Menu

Futbal

Liga majstrov

Spartak Moskva – Liverpool FC

1:1

koniec (1:1)

26.09.2017, 20:45 • Otkrytie arena, Moskva • 2 • Skupina E • Miroslav Kováčik

Tipsport: 6.19 4.78 1.52

Futbalisti Liverpoolu sa vrátili do Ligy majstrov po dvoch rokoch, no vstup im nevychádza podľa predstáv. Na konte majú len dva body, keďže po remíze s FC Sevilla uhrali nerozhodný výsledok aj v Moskve. Počas celého zápasu mali jasnú územnú i streleckú prevahu, no viac ako jeden gól nestrelili. V závere mohol rozhodnúť Daniel Sturridge, následne v 96. minúte aj Mohamed Salah, no svoje šance využiť nedokázali. Do čela skupiny sa tak dostáva spomínaný klub z Pyrenejského polostrova, ktorý dnes zdolal Maribor jasne 3:0. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem pekný zvyšok večera. (22:45:59)

90+9

Koniec zápasu.

90+8

Liverpool to ešte skúša, no čas na strelenie rozhodujúceho gólu sa mu nezadržateľne kráti. Trent Alexander-Arnold centroval z pravej strany, no nenašiel nikoho v bielom drese.

90+7

Mario Pašalić je v dnešnom zápase prakticky neviditeľný. Pripomenul sa nám až v samotnom závere duelu, no jeho strela zo strednej vzdialenosti putovala len na tribúnu štadióna v Moskve.

90+6

90+6. Mohamed Salah (LIV)

90+6

Alexandr Selichov je hrdinom tohto okamihu! Mohamed Salah si krásne nabehol na center z pravej strany, no z tesnej blízkosti hlavičkoval len do domáceho brankára, ktorý nahradil zraneného Arťoma Rebrova.

90+4

Liverpool sa dostal do náznaku ďalšej šance. Mohamed Salah ušiel domácim stopérom, no jeho spätná prihrávka na Roberta Firmina nebola presná. Následne sa domáci dokázali oslobodiť.

90+3

Až teraz sme svedkami spomínaného striedania. Na ihrisko sa dostáva Pedro Rocha, ktorý nahradí spomínaného Alexandra Samedova. Spartak Moskva preležal takmer polovicu nadstaveného času.

90+2

Na hracej ploche je už aj technické vozidlo, ktoré odnesie z ihriska domáceho futbalistu. Napokon je to Alexandr Samedov, kto dnešný duel nedohrá pre zdravotné problémy.

90+1

A na zemi leží ďalší domáci hráč, ktorý toho má plné zuby. Aj on zrejme o pár minút bude musieť opustiť ihrisko, no ešte takticky zbiera cenné sekundičky pre svoj tím.

90

Riadny hrací čas nám v týchto chvíľach uplynul, no ešte ani zďaleka nekončíme. Hlavný rozhodca totiž nadstavil až osem minút, čo je pomerne očakávane číslo. Ošetrovaní bola skutočne celá kopa.

89

89. Daniel Sturridge (LIV)

89

Liverpool mal obrovskú šancu rozhodnúť dnešné stretnutie. Daniel Sturridge sa vyhol ofsajdovej pasci po presnom pase Jordana Hendersona, no jeho strela ľavačkou mierila vysoko nad bránu Alexandra Selichova.

88

Jordan Henderson preniesol hru na pravú stranu. Odtiaľ centroval Trent Alexander-Arnold, ale našiel len Ilju Kutěpova, ktorý loptu upratal do bezpečného priestoru.

87

Liverpool stále márne hľadá kľúč od domácej defenzívy. Navyše, tá si v predošlých momentoch mohla oddýchnuť, keďže domáci držali loptu ďaleko od svojej brány.

86

Philippe Coutinho dostal na ľavej strane pomerne veľa priestoru, no preváhal ideálny momente na strelu. O pár sekúnd neskôr sa tlačil do zakončenia aj Daniel Sturridge, no nasledovať bude len odkop od brány.

85

Vzrušenie na moskovskom štadióne bolo zbytočné. Roberto Firmino síce šikovným oblúčikom prekvapil domácich obrancov, ale Daniel Sturridge bol v momente prihrávky v tesnom ofsajde.

84

Druhé vynútené striedanie domáceho tímu je realitou. Ivelin Popov po strete s Trentom Alexandrom-Arnoldom končí v dnešnom dueli a na jeho miesto prichádza Lorenzo Melgarejo.

83

Na ihrisku sa opäť nehrá, pretože Ivelin Popov má svalové problémy s zrejme bude musieť striedať. No, v dnešnom zápase sa bude nadstavovať pomerne slušná porcia minút.

81

Hostia previedli ďalšiu peknú krídelnú akciu, ktorá však nebola dotiahnutá do konca. Alberto Moreno si zabehol za obrannú líniu, z ľavej strany odcentroval, no našiel len domáceho brankára.

80

Fernando sa pri rozohrávke dostal pod tlak, keď ho dobre napádali Roberto Firmino a Mohamed Salah. Napokon sa prvý menovaný dostal k lopte, spoza šestnástky vystrelil, ale pri svojom stom štarte za Liverpool mu zrejme nie je dopriate.

79

Liverpool pomaly začína svoj boj s časom. Spartak Moskva sa drží v defenzívnej ulite a niečo cez desať minút ho delí od bodového zisku proti silnému súperovi.

78

Po dlhšej dobe sa hostia dostali do zakončenia. Albero Moreno pekným pasom našiel na pravej strane Trenta Alexandra-Arnolda. Ten si potiahol loptu na os ihriska, ale jeho pokus nemieril medzi tri žrde.

77

Alexandr Selichov bude odkopávať od svojej brány. The Reds si teraz vôbec nerozumeli v kombinácii a pas na Mohameda Salaha takisto nebol najpresnejší. Domáci brankár sa príliš neponáhľa.

76

Futbalisti Liverpoolu sú teraz v drobnom útlme a osobne si myslím, že striedanie Sadia Maného bolo krokom späť. Každopádne je jasné, že nezopakujú výhru z posledného zápasu na ruskej pôde, keď zdolali Rubin Kazaň 0:1.

75

Francúzsky rozhodca štvrťhodinu pred koncom riadneho hracieho času vyťahuje ďalšiu žltú kartu. Tentokrát je jej adresátom Roberto Firmino, ktorý fauloval Andreja Ješčenka.

74

Liverpool opäť dominuje na lopte, no už dlho si nevypracoval gólovú šancu. Nezmenilo sa to ani po centri Alberta Morena, ktorý skončil len v rukaviciach brankára Alexandra Selichova.

73

Druhé striedanie na strane Liverpoolu. Tentokrát budeme zmeny v stredovej formácii, keďže Georginio Wijnaldum nahradzuje nemeckého záložníka Emreho Cana.

71

Mohamed Salah si nabiehal na center jedného zo svojich spoluhráčov, no veľmi dobre pred ním zasiahol brankár Alexandr Selichov, ktorý sa vybral až na hranicu svojho pokutového územia.

70

Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu, no ešte predtým Jürgen Klopp prvýkrát v zápase strieda. Daniel Sturridge prichádza na trávnik a pomerne prekvapujúco ho opúšťa Sadio Mané.

69

Liverpool sa po rohovom kope do zakončenia nedostal. Alexandr Selichov bude odkopávať od svojej brány a na lavičke náhradníkov hostí už vidíme pripraveného Daniela Sturridgea.

68

Tak až v tomto momente je úvodné striedanie zápasu realitou. Pred rohovým kopom Liverpoolu prichádza do domácej brány náhradný brankár Alexandr Selichov.

67

Veľmi dlho sa už nehrá, no aj za potlesku Mohameda Salaha opúšťa dianie na ihrisku brankár Arťom Rebrov. Na jeho miesto tak bude musieť ísť jeho náhradník Alexandr Selichov

65

Stále čakáme na rozohranie rohového kopu a podľa gestikulácie hlavného rozhodcu budú na trávnik povolané nosidlá. S najväčšou pravdepodobnosťou, hraničiacou s istotou, budeme svedkami zmeny v domácej svätyni.

64

Ešte pred rohový kopom zostáva na trávniku sedieť brankár Arťom Rebrov. No nevyzerá to s ním dobre a domáca réžia si už všíma aj náhradného brankára, ktorým dnes je Alexandr Selichov.

63

Philippe Coutinho a následne aj Sadio Mané kúzlili s loptou v pokutovom území hostí. Napokon vybojovali aspoň rohový kop, keďže lopta išla mimo vymedzeného priestoru od Alexandra Samedova.

62

Liverpool to skúša najmä cez krídelné priestory. Teraz si dal pozor obranca Ilja Kutěpov, ktorý čistým spôsobom odzbrojil Sadia Maného, ktorý sa podieľal na úvodnom góle hostí.

61

Dostávame sa do záverečnej tretiny riadneho hracieho času. Pri lopte je brankár Arťom Rebrov, ktorý bol pri nej skôr než Roberto Firmino. Každopádne, na jeho tvári sme zbadali bolestivú grimasu.

60

Liverpool teraz zatlačil Spartak pred svoje vlastné pokutové územie. Hostia sa dostali do dobrej situácie, no môžu ľutovať center Emreho Cana, ktorý bol jednoducho príliš dlhý.

59

Po viac než minútovej pauze môžeme pokračovať v zápase. Arťom Rebrov striedal nemusel, no odkop od brány prenechal svojmu spoluhráčovi. Domáci však o loptu rýchlo prišli, a tak kombinuje Liverpool.

58

Po predošlej situácii musí byť ošetrovaný brankár moskovského Spartaka. V dnešnom zápase má na svojom konte päť úspešných zákrokov a jeho prípadné nútene striedanie by bolo veľkou stratou.

57

Liverpool to teraz skúsil cez pravú stranu, no prihrávka Emreho Cana bola príliš čitateľná. O niekoľko sekúnd neskôr Sadio Mané hľadal v šestnástke Mohameda Salaha, no ten sa nešťastne zrazil s brankárom Arťomom Rebrovom.

56

Spartak Moskva po rohovom kope neuspel a následne mu nevyšiel ani pokus o rýchly brejk. Philippe Coutinho prišiel o loptu v strede ihriska, no o pár sekúnd neskôr ju získal dobrým zákrokom Joël Matip.

54

Na druhej strane si prvý úspešný zákrok pripisuje Loris Karius. Po rýchlej krídelnej akcii zakončoval z pravej strany Andrej Ješčenko, no vybojoval len rohový kop pre klub z metropoly Ruska.

53

53. Philippe Coutinho (LIV)

53

Z hranice 28 metrov skúsil svoje šťastie Philippe Coutinho, no druhý gól v zápase zatiaľ nepridal. Pekne síce obstrelil múr, no brankár Arťom Rebrov jeho pokus dokázal vyraziť na roh.

52

Hostia budú mať výhodu ďalšieho priameho kopu, tentokrát z o niečo lepšej pozície. Individuálnym prienikom ho vybojoval Philippe Coutinho, ktorého zozadu fauloval Fernando.

51

Po predošlom priamom kope hostia pokračovali v aktivite, až pokiaľ neprišiel nedovolený zákrok Emreho Cana. Domáci brankár Arťom Rebrov tak bude rozohrávať, no príliš sa neponáhľa.

50

Exekútorom priameho kopu bol napokon krajný obranca Alberto Moreno. Jeho center ale nepatril do kategórie vydarených a loptu poslal do bezpečia Luiz Adriano.

49

Hostia veľmi dlho kombinovali na polovici ihriska. Tempo rozprúdil až Roberto Firmino, ktorý nastrelil ruku jedného z hráčov súpera. Liverpool tak bude mať výhodu priameho kopu.

48

Sadio Mané teraz vypomohol svojim spoluhráčom aj v obrane. V hlavičkovom súboji vybojoval faul, a tak ďalšiu útočnú akciu budú môcť rozbehnúť práve futbalisti Liverpoolu.

47

Liverpool mal výhodu priameho kopu, no hlavný rozhodca píska útočný faul Dejana Lovrena. Chorvát zakončoval síce nebezpečne, no vzhľadom na jeho predošlý faul aj zbytočne.

46

Druhý polčas odštartovali útočnou akciou domáci, no pred šestnástkou súpera zbytočne stratili loptu. Následne rýchly brejk rozbehol Mohamed Salah, no zozadu ho fauloval Salvatore Bocchetti, ktorý dostáva žltú kartu.

46

Začal sa druhý polčas.
Hlavný rozhodca Clément Turpin prvý polčas príliš nenaťahoval. Hralo sa veľmi plynulo a videli sme v ňom dva presné zásahy. Napriek jasnej aktivite Liverpoolu išli do vedenia domáci, keď sa parádnym priamym kopom zaskvel Fernando. Hostia ale odpovedali o osem minút neskôr, keď po peknej narážačke skóroval Philippe Coutinho. Okrem toho mali The Reds aj ďalšie dobré šance, ale na ďalší gól si budú musieť ešte počkať. Druhé dejstvo sa začne približne o 21:46 hod.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

45. Sadio Mané (LIV)

45

V samotnom závere prvého polčasu predviedli hostia rýchlu akciu. Dokonca sa dostali do prečíslenia štyroch proti dvom. Jordan Henderson hľadal v pokutovom území Sadia Maného, no ten bol opäť v tesnom ofsajde.

44

V predposlednej minúte prvého polčasu mali výhodu rohového kopu domáci futbalisti. Loptu poslal do ohňa Alexandr Samedov, ale tú poslal do bezpečia na prednej žrdi Alberto Moreno.

42

Sadio Mané centrom z ľavej strany hľadal Mohameda Salaha, no ten nemal vo vzdušnom súboji šancu zvíťaziť. Následne centroval aj Emre Can, ale našiel len rukavice brankára Arťoma Rebrova.

41

Liverpool teraz takým hádzanárskym spôsobom oblieha pokutové územie súpera. Červení sa zatiaľ statočne bránia a s veľkým favoritom dnešného duelu držia nerozhodné skóre.

40

Pomaly sa blížime do záveru prvého polčasu. Tentokrát hlavný arbiter prisudzuje loptu hosťom, keďže Ivelin Popov nešťastne zozadu pristúpil achilovku Philippemu Coutinhovi.

39

Po sérii osobných súbojov zaostanú pri lopte domáci futbalisti. Ako posledný totiž fauloval nemecký reprezentant Emre Can. Všetko sa to ale udialo ďaleko od brány Lorisa Kariusa.

38

38. Roberto Firmino (LIV)

38

Jordan Henderson poslal nebezpečný center do súperovej šestnástky z pravej strany. Po chybe Ilju Kutěpova lopta prepadla na Roberta Firmina, no ten bol natoľko prekvapený, že nedokázal kvalitne zakončiť.

37

Liverpool kombinuje na vlastnej polovici ihriska. Po strelení vyrovnávajúceho gólu trošku stiahol nohu z plynového pedála a snaží sa získať naspäť územnú prevahu.

36

Andrej Ješčenko sa teraz snažil vypomôcť svojim spoluhráčov v útoku, no loptu pred ním poslal do bezpečia Dejan Lovren. Následne sme boli svedkami množstva súbojov v strede ihriska, po ktorých však rozhodca nepíska.

35

Mohamed Salah si nabehol na pekný oblúčik za obranu súpera. Po kontakte s Andrejom Ješčenkom spadol na trávnik, no napriek jeho protestom hlavný arbiter pokutový kop nepíska.

33

Domáci futbalisti držia loptu vo svojej moci, no po dobrom zákroku Alberta Morena budú len vhadzovať. V dnešnom zápase si zatiaľ nevypracovali stopercentnú šancu, no vyšiel im priamy kop Fernanda.

32

Hostia sú evidentne pri streleckej chuti. Po rýchlej akcii sa dostal k strele opäť Philippe Coutinho, no tentokrát prestrelil domácu bránu. Odkopávať od svojej brány tak bude Arťom Rebrov.

31

31. Philippe Coutinho (LIV) - 1:1

31

Liverpool dal gól! Hostia absolútne zaslúžene vyrovnávajú skóre dnešného duelu. PHILIPPE COUTINHO si pred šestnástkou krásne vymenil loptu s aktívnym Sadiom Maném, vbehol do pokutového územia súpera a pravačkou posiela loptu do siete Arťoma Rebrova.

30

Úvodnú polhodinu dnešného zápasu máme za sebou. Liverpool kombinuje pred pokutovým územím súpera, no zatiaľ sa mu nedarí dostať sa do vyloženej stopercentnej šance.

29

Sadio Mané dnes doslova lieta na hracej ploche. Senegalčan si teraz veľmi dobre nabiehal na pas Jordana Hendersona a veľa nechýbalo k tomu, aby sa dostal do gólového zakončenia. Dobre však vybehol Arťom Rebrov.

28

Arťom Rebrov musel ukázať svoje brankárske kvality. Sadio Mané si pekne potiahol loptu na os ihriska, z hranice šestnástky dokázal aj vystreliť, no jeho pokus mieril len do miest, kde stál pripravený domáci brankár.

27

Tempo hry začína naberať na obrátkach. Postupne sa čoraz viac dostávajú do hry aj domáci, ktorí toho skutočne veľa nevymysleli, no napriek tomu v Moskve vyhrávajú po góle Fernanda.

25

Tentokrát Trent Alexander-Arnold poslal veľmi dobrý pas do súperovej šestnástky a našiel ním Sadia Maného. Ten pohotovým zakončením prekonal brankára Arťoma Rebrova, no postranný rozhodca správne postrehol jeho postavenie mimo hry.

24

Liverpool pokračuje vo svojej útočnej aktivite aj napriek inkasovanému gólu. Na pravej strane bol aktívny mladý anglický reprezentant Trent Alexander-Arnold, ale k centru sa nedostal.

23

23. Fernando (SPM) - 1:0

23

Spartak Moskva dal gól!
Domáci futbalisti sa prekvapujúco dostávajú do vedenia. Zužitkovali hneď svoju prvú strelu na bránu, keď FERNANDO krásne poslal loptu ponad múr a prekvapil brankára Lorisa Kariusa. Liverpool je zatiaľ jasne aktívnejší, no bude musieť doháňať jednogólové manko.

22

Domáci futbalisti budú mať výhodu priameho kopu z hranice 24 metrov. Philippe Coutinho si počínal proti pravidlám, keď nešetrným zákrokom poslal na trávnik Alexandra Samedova.

21

Emre Can stratil loptu na polovici ihriska a okamžite sa to snažil využiť Ivelin Popov. Ten centroval z ľavej strany, ale Luiz Adriano sa nedostal do zakončenie cez dobre brániaceho Joëla Matipa.

20

Spartak Moskva sa teraz dostal na dlhší časový úsek k lopte, no jeho aktivita sa skončila po tom, čo Andrej Ješčenko nezachytil loptu na hracej ploche. Vhadzovať tak budú môcť hostia.

19

Ilja Kutěpov teraz trošku chyboval pred vlastnou šestnástkou. Jeho zaváhanie sa snažil potrestať Mohamed Salah, no opäť musíme pochváliť domáceho brankára, ktorý včas vybehol a získal loptu.

18

Liverpool je v dnešnom zápase zatiaľ jasne lepším mužstvom. Brankár Arťom Rebrov sa teraz opäť musel mať na pozore, no strieľaný center Sadia Maného z ľavej strany dokázal zneškodniť.

17

17. Roberto Firmino (LIV)

17

V priebehu niekoľkých sekúnd musel Arťom Rebrov dvakrát zasahovať. Najskôr pálil z ťažkého uhla Mohamed Salah a následne sa domáci brankár vyznamenal pri gólovej hlavičke Roberta Firmina. Ten si nabehol na pas Sadia Maného, no jeho strelecká smola pokračuje.

16

Mario Pašalić sa teraz dobre vrátil a najmä vďaka nemu sa Alberto Moreno nedostal k centru z ľavej strany. Španielsky futbalista dokonca nevybojoval pre hostí ani len rohový kop.

15

Philippe Coutinho poslal loptu do ohňa, ale našiel len pripraveného brankára Arťoma Rebrova. Ten loptu bez väčších problémov chytá do náručia a bude môcť založiť útočnú akciu svojho tímu.

14

Ilja Kutěpov si tentokrát lepšie poradil s prienikom Sadia Maného a jeho center zblokoval na druhý rohový kop. Ten podobne ako pred pár sekundami rozohráva brazílsky reprezentant Philippe Coutinho.

13

Rohový kop z pravej strany zahral Philippe Coutinho, ale do zakončenia sa nikto v bielom drese nedostal. Následne ešte zľava centroval Sadio Mané, no loptu upratal do bezpečia jeden z obrancov Spartaku Moskva.

12

Luiz Adriano dostával prihrávku za obranu súpera, no dobre zasiahol Dejan Lovren. Na druhej strane sa predviedol individuálne Mohamed Salah a vybojoval aspoň rohový kop pre hostí.

11

Pred malou chvíľou sme boli svedkami prvého streleckého pokusu. Po kombinácii s Mohamedom Salahom vystrelil krajný obranca Trent Alexander-Arnold, no jeho pokus mieril vedľa pravej žrde.

10

Úvodnú desaťminútovku zápasu nám ukončila pekná individuálna akcia Sadia Maného. Ten sa na ľavej strane zbavil Ilju Kutěpova, no následne trošku záhal so zakončením, respektíve prihrávkou na Roberta Firmina.

9

Územnú prevahu majú v tejto fáze hostia. Emre Can hľadal kolmým pasom Mohameda Salaha, no egyptský kanonier sa k lopte nedostal. Následne jeho spoluhráč o loptu prišiel.

8

Úvod zápasu sa neodohráva v nejakom strhujúcom tempe. Pri lopte tentokrát zostanú futbalisti z Liverpoolu, keďže v stredovej časti ihriska bol zozadu faulovaný Sadio Mané.

7

Hlavný rozhodca z Francúzska vyťahuje prvú žltú kartu dnešného duelu. Emre Can išiel do súboja s Salvatorem Bocchettim veľmi tvrdo a absolútne zaslúžene dostáva kartové napomenutie.

6

Luiz Adriano si veľmi pekne nabiehal medzi dvojicu stopérov Liverpoolu. Tá v tejto sezóne ani zďaleka nefunguje tak akoby mala, no v tomto prípade sa domáci útočník k lopte pred šestnástkou súpera nedostal.

5

Prvýkrát pohrozili hosťujúci futbalisti. Philippe Coutinho dostal veľmi veľa priestoru na ľavej strane, svojim centrom hľadal Roberta Firmina, no jeho brazílskemu krajanovi chýbali možno dva kroky k tomu, aby mohol zakončiť.

4

Domáci brankár Arťom Rebrov zasahovať nemusel. Emre Can sa síce dostal k centru z pravej strany, no lopta ešte predtým ako sa dostala na nohu Sadia Maného opustila vymedzený priestor.

3

Veľmi dobre si splnil svoje defenzívne povinnosti Joël Matip. Po zbytočnej strate lopty sa domáci snažili zrýchliť hru prihrávkou na Luiza Adriana, no tú dobre prečítal spomínaný kamerunský obranca.

2

Spartak Moskva má loptu vo svojej moci, ale zatiaľ sa s ňou ďaleko nedostal. Georgij Džikija dvakrát vhadzoval, ale domáci sa pred bránu Lorisa Kariusa nedostali.

1

Úvodný výkop dnešného zápasu mali futbalisti z mesta Beatles. V prvej minúte kombinovali prevažne na polovici ihriska, až pokiaľ neprišla nepresná prihrávka na Mohameda Salaha. Ten operuje na svojej tradičnej pravej strane.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Spartak Moskva: Rebrov – Ješčenko, Kutěpov, Tasci, Bocchetti, Džikija – Samedov, Fernando, Pašalić, I. Popov – L. Adriano.
Náhradníci: Selichov – Bakajev, Davydov, Melgarejo, Petković, Pedro Rocha, S. Samsonov.

Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Matip, A. Moreno – Can, Henderson, Coutinho – Mané, Firmino, Solanke.
Náhradníci: Mignolet – J. Flanagan, Klavan, Milner, Oxlade-Chamberlain, Sturridge, Wijnaldum.

Rozhodcovia: Clément Turpin – Nicolas Danos a Cyril Gringore (FRA).
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z futbalovej Ligy majstrov. Pozrieme sa na dianie v skupine E, kde si zmerajú sily Spartak Moskva a FC Liverpool. Zápas pod dohľadom Clémenta Turpina sa začína v tradičnom čase o 20:45 hod.

SPARTAK MOSKVA

Spartak Moskva sa v skupinovej fáze Ligy majstrov predstavuje prvýkrát od sezóny 2012/2013. Tentokrát sa nemusel predierať predkolami, keďže ako víťaz ruskej Premier League mal účasť garantovanú. V prvom zápase sa predstavil na pôde slovinského Mariboru. Góly začali padať až v druhom polčase. Najskôr skóroval Aleksandr Samedov, ale na presný zásah 33-ročného futbalistu dokázal v závere stretnutia reagovať domáci Damjan Bohar. Zápas bol dokonca na chvíľu prerušený pre vyčíňanie fanúšikov hostí. Ruský majster bol favoritom a aj preto môže hovoriť o strate dvoch bodov. V generálke na dnešný duel Spartak Moskva neuspel. Proti Anži Machačkala len remizoval 2:2, keď v nadstavenom čase ratoval aspoň bod striedajúci Lorenzo Melgarejo. Najlepším strelcom tímu je šesťgólový Quincy Promes, ktorý dostal v sobotňajšom dueli voľno. Trénerovi Massimovi Carrerovi robí vrásky na čele zdravotný stav jeho zverencov. V dnešnom zápase totiž budú absentovať Denis Glušakov, Artem Timofejev či kapverdský útočník Luis Ze.

FC LIVERPOOL

FC Liverpool sa do Ligy majstrov vrátil po dvojročnej prestávke, ale so svojim úvodným zápasom rozhodne spokojný byť nemohol. Proti španielskemu tímu FC Sevilla uhral remízu 2:2, hoci mal počas celého zápasu územnú i streleckú prevahu. Hostia vyslali na bránu súpera tri strely a až dve skončili v bráne. Pri prvom góle chyboval Dejan Lovren a celkovo stopérska dvojica opäť raz nefungovala. Domácich mohla mrzieť aj situácia zo 42. minúty, keď pokutový kop nepremenil Roberto Firmino. V generálke na dnešný duel The Reds bodovali naplno, keď na pôde Leicesteru City vydreli triumf 2:3. Na rozdiel od predošlých ligových stretnutí budú môcť počítať so Sadiom Maném a pomaly sa rozohráva aj Philippe Coutinho. Zdravotné problémy má naďalej Adam Lallana a v sobotu celý zápas neodohral ani Emre Can. Brankárskou jednotkou je síce Simon Mignolet, no Jürgen Klopp sa vyjadril, že dnes dá prednosť Lorisovi Kariusovi. Liverpool sa naposledy predstavil na ruskej pôde v novembri 2015, keď zdolal Rubin Kazaň po góle Jordona Ibea 0:1.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

Spartak Moskva – Liverpool FC

1:1

koniec (1:1)

Späť na online

Góly: 23. Fernando – 31. Coutinho

Karty:   46. Bocchetti (SPM) – 7. Can (LIV), 75. Firmino (LIV)

Držení míče: 40 % : 60 %.
Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 0:6. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:11.

Spartak Moskva: Rebrov (68. Selichov) – Ješčenko, Kutěpov, Tasci, Bocchetti, Džikija – Samedov (90+3. Pedro Rocha), Fernando, Pašalić, I. Popov (84. Melgarejo) – L. Adriano.
Náhradníci: Selichov – Bakajev, Davydov, Melgarejo, Petković, Pedro Rocha, S. Samsonov.

Liverpool FC: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Matip, A. Moreno – Can (73. Wijnaldum), Henderson, Coutinho – Mané (70. Sturridge), Firmino, M. Salah.
Náhradníci: Mignolet – J. Flanagan, Klavan, Milner, Oxlade-Chamberlain, Sturridge, Wijnaldum.

Rozhodca: Clément Turpin – Nicolas Danos a Cyril Gringore (FRA)