retsos.

3

Panagiotis Retsos si vystúpil z defenzívnej línie až na polovicu ihriska, kde však v súboji s Perom Skjelbredom bol až príliš aktívny, počínal si nedovolene a pri lopte tak zostávajú Berlínčania.

2

2. Julian Brandt (LEV)

2

Hertha tak hneď v úvode prežila obrovskú šancu súpera. Teraz sa snaží svoju hru upokojiť pomalou rozohrávkou, Vedad Ibišević však o loptu v súboji s defenzívou Bayeru prišiel.

1

Síce s miernym oneskorením, ale zápas sa práve v tejto chvíli začal. Rozohrávku obstarali domáci futbalisti. Ich prvý útok sa však skončil ofenzívnym faulom Vedada Ibiševića na Charlesa Aránguiza.Leverkusen okamžite rozohral, lopta sa dostala až do pokutového územia, kde z ľavej strany vyprášil rukavice Runeho Jarsteina Julian Brandt.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Stark, Rekik, Plattenhardt – Darida, Skjelbred – Leckie, Duda – Kalou, Ibišević.
Náhradníci: Kraft – Pekarík, Esswein, Stocker, Langkamp, Haraguči, Lustenberger.

Bayer Leverkusen: Leno – L. Bender, P. Retsos, S. Bender, Wendell – Bellarabi, Kohr, Aránguiz, Brandt – Havertz, Volland.
Náhradníci: R. Özcan – Tah, Bailey, Mehmedi, Baumgartlinger, Pohjanpalo, Henrichs.

Rozhodca: Deniz Aytekin.
Vážení fanúšikovia!

Netradične v strede týždňa pokračuje nemecká Bundesliga svojim 5. kolom. Spoločne sa pozrieme na berlínsky Olympijský štadión v Berlíne, kde domáca Hertha v zaujímavom stretnutí privíta Bayer Leverkusen. Zápas sa začína o 20:30.

HERTHA BERLÍN

Hertha zaznamenala vlani najlepšiu sezónu za posledné roky. Do tej novej však nevstúpila tak, ako si v klube predstavovali. Zo štyroch zápasov toiž mužstvo trénera Pála Dárdaia zvíťazilo len v jedinom, keď uspelo ešte v prvom kole proti Stuttgartu. Dohromady Berlínčania nazbierali zatiaľ len päť bodov. Veľkým problémom pre Herthu je v úvode nového ligového ročníka najmä ofenzíva. Štyri strelené góly, to je na tím s pohárovými ambíciami veľmi málo. Jediným „svetlým zjavom“ v tomto smere je len predsezónna posila Matthew Leckie, ktorý skóroval trikrát. Počas víkendu však Leckie neskóroval a pri remíze s Hoffenheimom ho zastúpil Alexander Esswein. Slovenských fanúšikov môže tešiť fakt, že svoju tohtosezónnu ligovú premiéru si práve proti Hoffenheimu odbila dvojica Peter Pekarík, Ondrej Duda. Tá bude k dispozícii trénerovi Dárdaiovi aj dnes, čo sa však nedá konštatovať o pätici Jonathan Klinsmann, Julius Kade, Valentino Lazaro, Julian Schieber a Davie Selke.

BAYER LEVERKUSEN

Bayer Leverkusen narozdiel od svojho dnešného súpera prežil počas uplynulého ligového ročníka obrovské sklamanie, ktoré sa bude snažiť tento rok odčiniť. No treba konštatovať, že k tomu nenakročil úplne najlepšie. V úvodných štyroch kolách totiž Farmaceuti nazbierali len chudobné štyri body, čo je ešte o jeden menej ako Berlínčania. Bayer doposiaľ zvíťazil taktiež ešte len jediný raz, keď v nedeľu rozstrieľal Freiburg vysoko 4:0. Tréner Heiko Herrlich môže byť zatiaľ spokojný snáď len s tým, že o osem gólov jeho tímu sa podelilo šesť strelcov. Jediným dvojgólovým je Kevin Volland. Ten strelil svoje prvé dva presné zásahy práve počas víkendu. Na druhej strane, Leverkusen inkasoval v štyroch zápasoch už osemkrát. Viac gólov dostal už len beznádejne posledný 1. FC Kolín. Tréner Heiko Herrlich pritom nemá až také veľké problémy so skladaním základnej zostavy. Na listine zranených v jeho tíme totiž figuruje len defenzívna opora Tin Jedvaj. Pred dnešným duelom je však otázny aj štart stredopoliara Dominika Kohra.

POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH STRETNUTÍ:

Hertha Berlín – Leverkusen 2:6
Leverkusen – Hertha Berlín 3:1
Leverkusen – Hertha Berlín 2:1
Hertha Berlín – Leverkusen 2:1
Hertha Berlín – Leverkusen 0:1
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.

Hertha BSC – Bayer Leverkusen

2:1

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 16. Leckie, 24. Kalou – 84. Brandt

Karty:   90. Almenning Jarstein (HER) – 44. Volland (LEV), 55. P. Retsos (LEV)

Držení míče: 38 % : 62 %.
Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 2:5. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 11:23.

Hertha BSC: Almenning Jarstein – Weiser, Stark, Rekik, Plattenhardt – Darida, Skjelbred – Leckie, Duda (68. Lustenberger) – Kalou (87. Haraguči), Ibišević (68. Esswein).
Náhradníci: Kraft – Pekarík, Esswein, Stocker, Langkamp, Haraguči, Lustenberger.

Bayer Leverkusen: Leno – L. Bender (69. Bailey), P. Retsos, S. Bender, Wendell (46. Tah) – Bellarabi (46. Mehmedi), Kohr, Aránguiz, Brandt – Havertz, Volland.
Náhradníci: R. Özcan – Tah, Bailey, Mehmedi, Baumgartlinger, Pohjanpalo, Henrichs.

Rozhodca: Deniz Aytekin